HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 ožu 2025, 06:12.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 435 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Teorija: problem europske demografije nije novac nego feminizam
PostPostano: 16 svi 2024, 20:27 

Ceha je napisao/la:

Dolaze šugava vremena, što je bilo, više ne vrijedi.

Ali pogrešno je to gledati kroz prizmu rata spolova.
Svi će raditi više.

Nije to rat spolova, nego jednostavno jedan nusprodukt moderniteta i zapravo sukob žena samih sa sobom, kojeg nisu ni svjesne.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2024, 20:33 

Kolko su poludele , sad hoće da im se plati što čuvaju decu i spremaju kavog jada za jelo .

Vrh

PostPostano: 16 svi 2024, 20:37 

Revizija je napisao/la:
Kolko su poludele , sad hoće da im se plati što čuvaju decu i spremaju kavog jada za jelo .

Pa čuj, to i nije toliko ludo, naime uvijek se to i plaćalo, tj. muškarac je to sve plaćao.

S obzirom da danas država oduzme čovjeku-randiku, poduzetniku gro para, red je da nešto i za obiteljske stvari.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2024, 20:48 

konzerva je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Dolaze šugava vremena, što je bilo, više ne vrijedi.

Ali pogrešno je to gledati kroz prizmu rata spolova.
Svi će raditi više.

Nije to rat spolova, nego jednostavno jedan nusprodukt moderniteta i zapravo sukob žena samih sa sobom, kojeg nisu ni svjesne.

Bilo što što nije dugoročno sposobno za opstanak će izumrijeti.

Imao si primjere u povijesti matrijalhalnih društava, pa...

Opstat će žene i ljudi općenito s više djece.
Oni koji imaju 1 ili manje će izumrijeti.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2024, 21:50 

zalutala je napisao/la:

Mislim da je jedan od problema i odgoj.
Možda griješim, nije mi to struka , ovo je samo moje razmišljanje.
Dosta ljudi djecu odgajaju s pričom da je najbolji/a, najljepši/a, da može ostvariti sve što poželi, da je kralj/ica i slično. Dijete će odrasti u uvjerenju da je najbolje, najsposobnije, da mu je samo nebo granica. Znam za slučajeve u srednjoj, kada su se roditelji dolazili svađati s profesorima jer im je dijete dobilo lošu ocjenu(o toj vrsti odgoja govorim, nadam se da razumiješ što želim reći).
I dogodit će se to da kada dečka cura prvi put odbije, pa drugi put da će taj dečko otići u svijet igrica, u svijet u kojem je zbilja najbolji, najsposobniji, i slično.
Naglašavam možda i griješim.
Ovo razmišljanje temeljim na jednoj psihijatrici koja je rekla; ako djetetu govorimo da je kralj mi se pretvaramo u njegove sluge(možda nisam najbolje citirala, no poanta je u tome).

Sve to stoji donekle, općenito svatko misli da zaslužuje najbolje i sl. ali i dalje nisi predložila rješenje.

Misliš da se slažeš da postoji problem, demografski, ako i ne misliš da su žene krive za to, što bi predložila da se to popravi?

Ja sam mislio da ćeš reći da žene trebaju pokazati više inicijative, potražiti dečke koji su ok za udati se, mnogi od njih bi ostavili igrice da im se ponudi nešto više...

Možda je vrijeme da žene ne smatraju više da je potez očajnika ako ona napravi prvi potez, i da, ako bude odbijena, ne bude emocionalno devastirana.
Jer to muškarci stalno doživljavaju i moraju se nositi s time.

Ipak ti emancipacija nije toliko uznapredovala da prelomiš preko tradicionalnih rodnih uloga oko začetka veze :zubati

Vrh

PostPostano: 16 svi 2024, 22:05 

Zašto ste navalili na brak kao preduvjet za djecu?

Samo je ženina volja preduvjet za djecu.

Morat ćemo poglede mijenjat. Podržavat samohrane majke koje naprosto hoće djecu a ne i muškarca, zatim žene koje imaju djecu s više muškaraca. Mislim da je za muškarce bolje da se i tako ostvare kao očevi nego nikako.

Jedna žena može roditi djece da se 4-5 mußkaraca imaju čime bavit.

Možda se trebamo skoncentrirat na one koje hoće a ne one koje neće.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2024, 22:31 

Junuz Djipalo je napisao/la:

Morat ćemo poglede mijenjat. Podržavat samohrane majke koje naprosto hoće djecu a ne i muškarca, zatim žene koje imaju djecu s više muškaraca. Mislim da je za muškarce bolje da se i tako ostvare kao očevi nego nikako.

Vidimo kakvo je to blagostanje donijelo crnačkim obiteljima u Americi.

U takvoj nekakvoj normalizaciji većina muškaraca se i dalje ne bi "ostvarili" kao očevi, nego bi manji postotak muškaraca pravio djecu mnogim ženama.

U situaciji u kojoj ženama nije nužno osigurati da otac ostane i da se brine za nju i djecu žene će isključivo birati onog najuzbidljivijeg sexualnog partnera s najizraženijim muževnim crtama. Ne nekoga tko će se brinuti o obitelji, ali u tom slučaju država mora uskočiti i dati, financijski, sve što otac nije.

Nakon toga riskiramo urušavanje sustava jer bit će mnogo onih koji osjećaju kako rade za tuđu djecu, a ta djeca, u obiteljima bez očeva često nisu odgojena kako treba.

Iako taj tvoj prijedlog bi pomogao demografiji. Možda ne napretku društva u cjelini ali sigurno da diže demografiju.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2024, 23:06 

Ne valja. Žene većinom ne znaju odgojiti djecu, posebno muškarce.

Inače veliki problem današnjih slabih muškaraca je i nastao jer su pustili žene blizu djece. Žena je više bila kući i imala utjecaj na djecu. Pa su djeca pošla u vrtić gdje je opet većina žena. Onda u školu gdje su većina učiteljica žene itd. U obrazovanju i odgoju sudjeluje nesrazmjerno veliki postotak žena i vrlo malo muškaraca, što je dovelo do današnjih problema.

1126 of 2558 - 44.02%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2024, 23:07 

Ma biži ća, nemojmo nered stvarat od djece
Ne znam kako je bit odgojen od strane samohrane majke, ali znam da nije dobro za to dijete
Puno su veći rizici za samo dijete kad je odgojeno od strane samograne majke
Ne dao Bog to nijednom dijetetu

Prije neki tjedan su mi se slučajno putevi spojili s jednim malim iz doma za nezbrinutu djecu, možda je imao 9/10 godina
Malo em ne zna granice(upada ti u razgovor, gleda u stvar gdje ne bi trebao gledat), tuče se, govori stvari što i najveća seljačina ne bi govorila a pogotovo ispred svojih autoriteta

Nedao Bog to nijednom dijetetu, stvarno!

Vrh

PostPostano: 16 svi 2024, 23:12 

Ali na kraju bokje je bit 100% otac 20% vremena
Nego 20% otac 100% vremena

Vrh

PostPostano: 16 svi 2024, 23:48 

Revizija je napisao/la:

Ma nemoguće da žene spremaju bilo kakav jad za jelo. Mislila sam da jedino lakiramo nokte i zovemo dostavu :zubati

Vrh

PostPostano: 16 svi 2024, 23:50 

Naša Kvačica je napisao/la:

Inače veliki problem današnjih slabih muškaraca je i nastao jer su pustili žene blizu djece. Žena je više bila kući i imala utjecaj na djecu. Pa su djeca pošla u vrtić gdje je opet većina žena. Onda u školu gdje su većina učiteljica žene itd. U obrazovanju i odgoju sudjeluje nesrazmjerno veliki postotak žena i vrlo malo muškaraca, što je dovelo do današnjih problema.

Jel tebe odgajala žena/majka?

Vrh

PostPostano: 17 svi 2024, 00:09 

potocnj je napisao/la:
zalutala je napisao/la:

Mislim da je jedan od problema i odgoj.
Možda griješim, nije mi to struka , ovo je samo moje razmišljanje.
Dosta ljudi djecu odgajaju s pričom da je najbolji/a, najljepši/a, da može ostvariti sve što poželi, da je kralj/ica i slično. Dijete će odrasti u uvjerenju da je najbolje, najsposobnije, da mu je samo nebo granica. Znam za slučajeve u srednjoj, kada su se roditelji dolazili svađati s profesorima jer im je dijete dobilo lošu ocjenu(o toj vrsti odgoja govorim, nadam se da razumiješ što želim reći).
I dogodit će se to da kada dečka cura prvi put odbije, pa drugi put da će taj dečko otići u svijet igrica, u svijet u kojem je zbilja najbolji, najsposobniji, i slično.
Naglašavam možda i griješim.
Ovo razmišljanje temeljim na jednoj psihijatrici koja je rekla; ako djetetu govorimo da je kralj mi se pretvaramo u njegove sluge(možda nisam najbolje citirala, no poanta je u tome).

Sve to stoji donekle, općenito svatko misli da zaslužuje najbolje i sl. ali i dalje nisi predložila rješenje.

Misliš da se slažeš da postoji problem, demografski, ako i ne misliš da su žene krive za to, što bi predložila da se to popravi?

Ja sam mislio da ćeš reći da žene trebaju pokazati više inicijative, potražiti dečke koji su ok za udati se, mnogi od njih bi ostavili igrice da im se ponudi nešto više...

Možda je vrijeme da žene ne smatraju više da je potez očajnika ako ona napravi prvi potez, i da, ako bude odbijena, ne bude emocionalno devastirana.
Jer to muškarci stalno doživljavaju i moraju se nositi s time.

Ipak ti emancipacija nije toliko uznapredovala da prelomiš preko tradicionalnih rodnih uloga oko začetka veze :zubati

Rješenje sam već predložila ne jednoj od prethodnih stranica.
Budući da većina ljudi živi od prosječne plaće, mislim da bi bilo u redu na nivou države donijeti zakon koji propisuje olakšice višečlanim obiteljima.
Nešto slično kao što je u ZG bilo status majke odgojiteljice(nešto na tom tragu).
Ili neke stambene olakšice, bilo što što bi mladim obiteljima pružilo sigurnost.
Naravno, zakon oko kojeg bi se postigao koncenzus da se ne bi dogodilo da neka druga vladajuća garnitura ukine isti.

Ne vjerujem da muškarci stalno doživljavaju odbijanja, po toj logici niti bi bilo oženjenih niti dečki koji su u vezama. A opet s druge strane imamo i cura koje ne uspiju osvojiti dečka koji joj je zapeo za oko, vidim takve ne spominjete, spram njih nikakve empatije. Samo kuknjava nad jadnim dečkima koje cure odbijaju i gaze njihova nježna srca :zubati
O kakvoj ti emancipaciji pričaš, ja sam tradicionalna :zubati

Vrh

PostPostano: 17 svi 2024, 00:29 

Žene nisu potrebne u gospodarstvu, nisu dobre za odgajanje djece, ne znaju kuhati(netko reče skuha jad od jela), itd.,itd..Jedino u čemu smo dobre je gaženje muških nježnih srdaca.
Gospodo, budući da je tehnologija toliko uznapredovala, već se govori o umjetnim maternicama, samo se malo strpite dok ih ne usavrše.
Naručite si desetak djece, naravno muške, na to dobro pazite da se ne bi zeznuli i naručili koje žensko .
Budući da ste toliko sposobni vjerujem da ćete uz posao uspjeti odgojiti djecu.
Ako ne možete sami nađite si nekog muškarca da vam pomogne.
Mi žene ćemo pročerdati novce koje zarađujemo, nećemo se razmnožavati(za zabavu, ah tehnologija je uznapredovala naći ćemo neke igračke koje će vas zamijeniti) kad izumremo ukinut će se bespotrebna radna mjesta koja zauzimamo. Neće te više jesti loše skuhanu hranu, nitko vas neće odbijati itd.itd..

Ostat će vam demografski oporavljen svijet, ostat će vam radna mjesta i vi kao dominantni mužjaci.
Malo je problem što ćete jedino nad drugim mužjacima moći dominirati, al Bože moj vi ste pametni već ćete se snaći i organizirati.
Citirat ću jednog forumaša ; samo sabur :zubati

Vrh

PostPostano: 17 svi 2024, 02:40 

Bilo kako bilo, sve se vraća, sve se plaća. Karma is a bitch.

Demografska propast je poetska pravda za ljude koji su pogazili svoju ljudskost, čast, obraz, svaku vrstu ljubavi, sem one prema kućnim ljubimcima i sve što bi trebalo biti sveto svakom čovjeku na oltaru lažnih nacija, lažnih religija, materijalizma, konzumerizma i svih -izama.

Svatko je dobio što je tražio i neka svijet ljudi propadne kad nisu bili ljudi.
Žao mi je one manjine koja je htjela, ali nije mogla od bolesne većine ljudskog otpada.

Tko vas jebe, niste bolje ni zaslužili.
:neznam

Vrh

PostPostano: 17 svi 2024, 05:55 

zalutala je napisao/la:

Jel tebe odgajala žena/majka?

Eto sad ćemo pričati o meni umjesto o temi. :001_rolleyes

1126 of 2558 - 44.02%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2024, 06:29 

Ako novac nije bio problem za velik broj djece prije 50 ili 100 godina, onda sigurno nije niti danas. Feminizam jest jedan od problema, ali u ništa manjoj mjeri nego i mužki mentalitet i slabost. Obćenito su mužki i ženske postali razmaženi i nesposobni na žrtvu, a također umjesto kano nekad u Boga, sad se pouzdaje samo u svoje slabe snage a samim time su vrlo plašljivi i nesigurni. Mentalitet današnjeg zapadnjaka jest vlastita guzica, ter svu vriednost i prioritet u životu polaže u novac. Novac mu je mjerilo kvalitete života i uspjeha. Obično kad u 40-im i 50-im padne u depresiju, onda bude kasno da si popravlja privatni život, ter mu tek onda dođe iz guzice u glavu da će unatoč svim novcima umriet sam i napušten u starosti ili bolesti i onda kano izlaz vidi samoubojstvo.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2024, 07:57 

zalutala je napisao/la:
Žene nisu potrebne u gospodarstvu, nisu dobre za odgajanje djece, ne znaju kuhati(netko reče skuha jad od jela), itd.,itd..

za boldano se ne bih složio. Nije pametno od muškarca da sve prepusti ženi (a to su nažalost muški napravili često i uzrokovali zlo time), ali žena je ključ u skrbi o djeci, nezamijenjiv.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2024, 07:59 

Nikad kod samhranih majki nećeš imati TFR iznad 2, to nije zabilježeno u povijesti čovječanstva.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2024, 08:00 

Ceha je napisao/la:
Bilo što što nije dugoročno sposobno za opstanak će izumrijeti.

Imao si primjere u povijesti matrijalhalnih društava, pa...

Opstat će žene i ljudi općenito s više djece.
Oni koji imaju 1 ili manje će izumrijeti.

Na ovaj način će izumrijeti svi. I oni koji sada imaju više djece, neće imati isti trend kod iduće generacije. Objasnio sam zašto, ne da mi se ponavljati.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2024, 08:11 

zalutala je napisao/la:

Ne vjerujem da muškarci stalno doživljavaju odbijanja, po toj logici niti bi bilo oženjenih niti dečki koji su u vezama. A opet s druge strane imamo i cura koje ne uspiju osvojiti dečka koji joj je zapeo za oko, vidim takve ne spominjete, spram njih nikakve empatije. Samo kuknjava nad jadnim dečkima koje cure odbijaju i gaze njihova nježna srca :zubati
O kakvoj ti emancipaciji pričaš, ja sam tradicionalna :zubati

Nije ovo stvar "vjerovanja", nego statistike. Žene danas zarađuju sve više, i to je emancipacija u ekonomskom smislu. Nema tu vjerovanja.

Opet, i u ovom postu pokazuješ potpuno nerazumijevnaje problema. Ti navodiš da postoje cure koje nisu uspjele osvojiti nekog dečka. Da, postoje. Ali nju već čeka DRUGI dečko, koji joj se nudi i kojeg ona neće, jer misli da je ne znam šta.

Kod muškaraca toga nema. Muškarac kad ne prođe kod jedne ide k drugoj.

Danas imamo 20-30% neudatih i neoženjenih kojima se bliži četrdeseta upravo zbog takvog ženskog pristupa. Ako nisam dobila onog koji mi je "zapeo za oko" nikog neću. I nisu tu problem jadna muška srca (jer na kraju te žene, kad im prođu godine i ostanu mačke i vibratori, budu najjadnije, najdepresivnije i najnestabilnije, ali svojim odabirom), problem je posljedica toga po DEMOGRAFIJU.

E vidiš, tu je srž problema s ekonomskom emancipacijom. Žene koje nisu ekonomski potkovane, nemaju taj problem hiperselektivnosti i ne ostaju neudane. Zato u prošlosti nije bilo 20-30% neudanih, jer je brak bio jedino jamstvo kakve takve ekonomske sigurnosti za ženu.

Ti si to ne želiš prihvatiti, jer si defanzivno uvrijeđena što je netko usudio se zamisli, kritizirati žene, svetu kravu modernog izumirućeg društva.

Ali da si realna, da si objektivna i da si spremna barem malo na samokritiku, uvidjela bi da taj problem zaista postoji i da postaje sve gori, što su žene ekonomski uspješnije. Što su uspješnije, sve su selektivnije i posljedično je sve više neudatihi i bez djece. I to je spirala bez kraja.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2024, 08:40 

konzerva je napisao/la:
zalutala je napisao/la:
Žene nisu potrebne u gospodarstvu, nisu dobre za odgajanje djece, ne znaju kuhati(netko reče skuha jad od jela), itd.,itd..

za boldano se ne bih složio. Nije pametno od muškarca da sve prepusti ženi (a to su nažalost muški napravili često i uzrokovali zlo time), ali žena je ključ u skrbi o djeci, nezamijenjiv.

Zalutala radi ono što mnogi rade na forumu, malo karikira tuđi post i nadodaje, da ne kažem izmišlja radi boljeg efekta :zubati , ne bi li svojoj tezi dodala argument. :zubati

Ja nisam rekao da žene nisu dobre za odgajanje djece, a osim toga na temi je bilo i raznih drugih zaključaka poput tih da mrzim žene, da sam rekao da su žene glupe, itd. Ni to nisam nikad rekao niti se takav citat može pronaći.

To se stalno događa od mnogih. Što onda mogu zaključiti nego da općenito ljudi (i muškarci i žene) većinom izbjegavaju napor razmišljanja, i radije će skratiti proces doslovnim izmišljanjem budalaština i bez puno razmišljanja odmah preći na zaključak.

A glede teme, pa svaka statistika pokazuje da domaćinstva gdje sama majka odgaja dijete na kraju to dijete ima veću šansu postati narkoman, kriminalac, razviti depresiju i u svakom slučaju bude nesretniji i neuspješniji od djece koja su u životu imala mušku figuru kao uzor i moralni kompas, pa zašto ne reći i kao sredstvo discipline. To je opće poznato, kao prosjek naravno, i opet naravno svatko može pronaći pojedinačni primjer nekog tko je bio bijednik pa kasnije ipak uspio, što ne mijenja ukupni rezultat.

Ne mogu se djeca odgajati samo lijepim riječima, nekad je sukob potreban, pa i neophodan, pa bolje prije dok su mali, kasno je kad narastu. :zubati

1126 of 2558 - 44.02%

Vrh

PostPostano: 17 svi 2024, 09:25 

konzerva je napisao/la:

Zalutala radi ono što mnogi rade na forumu, malo karikira tuđi post i nadodaje, da ne kažem izmišlja radi boljeg efekta :zubati , ne bi li svojoj tezi dodala argument. :zubati

Ja nisam rekao da žene nisu dobre za odgajanje djece, a osim toga na temi je bilo i raznih drugih zaključaka poput tih da mrzim žene, da sam rekao da su žene glupe, itd. Ni to nisam nikad rekao niti se takav citat može pronaći.

To se stalno događa od mnogih. Što onda mogu zaključiti nego da općenito ljudi (i muškarci i žene) većinom izbjegavaju napor razmišljanja, i radije će skratiti proces doslovnim izmišljanjem budalaština i bez puno razmišljanja odmah preći na zaključak.

A glede teme, pa svaka statistika pokazuje da domaćinstva gdje sama majka odgaja dijete na kraju to dijete ima veću šansu postati narkoman, kriminalac, razviti depresiju i u svakom slučaju bude nesretniji i neuspješniji od djece koja su u životu imala mušku figuru kao uzor i moralni kompas, pa zašto ne reći i kao sredstvo discipline. To je opće poznato, kao prosjek naravno, i opet naravno svatko može pronaći pojedinačni primjer nekog tko je bio bijednik pa kasnije ipak uspio, što ne mijenja ukupni rezultat.

Ne mogu se djeca odgajati samo lijepim riječima, nekad je sukob potreban, pa i neophodan, pa bolje prije dok su mali, kasno je kad narastu. :zubati

Imam ja frenda iskusnjaru s kojim bih se složio. Njegova izjava je: Do 10. godine daj dite materi, priko ćaći.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2024, 10:44 

konzerva je napisao/la:
zalutala je napisao/la:

Izvukao si crticu iz posta u kojem sam napisala da vas očekuje divna budućnost u kojoj vam tehnologija nudi mogućnost demografskog oporavka bez smetala žena. Žene se neće razmnožavati i izumrijet ćemo.
Da ponovim, stvaraju se umjetne maternice, malo se strpite dok ih ne usavrše.
Zamisli kako će biti divno, imat ćeš maternicu koja će ti biti pokorna i uvijek dostupna.
Nikad te neće odbiti.
Rađat će ti onoliko djece koliko želiš.
Nikad je neće zaboliti glava.
Neće zauzimati neko nepotrebno radno mjesto i na istom lakirati nokte i tu i tamo ispisati koju uputnicu.
Bio bi to svijet idealan za tebe, maternice koje su ti pokorne i uvijek dostupne a sve esencijalne poslove obavljaju muškarci, poslovi koji nisu esencijalni neće ni postojati jer žena neće biti.
Svijet u kojem te nikad nitko neće odbiti.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2024, 10:50 

konzerva je napisao/la:

Ja izmišljam i karikiram, a na kraju si napisao ono što sam već pisala na prethodnim stranicama, da je i do odgoja.
Ah da, i žene su i za odgoj nesposobne.
Koje je vaše rješenje?
Da vam rodimo djecu, damo vam ih i maknemo se u stranu?
Što da napravimo da napokon budete zadovoljni?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 435 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: