HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 06 ožu 2025, 13:10.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1887 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 76  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Nova rezolucija o Srebrenici
PostPostano: 26 svi 2024, 19:54 

Dakle, to je to. Hoće li se Muslimani bar zahvaliti tko im je otvorio vrata?

https://youtu.be/MDx8XSkbt6I?t=508

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 20:07 

novem je napisao/la:
Dakle, to je to. Hoće li se Muslimani bar zahvaliti tko im je otvorio vrata?

https://youtu.be/MDx8XSkbt6I?t=508

13:10 :zubati

Gluho bilo, Nenadu se smiješi transfer na @TV =)) =)) =))

:zivili

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 20:13 

SarajkaDjevojka je napisao/la:
Jedino prilika u glavama ludih Srba. Civilizirani svijet je rekao svoje sa glasanjem. I sto se tiče civiliziranog svijeta nema nikakve dileme, niti razračunavanja.

Suzdržanost je razračunavanje. Pa čak i ne prisutnost glasovanju.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 20:16 

novem je napisao/la:
Jedino prilika u glavama ludih Srba. Civilizirani svijet je rekao svoje sa glasanjem. I sto se tiče civiliziranog svijeta nema nikakve dileme, niti razračunavanja.

Citat:
Ministar spoljnih poslova Hondurasa zahvaljuje se Vladi Srbije na 500.000 $ za obnovu bolnice Roatán?! Da li je 500.000 $ ipak prevelika cena za uzdržan glas Hondurasa? Kada je Vlada odlučivala o ovoj i ovakvim "donacijama", kao što je i ona nedavno za Ukrajinu? Zašto je to tajna za građane Srbije?

Toliko o suzdržanim!

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 20:19 

novem je napisao/la:

Citat:
Ministar spoljnih poslova Hondurasa zahvaljuje se Vladi Srbije na 500.000 $ za obnovu bolnice Roatán?! Da li je 500.000 $ ipak prevelika cena za uzdržan glas Hondurasa? Kada je Vlada odlučivala o ovoj i ovakvim "donacijama", kao što je i ona nedavno za Ukrajinu? Zašto je to tajna za građane Srbije?

Toliko o suzdržanim!

Jedan primjer. ok.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 20:38 

Nije Vučić bas tolika budala da sve “Donacije” isplivaju.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 20:42 

Haram je napisao/la:

Ti stvarno mislis da ce ta rezolucija igrati ikakvu, ali zaista IKAKVU ulogu, kad govorimo o tome sta se uci po austrijskim skolama?

Imam poprilicno dobar uvid u obrazovni segment austrijskog drustva, i mogu ti reci, sve i da se uci, da se uopste dodje do 95. godine, to ti kod 99 posto ulazi u jedno uho a izlazi iz drugog. Pri cemu cisto sumnjam da ce Srebrenica uopste i uci u skolske udzbenike. Ali i ako udje, to ce ti biti kratak odlomak o ratu u SFRJ, raspadu, i zlocinima. I ako se spomene Srebrenica kao genocid, ona bi se spominjala i bez ove rezolucije jer je EU uglavnom priznala zlocin u Srebrenici kao genocid, pa tako i BRD, Engleska, i sve ove "civilizovane zemlje" na koje se pozivas. (Kina najstarija civilizacija planete, al hajd nek ti "bidne"...)

A kao sto vidimo, ovom priznanju se veci dio planete nije priklonio uprkos njemacko-ruandskoj rezoluciji. Tako da - ponavljam - ovo moze samo sluziti za izdrkavanja kratkorocnog tipa. Ali ono sto je ocito, je dodatno produbljivanje mrznje i sipanje benzina na vatru ratne psihoze.

Niko ne očekuje da djeca u školama diljem EU na odmorima raspravljaju o rezoluciji. No da je veliki civilizacijski iskorak sam ulazak u udžbenike bogami jeste i biće.

Ja znam odlučno kako fercera obrazovni sistem i sto se traži i preferira. A to sigurno nije povjest. Tako da djeca u školama u EU ne raspravljaju medjusobno i o stradanju Zidova. A to nije ni poenta.

Ne spinaj srpske nebuloze. Ovoj rezoluciji se nije priklonilo 19 zemalja. Tačno devetnaest. Slovima. Uzdrzane se jedino kod ludih četa računaju u protiv. U svijetu ne.
A ja od propalih režima i ušljivih diktatora i ne očekujem da civilizirano postupaju.

Sto se tiče pomirenja, ono može naravno. No nakon priznanja svih pizdarija koje je Srbija i VJ i Šumska i vojska VRS uradile. Sa paravojnim formacijama. Samo katarza. Ako katarze nema onda jbg.

Kad Srbi kazu da cevapi valjaju, ja cu reci da su upravu. Ne mozes od mene traziti da ne priznam da su cevapi dobra stvar.

Jesi li cula sta je rekao Senad Hadzifejzovic u vezi rezultata kojim se kiti Lagumdzija u vezi rezolucije?

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 20:46 

I sto Muslimani misle da ce postici sa tom nekakvom rezolucijom?
Svijet ce im na racun rezolucije krenuti slati humanitarnu pomoc od koje ce zivjeti narednih 30 godina?

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 20:47 

Neobvezujućom rezolucijom.

1126 of 2558 - 44.02%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 20:51 

Ima li neko podatak o tome je li bila ijedna rezolucija GS UN da je usvojena sa manje glasova ZA ?

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 20:57 

bezimeni12 je napisao/la:
Ima li neko podatak o tome je li bila ijedna rezolucija GS UN da je usvojena sa manje glasova ZA ?

Ne znam ali moja pretpostavka da nikad nije bilo više suzdržanih i onih koji su odbili da glasaju kad se glasalo o genocidima.Mnogo država očigledno smatraju da tu nešto smrdi.
Missim zašto bi neko bio protiv ustanovljenja dana sjećanja na žrtve genocida ako vjeruje da to za šta se tvrdi da je genocid jeste genocid ?

The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 20:58 

Haram je napisao/la:

Niko ne očekuje da djeca u školama diljem EU na odmorima raspravljaju o rezoluciji. No da je veliki civilizacijski iskorak sam ulazak u udžbenike bogami jeste i biće.

Ja znam odlučno kako fercera obrazovni sistem i sto se traži i preferira. A to sigurno nije povjest. Tako da djeca u školama u EU ne raspravljaju medjusobno i o stradanju Zidova. A to nije ni poenta.

Ne spinaj srpske nebuloze. Ovoj rezoluciji se nije priklonilo 19 zemalja. Tačno devetnaest. Slovima. Uzdrzane se jedino kod ludih četa računaju u protiv. U svijetu ne.
A ja od propalih režima i ušljivih diktatora i ne očekujem da civilizirano postupaju.

Sto se tiče pomirenja, ono može naravno. No nakon priznanja svih pizdarija koje je Srbija i VJ i Šumska i vojska VRS uradile. Sa paravojnim formacijama. Samo katarza. Ako katarze nema onda jbg.

Kad Srbi kazu da cevapi valjaju, ja cu reci da su upravu. Ne mozes od mene traziti da ne priznam da su cevapi dobra stvar.

Jesi li cula sta je rekao Senad Hadzifejzovic u vezi rezultata kojim se kiti Lagumdzija u vezi rezolucije?

Senad je retardiran egomanijak. Bolesno ljubomoran na Zlatka. Nije da Zlaja nije imao gafova, no posao u vezi rezolucije uradio je perfektno. To mu ni najveći skeptici ne mogu osporiti.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 21:02 

Pola milijuna suzdržan glas, 2-3 milijuna glas protiv, ili ekvivalent u trgovačkim povlasticama sa Srbijom.

Nema ukradenog hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ako nema BiH.

33% dionica firme koja je bankrotirala vrijede 0.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 21:06 

19 protiv, a Vučko je najavljivao 40. Znaci los je trgovac. Totalno. Iskreno i ja sama sam mislila oko 30 protiv. Ko bi se nadao da neće biti ni 20.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 21:13 

Citat:
Jucer se u Skupstini UN, preko rezolucije o genocidu u Srebrenici, dogodio jedan istorijski presedan, poslije kojeg vise svijet nikad nece biti ono sto je bio.
Naime, jucer je svijet mogao da vidi potpunu, novoblokovsku podjelu svijeta.
Predlagaci rezolucije su "potjerali zeca, a istjerali medvjeda".
Naime, u mnogim diskusijama o genocidu u Srebrenici, po kojim je za ogromnu vecinu diskutanata, neovisno kako su glasali, genocid u Srebrenici neupitan. Ali je kroz vecinu diskusija centralno mjesto zauzimala Palestina i palestinski narod, a Izrael je pretrpio takvi moralni sunovrat od kojeg ce se tesko oporaviti. Nova geostrateska podjela svijeta je potpuno na vidiku, a nazire se i novi sukob civilizacija (ili bolje receno, ideologija).
Ono sto je neupitno, pored Izraela, koji je apsolutno porazen, kao i njegovi sponzori, apsolutni gubitnik jucerasnje sjednice Skupstine UN je Srbija, ali ona to ne vidi, jer njihov jedini spas je ako se iz Srbije "presele na nebo".
Naime, jucer je glasanje pokazalo da je BiH ipak geostrateski projekat zapada i da jucerasnjom sjednicom Srbija ima sansu samo ako svoju teritoriju izdila za dijelove Ukrajine koji su trenutno pod Ruskom okupacijom.
Sjeverna Makedonija, Albania, Crna Gora, BiH, Hrvatska, Rumunija, Bugarska. Srbija se granici, sto rekli titići, sa "brigama", a ko se granici sa brigama, dozivi sudbinu SFRJ. Srbija je postala "srebrenicka enklava", a jedini dotok vazduha ce imati preko Madjarske, koja ce joj toliki biti "prijatelj", da ce nasrojati prvom prilikom da svoje "bratske veze," sa Srbijom utvrdi oko Zemuna. Daj boze da u novom svjetskom poretku i Novi Sad ostane u Srbiji, a bojim se da BiH ne izgubi i Banjaluku, jer bi grad na Vrbasu u nekoj blizoj buducnosti mogao biti centar neke nove NDH koja bi bila nista drugo do austrougarska provincija. Srbija je svojom "mudrom" politikom sebe dovela u situaciju da je u buducnosti moze spasavati samo Rusko-kineski desant, ili "humana evakuacija", kako je to ona izvrsila nad narodom Podrinja u Srebrenici.
Vucic se do kosti ponovo ogolio. Ako Srbija nastavi putem "srpskog sveta", ubijedjen sam da ce njihov svet svakog dana biti sve manji, a mislim da ce u narednom periodu svaki Srbim na zapadu ponovo poceti da krije da je Srbin.
Pozivam ideoloske bradate placenike i hidzab placenice po BiH da se sto prije pocnu brijati i bosce sa glava skidati, jer ce im veca perspektiva u narednom periodu biti u Srbiji nego u BiH.
Jedina sansa Srbije je potpuna propast zapada, ali treba jedno znati - kada zapad dozivi svoj potpuni krah, tada ce se i Isus spustiti sa neba, a kad on sidje, "svakako smo sve djaba krecili".

Ibran

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 21:30 

Robbie MO je napisao/la:
Pola milijuna suzdržan glas, 2-3 milijuna glas protiv, ili ekvivalent u trgovačkim povlasticama sa Srbijom.

Bijedna Srbija nije mogla keširati 300 milijuna za obaranje rezolucije. :zubati

1126 of 2558 - 44.02%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 21:39 

Naša Kvačica je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Bijedna Srbija nije mogla keširati 300 milijuna za obaranje rezolucije. :zubati

A možda je suprotna strana turskim ili arapskim novcem također plaćala glas Za?

Možda je Za 1m?

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 21:40 

Haso je napisao/la:
Citat:
Jucer se u Skupstini UN, preko rezolucije o genocidu u Srebrenici, dogodio jedan istorijski presedan, poslije kojeg vise svijet nikad nece biti ono sto je bio.
Naime, jucer je svijet mogao da vidi potpunu, novoblokovsku podjelu svijeta.
Predlagaci rezolucije su "potjerali zeca, a istjerali medvjeda".
Naime, u mnogim diskusijama o genocidu u Srebrenici, po kojim je za ogromnu vecinu diskutanata, neovisno kako su glasali, genocid u Srebrenici neupitan. Ali je kroz vecinu diskusija centralno mjesto zauzimala Palestina i palestinski narod, a Izrael je pretrpio takvi moralni sunovrat od kojeg ce se tesko oporaviti. Nova geostrateska podjela svijeta je potpuno na vidiku, a nazire se i novi sukob civilizacija (ili bolje receno, ideologija).
Ono sto je neupitno, pored Izraela, koji je apsolutno porazen, kao i njegovi sponzori, apsolutni gubitnik jucerasnje sjednice Skupstine UN je Srbija, ali ona to ne vidi, jer njihov jedini spas je ako se iz Srbije "presele na nebo".
Naime, jucer je glasanje pokazalo da je BiH ipak geostrateski projekat zapada i da jucerasnjom sjednicom Srbija ima sansu samo ako svoju teritoriju izdila za dijelove Ukrajine koji su trenutno pod Ruskom okupacijom.
Sjeverna Makedonija, Albania, Crna Gora, BiH, Hrvatska, Rumunija, Bugarska. Srbija se granici, sto rekli titići, sa "brigama", a ko se granici sa brigama, dozivi sudbinu SFRJ. Srbija je postala "srebrenicka enklava", a jedini dotok vazduha ce imati preko Madjarske, koja ce joj toliki biti "prijatelj", da ce nasrojati prvom prilikom da svoje "bratske veze," sa Srbijom utvrdi oko Zemuna. Daj boze da u novom svjetskom poretku i Novi Sad ostane u Srbiji, a bojim se da BiH ne izgubi i Banjaluku, jer bi grad na Vrbasu u nekoj blizoj buducnosti mogao biti centar neke nove NDH koja bi bila nista drugo do austrougarska provincija. Srbija je svojom "mudrom" politikom sebe dovela u situaciju da je u buducnosti moze spasavati samo Rusko-kineski desant, ili "humana evakuacija", kako je to ona izvrsila nad narodom Podrinja u Srebrenici.
Vucic se do kosti ponovo ogolio. Ako Srbija nastavi putem "srpskog sveta", ubijedjen sam da ce njihov svet svakog dana biti sve manji, a mislim da ce u narednom periodu svaki Srbim na zapadu ponovo poceti da krije da je Srbin.
Pozivam ideoloske bradate placenike i hidzab placenice po BiH da se sto prije pocnu brijati i bosce sa glava skidati, jer ce im veca perspektiva u narednom periodu biti u Srbiji nego u BiH.
Jedina sansa Srbije je potpuna propast zapada, ali treba jedno znati - kada zapad dozivi svoj potpuni krah, tada ce se i Isus spustiti sa neba, a kad on sidje, "svakako smo sve djaba krecili".

Ibran

Kakav geopolitićki galimatijas je mučeni Ibro izhanaliziro :smijeh

Znači, prvo će se pomiriti makedonci i njihovi šiptari pa će udariti sa jugoistoka :zubati

Potom će se izmiriti Srbi i Crnogorci pa slijedi i udar sa juga :zubati

Poslije toga će Srbi iz Podrinja primiti islam i udariti sa zapada :zubati

Istovremeno će se i Srbi iz Semberije osunetiti i udariti na sjeverozapad :zubati

Rumuni će "tradicionalno" forsirati sjeveroistok :zubati

Jenkiji će povući flote iz Sredozemlja, Crvenog mora, Crnog mora, Baltika, i Južnokineskog mora te iste preusmjeriti u Jadran :zubati

I najvažnije, "topovsko meso" će podići tur sa mindeta srhknuvši zadnji voždrljuk kahve, ispljunuti shishu, proždrti lohkum i gazijski zaalahati =)) =)) =))

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 21:41 

Ma nasreću sve države koje su bile ZA, nisu nikakva fukara pa da im kupis glas. Sve su to civilizirana, demokratska i razvijena društva.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 22:10 

Vickast ovaj Rumenko
https://www.klix.ba/vijesti/bih/becirov ... /240526063

The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 22:23 

Citat:
. Predsjedavaći Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović oglasio se još jednom povodom usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Citat:
On je u obraćanju na svom Instagram profilu kazao da je Bosna i Hercegovina pobijedila, ubjedljivo, te da ju je nemoguće osporiti.

"Iz mjeseca u mjesec, iz godine u godinu, to će biti sve jasnije, 84 glasa za istinu i Bosnu i Hercegovinu i samo 19 glasova za negatore genocida. Svaki glas za Bosnu i Hercegovinu je čist kao suza. Mi nismo nikome plaćali 500.000 dolara da bude suzdržan. Koliko su negatori genocida plaćali nekim državama to ćemo tek saznati", kazao je Bećirović.
Istakao je da je Bosna i Hercegovina pokazala dostojanstvo i da se izborima za pravdu i istinu.
"Bosne i Hercegovina je pokazala snagu i odlučnost. Bosna i Hercegovina nije zanijemila kako to govori aktuelni predsjednik Srbije, mi iskazujemo poštovanje žrtvama genocida u Srebrenici", kazao je.
Dodao je da u Generalnoj skupštini Un-a nije bila sportska utakmica, već je usvojena Rezolucija o jedinom genocidu u Evropi poslije Drugog svjetskog rata.
"Umjesto što koristi riječ 'ponos' pozivam predsjednika Srbije da počne koristiti riječ 'sramota'", rekao je Bećirović.

Strašno ludilo!

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 22:26 

Ako nekog zanima, Srbi su pobijedili. :zubati :zubati :zubati

slika

1126 of 2558 - 44.02%

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 22:39 

Vidi Jovane... :scared

Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 22:49 

Citat:
. Predsjedavaći Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović oglasio se još jednom povodom usvajanje Rezolucije o genocidu u Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Citat:
On je u obraćanju na svom Instagram profilu kazao da je Bosna i Hercegovina pobijedila, ubjedljivo, te da ju je nemoguće osporiti.

"Iz mjeseca u mjesec, iz godine u godinu, to će biti sve jasnije, 84 glasa za istinu i Bosnu i Hercegovinu i samo 19 glasova za negatore genocida. Svaki glas za Bosnu i Hercegovinu je čist kao suza. Mi nismo nikome plaćali 500.000 dolara da bude suzdržan. Koliko su negatori genocida plaćali nekim državama to ćemo tek saznati", kazao je Bećirović.
Istakao je da je Bosna i Hercegovina pokazala dostojanstvo i da se izborima za pravdu i istinu.
"Bosne i Hercegovina je pokazala snagu i odlučnost. Bosna i Hercegovina nije zanijemila kako to govori aktuelni predsjednik Srbije, mi iskazujemo poštovanje žrtvama genocida u Srebrenici", kazao je.
Dodao je da u Generalnoj skupštini Un-a nije bila sportska utakmica, već je usvojena Rezolucija o jedinom genocidu u Evropi poslije Drugog svjetskog rata.
"Umjesto što koristi riječ 'ponos' pozivam predsjednika Srbije da počne koristiti riječ 'sramota'", rekao je Bećirović.

Strašno ludilo!

Ovo je trebalo da bude kruna svih prethodno donesenih rezolucija . Inicijatori su računali sa dva tri glasa protiv i eventulano dva tri uzdržana glasa.Ispalo je bitno drugačije.Negator genocida je veći dio planete zemlje.Ako je ta etiketa do prošlog četvrtka prividno nešto i značila od momenta kad su saopšteni rezultati glasanja,potpuno je deplasirana.
Uvijek će vam biti odgovorono da većina čovječanstva ne dijeli stav o tome da je u Srebrenici bilo genocida.

Vrh

PostPostano: 26 svi 2024, 23:08 

Sad su ljuti na onog senada jer je jadan izletio i prizna da je rezolucija *** :smijeh

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1887 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 76  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Banya, Groot i 54 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: