HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 pro 2024, 13:36.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 4719 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 189  Sljedeća

Koja opcija
0 34%  34%  [ 21 ]
1 13%  13%  [ 8 ]
2 7%  7%  [ 4 ]
3 3%  3%  [ 2 ]
4 7%  7%  [ 4 ]
5 10%  10%  [ 6 ]
6 5%  5%  [ 3 ]
7 5%  5%  [ 3 ]
8 7%  7%  [ 4 ]
9 3%  3%  [ 2 ]
10 7%  7%  [ 4 ]
Ukupno glasova : 61
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Nova tema: Imigracija u Hrvatsku
PostPostano: 05 stu 2022, 13:54 

Ministry of Sound je napisao/la:
Ne znam je li slučajno odabrano, ali Filipinci imaju neke komplekse vlastite nacije, i jedva čekaju da se utope u neki drugi (po mogućnosti američki ili europski) identitet. Imam jednu poznanicu, otac Hrvat, majka Filipinka, vrlo teško (ni po izgledu) ne bi skužio da nije naša.

Ne pricaj. Rijetko sam u zivotu sreo filipinku ili filipinca koji izgledaju lijepo. Sve neki mali debeljuskati tipovi metar i zilet.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 14:02 

Drago mi je da su se dudu Hroboatos divizija lasica i ostali složili oko jako bitnog problema koji se spomenuo na temi. Nekretnine i cijena nekretnina. Ovo je ludilo što se događa. Mladima koji su normalni u glavi (a takvih još uvijek ima dosta kod nas) je doći do vlastite nekretnine glavna stvar u životu, mnogo mojih prijatelja i poznanika u srednjim 20im bi se sutra oženilo i krenulo štampati djecu da imaju gdje. Uglavnom normalni momci i cure ali ne dovodi se nikome ženu kući kod matere ćaće braće sestara, to vrijeme je prošlo... Ovaj ludi nekretninski balon uništava fertilitet. Cijene su apsolutno otišle van svakih granica normalne, mladi parovi gdje oboje rade si ne mogu priuštiti nekretninu da cijeli život rade. Ovaj sistem je totalno trul, toliki napredak i tehnologija a pola mladih se misli kako do ikakvog krova na glavom, kako do ikakva svoja 4 zida i to postaje sve više mission impossible za mnoge. Kome se nije posrećilo da je nešto nasljedio najebao je. Onda se mnogi prepuste apatiji i beznađu i odgađaju ženidbu i djecu u nedogled. Dakle imamo situaciju di demografski rapidno nestajemo, nove nekretnine niču na sve strane, a cijena istih leti u nebo!?!?To je glavni konkretni problem za mlade i za fertilitet trenutno.
Ako na to nekretninsko ludilo nadodamo uvoz jeftine radne snage koja će vječno plaće običnih poslova držati zakucanima za 5000kn, (a većina ljudi nisu programeri i menadžeri) dolazimo do recepta za katastrofu.

Kako se izvući iz ove spirale propasti?

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 14:09 

Visoke cijene kokošinjaca u gradovima Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku dovest će do naseljavanja i izgradnje obiteljskih kuća za ljude u gradićima tipa Zaprešić, Ivanić, Bjelovar, Metković itd.

To je sasvim ok.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 14:09 

Porezom na nekretnine? Ja se nadam da će od n.g. Bit uveden. Mislim da je to glavni posao Primorca.

Ona tamo godina je izborna i neće sigurno.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 14:25 

Pacifikator je napisao/la:
Visoke cijene kokošinjaca u gradovima Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku dovest će do naseljavanja i izgradnje obiteljskih kuća za ljude u gradićima tipa Zaprešić, Ivanić, Bjelovar, Metković itd.

To je sasvim ok.

Cijene idu u nebo svugdi, nije to nešto ograničeno na centar Splita i Zagreba.

A ako misliš da će neko otić npr. sa obale u neko zadnje blato u Slavoniji di se stvarno može naći nešto pristupačnije, odvojen si od realnosti.

I ako to i naprave morat će smislit od čega živit itd. (I gorivo postaje puno veći trošak itd.)

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 14:32 

Ako živiš u Benkovcu ili Obrovcu i radiš u Zadru treba ti cca 45 min do posla. To je ok. Živiš ko čovik, dica se imaju di igrat, neće bit zadarski huligani i narkomani.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 14:32 

weasel je napisao/la:
Patimo se sa Bošnjacima koji su doslovno naše krvi i jezika a vi mislite da možete prožvakati azijate. :ucelo

Pate se oni koji misle da su krv i jezik silno važni. Turci u Bosni su najbolji dokaz da nisu jer su neprijatelji svega hrvatskog već 600 godina bez prestanka.

Jezik se nauči. Dokaz smo svi mi. Imamo i germanske i zapadno-slavenske i ilirske i židovske i tko zna kakve sve ne gene.

Ne znam zašto izmišljate toplu vodu kad je na zapadu dokazano da od tog dreka zvanog imigracija nema koristi.

Napravit će se veliko zlo za ovu zemlju koje više neće biti popravljivo. Nemojte to raditi tako vam Tuđmana.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 14:38 

Planina je napisao/la:
Drago mi je da su se dudu Hroboatos divizija lasica i ostali složili oko jako bitnog problema koji se spomenuo na temi. Nekretnine i cijena nekretnina. Ovo je ludilo što se događa. Mladima koji su normalni u glavi (a takvih još uvijek ima dosta kod nas) je doći do vlastite nekretnine glavna stvar u životu, mnogo mojih prijatelja i poznanika u srednjim 20im bi se sutra oženilo i krenulo štampati djecu da imaju gdje. Uglavnom normalni momci i cure ali ne dovodi se nikome ženu kući kod matere ćaće braće sestara, to vrijeme je prošlo... Ovaj ludi nekretninski balon uništava fertilitet. Cijene su apsolutno otišle van svakih granica normalne, mladi parovi gdje oboje rade si ne mogu priuštiti nekretninu da cijeli život rade. Ovaj sistem je totalno trul, toliki napredak i tehnologija a pola mladih se misli kako do ikakvog krova na glavom, kako do ikakva svoja 4 zida i to postaje sve više mission impossible za mnoge. Kome se nije posrećilo da je nešto nasljedio najebao je. Onda se mnogi prepuste apatiji i beznađu i odgađaju ženidbu i djecu u nedogled. Dakle imamo situaciju di demografski rapidno nestajemo, nove nekretnine niču na sve strane, a cijena istih leti u nebo!?!?To je glavni konkretni problem za mlade i za fertilitet trenutno.
Ako na to nekretninsko ludilo nadodamo uvoz jeftine radne snage koja će vječno plaće običnih poslova držati zakucanima za 5000kn, (a većina ljudi nisu programeri i menadžeri) dolazimo do recepta za katastrofu.

Kako se izvući iz ove spirale propasti?

Rušenjem HDZ-a s vlasti ( demokratskim putem naravno) i demontažom koruptivne hobotnice.

Turizam je ogroman generator bogaćenja HDZ kadra i oni nikada neće zauzdati taj balon kad njime lete u visine.
Jedan obični ćato iz seoske pripizdine putem kontrole općine može okrenuti milijune doslovno.

Mora se pod hitno zabraniti prodaja nekretnina stranicma koji ne žive najmanje 10 godina u Hrvatskoj s trajnom namjerom boravka, plus segregacija nekretnina na turističke i stambene. ( 1/3 nekretnina prodanih su strani kupci)

Uvođenje poreza na nekretnina i zabrana bilo kakvog uvoza radne snage. ( Gazde neka se snalaze, sami su za ovo krivi)

I za 5 godina da vidiš kako bi roknule cjene dolje na realnu razinu.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 14:39 

Kako nema? Preuveličavate negativne posljedice imigracije, a zanemarujete pozitivne.

Samo katolici i trpaj nemilice.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 14:39 

pola ovog što si naveo nije zakonski moguće u EU.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 14:42 

Kako nema? Preuveličavate negativne posljedice imigracije, a zanemarujete pozitivne.

Mislio sam da si ti bar pametan.

Ne možeš napisati zakon ja ću primati samo katolike, doći će ti neki retard imigrand i napravit hapelaciju ustavnom sudu
i libtardi iz suda će presuditi da je to diskriminacijski ili će slati na EU sud svejedno.

Rezultat će biti takav da će nas natjerati na neselektivan uvoz i dok kažeš Katoliban imaš islamska geta ko u Marseju.

Bilo kakva imigracija= put u pakao

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 14:46 

dudu je napisao/la:

HDZ takijaši su gori od Šnjoke groođanina.

U zakonima/pravilima EU piše da se mora omogućiti protok ljudi i kapitala, dakle kupnja imovine u ovom slučaju.

Međutim , ne piše da se ta pogodnost ne smije regulirati.

Nitko neće debelom švabi zabraniti kupiti kuću u Hrvatskoj, ali naš uvjet može biti da živi više od 6 mjeseci u RH na godišnjoj bazi i da živi barem 10 godina u Hrvatskoj.

Da ne govorim što sve sve možemo regulirati pravljenjem normalnog urbanističkog plana, reguliranjem najma nekretnina i oporezivanja tog najma.

ALI zašti bi regulirati kad HDZ-ovci obožavaju sivu zonu gdje se bogate. :kava

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 15:31 

Kakvi katolici? Hoćete crnačke i latinoške bande po Hrvatskoj?
Nikakvi migranti. Ja sam čak protiv da se dozvoli izdajničkoj dijaspori da se vraća i volio bih da joj se oduzmu domovnice ali na žalost tu nemamo izbora ali migrante nikakve.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 15:32 

Na žalost zbog ovakvih nekih klaunskih izjava pojedinaca ispada da je istina što neki zlobnici tvrde da su Hrvati u BiH prije svega vjerska grupa a tek onda narod

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 15:34 

Ovo je u najmanju ruku za upozorenje.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 15:47 

Nismo vjerska skupina. Hvala liberalnok zapadu što nas je primio u svoje skute i odvukao od srednjovjekovnog mraka u kojem su još uvijek narodi istočno od nas.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 15:50 

weasel je napisao/la:
dudu je napisao/la:

HDZ takijaši su gori od Šnjoke groođanina.

U zakonima/pravilima EU piše da se mora omogućiti protok ljudi i kapitala, dakle kupnja imovine u ovom slučaju.

Međutim , ne piše da se ta pogodnost ne smije regulirati.

Nitko neće debelom švabi zabraniti kupiti kuću u Hrvatskoj, ali naš uvjet može biti da živi više od 6 mjeseci u RH na godišnjoj bazi i da živi barem 10 godina u Hrvatskoj.

Da ne govorim što sve sve možemo regulirati pravljenjem normalnog urbanističkog plana, reguliranjem najma nekretnina i oporezivanja tog najma.

ALI zašti bi regulirati kad HDZ-ovci obožavaju sivu zonu gdje se bogate. :kava

ne znam za ta ograničenja i takijanja o kojima pišeš.

može li neki konkretan primjer iz neke zemlje?

legalna migracija može dolaziti i iz EU, dakle sazad.

dok god se EU trpa imigrantima koji postaju ujedno i državljani nema sreće na dugi rok.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 15:52 

Iz čega proizlazi da je ulazak u EU bio veleizdaja i svi koji ste to gurali ste veleizdajnici.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 16:06 

Ignoriraš negativne strane imigracije, a izmišljaš pozitivne. Nikakvi katolici. Niti smo mi neki veliki katolici niti mi trebaju takvi katolici.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 16:10 

Planina je napisao/la:
Iz čega proizlazi da je ulazak u EU bio veleizdaja i svi koji ste to gurali ste veleizdajnici.

otok sam za sebe ne možemo biti.

tj. možemo, ako nas ima 100 milijuna, onda si faktor.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 16:20 

A niti jedna velika zemlja Europe nije izvan EU prema tome di svi Turci tud i mali Mujo.

Ne znam odakle vam te ideje da će 3,9 milijunska Hrvatska određivat pravila i bit više suverena kad se blok od 800 milijuna ljudi sa 600 puta većim gospodarstvom okomi na tebe.

Treba biti pametan. No to je teško pravim Hrvatima.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 16:23 

Kakvi kmetovi su ovi HDZovci, meni je ovo neugodno čitat. Vi takvi bi ste se ladno prvi potturčili prije 400 godina. Preci vam se u grobovima okreću.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 16:29 

Ako živiš u Benkovcu ili Obrovcu i radiš u Zadru treba ti cca 45 min do posla. To je ok. Živiš ko čovik, dica se imaju di igrat, neće bit zadarski huligani i narkomani.

A ko će to da plati? Mi nismo Amerika ili Rusija gdje je jeftino gorivo ni Njemačka gdje od Benkovaca i Obrovaca vozi S-bahn do grada. Takav poduhvat, odlazak iz Benkovca u Zadar i nazad svaki radni dan, bi tebe ili poslodavca koštao između 4000 i 4500 kn mjesečno za gorivo i amortizaciju auta.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 16:37 

Kaftanzoglio je napisao/la:

A ko će to da plati? Mi nismo Amerika ili Rusija gdje je jeftino gorivo ni Njemačka gdje od Benkovaca i Obrovaca vozi S-bahn do grada. Takav poduhvat, odlazak iz Benkovca u Zadar i nazad svaki radni dan, bi tebe ili poslodavca koštao između 4000 i 4500 kn mjesečno za gorivo i amortizaciju auta.

Evo da se i s tobom složim. Tu treba jedna plaća samo za gorivo.

Vrh

PostPostano: 05 stu 2022, 16:47 

Planina je napisao/la:
Kakvi kmetovi su ovi HDZovci, meni je ovo neugodno čitat. Vi takvi bi ste se ladno prvi potturčili prije 400 godina. Preci vam se u grobovima okreću.

A čuj da ste vi kolo vodili ne bi imali državu ni danas. To je tužna realnost.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4719 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 189  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: