|
|
Stranica: 151/180.
|
[ 4485 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 02 srp 2023, 15:57 |
|
|
Haram je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ne može se sa džamijom dogovoriti. To su budalaštine što ti pričaš. Što sam sad ja kriv, niti sam ja pisao kuran, nisam ni dovodio muslimane u Francusku niti sam uvjeravao narod da će biti normalni kad dođu. Sukobi će se nastaviti i biti će sve gori i krvaviji a ljevičari će se praviti blesavi dok može, mada neće ni moći dugo. Ali ok, pratit ćemo rat u Francuskoj kao što pratimo u Ukrajini, što ćemo drugo, nas ionako ništa ne pitaju. Zar sam ja loš ako kažem da je ubrzanje zemljine teže 9.81 m/s2? Može netko reći da bi bolje bilo da je malo manje, recimo 5m/s2. Bio bi jeftiniji transport, mogli bismo više skočiti u dalj itd. Argumenata je puno, idemo proglastiti g = 5m/s2. Ali nije, nego je 9.81m/s2. I sam bih volio da je 5m/s2, nitko sretniji od mene da je tako, ali jbg nije tako. Možeš se jedino slomit ako skačeš s visine ne računajući pravilno. Druze, najozbiljnije ti kazem, a nisam zlonamjeran pri tome: Nije normalno u 21. vijeku zahtijevati nasilne deportacije miliona ljudi. Ne znam uopste da li je tebi jasno sta to konkretno znaci i na sta to lici. Kakve su to scebe itd. Ne znam, mozda si do te mjere oguglao u ratu da ti je to normalno, a sve u da jesi ipak nebi trebao takve stvari pisati javno. Ne znam koliko puta jos da ti kazem: ti ljudi su se tamo rodili, kako oni, tako i njihovi djedovi. Taj problem tamo se mora na druge nacine rijesavati. Ništa ja ne zahtjevam, ja samo primjećujem da sa džamijom dogovora nema. Umjesto filozofiranja, jednostavno demantiraj me, ništa lakše, reci gdje u svijetu muslimani žive u normalnim partnerskim odnosima sa kršćanima ili bilo kojim drugim nevjernicima uključujući i ateiste i ja priznam jest Haram, u pravu si. Ja recimo vidim desetine primjera širom svijeta gdje su muslimani u sukobu sa nemuslimanima. Skrećeš temu na mene jer nemaš argumenata. Što ja imam s tim, moja jedina aktivnost u vezi ovog je da neću ić u Francusku.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1056 of 2558 - 41.28%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 02 srp 2023, 16:04 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Haram je napisao/la:
Druze, najozbiljnije ti kazem, a nisam zlonamjeran pri tome: Nije normalno u 21. vijeku zahtijevati nasilne deportacije miliona ljudi.
Ne znam uopste da li je tebi jasno sta to konkretno znaci i na sta to lici. Kakve su to scebe itd. Ne znam, mozda si do te mjere oguglao u ratu da ti je to normalno, a sve u da jesi ipak nebi trebao takve stvari pisati javno.
Ne znam koliko puta jos da ti kazem: ti ljudi su se tamo rodili, kako oni, tako i njihovi djedovi.
Taj problem tamo se mora na druge nacine rijesavati.
Klasicna dehumanizacija putem plakata kakvih smo se nagledali u ne tako davnoj proslosti. Znamo cemu vodi a znamo da nije normalno kad malo dublje promislis o tome jer pod taj polumjesec mozes natrpati svega i svacega - cak i vlastitih komsija, kako ti, tako i ja. Ovde se ne radi o islamistickoj pobuni vec o klasno socijalnoj. Niko tamo ne mase kojekakvim zastavam islamske drzave ili cega vec sve ne. Pa vidi sliku koju sam postavio post prije. Kao sto rekoh vec u prvom postu ovde, shvatam ja i gnijev i sve, i sam da se nadjem u situaciji da mi neko skace po autu prvo sto bi mi palo napamet je uzeti cekic s ormara pa rascistiti to, ali jedno je to, a drugo zalagati se za deportaciju miliona.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 02 srp 2023, 16:08 |
|
|
Haram je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Klasicna dehumanizacija putem plakata kakvih smo se nagledali u ne tako davnoj proslosti. Znamo cemu vodi a znamo da nije normalno kad malo dublje promislis o tome jer pod taj polumjesec mozes natrpati svega i svacega - cak i vlastitih komsija, kako ti, tako i ja. Ovde se ne radi o islamistickoj pobuni vec o klasno socijalnoj. Niko tamo ne mase kojekakvim zastavam islamske drzave ili cega vec sve ne. Pa vidi sliku koju sam postavio post prije. Tko je kriv u Švedskoj, Belgiji, Izraelu, Kini, Armeniji, Sudanu, Nigeriji, Somaliji, Mijanmaru, Indiji,...? Siguran sam svugdje drugi krivi, a muslimani žrtve. Interesantno kako se potrefi, koja je šansa.
1056 of 2558 - 41.28%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 02 srp 2023, 16:09 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39293 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Klasna socijalna pobuna a većina počinitelja maloljetnici. Klasna pobuna su bili oni prosvjedi žutih prsluka i slični.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 02 srp 2023, 16:10 |
|
|
daramo je napisao/la: Reconquista je napisao/la: Misliš li da je francuska vojska u Africi uvijek u krivu ili radi i nešto pozitivno za što afričke vojske nisu sposobne?
Ili francuska vojska kjafirska pa je uvijek u krivu šta misliš?
Traže povlačenje kolonijalne francuske vojske iz Alžira ali ne iz BiH U Alžiru su za njih francuski vojnici negativci koji zlostavljaju muslimane u BiH pozitivci koji štite muslimane. Da, šta je problem? To nema veze jedno s drugim, zna se zašto je francuska vojska u Africi, kome stampaju valute, cije resurse kradu. Jesi ti malo glup?
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 02 srp 2023, 16:15 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39293 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Karabaja je napisao/la: daramo je napisao/la: Traže povlačenje kolonijalne francuske vojske iz Alžira ali ne iz BiH U Alžiru su za njih francuski vojnici negativci koji zlostavljaju muslimane u BiH pozitivci koji štite muslimane. Da, šta je problem? To nema veze jedno s drugim, zna se zašto je francuska vojska u Africi, kome stampaju valute, cije resurse kradu. Jesi ti malo glup? U Africi kradu resurse a šta rade u BiH? Šta su ti vojnici radili po Hercegovačkoj banci, nisu krali resurse? Ti ili su glup ili si kvisling.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 02 srp 2023, 16:17 |
|
|
daramo je napisao/la: Klasna socijalna pobuna a većina počinitelja maloljetnici. Klasna pobuna su bili oni prosvjedi žutih prsluka i slični. I ti su bili klasna pobuna, naravno, ali je to vise dolazilo "iz sredine drustava". Ovo je vec nagonski, neorganizovano, vecinom mladji ljudi, tacno vidis da se izlijeva ogromna energija i frustracija. Evo bas javljaju da su napali kucu jednog od pariskih gradonacelnika. Dakle ide se svjesno na predstavnike vlasti, sto pak pokazuje da je frustracija ocigledno i politicke prirode. Citat: In einem Pariser Vorort wurde in der Nacht auf Sonntag das Wohnhaus eines Bürgermeisters angegriffen, während dessen Familie zu Hause schlief. Randalierer hätten das Haus mit einem Auto gerammt und Feuer gelegt, schrieb Vincent Jeanbrun, Bürgermeister von L'Haÿ-les-Roses, auf Twitter. Seine Frau und eines seiner Kinder seien verletzt worden. Ali takodjer sigurno ima masa svakakvih krimosa i cega vec sve ne koji koriste priliku. U Marseju sam prije petnaestak godina dozivio situaciju bas s takvima. Htjeli kupiti nekakvu vutru i likovi nas zesce izradili. Sta znaci izradili, jednostavno je bilo ili prihvati realnost ili... Opet sam sigurna da su takvi manjina. I u Svicarskoj, grad Lausanne, stotine omladinaca divljalo po centru. Citat: Auch in der Schweiz haben sich mehr als hundert Jugendliche am Samstagabend im Stadtzentrum von Lausanne versammelt. Sie verursachten Sachbeschädigungen an Geschäften, wie die Stadtpolizei mitteilte. Sieben Personen wurden festgenommen. (APA, red, 2.7.2023) Kao sto rekoh, ja u ovome ne vidim nikakvu vjersku komponentu, a zaista nemam razloga braniti niti jednu religiju, pogotovo ortoprakticnu poput islama koji bi mi zadirao u gotovo sve sfere svakodnevnice da moze, ali to je ocigledno.
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 02 srp 2023, 16:19 |
|
|
Karabaja je napisao/la: daramo je napisao/la: Traže povlačenje kolonijalne francuske vojske iz Alžira ali ne iz BiH U Alžiru su za njih francuski vojnici negativci koji zlostavljaju muslimane u BiH pozitivci koji štite muslimane. Da, šta je problem? To nema veze jedno s drugim, zna se zašto je francuska vojska u Africi, kome stampaju valute, cije resurse kradu. Jesi ti malo glup? priznaj da si islamista i da podržavaš sve muslimane nezavisno od konteksta islam uništava lokalne kulture i tradicije, parazitira nad predelima i ljudima koji ga praktikuju. Ako Bosanski muslimani ovako nastave ništa im ni neće ostati od kulture osim hidžaba, džamija i polumeseca. Poređenja radi, pravoslavlje se prirodno primilo na ove predele i ostalo je gomilu staroslovenskih običaja poput slave.
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 02 srp 2023, 16:22 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Haram je napisao/la:
Klasicna dehumanizacija putem plakata kakvih smo se nagledali u ne tako davnoj proslosti. Znamo cemu vodi a znamo da nije normalno kad malo dublje promislis o tome jer pod taj polumjesec mozes natrpati svega i svacega - cak i vlastitih komsija, kako ti, tako i ja.
Ovde se ne radi o islamistickoj pobuni vec o klasno socijalnoj. Niko tamo ne mase kojekakvim zastavam islamske drzave ili cega vec sve ne. Pa vidi sliku koju sam postavio post prije.
Tko je kriv u Švedskoj, Belgiji, Izraelu, Kini, Armeniji, Sudanu, Nigeriji, Somaliji, Mijanmaru, Indiji,...? Siguran sam svugdje drugi krivi, a muslimani žrtve. Interesantno kako se potrefi, koja je šansa. S tobom je nemoguce diskutirati jer se po pravilu ne osvrces na argumente - i to ni sekunde. Samo sam jednom dozivio suprotno. I to smo i ja i divizija danima dokazivali i argumentovali tamo na temi o Izraelu i Palestini, dok nisi "priznao" neku sitnicu na kraju. Zaboravio sam taj datum zacrtati u kalendar. Ne mogu te ja ubijediti ni u sta, nit izmijeniti tvoj nacin razmisljanja, tvoju matricu, ali mozda razmislis makar na sekund da su neke stvari koje pises u najmanju ruku poprilicno problematicne.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 02 srp 2023, 16:33 |
|
|
Haram je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Tko je kriv u Švedskoj, Belgiji, Izraelu, Kini, Armeniji, Sudanu, Nigeriji, Somaliji, Mijanmaru, Indiji,...?
Siguran sam svugdje drugi krivi, a muslimani žrtve. Interesantno kako se potrefi, koja je šansa.
S tobom je nemoguce diskutirati jer se po pravilu ne osvrces na argumente - i to ni sekunde. Samo sam jednom dozivio suprotno. I to smo i ja i divizija danima dokazivali i argumentovali tamo na temi o Izraelu i Palestini, dok nisi "priznao" neku sitnicu na kraju. Zaboravio sam taj datum zacrtati u kalendar. Ne mogu te ja ubijediti ni u sta, nit izmijeniti tvoj nacin razmisljanja, tvoju matricu, ali mozda razmislis makar na sekund da su neke stvari koje pises u najmanju ruku poprilicno problematicne. Prestani skrećati temu na mene. Tema je Francuska i agresivni muslimani. Ne palim ja po Francuskoj, nisam ja dovodio imigrante, niti ću ja rješavati ove probleme. Kao što sam već napisao u odgovoru gore kojeg si ignorirao kao što ignoriraš i ovo zadnje pitanje, najviše što ću ja uraditi je neću ići u Francusku. Nemaš potrebe trolati.
1056 of 2558 - 41.28%
|
|
Vrh |
|
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 02 srp 2023, 16:37 |
|
|
Hajdemo ovako. Da li bi se ovaj palež, nasilje i pljačka desila da je upucan beli dečko Francuz?
|
|
Vrh |
|
|
Haram
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 02 srp 2023, 16:42 |
|
|
Teranova 2 je napisao/la: Hajdemo ovako. Da li bi se ovaj palež, nasilje i pljačka desila da je upucan beli dečko Francuz? Vjerovatno bi da je iz tih dijelova. Evo slicna situacija L.A. 1992. godine (mi to das nismo upratili jer smo imali preca posla hehe), opisana u slijedecoj pjesmi. Tad je ubijen Rodney King, Amerikanac, crnac, krscanin. Shvatite da nam drustva polako prolaze kroz sve faze kroz koje je proslo US-americko, tj. imperij koji dominira pogotovo Zapadom. Sve nuspojave neoliberalizma i kamenodobskog kapitalizma, surovog i brutalnog, kakav vlada u Americi, dolaze do nas sa zakasnjenjem od 10 do 20 godina. Hehe meni i dan danas dodje da nesto lijepo slomim kad cujem ovu pjesm gore koje smo se naslusali tokom mladalackih dana..dakle jos sam ziv, jos u meni tinja plam :) Taman odoh da radim zgibove na igraliste da izbacim to issebe. (tacno ces cuti dvije komponente ovog riot-a, prva strofa jedno a druga socijalna komponenta - preporucujem radi lakseg shvatanja dogadjana u Francuskoj)
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 02 srp 2023, 16:52 |
|
|
Samo nemoj ništa paliti po Austriji jer ove godine ne ne možeš ljetovati na Tajlandu pa moraš u Bosnu Šta bi onda mladi po Balkanu, Africi i ostatku Trećeg svijeta trebali raditi, trebala bi većina planete goriti u socijalnim nemirima. Jadni siromašni Francuzi, suza mi suzu goni na toliku socijalnu nepravdu dok većina planete rinta za dnevnicu od par dolara.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 02 srp 2023, 16:54 |
|
|
Još veća enigma mi je da netko želi u zemlju takve socijalne nepravde, u biti dođu da prosvjeduju u Francuskoj umjesto u svojim državama.
|
|
Vrh |
|
|
Lucho
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 02 srp 2023, 16:58 |
|
|
Kukaju kako su Francuzi bili okupatori i kolonizatori u njihovim zemljama. Sve ok, oslobodili su se, ali šta će onda kod tih mrskih okupatora i kolonizatora. Zamislite da su Srbi, Bugari i Grci išli da žive u Tursku nakon što su se oslobodili.
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 02 srp 2023, 16:59 |
|
|
daramo je napisao/la: Još veća enigma mi je da netko želi u zemlju takve socijalne nepravde, u biti dođu da prosvjeduju u Francuskoj umjesto u svojim državama. Da, tu nešto smrdi. Ostaje pitanje da li su ti što prosvjeduju Francuzi druga ili treća generacija ili tek došli. ako su tek došli onda ih vratiti natrag sa ovim drugima im ostaje trajni problem ili kako se kaže problem prošlih vremena dok su imali kolonije.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 02 srp 2023, 17:08 |
|
|
Gle većina tih ako nisu novo došli migranti i ako su druga generacija imaju francusko državljanstvo i EU papire, ako im se ne sviđa socijalna politika u Francuskoj mogu u drugu zemlju s boljom, tipa Švedsku. Hrvati, Srbi i Bošnjaci nezadovoljni socijalnim prilikama ne pale nego spakiraju kofere i odu u zemlju s boljom socijalnom politikom i zaštitom radničkih prava.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 02 srp 2023, 17:12 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Smrdi to što su to Macronovi glasači. Naprimala se ljevica imigranata da imaju glasače, socijalni slučajevi jer je bitan glas a ne da li i rade. Sad im ruke sijeku.
Koliko sam ja bio u Francuskoj a bio sam 2x, ukupno pola mjeseca, problem je u velikim gradovima. Zato 90 % površine Francuske nema ove imigrante. Ljudi žive isto kao i uvijek...
Ne ideš u Marsej ili na sj. Pariza živjeti i to je to.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 02 srp 2023, 17:23 |
|
|
Kaže naš Haram normalni socijalni prosvjedi.
Divljaci se zaletjeli gorućim autom u kuću gradonačelnika, supruga i dijete ozlijeđeni. Tijekom bijega od napadača, njegova supruga i jedno dijete ozlijeđeni. Prema dostupnim informacijama, supruga je slomila nogu.
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 02 srp 2023, 17:37 |
|
|
Pričati o socijalnoj nepravdi u Europi moze samo bezobrazni musliman. Sigurno i u švici počeli palit jer eto siromašni su.
Gradjanski rat u djelovima Europe je neizbjezan. Pitanje je, oce bit za godinu ili 20?
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 02 srp 2023, 17:40 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 23959 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
VUKsaJUGA je napisao/la: Pričati o socijalnoj nepravdi u Europi moze samo bezobrazni musliman. Sigurno i u švici počeli palit jer eto siromašni su.
Gradjanski rat u djelovima Europe je neizbjezan. Pitanje je, oce bit za godinu ili 20? Ne vjerujem jos koju godinu, ali za desetak godina nisam bas siguran da nece biti u Svedskoj, Francuskoj i Belgiji i eventualno u Velikoj Britaniji.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 02 srp 2023, 17:41 |
|
|
U jednom mahu bi hteo da Francuska krene da se raspada da bi Le Penova došla na vlast, a u drugom trenutku se setim da nikome ne odgovara islamistički ekspanzionizam u Evropi.
Svakako očekuje se jak rast desnice u Evropi, što je dobro i ide u prilog svim hrišćanskim narodima na Balkanu.
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 02 srp 2023, 17:42 |
|
|
Lucho je napisao/la: Kukaju kako su Francuzi bili okupatori i kolonizatori u njihovim zemljama. Sve ok, oslobodili su se, ali šta će onda kod tih mrskih okupatora i kolonizatora. Zamislite da su Srbi, Bugari i Grci išli da žive u Tursku nakon što su se oslobodili. kolonizacija im se obila o glavu kao bumerang.
|
|
Vrh |
|
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 02 srp 2023, 17:47 |
|
|
Bosonosorg je napisao/la: U jednom mahu bi hteo da Francuska krene da se raspada da bi Le Penova došla na vlast https://www.youtube.com/shorts/VxqCB6vc3a4treba da mole boga da na vlast dođe umerena Le Penova ispred Zemura, koji bi ih brodovima vratio u pripizdine Severne Afrike.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Francuska Postano: 02 srp 2023, 18:52 |
|
|
Bosonosorg je napisao/la: Lucho je napisao/la: Kukaju kako su Francuzi bili okupatori i kolonizatori u njihovim zemljama. Sve ok, oslobodili su se, ali šta će onda kod tih mrskih okupatora i kolonizatora. Zamislite da su Srbi, Bugari i Grci išli da žive u Tursku nakon što su se oslobodili. kolonizacija im se obila o glavu kao bumerang. Ko bi gori sad je doli, sad oni koje su kolonizirali njih koloniziraju.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|