HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 17 pro 2024, 20:51.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 479 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 20  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Travnik
PostPostano: 13 sij 2011, 15:40 

...

Privitak/ci:
Travnik647.jpg
Travnik647.jpg [ 94.59 KiB | Pogledano 8576 put/a. ]
Travnik640.jpg
Travnik640.jpg [ 114.4 KiB | Pogledano 8576 put/a. ]
Travnik632.jpg
Travnik632.jpg [ 80.1 KiB | Pogledano 8576 put/a. ]

PostPostano: 13 sij 2011, 15:42 

...

Privitak/ci:
Travnik655.jpg
Travnik655.jpg [ 91.38 KiB | Pogledano 8575 put/a. ]
Travnik652.jpg
Travnik652.jpg [ 249.16 KiB | Pogledano 8575 put/a. ]
Travnik649.jpg
Travnik649.jpg [ 93 KiB | Pogledano 8575 put/a. ]

PostPostano: 13 sij 2011, 15:44 

...

Privitak/ci:
Travnik663.jpg
Travnik663.jpg [ 78.22 KiB | Pogledano 8575 put/a. ]
Travnik660.jpg
Travnik660.jpg [ 203.09 KiB | Pogledano 8575 put/a. ]
Travnik657.jpg
Travnik657.jpg [ 67.71 KiB | Pogledano 8575 put/a. ]

PostPostano: 13 sij 2011, 15:45 

...

Privitak/ci:
Travnik673.jpg
Travnik673.jpg [ 86.47 KiB | Pogledano 8574 put/a. ]

PostPostano: 17 sij 2011, 15:01 

„Borac„ Travnik

Nakon što je travnička Porezna uprava zbog duga koji s kamatom premašuje iznos od 24 milijuna maraka za neuplaćene doprinose Konfekciji „Borac„ Travnik blokirala račune, jučer je održana sjednica Nadzornog odbora ovog poduzeća.

Dogovoreno je da ovo poduzeće mora poduzeti sve mjere u cilju izvršenja evidentnih obveza do konačne stabilizacije, a pokazalo se razumijevanje meritornih tijela koji su obećali pomoć, izjavio je za «San» generalni direktor Konfekcije „Borac“ Ahmed Ćurić. Dodao je da će za rješenje ovog problema iskoristiti šansu koju im zakonodavac daje. Sukladno Zakonu, zakonodavac je dao adekvatan sporazum čime će se naše obveze reprogramirati i redovito izmirivati. Dug se ne spori i ubrzo će doći do deblokade računa. Konfekcija „Borac» je preuzela obvezu redovitog izmirivanja obveza, navodi Ćurić.

Ističe da ima još puno posla uraditi kako bi ovo poduzeće postalo stabilno. S druge strane, blokada računa poduzeća kod blizu 2.000 radnika «Borca» koji rade za 360 maraka izazvala je sumnju da se firma gasi. To je potvrdio i predsjednik Sindikata Konfekcije „Borac“ Samir Zahirović. „Ne mogu da shvatim vlasti Kantona, Federacije, Poreske uprave i sve institucije da nam ne dozvoljavaju da radimo i zarađujemo, a ostalo da pokušamo reprogramirati“, kaže Zahirović. Naglasio je da je Porezna uprava jučer ponudila potpisivanje grejs perioda od tri godine i da se započne redovna uplata doprinosa. - Dogovoreno je da idemo u povećanje prihoda na osnovu obujma posla, kako ne bi došlo do smanjenja plaća radnicima, kaže Zahirović koji smatra da je ovo jedino rješenje za opstanak poduzeća. Radnici pozivaju kantonalnu Vladu da povede računa o ovom poduzeću.

Onako usput,vec duzi period radnicima se ne uplacuju doprinosi, pa oni bolesni NESMIJU DA BUDU BOLESNI, aoni koji trebaju da se razbole, neka sacekaju bolje dane. Inace jedna djelatnice treba na operaciju,a sredstava nema, u personalnoj sluzbi NECE DA JOJ OVJERE KNJIZICU.

Ponekad se pitam ko je na teskim drogama, radnici ili rukovodstvo!?

Vrh

PostPostano: 17 sij 2011, 15:08 

Ljudi zviri i bestinje

...idemo dalje...

Brutalno
Postoje dokazi o kupovini glasova, malverzacijama, primanju mita

■ Razlozi SDP-a i SDA su jasni – do vlasti se mora stići i ne biraju se sredstva

■ Do realizacije ovog prljavog scenarija još je dug put jer će isplivati sve afere

Formiranje vlasti, negiranje volje hrvatskog biračkog tijela i legitimiteta, prljave igre i daljnji planovi SDA i SDP-a u Srednjobosanskoj županiji i dalje su tema svih razgovora

Nastavak konstituirajuće sjednice srednjobosanske županijske Skupštine održane u ponedjeljak i sve što se događalo na njoj, među Hrvatima u središnjoj Bosni još uvijek je tema mnogih razgovora, reakcija, komentara... Sjednica na kojoj je brutalno napadnuta demokracija, na kojoj su ignorirani Poslovnik o radu Skupštine, županijski Ustav, te negirana i snagom broja ruku poništavana prava hrvatskih stranaka (HDZ-a BiH i HDZ-a 1990.) koje imaju izborni legitimitet, među ovdašnjim Hrvatima izaziva nevjericu i gnjev. Izaziva i strah.

Isplivavaju afere

Postavlja se pitanje vraća li se vrijeme od prije desetak i više godina na koje i pomisao među Hrvatima izaziva zabrinutost. Jer, beskrupuloznost SDP-a i SDA (višegodišnjeg HDZ-ova partnera u vlasti na ovom području) na to upućuje i neće se birati sredstva da se iz županijskih struktura vlasti izbace legitimni predstavnici Hrvata. A to su, izborni rezultati govore, u 90 posto HDZ BiH s partnerom HDZ-om 1990., koji će morati, kako izgleda, u oporbu.
No, kada je riječ o nevjerici, pa i gnjevu, treba naglasiti da su izazvani i postupcima skupštinskih zastupnika hrvatske nacionalnosti iz NSRzB-a (Karolina Pavlović i Blaženka Lukić) i NHI-ja (Anto Lozančić) koji su aktivni sudionici u scenariju izbacivanja legitimnih hrvatskih predstavnika iz županijskih struktura vlasti, scenarija koji su napravili i vode predsjednici županijskih odbora SDP-a i SDA, Zukan Helez i Salko Selman.

Kako to obično biva, u ovakvim se situacijama traže razlozi za takve postupke (zastupnika Hrvata op.a.), a nerijetko u takvim situacijama na površinu ispliva i „prljavo rublje" tih aktera. Razlozi su jasni - do vlasti se mora stići i sredstva se ne biraju. A po tom planu, koji je već dvadesetak i više dana u neslužbenom optjecaju, Karolinu Pavlović treba plasirati (pod svaku cijenu) u Dom naroda Parlamenta BiH, što je već i realizirano na spomenutoj sjednici. No, tvrdi se, tu neće ostati, jer prema planu koji je napravio Selmanov pobočnik Anto Lozančić, zastupnica Pavlović će odustati i na to će mjesto on "elegantno uploviti". Zauzvrat, po dogovoru sa SDP-om i SDA, zastupnica Pavlović će biti nagrađena mjestom ministrice znanosti, obrazovanja, kulture i sporta u Vladi Srednjobosanske županije.
Međutim, do potpune realizacije prljavog scenarija još je dug put jer će u igru, tvrde dužnosnici dva HDZ-a, uskoro i „prljavo rublje". Prije svega, u igri će biti dosadašnji županijski premijer Salko Selman, izborne igre (kupovina glasova) NSRzB, koje su „igrane" ne samo po Hercegovini, u Unsko-sanskoj županiji..., nego i Srednjobosanskoj županiji, što je u razgovoru s novinarima najavio predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH, Nikola Lovrinović.

Nepobitni dokazi

Kada je riječ o "prljavom rublju", neće biti zaobiđen ni Anto Lozančić, naprotiv, jer imaju nepobitne dokaze o uzimanju (i tražnji) mita za „usluge" (redoviti posao) izdavanja urbanističkih suglasnosti iz nadležnosti Ministarstva prostornog uređenja, obnove i povratka, čiji je ministar u prošlom sazivu bio Anto Lozančić. Sve više izlaze na vidjelo i enormno visoka sredstva uložena u mnoge infrastrukturne projekte u predizbornom razdoblju (čak i za gradnju spomen-obilježja u Bučićima, rodnom selu ministra Lozančića), koja mu je na raspolaganje stavljao premijer Selman kako bi Lozančić izborio novi mandat u županijskoj Skupštini i bio važan igrač SDA i SDP-a u eliminiranju dva HDZ-a iz županijske vlasti. Upućeni tvrde da će, uskoro, svjetlo dana ugledati još Lozančićeva i Selmanova „prljavog rublja" pa će i nadležne policijske (ministar županijskog MUP-a Seđad Milanović, osobni i stranački je prijatelj premijera Salke Selmana) i pravosudne institucije imati dosta posla. Bar zasad Anto Lozančić je jedan od ključnih ljudi, moguća prevaga u formiranju vlasti u Srednjobosanskoj županiji u kojoj, kako sada stvari stoje i kako događanja nagovještavaju, neće biti HDZ-a BiH i HDZ-a 1990. Jer, mnogo je proračunskih sredstava potrošeno, mnogo je vremena i truda uloženo u „slaganje kockica" prljavog scenarija, pa bi bilo katastrofalno da sve to ne bude u djelo provedeno.

Policija će imati posla
Isplivat će mnoge afere koje se vežu za ministre i zastupnike
■ Kako su se trošila sredstva i gdje su sve odlazila i završavala ilustrira i podatak od 7. siječnja ove godine. Naime, tog je dana županijski premijer Salko Selman, na osobni zahtjev Ante Lozančića, potpisao odluku o njegovu razrješenju s dužnosti ministra Ministarstva prostornog uređenja, obnove i povratka, „jer je 1. prosinca 2010. preuzeo mandat u Skupštini Srednjobosanske županije". No, isti dan Lozančić je podnio račun „težak" 1.500,06 KM restorana OSKAR (privatno trgovinsko i uslužno društvo iz Novog Travnika). Račun je za „konzumiranje jela i pića" i Ministarstvo prostornog uređenja, obnove i povratka dužno ga je izmiriti do 21. siječnja 2011. Svatova nije bilo jer to, valjda, ovo ministarstvo i županijska Vlada ne financiraju, nikakvih skupova vezanih uz Ministarstvo nije bilo, tvrde upućeni, a za taj iznos mogli su se zaista organizirati i manji svatovi.

Kako se prica,Lozancic je napustio NHI,HSS, ili sto je vec ostalo i prikljucio se Lijanovicu...

Vrh

PostPostano: 24 sij 2011, 12:18 

Vrh

PostPostano: 24 sij 2011, 22:01 

Junuz Djipalo je napisao/la:

ha ha ha odlično brate pogotovo početak.

Vrh

PostPostano: 26 sij 2011, 03:18 

Starfucker226 je napisao/la:
Junuz Djipalo je napisao/la:
A zašto ne aktivirat statut?

Nije ni aktiviranje statuta loše rješenje, samo mislim da su bolja rješenja zasebna općina, pripajanje općini Vitez ili pripajanje Novom Travniku kao što Frane reče. Još bolje bi bilo sva hrvatska područja općina Novi Travnik, Travnik i Busovača pripojiti općini Vitez, takva općina imala bi strogu hrvatsku većinu i bila daleko najrazvijenija u županiji središnja Bosna. Onda na lokalnoj razini HDZ ne bi imao apsolutnu dominaciju unutar hrvatskog biračkog tijela, ne bi narod za njega glasovao iz straha da propadne glas, jer ne bi bilo šanse da bilo tko osim Hrvata vlada takvom općinom. Koliko god HDZ smatrao najmanje lošom političkom strankom, ipak mislim da nije dobra situacija u kojoj ljudi za njega glasaju samo iz straha od propadanja glasa.

Uh, ovo mi se cini jako dobra ideja.

Vrh

PostPostano: 26 sij 2011, 10:17 

Old Fridolin je napisao/la:
Starfucker226 je napisao/la:
Nije ni aktiviranje statuta loše rješenje, samo mislim da su bolja rješenja zasebna općina, pripajanje općini Vitez ili pripajanje Novom Travniku kao što Frane reče. Još bolje bi bilo sva hrvatska područja općina Novi Travnik, Travnik i Busovača pripojiti općini Vitez, takva općina imala bi strogu hrvatsku većinu i bila daleko najrazvijenija u županiji središnja Bosna. Onda na lokalnoj razini HDZ ne bi imao apsolutnu dominaciju unutar hrvatskog biračkog tijela, ne bi narod za njega glasovao iz straha da propadne glas, jer ne bi bilo šanse da bilo tko osim Hrvata vlada takvom općinom. Koliko god HDZ smatrao najmanje lošom političkom strankom, ipak mislim da nije dobra situacija u kojoj ljudi za njega glasaju samo iz straha od propadanja glasa.

Uh, ovo mi se cini jako dobra ideja.

Lašvapolis ideja :herceg_bosna

Vrh

PostPostano: 27 svi 2011, 11:29 

Nema Raja Bez Rodnoga Potkraja, Ni Miline Bez Vlasic Planine :D..Hvaljen isus i marija, pisem vam rodeni Potkrajcan iz Zupe Potkraja-Delilovac.. niko ne smije protiv travnik sta rec to je za mene naj opcina u srednjoj bosni, samo mi malo smeta sto nije kao sto se po Daytonskom Sporazuma dogovorili da ce isto biti kao sto je Mostar, znaci 6 Opcina, da je to tako, neznam dal bi moglo bolje biti.. sta se tice 3. Entitet fina ideja al posto sve pratim, sunjam da bi to bilo dobro za travnicke hrvate, naravno mozda bi uslo nova bila i donje puticevo, al sta sa Ovcervom, Jankovicima, Delilovacom, Potkrajom, Paklarevom, Bojna, Dolac, Guca Gora, ko nija jebe jedla e raja nemere ili sve ili nista..Pozdrav svima

Vrh

PostPostano: 27 svi 2011, 14:52 

evo bas za tebe Travnik_1987 pjesma od tvog zemljaka Stipe iz Djelilovca
Zupa Podkraj

jedna za moje Koricance, Pougarsku bracu :)
Koricani

:herceg_bosna

Vrh

PostPostano: 16 lip 2011, 08:17 

too jaro, sta bi bez cipetovi pjesama ;p..uff sacemo uskoro i na koricane gore 19.07.2011 za sv.iliju jel tako :D..?? i obavezno 26.07.2011 ludnica u Potkraju sv. Ana jaooo.. mala informacija, dan prija sv. Ane ce u vitezu u dvorani "Buba" biti Potkrajska-Turebtska vecer koja ce KUD POTKRAJ-TURBE organizirati..eto samo da znate ludnicaaaa idemo jedno kolo ako nema mjesta onda cemo u mjestu ueeee ;p..stari travnik, novi travnik i vitez je blizu..

Vrh

PostPostano: 16 lip 2011, 09:19 

vidis nije tako, vrimena se promominila :(

rat nas je razbaco, daleko smo, ne dolazimo redovno tamo di smo krsteni a kamol da jos obilazimo i susjedne "feste"
nekad je to bila praksa, Koricanci k nama za Sv Antu mi k njima za Ilinu, za Sv Ivu u Podmilacije, za Sv Roka u Kotor Varos i tako dalje...ja miline nekada :)
za Sv Anu kod nas je Misa u selu Milasevci, tako da se Pougarski svijet vecinom slije tamo

jos da oce da naprave asvalt, da nas povezu, mozda bi i hodocasca u ovo vrijeme bila "bezbolnija"

ajmo onda u mjestu :palacgore1

pozdrav Travljanima :zivili

Vrh

PostPostano: 25 lip 2011, 15:00 

SSC forum, nisu moje fotke:

slika

slika

Vrh

PostPostano: 25 lip 2011, 16:41 

Lokacija: Tamo gdje je Srednja Bosna gdje je Vlasic planina, Vilenica, Bukovica, Lasvanska dolina...
Da fotografije su Nove Bile... prva prikazuje Hrvatsku bolnicu Dr. Fra Mato Nikolić a slikano mislim sa brda Grbavice tj s tog pravca a druga Župnu Crkvu u Novoj Biloj i mislim da je slikano negdje sa brda Kazan ili iz Gladnika... a OK slike

Vrh

PostPostano: 26 lip 2011, 17:27 

Citat:
Travnik: Katolički sveštenik ranjen iz vatrenog oružja
Autor Srna 2011-06-26 17:00:00

U mjestu Brajkovići, opština Travnik, jedno muško lice ranilo je iz vatrenog oružja ovdašnjeg fratra Peru Oršulića - saopšteno je iz travničke policije.

Povrijeđeni sveštenik prevezen je u bolnicu u Novoj Bili, gdje će mu biti ukazana pomoć.

Do pucnjave je došlo u 15.55 časova.

Na lice mjesta upućene su dvije patrole policije, a uviđaj će obaviti službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Travnik.

Citat:
Muškarac čiji su inicijali T.M., poznat pod nadimkom Žabac, koji je ranio ovdašnjeg fratra Peru Oršulića, lišen je slobode i zadržan u prostorijama Policijske uprave Travnik, saznaje Srna.

:no

Vrh

PostPostano: 26 lip 2011, 22:58 

Bas sam htjeo ovde preupitat jel se zna tacnije ko je to napravio jer nemogu vjerovat da je nas covjek puco na fratra..???

Vrh

PostPostano: 27 lip 2011, 08:46 

Lokacija: Tamo gdje je Srednja Bosna gdje je Vlasic planina, Vilenica, Bukovica, Lasvanska dolina...
VUKsaJUGA je napisao/la:
Bas sam htjeo ovde preupitat jel se zna tacnije ko je to napravio jer nemogu vjerovat da je nas covjek puco na fratra..???

Jest naš čovjek al lokalni svadljivac i loš čovjek... mislim da je imao šatore one i bavio se tako tim ugostiteljstvom u fušu... a ovaj Fra Pejo je onako ok lik, blag čovjek miran... tako da svijet komentira "Žabac skroz pobudalio"... a ineće i ranije se tuko i takve stvari radio... jebiga jest naš al prolupo skroz...

Vrh

PostPostano: 27 lip 2011, 22:10 

sioux111 je napisao/la:
VUKsaJUGA je napisao/la:

Jest naš čovjek al lokalni svadljivac i loš čovjek... mislim da je imao šatore one i bavio se tako tim ugostiteljstvom u fušu... a ovaj Fra Pejo je onako ok lik, blag čovjek miran... tako da svijet komentira "Žabac skroz pobudalio"... a ineće i ranije se tuko i takve stvari radio... jebiga jest naš al prolupo skroz...

Žabac-nije to onaj što je ranjen na Pješčari,sam odbio napad!?

Vrh

PostPostano: 28 lip 2011, 09:57 

Cito sam da je i ovaj bio u ratu i sad kad napravi sranje odma jadnik boluje od PTSPa ...
jos se cudim i nemogu razumit da je covjek, "nas" covjek na svecenika puco ???

Vrh

PostPostano: 28 lip 2011, 10:16 

VUKsaJUGA je napisao/la:
Cito sam da je i ovaj bio u ratu i sad kad napravi sranje odma jadnik boluje od PTSPa ...

Proradili mu nervi...Bio je borac odličan.Ranjavan.Odlikovan od RH za hrabrost,izvukao ranjenika iz 7. brigade HV-a sam.

Vrh

PostPostano: 28 lip 2011, 19:57 

Mar-kan je napisao/la:
VUKsaJUGA je napisao/la:

Proradili mu nervi...Bio je borac odličan.Ranjavan.Odlikovan od RH za hrabrost,izvukao ranjenika iz 7. brigade HV-a sam.

Borac je bio onako dobar može se reć.. 1993 je bio što bi rekli obićan domobran ali bit če zapamćen iz razloga što su ga manje više sve ove naše travničke PPN postrojbe zvale u "akciju s njima" kad je zatrebalo da im pomogne jer je bio ajd da kažem nekim rjećnikom "lud ko struja" tako da je sudjelovao u vračanju crta pa i u onom pješćare kojeg spominješ al ne baš sam nego tad mislim sa maksovcima i Tvrtkovcima... uglavnom dobar je bio za ta vremena i tu nema spora.. samo vremena su se promijenila pa je trebao i on poslije rata če ostati upamćen kao svadljiv čovjek koji svaki petrov pravi probleme u Brajkovićima oko glupi stvari tipa gdje če biti nečiji šator i sl... Mislim više da pokaže da je još neka sila

Ovo za izvlačenje ranjenika iz 7. ako je bilo na Šatoru (mislim ispod talijanova vrha kako kažu ovi iz 3 Gbr) to je istina dobio je pištolj samo što nije sam izvlačio tog momka sam a pokupio je ordenje sam... i to kažu

Uglavnom ne bi ga puno pravdao a ni PSP nije opravdanje jer pravio je ekscesa gore dosta.. za zasluge u ratu svaka čast.. Fra Peju znam osobno i znam kakve probleme čovjek ima u župi sa malo prognanika i puno problema.. a Pejo je veliki domoljub i zavolio je taj kraj koji malo živne samo ljeti za petrov.. pa i ako je od žapca puno je da na njega puca i kvari ljudima svetkovinu... a mještani ovo i više nego osuđuju...

Vrh

PostPostano: 28 lip 2011, 22:07 

Čovjek izgubio skoro sve u ratu,ranjavan,obolio,dijabetes,srce-infarkti,brat mu pogine od 12 godina...možemo mu zamjeriti?

Vrh

PostPostano: 28 lip 2011, 22:37 

Mar-kan je napisao/la:
Čovjek izgubio skoro sve u ratu,ranjavan,obolio,dijabetes,srce-infarkti,brat mu pogine od 12 godina...možemo mu zamjeriti?

Ne, sasvim je logično da kada dođeš u to stanje uzmeš oruđe i rokneš prvog fratra na kojeg naiđeš.

Tko danas ima normalan i zdrav?? Tko nije obolio i psihički i fizički? Tko nije izgubio nekog?? Hajmo svi onda uzeti kalaš i navaliti na župne urede!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 479 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 20  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: