HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 stu 2024, 14:10.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 422 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kako su Srbi pomogli Osmanlijama da osvoje Balkan
PostPostano: 16 svi 2023, 21:04 

aleksije radicevic je napisao/la:
Imota je napisao/la:

Kako si glup, ko neka srpska ovca šta je odvedu mirno na klanje. Ta kombinacija neinteligencije i praznog bahaćenja vas je i koštala. Projiciraš svoju retardaciju. Kakva agresivnost debilu, agresivnost u botovanju?

Izgleda da je Janko u pravu. Zelite da prestane nasa odvaznost koju krstite kao bahacenje. Zelite da nam slomite duh, buduci da nas se uzasno uzasno plasite. Racunate da cemo, slomljenog duha, mi poceti da se plasimo vas. :cool

Odvažnost hahha koji ke vaš duh..duh nikopolja ili angore ili rovna... nemate duh

Vrh

PostPostano: 16 svi 2023, 21:06 

Sibinjanin Janko je napisao/la:
Imota je napisao/la:

Prenizak si oblik života da bi ti se objasnilo. Ti si slika i prilika te kombinacije gluposti i upraznog bahaćenja. Takvi završe na nožu il ako su sritniji na traktoru.

hahah da zbog tebe i takvih zavrse :D

mozda zavrse i na skeli hahah

Da imamo generacijsku tradiciju u trebljenju ušiju.

Vrh

Imota je napisao/la:

Izgleda da je Janko u pravu. Zelite da prestane nasa odvaznost koju krstite kao bahacenje. Zelite da nam slomite duh, buduci da nas se uzasno uzasno plasite. Racunate da cemo, slomljenog duha, mi poceti da se plasimo vas. :cool

Odvažnost hahha koji ke vaš duh..duh nikopolja ili angore ili rovna... nemate duh

Tacno, to je sve bitka. Pogibija. A ko je jos video da je uzimanje ucesca u bici i pogibiji - odvaznost i snaga duha?! :neznam

=)) =)) =))

Vrh

Rutinerr je napisao/la:
Naravno da vam treba katarza.

Nemoj tako. Od pripadnika tvog naroda koji su uzeli ucesce u 2.s.r. vecina ih je bila uz Hitlera. Isto tako kad je rec o kolegi kojeg citiras. I nema smisla da iz takve pozicije vi preporucujete katarzu nekome.

Uostalom, od cega to Srbi treba da se katarzisu? Od nacionalizma iz 19. veka? :neznam

Amerikanac, pričamo o sadašnjosti. Kad si bio u domovini zadnji put? Ako ništa, možeš pročitati kakvi belaji se dešavaju.
Treba vam katarza za 90-te. Znam, atmosfera je takva da mislite da ne treba.
I pazi ovo, ne treba zbog nekog drugog nego samih vas.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2023, 21:08 

Imota je napisao/la:

Tacno, to je sve bitka. Pogibija. A ko je jos video da je uzimanje ucesca u bici i pogibiji - odvaznost i snaga duha?! :neznam

=)) =)) =))

Za turke, sultana i alaha. Bravo to je vaš duh.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2023, 21:09 

Rutinerr je napisao/la:

Nemoj tako. Od pripadnika tvog naroda koji su uzeli ucesce u 2.s.r. vecina ih je bila uz Hitlera. Isto tako kad je rec o kolegi kojeg citiras. I nema smisla da iz takve pozicije vi preporucujete katarzu nekome.

Uostalom, od cega to Srbi treba da se katarzisu? Od nacionalizma iz 19. veka? :neznam

Amerikanac, pričamo o sadašnjosti. Kad si bio u domovini zadnji put? Ako ništa, možeš pročitati kakvi belaji se dešavaju.

Dobro. Ispricaj nam vas prolazak kroz katarzu posle 2.s.r. da vidimo kako to izgleda, pa da izvucemo pouku.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2023, 21:11 

Rutinerr je napisao/la:

Dobro. Ispricaj nam vas prolazak kroz katarzu posle 2.s.r. da vidimo kako to izgleda, pa da izvucemo pouku.

Ma ja, da krenemo od Soluna najbolje.
Ništa, zaboravi.
Kosta i Uroš se vidim već zaboravili.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2023, 21:12 

Imota je napisao/la:

=)) =)) =))

Za turke, sultana i alaha. Bravo to je vaš duh.

Profesore, nemoj nas meriti po vama. Kao vi ne mogu jedni Englezi i Francuzi, pa kako cemo mi kukavni... :001_cool

Citat:
A kad se izruguju i svadjaju - najcesce sa Srbima - uspostavljaju takvu logiku da mogu da se izruguju sa bilo kime. Sa Namcima? Naravno, "Sovjeti vas pobedili, zlostavljali, a vi im kao DDR pomagali da se sire (1968. okupacija Cehoslovacke). Sram vas bilo, niste se bunili nego ste pusili Sovjetima"! Sa Amerikancima? "Bili ste kolonija, Britanci vam spavali sa zenama vekovima, niste smeli da pisnete dok nije doslo do Britansko - Francuskog konflikta, pa ste to kao vadzajne iskoristili da pokrenete oslobodjenje". Francuzi i Englezi: "Pomagali Osmalnijama alias Antihristi protiv Rusa hriscana, to Hrvati sebi nikad ne bi dozvolili"!

Vrh

PostPostano: 16 svi 2023, 21:14 

Imota je napisao/la:

hahah da zbog tebe i takvih zavrse :D

mozda zavrse i na skeli hahah

nemas ti nista... mi se ne obazirom na misljenje kojekavkih imocana, vec neke vece instance koja je dovela do svega ovoga... Da je do Imocana ahaaha

Vrh

PostPostano: 16 svi 2023, 21:15 

Pa šta onda prdiš debilu, bili se sluge i poklopi se ušima i ne prdi više na temi na kojoj nemaš sta pametno za reć.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2023, 21:18 

Imota je napisao/la:

nemas ti nista... mi se ne obazirom na misljenje kojekavkih imocana, vec neke vece instance koja je dovela do svega ovoga... Da je do Imocana ahaaha

Koja veća istanca jel to sultan kojemu ste ljubili papuče i koji vam je osnova crkvu izdrkotino.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2023, 21:21 

Imota je napisao/la:

Koja veća istanca jel to sultan kojemu ste ljubili papuče i koji vam je osnova crkvu izdrkotino.

hahahahahahah kako me zabavljas, jesam li ti nabio jos kompleksa? ajde jos izmisljaj i zivi u lazi :D

odsad cu samo citati i smejati se tebi i svim Imocanima, posto me smara da te vracam na fabricka ponovo.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2023, 21:22 

Imota je napisao/la:
Pa šta onda prdiš debilu, bili se sluge i poklopi se ušima i ne prdi više na temi na kojoj nemaš sta pametno za reć.

Ja sam tu da procitam od tebe nesto pametno.
Mi smo ti sitna riba, kao Nemci koji su takodje bili sluge.

Citat:
A kad se izruguju i svadjaju - najcesce sa Srbima - uspostavljaju takvu logiku da mogu da se izruguju sa bilo kime. Sa Namcima? Naravno, "Sovjeti vas pobedili, zlostavljali, a vi im kao DDR pomagali da se sire (1968. okupacija Cehoslovacke). Sram vas bilo, niste se bunili nego ste pusili Sovjetima"! Sa Amerikancima? "Bili ste kolonija, Britanci vam spavali sa zenama vekovima, niste smeli da pisnete dok nije doslo do Britansko - Francuskog konflikta, pa ste to kao vadzajne iskoristili da pokrenete oslobodjenje". Francuzi i Englezi: "Pomagali Osmalnijama alias Antihristi protiv Rusa hriscana, to Hrvati sebi nikad ne bi dozvolili"!

Ni jedni ni drugi ne mozemo kao vi. :D

Vrh

PostPostano: 16 svi 2023, 21:23 

Imota je napisao/la:

hahahahahahah kako me zabavljas, jesam li ti nabio jos kompleksa? ajde jos izmisljaj i zivi u lazi :D

odsad cu samo citati i smejati se tebi i svim Imocanima, posto me smara da te vracam na fabricka ponovo.

Bravo čitaj i uči iz kakve si tursko ciganske race.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2023, 21:24 

Imota je napisao/la:

Daj da mu uplacujemo honorar, neka stalno bude na forumu. :D

Vrh

PostPostano: 16 svi 2023, 21:25 

Imota je napisao/la:

Ja sam tu da procitam od tebe nesto pametno.
Mi smo ti sitna riba, kao Nemci koji su takodje bili sluge.

Daleko si ti od ribe, ti si ameba.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2023, 21:27 

Trebas biti poseban ludak i bezobraznik da dajes sebi za pravo da pretis nekim narodima vecim od tebe i starijim da njima treba katarza :D

U strahu su velike oci, jbg. Meni odgovara, mene ovo hrani.

"Prijetim", he he, čime, zidom i minskim poljem kao idejom da s vama nemamo veze.

Ludilo

Vrh

PostPostano: 16 svi 2023, 21:43 

Rutinerr je napisao/la:
Naravno da vam treba katarza.

Od šovinizma koji je u osnovi srpskog nacionalnog programa zacrtanog u 19. st. (s "prekidom" 1945-86), koji je osnova vaše nesreće, a uzrokom je i nesreće vaših susjeda, u većoj ili manjoj mjeri.
A i taj prekid 45-86 je bio faličan. Npr. psihopatski Vaso Čubrilović je svoje šovinističke projekte zacrtane za prve yu obavljao i nakon '45 za yu komuniste - ponajviše za etničko čišćenje Srbije.

Hrvati su u travnju '41 pozdravili dolazak osloboditelja od balkanskih istočnjaka, pozdravili povrat u Europu, pozdravili bijeg s Balkana. 4/41 nije se ništa znalo o pravom stanju stvari Njemačkog odnosa prema nepodobnima, a Konačno rješenje nije još bilo ni zacrtano, kamo li planirano, niti realizirano. Pribaltičke zemlje su jednako tako pozdravile dolazak Nijemaca, jer ih oslobodilo istočnjaka, slične ekipe po pameti. Nikakvo čudo niti posebnost.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2023, 21:51 

Jbt, kao da je dosao ne znam ko 1941. a ne Hitler :D

oni ga pozdravljaju... baki vi mrzite Srbe, znamo svi i zasto... cuj ti njega, povrat u Evropu ahhahaha :D
A mi smo ,,istocnjaci'', kao insinuira na orijent, kao da su morava i drina - tigar i eufrat :D

To je stanje vase kolektivne svesti, ali mi ne trazimo katarzu vaseg drustva, jebe nam se. Ioanko se ne pitate ni za sta, niste bitni, niti relevantni.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2023, 21:54 

Naša Kvačica je napisao/la:
Stvarno Srbi kako ste mogli. Balkan bi bio sasvim lijep danas da niste pomagali Osmanlije.

Lako je tebi kad si Hrvat. Vama je lako ono sto drugima nije.
Lepo sam opisao da nijedan narod ne moze kao vi, pa kako cemo mi kukavni... :neznam

Citat:

Zašto Aleksa, ali zašto? Proganja li vas to?

1001 of 2558 - 39.13%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2023, 21:57 

I tako ispadne da su iznad svakog naroda na svetu u svakom pogledu. ))

ovo je jedna od najtipičnijih projekcija koje je itko povukao na ovom forumu.

doktor mitomanije i mitologije je prepiše sebi

Vrh

PostPostano: 16 svi 2023, 22:00 

daramo je napisao/la:

Nisam niti mislio na Tursku nego Ugarsku koja je dominirala 500 godina i onda pala u jednoj bitci.
Ništa se puno ne bi promijenilo niti da su Turci izgubili kod Nikopolja, u biti to bi samo usporilo Turke koji bi sigurno opet krenuli na Ugarsku samo nešto kasnije.
Problem tadašnje Srbije je bila razjedinjenost, bez centralne vlasti tako da i nisu mogli ništa drugo nakon poraza na Marici i Kosovu.
U biti ova bitka kod Nikopolja im je bila jedina nada da dobiju na vremenu, iako su ispravno procijenili da je Turska sila u usponu opet od tog savezništva nisu ništa dobili jer su ih Turci fino izigrali.
Ne samo njih nego i kasnije su na isti način navlačili debilno plemstvo na Balkanu.

dosta grešaka.

1. Ugarska nije pala u jednoj bitci, ona je čitavo stoljeće opirala se turcima.
2. Turci s unakon POBJEDE kod Nikopolja umalo uništeni porazom kod Ankare. Malo je falilo, jako malo da budu skroz zbrisani. Zpravo, tada ih se moglo lako zbrisati, ali je europskim silama u tom trenutku timur izgledao kao veća prijetnja, pa Turke nisu dirali. Nakon timurove smrti sve se vratilo na staro.
3. srpski plenići od vazalstva Turcima nisu dobili ništ, ali Srbi kao etnij su se fino raširili na sve strane

Vrh

PostPostano: 16 svi 2023, 22:04 

Jbt, kao da je dosao ne znam ko 1941. a ne Hitler :D

oni ga pozdravljaju... baki vi mrzite Srbe, znamo svi i zasto... cuj ti njega, povrat u Evropu ahhahaha :D
A mi smo ,,istocnjaci'', kao insinuira na orijent, kao da su morava i drina - tigar i eufrat :D

To je stanje vase kolektivne svesti, ali mi ne trazimo katarzu vaseg drustva, jebe nam se. Ioanko se ne pitate ni za sta, niste bitni, niti relevantni.

Postoji ovdje izraz: čudi se kao pura dreku. Tako i ti.
Time: Man of the Year 1938 - Adolf Hitler.
Neuki uvijek na povijesne događaje gledaju iz sadašnje perspektive. Tako i ti.
Te 1938. ili 1941. perspektiva je bila drugačija. Rasizam Hitlera je bio u klasi rasizma u SAD, kolonijalnih sila, Turaka nad Armencima i sl. O Sovjetskom istrebljivanju milijuna sredinom 30ih koje je prethodilo Konačnom rješenju iz 1942. da ne govorimo. Hitler tada nije stršao ništa posebno.
Eto, a ti se i dalje čudi kao pura dreku. Ma možeš ti to shvatiti da hoćeš, nije rocket sience. Ali fora ti je narativ koji radosno pumpate: Hrvati se veselili nacizmu. To te veseli, to potpaljuješ. A to što je istina složenija i drugačija, ah. Pih.
Pa ipak si ti Srbin, a i samo Srbin. A Srbinu je laž draža od istine. Zato ste to što jeste

Vi ne tražite katarzu. Nemoj me činit smijat.
Svako malo po vašim medijima: Hrvati nisu platili za NDH, i to nakon onakve krvave kupke 5/45.
Lažove. Kao ne znaš što se po medijima piše. Jbt ja znam odavde. Lažove

Vrh

PostPostano: 16 svi 2023, 22:11 

divizija je napisao/la:
daramo je napisao/la:

Nisam niti mislio na Tursku nego Ugarsku koja je dominirala 500 godina i onda pala u jednoj bitci.
Ništa se puno ne bi promijenilo niti da su Turci izgubili kod Nikopolja, u biti to bi samo usporilo Turke koji bi sigurno opet krenuli na Ugarsku samo nešto kasnije.
Problem tadašnje Srbije je bila razjedinjenost, bez centralne vlasti tako da i nisu mogli ništa drugo nakon poraza na Marici i Kosovu.
U biti ova bitka kod Nikopolja im je bila jedina nada da dobiju na vremenu, iako su ispravno procijenili da je Turska sila u usponu opet od tog savezništva nisu ništa dobili jer su ih Turci fino izigrali.
Ne samo njih nego i kasnije su na isti način navlačili debilno plemstvo na Balkanu.

dosta grešaka.

1. Ugarska nije pala u jednoj bitci, ona je čitavo stoljeće opirala se turcima.
2. Turci s unakon POBJEDE kod Nikopolja umalo uništeni porazom kod Ankare. Malo je falilo, jako malo da budu skroz zbrisani. Zpravo, tada ih se moglo lako zbrisati, ali je europskim silama u tom trenutku timur izgledao kao veća prijetnja, pa Turke nisu dirali. Nakon timurove smrti sve se vratilo na staro.
3. srpski plenići od vazalstva Turcima nisu dobili ništ, ali Srbi kao etnij su se fino raširili na sve strane

Da nakon Angore turci su u knock downu al nema tad neke prave organizirane akcije protiv njih, posljedice Nikopolja su još tu. A i Bizant je igrao loše, mislili su ispast pametni u turskom građanskom ratu al su ispali glupi.

Zapravo je nevjerojatno koliko su puta turci visili i uvik nešto šta spriječi njihov pad.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2023, 22:11 

Nemoj tako. Od pripadnika tvog naroda koji su uzeli ucesce u 2.s.r. vecina ih je bila uz Hitlera.

aleskije, naporan si s time brate, koliko vas opterećuju s pretprošlim ratom tamo preko bare da stalno misliš time poentirati?

Hitler, kakav god da bio, neće uči u povijest kao odogovran za uništenje eurpske civilizacije i njenih naroda. Uključujući srpskog Ali oni koji su ga pobjedili hoće.

Da malo uključiš mozak umjesto ideologije kojom si indoktirniran, shvatio bi da je bilo i u vašem interesu da niste ratovali protiv Njemačke.

Ovako, zahvaljujui pobjedi "tvojih" ćemo svi biti uništeni, uključujuć vas.

Ali tebi ideologija i indoktirancija ne da da koristiš mozak, nego samo ponavljaš frazetine. i usput misliš ko pravi američki leftard da uzimašš neke moralno uzvišene pozicije.

Zamisli, mi bili na strani Hitlera.

A ti bio na strani Staljina, Mao Ce Tunga, britanskog IMPERIJA, francuskog IMPERIJA, Amerike koja je nastala na genocidu urođenika i čitavu svoju povijest negdje ratuje i ruje uključuju i sadašnjost, i ti zaista misliš da si na morlano uzvišenoj poziciji?

Zaista aleksa, zar imaš osam godina da nam pokušavaš prodati priče o dbroim i lošim dečkima?Nije ti ovo američki leftardski koledž da možeš prodavati spike o svojoj moralnoj uzvišenosti.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 422 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 17  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: