|
|
Stranica: 3/187.
|
[ 4664 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dalate2020
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 26 lis 2022, 10:13 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Bezveze sam pogledao tko ima status profesora na MIT-u. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_i ... TechnologyOd njih desetak, jedan je pravi Turčin, drugi je američki Indijac, treća je američka crnkinja kemičarka. Znači, Turci, Indijci, afrikanci mogu biti itekako pametni. Recimo njih troje siguro više vrijede za naciju od 3 random Hrvata. Zato je moj test državne mature za useljenike dobar filter. Nije pitanje, treba li nam imigracija nego kakva i koliko. Kazes pametni mogu biti Turci, Indijci i Afrikanci? Mogu i Nijemci. Mogu i Francuzi. Mogu i Norvezani. Sto nisi njih naveo? Pa zato sto su skupi. Dakle: samo daj ti meni neki jeftiniji narod, a onda cu ja to lijepo zamotati u "liberalno" opravdanje i biti "progresivan". Budi liberalan zaposli 4 Svicarca da ti veslaju na kajaku. A ne pohvata neku bijedu tamo po svijetu da mu kopaju i onda vice: "Pogledajte ljudi kako sam liberalan."
|
|
Vrh |
|
|
dalate2020
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 26 lis 2022, 10:17 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Bezveze sam pogledao tko ima status profesora na MIT-u. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_i ... TechnologyOd njih desetak, jedan je pravi Turčin, drugi je američki Indijac, treća je američka crnkinja kemičarka. Znači, Turci, Indijci, afrikanci mogu biti itekako pametni. Recimo njih troje siguro više vrijede za naciju od 3 random Hrvata. Zato je moj test državne mature za useljenike dobar filter. Nije pitanje, treba li nam imigracija nego kakva i koliko. Mogu i Hrvati.
|
|
Vrh |
|
|
dalate2020
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 26 lis 2022, 10:21 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: divizija je napisao/la: sve što si nabrojao nema nikakve veze s TFRom
jadno je i tužno koliko potvrđuješ sve stereotipe o Bosancima, za koje su inače zaslužni Mujo i Haso, a zbog ljudi poput tebe nomralan svijet misli da su i Hrvati iz BH isti takvi.
Kako ne, zatvorena klerikalna zaostala društva spuštaju žene na niske grane i onemogućavaju im izbor profesije, imaju pritisak na udaju a glava obitelji će štancat djecu da dobije više para. Imate Gazu kao primjer a i kod nas kad je krenulo malinarstvo su Muslimani štancali djecu da ih ima tko radit i brat. "Zatvoreno, klerikalno, bla, bla..." Napisi odmah: "Meni ne treba argument, ja sam cool i progresivan a vi ste ravnozemljasi."
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 26 lis 2022, 10:21 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25832 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Čim sam pročitao nultu opciju koliko je besmislena , nisam dalje ni čitao. I još neki glasaju za to.
A opcija br. 10 nije ti besmislena?! O em li ti sunce žarko! Mora da ti je ona po volji. Ili su "umjeren" pa misliš da su i 7 ili 8 dovoljno dobri. Citat: Naime nije problem u broju stanovnika nego u dobnoj strukturi. Kad bi se ukinulo imigraciju i pustilo da spontano ide iseljavanje i demografski tokovi kao do sada ovih milijun stanovnika bi bili sami penzioneri. Jer smanjenje broja stanovnika IDE IZ VITALNIH DOBNIH SKUPINA, a penzionera ima sve više i nigdje ne iseljavaju. Gluposti. Ti bi sada da mijenjaš prirodne zakone. Jasno ti je da umirovljenici umiru i da je zemlja sa velikim procentima umirovljenika moguća samo kratko vrijeme. Citat: Baš me zanima ovi koji su glasali za to da li bi uživali u takvoj zemlji Penzioneristanu, on jedini radi a oko njega sve gerijatrija. Kao u horror filmu kad je jedan zdrav a svi oko njega zombiji. A ne bi ti smetalo da oko tebe svi budu Bangladešani ili Somalijci? A to je neminovnost u slučaju imigracije. O em li ti sunce tvoje fakinsko.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
dalate2020
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 26 lis 2022, 10:28 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Bezveze sam pogledao tko ima status profesora na MIT-u. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_i ... TechnologyOd njih desetak, jedan je pravi Turčin, drugi je američki Indijac, treća je američka crnkinja kemičarka. Znači, Turci, Indijci, afrikanci mogu biti itekako pametni. Recimo njih troje siguro više vrijede za naciju od 3 random Hrvata. Zato je moj test državne mature za useljenike dobar filter. Nije pitanje, treba li nam imigracija nego kakva i koliko. Za koju naciju? Koju naciju ako je dugorocni rezultat takvoga ponasanja i problem o kojem ovdje pisemo upravo - odumiranje nacije? Kako ne shvacas. Nije problem sto nema tko jeftino veslati na tvom kajaku. To je veoma lako rjesiti. To je toliko lako rjesiti da je ta tema dosadna. Uvezes 5 Nepalaca i veslaju. Gotovo. Mi ovdje pisemo o izostsnku rjesenja za demografski pad Hrvata - to nije samo ekonomski problem. Evo sve da sutra Hrvati proizvedu robote koji rade doslovce sve ono za sto trenutno nedostaje radne snage - problem demografskoga deficita time nije ni dotaknut - ako se Hrvati idalje nedovoljno radjaju oni nestaju. Nista tu ne pomaze sto sad 3 robota veslaju na tvom kajaku. To su odvojene stvari.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 26 lis 2022, 10:30 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Istina je što ti kažeš da se imigracijom ne može riješiti starenje domicilnog stanovništva nego samo pogoršati ali ljude generalno ne zanima opstanak hrvatske ili njemačke nacije samo ih zanima da prožive svoj život koliko je moguće uspješno. I svaka strategija koja počne "sad se 30 godina morate odricati da bi bilo bolje" osuđena je na žešću propast.
Ljude, da se njih pita, ne bi zanimalo ni plaćanje poreza, pa opet postoje mehanizmi koji to osiguravaju. A ne mogu osigurati učinkoviti mehanizmi za povećanje TFR kada živimo u društvima koje takove mehanizme odbacuju jer nisu progresivni, moderni i demokratski.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 26 lis 2022, 10:34 |
|
|
divizija je napisao/la: ali što radi Plenki, umjesto da dodatno rastereti plaće i rad, on poveća penzije. i priča nam kako fali radne snage. umjesto toga SAD treba dovesti neto plaće na razinu bruto plaće, a penzije prepoloviti. ODMAH I SADA. i ukinuti besplatno lječenje. učiniti da se ljudi boje dana kad će MORATI u penziju.
. E jbg sad. Pa upravo mnogi Hrvati i idu u Njemačku kako bi osigurali njemačke mirovine jer im ove hrvatske nisu adekvatne, i ti bi to još srezao? Pa da još više odlaze.
|
|
Vrh |
|
|
dalate2020
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 26 lis 2022, 10:38 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: 8. Hahahaha.
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 26 lis 2022, 10:38 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Kaftanzoglio je napisao/la: Čim sam pročitao nultu opciju koliko je besmislena , nisam dalje ni čitao. I još neki glasaju za to.
A opcija br. 10 nije ti besmislena?! O em li ti sunce žarko! Mora da ti je ona po volji. Ili su "umjeren" pa misliš da su i 7 ili 8 dovoljno dobri. Citat: Naime nije problem u broju stanovnika nego u dobnoj strukturi. Kad bi se ukinulo imigraciju i pustilo da spontano ide iseljavanje i demografski tokovi kao do sada ovih milijun stanovnika bi bili sami penzioneri. Jer smanjenje broja stanovnika IDE IZ VITALNIH DOBNIH SKUPINA, a penzionera ima sve više i nigdje ne iseljavaju. Gluposti. Ti bi sada da mijenjaš prirodne zakone. Jasno ti je da umirovljenici umiru i da je zemlja sa velikim procentima umirovljenika moguća samo kratko vrijeme. Citat: Baš me zanima ovi koji su glasali za to da li bi uživali u takvoj zemlji Penzioneristanu, on jedini radi a oko njega sve gerijatrija. Kao u horror filmu kad je jedan zdrav a svi oko njega zombiji. A ne bi ti smetalo da oko tebe svi budu Bangladešani ili Somalijci? A to je neminovnost u slučaju imigracije. O em li ti sunce tvoje fakinsko. Ne znam citirati pojedinačno, nisam Junuzov pametni imigrant pa ću ovako. 1. Napisao sam ti da nisam dalje čitao pa ne znam što piše u sljedećim opcijama. 2. Umiru ali nema puno država na svijetu kao SFRJ i RH koje su slale ljude u penziju sa 35-40 godina , onda oni žive još 50 godina u penziji. Mene zanima gdje će moja djeca živjeti , ne praunuci ili oni poslije njih. A moja djeca će sigurno živjeti u Penzioneristanu jer će sada najbrojnija populacija 40-60 biti tada 60-80 a ova manje brojna 0-30 će biti i dalje manje brojna u rasponu 20-50. Toliko valjda znaš iz matematike. Ili ti misliš da će majke možda početi rađati djecu koja će odmah čim se rode imati 20 godina pa će popuniti ovu dobnu strukturu? 3. Ti kao i divizija i još neki imate binarni sistem zaključivanja. Za vas postoji ili opcija bez migracije ili odmah milijun Somalijaca. Nema ništa između. Pa nema ni Somalijaca toliko da odsele u sve zapadne zemlje i tamo postanu većina.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 26 lis 2022, 10:44 |
|
|
Ah čuj, povećanje praga za mirovinu je sgurno jedno od rješenja, osobito za one koji žele i dalje raditi, a njih ima puno. Razvojem tehnologije to danas postaje mogućno. Ima još mogućnosti... rad studenata i učenika... jbt ne ide mi u glavu da postoje studenti koji ljeti ne rade, a ima ih poprilično, iz ovih ili onih razloga. Onda vojni rok, tj civilno služenje kroz rad na neatraktivnim poslovima... Ima toga puno.
|
|
Vrh |
|
|
dalate2020
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 26 lis 2022, 10:47 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Bezveze sam pogledao tko ima status profesora na MIT-u. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_i ... TechnologyOd njih desetak, jedan je pravi Turčin, drugi je američki Indijac, treća je američka crnkinja kemičarka. Znači, Turci, Indijci, afrikanci mogu biti itekako pametni. Recimo njih troje siguro više vrijede za naciju od 3 random Hrvata. Zato je moj test državne mature za useljenike dobar filter. Nije pitanje, treba li nam imigracija nego kakva i koliko. Kazes pametni mogu biti Turci, Indijci i Afrikanci? Mogu i Nijemci. Mogu i Francuzi. Mogu i Norvezani. Sto nisi njih naveo? Pa zato sto su skupi. Dakle: samo daj ti meni neki jeftiniji narod, a onda cu ja to lijepo zamotati u "liberalno" opravdanje i biti "progresivan". Budi liberalan zaposli 4 Svicarca da ti veslaju na kajaku. A ne pohvata neku bijedu tamo po svijetu da mu kopaju i onda vice: "Pogledajte ljudi kako sam liberalan."
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 26 lis 2022, 10:49 |
|
|
Nije mi jasno zašto Hercegbosanci koji žive u HB i nemaju namjeru doseliti se u RH mogu tako brinuti tuđu brigu. Ako i kada se HB priključi RH, onda to postaje zajedničko pitanje.
Nikoga u RH ne opterećuje pitanje trebaju li u Hercegovini ili srednjoj Bosni na baušteli raditi Nepalci, federalni partneri Muslimani ili neki imaginarni povratnici iz dijaspore.
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 26 lis 2022, 10:53 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Ah čuj, povećanje praga za mirovinu je sgurno jedno od rješenja, osobito za one koji žele i dalje raditi, a njih ima puno. Razvojem tehnologije to danas postaje mogućno. Ima još mogućnosti... rad studenata i učenika... jbt ne ide mi u glavu da postoje studenti koji ljeti ne rade, a ima ih poprilično, iz ovih ili onih razloga. Onda vojni rok, tj civilno služenje kroz rad na neatraktivnim poslovima... Ima toga puno. Imam samo pitanje: pretpostavljam da ti radiš na toplom, ispred monitora, možda čak i u državnoj službi, te nisi kandidat za te poslove ni sada, niti kad budeš blizu dobi za mirovinu?
|
|
Vrh |
|
|
dalate2020
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 26 lis 2022, 11:09 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Nije mi jasno zašto Hercegbosanci koji žive u HB i nemaju namjeru doseliti se u RH mogu tako brinuti tuđu brigu. Ako i kada se HB priključi RH, onda to postaje zajedničko pitanje.
Nikoga u RH ne opterećuje pitanje trebaju li u Hercegovini ili srednjoj Bosni na baušteli raditi Nepalci, federalni partneri Muslimani ili neki imaginarni povratnici iz dijaspore. Pitaj. Pojasnit ce ti se. Sto je komu zanimljivo ne odredjuje se samo prema tome tko gdje zivi ili bilo kakav slican kriterij. Ljude zanima ono sto ih zanima. Ja sada mogu biti Kinez koji zivi u Kanadi i zanima se problemom izumiranja zirafa u Africi. A da pri tome zirafe i onoga Afrikanca kojemu zirafe pasu pored sela zivo zaboli za izumiranjem zirafa. Ljudi ti inace tako funkcioniraju. Zanimaju se za razlicite stvari po razlicitim kriterijima. Evo ti jedan plastican primjer ovdje sa foruma. Dr. Van Nostrand je napisao/la: Croato je napisao/la: Zašto misliš da je Finska u sličnoj situaciji? Grčka i Finska su dvije male zemlje koje imaju (u europskim okvirima) nesrazmjerno jaku obranu i žive u sjeni svog velikog i nepredvidljivog susjeda. Vidis, ovaj neki Dr. Van Nostrand ne zivi ni u Finskoj ni u Grckoj ni u Turskoj. A raspravlja o tome (i "brine tudju brigu"). Cudnovato.
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 26 lis 2022, 11:37 |
|
|
divizija je napisao/la: ne nužno - u Izraelu je TFR bio u padu do 2003. i onda doživio SKOK, što je nezabilježeno u razvijenim zemljama, ali je očito da se može, ako se hoće
Nije, stalno je visok. Osim toga, oni imaju visoku stopu useljavanja i visok fertilitet vjerskih ultra-ortodoksa koji imaju od 6-10 djece. Već sam rekao- Izrael je iznimka koja potvrđuje pravilo, i zbog kulturoloških i povijesnih razloga ne vrijedi za druge razvijene zemlje. Židovi drugdje (Kanada, Francuska, ..) imaju nizak fertilitet, zapravo i niži od većine domaćina.
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 26 lis 2022, 12:06 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Bezveze sam pogledao tko ima status profesora na MIT-u. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_i ... TechnologyOd njih desetak, jedan je pravi Turčin, drugi je američki Indijac, treća je američka crnkinja kemičarka. Znači, Turci, Indijci, afrikanci mogu biti itekako pametni. Recimo njih troje siguro više vrijede za naciju od 3 random Hrvata. Zato je moj test državne mature za useljenike dobar filter. Nije pitanje, treba li nam imigracija nego kakva i koliko. I to je poluistina. Kad sam gledao prave znanosti, egzaktne, na elitnim američkim sveučilištima, dođe se do ove slike: oko 30-50% su domaći Amerikanci, bijelci; oko 30% su iz istočne Europe; oko 30% su ne-Europljani, a od njih većina Kinezi i sl. Na najvišoj razini (Nobel, Wolf prize, Lasker prize, Millennium prize, Fields medal, Abel prize, ..) oko 90% i više su bijelci iz raznih zemalja, najviše SAD. Osim genija(laca), kojih ima među svima osim Afrikanaca, tu i tamo se nađe koji hindus, musliman, žuti...dakle obojeni. No oni su manjina. U MIT i dr. dolazi krema kreme svijeta, a i tu, na najvišoj razini, bijelci- 10% čovječanstva, čine 95% svega. Sposobni obojeni (Indija, Kina,..) imaju neki plato zbog drugačije razdiobe IQ, napose istočni Azijci, pa ostvaruju uspjeh, no i zbog konformizma kulture i zbog klanskog mentaliteta ne uspijevaju doći na Everest. Osim toga, nemaju verbalnu inteligenciju dostatnu, pa su prezastupljeni u egzaktnim i tehničkim znanostima, dok ih drugdje i nema, te nemaju utjecaja na kulturu. Razni muslimani, koji mogu biti bilo koje rase, imaju vrlo istaknute ljude ako su asimilirani i sekularni, no oni su isto uglavnom kavkazoidi, a po kulturi je prezastupljen Iran, a oni su rasno kao mi, više-manje. Npr. jedina žena koja je dobila Fieldsovu medalju je, nažalost prerano pokojna od raka dojke, Iranka u SAD Maryam Mirzakhani. Isto se odnosi na druge muslimane, gdje se tu i tamo nađe Turčin, Arap,... no to je manjina u odnosu na žutu poplavu Kineza, Korejaca itd. Dakle, nema ništa nova u odnosu što rekoh: * bijelci, Europljani imaju visoko uspješna moderna društva * žuti su visoke IQ, no oni imaju drugačija, neindividualna funcionalna društva, žuti mravinjak u kojem nitko od bijelaca ne bi htio živjeti. Kao istaknuti pojedinci visokog IQ su uspješni u miješanim zemljama kao SAD, gdje su po obiteljskim prihodima najviši oni, žuti. Iako je ekonomski, po prihodima, najuspješnija miješana skupina gdje je muž bijelac, a žena Azijatkinja, najčešće Kineskinja. * Hindusi kad su na hrpi ne ostvaruju uspješna društva, ali se razvijaju, no njih izdvojenima drži kastinski sustav koji im je i blagoslov i prokletstvo * muslimani kako tako, to je oko 6-8 rasnih skupina, a najveći kapacitet ima stara kultura Irana. No svi oni imaju tendenciju- kao društva, ne pojedinci- da se uidiote u islamizmu kad dođu do većeg stupnja sekularizacije. Islam je prokletstvo za razvoj. * Afrikanci ne mogu ništa, nikada, nigdje kad je u pitanju organizirano funkcionalno društvo niskog stupnja nasilja i više odgovornosti. * malajska "rasa" (Indonezija itd.) ima neki jedva funcionalni način, no njima su uteg kineske elite među njima * Indijanci, ali i mestici vidno indijanski - ne mogu ostvariti uređeno solidno bogato društvo. Oni, kao potomci conquistadora i Indijanki, mogu max neki organizirani kriminal (srednja Amerika i sl. ima najviši stupanj ubojstava na svijetu, a odanle su i najveći serijski ubojice), a uglavnom bijelci mogu visoko individualno u umjetnostima. No ne ide im organizirano društvo, čega je najbolji primjer skoro posve bjelačka Argentina. To je to. Hrvati su kamenčić u globalnom mozaiku.
|
|
Vrh |
|
|
Novdan
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 26 lis 2022, 12:12 |
|
|
Naveo bih par opažanja vezano za današnje trendove. Znam za slučaj jednog egzotičnog radnika koji je htio dovesti ženu i djecu u Hrvatsku, ali nije mogao jer mu obitelj nije mogla dobiti nikakve papire osim turističke vize. Očito je da nije tek tako dobiti RH papire. Isto tako, pola od onih azilanata iz Sirije koje su uselili u RH je napustilo RH i otišlo za Njemačku u roku par godina. Treba napomenuti i da život azilanata koji dobiju stanove nije sjajan. Imaju plaćenu stanarinu i režije, ali samo prve 3 godine. Nakon toga sve moraju sami, a to zaista nije jednostavno s obzirom da kao neobrazovana radna snaga koja ne zna dobro jezik, teško mogu naći neki dobro plaćen posao. Na koncu imaju opciju ili iseliti ili živjeti na nekom rubu siromaštva. Možda je jedan od glavnih razloga zašto domaći Hrvati najmanje iseljavaju iz RH u odnosu na manjine, ljude stranog porijekla i slično je upravo zato što uglavnom imaju svoje nekretnine. Stanarine su skupe, osobito u Zagrebu.
Isto je i s ovim radnicima iz Nepala. Njima je u Hrvatskoj u redu jer imaju plaćen smještaj i vjerojatno topli obrok. Računica im je da nakon par godina rada u Hrvatskoj mogu kupiti kuću i auto u Nepalu gdje kane zasnovati obitelj. Mnogi već i imaju žene i djecu dolje. Dakle ovdje su samo privremeno. Zamislite da u Hrvatskoj morate živjeti od 3,5 tisuće kuna, a da još pritom nemate svoj stan, nego morate plaćati stanarinu. Nemoguća misija doslovno
Za kraj jedno pitanje: zašto vas toliki broj želi useljavati Srbe i Bošnjake? Ok, jezična bliskost, ali to su doslovno JEDINA DVA NARODA NA SVIJETU koja imaju animozitet prema nama. Nijedan drugi narod nema mržnje prema Hrvatima. Ne kažem da mrze svi, ali mrzi ozbiljan broj. Dio vas ima i teorije o "rasnoj čistoći", što je pak tema za sebe.
I još jedna napomena: nemojte u isti koš stavljati Nepalce i Filipince s ljudima iz islamskog svijeta. Islam i njegova (ne)spojivost sa zapadnim sustavom vrijednosti je tema za sebe.
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 26 lis 2022, 12:14 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Ah čuj, povećanje praga za mirovinu je sgurno jedno od rješenja, osobito za one koji žele i dalje raditi, a njih ima puno. Razvojem tehnologije to danas postaje mogućno. Ima još mogućnosti... rad studenata i učenika... jbt ne ide mi u glavu da postoje studenti koji ljeti ne rade, a ima ih poprilično, iz ovih ili onih razloga. Onda vojni rok, tj civilno služenje kroz rad na neatraktivnim poslovima... Ima toga puno. Sve to ide i može ići jedino ako postoji bitno jaka nacionalna svijest, kontinuirana, a ne multikulti hedonistički individualistički život. Primjer je Italija, majka europske visoke kulture, koja je demografska katastrofa unatoč svim mjerama. Talijani su rasno zaglupljeni, i to što im Afrikanci drndaju bez veze po većim gradovima i izvor su nesigurnog života, kaosa, nasilja i parazitizma- to im je manji dio svijesti nego karikaturalno kreveljenje o "talijanskoj" Istri itd. U Milanu se pre 2 godine održao veliki prosvjed od preko 200.000 ljudi za imigraciju Afrikanaca, i to su Talijani. Taj narod je samoubilački poludio.
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 26 lis 2022, 12:16 |
|
|
Novdan je napisao/la: Naveo bih par opažanja vezano za današnje trendove. Znam za slučaj jednog egzotičnog radnika koji je htio dovesti ženu i djecu u Hrvatsku, ali nije mogao jer mu obitelj nije mogla dobiti nikakve papire osim turističke vize. Očito je da nije tek tako dobiti RH papire. Isto tako, pola od onih azilanata iz Sirije koje su uselili u RH je napustilo RH i otišlo za Njemačku u roku par godina. Treba napomenuti i da život azilanata koji dobiju stanove nije sjajan. Imaju plaćenu stanarinu i režije, ali samo prve 3 godine. Nakon toga sve moraju sami, a to zaista nije jednostavno s obzirom da kao neobrazovana radna snaga koja ne zna dobro jezik, teško mogu naći neki dobro plaćen posao. Na koncu imaju opciju ili iseliti ili živjeti na nekom rubu siromaštva. Možda je jedan od glavnih razloga zašto domaći Hrvati najmanje iseljavaju iz RH u odnosu na manjine, ljude stranog porijekla i slično je upravo zato što uglavnom imaju svoje nekretnine. Stanarine su skupe, osobito u Zagrebu.
Isto je i s ovim radnicima iz Nepala. Njima je u Hrvatskoj u redu jer imaju plaćen smještaj i vjerojatno topli obrok. Računica im je da nakon par godina rada u Hrvatskoj mogu kupiti kuću i auto u Nepalu gdje kane zasnovati obitelj. Mnogi već i imaju žene i djecu dolje. Dakle ovdje su samo privremeno. Zamislite da u Hrvatskoj morate živjeti od 3,5 tisuće kuna, a da još pritom nemate svoj stan, nego morate plaćati stanarinu. Nemoguća misija doslovno
Za kraj jedno pitanje: zašto vas toliki broj želi useljavati Srbe i Bošnjake? Ok, jezična bliskost, ali to su doslovno JEDINA DVA NARODA NA SVIJETU koja imaju animozitet prema nama. Nijedan drugi narod nema mržnje prema Hrvatima. Ne kažem da mrze svi, ali mrzi ozbiljan broj. Dio vas ima i teorije o "rasnoj čistoći", što je pak tema za sebe.
I još jedna napomena: nemojte u isti koš stavljati Nepalce i Filipince s ljudima iz islamskog svijeta. Islam i njegova (ne)spojivost sa zapadnim sustavom vrijednosti je tema za sebe. Uglavnom se slažem.
|
|
Vrh |
|
|
Reis Sejdo
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 26 lis 2022, 12:37 |
|
|
Na MIT imaju diversity kvote.
_________________ Federacija BiH: Sveto rimsko carstvo hrvatskog naroda
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 26 lis 2022, 12:45 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37669 Lokacija: Gl. grad regije
|
Reis Sejdo je napisao/la: Na MIT imaju diversity kvote. Na kraju će izgleda moja teza potpuno suprotno završit od namjere.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 26 lis 2022, 12:51 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37669 Lokacija: Gl. grad regije
|
Srbe i Bošnjake najviše zbog toga jer se najbrže asimiliraju u Hrvate. Pun je Zg takvih podrijetlom. Istra, Rijeka, isto... Inače, Istra se drastično pohrvatila u zadnje vrijeme. Uskoro neće bit nikakve razilke u odnosu na sotale regije.
Postajemo sve homogeniji, i istog mentaliteta. Sve manje ima onih austrijsko-mletačko-turskih razlika.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 26 lis 2022, 13:47 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Ah čuj, povećanje praga za mirovinu je sgurno jedno od rješenja, osobito za one koji žele i dalje raditi, a njih ima puno. Razvojem tehnologije to danas postaje mogućno. Ima još mogućnosti... rad studenata i učenika... jbt ne ide mi u glavu da postoje studenti koji ljeti ne rade, a ima ih poprilično, iz ovih ili onih razloga. Onda vojni rok, tj civilno služenje kroz rad na neatraktivnim poslovima... Ima toga puno. Imam samo pitanje: pretpostavljam da ti radiš na toplom, ispred monitora, možda čak i u državnoj službi, te nisi kandidat za te poslove ni sada, niti kad budeš blizu dobi za mirovinu? Kume moj, ja sam se takvih poslova u životu naradio, I kao učenik, i kao student, i kao vojnik, pa i neko vrijeme nakon fakulteta. Bilo je i konobarenja i branja voća i istovaranja i svakog drugog klinca. Zato to i govorim. Dr. Van Nostrand je napisao/la: Nije mi jasno zašto Hercegbosanci koji žive u HB i nemaju namjeru doseliti se u RH mogu tako brinuti tuđu brigu. Ako i kada se HB priključi RH, onda to postaje zajedničko pitanje.
Nikoga u RH ne opterećuje pitanje trebaju li u Hercegovini ili srednjoj Bosni na baušteli raditi Nepalci, federalni partneri Muslimani ili neki imaginarni povratnici iz dijaspore. Jesi originalan u vražju mater. Koji klinac onda ti radiš na ovome hrvatskom forumu??
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 26 lis 2022, 14:13 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 38983 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Nije mi jasno zašto Hercegbosanci koji žive u HB i nemaju namjeru doseliti se u RH mogu tako brinuti tuđu brigu. Ako i kada se HB priključi RH, onda to postaje zajedničko pitanje.
Nikoga u RH ne opterećuje pitanje trebaju li u Hercegovini ili srednjoj Bosni na baušteli raditi Nepalci, federalni partneri Muslimani ili neki imaginarni povratnici iz dijaspore. Zanima nas jer su to budući glasači koji bi opet mogli izabrati nekog Mesića. Povećanje imigracije znači jačanje ljevice i zelenih. Valjda bi to trebalo biti zajedničko pitanje svih hrvatskih državljana?
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Novdan
|
Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku Postano: 26 lis 2022, 14:22 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Srbe i Bošnjake najviše zbog toga jer se najbrže asimiliraju u Hrvate. Pun je Zg takvih podrijetlom. Istra, Rijeka, isto... Inače, Istra se drastično pohrvatila u zadnje vrijeme. Uskoro neće bit nikakve razilke u odnosu na sotale regije.
Postajemo sve homogeniji, i istog mentaliteta. Sve manje ima onih austrijsko-mletačko-turskih razlika. Ovo za Istru zaključuješ na temelju popisa stanovništva? Kako objašnjavaš taj trend? Što se tiče pretvaranja Srba i Bošnjaka u Hrvate, stoji donekle, ali donekle. Biti Hrvat znati prihvatiti hrvatsko percipiranje tema poput Domovinskog rata. Dio pohrvaćenih Srba i Bošnjaka ima prohrvatske stavove, ali dio nema već ima ili antihrvatski stav ili "ko nas bre zavadi" relativiziraju odgovornot. Zanimljiv je recimo Hasanbegović koji je izgradio karijeru kao hrvatski nacionalist, a kada je u pitanju BiH ima potpuno probošnjačke i antihrvatske stavove. Pogledaj sučeljavanje njega i Lučića na youtubeu, šokirao sam se koliko je antihrvatski nastrojen. Čak je tvrdio da su Hrvati krivi za taj rat. Tako da ne bih srljao u imigraciju dva spomenuta naroda, uz dužno poštovanje za njih i činjenicu da ih se dio doista asimilirao. Što se tiče egzotičnih imigranata, nema opasnosti da imaju npr. stav o RH kao UZP državi ili da smatraju Hrvate genocidnim narodom. Njihova percepcija o Hrvatskoj se gradi od nule, što je često puno lakše nego ispravljati učinak 200 godina velikosrpske propagande na umove pripadnika srpskog naroda. Jezik jest otežavaući faktor, ali nije nepremostiv, posebno ne u drugoj generaciji. Za rasne teorije najbolje da otvorite novu temu, ja se inače s tezom o bijeloj rasi kao intelektualno urođeno superiornom ne slažem, ne zato da ne bih ispao rasist, nego jer iskreno mislim da su te teze znanstveno netočne na temelju studija koje sam čitao. Nekoć sam i ja mislio da je bijelci jesu superiorni, gledajući poluznanstvene teze, uglavnom baziranih na pretenciozno tumačenim IQ istraživanjima, no kasnije sam promijenio mišljenje. No velim, ne da mi se sad u tu temu ulaziti jer bi mi trebalo vremena da izvučem sve argumente i stavim na "papir". Nemam trenutno vremena, možda neki drugi put nadam se
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|