HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 08 vel 2025, 19:08.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 814 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Konačno ‘ne’ turbofolku u Puli i Osijeku: Gradonačelnici odbili ugostiti ovakav sadržaj
PostPostano: 04 ožu 2023, 00:53 

Planina je napisao/la:
dudu je napisao/la:

Čuj to, dizel ispod šestaka? =))

5,5 ako će ga vozit po magistrali bez gasa Al inače definitivno 6+

Manje od 4 litre troši Toyota Yaris hibrid

...Ili Reno Zoe, dobro si ga prokužio.

Nisi me razumio, mislio sam na 6 cilindara. :zubati

Vrh

Naslov: Re: Konačno ‘ne’ turbofolku u Puli i Osijeku: Gradonačelnici odbili ugostiti ovakav sadržaj
PostPostano: 04 ožu 2023, 01:02 

Planina je napisao/la:
Planina je napisao/la:
Ovi HDZovci i desničari su Bože sačuvaj, nisam ni jedno ni drugo, ali šta sam onda?

- Hrvat
- katolik
- antimigrant
- antiped.er
- ne volim Srbe i Muslimane
- slušam srpsku i muslimansku muziku

Na šta to dođe? Koja je moja stranka?

Da na ovo nadodam
- antivakser
- proRus

Tko mene predstavlja u Saboru? Ima li bar jedan?

Jesmo se dogovorili da smo čistokrvni. I jezično si posrnuo ne samo glazbeno.

Ne bi trebao slušati to smeće, podržavati ono drugo smeće kao ni lizati nikotinske kamenjarke.

Samo Hrvatska, kalistenika, klasika i keto.

I naravno šamaraš okolo strance i svo divljaštvo sačuvaš za spavaću sobu. Žene to vole.

Recept za sretan život.

Bolje je to živjeti, a ne slušati taj cvilež. To mi je neki postyugo beta cope. Slušam gluposti pa sam si sav opasan.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 01:47 

dudu je napisao/la:
Planina je napisao/la:

5,5 ako će ga vozit po magistrali bez gasa Al inače definitivno 6+

Manje od 4 litre troši Toyota Yaris hibrid

...Ili Reno Zoe, dobro si ga prokužio.

Nisi me razumio, mislio sam na 6 cilindara. :zubati

Ma realno ko uopće voza dizela? Starci sirotinja i likovi koji slušaju Azru. Ima jedna stara narodna na dizel se ore na plin se kuva na benzin se vozi.

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 01:49 

Šporet je napisao/la:

Tooooooooooo!!!!

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 02:02 

Robbie MO je napisao/la:
Pod toj definiciji, američko-armenski band System Of A Down su metal cajka

Jer je Serj ko mujezin, čuje ga se do planine Ararat. :zubati

lik vokalizira kao pjevač,ne kao hođa kojeg guze!

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 02:13 

Brane je napisao/la:
Cajke su izvedenica od sinonima za srbske atraktivne žene "cakana" i atraktivne momke "cakani" a neki zajednički naziv bi bio "cajke".
Naravno kasnije su ti pioniri cajki ostarili pa se sad taj izraz koristi i za sve generacije pevaljki i pevača iz Srbije. :palacgore1

Nešto kao MTV '80i kad se krenulo sa spotovima, di su ljudi gledali spot pjevačice i pjevače, a ne toliko slušali muziku.

Italia cajke (ko bi čuo za Sabrinu da nije bio MTV)

UK cajke (ko bi u Njemačkoj čuo za Samanthu da nije bio MTV)

Australske cajke (Ko bi čuo za Kylie, ostala bi lokalna glumica u Australiji da nije bio MTV)

Mislim da dobar dio ljudi u Hrvatskoj ne kuži
POP Music nije žanr muzike to je jednostavno kratica od Popular Music iliti po hrvatski zabavna glazba, znači nešto što većina ljudi sluša ili više generacija.
ROCK je izraz žargon za žestoku muziku, pusti nešto žestoko što bi rekli naši
ROCK AND ROLL je ubiti sinonim daj pusti nešto brzo (Rock) da se rasplešemo (Roll)

Cajke su jednostavno izraz za srbsku zabavnu muziku!
Narodnjaci za bosansku zabavnu muziku
Srbi i muslimani nemaju svoju tradicinalnu glazbu ko mi hrvati jer oni nikad nisu imali Opere, Operete, klape, gangu i slično. Jednostavno su uzeli naš jezik, harmoniku od talijana, ritam malo bugarsko-grčki i turski ples i to je njihova muzika.

Ako pogledate dobro možete vidit planinu u sivom i dudu u bijeloj kapa trenirci iz konjšćinjske ulice :zubati

POP nije kratica za populrnu glazbu XD
To je miskoncepcija. POP je pravac glazbe iz 50-ih.Klasicni POP ilitiga pre rock POP.

Neki ubrajaju i to u rock a neki to nazivaju clasicni POP(npr beatlese).

To sve sto si stavio link nisu cajke. Cajke kao izraz mozda i poticu od toga sta si napisao ali ono sta se smatra cajkom nema veze sa time sta ti pricas niti sa tim dance-om koji si postavljao u linkove.

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 02:13 

Reconquista je napisao/la:
Planina je napisao/la:

Da na ovo nadodam
- antivakser
- proRus

Tko mene predstavlja u Saboru? Ima li bar jedan?

Jesmo se dogovorili da smo čistokrvni. I jezično si posrnuo ne samo glazbeno.

Ne bi trebao slušati to smeće, podržavati ono drugo smeće kao ni lizati nikotinske kamenjarke.

Samo Hrvatska, kalistenika, klasika i keto.

I naravno šamaraš okolo strance i svo divljaštvo sačuvaš za spavaću sobu. Žene to vole.

Recept za sretan život.

Bolje je to živjeti, a ne slušati taj cvilež. To mi je neki postyugo beta cope. Slušam gluposti pa sam si sav opasan.

Sotono odstupi iz HDZa onda se javi da pričamo ko normalni ljudi sa različitim glazbenim preferencijama. Do tada si đavo obični. IŠ

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 02:17 

dudu je napisao/la:
Brane je napisao/la:
Ne znam dal ćeš mi vjerovat, ali tu '90i nisam znao ni jednog hercegovca na kvartu da on ili neko njegov sluša cajke, većinom zabavna, rock, dalmatinske itd.
Međutim janjevci su ti to masovno slušali znači baš cajke srbsku zabavnu glazbu, a ne narodnjake bosansku zabavnu glazbu.
Bosanci su ti bili pola-pola neko je slušo neko nije, a možda će te začudit prigorci i zagorci su ti većinom slušali cajke i narodnjake. Često su me zagorci znali pitat kako to da vi hercegovci ne slušate cajke, kao ipak ste vi blizu bosne di su srbi i muslimani.

U srednjoj sam sa zgraženjem gledao kolegice kako slušaju te neke narodnjake, s tim da mi je i Bijelo dugme tu spadalo.

Još 2002. ili 2003. bio spreman se i tući radi toga, ako čujem da netko sluša u autu.

Nekako mi se čini kao da je gostovanje Bijelog dugmeta na Maksimiru i pojavljivanje Halida Bešlića na RTLu pokrenulo trend 2005. godine, već dvije godine poslije to je bilo normalno.

Bjelo dugme je jadno! Pastirski rock LOL.

Pogle kako su najjuzniji balkanci tada zvucali. Svijetski :)

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 02:19 

Robbie MO je napisao/la:
Eminencija je napisao/la:

Grozno. :zubati

Ali dobro, ovo je neka krezuba boomerska seljačina teško se itko mlad može poistovijetiti sa životnim problemima, prioritetima i nastojanjima ovog gospodina. :D

Vidiš po kvaliteti videa da to nitko ne sluša.

Onda su cajke amaterski, netalentirani i niskobudžetni srbijanski bećarci ili lokalne prostitutke koje jedno jutro umisle da su celebrity? :zubati I vjerojatno nemaju ni spotove, pa ih je teško i pokazati na Youtube.

Jedno ljeto se šprdo i pokazivo ovo jednom vlaji koji je mozda 2000-to godiste.
Kasnije vidio da je lik to pokupio,podjelio na instagramu,neznam jel dobio preglede,njemu se svidilo.

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 02:21 

Bizarno je i znak primitivizma da je do tog uopće došlo.

U SFRJ su bile dvije-tri struje: šlageri (Ivo Robić, Miki Jevremović, Arsen Dedić, Vice Vukov, Duško Jakšić, Leo Martin, Ivica Šerfezi, Kićo Slabinac, Majda Sepe, Mišo Kovač, Danijel Dragojević ...- tu ubrajam i kantautore kao Špišića), rock-pop koji je nastajao dugo (Drago Mlinarec, Bata Kovač, Bijelo Dugme, Azra, Prljavo Kazalište, Ekaterina Velika,..), te narodnjaci od blaže verzije (Lepa Lukić,...) do tvrđe i vulgarnije (Lepa Brena, Šaban Šaulić, Mitar Mirić, Muharem Serbezovski, Halid Bešlić,..).

Bilo je i kavanskih pjesama, no one su bile ponarodnjačene po arapskom zavijanju (Hašim Kučuk Hoki, Toma Zdravković,..- dakle, kuruza).

"Rokeri s Moravu" su svjesna satira.

Do 91. srpsko-muslimanske narodnjake nije među Hrvatima, bilo gradskim, bilo seoskim stanovništvom, nitko slušao. Od Srba u RH, koliko se sjećam, Srbi iz gradova s hrvaskom većinom to nisu slušali, no oni sa sela i gradova gdje su bili većina (Glina, Knin, Vrgin Most,..) - jesu.

Točno je da je tijekom i nakon rata porastao postotak nepismenih oko 4-5 puta, no i pad kulture, pa se još vulgarnija inačica turbofolka proširila među tupanima za koje su Thompson i Ceca, ne samo "nacionalno", nego i melodijski- isto.

Za Srbe u Srbiji ne znam, no mislim da obrazovaniji Srbi to odbijaju jer im je to i vulgarno, a ni nema korijena u autentičnoj srpskoj povijesnoj glazbi, nego je neko arapsko-tursko zavijanje i tulenje.

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 02:25 

Robbie MO je napisao/la:
Jel možete stavit primjer šta su to cajke.

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 02:26 

Generacije rođene 1960-1970. nisu slušale cajke, zato smo dobili rat.
Ovi današnji pizdunčići kojih 10-11 generacija nisu služili vojni rok, ne znaju rastaviti pušku i slušaju postyugo beta cope minaretsko kmečanje, strah me i zamisliti takve u rovu.
Dobro je rekao jedan, vi niste generacija nego degeneracija.

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 02:37 

Evo vam narodnjaka iz paleozoika. Čisti arapski melos

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 02:40 

Dok kavanska muzika nije to, nema arapsko-turskog tulenja:

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 03:07 

Clint Eastwood je napisao/la:
Ovi današnji pizdunčići kojih 10-11 generacija nisu služili vojni rok, ne znaju rastaviti pušku i slušaju postyugo beta cope minaretsko kmečanje, strah me i zamisliti takve u rovu.

to minaretsko kmečanje je definitivno najbolje opisivo ovom zadnjom rečenicom.

degeneracije su potpale pod to

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 03:50 

Clint Eastwood je napisao/la:

x

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 04:39 

Rat je dobilo 1% mudonja koji su prvi skočili u vatru 1991. I zaustavili JNA kad je bilo najteže. Kakvu su muziku mudonje slušali ne znam, ali znam da ovo što je trenutno na repertoaru nisu ni mogli slušati jer toga nije ni bilo. Ne znam uopće šta je 1991. Bila cajka. U svakom slučaju drugo vrijeme, drugi ljudi, druge okolnosti, druga muzika, drugo sve. Da, među novim generacijama pitanje bi li se našlo i tih 1% mudonja za skočit u vatru, vjerojatno ne bi, a to što dio sluša cajke je samo mali komadić cjelokupne degeneracije, mali komadić toga mozaika zašto se vjerojatno ne bi našlo ni ti tih 1% mudonja. Btw rekoh već, omladina koja sluša strani pop hip hop itd. Nije ništa manje izložena degenerativnom utjecaju takve muzike, engleski svi znaju danas. Ante iz Livna koji vikendom otkida na trap bass autotune istočno lelekanje nije ništa više pod degenerativnim utjecajem od Ante iz Splita koji otkida na zapadni pop hip hop electro treš. I jedan i drugi su u pravilu svakako usvojili degenerik (ne)vrijednosti nevezano uopće za muziku koju slušaju i jedan i drugi su došli pit pušit prčit. Isto kao i sve generacije prije njih, uključujući generaciju koja je izrodila 1% mudonja od kojih su mnogi i bili najžešći što se toga tiče. Prema tome ne serite.

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 04:58 

weasel je napisao/la:
U kojem je to svemiru HDZ najmanje zlo

Pa šta vama u vodu stavljaju ?

Svi nešto kenjaju protiv stanja u državi a onda zaokruže lopove i izdajnike.

To sto ste zaokružili to ste dobili

To su ludaci. Ko one jadnice koje su ka male gledale kako otac mlati mater, onda ona nade kurvinog sina da nju mlati i kad joj reces da ga ostavi ona rece da nema boljeg svi drugi su joj mekusci i pickice.

Takva nakarada ne smi postojat jer je njeno postojanje protivno svemu dobrom.

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 09:43 

Planina je napisao/la:
Rat je dobilo 1% mudonja koji su prvi skočili u vatru 1991. I zaustavili JNA kad je bilo najteže. Kakvu su muziku mudonje slušali ne znam, ali znam da ovo što je trenutno na repertoaru nisu ni mogli slušati jer toga nije ni bilo. Ne znam uopće šta je 1991. Bila cajka. U svakom slučaju drugo vrijeme, drugi ljudi, druge okolnosti, druga muzika, drugo sve. Da, među novim generacijama pitanje bi li se našlo i tih 1% mudonja za skočit u vatru, vjerojatno ne bi, a to što dio sluša cajke je samo mali komadić cjelokupne degeneracije, mali komadić toga mozaika zašto se vjerojatno ne bi našlo ni ti tih 1% mudonja. Btw rekoh već, omladina koja sluša strani pop hip hop itd. Nije ništa manje izložena degenerativnom utjecaju takve muzike, engleski svi znaju danas. Ante iz Livna koji vikendom otkida na trap bass autotune istočno lelekanje nije ništa više pod degenerativnim utjecajem od Ante iz Splita koji otkida na zapadni pop hip hop electro treš. I jedan i drugi su u pravilu svakako usvojili degenerik (ne)vrijednosti nevezano uopće za muziku koju slušaju i jedan i drugi su došli pit pušit prčit. Isto kao i sve generacije prije njih, :zrinjski uključujući generaciju koja je izrodila 1% mudonja od kojih su mnogi i bili najžešći što se toga tiče. Prema tome ne serite.

…jedan posto a plačeš da Rusi ne mogu s 10%… :zubati

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 10:45 

@planina

Argumenti su ti katastrofa

"Vecina mladih voli..."
Logicka greska apela na popularnost
- u doba opijumskih ratova vecina Kineza su bili doslovno narkomani, to nije argument za normalizaciji tog

"Sta je sa ovim a sta je sa onim... to isto ne valja"
Logicka greska whataboutisma
- nebitno, nebitno je sta je Ariana Grande sranje, ko ti govori da se prebacis na to

"Sve mainstream sta mladi (koje ja znam) slusaju..."
Logicka greska line indukcije
- sasvim je ocito da onda treba ic van 'mainstreama' no ti, inace bistar si u raspolozenju da ti se ne da to povezat

"Kako cemo pit uz fancy glazbu"
Logicka greska lazne dileme
- ne moras bancit a i ka da lude 20e nisu postojale, ljudi su se opijali uz najobicniju tamburicu ili bubnjeve, obicni klavir itd. Tu samo o vlastitom ukusu govoris.

"Ja se pomolim u nedilju pa..."
Logicka greska nedosljednosti
- ako znas da nesto ne valja i duhovno i moralno spusta, ne sudjeluj u tome. Tako i uhljeb ukrade pa se pomoli u nedilju i zivi zivot bujrum morala i kaze sebi ma svi kradu. Sad reci da krada i subverzivna glazba nije isto a ja cu ti opet rec da je to (predvidiva) lina indukcija jer je ocito da oboje dugorocno stvara los ucinak na zajednicu.

Ja ne kuzim nesto. Sta ti slusas kad se ne radi o vikend partiju? Sta slusas u autu, dok treniras, ili doma kad se odmaras i sta si slusa ka dite da su tvoji pustali?

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 11:09 

Evo vam srpsko sta valja.

Hrvatska pisma obradena od ovog

Ovo zadnje dvi su, bez ironije, mnogo bolje i manje ofenzivno od unc unc sranja. Cin zaminis ove laganica zvukove sa 'pojacanim basom' kojeg umjetno dodavaju na posebnim programima odma zasere sve. To smece sad dodavaju i na Oliverove pisme da ih 'moderniziraju' tj usklade sa civilizacijskom propascu. Svira u jebenim shopping centrima.

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 14:01 

Planina je napisao/la:
Rat je dobilo 1% mudonja koji su prvi skočili u vatru 1991. I zaustavili JNA kad je bilo najteže. Kakvu su muziku mudonje slušali ne znam, ali znam da ovo što je trenutno na repertoaru nisu ni mogli slušati jer toga nije ni bilo. Ne znam uopće šta je 1991. Bila cajka. U svakom slučaju drugo vrijeme, drugi ljudi, druge okolnosti, druga muzika, drugo sve. Da, među novim generacijama pitanje bi li se našlo i tih 1% mudonja za skočit u vatru, vjerojatno ne bi, a to što dio sluša cajke je samo mali komadić cjelokupne degeneracije, mali komadić toga mozaika zašto se vjerojatno ne bi našlo ni ti tih 1% mudonja. Btw rekoh već, omladina koja sluša strani pop hip hop itd. Nije ništa manje izložena degenerativnom utjecaju takve muzike, engleski svi znaju danas. Ante iz Livna koji vikendom otkida na trap bass autotune istočno lelekanje nije ništa više pod degenerativnim utjecajem od Ante iz Splita koji otkida na zapadni pop hip hop electro treš. I jedan i drugi su u pravilu svakako usvojili degenerik (ne)vrijednosti nevezano uopće za muziku koju slušaju i jedan i drugi su došli pit pušit prčit. Isto kao i sve generacije prije njih, uključujući generaciju koja je izrodila 1% mudonja od kojih su mnogi i bili najžešći što se toga tiče. Prema tome ne serite.

Samo što mi zagovaramo deratizaciju Hrvatske od istočnog i zapadnog smeća dok ti i dule tvrdite kako je istoćno smeće super jel to svi vole.

Mase qurca ne kuže, niti znaju sami zašto to slušaju niti kako je to došlo u Hrvatsku, niti bi pojma imali da sutra ta glazba nestane.

Nigdje na svijetu nema situacije kao kod nas da je jedna vrsta glazba popularna na streaming servisima deezer/ spotify a skroz druga glazba
popularna vani u izlascima.

Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 14:12 

Eminencija je napisao/la:
POP nije kratica za populrnu glazbu XD
To je miskoncepcija. POP je pravac glazbe iz 50-ih.Klasicni POP ilitiga pre rock POP.

Neki ubrajaju i to u rock a neki to nazivaju clasicni POP(npr beatlese).

:nanana

Privitak/ci:
POP.png
POP.png [ 28.46 KiB | Pogledano 1180 put/a. ]
POP definition.png
POP definition.png [ 42.75 KiB | Pogledano 1180 put/a. ]

PostPostano: 04 ožu 2023, 14:13 

@Velebit sam sam napisao 20 puta dosad da ta muzika jest smeće i nema tu nikakvih opravdanja, vikendom i sa ekipom slušam smeće jer mi tako paše. Na mene to smeće nema utjecaja jer ne mijenja moje stavove razmišljanje i ponašanje oko ičega. Ne slušam to radi retardiranih tekstova nego radi ritma koji mi tada paše. Šta slušam sam, evo imam 6 foldera na laptopu, bass, electro (hrpa podžanrova od deep house do synthwave), epic, phonk, rap, rock. Ima svega pomalo ovisno jel tražim nešto agresivno za trening ili laganije za vožnju, uglavnom je sve bez retardiranih tekstova ili bez teksta uopće. Ali ništa od toga nije za lokanje, za lokanje dolaze u obzir samo istočne frule i lelekanje.

Vrh

PostPostano: 04 ožu 2023, 14:21 

@Lasica ponavljam i tebi da ta muzika jest smeće, bar što se teksta tiče, oko toga nema spora. Kao što je smeće i zapadni pop hip hop itd.

Što se ritma i melodije tiče svatko ima svoj ukus a mome ukusu pašu istočni instrumenti remixani sa modernim electro bass stilom. Vozdra

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 814 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: