|
|
Stranica: 2/18.
|
[ 447 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 18:35 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11633 Lokacija: Varta drzava
|
ladovina je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Ma nije podvala, moje promišljanja idu u smjeru više teritorijalnih jedinica, primjerice 6 poput onih u AU, ali s manje ovlasti a jačom državom BiH.
Svakako bez nacionalnih obilježja jedinica.
Dakle, nije to nikakva podvala nego je cilj normalna decentralizirana višenacionalna država, s regijama koje su doduše zasnovane na etničkom principu, ali ne samo na njemu...
To je naprosto način kako su i dosad u Europi opstajale višenacionalne države.
Problem kod Bošnjaka je što bi oni ekskluzivu na teritoriju cijele BiH, pretvorili bi je u Bošnjakistan, Srbi u RS a Hrvati u zamišljenoj HB, ali u višenacionalnim državama se dio suvereniteta mora prepustiti višoj instanci od naroda ili poludržave.
Dakle nikakva podvala nego logično rješenje. Pa moramo se jednom dogovorit.
Meni se ne sviđa što su Bošnjaci uzurpirali bh. pridjev i sve što ima Bosna naziv u sebi.
To moramo mi Kjafiri promijenit, a Bošnjaci se moraju odreći težnji za nacionalnom državom.
Ako ne, tad je podjela izgledno rješenje no to je lutrija za sve.
Inače ladovino, RS i Federacija imaju po Daytonu odnos 51:49 % no nigdje ne piše kojih %.
Po Daytonu postoje samo dva entiteta. To se može promjeniti ili ustavnim promjenama (koje moglu uključiti i promjene procenata) ili ratom. Hrvati imaju tri opcije:
* status quo * promjena ustava sporazumom * promjena ustava ratom. Šta birate?Junuz Djipalo je napisao/la: Dakle, svakako se za početak mogu malo korigirat granice da i ljudi iz DGG-a a i iz Posavine i recimo Srebrenice budu sretniji...  U RSovskoj Posavini i Srebrenici (većina) ljudi je sretna, U DGG nije. Jopet poređenje baba i žaba... Ma bravo... Pa zar postoji jebena 4. opcija uopce? Pazi ti intelekta... Hrvati imaju opciju; 1. status quo, 2. da nesto promjene sporazumno, i 3. mogucnost da nesto promijene ratom... ti si jebeni KOLUMBO glavom i bradom.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 18:36 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2010, 20:45 Postovi: 4605 Lokacija: Kamenjarski krš
|
ladovina je napisao/la: vipera ammodytes je napisao/la:
Na prošlim izborima u Grahovu glasalo 600 srba. Što će reći da je možda oko 1500-2000 Srba u toj općini.
U glamoču oko 900 Srba znači možda negdje oko 2000-2500 Srba.
Pošto je to većinom starija populacija, Hrvati tu dolaze u većinu za koju dekadu godina a možda i prije.
Jedino Drvar, tu je stvarno srpska većina.
Srbi su nadpolovična većina u sve tri opštine. Inače i broj Hrvata se stalno smanjuje. Oni su tu samo u prolazu, jer su namagarčeni u prvim godinama nakon hrvatske agresije i progona domorodaca. Neko im je obećao tuđe. Ukupni broj zaposlenih Srba i u Glamoči i u Grahovu iznosi 200. Ne vjerujem da takva 'snaga' može praviti neke probleme. I ne prave ih. Niti smo ikada čuli ijednog srpskog političara da to javno izgovara. Dakle, možeš li nam ovdje pokazati, citirati, linkati neki službeni zahtijev bilo koje neke službene srpske strane glede tog tvog prijedloga?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 18:39 |
|
|
|
ma lik je troll...
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ladovina
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 18:40 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: ladovina je napisao/la: Volio bi i da mi srpski forumasi (Aga, Svarog i ostali) odgore da li misle da bi trebalo usloviti srspki podrsku stvaranju treceg entiteta reintegracijom DGG u RS? (Nezadiranje u ustavna prava i teritorijalnu cjelovitost RS se podrazumjeva - bez postovanja tog minimuna se i ne sjeda za sto.)
Ako samo vec ocekivali da Srbija misli na nas kad smo bili napadnuti i tu podrsku (u granicama moguceg) i dobili uprkos tome sto je to Srbiju mnogo kostalo, moyemo li i mi misliti na Drvarcane, Grahovljanje i Glmaocane? Mislite li da ce postojati bolja prilika od eventualnih da se oni oslobode velikohrvatskog terora? Zanimljivo razmišljanje. S obzirom na HSP koji bi najradije vidio Srbe svedene na 3% teritorije tzv. biH ili čak protjerane u Srbiju, na njegovo otvoreno koketiranje sa muslimancima čak i na štetu ideje o hrvatskom entitetu a sve zbog njihove pravaško-ustaške mržnje prema Srbima, ne bi bilo loše da i kod Srba postoji neko ko bi išao njihovim tragom, kao protivteža njihovom načinu razmišljanja. Nije to SRS mada je prva pomisao da je srpski HSP zapravo SRS, jer SRS ne ulazi u dilove sa muslimancima na hrvatsku štetu niti s njima šuruje u cilju blokiranja ideje o 3. entitetu, kao što ovi zarobljenici u 41. maštaju o ukidanju Srpske i uspostavljanju ovovjekovne NDH. Znači, ako Hrvati imaju HSP, ne vidim razloga da svoj HSP nemaju i Srbi, jer ako neki Hrvati u HSP-u vide rezervnu opciju, trebali bi je imati i Srbi, pa u tom smislu s muslimancima tražiti rezervne opcije, na hrvatsku štetu. Nijesam siguran da te razumijem. Srbi bi zbog staraha od marginalne hrvatske strankice i fantaziranja nekog ludog Jurišića trebali odustati od zaštite svojih interesa?!?!? Agathonikos je napisao/la: A sad ozbiljno. Ne mislim da je realno i moguće da Srbi pored današnje Srpske traže još koji procenat. Granice su udarene, samo se očekuje rasplet u Federaciji, ako uopšte bude i došlo do njega. Zašto misliš da je nemoguće mijenjati procente ako je već promjena ustava moguća (tj. stvaranje hrvatsko entiteta) osobito ako se traže izrazito srpske opštine (dakle nije riječ o ludačkom i nerealnom zahtjevu)? Agathonikos je napisao/la: Na Hrvatima je da traže pravo na entitet, a na nama je da ih u tome podržimo ako u tome vidimo svoju korist, a ako ne, dovoljna je samo distanca od političkih strujanja u susjednoj Federaciji.
Zašto bi bezuslovno podržavali ostvarenje hrvatskih interesa? Zar ta srpska korist nije oslobođenje DGG?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 18:40 |
|
Pridružen/a: 24 svi 2010, 20:48 Postovi: 2925 Lokacija: predvorje dzeneta
|
...zaheban ovaj hladetina djetic pravo ,srpska posla ,daj je Grahovo jarane ikad bilo srpsko zvalo bi se "Pasuljevo" 
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 18:46 |
|
|
Aztec je napisao/la: ma lik je troll... Ali tema nije nezanimljiva. Ima se tu o čemu raspravljati
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ladovina
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 18:46 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: ladovina je napisao/la: U RSovskoj Posavini i Srebrenici (većina) ljudi je sretna,
Pa jest, od onih koji su tamo, većina nema ovozemaljskih problema... A koji drugi se računaju? Oni u Zagrebu, Minkenu i Saraj'vu? Ako si mislio na uvođenje nebeskih duša u matematiku, razmisli još jednom. Tek to Hrvatima ne bi išlo u prilog...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 18:53 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: Aztec je napisao/la: ma lik je troll... Ali tema nije nezanimljiva. Ima se tu o čemu raspravljati A ne znam, mozda... samo sto je na drugom forumu poklopljen argumentima, a sad je dosao na ovaj i pili istu pricu bez obzira sto se od tamo pokupio kao mali Jovica pred turskom najezdom. Ugl, DDG ne idu nigdje bez Posavine. Stanje nek ovako ostane, RS prije ili poslije dolazi na red. A Dodik i ovo sto sad cini, cini jer zna da je s Trecim svaka prica o ukidanju RS-a gotova, zauvijek. Dodik isto zna da bi ga gramzivost i nerealnost mogla lako dovesti u nepovoljan polozaj... pa bi se vrlo lako mogle karte preokrenuti pa da se sva prica oko Treceg usmjeri na ukidanje RS-a... Dakle, ovo je situacija di je i RS itekako na dobitku, i da joj jos netko nesto daje je totalno nerealno... A ovakvo stanje ne odgovara nikome, na stranu nabrojane stvari, ali ja vjerujem da bi ljudi i ovdje i u RS-u zeljeli da pocnu brinuti o "normalnim" stvarima kao sto su gay parade, borba protiv korupcije itd...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ladovina
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 18:54 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: ladovina je napisao/la: Srbi su nadpolovična većina u sve tri opštine. Inače i broj Hrvata se stalno smanjuje. Oni su tu samo u prolazu, jer su namagarčeni u prvim godinama nakon hrvatske agresije i progona domorodaca. Neko im je obećao tuđe. Ukupni broj zaposlenih Srba i u Glamoči i u Grahovu iznosi 200. Ne vjerujem da takva 'snaga' može praviti neke probleme. I ne prave ih. Niti smo ikada čuli ijednog srpskog političara da to javno izgovara. Dakle, možeš li nam ovdje pokazati, citirati, linkati neki službeni zahtijev bilo koje neke službene srpske strane glede tog tvog prijedloga? Broj zaposlenih Srba upravo potvrđuje diskriminaciju. Što se tiče "snage" i "pravljenja problema" - prave li ih Hrvati Bošnjacima. Mislim realno, ne računajući šuplje priče na internet forumima. Ne postoji službeni zahtjev, bar ne zasad. Ja mnim da bi trebao postojati. Mada iskreno sumnjam da će se Dayton mijenjati, nadam se da će Dodik taj zahtjev postaviti ako ikad počnu ozbiljni razgovori.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ladovina
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 18:57 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 19:02 |
|
|
ladovina je napisao/la: Nijesam siguran da te razumijem. Srbi bi zbog staraha od marginalne hrvatske strankice i fantaziranja nekog ludog Jurišića trebali odustati od zaštite svojih interesa?!?!?
Ne. Ako već postoji endehazijski HSP koji bi u dilu s muslimancima želio vidjeti tzv. biH bez Srba, možda bi dobro bilo da i sa srpske strane postoji stranka koja bi išla u dil sa muslimancima oko podjele tzv. bih. Pola Srbima, pola muslimacima. Vjerujem da bi se našlo muslimanaca kojima bi se ideja o 50% tzv. biH više svidila od ideje da nakon uspostavljanja hrvatskog entiteta, dobiju samo 23%. Znači, ako već postoji HSP, i Srbi bi trebali imati rezervnu opciju u vidu slične stranke koja bi išla u dilove sa muslimancima. ladovina je napisao/la: Zašto misliš da je nemoguće mijenjati procente ako je već promjena ustava moguća (tj. stvaranje hrvatsko entiteta) osobito ako se traže izrazito srpske opštine (dakle nije riječ o ludačkom i nerealnom zahtjevu)?
Jednostavno zato što su tako karte posložene. Dobili smo Srpsku, izgubili KiM. ladovina je napisao/la: Zašto bi bezuslovno podržavali ostvarenje hrvatskih interesa? Zar ta srpska korist nije oslobođenje DGG?
Podršku hrvatskom entitetu vidim kao glazuru na ionako zacementiranu Srpsku - odlaskom KiM. A što se glazure tiče, možemo mi i bez nje, nije frka, mada mislim da je Srpsku lakše odvojiti od tzv. biH ako ona bude potpuno podjeljena na tzv. nacionalne torove, kao što to muslimanci vole kazati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 19:03 |
|
|
ladovina je napisao/la: Broj zaposlenih Srba upravo potvrđuje diskriminaciju.
Što se tiče "snage" i "pravljenja problema" - prave li ih Hrvati Bošnjacima. Mislim realno, ne računajući šuplje priče na internet forumima.
Ne postoji službeni zahtjev, bar ne zasad. Ja mnim da bi trebao postojati. Mada iskreno sumnjam da će se Dayton mijenjati, nadam se da će Dodik taj zahtjev postaviti ako ikad počnu ozbiljni razgovori.
Zašto je diskriminacija? Koliko Hrvata radi u Šamcu, Brodu , Derventi i Modriči? (a nekada je tu živjeloo 60 000 Hrvata) Hrvati ne prave Bošnjacima probleme? Ne prave ni Bošnjaci Hrvatima probleme u Neumu, Vitezu, Mostaru itd, itd. BiH Hrvati čekaju bošnjačke prijedloge razgraničenja bošnjačkog i hrvatskog entiteta. Dayton se nema što mijenjati kad de facto više ne postoji. Ponavljam, čekamo Dodikov zahtijev!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 19:03 |
|
|
ladovina je napisao/la: Ima li moderatora ovdje? A sta ce ti? To ti kao neki ozbiljan forumas? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 19:05 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 7055 Lokacija: Izvan sebe
|
Pessimus dux je napisao/la: Bog-i-Hrvati je napisao/la: Dio Posavine di je zemlja većinski hrvatska zaminiti za većinsko srpski dio Kantona 10. To je masu ljudi ode predlagalo...
Ali dati Kanton 10 ili njegov dobar dio Srbima, a dobiti nulu od Posavine zauzvrat, to nikome ne pada napamet. Srbi su taj dio Posavine u ratu osvojili, baš ka Hrvati DGG. Ili "trade" ili kita... Upravo to.  Zamjena ce naravno biti i to Hrvati vise puta su predlagali, ali u momentu RS je neupitna i treba se prvo rijesti pitanje u Federaciji
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ladovina
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 19:06 |
|
|
Aztec je napisao/la: vipera ammodytes je napisao/la:
Ali tema nije nezanimljiva.
Ima se tu o čemu raspravljati
A ne znam, mozda... samo sto je na drugom forumu poklopljen argumentima, a sad je dosao na ovaj i pili istu pricu bez obzira sto se od tamo pokupio kao mali Jovica pred turskom najezdom. Ugl, DDG ne idu nigdje bez Posavine. Stanje nek ovako ostane, RS prije ili poslije dolazi na red. A Dodik i ovo sto sad cini, cini jer zna da je s Trecim svaka prica o ukidanju RS-a gotova, zauvijek. Dodik isto zna da bi ga gramzivost i nerealnost mogla lako dovesti u nepovoljan polozaj... pa bi se vrlo lako mogle karte preokrenuti pa da se sva prica oko Treceg usmjeri na ukidanje RS-a... Dakle, ovo je situacija di je i RS itekako na dobitku, i da joj jos netko nesto daje je totalno nerealno... A ovakvo stanje ne odgovara nikome, na stranu nabrojane stvari, ali ja vjerujem da bi ljudi i ovdje i u RS-u zeljeli da pocnu brinuti o "normalnim" stvarima kao sto su gay parade, borba protiv korupcije itd... Znači status quo. Može, što se mene tiče.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 19:08 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: ladovina je napisao/la: Nijesam siguran da te razumijem. Srbi bi zbog staraha od marginalne hrvatske strankice i fantaziranja nekog ludog Jurišića trebali odustati od zaštite svojih interesa?!?!?
Ne. Ako već postoji endehazijski HSP koji bi u dilu s muslimancima želio vidjeti tzv. biH bez Srba, možda bi dobro bilo da i sa srpske strane postoji stranka koja bi išla u dil sa muslimancima oko podjele tzv. bih. Pola Srbima, pola muslimacima. Vjerujem da bi se našlo muslimanaca kojima bi se ideja o 50% tzv. biH više svidila od ideje da nakon uspostavljanja hrvatskog entiteta, dobiju samo 23%. Znači, ako već postoji HSP, i Srbi bi trebali imati rezervnu opciju u vidu slične stranke koja bi išla u dilove sa muslimancima. ladovina je napisao/la: Zašto misliš da je nemoguće mijenjati procente ako je već promjena ustava moguća (tj. stvaranje hrvatsko entiteta) osobito ako se traže izrazito srpske opštine (dakle nije riječ o ludačkom i nerealnom zahtjevu)?
Jednostavno zato što su tako karte posložene. Dobili smo Srpsku, izgubili KiM. ladovina je napisao/la: Zašto bi bezuslovno podržavali ostvarenje hrvatskih interesa? Zar ta srpska korist nije oslobođenje DGG?
Podršku hrvatskom entitetu vidim kao glazuru na ionako zacementiranu Srpsku - odlaskom KiM. A što se glazure tiče, možemo mi i bez nje, nije frka, mada mislim da je Srpsku lakše odvojiti od tzv. biH ako ona bude potpuno podjeljena na tzv. nacionalne torove, kao što to muslimanci vole kazati. I ta bi opcija vjerujem bila jako dobra za Hrvate... Samo nek se stvari pokrenu, a osobito u smislu suradnje "zrtve" i "agresora"... pod navodnicima, jer muslimani upravo i imaju ovo sto imaju zbog tog sto jasu na tom valu zrtve i izgenocidisanih. A u ovom slucaju, stvari bi se preokrenule. I naravno, tu se uvijek zaboravlja RH (koja je btw pred EU), kao i oni regionalni odnosi, RH, SRB...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 19:08 |
|
Pridružen/a: 24 svi 2010, 20:48 Postovi: 2925 Lokacija: predvorje dzeneta
|
Agathonikos je napisao/la: ladovina je napisao/la: Nijesam siguran da te razumijem. Srbi bi zbog staraha od marginalne hrvatske strankice i fantaziranja nekog ludog Jurišića trebali odustati od zaštite svojih interesa?!?!?
Podršku hrvatskom entitetu vidim kao glazuru na ionako zacementiranu Srpsku - odlaskom KiM. A što se glazure tiče, možemo mi i bez nje, nije frka, mada mislim da je Srpsku lakše odvojiti od tzv. biH ako ona bude potpuno podjeljena na tzv. nacionalne torove, kao što to muslimanci vole kazati. Ne,ne istina je ovo, izgubili ste Kosovo i Metohiju,a dobili kitu Kosovo je postalo nezavisna drzava,a RS je samo bijedni ,mali entitet ,glavni grad drzave vam je jos uvijek SARAJEVO gurbeti pravoslavni PS s vama u dilove velis? Never ciguliguli 
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 19:09 |
|
|
ladovina je napisao/la: Aztec je napisao/la: A ne znam, mozda... samo sto je na drugom forumu poklopljen argumentima, a sad je dosao na ovaj i pili istu pricu bez obzira sto se od tamo pokupio kao mali Jovica pred turskom najezdom. Ugl, DDG ne idu nigdje bez Posavine. Stanje nek ovako ostane, RS prije ili poslije dolazi na red. A Dodik i ovo sto sad cini, cini jer zna da je s Trecim svaka prica o ukidanju RS-a gotova, zauvijek. Dodik isto zna da bi ga gramzivost i nerealnost mogla lako dovesti u nepovoljan polozaj... pa bi se vrlo lako mogle karte preokrenuti pa da se sva prica oko Treceg usmjeri na ukidanje RS-a... Dakle, ovo je situacija di je i RS itekako na dobitku, i da joj jos netko nesto daje je totalno nerealno... A ovakvo stanje ne odgovara nikome, na stranu nabrojane stvari, ali ja vjerujem da bi ljudi i ovdje i u RS-u zeljeli da pocnu brinuti o "normalnim" stvarima kao sto su gay parade, borba protiv korupcije itd... Znači status quo. Može, što se mene tiče. Da, ali mi ne raspravljamo o tebi... A i ovo podcrtano si ispustio boldat...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 19:12 |
|
|
Citat: Ne. Ako već postoji endehazijski HSP koji bi u dilu s muslimancima želio vidjeti tzv. biH bez Srba, možda bi dobro bilo da i sa srpske strane postoji stranka koja bi išla u dil sa muslimancima oko podjele tzv. bih. Pola Srbima, pola muslimacima. Vjerujem da bi se našlo muslimanaca kojima bi se ideja o 50% tzv. biH više svidila od ideje da nakon uspostavljanja hrvatskog entiteta, dobiju samo 23%. Znači, ako već postoji HSP, i Srbi bi trebali imati rezervnu opciju u vidu slične stranke koja bi išla u dilove sa muslimancima. Šansa da bi muslimanci ovladali sa 100% od 50% BIH je ravna udaru meterora kobajashi034389 u Zemlju 2018. Pošto sa suprotne strane stoji narod 3 puta brojniji i (sudeći po BDP) 12 puta ekonomski jači. Jači čak i po demografiji. Citat: Jednostavno zato što su tako karte posložene. Dobili smo Srpsku, izgubili KiM.
Ovo je već malo točnije Citat: Podršku hrvatskom entitetu vidim kao glazuru na ionako zacementiranu Srpsku - odlaskom KiM. A što se glazure tiče, možemo mi i bez nje, nije frka, mada mislim da je Srpsku lakše odvojiti od tzv. biH ako ona bude potpuno podjeljena na tzv. nacionalne torove, kao što to muslimanci vole kazati . Ovo je već do pola točno. Naime govoriti kako se može otcijepiti ali eto baš se sad nešto nema volje je tvrditi kao da ja mogu pojebati Katarinu Radivojević ali eto baš mi se nešto trenutno neda 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pjosip
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 19:15 |
|
|
ladovina je napisao/la: Posto sam primjetio ovkva razmisljanja, zelim unaprijed pitati: Zasto ocekujete da neko povjeruje u hrvatsku "multi-kulti" podvalu, kad vec nije povjerovao u bosnjacku podvalu iste vrste?
Ja cu ti odgovoriti Mi smo svjesni da je taj prostor naseljen Srbima Ne svojatamo ga, nema ni nesto vijesti da se tamo maltretiraju Srbi, cak stovise, koji smo mi "okupatori" tamo svjedoci cinjenica da lokalne vlasti u Drvaru odbijaju svaku pomisao o gradnji katoličke crkve što dovoljno govori o Hrvatima kao uzurpatorima "srpskog". Sa druge strane, neki su nasi ljudi poginuli u zavrsnim operacijama. Rezultat tih pogibija je taj osvojeni teritorij i mi nemamo moralna prava reci da nek to nosi ko hoce. Najpostenije je da se taj teritorij mijenja za onaj u Posavini i to u visestruku korist za Srbe. Na taj nacin 2 nepravde bi bile ispravljene vjerojatno bi narod bio zadovoljniji (jer svi ionako tvrde da sve ovo cinimo zbog naroda). Ja sam uvjeren da ce Srbi jednog dana i pristati na tu trampu ali u ovom trenutku ne smiju pokazati da su i malo zainteresirani za to jer bi time otvorili vrata slicnom presedanu za istocnu Bosnu. Sad se nalazimo u nekakvoj pat-poziciji ali i je dobro da radi toga nema fizickog trvljenja i medjunac. sukoba. Ja mislim da postenije od nase ponude -ne ide.
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Pete_US
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 19:15 |
|
|
Jah brige za Srbe, Boze dragi! Ne treba na ovo posebno odgovarati, sama cinjenica da to nitko od srpskih politickih snaga i ne pominje govori sve, te su naivna ova podmetanja iz Sarajeva. No mozda su ona dobar znak da se ipak blizimo prihvacanju zbilje, kad i par tih ocajnickih pokusaja propadne. I Dodik bi bio lud (a svi znamo da nije) da sada otvori pitanje granica RS. No da se FBiH podijeli onda mozda i ne bi bilo lose uciniti par razmijena RS-HB ili RS-Bosna, naravno uz obostrani pristanak i korist. No i to je dosta malo vjerojatno (tesko ce se svi sloziti i unutar novonastalih zemalja/entiteta sto bi, a jos ce teze entiteti dogovorit razmjenu a da oba budu zadovoljni), a i ne treba se time zmajavati sada kad je vaznija stvar na stolu, a to je stvaranje treceg. Drugim rijecima, nice try, ali nece ovdje nitko progutati tu udicu. No ova iznenadna "briga" pokazuje da i pozornosti sada treba, neki ludjaci mozda i pokusaju pravit provokacije u "10ki" po scenariju iz Sarahana.
_________________ Dum spiro spero.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ladovina
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 19:24 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Ne. Ako već postoji endehazijski HSP koji bi u dilu s muslimancima želio vidjeti tzv. biH bez Srba, možda bi dobro bilo da i sa srpske strane postoji stranka koja bi išla u dil sa muslimancima oko podjele tzv. bih. Pola Srbima, pola muslimacima. Vjerujem da bi se našlo muslimanaca kojima bi se ideja o 50% tzv. biH više svidila od ideje da nakon uspostavljanja hrvatskog entiteta, dobiju samo 23%. Znači, ako već postoji HSP, i Srbi bi trebali imati rezervnu opciju u vidu slične stranke koja bi išla u dilove sa muslimancima.
Nama ne trebaju "dilovi" ni sa kim, jer imamo RS. Valjda smo nešto naučili iz jugoslovenskog iskustav koliko su diliovi sa "braćom" šteteni. Trebamo gladati srpski interes, a on je u DGG, a ne ni u Saraj'vu ni u Širokom Brijegu. Agathonikos je napisao/la: Jednostavno zato što su tako karte posložene. Dobili smo Srpsku, izgubili KiM.
Ne razmijem. Karte se vazda miješaju i nema spavanja. Agathonikos je napisao/la: Podršku hrvatskom entitetu vidim kao glazuru na ionako zacementiranu Srpsku - odlaskom KiM. A što se glazure tiče, možemo mi i bez nje, nije frka, mada mislim da je Srpsku lakše odvojiti od tzv. biH ako ona bude potpuno podjeljena na tzv. nacionalne torove, kao što to muslimanci vole kazati. Djelimično se slažem, ali čini mi se da sam već ovdje pisao. RS počiva na tri oslonca: * volji srpskog naroda, odnosno građana RS * Daytonu, međunarodnom ugovoru sa mnogo jakih potpisnika * geopolitičkom konteksu (koji je povoljiji nego ikad u posljednjih 20 godina). Postojanje hrvatskog entiteta ništa suštinski ne dodaje niti oduzima legitimnosti i stabilnosti RS. Zapravo ovo bošnjačko-hrvatsko gloženje u susjednoj FBiH nam odgovara. Stavranje 3. entiteta je promjena Daytona i to je prilika da popravimo svoje pozicije. Inače ostaje postojeće stanje koje nama najviše odgovara. Onaj koji zahtjeva projene (Hrvati) mora platiti cijenu i to je prilika za oslobađanje DGG bez krvi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 19:30 |
|
|
pjosip je napisao/la:
Sad se nalazimo u nekakvoj pat-poziciji ali i je dobro da radi toga nema fizickog trvljenja i medjunac. sukoba.
Pa pošto Glamoču ima 1000 srpskih glasača (a i njih je dosta došlo iz banjaluka pa se vratilo u banjaluku) a u Grahovu 800 za slamanje neke eventualne pobune bi bilo dovoljno 3 specijalca iz Livna za Grahovo i 5 specijalaca za Glamoč. Pošto su sve to mahom stariji ljudi strogo davati upute da se pazi kako se postupa i da ih se mogućnosti odvede u neko odmaralište i dobro napije i najede. U slučaju da starcima dođu specijalci iz banjaluke e onda ne znam zašto specijalci iz Mostara ne bi mogli doći u Mrkonjić-grad.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bog-i-Hrvati
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 31 pro 2010, 19:30 |
|
|
Na toliko bošnjačkih sanjara, ideologa i trolova mora s vrimena na vrime doći i neki srpski. Zakon velikih brojki 
| Vrh |
|
 |
|
ladovina
|
|
|
Aztec je napisao/la: ladovina je napisao/la: Znači status quo. Može, što se mene tiče.
Da, ali mi ne raspravljamo o tebi... A i ovo podcrtano si ispustio boldat... Tvoje (i tvoje strine) osporavanje RS je mnooooogo velika opasnost za RS. Još ako se udružiš sa Mesićem i Jurišićem...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|