HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 15 pro 2024, 00:09.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 4719 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 189  Sljedeća

Koja opcija
0 34%  34%  [ 21 ]
1 13%  13%  [ 8 ]
2 7%  7%  [ 4 ]
3 3%  3%  [ 2 ]
4 7%  7%  [ 4 ]
5 10%  10%  [ 6 ]
6 5%  5%  [ 3 ]
7 5%  5%  [ 3 ]
8 7%  7%  [ 4 ]
9 3%  3%  [ 2 ]
10 7%  7%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 61
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku
PostPostano: 04 stu 2022, 20:48 

K..M je napisao/la:
Opcilisni eugenicari, rasisti i sovinisti se raspistoljili....ili jesi pametan ili nisi...u svim rasama, meridijanima, skupinama.

i košarkaš ili jesi ili nisi na svim širinama.

ali u najboljoj NBA petorci nikada neće biti više od 2 bijelca, a u prosjeku 1 i to možda. Da se na trepavice postavimo

Vrh

PostPostano: 04 stu 2022, 21:32 

divizija je napisao/la:
Novdan je napisao/la:
Discipline treba i u pustinjskim, tropskim, savanskim itd. uvjetima. Svaku nesmoptrenost, lakomislenost i glupost kažnjava se i drugdje. Umjereni pojas nije stvorio veći pritisak na stanovništvo, već mu dao mogućnost razvoja poljoprivrede i stvaranja civilizacije. Pročitaj neku knjigu npr. Civilization: The West and the Rest. Poznato je kako je i zašto došlo do toga da se civilizacije razvijaju u Euroaziji, dok su npr. u Amerikama nastale u manjim zonama zbog obrnutog smjera pružanja kopnene mase u odnosu na Euroaziju tj. malih zona umjerenog pojasa. To je postupno dovelo do toga da Europljani koloniziraju svijet. Naravno da će potomci robova ili domorodaca u Amerikama biti siromašniji od Europljana. Ti to a priori pripisuješ genetici, miješaš kruške i jabuke.

a ti apriori odbacuješ genetiku. i to bairaš na postmodernističkim tlapnjama koje mi preporučaš. Ja nisam govorio uopće o Euroaziji i Amerikama, nego o zonama sa zimom i onima bez.
Neusporedi je selekcijski pritisak, posebno u glacijalima (vidim da uopće ne možeš pojmiti koliko su UŽASNI uvjeti vladali u to doba ovdje), sjevernih širina od tropskih. I tako ti je IQ distribuiran. Nisu tu samo Europljani, istočni Azijci imaju još viši IQ. Svi čiji su preci morali preživjeti zime od 8 mjeseci su inteligentniji. Civlizacija je kratkotrajna, ona postoji tek u holocenu. To je kraći dio našeg postojanja. Homo sapiens je od izlaska iz Afrike 6/7 vremena proeo u glacijalu, prije civilizacije
Naravno da civilizacija ovisi i o drugim faktorima, ali mi ne govorimo o civlizaciji, nego o distribuciji inteligencije (prosječne). Nisu crnci svugdje bili robovi, negdje su nedavni imigranti, pa je distribucija ista.
Novdan je napisao/la:
Egipat i Libanon? Koje su to rasne skupine u Libanonu i koja je elitna? Što misliš pod svjetloputi? Evo spomenuo si Egipat, dok je Egipat bio civilizacija, Kelti, Slaveni i Germani su bili barbari. Egipćani su tamnije puti od barbara, pogledaj recimo portrete iz Fayuma. Pogledaj i genetske studije mumija koje pokazuju da su daleko najviše imale haplogrupu E1b, a nakon nje J. Svega par su bile I2 i R1b.
Ne želim da ovo ispadne kao neka prozivka, ne želim se svađati uopće, ali meni se čini kao da si ti a priori zaključio da iza razlike u današnjem razvoju država i nacija stoji genetika, bez da si prethodno čitao neke knjige i studije o genetici, evolucijskoj psihologiji, povijesti i slično. Opet kažem, ne smeta mene drugačije mišljenje jer sam i sam nekoć bio tvog mišljenja

Nisi primjetio da diljem bliskog istoka, sjeverne Afrike, južne Azije imaš ljude najrazličitijih fenotipa?
ali uvijek su na vrhu oni svijetliji. A ti se pitaj zašto.

Svijetla put znači da u genima imaš pretke koji su ili još sjevernije bili ii uvremenima glacijala.

Opet, to nema veze s civilizacijom, civilizacija ovisi o stotinama faktora. I kasna je pojava.
Recimo Rusija, Bjelorusija, Ukrajina imaju niski stupanj razvoja ali znatno viši IQ od južnijih zemalja s istim razvojem. Dakle, nije siromaštvo izgovor, rusi nisu nikada bili bogati, pa su pametni. Kinezi također. Jer inteligencija se razvijala desetcima tisuća godina prije civilizacije, i civilizacija ovisi o nizu drugih čimbenika.

Inteligencija je pak najviše genetska i ovisi o selekcijskim faktorima desetcima tisuća godina prije civilizacije

Fino si argumentirao ovo s postmodernističkim tlapnjama. Zalijepiš etiketu i gotovo. Po ovoj tezi najinteligentnija vrsta ikada trebali bi biti Inuiti. Imaš li neku studiju koja potvrđuje tezu o glacijalu kao ključu za nastanak visokointeligentnih rasa ili si to sam zaključio?
Aristokracija u zaljevskim arapskim zemljama i nije baš svjetloputa. Ova tvoja teza doduše može donekle važiti utoliko što je kod Arapa jako dugo bilo prisutno robovlasništvo nad crncima, stoga su njihovi potomci prisutni u nižim klasama društva. No da su njihove elite svjetlopute, apsolutno ne. Izgledaju arapski, daleko tamnije od Hrvata npr.
Ja sam ovdje Ukrajinu usporedio sa Surinamom, dakle državi koja svakako nije ekonomski bolje stojeća od Ukrajine.

Inače, kad si govorio o svjetloputosti, do koje granice ide ta rasna teorija? Recimo, i u Hrvatskoj postoje razni fenotipi. Možemo li tako reći da su Zagorci i Međimurci rasno superiorni u odnosu na Dalmatince i Hercegovce jer su u prosjeku svjetlije puti, češće imaju plavu kosu i plave oči i slično?

No ugl. imaš li za priložiti neke znanstvene studije o glacijalu ili sam zaključuješ?

Vrh

PostPostano: 04 stu 2022, 21:58 

Na stranu apstrakcije- nema podataka o tim migrantima koji su nabujali u zadnje vrijeme.
Hrvatska je šuplja kao sir i sve se skriva u medijima.

Jučer sam bio na ZG kolodvoru i idem kroz podhodnik, a ono hodaju prema njemu iz perona crnkinja s 4-6 male djece. Popnem se na susjedni peron- preko vidim na preko 6 metara duljine, se raskomotili crnci, uglavnom žene s malom djecom, kao čekaju vlak.

Tko ih je pustio? Otkuda?

I očito je to na emocije, mala djeca, ranjivo bla bla. Inače sam u oko 2 mjeseca stalno viđao na kolodvoru od 2-5 crnaca, mali neki, posve crni, kako nešto munđaju. Onda ih nije bilo 2-3 tjedna nego neki zagorjeli tipa Nepala i Bengala, a onda sad ove crnkinje.

U gradu ne vidim, kad tram ide kroz više ulica, nijednog obojenog, pa čak ni oko autobusnog kolodvora.

Čujem da iz ZG idu stalno autobisu puni raznih zagorjelih, Azija, i da ih istovaruju u području Rijeke, Pazina...

Uz crnkinju iz Požege: https://www.vecernji.hr/vijesti/jeste-l ... gi-1630916

Dakle- ima li uopće pitanja i podataka koliko je obojenih ušlo u RH i gdje su? Što s njima? T nije ona invazija Arapa, Afgana i Pakistanaca na granici u Cazinu i Bihaću.

Koliko tu ima osoba, koji su i kojim su putem došli i zašto o tom medijska šutnja?

Siguran sam da će koji mjesec, ako se nastavi, biti nasilja i možda nešto radikalno.

Vrh

PostPostano: 04 stu 2022, 22:13 

Novdan je napisao/la:
Fino si argumentirao ovo s postmodernističkim tlapnjama. Zalijepiš etiketu i gotovo. Po ovoj tezi najinteligentnija vrsta ikada trebali bi biti Inuiti. Imaš li neku studiju koja potvrđuje tezu o glacijalu kao ključu za nastanak visokointeligentnih rasa ili si to sam zaključio?
Aristokracija u zaljevskim arapskim zemljama i nije baš svjetloputa. Ova tvoja teza doduše može donekle važiti utoliko što je kod Arapa jako dugo bilo prisutno robovlasništvo nad crncima, stoga su njihovi potomci prisutni u nižim klasama društva. No da su njihove elite svjetlopute, apsolutno ne. Izgledaju arapski, daleko tamnije od Hrvata npr.
Ja sam ovdje Ukrajinu usporedio sa Surinamom, dakle državi koja svakako nije ekonomski bolje stojeća od Ukrajine.

Inače, kad si govorio o svjetloputosti, do koje granice ide ta rasna teorija? Recimo, i u Hrvatskoj postoje razni fenotipi. Možemo li tako reći da su Zagorci i Međimurci rasno superiorni u odnosu na Dalmatince i Hercegovce jer su u prosjeku svjetlije puti, češće imaju plavu kosu i plave oči i slično?

No ugl. imaš li za priložiti neke znanstvene studije o glacijalu ili sam zaključuješ?

ajde molim te nemoj koristiti reductio ad absurdum, jer je onda rasprava besmislena.

prvo i osnovno, ako mi preporučaš neke ideologizirane postmodernističke papazjanije, ja ću ti reć što mislim o njima. Ti si ih preporučio, ja sam ti rekao što smatram o njima.

naravno da Inuiti ne bi trebali biti najinteligentiji, i to je primjer karikaturalnosti koju izvodiš. Svodiš kompletnu argumentaciju na ekstremni primjer. I u Africi je prosječni IQ veći nego kod Pigmeja recimo. Ekstremni primjer nije nikada dobar primjer! I voda je u prevelikim količinama štetna, čak i kisik pobogu te ubiti može. Nije stvar u ekstremnosti uvjeta, nego različitosti uvjeta ovdje i tamo. Distribucija IQ jasno sugerira da su umjerene širine s udaljavanjem od tropa one s najvećim IQ, i obrnuto. To je posljedica različitih prirodnih uvjeta koji dovode do različitih selekcijskih pritisaka.

Aristokracija u arapskim zemljama jest svjetloputa u odnosu na prosjek te zemlje. To ti govorim. Da, niži slojevi imaju često porijeklo od robova, ali to ti govori da im ti robovi KVARE PROSJEK. Ne zato što su bili robovi, robovi su bili i Europljani u sjevernoj Africi, pa gle čuda, tamo najniži slojevi nisu svjetle puti!
To nema veze s nama ovdje, mi ovdje bez obzira na fenotip imamo vrlo slične evolucijske uvjete milenijima, tamo je put ujedno i signal porijekla, svijetloputi imaju više predaka iz sjevernijih krajeva. Sama put je tu nebitna, već člinjenica da signalizira porijeklo. Boja kože je sama po sebi irelevantna, osim kao indikator nekih drugih karakteristika koje se nekada podudaraju s njom. Recimo svi Indijanci u Amerikama imaju isto porijeklo, ali različiti fenotipi su se razvili kroz tisuće godina, ovisno o podneblju. No ako u Salvadoru nađeš svjetloputog Indijanca, on ima ili europsko porijeklo, ili od nekoga tko je doselio iz sjeverne Amerike. Dakle takva put, koja odudara od uobičajene, signalizira porijeklo (jednako kao što tamnoputi Šveđanin signalizira strano porijeklo). No činjenica da je prosječni Indijanac u Salvadoru tamniji od onoga u Kanadi je stvar samo geografske širine.

Zašto bi Ukrajinu usporedio sa Surinamom? Ja sam ti dao taj primjer (ali i primjer Mongolije, Kine, Sjeverne Koreje, Rusije...) koje nikada nisu bile bogate, stanovništvo im je živjelo uglavnom u groznim uvjetima, pa ih to nije spriječilo da budu inteligentni. A istovemeno Indija, Afrika, crno i domorodačko stanovništvo Latisnke Amerike, niži slojevi u arapskim zemljama, to je po tebi neinteligentno zbog siromaštva, jer su im preci bili robovi itd.... Kako siromaštvo nije spriječilo KIneze i Mongole da budu pametni?

Jednostavno distribucija IQu nije zbog siromaštva, civilizacije, robovlasništva, već prije svega zbog GENETIKE, a genetika je posljedica različitih selekcijskih uvjeta u prošlosti.

Vrh

PostPostano: 04 stu 2022, 22:19 

Hroboatos je napisao/la:
Na stranu apstrakcije- nema podataka o tim migrantima koji su nabujali u zadnje vrijeme.

Jučer sam bio na ZG kolodvoru i idem kroz podhodnik, a ono hodaju prema njemu iz perona crnkinja s 4-6 male djece. Popnem se na susjedni peron- preko vidim na preko 6 metara duljine, se raskomotili crnci, uglavnom žene s malom djecom, kao čekaju vlak.

I očito je to na emocije, mala djeca, ranjivo bla bla. Inače sam u oko 2 mjeseca stalno viđao na kolodvoru od 2-5 crnaca, mali neki, posve crni, kako nešto munđaju. Onda ih nije bilo 2-3 tjedna nego neki zagorjeli tipa Nepala i Bengala, a onda sad ove crnkinje.

U gradu ne vidim, kad tram ide kroz više ulica, nijednog obojenog, pa čak ni oko autobusnog kolodvora.

Čujem da iz ZG idu stalno autobisu puni raznih zagorjelih, Azija, i da ih istovaruju u području Rijeke, Pazina...

Dakle- ima li uopće pitanja i podataka koliko je obojenih ušlo u RH i gdje su? Što s njima? T nije ona invazija Arapa, Afgana i Pakistanaca na granici u Cazinu i Bihaću.

Koliko tu ima osoba, koji su i kojim su putem došli i zašto o tom medijska šutnja?

Siguran sam da će koji mjesec, ako se nastavi, biti nasilja i možda nešto radikalno.

Nikad manje nema obojenih oko GK. Stalno sam u blizini GK. I bas samo tu ih i ima onako za vidjeti.

Ali vidim veliki porast tih imigranata kao radnika. Građevinci, trgovci, dostavljači...

Draži su mi od naših cigića, nit prose nit kradu. Rade.

Ta nestala garava je košarkašica.
https://ba.n1info.com/regija/nestala-ml ... edam-dana/

Vrh

PostPostano: 04 stu 2022, 22:28 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Hroboatos je napisao/la:

Nikad manje nema obojenih oko GK. Stalno sam u blizini GK. I bas samo tu ih i ima onako za vidjeti.

Ali vidim veliki porast tih imigranata kao radnika. Građevinci, trgovci, dostavljači...

Draži su mi od naših cigića, nit prose nit kradu. Rade.

Ta nestala garava je košarkašica.
https://ba.n1info.com/regija/nestala-ml ... edam-dana/

Aha, otud visina.

Ličko rukovanje Jose Mraovića.

A kamo taj buljuk zagorjelih koje prevoze u Istru?

Crnci nisu za posao, no ove crnkinje koje sam u dva puta vidio s hrpom djece, to je demografska invazija, ništa dogovoreno, ...

Drugo su ovi koje vidim tu i tamo, u tramvaju zgodna i dotjerana mulatkinja sišla u Heinzelovoj, očito ide na posao.

Vrh

PostPostano: 04 stu 2022, 22:36 

Ti zagorjeli što idu za Istru su izgleda legalno tu. Čini mi Afgani koji se boje odmazde, ili njihova djeca.

Vjerojatno to s Amerima u suradnji radimo jer ekipa ima vize i kartice.

Ipak su se samo pokupili i ostavili milijune svojih saveznika na streljani. Mi to samo prebacujemo prema Schengenu i to je to. Nisam čuo za neke probleme.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 00:00 

https://www.hkv.hr/izdvojeno/komentari/ ... emlja.html

Hrvatska je u prvih devet mjeseci 2022. zaprimila 7258 zahtjeva ljudi za međunarodnu zaštitu, koja obuhvaća azil i supsidijarnu zaštitu, a to je najveći broj takvih zahtjeva posljednjih godina, trostruko veći nego 2016. u jeku migrantske krize, piše ovih dana Večernji list. U zahtjevima za međunarodnu zaštitu kod nas prednjače državljani Iraka (1554), Turske (1150), Afganistana (1123) te Burundija (1007), navodi dnevnik.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 00:13 

Idealno bi bilo 3a/8a.

Popunjavati negativni priraštaj u potpunosti, i još malo preko, ali

1. isključivo katolicima (Filipinci itd.)
2. svima rođenima na teritorijima koji su bili u sastavu Banovine Hrvatske domovnica na izvolte, bez obzira na etničko podrijetlo

Druga točka bi dovela do iseljavanja Muslimana s hrvatskih područja u BiH. Neki bi se asimilirali u RH, većina bi produžila dalje.

Prva točka bi osigurala očuvanje hrvatske kulture.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 00:54 

Pacifikator je napisao/la:
Idealno bi bilo 3a/8a.

2. svima rođenima na teritorijima koji su bili u sastavu Banovine Hrvatske domovnica na izvolte, bez obzira na etničko podrijetlo

Druga točka bi dovela do iseljavanja Muslimana s hrvatskih područja u BiH. Neki bi se asimilirali u RH, većina bi produžila dalje.

1. Europski ateisti su Hrvatima bliži nego filipinski katolici.
2. Ovo se slažem, ali bi to bilo teško izvesti jer je očito šta se pokušava postići.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 01:17 

Ateisti su otpad, kao pot u rice nekoć. Njihov vektor je takvog smjera da se udaljavaju od hrvatske kulture. Kod Filipinca katolika vektor je poželjnog smjera. Što bolje nauči hrvatski to će brže prestići "europskog ateista" po bliskosti hrvatstvu.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 01:21 

Ateisti su otpad, kao pot u rice nekoć. Njihov vektor je takvog smjera da se udaljavaju od hrvatske kulture. Kod Filipinca katolika vektor je poželjnog smjera. Što bolje nauči hrvatski to će brže prestići "europskog ateista" po bliskosti hrvatstvu.
Tuđman je bio ateist.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 04:49 

Je..m te. Taj kojeg si stavio u avatar ti je ateist.
Ateisti su u usponu. Ateizam je budućnost.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 06:49 

Bar u njegovom okruženju. :zubati

Ovaj je tko naši Muslimani. Oni građani, Bošnjaci, Bosanci, Bosanci i Hercegovci čitaju kao Muslimani. :D

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 07:16 

Dutch01 je napisao/la:
Je..m te. Taj kojeg si stavio u avatar ti je ateist.
Ateisti su u usponu. Ateizam je budućnost.

Ateiszam je ko homoseksualnost, postoji kao manjinski nusporukt, ali je besplodan.

ateisti su najmanje fertilni dio čovječanstva, tako da ne mogu biti budućnost

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 11:21 

Idealno bi bilo 3a/8a.

Ma kakvi Filipinci, uz dužno poštovanje to što su katolici ne znaći da imaju ikakve veze s Hrvatima.

Osim vrlo ograničenog uvoza ex-yu naroda sve ostalo je suicid.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 12:38 

Dr. Van Nostrand je napisao/la:
Tuđman je bio ateist.

Tuđman i Milanović su iznimke. Vektora ateizam > hrvatstvo. Većina ateista je obrnuta smjera, prema tome otpad.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 12:46 

weasel je napisao/la:
Idealno bi bilo 3a/8a.

Ma kakvi Filipinci, uz dužno poštovanje to što su katolici ne znaći da imaju ikakve veze s Hrvatima.

Samim time što su katolici itekako imaju vezu s Hrvatima i hrvatskom kulturom. Kada nauče jezik to je to. Isto kao Nijemci, Mađari, Česi itd. koji su za vrijeme A-U došli kao imigranti u Bosnu. U roku pola generacije su bili Hrvati.

Suicid je negativni fertilitet, a ne imigracija. Ona je lijek. A svaki lijek je ujedno i otrov, ovisno o dozi i pacijentu. Npr. grčka riječ farmakon (odatle farmacija) ima dva značenja. Lijek i otrov.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 12:49 

Ne znam je li slučajno odabrano, ali Filipinci imaju neke komplekse vlastite nacije, i jedva čekaju da se utope u neki drugi (po mogućnosti američki ili europski) identitet. Imam jednu poznanicu, otac Hrvat, majka Filipinka, vrlo teško (ni po izgledu) ne bi skužio da nije naša.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 12:55 

weasel je napisao/la:

Samim time što su katolici itekako imaju vezu s Hrvatima i hrvatskom kulturom. Kada nauče jezik to je to. Isto kao Nijemci, Mađari, Česi itd. koji su za vrijeme A-U došli kao imigranti u Bosnu. U roku pola generacije su bili Hrvati.

Suicid je negativni fertilitet, a ne imigracija. Ona je lijek. A svaki lijek je ujedno i otrov, ovisno o dozi i pacijentu. Npr. grčka riječ farmakon (odatle farmacija) ima dva značenja. Lijek i otrov.

Jesi ikad upoznao barem jednog pripadnika te kulture?
Nemaju oni veze s nama, a i to katoličanstvo je skoro drugačija religija tamo.

Ne znam odakle vam takve glupe ideje da se od stranaca može napraviti Hrvat.

Patimo se sa Bošnjacima koji su doslovno naše krvi i jezika a vi mislite da možete prožvakati azijate. :ucelo

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 13:02 

A vidiš da je lik katolički vehabija. :D

Možda je najbolja varijanta da podignemo standard pa počnemo privlačit bogate kršćane u naše lijepe i toplije krajeve.

Girona u Španjolskoj je recimo takav primjer.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 13:06 

već postoje komentari u javnosti doseljenika iz Nigerije i Filipina da im se Hrvatska sviđa jer je kršćanska zemlja.

glas se širi, moramo biti na oprezu. :D

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 13:21 

Da te obuzme malodušje kad čitaš neke štrumfastične ideje.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 13:51 

Lutorčina je napisao/la:
Glasao sam za opciju 6 :zubati . Pomognite vašima da se smanji njihovo glasačko tijelo u FBiH.
Inače koliko čujem svake godine nekoliko desetina BH Muslims iz kantona Sarajevo odseli za Hrvatsku putem braka. Uglavnom upoznaju bračne partnere na sezonskom radu dole i trajno se nastane na potezu od Pule do Dubrovnika. Brojka od nekoliko desetina bi se mogla povećati na nekoliko stotina...nadam se.

Jadni mi! To je veliko sranje za hrvatsku!

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 13:52 

weasel je napisao/la:
Patimo se sa Bošnjacima koji su doslovno naše krvi i jezika a vi mislite da možete prožvakati azijate. :ucelo

Pate se oni koji misle da su krv i jezik silno važni. Turci u Bosni su najbolji dokaz da nisu jer su neprijatelji svega hrvatskog već 600 godina bez prestanka.

Jezik se nauči. Dokaz smo svi mi. Imamo i germanske i zapadno-slavenske i ilirske i židovske i tko zna kakve sve ne gene.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4719 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 189  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: