HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 13 sij 2025, 21:14.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 4485 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156 ... 180  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Francuska
PostPostano: 03 srp 2023, 17:00 

Bosonosorg je napisao/la:
U jednom mahu bi hteo da Francuska krene da se raspada da bi Le Penova došla na vlast, a u drugom trenutku se setim da nikome ne odgovara islamistički ekspanzionizam u Evropi.

Svakako očekuje se jak rast desnice u Evropi, što je dobro i ide u prilog svim hrišćanskim narodima na Balkanu.

Ubalažila je ona retoriku , prazninu na anti sistemskoj desnici je popunio Zemmour .

Vrh

PostPostano: 03 srp 2023, 17:02 

U jednom mahu bi hteo da Francuska krene da se raspada da bi Le Penova došla na vlast

https://www.youtube.com/shorts/VxqCB6vc3a4

treba da mole boga da na vlast dođe umerena Le Penova ispred Zemura, koji bi ih brodovima vratio u pripizdine Severne Afrike.

Da sad je Le Penova na nekadašnjim pozicijama Rebublikanca .

Vrh

PostPostano: 03 srp 2023, 18:30 

dalate2020 je napisao/la:
Haram je napisao/la:

Vjerovatno bi da je iz tih dijelova.

Evo slicna situacija L.A. 1992. godine (mi to das nismo upratili jer smo imali preca posla hehe), opisana u slijedecoj pjesmi. Tad je ubijen Rodney King, Amerikanac, crnac, krscanin.

Shvatite da nam drustva polako prolaze kroz sve faze kroz koje je proslo US-americko, tj. imperij koji dominira pogotovo Zapadom. Sve nuspojave neoliberalizma i kamenodobskog kapitalizma, surovog i brutalnog, kakav vlada u Americi, dolaze do nas sa zakasnjenjem od 10 do 20 godina.

Hehe meni i dan danas dodje da nesto lijepo slomim kad cujem ovu pjesm gore koje smo se naslusali tokom mladalackih dana..dakle jos sam ziv, jos u meni tinja plam :) Taman odoh da radim zgibove na igraliste da izbacim to issebe. (tacno ces cuti dvije komponente ovog riot-a, prva strofa jedno a druga socijalna komponenta - preporucujem radi lakseg shvatanja dogadjana u Francuskoj)

Pise lik:

"Sve nuspojave neoliberalizma i kamenodobskog kapitalizma, surovog i brutalnog, kakav vlada u Americi, dolaze do nas sa zakasnjenjem od 10 do 20 godina."

Izvoli euro-naocale da dozivis nadrealno i tebi nepristupacno iskustvo percepcije svijeta ocima Europljanina. Jednom u zivotu.

Ovaj tvoj citirani osvrt na situaciju u Francuskoj onda izgleda ovako:

"Sve nuspojave islamizma i kamenodobskog pustinjskoga fanatizma, surovog i brutalnog, kakav vlada u Afganistanu, dolaze do nas Europljana sa zakasnjenjem od XY godina, zbog nepromisljene i nemoguce jalove imigracije."

Kakav je osjecaj? Je li to to? Jesi li napokon uspio jednom u zivotu?

Hajde sad back to your natural reality, Ahdnama, lijepo tursko otimanje krscanske djece iz ruku majki, bla bla...

Ti skonto dae Haram nesto napiso, pa bi sve da mu odgovoris, opovrgnes iznesene teze i argumente na kojim baziraju, ali si onda skuzio da ne umijes pa odlucio da se glupiras i blamiras umno osakacenim paralelama…?

Vrh

PostPostano: 03 srp 2023, 20:33 

Baba ubijenog djecaka trazi da se nasilje zaustavi.

Citat:
Großmutter des getöteten Nahel fordert Ende der Gewalt in Frankreich

Die Familie hat Vertrauen in Polizei und Justiz, will aber den mutmaßlichen Täter – einen Polizisten – bestraft sehen

Citat:
Baba ubijenog Nahela trazi kraj nasilja u Francuskoj

Porodica vjeruje policiji i sudstvu, ali zeli da se osumnjiceni pocinioc - policajac - kazni

https://www.derstandard.at/story/300000 ... frankreich

Moze li ona ostati da zivi tu gdje se - vjerovatno i rodila - ili cemo i nju u vagone, ili pod brodske palube, pa pravac "odakle je dosla"?

..e moji liberali..

Nadja M. - Nahelova baba

slika

Vrh

PostPostano: 03 srp 2023, 21:57 

Haram je napisao/la:

Pise lik:

"Sve nuspojave neoliberalizma i kamenodobskog kapitalizma, surovog i brutalnog, kakav vlada u Americi, dolaze do nas sa zakasnjenjem od 10 do 20 godina."

Izvoli euro-naocale da dozivis nadrealno i tebi nepristupacno iskustvo percepcije svijeta ocima Europljanina. Jednom u zivotu.

Ovaj tvoj citirani osvrt na situaciju u Francuskoj onda izgleda ovako:

"Sve nuspojave islamizma i kamenodobskog pustinjskoga fanatizma, surovog i brutalnog, kakav vlada u Afganistanu, dolaze do nas Europljana sa zakasnjenjem od XY godina, zbog nepromisljene i nemoguce jalove imigracije."

Kakav je osjecaj? Je li to to? Jesi li napokon uspio jednom u zivotu?

Hajde sad back to your natural reality, Ahdnama, lijepo tursko otimanje krscanske djece iz ruku majki, bla bla...

Ti skonto dae Haram nesto napiso, pa bi sve da mu odgovoris, opovrgnes iznesene teze i argumente na kojim baziraju, ali si onda skuzio da ne umijes pa odlucio da se glupiras i blamiras umno osakacenim paralelama…?

Zasto da odbijam teze s kojima se slazem i koje su opcepoznate?

Dva modela, americki i sovjetski su se natjecala da bi pridobila simpatije radnicke klase. To se ispostavilo dobrim za radnike na Zapadu jer su kroz taj proces ostvarili visok nivo blagostanja. Kolapsom SSSR-a prestaje potreba za pridobijanjem radnika na svoju stranu jer na medjunarodnoj sceni zapadnjacki kapitalisticki model je potvrdjen kao neprikosnoven i bez konkurencije. I otada na Zapadau stvari krecu nizbrdo jer se vise ne treba boriti za naklonost radnicke klase. Vise ne treba 'biti dobar'.

To da opovrgavam je isto kao da opovrgavam da je Zemlja okrugla. Svaki maloljetni srednjoskolac koji je prosao barem prosjecno gimnazijsko skolovanje zna te stvari. Kada lik nesto banalno i opcepoznato predstavlja kao svoju dubinsku tezu.

Medjutim ne odvija se na svijetu uvijek samo jedan proces pa onda ili se u Francuskoj dogadja proces A ili proces B. Nego se istovremeno odvija XY procesa. Ti opisivanjem gore spomenutoga opcepoznatoga procesa zamisljas da opovrgavas procese zapocete imigracijom stanovnistva nespojivoga sa zapadnjackim mentalitetom, vrijednostima i stilom zivota. Sto je bedasto. Nitko ne osporava da je Zemlja okrugla niti da je raspadom SSSRa zapoceta nova dinamika na Zapadu. ALI to ovdje uopce tema. Uzalud se trudis skrenuti fokus s onoga sto nama Europljanima prvo upada u oci. Nije svatko tko se zatekne u Europi Europljanin. Pokusaj negdje drugdje sa manje upucenim sugovornicima ovdje samo trosis vrijeme i vrsis kontrapropagandu za samoga sebe. Evo i meni si sada potrosio 10 minuta da otipkama sve ovo.

Ono sto sam ja tebi pokusao ukazati je sljedece.

Postoje automatizirane ljudske reakcije - to su one nad kojima covjek nema kontrolu nego se odvijaju same od sebe bez svjesne odluke. One pokazuju mnogo toga, izmedju ostaloga tko se s cime identificira ('tko za koga navija'). A sve ostalo je naknadna racionalizacija.

Kada je oslobodjen Gotovina gotovo svi Hrvati su se automatizmom veselili a svi Srbi automatizmom razocarali.

Jer jedni osjete MI smo pobijedili, ovo je dobro za NAS. A drugi osjete MI smo izgubili, ovo je lose za NAS. A onda se naknadno traze razlozi. Srce je tu brze od pameti.

Nisu ni Hrvati ni Srbi sad zasjeli i procitali tisuce stranica haskih spisa pa tek onda nakon upoznavanja s materijom odlucili sto ce misliti i osjecati u vezi svega toga. Upravo obratno, prvo ide automatska emotivna reakcija a tek po tome darauf aufbauend racionalizacija te reakcije, te vec postojece predracionalne pozicije.

Svo to psiholosko znanje mozes iskoristiti za mnoge analize, izmedju ostaloga da vidis tko se s cime poistovjecuje ('tko je ciji'), tko se bori protiv nekoga tumacenja jer percepira da to tumacenje "za NAS nije dobro" - pa iz toga izvuces tko je za tu osobu "MI".

Ti kao samodeklarirani najveci Jugoslaven na forumu i covjek koji religiju smatras psihickim oboljenjem sasvim slucajno automatski nepogresivo zavrsis na strani ummeta i time pokazujes 'tko su tvoji i ciji si ti'. Ej ti kao veliki Jugoslaven i osoba koja religiju drzi psihickim oboljenjem sasvim slucajno:

- branis odcijepljenje od tvoje ateisticke Jugoslavije sljedbenika autora Islamske deklaracije koji je zelio u pola Europe na pragu 21. stoljeca uvesti serijatski poredak po uzoru na Pakistan. (?!?!?)
- to radis kao samodeklarirani Jugoslaven i
antireligiozna osoba.
- relativiziras kidnapiranje krscanske djece od strane ummeta
- boli te polozaj Turaka u Austriji (zasto ne Poljaka, ili Madjara itd.)
- imas razumijevanja za Turke koji su protiv imigracije u Tursku, a ismijavas Austrijance koji su protiv useljavanja u Astriju.
- Izrael ili Palestina? Palestina.
- Ahdnama je veliko civilizacijsko postignuce koje treba braniti "sve i da je mit". Ej, pricu o velikom postignucu ummeta treba braniti SVE I DA JE MIT.
- saljes u p.m. svakoga tko ima nesto protiv zamotavanja zena na Zapadu.
- imas razumijevanja za tursko protivljenje imigraciji u Tursku, a onda deset dana nakon toga na temi o doseljavanju u Europu (doseljavaju vecinom muslimani) OBESMISLJAVAS SAM KONCEPT IMIGRACIJE i pises parafraza "kakvoga smisla ima pojam 'migrant' svi smo mi kad bolje pogledas migranti i odnekud smo dosli...". Ej u kontekstu razvodnjavanja identiteta Europe kroz muslimansku imigraciju covjek odbacuje sami koncept imigracije kao besmislen i nerazumljiv, ali mu je taj koncept sasvim smislen i razumljiv kada se radi o Turskoj. Pa o cemu mi pricamo uopce?
- i evo te sada na temi o ponasanju ummeta u Francuskoj opet u obrani ummeta, jer kada netko 'napadne' ummet, bilo to u Palestini, u Bosni srednjega vijeka, u Francuskoj, pri raspadu Jugoslavije... ti se automatski osjecas napadnutim, to je tvoj 'mi', znas sto ti je ciniti i kreces o obranu tvoga 'mi'.
- osmanska islamisticka okupacija pola svijeta - nista to, ne treba sada kaznjavati Tursku. Zapadnjacka kapitalisticka okupacija pola svijeta - imperijalizam bla bla, neka im se osvete, zasluzili su...
- uvijek i svugdje isto... Svatko brani svoje a ti branis ummet. Dakle ummet je tvoj.
- Kosovo: Srbi ili Albanci? Albanci naravno. Automatski.

Ne da mi se vise nabrajati, evo tipkam vec 40 minuta. Bjezi, trosis mi vrijeme, odoh citati.

Vrh

PostPostano: 03 srp 2023, 22:05 

Bulence sa ukradenom robom trci ulicom kako ju je i vjera ucila da vara krade laze stiti pedofile.

Nadam se da se spotakla i slomila vrat, akobogda!

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 03 srp 2023, 22:07 

Vrijeme je drzava francuska zgazi teroristicke zohare svom snagom!!!!

Nema povlacenja pred fasistima, to zatuci treba po lobanjama!!!

Gamad koja podrzava protiv drzave teroriste treba banirati sa foruma, ajmo moderatori radite svoj posao, ocistite temu od zoharsko teroristickog nakota!!!

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 04 srp 2023, 00:02 

Kronos je napisao/la:
i_jopet je napisao/la:
Francuzi daju francusko državljanstvo to je jasno ali ne daju i francuski identitet,
mislim daju ali to se ne prima kao i državljanstvo.
Nema tu riješena, jebali su se i sad misle da nisu, test na trudnoću sve razotkrije.

Za Francusku nema riješenja bez obširne revolucije gdje će se na kraju svi morat odlučit na kojoj strani će stajat.
A kao što je rekao Jean Raspail- nema riješenja bez pritiska, a pritisak podrazumjeva i silu.
Pitanje je samo tko je dovoljno hrabar da uzme stvar u svoje ruke.
slika

Scena iz francuakog filma "Athena". Tj fake news

Vrh

PostPostano: 04 srp 2023, 02:40 

VUKsaJUGA je napisao/la:
Gotovo sve?

Napljačkali se. Dok se potroši pa ide nastavak.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2023, 10:02 

Haram je napisao/la:

Dva modela, americki i sovjetski su se natjecala da bi pridobila simpatije radnicke klase. To se ispostavilo dobrim za radnike na Zapadu jer su kroz taj proces ostvarili visok nivo blagostanja. Kolapsom SSSR-a prestaje potreba za pridobijanjem radnika na svoju stranu jer na medjunarodnoj sceni zapadnjacki kapitalisticki model je potvrdjen kao neprikosnoven i bez konkurencije. I otada na Zapadau stvari krecu nizbrdo jer se vise ne treba boriti za naklonost radnicke klase. Vise ne treba 'biti dobar'.

To da opovrgavam je isto kao da opovrgavam da je Zemlja okrugla. Svaki maloljetni srednjoskolac koji je prosao barem prosjecno gimnazijsko skolovanje zna te stvari. Kada lik nesto banalno i opcepoznato predstavlja kao svoju dubinsku tezu.

Medjutim ne odvija se na svijetu uvijek samo jedan proces pa onda ili se u Francuskoj dogadja proces A ili proces B. Nego se istovremeno odvija XY procesa. Ti opisivanjem gore spomenutoga opcepoznatoga procesa zamisljas da opovrgavas procese zapocete imigracijom stanovnistva nespojivoga sa zapadnjackim mentalitetom, vrijednostima i stilom zivota. Sto je bedasto. Nitko ne osporava da je Zemlja okrugla niti da je raspadom SSSRa zapoceta nova dinamika na Zapadu. ALI to ovdje uopce tema. Uzalud se trudis skrenuti fokus s onoga sto nama Europljanima prvo upada u oci. Nije svatko tko se zatekne u Europi Europljanin. Pokusaj negdje drugdje sa manje upucenim sugovornicima ovdje samo trosis vrijeme i vrsis kontrapropagandu za samoga sebe. Evo i meni si sada potrosio 10 minuta da otipkama sve ovo.

Postoje automatizirane ljudske reakcije - to su one nad kojima covjek nema kontrolu nego se odvijaju same od sebe bez svjesne odluke. One pokazuju mnogo toga, izmedju ostaloga tko se s cime identificira ('tko za koga navija'). A sve ostalo je naknadna racionalizacija.

Kada je oslobodjen Gotovina gotovo svi Hrvati su se automatizmom veselili a svi Srbi automatizmom razocarali.

Jer jedni osjete MI smo pobijedili, ovo je dobro za NAS. A drugi osjete MI smo izgubili, ovo je lose za NAS. A onda se naknadno traze razlozi. Srce je tu brze od pameti.

Nisu ni Hrvati ni Srbi sad zasjeli i procitali tisuce stranica haskih spisa pa tek onda nakon upoznavanja s materijom odlucili sto ce misliti i osjecati u vezi svega toga. Upravo obratno, prvo ide automatska emotivna reakcija a tek po tome darauf aufbauend racionalizacija te reakcije, te vec postojece predracionalne pozicije.

Svo to psiholosko znanje mozes iskoristiti za mnoge analize, izmedju ostaloga da vidis tko se s cime poistovjecuje ('tko je ciji'), tko se bori protiv nekoga tumacenja jer percepira da to tumacenje "za NAS nije dobro" - pa iz toga izvuces tko je za tu osobu "MI".

Ti kao samodeklarirani najveci Jugoslaven na forumu i covjek koji religiju smatras psihickim oboljenjem sasvim slucajno automatski nepogresivo zavrsis na strani ummeta i time pokazujes 'tko su tvoji i ciji si ti'. Ej ti kao veliki Jugoslaven i osoba koja religiju drzi psihickim oboljenjem sasvim slucajno:

- branis odcijepljenje od tvoje ateisticke Jugoslavije sljedbenika autora Islamske deklaracije koji je zelio u pola Europe na pragu 21. stoljeca uvesti serijatski poredak po uzoru na Pakistan. (?!?!?)
antireligiozna osoba.
- imas razumijevanja za Turke koji su protiv imigracije u Tursku, a ismijavas Austrijance koji su protiv useljavanja u Astriju.
- Ahdnama je veliko civilizacijsko postignuce koje treba braniti "sve i da je mit". Ej, pricu o velikom postignucu ummeta treba braniti SVE I DA JE MIT.
- imas razumijevanja za tursko protivljenje imigraciji u Tursku, a onda deset dana nakon toga na temi o doseljavanju u Europu (doseljavaju vecinom muslimani) OBESMISLJAVAS SAM KONCEPT IMIGRACIJE i pises parafraza "kakvoga smisla ima pojam 'migrant' svi smo mi kad bolje pogledas migranti i odnekud smo dosli...". Ej u kontekstu razvodnjavanja identiteta Europe kroz muslimansku imigraciju covjek odbacuje sami koncept imigracije kao besmislen i nerazumljiv, ali mu je taj koncept sasvim smislen i razumljiv kada se radi o Turskoj. Pa o cemu mi pricamo uopce?
- i evo te sada na temi o ponasanju ummeta u Francuskoj opet u obrani ummeta, jer kada netko 'napadne' ummet, bilo to u Palestini, u Bosni srednjega vijeka, u Francuskoj, pri raspadu Jugoslavije... ti se automatski osjecas napadnutim, to je tvoj 'mi', znas sto ti je ciniti i kreces o obranu tvoga 'mi'.
- osmanska islamisticka okupacija pola svijeta - nista to, ne treba sada kaznjavati Tursku. Zapadnjacka kapitalisticka okupacija pola svijeta - imperijalizam bla bla, neka im se osvete, zasluzili su...
- uvijek i svugdje isto... Svatko brani svoje a ti branis ummet. Dakle ummet je tvoj.

Ne da mi se vise nabrajati, evo tipkam vec 40 minuta. Bjezi, trosis mi vrijeme, odoh citati.

Citat:
Ne da mi se vise nabrajati, evo tipkam vec 40 minuta. Bjezi, trosis mi vrijeme, odoh citati

:D

Ovo sam ja mogo biti.

Napisao si se zaista svega i svacega (nasiroko takoreci) ali si sve to argumentativno obrazlozio (barem pokusao, prvi dio dobro, drugi vec slabije jer se bazira na "ti si vakav i nakav ja to znam", pa cu i ja pokusati da ne izignorisem tvoje argumente.

Da se razumijemo, JA NE ZELIM OPRAVDATI NASILJE vec dati logicno objasnjenje za isto van desnicarskog muljanja i jednostavnih i jeftinih recepta.

Citat:

To uopste nije banalno vec srz problematike lezi u poslijedicama koje su se izrodile iz tog geopolitickog momentuma (kraj HRata, propast socijalizma). Mnogi Sjeveroafrikanci su dovezeni u Francusku kao radna snaga za kojom je nakon 2. SR vapila industrija.

Tada su gradjena ta ogromna predgradja koja trenutno gore. Od kraja osamdesetih pa nadalje dolazi do "krize industrijske proizvodnje" a sama kriza je - pak - nusprodukt neoliberalizma i cinjenice da se industrijska proizvodnja prebacivala u zemlje u kojima je RADNA SNAGA jeftinija. Ljudi su izgubili radna mjesta, gubici radnih mjesta dovode do pada zivotnog standarda i ukupnih uslova zivota sve uz bezperspektivnost ogromnog broja mladih u tim predgradjima.

Socijalni sunovrat dovodi do povecanja stope kriminaliteta..kriminalitet pak do pojacane aktivnosti policije...pojacana aktivnost policije i cesto njihova brutalnost do otpora prema drzavnih organima, itd..zacarani krug. Imali smo slucaj prije par godina kada su zadnji put gorile ulice. Sta se desilo? Pa policija gonila 3 maloljetnika, oni bjezeci zavrsili u nekoj trafo stanici ne znajuci u kakvoj se opasnosti nalaze. Policajci su znali, sto se poslije dalo razaznati na osnovu razgovora putem veze tokom kojih je receno nesto u fazonu "Ko ih jebe, kad vec bjeze gdje ne treba", pa su sva trojica poginuli. Doslo je do procesa radi "uskracivanja pomoci" ali i to je sve zataskano na kraju. Ovakvi i slicni slucajevi imaju kao posljiedicu MANJAK identifikacije sa drzavnim organima, pogotovo medju mladjim ljudima tamo. To pak oslikava i u agresivnosti prema policiji i drzavnim organima uopste, tako da napadaju gotovo sve drzavne institucije, skole, vrtici, policijske stanice, kuca nekog gradonacelnika u nekom gradicu itd...

Iz neba se vidi da sve ovo nema veze s tim odakle je ko. Moze biti da kulturoloska komponenta djeluje kao pojacalo procesa ali sam proces nije poslijedica kulturoloskih razlika, bile one stvarne ili umisljene, vec je proces poslijedica socijalno-ekonomskog sunovrata koji nastaje gubitkom zivotne perspektive. A nista destruktivnije nema nego kad imas masu mladih, besperspektivnih ljudi koji uz sve to jos imaju osjecaj, bazirao on na realnim cinjenicama ili ne, da se ta drzava sere i pisa po njima i da je sve sto ima da im ponudi policijski pendrek u slucaju da prekrse zakon - a cesto i metak, kao sto vidimo.

Citat:
opisivanjem gore spomenutoga opcepoznatoga procesa zamisljas da opovrgavas procese zapocete imigracijom stanovnistva nespojivoga sa zapadnjackim mentalitetom, vrijednostima i stilom zivota. Sto je bedasto.

Ako je mentalitet problem, zasto onda nije bilo ovakvih stvari dok je sve islo kako treba - DESETLJECIMA? Dok je industrija fercerala, dok su radnici koji su dovezeni imali perspektivu, imali radna mjesta, bili u stanju da prehrane i izdrzavaju svoje porodice, nije bilo ovakvih sranja. Pa vise kulturoloskih razlika je bilo izmedju tih taze dovezenih radnika i drustva u koje su devedeni, nego izmedju njihovih unuka koji sad divljaju po ulicama i "Francuza koji nemaju sjevernoafricko porijeklo". Kuzis..? Vase teorije jednostavno ne piju vode, nisu logicki postavljene i kao takve padaju kao kula od karata cim ih covjek torpedira s dva tri kriticki postavljena pitanja.

Evo npr. ovaj ludak kojem je dopusteno da na forumu pise sve i svasta, da forumase naziva "gamad koja se nakotila", da forumase naziva "teroristima", sto nije fer iako se radi o Srbima koji su dosli da likuju "zbog propasti Zapada", je stavio video zene s maramom koja krade objasnjavajuci da ona krade jer ju je tako naucila vjera. A ja bas jucer postavih pjesmu benda Sublime koja se zove "april 92" i koji opisuje bas jednu takvu scenu tokom RIOTS nakon ubistva crnca Rodnija Kinga od strane policije L.A. koja je takodjer poznata po svojoj brutalnosti.

Da se ne mucis slusajuci cijelu pjesmu evo strofa:

Citat:

When we returned to the pad to unload everything
It dawned on me that I need new home furnishings
So once again we filled the van until it was full
Since that day, my livin' room's been much more comfortable
'Cause everybody in the hood has had it up to here
It's getting hotter and hotter and harder each and every year
Some kids went in a store with their mother
I saw her when she came out, she was gettin' some Pampers

They said it was for the black man
They said it was for the Mexican, and not for the white man
But if you look at the streets, it wasn't about Rodney King
And this fucked up situation and these fucked up police
It's about comin' up and stayin' on top
And screamin' 1-8-7 on a motherfuckin' cop
It's not in the paper, it's on the wall
National Guard
Smoke from all around

Da li je i nju "naucila vjera"? Retoricko pitanje.

Cijela pjesma:

Postavio sam pjesmu cisto da ukazem na paralelu i na to sta nas sve ceka ukoliko se asocijalni proces neoliberalizacije gotovo svih drustvenih i proizvodnih segmenata ne zaustavi.

E sad, sta da se radi? Jedina mogucnost - izuzmemo li genocid i trpanje u vagone - je ulaganje desetina milijardi u socijalni i obrazovni sustav u tim gradovima. Za to pak ne postoje ni finansijska sredstva (a i kako kad ljudi poput Macrona NEPRESTANO rade na UKIDANJU gotovo svih dostignuca nekadasnje socijalne drzave, vidi sranje oko penzija i pobuna "Zutih prsluka") a ni politicka volja.

Citat:

antireligiozna osoba.

Neda mi se na ovo adhominem sranje, na ove sumnje i sta vec ne, reagirati jer bi i meni trebalo "40 minuta", samo da ti kratko kazem, a nije zamisljeno kao uvreda upucena tebi: JEBO TE UMMET. (ovo valjda u dovoljnoj mjeri oslikava moj stav u vezi toga sto mi predbacujes) Ne branim vjeru, vec branim zdrav razum pred nasrtajem necovjecijeg bezumlja i gluposti.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2023, 10:15 

Karabaja je napisao/la:
Kronos je napisao/la:

Za Francusku nema riješenja bez obširne revolucije gdje će se na kraju svi morat odlučit na kojoj strani će stajat.
A kao što je rekao Jean Raspail- nema riješenja bez pritiska, a pritisak podrazumjeva i silu.
Pitanje je samo tko je dovoljno hrabar da uzme stvar u svoje ruke.
slika

Scena iz francuakog filma "Athena". Tj fake news

Ja bi dao lijevo mudo da vidim face likova - staturu - koji na internetu prizeljkivaju obracune ovakvog tipa.

Moze biti da se varam. Moze biti da su to sve zajebani fajteri od kojih se covjek prepadne kad ih vidi, ali sve nesto sumnjam da se ipak tu ne radi o bubuljicavim i masnim likovima kiflastih figura kojima nakon 20-30 sklekova nestane kuveta.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2023, 11:13 

Pa ta tvoja arapska braća ne žele radit u tvornicama. Bez tvornica nema radništva a bez njih proletera ni komunista.

Znaš li neku arapsku tvornicu.

Islam u kombinaciji s Arapima generira mentalitet i ponašanje ljudi koje treba iskorijenit.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2023, 11:19 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Pa ta tvoja arapska braća ne žele radit u tvornicama. Bez tvornica nema radništva a bez njih proletera ni komunista.

Znaš li neku arapsku tvornicu.

Islam u kombinaciji s Arapima generira mentalitet i ponašanje ljudi koje treba iskorijenit.

Ne znam stvarno da li si ti samo glup, seljak ili obicni putnik zlonamjernik.

Veca su braca Dalmatincima jer su Dalmatinci pak izmijesani s Italijanima a Italijani pak poluniggeri jer znamo da su Arapi vladali jugom Italije dok su Arapi pak iz Afrike..

:rolleyes

Da ne zele raditi u tvornicama nebi ih ni dovezli nakon 2. SRata da rade u istima. Te tvornice su PRESELJENE. A preseljene su jer NEOLIBERALISTICKA LOGIKA nalaze da se ide tamo DJE SLJAKER NE KOSTA NISTA.

Unuci nekadasnjih radnika su ti koji su sad stali na barikade. Vecinom djeca i omladina od 14 do dvadesetak godina.

Socijalno pitanje je majka svih pitanja. Daj ljudima HLJEB U RUKE (metafora - nije dovoljan naravno samo hljeb) i miran si.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2023, 11:27 

Haram je napisao/la:
Socijalno pitanje je majka svih pitanja. Daj ljudima HLJEB U RUKE (metafora - nije dovoljan naravno samo hljeb) i miran si.

A budi okružen sa svojim ljudima, u čistoj zajednici, živi sa svojom familijom i miran si čak i kad nema hleba na stolu. A hleba će nestati, kad - tad, barem na kratko, a možda i dugo, jer ništa nije večno i ništa nije zagarantovano.

Ne možeš tako reći "daj im hleba pa neće ratovati protiv vas". Ko kaže da uvek ima hleba ili da mora da ga bude?

Dokaži se ti i kad nemaš hleb.
To baš ne kontaš?

Majku i oca nećeš udariti čak i ako e mogu doneti hleb na stol, a šefa ako ti nije isplatio platu ili partnera koji te zajebao verovatno hoćeš ili svakako prije ćeš nego vlastitu familiju.

Dakle bitan je odnos.

Ovi koji divljaju pokazuju svoj stav i odnos. Francuska nije njima familija nego saradnik i najboljem slučaju.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2023, 11:37 

Navodni Poslanik je napisao/la:
Haram je napisao/la:

A budi okružen sa svojim ljudima, u čistoj zajednici, živi sa svojom familijom i miran si čak i kad nema hleba na stolu. A hleba će nestati, kad - tad, barem na kratko, a možda i dugo, jer ništa nije večno i ništa nije zagarantovano.

Ne možeš tako reći "daj im hleba pa neće ratovati protiv vas". Ko kaže da uvek ima hleba ili da mora da ga bude?

To baš ne kontaš?

Majku i oca nećeš udariti čak i ako e mogu doneti hleb na stol, a šefa ako ti nije isplatio platu ili partnera koji te zajebao verovatno hoćeš ili svakako prije ćeš nego vlastitu familiju.

Dakle bitan je odnos.

Ovi koji divljaju pokazuju svoj stav i odnos. Francuska nije njima familija nego saradnik i najboljem slučaju.

Opisao sam gore detaljno. NE da im nije familija, vec im nije ni saradnik. Ona im je neprijatelj (govorim o subjektivnom dozivljavanju drzave od strane te omladine).

A to sto rece da ces u danasnjem svijetu biti zadovoljan "bez hljeba", cisto sumnjam. Naravno, imas ljudi koji i to jesu, ali kad ti se sa svih strana sugerise da si *** ako "nemas", ako "nisi uspio", ako "nisi stvorio", i pogotovo kad ti s dvaest i kusur jos uvijek zivis kod roditelja jer si ne mozes priustiti nista vlastito, onda ti moras biti bukvalno receno Buddha da stojis iznad toga.

Sta radis? Pa bavis se sitnim kriminalom, i kad te murija skenja, pogotovo neumjereno, ti istu jos vise zamrzis. Ne divlja trenutno tamo samo omladina sjevernoafrickog porijekla jbg. Uostalom, vec sam naveo i to da "Zuti prsluci" nisu bili u tom fazonu pa je bilo svega i svacega. Sto je takodjer pobuna socijalne prirode nego ista drugo.

Neoliberalizam, kemenodobski kapitalizam, nas jednostavno unistava dugorocno. I sve sto ti ima ponuditi zauzvrat, a mislim na najveci dio ljudi ove planete, su placebobonbonice tipa "gejparade", ljudska prava za poralne medvjede, i feministicka izdrkavanja, s alternativnim pendrekom po ledjima ukoliko slucajno dodjes na ideju da ti to nije dovoljno.

No, lakse je za sve okriviti islam, niggere, Arape, zidove, i koga vec sve ne, uperiti prstom i ukazati na njihovu stetnost. A bolje je i vladarima, tako su oni vam dometa puckih frustracija. Ne budite ljigavi, uperite oci naprema gore.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2023, 11:41 

Haram je napisao/la:
Opisao sam gore detaljno. NE da im nije familija, vec im nije ni saradnik. Ona im je neprijatelj (govorim o subjektivnom dozivljavanju drzave od strane te omladine).

A to sto rece da ces u danasnjem svijetu biti zadovoljan "bez hljeba", cisto sumnjam. Naravno, imas ljudi koji i to jesu, ali kad ti se sa svih strana sugerise da si *** ako "nemas", ako "nisi uspio", ako "nisi stvorio", i pogotovo kad ti s dvaest i kusur jos uvijek zivis kod roditelja jer si ne mozes priustiti nista vlastito, onda ti moras biti bukvalno receno Buddha da stojis iznad toga.

Sta radis? Pa bavis se sitnim kriminalom, i kad te murija skenja, pogotovo neumjereno, ti istu jos vise zamrzis. Ne divlja trenutno tamo samo omladina sjevernoafrickog porijekla jbg. Uostalom, vec sam naveo i to da "Zuti prsluci" nisu bili u tom fazonu pa je bilo svega i svacega. Sto je takodjer pobuna socijalne prirode nego ista drugo.

Nijedan žuti prsluk ne bi zapalio školu jer oni su pravi Francuzi.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2023, 11:43 

Sad sam dodao jos neke stvari.

Jebale te skole. Nisu ih palili za vrijeme nastave. Sad se hvatas za sitne razlike i cjepidlacis. Cinjenica je da su i jedni i drugi bili veoma gnjevni na drzavu.

Kakvi kurcevi "pravi Francuzi".. od vijeka vijekova su izmijesani a pogovoto nakon osnivanja kolonija. Ovi sa sjevernoafrickim porijeklom su samo zadnja karika.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2023, 11:44 

Haram je napisao/la:

To baš ne kontaš?

Dakle bitan je odnos.

Neoliberalizam, kemenodobski kapitalizam, nas jednostavno unistava dugorocno. I sve sto ti ima ponuditi zauzvrat, a mislim na najveci dio ljudi ove planete, su placebobonbonice tipa "gejparade", ljudska prava za poralne medvjede, i feministicka izdrkavanja, s alternativnim pendrekom po ledjima ukoliko slucajno dodjes na ideju da ti to nije dovoljno.

No, lakse je za sve okriviti islam, niggere, Arape, zidove, i koga vec sve ne, uperiti prstom i ukazati na njihovu stetnost. A bolje je i vladarima, tako su oni vam dometa puckih frustracija. Ne budite ljigavi, uperite oci naprema gore.

Međuklasni sukob ne isključuje međuetnički ili međuvjerski nego se s njime isprepliće.
Znači istina nije jednostrana kad su u pitanju neredi u Francuskoj. Znači tu ima više uzroka, a ne samo klasno-socijalni.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2023, 11:49 

Dutch01 je napisao/la:
Međuklasni sukob ne isključuje međuetnički ili međuvjerski nego se s njime isprepliće.
Znači istina nije jednostrana kad su u pitanju neredi u Francuskoj. Znači tu ima više uzroka, a ne samo klasno-socijalni.

Svi sukobi su uvek međuetnički, mora da bude, jer kada je samo jedan etnos, onda svako svakoga gleda ko familju i pristupa se problemima u dobroj veri i uopšte ne dolazi do sukoba nego se problemi reše na vreme.

Eto ruska revolucija? Odnarođena germanska elita, masa manjinskih Jevreja boljševika koji mrze sve hrišćansko i većina ruskog naroda.

Bio je klasni sukob, ali u suštini pre svega etnički.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2023, 11:51 

Dutch01 je napisao/la:
Haram je napisao/la:

Da, ne negiram ni tu komponentu, razlike medju ljudima uvijek dovode do mogucnosti nastanka konfliktnih situacija, vec samo kazem da je socijalno pitanje majka svega ovog.

Do tog zakljucka dolazim time sto poredim, diferenciram, vagam. Pri tom se obazirem na vrijeme u kojem je etnicka komponenta bila ista kao sad a nije bilo sukoba/pobuna itd.. Dakle vrijeme PRIJE neoliberalistickog pustosenja industrijskih kapaciteta u Evropi. Od sredine/kraja osamdesetih krece proces sunovrata.

Da li desnica - Le Pen - doista moze rijesiti sve ovo? CISTO SUMNJAM. Barem ne receptima kakvi se ovde pjene. Francuzi imaju tradicionalno jaku ljevicu, istinsku ljevicu, radikalnu ljevicu. Samo ona je u stanju - jer je ideoloski potokovana na ispravan nacin - da rijesi stvar. Ali SAMO dugorocno. Ogromna ulaganja SAD a prvi plodovi tek za 10-20 godina. Jebiga, do toga su se sami doveli. Imas i u Njemackoj i drugim zemljama migrantske populacije ali nema takve brutalnosti policije, kao sto nema ni pobuna slicnih ovoj.

Evo ovde kod nas se vec stvaraju - kao reakcija - "koordinaciona tijela radi sprijecavanja radikalizacije" itd.. tu se misli na sve vrste radikalizacije u omladini. U to su ukljuceni omladinski centri isto tako kao i skole i policija i sta vec sve ne..

Vrh

PostPostano: 04 srp 2023, 11:55 

Dutch01 je napisao/la:

Svi sukobi su uvek međuetnički, mora da bude, jer kada je samo jedan etnos, onda svako svakoga gleda ko familju i pristupa se problemima u dobroj veri i uopšte ne dolazi do sukoba nego se problemi reše na vreme.

Eto ruska revolucija? Odnarođena germanska elita, masa manjinskih Jevreja boljševika koji mrze sve hrišćansko i većina ruskog naroda.

Da li ti je jasno da je ovo cista nacionalsocijalisticka propaganda o Jüdischer Bolschewismus (zidovski boljsevizam)?

Vrh

PostPostano: 04 srp 2023, 12:04 

Haram je napisao/la:
Da li ti je jasno da je ovo cista nacionalsocijalisticka propaganda o Jüdischer Bolschewismus (zidovski boljsevizam)?

Je li?

https://www.timesofisrael.com/putin-first-soviet-government-was-mostly-jewish/

https://www.telegraph.co.uk/news/2017/11/28/russian-orthodox-church-suggests-tsars-death-jewish-ritual-murder/

Vrh

PostPostano: 04 srp 2023, 12:07 

Haram je napisao/la:

antireligiozna osoba.

Pa to je uloga umerenih islamista .

Vrh

PostPostano: 04 srp 2023, 12:16 

Haram je napisao/la:

Je li?

https://www.timesofisrael.com/putin-first-soviet-government-was-mostly-jewish/

https://www.telegraph.co.uk/news/2017/11/28/russian-orthodox-church-suggests-tsars-death-jewish-ritual-murder/

Gluposti.

Jevrejski udio medju Boljsevicima ja iznosio 5 % i time bio veci od njihovog udjela u slicnim pokretima tog vremena, ali to nisu bili "politicki Jevreji" (namjervno navodnici jer je izraz "politicki" u sklopu s bilo kojim kolektivom problematican ali radi slikovitijeg opisa ovaj put).

Nakon sto je izbio gradjanski rat, njihov udio se jako povecao, istina, ali to je bila poslijedica antisemitickih ispada s druge strane dok su ih istovremeno Boljsevici stitili, no i ta se slika izmijenila cistkama koje su slijedile naredne dvije decenije.

Jevreji su se priklanjali opcijama od kojih su kao "vjecna manjina" ocekivali zastitu, nadali se zastiti, sto je sasvim normalno i ljudski i logicno. Nacisti su tu cinjenicu instrumentalizirali u istom smislu u kojem se instrumentaliziraju odredjene cinjenice i na ovoj temi protiv francuskog stanovnistva arapskog porijekla.

Vrh

PostPostano: 04 srp 2023, 12:17 

Dutch01 je napisao/la:

Ali zanimljivo da su Amerika i Engleska, i cijeli Zapad radije podržale belogardejce.

Carstvo je ekonomski bila rupčaga i tek su komunisti sproveli industrijalizaciju i državu koja se može boriti sa drugim svjetskim silama.

Staljin je najpopularnija ličnost ruske povijesti, u top 10 skoro sve komunisti.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 4485 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156 ... 180  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: goran2hr i 12 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: