|
|
Stranica: 9/18.
|
[ 447 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 02 sij 2011, 00:03 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Nikako mi nije jasno kakav bi bio interes RS-a da uđe sukob Hrvatima, da amputira Drvar i onda taj Drvar preda muslimanima. To praktično znači da Srbi ulaze u sukob sa Hrvatima da bi častili muslimane teritorijom na kojoj Srbi žive kao većina. Šta muslimani uopšte imaju da ponude da bi se Srbi upustili u tako nešto?
Ako već govorimo o kalkulacijama, ništa nije nemoguće pa ni to da Srbi "časte" kako vi kažete, muslimance sa Grahovom, Glamočom, Drvarom i Petrovcem u cilju njihovog spajanja sa bihaćkom enklavom jer te oblasti, Srbi i ne vide kao dio Srpske. To bi za njih značilo mnogo a nama bi bilo svejedno čije je, ako već nije naše. Opet ponavljam, SDS i uslovno rečeno, nacionalistička politička garnitura u Srpskoj nije sklona savezništvima sa Hrvatima, što ne mora značiti apriorno savezništvo sa muslimancima ali nije daleko ni od njega, ako bi kalkulacije oko teritorijalne raspodjele bile u opticaju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 02 sij 2011, 00:05 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2010, 19:45 Postovi: 4605 Lokacija: Kamenjarski krš
|
Bog-i-Hrvati je napisao/la: Pa za Srbe u Drvaru su muslimani puno veća opasnost od Hrvata, mislin na vlast, naravno. Pokazalo se na primjeru Hrvata kako je muslimanska vlast dobra. Predati Srbe u Drvaru muslimanima, osim što bi zakuhalo odnos s Hrvatima, bilo bi i čin teže izdaje.
Ali još jednom ću naglasiti, zna se ko je što unija u Federaciju i bez revizije Washingtona i Daytona nema micanja niti suhozida iz ruku jednog naroda u ruke drugog. Ja sam uvjeren da ako Federacija bude dijeljena na dvi federalne jedinice da će MZ podržati samo ono rješenje koje će predlagati da i jedni i drugi dobiju ono što su u Federaciju i unili. Sitne kozmetičke promjene su moguće, ali ništa značajnije. Nikad DGG neće biti ni u Srpskoj ni u muslimanskom dijelu Federacije. To je završena priča. Ovo je glupost što si napisao. Kakve veze ima i tko gleda gdje su bili rovovi 1995. Ovo je glupost među našim forumašima koja se često ponavlja. A time bi lišili dijelove Travnika, Fojnice i Uskoplja gdje su se vratili naši ljudi, da uđu u 3.entitet
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 02 sij 2011, 00:10 |
|
|
bonfif je napisao/la: vipera ammodytes je napisao/la: JA bi stopirao 3.entitet dok ne riješimo dodatne garancije za DGG. A to je recimo čekanje nekog vremena (10-15 godina ) dok ne postanemo većina u Glamoč-Grahovo.
Bože dragi čega si se ti sada uhvatio, nemoguće... ti bi čekao sada koliko treba da u tom gradiću postanemo većina? jbteee a šta ako u tom čekanju postanješ manjina u nekim gradovima u srednjoj bosni??? ili pak ako postaneš kompletna nacionalna manjina??? Nevjerovatno rezoniranje u najmanju ruku Čekao bih. Što se tiče demografije Bošnjaci-Hrvati, mislim da smo dosegnuli točku bošnjačkog maksimuma i da od sad se ta točka samo spušta. Pogotovo sad kad se popuštaju i vizni i drugi uvjeti. Tko će raditi u tuzli za 300 eura kad može u varšavi za 1000
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 02 sij 2011, 00:14 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Ako već govorimo o kalkulacijama, ništa nije nemoguće pa ni to da Srbi "časte" kako vi kažete, muslimance sa Grahovom, Glamočom, Drvarom i Petrovcem u cilju njihovog spajanja sa bihaćkom enklavom jer te oblasti, Srbi i ne vide kao dio Srpske. To bi za njih značilo mnogo a nama bi bilo svejedno čije je, ako već nije naše. Opet ponavljam, SDS i uslovno rečeno, nacionalistička politička garnitura u Srpskoj nije sklona savezništvima sa Hrvatima, što ne mora značiti apriorno savezništvo sa muslimancima ali nije daleko ni od njega, ako bi kalkulacije oko teritorijalne raspodjele bile u opticaju. Otprilike tako. Dakle, službeno se samo čeka da muslimanci zatraže taj deal sa vama. Mi se moramo pripremiti kako muslimancima odgovorimo na takav potez. Imamo neke ideje u vidu 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bog-i-Hrvati
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 02 sij 2011, 00:15 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: Ovo je glupost što si napisao. Kakve veze ima i tko gleda gdje su bili rovovi 1995. Ovo je glupost među našim forumašima koja se često ponavlja.
A time bi lišili dijelove Travnika, Fojnice i Uskoplja gdje su se vratili naši ljudi, da uđu u 3.entitet Ja ne govorim što bi ja napravija nego kako mislin da će se postaviti MZ. To je razlika. Svima sva prava u svim entitetima ili federalnim jedinicama, kako god, a pre-Daytonsko stanje na terenu će biti potvrđeno samo će uređenje države biti drugačije. Jebiga, to je suprotno nekim našim željama, ali neće se MZ baviti brojanjem krvnih zrnaca po selima i zaseocima i gledati bi li ovih 500 ili 2000 ljudi moglo ili ne biti unutar nekog entiteta. Zna se što je hrvatski, a što bošnjački dio Federacije, MZ je to odavno amenovala ka što je amenovala razgraničenje s RS-om. Očekivati od MZ da će priznati bila potpuno u krivu i očekivati da će gledati jel u federalnoj jedinici s hrvatskom većinom ta većina 70 ili 75% je apsurd. Mislin da je najviše što ćemo dobiti opstanak Federacije sačinjene od 2 ravnopravne federalne jedinice građene po etničkom principu, te RS u poziciji u kojoj je sad. Kasniji koraci su mogući, ali ne još. Sad MZ neće potvrditi nikakvo rješenje koje bi značilo ogromnu tj. drastičnu promjenu. Spor je to proces.
| Vrh |
|
 |
|
bonfif
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 02 sij 2011, 00:18 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: bonfif je napisao/la: Bože dragi čega si se ti sada uhvatio, nemoguće... ti bi čekao sada koliko treba da u tom gradiću postanemo većina? jbteee a šta ako u tom čekanju postanješ manjina u nekim gradovima u srednjoj bosni??? ili pak ako postaneš kompletna nacionalna manjina??? Nevjerovatno rezoniranje u najmanju ruku
Čekao bih. Što se tiče demografije Bošnjaci-Hrvati, mislim da smo dosegnuli točku bošnjačkog maksimuma i da od sad se ta točka samo spušta. Pogotovo sad kad se popuštaju i vizni i drugi uvjeti. Tko će raditi u tuzli za 300 eura kad može u varšavi za 1000 Meni se čini da se distanciraš nešto od svega onoga za to si se zalagao (bar koliko sam ja upratio) čekati na neka sela i pri tome sve ostalo pustiti u stranu nema smisla, a uostalom ovdje je više manje dobro objašnjeno da takve stvari nisu niti će biti još jedno vrijeme kao dio razgovora... tako da ovo što se priča je u prazno bar za sada a nekada u budućnosti možda bude realno...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 02 sij 2011, 00:18 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: Pristanak na mirno razdruživanje. Kud ćeš veće srpske čežnje od toga. Tačno. Ali to je skoro neverovatno. Jer zamisli kako bi išao taj proces implementacije srpsko-muslimanskog dogovora. Muslimani, dakle, u samom startu moraju da objave da su za nezavisnost RS-a. Jer kad bi to išlo tajno - da kažu "namestite nam Drvar, pa se otcepite" ko bi im verovao? Kad bi rekli javno da se RS otcepi, mi bismo se otcepili, ali zato posle toga niko ne bi mogao da nas poziva da se bavimo time da li će Drvar pripasti vama ili njima. Štaviše, ako bi RS bila nezavisna i priključila se Srbiji, a Drvar ostao u nekoj defenisanoj situaciji u smislu pripadnosti bošnjačkoj iili hrvatskoj državi, mi ne samo da ne bismo gurali taj Drvar jednoj od strana nego bismo ga tražili za sebe. No, ta situacija je krajnje hipotetička. Srbi ne mogu ući u tajne dogovore ni sa Hrvatima ni sa muslimanima, a sa muslimanima ukoliko se ide na dogovor on mora biti tajan, jer je neprincipijelan. Prvo je za njih neprincipijelan jer odustaju od celovite, a to oni nikako ne mogu javno učiniti. Za nas je neprincipijelan, doduše nešto manje nego za njih, zato što već dugo zagovaramo načelo trojne podele. Bilo bi malo previše napraviti javno takav zaokret. Dakle, pošto ne može javno, moralo bi tajno, no mi muslimanima ništa ne verujemo, pa tako ni njihovoj tajnoj garanciji. Zbog toga je razboritije gurati javno savezništvo sa Hrvatima, jer odgovara našim principima. Posebno je pitanje za Drvarčane, da li bi im bilo bolje u HB ili Bošnjakistanu. Ja mislim da je druga opcija bolja.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 02 sij 2011, 00:21 |
|
|
Bog-i-Hrvati je napisao/la: vipera ammodytes je napisao/la: Ovo je glupost što si napisao. Kakve veze ima i tko gleda gdje su bili rovovi 1995. Ovo je glupost među našim forumašima koja se često ponavlja.
A time bi lišili dijelove Travnika, Fojnice i Uskoplja gdje su se vratili naši ljudi, da uđu u 3.entitet Ja ne govorim što bi ja napravija nego kako mislin da će se postaviti MZ. To je razlika. Svima sva prava u svim entitetima ili federalnim jedinicama, kako god, a pre-Daytonsko stanje na terenu će biti potvrđeno samo će uređenje države biti drugačije. Jebiga, to je suprotno nekim našim željama, ali neće se MZ baviti brojanjem krvnih zrnaca po selima i zaseocima i gledati bi li ovih 500 ili 2000 ljudi moglo ili ne biti unutar nekog entiteta. Zna se što je hrvatski, a što bošnjački dio Federacije, MZ je to odavno amenovala ka što je amenovala razgraničenje s RS-om. Koje naivno razmišljanje gdje se samozavaravamo. Recimo bošnjački dio općine Jajce. Kako ćeš ih natjerati u hrvatski entitet?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 02 sij 2011, 00:21 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: Otprilike tako. Dakle, službeno se samo čeka da muslimanci zatraže taj deal sa vama.
Još ako bi Srbija dala neke pogodnosti muslimancima Raške, nekakve specijalne i paralelne veze sa budućom Republikom Bošnjačkom koja bi se protezala od Tuzle do Bihaća u kontinuitetu, kao što ih Srpska ima sa Srbijom, bilo bi tu svašta  Ovo su kalkulacije, ali u politici se ništa ne može unaprijed otpisati, posebno ako su dogovorne strane saglasne u interesu i to potvrde konkretnim primjerom 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 02 sij 2011, 00:27 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Ostavi vas se same na 5 minuta i sjebete forum (mislim na sve). Mene bi bilo stid sudjelovati u ovoj kafanskoj raspravi gdje skoro nitko niti ne poznaje kantonalne, federalne i državne zakone pa se nabacujete trampama, odustajanjima i preuzimanjima ko na pijaci.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bog-i-Hrvati
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 02 sij 2011, 00:28 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: Bog-i-Hrvati je napisao/la: Ja ne govorim što bi ja napravija nego kako mislin da će se postaviti MZ. To je razlika.
Svima sva prava u svim entitetima ili federalnim jedinicama, kako god, a pre-Daytonsko stanje na terenu će biti potvrđeno samo će uređenje države biti drugačije. Jebiga, to je suprotno nekim našim željama, ali neće se MZ baviti brojanjem krvnih zrnaca po selima i zaseocima i gledati bi li ovih 500 ili 2000 ljudi moglo ili ne biti unutar nekog entiteta. Zna se što je hrvatski, a što bošnjački dio Federacije, MZ je to odavno amenovala ka što je amenovala razgraničenje s RS-om.
Koje naivno razmišljanje gdje se samozavaravamo. Recimo bošnjački dio općine Jajce. Kako ćeš ih natjerati u hrvatski entitet? Povlačim se iz ove rasprave, nadan se da ne zamjeraš. Jednostavno, na različitim smo gledištima i ona se ne približavaju što se ove teme tiče, a nema smisla da svak tuli svoje Ja ti kažen da MZ neće gledati dio svake općine, svako selo i zaseok i stvarati praktički etnički čiste federalne jedinice, na to zaboravi. Stari moj, to je strogi apartheid koji nije moguće uopće sprovesti i kojeg 2010. nitko normalan ne bi amenova! To što ja i ti želimo skoro sve Hrvate u našoj budućoj federalnoj jedinici kako bismo ih zaštitili i okupili pod hrvatskim stijegom, to je naša želja, ali politika tako ne funkcionira. Prva točka će biti stvaranje federalne jedinice prema onome što su Hrvati unili u Federaciju, a sve kasnije moguće promjene (ako ih uopće i bude) se neće događati tako skoro. Ti se s time ne slažeš, to je OK, a vrime će pokazati ko je bija u pravu...
| Vrh |
|
 |
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 02 sij 2011, 00:31 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: vipera ammodytes je napisao/la: Otprilike tako. Dakle, službeno se samo čeka da muslimanci zatraže taj deal sa vama.
Još ako bi Srbija dala neke pogodnosti muslimancima Raške, nekakve specijalne i paralelne veze sa budućom Republikom Bošnjačkom koja bi se protezala od Tuzle do Bihaća u kontinuitetu, kao što ih Srpska ima sa Srbijom, bilo bi tu svašta  Ovo su kalkulacije, ali u politici se ništa ne može unaprijed otpisati, posebno ako su dogovorne strane saglasne u interesu i to potvrde konkretnim primjerom  E otprilike tako. Vidiš kako sam vas prozreo, a E sad se postavlja pitanje naše kontre. A otprilike bi to bilo: Pustili bi RS, tu se ništa ne bi moglo napraviti. Ali bi se fokusirali na muslimance. Oni iako bi dobili DGG opet ne bi spojili Bihać sa centralnom bosnom. A u srednjoj bosna bi bila kao švicarski sir izrupičan hrvatskim enklavama. Tako da bi muslimanija lagano atrofirala u takvim okolnostima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bog-i-Hrvati
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 02 sij 2011, 00:33 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ostavi vas se same na 5 minuta i sjebete forum (mislim na sve). Mene bi bilo stid sudjelovati u ovoj kafanskoj raspravi gdje skoro nitko niti ne poznaje kantonalne, federalne i državne zakone pa se nabacujete trampama, odustajanjima i preuzimanjima ko na pijaci. Aj budi dobar i napiši par stvari koje bi unile malo razuma u ovu temu. Ono, argumentacija sa zakonske strane pa da to skrene raspravu na ono što je moguće...
| Vrh |
|
 |
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 02 sij 2011, 00:34 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ostavi vas se same na 5 minuta i sjebete forum (mislim na sve). Mene bi bilo stid sudjelovati u ovoj kafanskoj raspravi gdje skoro nitko niti ne poznaje kantonalne, federalne i državne zakone pa se nabacujete trampama, odustajanjima i preuzimanjima ko na pijaci. Ajd rođo mi citiraj neki kantonalni, federalni,državni zakon po kojem Mile najavljuje referendum?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 02 sij 2011, 00:34 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 14:32 Postovi: 11636 Lokacija: Varta drzava
|
|
Ma ljudi... RS ako ode to je ujedno kraj i Federacije i svega sto je ikad i licilo na BiH... Nitko to ne bi zelio od Hrvata, a nista manje ni Hrvati iz RH...
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 02 sij 2011, 00:36 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ostavi vas se same na 5 minuta i sjebete forum (mislim na sve). Mene bi bilo stid sudjelovati u ovoj kafanskoj raspravi gdje skoro nitko niti ne poznaje kantonalne, federalne i državne zakone pa se nabacujete trampama, odustajanjima i preuzimanjima ko na pijaci. Da, u BiH su zakoni inace na prvom mjestu...  A mislim da bi bilo bolje da se neki likovi s ove teme baniraju, a ne da zasmrde svaku temu... a to i je posao moderature... Ili da se svi pocnemo ovdje prepucavati kao mala djeca?
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 02 sij 2011, 00:36 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: E otprilike tako. Vidiš kako sam vas prozreo, a Ma ne, poštovani gospodine Vipera, samo upućujem na činjenicu da bi Srbeki bili politički izuzetno glup narod ako bi savezništvo tražili samo na jednoj strani dok vi mudro važete da li vam se više isplati savezništvo sa Srbekima ili dobrim Bošnjanima. Samo slijedim vaš, veoma mudri koncept promišljanja 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 02 sij 2011, 00:38 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Bog-i-Hrvati je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Ostavi vas se same na 5 minuta i sjebete forum (mislim na sve). Mene bi bilo stid sudjelovati u ovoj kafanskoj raspravi gdje skoro nitko niti ne poznaje kantonalne, federalne i državne zakone pa se nabacujete trampama, odustajanjima i preuzimanjima ko na pijaci. Aj budi dobar i napiši par stvari koje bi unile malo razuma u ovu temu. Ono, argumentacija sa zakonske strane pa da to skrene raspravu na ono što je moguće... Pa ne znam gdje bih počeo pobijati gluposti kada forumaši govore u ime naroda, kao da su u najmanju ruku Čović ili Dodik. Pozivanje USK policije u hercegbosansku županiju? Izmjene granica županija na svoju ruku? Odustajanje od zahtjeva za entitetom za 10-15 godina?
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 02 sij 2011, 00:40 |
|
|
Aztec je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Ostavi vas se same na 5 minuta i sjebete forum (mislim na sve). Mene bi bilo stid sudjelovati u ovoj kafanskoj raspravi gdje skoro nitko niti ne poznaje kantonalne, federalne i državne zakone pa se nabacujete trampama, odustajanjima i preuzimanjima ko na pijaci. Da, u BiH su zakoni inace na prvom mjestu...  A mislim da bi bilo bolje da se neki likovi s ove teme baniraju, a ne da zasmrde svaku temu... a to i je posao moderature... Ili da se svi pocnemo ovdje prepucavati kao mala djeca? Pa ne poštuje se ništa je li? Najlakše je nepoznavanje problematike pojasniti odbacivanjem. Ako se ništa ne poštuje, evo zašto SDP i SDA nisu već konstituirali vladu u FBiH? Jednostavno sazvati sjednicu u parlamentu i ne čekati Dom Naroda i sl
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 02 sij 2011, 00:41 |
|
|
vipera ammodytes je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Ostavi vas se same na 5 minuta i sjebete forum (mislim na sve). Mene bi bilo stid sudjelovati u ovoj kafanskoj raspravi gdje skoro nitko niti ne poznaje kantonalne, federalne i državne zakone pa se nabacujete trampama, odustajanjima i preuzimanjima ko na pijaci. Ajd rođo mi citiraj neki kantonalni, federalni,državni zakon po kojem Mile najavljuje referendum? Može on održati referendum sutra, stvarno ga nitko u tome ne sprečava. I kada se 99% stanovnika RS izjasni za nezavisnost, šta onda? Pa ništa, eto šta.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 02 sij 2011, 00:45 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Pa ne znam gdje bih počeo pobijati gluposti kada forumaši govore u ime naroda, kao da su u najmanju ruku Čović ili Dodik.
Nemojte nas tako osuđivati, gospodine Ministre. Koliko se može primjetiti, forumaši na svim forumima miksaju neke realne pretpostavke sa željama i pri tom se nipočemu ne razlikujući od političara koji nas kao predstavljaju. Zapravo, cijeli koncept politike se zasniva na tome, jer i od političkih želja se vremenom kristališe politička zamisao kojoj se u jednom momentu, počne težiti i raditi na njenom realnom ostvarenju. Da nije želja, ne bi bilo ni država, da nije država, ne bismo ni učestvovali u političkim rasprama 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Aztec
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 02 sij 2011, 00:46 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Aztec je napisao/la: Da, u BiH su zakoni inace na prvom mjestu...  A mislim da bi bilo bolje da se neki likovi s ove teme baniraju, a ne da zasmrde svaku temu... a to i je posao moderature... Ili da se svi pocnemo ovdje prepucavati kao mala djeca? Pa ne poštuje se ništa je li? Najlakše je nepoznavanje problematike pojasniti odbacivanjem. Ako se ništa ne poštuje, evo zašto SDP i SDA nisu već konstituirali vladu u FBiH? Jednostavno sazvati sjednicu u parlamentu i ne čekati Dom Naroda i sl A postuje se nesto, kad se vec mora... ali se cesto ne postuje, a jos se cesce izigrava... no dobro... mislim da neke stvari sto si ti nabrojao i ne podlijezu bas u kategoriju ne poznavanja zakona (niti se to mora na temama), vec drugog misljenja (s kojim se ja od reda ne slazem, i mislim da su neka smjesna, ali eto, misljenje je misljenje, kao supak sto bi se reklo, svako ga ima...  ...). I da, kad smo vec tu, kod supaka, podsjeti me... Mislim da bi bilo pametnije da neke osobe malo primirite a da ne unistavaju svaku temu sa svojom opsesijom o analnim ljudskim otvorima, i inace s takvim stvarima... i jos se pitate sto nema teta na forumu... go figure... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 02 sij 2011, 00:50 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Pa ne znam gdje bih počeo pobijati gluposti kada forumaši govore u ime naroda, kao da su u najmanju ruku Čović ili Dodik.
Nemojte nas tako osuđivati, gospodine Ministre. Koliko se može primjetiti, forumaši na svim forumima miksaju neke realne pretpostavke sa željama i pri tom se nipočemu ne razlikujući od političara koji nas kao predstavljaju. Zapravo, cijeli koncept politike se zasniva na tome, jer i od političkih želja se vremenom kristališe politička zamisao kojoj se u jednom momentu, počne težiti i raditi na njenom realnom ostvarenju. Da nije želja, ne bi bilo ni država, da nije država, ne bismo ni učestvovali u političkim rasprama  Ovo je forum koji drži do svog renomea i neke civilizirane i konstruktivne rasprave, pa mi nikako ne valja što najviše pišu oni koji najmanje znaju. Pogotovo kad detektiraju da su moderatori malo zadrijemali.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
vipera ammodytes
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 02 sij 2011, 00:51 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Može on održati referendum sutra, stvarno ga nitko u tome ne sprečava. I kada se 99% stanovnika RS izjasni za nezavisnost, šta onda? Pa ništa, eto šta.
Samo da te pobijem sa tezom da na primjeru SFRJ-a , RH i Sloveniji nije priznat refrendum o nezavisnosti na račun nekog zakona SFRJ-ota nego na račun pravorijeka badinterove komisije koja je izrečena poslije referenduma (i samog čina proglašenja nezavosnosti)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mateb
|
Naslov: Re: Slucaj DGG, ili dvolicnost hrvatskog zahtjeva za trecim entitetom Postano: 02 sij 2011, 00:55 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: Nemojte nas tako osuđivati, gospodine Ministre. Koliko se može primjetiti, forumaši na svim forumima miksaju neke realne pretpostavke sa željama i pri tom se nipočemu ne razlikujući od političara koji nas kao predstavljaju. Zapravo, cijeli koncept politike se zasniva na tome, jer i od političkih želja se vremenom kristališe politička zamisao kojoj se u jednom momentu, počne težiti i raditi na njenom realnom ostvarenju. Da nije želja, ne bi bilo ni država, da nije država, ne bismo ni učestvovali u političkim rasprama  Ovo je forum koji drži do svog renomea i neke civilizirane i konstruktivne rasprave, pa mi nikako ne valja što najviše pišu oni koji najmanje znaju. Pogotovo kad detektiraju da su moderatori malo zadrijemali. Razina foruma se općenito srozala, a ti si tu odigrao ključnu ulogu nedosljednošću (i ne, ne mislim na odbjegle integraliste). Najjači su mi likovi koji dva puta u tri dana kažu "ne znam ništa konkretno o problemu, ali znam da sam u pravu kad pričam o njemu". I to će stvarati entitet... Živio rođo. 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Tomba17 i 13 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|