|
|
Stranica: 3/13.
|
[ 313 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Kevin Panter
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 19:03 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Također je Drava tisućljetna granica Hrvatske i Mađarske iako je sve daleko preko Drave etnički hrvatsko tisućlječima. Oteli smo im preko Drave Međimurje pa Baranju kao kaznu za njihov fašizam i agresiju ali osim toga Drava je granica. Neprirodna granica Vojvodine i Mađarske je usred ravnog polja. Srba ima i severno od Budimpeste, to je madjarizovano sada. Tako da je granica podvucena tamo gde i treba, kao i sa Rumunima. Uostalom, oni su nas napali i dobili po tamburi 2x. S druge strane vi ste bili njihovi vazali i unija sa Srbijom je zbog srpske pobede u WW1, dakle niste se vi izborili sa njima, vec su vam oni komandovali. u Srbiji ih ima 180k i veoma su verni drzavi cak po svim nacionalnim i drzavnim pitanjima daju podrsku. Orban i Madjarska grade dobre odnose sa Srbijom i stratesko partnerstvo sa razlogom. Evo skoro smo od njih uzeli neka oklopna vozila, malo radara, naoruzanje za migove 29, rezervne delove, delove za PVO, mi njima dali municiju. Prica se da cemo od njih kupiti 6 migova 29, pravimo drugu eskadrilu lovaca. Nema tu nista povesno ili nepovesno, vec interes. Opet kazem imas opciju da uzmes Erdelj i izlaz na more ili da dobijes Suboticu, izabrali su ovo prvo.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 19:06 |
|
|
Izlaz na koje more? Transilvanija nije na moru
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
K..M
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 19:08 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
dudu je napisao/la: K..M je napisao/la: 2/3 Mađara su van dodira sa granicom, već dosta južnije.
Orban se slizao sa AV i Dodigom.
Mislim da ga nešto levate, varaju, lažu,
bar za 3-4 mađarske 3/4 općine. jadan Orban pa nije čuo za srpska posla, istakijat će ga da mu neće biti dobro i predat će Pečuh. Omašio si nogomet. Mislim da ga varaju ovi Cincari da će mu dati par mađars općina...Kanjiža, Senta, Ada...uz Tisu desno i lijevo Čoku i Kneževac....uz netke ustupke....sjever KiM.... GLEDE CEHINE KARTE....npr DGG...Goražde.... Žmirenje i pucanje po islamistima na ENTUTETSKU LINIJU.... ![BiH :bih](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/bih.gif)
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dudu
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 19:09 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60246 Lokacija: DAZP HQ
|
Kevin Panter je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: Također je Drava tisućljetna granica Hrvatske i Mađarske iako je sve daleko preko Drave etnički hrvatsko tisućlječima. Oteli smo im preko Drave Međimurje pa Baranju kao kaznu za njihov fašizam i agresiju ali osim toga Drava je granica. Neprirodna granica Vojvodine i Mađarske je usred ravnog polja. Srba ima i severno od Budimpeste, to je madjarizovano sada. Tako da je granica podvucena tamo gde i treba, kao i sa Rumunima. Uostalom, oni su nas napali i dobili po tamburi 2x. S druge strane vi ste bili njihovi vazali i unija sa Srbijom je zbog srpske pobede u WW1, dakle niste se vi izborili sa njima, vec su vam oni komandovali. u Srbiji ih ima 180k i veoma su verni drzavi cak po svim nacionalnim i drzavnim pitanjima daju podrsku. Orban i Madjarska grade dobre odnose sa Srbijom i stratesko partnerstvo sa razlogom. Evo skoro smo od njih uzeli neka oklopna vozila, malo radara, naoruzanje za migove 29, rezervne delove, delove za PVO, mi njima dali municiju. Prica se da cemo od njih kupiti 6 migova 29, pravimo drugu eskadrilu lovaca. Nema tu nista povesno ili nepovesno, vec interes. Opet kazem imas opciju da uzmes Erdelj i izlaz na more ili da dobijes Suboticu, izabrali su ovo prvo. uzeli ste neka sovjetska vozila i rezervne dijelove za Migove koje su prizemljili 2010. godine. nadzvučna vam ide u gašenje uskoro?
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Kevin Panter
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 19:09 |
|
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 19:10 |
|
|
Mađarska je 10x slabija od Rumunjske vojno. Ima nekih 12 kanti Gripena za koje im Šveđani nedaju rezervne djelove jer ne primaju muslimane. Naručili su 30 leoparda i 12 pzh2000. To je to i sovjetski krš. Rumunjska ima 36 f16 i 36 Himarsa, naručila je 80 pzh 2000 i još čuda razna za koja sam se iznenadio i ne mogu se sjetit svega. Amerikanci ih sada dodatno naoružavaju kao antiruski štit jer su već otpisali Ukrajinu. Mađari stvarno nemaju šta tražit protiv Rumunjske.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 19:11 |
|
|
Kevin Panter je napisao/la: Ma je. Osvojit će Rijeku odnosno cijelu Hrvatsku do Rijeke. Smiješno. To ko da kažeš da će Slovenci zauzet Split. Jednako ludilo.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Kevin Panter
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 19:12 |
|
|
dudu je napisao/la: Kevin Panter je napisao/la:
Srba ima i severno od Budimpeste, to je madjarizovano sada. Tako da je granica podvucena tamo gde i treba, kao i sa Rumunima. Uostalom, oni su nas napali i dobili po tamburi 2x. S druge strane vi ste bili njihovi vazali i unija sa Srbijom je zbog srpske pobede u WW1, dakle niste se vi izborili sa njima, vec su vam oni komandovali. u Srbiji ih ima 180k i veoma su verni drzavi cak po svim nacionalnim i drzavnim pitanjima daju podrsku. Orban i Madjarska grade dobre odnose sa Srbijom i stratesko partnerstvo sa razlogom. Evo skoro smo od njih uzeli neka oklopna vozila, malo radara, naoruzanje za migove 29, rezervne delove, delove za PVO, mi njima dali municiju. Prica se da cemo od njih kupiti 6 migova 29, pravimo drugu eskadrilu lovaca. Nema tu nista povesno ili nepovesno, vec interes. Opet kazem imas opciju da uzmes Erdelj i izlaz na more ili da dobijes Suboticu, izabrali su ovo prvo.
uzeli ste neka sovjetska vozila i rezervne dijelove za Migove koje su prizemljili 2010. godine. nadzvučna vam ide u gašenje uskoro? Pa stize jos 6 aviona MIG 29, pa se nabavljaju i delovi, kod nas se vrsi modernizacija na generaciju 4+, tako je uradjeno i sa ovim prethodnim avionima. A mislim na leto da se potpisuje ugovor za 2 eskadrile novih aviona, najverovatnije rafale, koji stizu tamo 2030. ili 2031. a resursi na vecini migova isticu 2034/5. uzeli smo BTR 80AM, treba nam top 30mm. Ta vozila prolaze totalnu modernizaciju kod nas, prakticno smo uzeli zbog kupole (topa) i naravno iskrositice se i sasija i motor.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dudu
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 19:13 |
|
|
Kevin Panter je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: Izlaz na koje more? Transilvanija nije na moru https://lidermedia.hr/biznis-i-politika ... eno-142709za rubriku vjerovali ili kme.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dudu
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 19:15 |
|
|
Kevin Panter je napisao/la: dudu je napisao/la: uzeli ste neka sovjetska vozila i rezervne dijelove za Migove koje su prizemljili 2010. godine.
nadzvučna vam ide u gašenje uskoro?
Pa stize jos 6 aviona MIG 29, pa se nabavljaju i delovi, kod nas se vrsi modernizacija na generaciju 4+, tako je uradjeno i sa ovim prethodnim avionima. A mislim na leto da se potpisuje ugovor za 2 eskadrile novih aviona, najverovatnije rafale, koji stizu tamo 2030. ili 2031. a resursi na vecini migova isticu 2034/5. uzeli smo BTR 80AM, treba nam top 30mm. Ta vozila prolaze totalnu modernizaciju kod nas, prakticno smo uzeli zbog kupole (topa) i naravno iskrositice se i sasija i motor. od koga Migovi stižu? Rafale više ni Vučić ne spominje koliko mu je neugodno, sad će dvije godine od zadnjih susreta s Francuzima.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Kevin Panter
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 19:19 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Mađarska je 10x slabija od Rumunjske vojno. Ima nekih 12 kanti Gripena za koje im Šveđani nedaju rezervne djelove jer ne primaju muslimane. Naručili su 30 leoparda i 12 pzh2000. To je to i sovjetski krš. Rumunjska ima 36 f16 i 36 Himarsa, naručila je 80 pzh 2000 i još čuda razna za koja sam se iznenadio i ne mogu se sjetit svega. Amerikanci ih sada dodatno naoružavaju kao antiruski štit jer su već otpisali Ukrajinu. Mađari stvarno nemaju šta tražit protiv Rumunjske. Madjarska ima 24 HIMARS-a, imaju 200 lynx koji je bolji od bredlija, a mislim da ga i oni sami sklapaju. Generalno rade transfer tehnologije sa svih strana, mislim da su nama trazili za municiju. Imaju 24 PZH, to je nista ali ce to sve pojacati uskoro. Imaju NASAMS npr sad od tenkova nabavaljaju nemacki panter, a isto i njihovu haubicu 155mm tockasa, nece gusenicara pzh jer je bolji tockas. Takodje u planu su im nabavke ozbiljnih dronova vise vrsta. Gotovo se naoruzavaju isto kao i Srbija, po istom modelu, samo sto deo naoruzanja Srbija sama proizvodi ili nabavlja sa istoka.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Kevin Panter
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 19:21 |
|
|
dudu je napisao/la: Kevin Panter je napisao/la: Pa stize jos 6 aviona MIG 29, pa se nabavljaju i delovi, kod nas se vrsi modernizacija na generaciju 4+, tako je uradjeno i sa ovim prethodnim avionima. A mislim na leto da se potpisuje ugovor za 2 eskadrile novih aviona, najverovatnije rafale, koji stizu tamo 2030. ili 2031. a resursi na vecini migova isticu 2034/5.
uzeli smo BTR 80AM, treba nam top 30mm. Ta vozila prolaze totalnu modernizaciju kod nas, prakticno smo uzeli zbog kupole (topa) i naravno iskrositice se i sasija i motor.
od koga Migovi stižu? Rafale više ni Vučić ne spominje koliko mu je neugodno, sad će dvije godine od zadnjih susreta s Francuzima. Azerbejdzan 99%, Rafale je pomenuo nema 15 dana, ove godine na leto to zavrsavaju.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dudu
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 19:23 |
|
|
glavno da smo mi obrnuli da susjedi Mađari i komšije Srbi nakon 30 godina dolaze u Hrvatsku po špeceraj.
ova kriza nagriza i slabi sve oko nas, samo mi stameni kano klisurine i puni love.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 19:29 |
|
|
Kevin Panter je napisao/la:
Madjarska ima 24 HIMARS-a, imaju 200 lynx koji je bolji od bredlija, a mislim da ga i oni sami sklapaju. Generalno rade transfer tehnologije sa svih strana, mislim da su nama trazili za municiju. Imaju 24 PZH, to je nista ali ce to sve pojacati uskoro. Imaju NASAMS npr sad od tenkova nabavaljaju nemacki panter, a isto i njihovu haubicu 155mm tockasa, nece gusenicara pzh jer je bolji tockas. Takodje u planu su im nabavke ozbiljnih dronova vise vrsta. Gotovo se naoruzavaju isto kao i Srbija, po istom modelu, samo sto deo naoruzanja Srbija sama proizvodi ili nabavlja sa istoka.
Nema Mađarska HIMARS
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Revizija
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 19:30 |
|
|
Kevin Panter je napisao/la: Ne interesuje njih ni Slavonija ni Vojvodina, samo Erdelj i izlaz na more. Ako bi napadali nekog to bi bila Slovačka , ista je najslabija , Rumunija ima najjaču vojsku . S nama su izjednačeni .
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Revizija
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 19:34 |
|
|
Kevin Panter je napisao/la: Videcemo, ozbiljne su naznake da ce Madjarska prosiriti 2025. ili 26. na Ukrajinu, a onda ce mecka da zaigra kod Rumuna, za dalje cemo videti. Opet će Rumuni da ušetaju u Budimpeštu .
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dudu
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 19:35 |
|
|
Kevin Panter je napisao/la: dudu je napisao/la: od koga Migovi stižu?
Rafale više ni Vučić ne spominje koliko mu je neugodno, sad će dvije godine od zadnjih susreta s Francuzima.
Azerbejdzan 99%, Rafale je pomenuo nema 15 dana, ove godine na leto to zavrsavaju. potpuno onako nebulozna vijest, ali ajmo pričekati pa vidjeti. nebulozna iz više razloga, Azerbajdžan je iz rata nedavno i još je u poluratnom stanju. oni osim Miga 29 nemaju ništa drugo suvislo, a niti išta mogu dobiti na brzinu i sad da se od aktivnih Migova riješe pola da bi Vučić umirio javnost zbog hrvatskih Rafala, kako da ne. ne znam tko se u ovom trenu na području Euroazije rješava polovnih aviona osim ovih po Europi u zaleđini koji Ukrajini šalju F16, a stiže im zamjena u vidu F35. iako ovo je ništa što smo se od tebe naslušali o srpskim Rafalima, bilo je prije godinu ili više samo što nije, svaki dan, dogovoramo Meteore itd. moja je oklada da idete prema gašenju nadzvučne, našli ste se u škarama, Migovi su uskoro za otpis, već sad se skupljaju rezervni dijelovi s koca i konopca, Rusija vam više ne može pomoći i tko zna hoće li ikad više moći, zapadni avion vam ne daju ili ga ni sami ne želite, teške su to dvojbe. po meni najbolje lagano to ugasiti, mi i Rumunji ćemo vam raditi air policing.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Kevin Panter
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 19:37 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Kevin Panter je napisao/la:
Madjarska ima 24 HIMARS-a, imaju 200 lynx koji je bolji od bredlija, a mislim da ga i oni sami sklapaju. Generalno rade transfer tehnologije sa svih strana, mislim da su nama trazili za municiju. Imaju 24 PZH, to je nista ali ce to sve pojacati uskoro. Imaju NASAMS npr sad od tenkova nabavaljaju nemacki panter, a isto i njihovu haubicu 155mm tockasa, nece gusenicara pzh jer je bolji tockas. Takodje u planu su im nabavke ozbiljnih dronova vise vrsta. Gotovo se naoruzavaju isto kao i Srbija, po istom modelu, samo sto deo naoruzanja Srbija sama proizvodi ili nabavlja sa istoka.
Nema Mađarska HIMARS Stize im uskoro. To je zbog blokiranja Svedske u NATO-u, sad su pristali.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Kevin Panter
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 19:42 |
|
|
dudu je napisao/la: potpuno onako nebulozna vijest, ali ajmo pričekati pa vidjeti.
nebulozna iz više razloga, Azerbajdžan je iz rata nedavno i još je u poluratnom stanju. oni osim Miga 29 nemaju ništa drugo suvislo, a niti išta mogu dobiti na brzinu i sad da se od aktivnih Migova riješe pola da bi Vučić umirio javnost zbog hrvatskih Rafala, kako da ne.
ne znam tko se u ovom trenu na području Euroazije rješava polovnih aviona osim ovih po Europi u zaleđini koji Ukrajini šalju F16, a stiže im zamjena u vidu F35.
iako ovo je ništa što smo se od tebe naslušali o srpskim Rafalima, bilo je prije godinu ili više samo što nije, svaki dan, dogovoramo Meteore itd.
moja je oklada da idete prema gašenju nadzvučne, našli ste se u škarama, Migovi su uskoro za otpis, već sad se skupljaju rezervni dijelovi s koca i konopca, Rusija vam više ne može pomoći i tko zna hoće li ikad više moći, zapadni avion vam ne daju ili ga ni sami ne želite, teške su to dvojbe.
po meni najbolje lagano to ugasiti, mi i Rumunji ćemo vam raditi air policing.
Vidi ja ne pricam nista napamet. To Vucko rekao za nabavku novih Migova. Skoro je rekao imacemo ih jos, i sad javnost spekulise odakle ce doci, pa je izbor pao na Azere zbog vec postojece vojne saradnje. Jer mi Azerima prodajemo NORE, tipa nesto oko 50 komada + druga vozila. Sto se tice Rafala, uzima se i to 99% ili neki drugi zapadni avion, ali kazem znacemo ovog leta sve detalje. 3,5 milijardi je odvojeno za to. Sto se tice resursa migova, isticu 30-ih godina. Tako da cemo u jednom trenutku imati 3-4 eskadrile. Vi vozikate miga 21, poznatog kao leteci kovceg, tu samo ulje zamenis i teras, kao golf 2. Ne isticu avionima resursi tako brzo, kao sto se nadas. I Milanovic je rekao za vasu nabavku Rafala starih 13-14 godina da ste resili to pitanje za iducih 50 godina, tako nesto.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
K..M
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 19:51 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
Kevin Panter je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: Izlaz na koje more? Transilvanija nije na moru https://lidermedia.hr/biznis-i-politika ... eno-142709Opasno ispod radara je prošlo Mađ preuzimanje Giganta poljoprivrede Fortenova od Sber banke na Mađare.... Preuzeli INA...Banke... nogometni klub u Oseku, Fortenovu....GLAVNE POLUGE.... ENERGETIKA, KLOPA, BSNKE...
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dudu
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 20:32 |
|
|
Kevin Panter je napisao/la: dudu je napisao/la: potpuno onako nebulozna vijest, ali ajmo pričekati pa vidjeti.
nebulozna iz više razloga, Azerbajdžan je iz rata nedavno i još je u poluratnom stanju. oni osim Miga 29 nemaju ništa drugo suvislo, a niti išta mogu dobiti na brzinu i sad da se od aktivnih Migova riješe pola da bi Vučić umirio javnost zbog hrvatskih Rafala, kako da ne.
ne znam tko se u ovom trenu na području Euroazije rješava polovnih aviona osim ovih po Europi u zaleđini koji Ukrajini šalju F16, a stiže im zamjena u vidu F35.
iako ovo je ništa što smo se od tebe naslušali o srpskim Rafalima, bilo je prije godinu ili više samo što nije, svaki dan, dogovoramo Meteore itd.
moja je oklada da idete prema gašenju nadzvučne, našli ste se u škarama, Migovi su uskoro za otpis, već sad se skupljaju rezervni dijelovi s koca i konopca, Rusija vam više ne može pomoći i tko zna hoće li ikad više moći, zapadni avion vam ne daju ili ga ni sami ne želite, teške su to dvojbe.
po meni najbolje lagano to ugasiti, mi i Rumunji ćemo vam raditi air policing.
Vidi ja ne pricam nista napamet. To Vucko rekao za nabavku novih Migova. Skoro je rekao imacemo ih jos, i sad javnost spekulise odakle ce doci, pa je izbor pao na Azere zbog vec postojece vojne saradnje. Jer mi Azerima prodajemo NORE, tipa nesto oko 50 komada + druga vozila. Sto se tice Rafala, uzima se i to 99% ili neki drugi zapadni avion, ali kazem znacemo ovog leta sve detalje. 3,5 milijardi je odvojeno za to. Sto se tice resursa migova, isticu 30-ih godina. Tako da cemo u jednom trenutku imati 3-4 eskadrile. Vi vozikate miga 21, poznatog kao leteci kovceg, tu samo ulje zamenis i teras, kao golf 2. Ne isticu avionima resursi tako brzo, kao sto se nadas. I Milanovic je rekao za vasu nabavku Rafala starih 13-14 godina da ste resili to pitanje za iducih 50 godina, tako nesto. nije točno, mi ove godine prizemljujemo Migove, već je najavljeno da će na kratki period Aviano preuzeti naše nebo dok Rafali ne budu operativni. MIG29 nema ni upola resurse kao Rafale niti je to usporediva platforma.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Kevin Panter
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 20:36 |
|
|
Nije bitno, jos uvek pilotirate na migu 21, vi ste jedna od retkih zemalja koja to radi. Srbija zadnjeg mig 21 penzionisala 2021. godine, simbolicno, retko se i koristio. Uglavnom par africkih zemalja koristi i dalje, plus ima i Indija. Cak ih je Avganistan penzionisao.
Mig 29 i rafale su avioni iste generacije, multirole.... Svaki avion je platforma za nosenje raketa i bombi u principu. Gleda se ceo zaokruzen sistem sa PVO... Niti ce hrvatska biti jaca od Srpskog RV-a ni sa rafalima. Ko to ne shvata, slabo zna sta o avijaciji ili je zlonameran. S tim u vezi Srbija uzima novog F4 Rafala, pa i nema smisla voditi rasprave ciji je veci.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
MiB
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 21:03 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2020, 17:12 Postovi: 4402 Lokacija: Granica je na Drini!
|
Kevin Panter je napisao/la: Rika sv Vida je napisao/la: Mađarska je 10x slabija od Rumunjske vojno. Ima nekih 12 kanti Gripena za koje im Šveđani nedaju rezervne djelove jer ne primaju muslimane. Naručili su 30 leoparda i 12 pzh2000. To je to i sovjetski krš. Rumunjska ima 36 f16 i 36 Himarsa, naručila je 80 pzh 2000 i još čuda razna za koja sam se iznenadio i ne mogu se sjetit svega. Amerikanci ih sada dodatno naoružavaju kao antiruski štit jer su već otpisali Ukrajinu. Mađari stvarno nemaju šta tražit protiv Rumunjske. Madjarska ima 24 HIMARS-a, imaju 200 lynx koji je bolji od bredlija, a mislim da ga i oni sami sklapaju. Generalno rade transfer tehnologije sa svih strana, mislim da su nama trazili za municiju. Imaju 24 PZH, to je nista ali ce to sve pojacati uskoro. Imaju NASAMS npr sad od tenkova nabavaljaju nemacki panter, a isto i njihovu haubicu 155mm tockasa, nece gusenicara pzh jer je bolji tockas. Takodje u planu su im nabavke ozbiljnih dronova vise vrsta. Gotovo se naoruzavaju isto kao i Srbija, po istom modelu, samo sto deo naoruzanja Srbija sama proizvodi ili nabavlja sa istoka. Nemaju 200 lynx, nego su naručili i za njihovu proizvodnju treba vremena. I sve to mogu korisiti do prvog brda ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
_________________ Malo nas je, al nas ima. Nije važno, srušiti ćemo snove svima.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dudu
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 21:04 |
|
|
imate vi i S400. ![slika](https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/110241/97/1102419715_709:0:2890:2400_1920x0_80_0_0_ae70cb448dc58a76ed8d54fc758b6bba.jpg) nikakva ista generaciju nisu Migovi 29 i Rafali, Rafale je 20 godina noviji avion, a razlika u godištu naših Rafala i vaših Migova ide i na 25 godina. sa SCALP-om smo mi vladari neba, kakav PZO, samo da ga upalite SCALP dolijeće. ![kava :kava](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a045.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Kevin Panter
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 28 sij 2024, 21:14 |
|
|
Videces za 2 dana 4 baterije FK3, bice na svim televizijama, a i nekoliko hiljada dronova. ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|