|
|
Stranica: 2/10.
|
[ 240 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Noname01
|
Naslov: Re: Ramazanski chimp out Postano: 07 ožu 2024, 15:26 |
|
|
dzamijas je napisao/la: Kako to da vi kao kršćani navodno poznajete ramazanski post do u detalje, a ja kao musliman ne znam ni nabrojati 3 kršćanska sveca ili svetkovine? I onda govorimo o tome ko je s kim opsjednut... Zato što ste ograničeni. Niste vi izmislili post. Post postoji oduvijek. Malo da čitate,a više u škole,a ne okolo i vi bi znali. Em licemjeri, em potkapacitirani
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dzamijas
|
Naslov: Re: Ramazanski chimp out Postano: 07 ožu 2024, 15:31 |
|
Pridružen/a: 23 lis 2021, 21:13 Postovi: 2227 Lokacija: Na granici svjetova - begova i kmetova
|
Noname01 je napisao/la: dzamijas je napisao/la: Kako to da vi kao kršćani navodno poznajete ramazanski post do u detalje, a ja kao musliman ne znam ni nabrojati 3 kršćanska sveca ili svetkovine? I onda govorimo o tome ko je s kim opsjednut... Zato što ste ograničeni. Niste vi izmislili post. Post postoji oduvijek. Malo da čitate,a više u škole,a ne okolo i vi bi znali. Em licemjeri, em potkapacitirani Ne govorim o postu kao religijskom obredu. Evo ja npr. znam da postoji post u kršćanstvu i sve što znam o njemu je da ima neka hrana koju jedete i neka hrana koju ne jedete, barem ja pretpostavljam da je tako. Ne znam ni kad se posti, ni koliko, niti bilo šta drugo. S druge strane, vi izgleda znate doslovno sve o Ramazanu jer iz nekog bizarnog razloga izučavate islamske obrede. 
_________________ "Bosnom se ne može upravljati bez Bošnjaka!"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Ramazanski chimp out Postano: 07 ožu 2024, 15:46 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 46888 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Ne znaš jer mediji ne prenose niti gnjave s tim, niti ćete itko krivo pogledati ako ne postiš. S druge strane vaši mediji s tim smaraju svaki dan a oni koji niti ne žele postiti ili nisu muslimani moraju pod pritiskom okoline. To samo dokazuje da niste sekularno nego islamizirano društvo. U Hrvatskoj nema svaki dan tekstova o postu i korizmi kao kod vas o ramazanu.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: Ramazanski chimp out Postano: 07 ožu 2024, 15:49 |
|
|
dzamijas je napisao/la: Noname01 je napisao/la: Zato što ste ograničeni. Niste vi izmislili post. Post postoji oduvijek. Malo da čitate,a više u škole,a ne okolo i vi bi znali. Em licemjeri, em potkapacitirani
Ne govorim o postu kao religijskom obredu. Evo ja npr. znam da postoji post u kršćanstvu i sve što znam o njemu je da ima neka hrana koju jedete i neka hrana koju ne jedete, barem ja pretpostavljam da je tako. Ne znam ni kad se posti, ni koliko, niti bilo šta drugo. S druge strane, vi izgleda znate doslovno sve o Ramazanu jer iz nekog bizarnog razloga izučavate islamske obrede.  Osobno ne znam ni kada pada ramazan,ali znam da za jedan ramazan postite od jutra do mraka. Radio sam na terenu s nekim muslimanima. Ali znam šta su postovi na vodi i suhi postovi pa sam se nadovezao. Inače ne čitam o tom vašem jer mi je strano i gledam na to s gnjušanjem. Ne sviđa mi se arlaukanje,taj arapski-turski,vaše građevine koje strše i vaše zapišavanje teritorija i provociranje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dzamijas
|
Naslov: Re: Ramazanski chimp out Postano: 07 ožu 2024, 15:52 |
|
Pridružen/a: 23 lis 2021, 21:13 Postovi: 2227 Lokacija: Na granici svjetova - begova i kmetova
|
daramo je napisao/la: Ne znaš jer mediji ne prenose niti gnjave s tim, niti ćete itko krivo pogledati ako ne postiš.
Možda previše pratiš bošnjačke medije? U hrvatskim medijima sigurno nema vijesti o Ramazanu. Ali može biti i do toga da post u islamu ima veću težinu nego u kršćanstvu. U islamu je post treća najznačajnija dužnost i cijela godina se na neki način "vrti" oko Ramazana. Zaista ne znam kako je to u kršćanstvu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Ramazanski chimp out Postano: 07 ožu 2024, 15:55 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Ne znam sto je chimp out, ali otprilike znam da prosjecan musliman misli da je sasvim u redu 11 mjeseci krasti, ubijati, lagati, taj jedan mjesec "isposti" a veliki broj njih krisom jede pije kavu i slicno, i smatraju da su sa tim postom sve grijehe oprali.
Onda krade laze petlja ubija do narednog ramazana.
Cudna religija. Pa pitaj godzu jel to uredu i u skladu sa religijom. Je li do religije i vjernika? Kad pop siluje dječaka, jel treba reći da je kršćanstvo takva religija?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Ramazanski chimp out Postano: 07 ožu 2024, 15:57 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 46888 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Dobro da si priznao da su svi sarajevski mediji ustvari muslimanski a ne nekakvi građanski ili sekularni. I u kršćanstvu je post obvezan samo što su mediji u Zagrebu sekularni i liberalni za razliku od medija u Sarajevu koji su u službi islama.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Ramazanski chimp out Postano: 07 ožu 2024, 15:57 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Post je zdrav ako covjek posti od zore do sumraka i onda pojede nesto malo da ne bude gladan.
Ogromna vecina muslimana jedu cijelu noc, prejedaju se, idu na dva tri iftara i ne mogu spavati koliko su puni. Kakav je to post. Opet lazes, preporuka je ne prejedati se. Ko se prejede sam je kriv Citat: Ne prejedati se: Vjernik jede za jedno crijevo, a nevjernik za sedam (Buharija)! Ukoliko ste domaćin, ne stavljajte goste u nezgodnu situaciju sa obilnim porcijama, pogotovo kad će te servirati više vrsta hrane. Kada gost traži jednu kutljaču, ne stavljajte dvije!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dzamijas
|
Naslov: Re: Ramazanski chimp out Postano: 07 ožu 2024, 15:58 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Ne znam sto je chimp out, ali otprilike znam da prosjecan musliman misli da je sasvim u redu 11 mjeseci krasti, ubijati, lagati, taj jedan mjesec "isposti" a veliki broj njih krisom jede pije kavu i slicno, i smatraju da su sa tim postom sve grijehe oprali.
Cudna religija. Btw, post u islamu briše samo male grijehe.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Ramazanski chimp out Postano: 07 ožu 2024, 15:59 |
|
|
novem je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Počinje mjesec tradicionalnog povećanja razdražljivosti, nervoze, incidenata i majmunisanja, uslijed posta i dehidracije “ljekovite za zdravlje a što su i naučnici dokazali”.
Počinje mjesec noćnog i pred jutarnjeg prežderavanja, da bi se navečer nakon odbrojavanja sekundi kad će krenuti iftar, uzdignutog čela, sebi i okolini moglo reći da su dobro otpostili dan.  Lažeš Citat: Ne prejedati se: Vjernik jede za jedno crijevo, a nevjernik za sedam (Buharija)! Ukoliko ste domaćin, ne stavljajte goste u nezgodnu situaciju sa obilnim porcijama, pogotovo kad će te servirati više vrsta hrane. Kada gost traži jednu kutljaču, ne stavljajte dvije!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Ramazanski chimp out Postano: 07 ožu 2024, 16:00 |
|
|
krstjanin je napisao/la: potocnj je napisao/la: Ramazanski post je zdrav jer je i znanstveno dokazano da post može koristiti čovjeku.
Jedino što neznam je od kuda je Muhamed uzeo tu ideju, jer je pola Kurana prepisao iz Biblije, pola sam izmislio, a ovaj post je previše inteligentna ideja za njega.
Pretpostavljam da ga je prepisao od nekih istočnjačkih naroda čije su knjige muslimani naknadno spalili i tako uništili svaki dokaz od kuda je tu ideju preuzeo. Post ako se ispravno cini jest zdrav Dehidrirati i izmuciti tjelo, a onda se preko noci pretrpavati mastima i secerima nije zdravo, sto znaci ramazanski post nije zdrav. Ne prenosi bezvezne foliskule Lažeš Citat: Ne prejedati se: Vjernik jede za jedno crijevo, a nevjernik za sedam (Buharija)! Ukoliko ste domaćin, ne stavljajte goste u nezgodnu situaciju sa obilnim porcijama, pogotovo kad će te servirati više vrsta hrane. Kada gost traži jednu kutljaču, ne stavljajte dvije!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Ramazanski chimp out Postano: 07 ožu 2024, 16:00 |
|
|
krstjanin je napisao/la: potocnj je napisao/la: Ramazanski post je zdrav jer je i znanstveno dokazano da post može koristiti čovjeku.
Jedino što neznam je od kuda je Muhamed uzeo tu ideju, jer je pola Kurana prepisao iz Biblije, pola sam izmislio, a ovaj post je previše inteligentna ideja za njega.
Pretpostavljam da ga je prepisao od nekih istočnjačkih naroda čije su knjige muslimani naknadno spalili i tako uništili svaki dokaz od kuda je tu ideju preuzeo. Post ako se ispravno cini jest zdrav Dehidrirati i izmuciti tjelo, a onda se preko noci pretrpavati mastima i secerima nije zdravo, sto znaci ramazanski post nije zdrav. Ne prenosi bezvezne foliskule Lažeš Citat: Ne prejedati se: Vjernik jede za jedno crijevo, a nevjernik za sedam (Buharija)! Ukoliko ste domaćin, ne stavljajte goste u nezgodnu situaciju sa obilnim porcijama, pogotovo kad će te servirati više vrsta hrane. Kada gost traži jednu kutljaču, ne stavljajte dvije!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dzamijas
|
Naslov: Re: Ramazanski chimp out Postano: 07 ožu 2024, 16:01 |
|
|
daramo je napisao/la: Dobro da si priznao da su svi sarajevski mediji ustvari muslimanski a ne nekakvi građanski ili sekularni. I u kršćanstvu je post obvezan samo što su mediji u Zagrebu sekularni i liberalni za razliku od medija u Sarajevu koji su u službi islama. Sarajevski mediji su bošnjački mediji. Bošnjaci su muslimani, zanemarimo te neke ateiste, agnostike itd. Tako da je sasvim prirodno da svojoj publici koja je opet većinski bošnjačka-muslimanska, serviraju takve sadržaje. Meni je npr. neprirodno da naši mediji pišu o Adventu ili obrnuto da vaši mediji pišu o Ramazanu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Ramazanski chimp out Postano: 07 ožu 2024, 16:01 |
|
|
dzamijas je napisao/la: Btw, post u islamu briše samo male grijehe. Post ne briše nikakve grijehe.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Ramazanski chimp out Postano: 07 ožu 2024, 16:02 |
|
|
dzamijas je napisao/la: crni_bombarder je napisao/la: Ne znam sto je chimp out, ali otprilike znam da prosjecan musliman misli da je sasvim u redu 11 mjeseci krasti, ubijati, lagati, taj jedan mjesec "isposti" a veliki broj njih krisom jede pije kavu i slicno, i smatraju da su sa tim postom sve grijehe oprali.
Cudna religija. Btw, post u islamu briše samo male grijehe. Btw u kršćanstvu grijehe briše samo kajanje i ispovijed. Ne možeš grijehe oprati odricanjem od hrane.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Ramazanski chimp out Postano: 07 ožu 2024, 16:03 |
|
|
Karabaja je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Post ako se ispravno cini jest zdrav Dehidrirati i izmuciti tjelo, a onda se preko noci pretrpavati mastima i secerima nije zdravo, sto znaci ramazanski post nije zdrav. Ne prenosi bezvezne foliskule
Lažeš Citat: Ne prejedati se: Vjernik jede za jedno crijevo, a nevjernik za sedam (Buharija)! Ukoliko ste domaćin, ne stavljajte goste u nezgodnu situaciju sa obilnim porcijama, pogotovo kad će te servirati više vrsta hrane. Kada gost traži jednu kutljaču, ne stavljajte dvije!!! Ja ne znam gdje ti zivis ocito nemas dodira s muslimanima, a jedan si od njih. Moje komsije pola noci hodaju jedni do drugih i prezderavaju se do 1-2 u noci. Onda legnu i opet se ustanu prije zore da se nazderu da mogu izdrzat. i kad koristim rijec zderati pod tim stvarno mislim zderati jer jedu sve sta ostane od iftara, a ostane toliko toga da se baca jer se preseravaju sa tim spremanjem iftara pogotovo tih zajednickih gdje se pokazuje koliko tko ima i moze
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dzamijas
|
Naslov: Re: Ramazanski chimp out Postano: 07 ožu 2024, 16:03 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: dzamijas je napisao/la: Btw, post u islamu briše samo male grijehe. Post ne briše nikakve grijehe. U islamu briše. No, to nije tema.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Ramazanski chimp out Postano: 07 ožu 2024, 16:04 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Lažeš
Ja ne znam gdje ti zivis ocito nemas dodira s muslimanima, a jedan si od njih. Moje komsije pola noci hodaju jedni do drugih i prezderavaju se do 1-2 u noci. Onda legnu i opet se ustanu prije zore da se nazderu da mogu izdrzat Ja i, tvoje komsije pogresno rade.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dzamijas
|
Naslov: Re: Ramazanski chimp out Postano: 07 ožu 2024, 16:06 |
|
|
daramo je napisao/la: dzamijas je napisao/la: Btw, post u islamu briše samo male grijehe. Btw u kršćanstvu grijehe briše samo kajanje i ispovijed. Ne možeš grijehe oprati odricanjem od hrane. Nije to odricanje od hrane ili gladovanje. Post je pitanje svijesti o Bogu i njegovom sveopćem prisustvu. Grijesi se brišu zato što čovjek tim odricanjem od hrane, vode i svega materijalnog, ali i vođenjem računa o govoru, ponašanju itd. pokazuje kajanje. S tim da valja napomenuti, da se tako mogu brisati samo grijesi prema Bogu. Grijeh koji musliman počini prema drugom čovjeku (naglašavam čovjeku, ne samo muslimanu), može se oprostiti samo ako "oštećeni" čovjek oprosti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
|
|
dzamijas je napisao/la: daramo je napisao/la: Dobro da si priznao da su svi sarajevski mediji ustvari muslimanski a ne nekakvi građanski ili sekularni. I u kršćanstvu je post obvezan samo što su mediji u Zagrebu sekularni i liberalni za razliku od medija u Sarajevu koji su u službi islama. Sarajevski mediji su bošnjački mediji. Bošnjaci su muslimani, zanemarimo te neke ateiste, agnostike itd. Tako da je sasvim prirodno da svojoj publici koja je opet većinski bošnjačka-muslimanska, serviraju takve sadržaje. Meni je npr. neprirodno da naši mediji pišu o Adventu ili obrnuto da vaši mediji pišu o Ramazanu. Nemojte onda lagati, u isto vrijeme ti novinari koji pišu o ramazanu i poste pišu tekstove o građanskom društvu u kojem nije važno tko je koje vjere. O tom laganju u islamu govorimo, ili kad muftija u Mostaru laže da se kazalište gradi na haremu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
|
|
Karabaja je napisao/la: krstjanin je napisao/la: Ja ne znam gdje ti zivis ocito nemas dodira s muslimanima, a jedan si od njih. Moje komsije pola noci hodaju jedni do drugih i prezderavaju se do 1-2 u noci. Onda legnu i opet se ustanu prije zore da se nazderu da mogu izdrzat
Ja i, tvoje komsije pogresno rade. Onda ocito radite svi pogresno jer bar 80 posto "postaca" tako radi... Doduse imas vjerovatno pravo jer stari ljudi kazu da oni nisu tako radili
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dzamijas
|
Naslov: Re: Ramazanski chimp out Postano: 07 ožu 2024, 16:07 |
|
|
|
Vratimo se na temu. Na osnovu čega tvrdite da se ponašanje muslimana (u konkretnom slučaju Bošnjaka) tokom Ramazana mijenja, i to ako sam dobro shvatio, na gore?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Ramazanski chimp out Postano: 07 ožu 2024, 16:07 |
|
|
daramo je napisao/la: dzamijas je napisao/la: Sarajevski mediji su bošnjački mediji. Bošnjaci su muslimani, zanemarimo te neke ateiste, agnostike itd. Tako da je sasvim prirodno da svojoj publici koja je opet većinski bošnjačka-muslimanska, serviraju takve sadržaje. Meni je npr. neprirodno da naši mediji pišu o Adventu ili obrnuto da vaši mediji pišu o Ramazanu. Nemojte onda lagati, u isto vrijeme ti novinari koji pišu o ramazanu i poste pišu tekstove o građanskom društvu u kojem nije važno tko je koje vjere. O tom laganju u islamu govorimo, ili kad muftija u Mostaru laže da se kazalište gradi na haremu. A sta ocekujes od vjerske zajednice? Da im mediji pisu o normalnim stvarima? Da su nacija, a ne vjerska zajendica sigurno ne bi 5 puta dnevno pisali o ramazanu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Ramazanski chimp out Postano: 07 ožu 2024, 16:10 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Ja i, tvoje komsije pogresno rade. Onda ocito radite svi pogresno jer bar 80 posto "postaca" tako radi... Doduse imas vjerovatno pravo jer stari ljudi kazu da oni nisu tako radili Da, otprilike 80% vjernika mnoge stvari radi pogrešno. Takav vakat došo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dzamijas
|
Naslov: Re: Ramazanski chimp out Postano: 07 ožu 2024, 16:11 |
|
|
daramo je napisao/la: dzamijas je napisao/la: Sarajevski mediji su bošnjački mediji. Bošnjaci su muslimani, zanemarimo te neke ateiste, agnostike itd. Tako da je sasvim prirodno da svojoj publici koja je opet većinski bošnjačka-muslimanska, serviraju takve sadržaje. Meni je npr. neprirodno da naši mediji pišu o Adventu ili obrnuto da vaši mediji pišu o Ramazanu. Nemojte onda lagati, u isto vrijeme ti novinari koji pišu o ramazanu i poste pišu tekstove o građanskom društvu u kojem nije važno tko je koje vjere. O tom laganju u islamu govorimo, ili kad muftija u Mostaru laže da se kazalište gradi na haremu. Građansko društvo zastupaju dvije vrste ljudi, jugonostalgičari i bošnjački nacionalisti. U nekoj utopijskoj budućnosti, građansko društvo bi bilo moguće u nekoj ružičastoj varijanti, ali znamo mi dobro šta podrazumijeva građansko društvo u BiH. Ali kad smo kod laganja, koliko su Bošnjaci za građansko društvo, toliko su i Srbi za Dayton, ili Hrvati uopće za BiH. Tako da laž je tu samo političko sredstvo. S druge strane, kazalište se gradi na nekadašnjem haremu.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|