|
|
Stranica: 2/46.
|
[ 1139 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
shodan
|
Naslov: Re: Hrvatska nabavlja borbene bespilotne letjelice, u susjedstvu muk Postano: 08 ožu 2023, 05:01 |
|
|
Neka Hrvatska da Rimac-u novac da napravi borbene bespilotne letjelice. Imace ond naj bolje na svjetu.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Hrvatska nabavlja borbene bespilotne letjelice, u susjedstvu muk Postano: 08 ožu 2023, 18:33 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Vidiš briljantna ideja. Svakako je besposlen i živi od pravljenja baterija.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Reconquista
|
Naslov: Re: Hrvatska nabavlja borbene bespilotne letjelice, u susjedstvu muk Postano: 14 ožu 2023, 17:58 |
|
|
Citat: MORH testirao hrvatske dronove kamikaze na starim sovjetskim tenkovima T 55
Banožić je u izjavi potvrdio kako HV nastavlja s opremanjem najmodernijim tehnologijama, što se očito odnosi i na dronove kamikaze. On nije, međutim, želio još otkriti i ime hrvatskog proizvođača dronova kamikaza
MORH je objavio da su u utorak na vojnom poligonu Eugen Kvaternik u Slunju ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj sa suradnicima nazočili testiranju besposadnih zrakoplovnih sustava. Radi se o nekoliko tipova modernih dronova kamikaza, uz informaciju da su to besposadni zrakoplovni sustavi hrvatskog proizvođača.
Banožić je u izjavi potvrdio kako HV nastavlja s opremanjem najmodernijim tehnologijama, što se očito odnosi i na dronove kamikaze. On nije, međutim, želio još otkriti i ime hrvatskog proizvođača dronova kamikaza.
''Dronovi kamikaze moderno su oružje i kod brojnih vojski pokazuju izvanredne rezultate u stjecanju prednosti na bojišnici. Hrvatsku vojsku nastavljamo opremati najmodernijim tehnologijama i razvijati njezine sposobnosti'', poručio je ministar obrane Mario Banožić. Koliko se vidi na fotografijama MORH-a, riječ je o kvadrokopteru, a dronovi su isprobani na tenku T 55 sovjetske proizvodnje kojeg HV već dugo ne koristi, nego su rashodovani.
Da se HV ozbiljno sprema za nabavku i besposadnih borbenih sustava potvrđuje da je prilikom nedavne posjete Turskoj Banožić posjetio i turskog proizvođača Bayar Technologies, inače proizvođača u svijetu opjevanog Bayraktara TB2. Tom prigodom hrvatskoj delegaciji je prezentiran i znatno jači Bayraktar AKINCI. Istom prigodom Banožić je posjetio još jednog velikog turskog proizvođača oružja tvrtku ASELSAN, čiji se pramčani top od 30 mm na daljinsko upravljanje nalazi na obalnom ophodnom brodu Omiš. https://www.vecernji.hr/vijesti/foto-mo ... 55-1664156
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Hrvatska nabavlja borbene bespilotne letjelice, u susjedstvu muk Postano: 14 ožu 2023, 19:19 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ako ne može doletjeti do Sarajeva ne zanima nas vijest.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
i_jopet
|
Naslov: Re: Hrvatska nabavlja borbene bespilotne letjelice, u susjedstvu muk Postano: 14 ožu 2023, 19:26 |
|
|
Lijepo je bilo živjeti u svijetu bez dronova za ratovanje. Ne daj nam Bože takvog rata ovdje kod nas.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Hrvatska nabavlja borbene bespilotne letjelice, u susjedstvu muk Postano: 14 ožu 2023, 22:47 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26136 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Glede dronova... čini mi se da će ovaj rat revolucionizirati promet droge preko granica.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Hrvatska nabavlja borbene bespilotne letjelice, u susjedstvu muk Postano: 21 ožu 2023, 20:31 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 17:26 Postovi: 17518 Lokacija: Drina je na granici!
|
Rika sv Vida je napisao/la: Odlično! Valjda nećemo Bayraktare. Pokazali su se kao kante na istočnom frontu. Hoćemo li MQ nešto, s obzirom da ih Rusi ruše?
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Pola milijarde $: Amerika odobrila Hrvatskoj kupovinu 8 helikoptera Black Hawk Postano: 27 sij 2024, 13:48 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 78354 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
_________________ Nema Izbornog zakona BiH ako nema BiH.
Nema ukradenog hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ako nema BiH.
33% dionica firme koja je bankrotirala vrijede 0.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Pola milijarde $: Amerika odobrila Hrvatskoj kupovinu 8 helikoptera Black Hawk Postano: 27 sij 2024, 14:04 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 78354 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
15 Kiowa sa Hellfire 12 Black Hawk (4+8) 12 Rafala 16 Panzerhaubica
HV dobija sposobnost zračnih udara i preventivnih redarstvenih operacija.
_________________ Nema Izbornog zakona BiH ako nema BiH.
Nema ukradenog hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ako nema BiH.
33% dionica firme koja je bankrotirala vrijede 0.
|
|
Vrh |
|
 |
Eminencija
|
Naslov: Re: Pola milijarde $: Amerika odobrila Hrvatskoj kupovinu 8 helikoptera Black Hawk Postano: 27 sij 2024, 15:41 |
|
|
opet helikopteri kace te protiuzracne sustave nabavit da se osjecam sigurno?
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
 |
Reconquista
|
Naslov: Re: Pola milijarde $: Amerika odobrila Hrvatskoj kupovinu 8 helikoptera Black Hawk Postano: 27 sij 2024, 15:44 |
|
|
Nekom helikopteri nekom gaće i čarape.
_________________ HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.
Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Pola milijarde $: Amerika odobrila Hrvatskoj kupovinu 8 helikoptera Black Hawk Postano: 27 sij 2024, 17:00 |
|
|
Eminencija je napisao/la: opet helikopteri kace te protiuzracne sustave nabavit da se osjecam sigurno? Orijentirani smo na napad. Udaramo jako, obrana je za mlakonje. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1126 of 2558 - 44.02%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Pola milijarde $: Amerika odobrila Hrvatskoj kupovinu 8 helikoptera Black Hawk Postano: 27 sij 2024, 17:03 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 40476 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Napad je najbolja obrana.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Pola milijarde $: Amerika odobrila Hrvatskoj kupovinu 8 helikoptera Black Hawk Postano: 27 sij 2024, 17:05 |
|
|
Svakako će nas proglasiti agresorima pa nema veze.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1126 of 2558 - 44.02%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Pola milijarde $: Amerika odobrila Hrvatskoj kupovinu 8 helikoptera Black Hawk Postano: 27 sij 2024, 17:11 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60550 Lokacija: DAZP HQ
|
Lagano sam razjaren, Ameri danas Grčkoj odobre prodaju 40 F-35, a nama 8 helikoptera.
Hoću balističke interkontinentalne rakete da nam se odobre.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Pola milijarde $: Amerika odobrila Hrvatskoj kupovinu 8 helikoptera Black Hawk Postano: 27 sij 2024, 17:13 |
|
|
Za 8.5 milijardi dolara. Iskeširajmo mi pa će bit i za nas 
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Pola milijarde $: Amerika odobrila Hrvatskoj kupovinu 8 helikoptera Black Hawk Postano: 27 sij 2024, 17:26 |
|
|
Eminencija je napisao/la: opet helikopteri kace te protiuzracne sustave nabavit da se osjecam sigurno? Baš tako.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Pola milijarde $: Amerika odobrila Hrvatskoj kupovinu 8 helikoptera Black Hawk Postano: 27 sij 2024, 17:28 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Za 8.5 milijardi dolara. Iskeširajmo mi pa će bit i za nas  Pa moglo bi se Dva po dva. 
|
|
Vrh |
|
 |
K..M
|
Naslov: Re: Pola milijarde $: Amerika odobrila Hrvatskoj kupovinu 8 helikoptera Black Hawk Postano: 27 sij 2024, 17:33 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
Reconquista je napisao/la: Nekom helikopteri nekom gaće i čarape. Vrtoleti mlađahni kolega purger. Lepo je zanoviti, RH je regijunalna super sila. Već vidim kak se vijori trobojnica sas kockice na Zemunu i Petrovaradinu...uz vojarne po Mačvi i Pocerini. To su držali hr-ugar banovi POVJESNO, a ona se ciklično vraća. Litij da se čuva za Rio Tinto.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Pola milijarde $: Amerika odobrila Hrvatskoj kupovinu 8 helikoptera Black Hawk Postano: 27 sij 2024, 17:35 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: 15 Kiowa sa Hellfire 12 Black Hawk (4+8) 12 Rafala 16 Panzerhaubica
HV dobija sposobnost zračnih udara i preventivnih redarstvenih operacija. Malo, treba to sve dignuti minimalno na po 24 komada.
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Pola milijarde $: Amerika odobrila Hrvatskoj kupovinu 8 helikoptera Black Hawk Postano: 27 sij 2024, 17:36 |
|
|
dudu je napisao/la: Lagano sam razjaren, Ameri danas Grčkoj odobre prodaju 40 F-35, a nama 8 helikoptera.
Hoću balističke interkontinentalne rakete da nam se odobre. Kada isplatimo Rafale, ide nabava f35
|
|
Vrh |
|
 |
K..M
|
Naslov: Re: Pola milijarde $: Amerika odobrila Hrvatskoj kupovinu 8 helikoptera Black Hawk Postano: 27 sij 2024, 17:48 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
MiB je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: 15 Kiowa sa Hellfire 12 Black Hawk (4+8) 12 Rafala 16 Panzerhaubica
HV dobija sposobnost zračnih udara i preventivnih redarstvenih operacija. Malo, treba to sve dignuti minimalno na po 24 komada. Ma bar duplo kolega. Hrv OZEMLJE, zrak, more mora se osigurat . Sa sviju strana vrijebanu grabljivice, tice zloslutnice... Ital, Ugarska se povampiruju... Sigurnost i domovinska opstojnost nema cijenu Kak je krasno Hrvat biti, u ova opasna, opaka i vrijemena krizna, sve poskupi, sam pojeftini pi.da...
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
 |
laganini
|
Naslov: Re: Pola milijarde $: Amerika odobrila Hrvatskoj kupovinu 8 helikoptera Black Hawk Postano: 27 sij 2024, 17:59 |
|
|
..ponosan sam sto sam Hrvat…valjda ne nece nepalci sjebat… 
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Pola milijarde $: Amerika odobrila Hrvatskoj kupovinu 8 helikoptera Black Hawk Postano: 27 sij 2024, 18:13 |
|
|
K..M je napisao/la: MiB je napisao/la: Malo, treba to sve dignuti minimalno na po 24 komada.
Ma bar duplo kolega. Hrv OZEMLJE, zrak, more mora se osigurat . Sa sviju strana vrijebanu grabljivice, tice zloslutnice... Ital, Ugarska se povampiruju... Sigurnost i domovinska opstojnost nema cijenu Kak je krasno Hrvat biti, u ova opasna, opaka i vrijemena krizna, sve poskupi, sam pojeftini pi.da... Sutra će vučko reći, oni kupuju 8 za pola milijarde, mi ćemo 8 za milijardu. Da, Hrvati imaju samo jednog susjeda bez teritorijalnih pretenzija. Stoga moraju imati više moćnih borbenih sredstava pametno raspoređenih. U slučaju Rafala i BH ne sviđa mi se što će biti praktički u jednoj bazi, jer kada vučko počne lansirati šumadije ode sve u helać.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Pola milijarde $: Amerika odobrila Hrvatskoj kupovinu 8 helikoptera Black Hawk Postano: 27 sij 2024, 18:25 |
|
|
Citat: U originalnom dokumentu koji je upućen Kongresu, navodi se da je cena navedene glavne odbrambene opreme i helikoptera 250 miliona dolara, dok je ostatak spiska ostale opreme i obuke vredan dodatnih 250 miliona dolara.
Na spisku se nalazi različita oprema za komunikaciju, sistem za postavljanje naoružanja na helikopter, uređaji za upozoravanje na radarsko i lasersko zračenje, zatim balistička zaštita, sistem prepoznavanja „svoj-tuđ“, zaštita od elektronskog ometanja, sedišta za šefa posade ili mitraljesca, kao i mogućnost da se utovari oprema ili naoružanje na paletama.
Hrvatska kupuje i trenažere za pilote i tehničare, a važna stavka je i obuka koju će izvoditi osoblje iz SAD.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|