|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 21 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Narenta
|
Naslov: Sarajevo Postano: 07 srp 2022, 22:34 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Crnivuk
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 07 srp 2022, 22:36 |
|
|
Ovo smo mi radili u 2004.
|
|
Vrh |
|
|
Narenta
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 07 srp 2022, 22:58 |
|
|
Crnivuk je napisao/la: Ovo smo mi radili u 2004. Izbacili smo SDA sa vlasti, pa je sada bolje.
|
|
Vrh |
|
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 08 srp 2022, 22:37 |
|
|
Narenta je napisao/la: https://www.klix.ba/biznis/privreda/za-sutra-najavljeno-raspisivanje-tendera-za-prosirenje-trolejbuske-mreze-do-vogosce/220707047
Poslije uspostavljanja trolejbuske linije i završetka započetih radova na Kobiljoj Glavi, Vogošća će biti odlično povezana.
Povezujemo Šeher Kuda će ići trasa Dobrinja - Vogošća ?
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 25 lip 2024, 09:12 |
|
|
Docent Barbarić nakon incidenta u sarajevskoj katedrali: Glavni problem nisu izgrednici nego nešto puno ozbiljnije https://www.bitno.net/vijesti/hrvatska/ ... zbiljnije/
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
|
Haso
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 09 srp 2024, 15:01 |
|
|
Kanton Sarajevo uplatilo polovinu svih javnih prihoda u Federaciji. Ilidža je dala oko 30. postotaka od pomenute polovine odnosno 15. postotaka na nivou Federacije. Na Ilidži je 2013. živjelo oko 66.000 stanovnika. Do novih pobjeda.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 09 srp 2024, 18:42 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39052 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Ne znam odakle ti to pola kad se taj postotak za Sarajevski kanton kreće oko 37%
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 09 srp 2024, 18:46 |
|
|
Na kraju ce se i ispostaviti da jedino Bosnjaci vole i bore se za ovu drzavu
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Noname01
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 09 srp 2024, 19:07 |
|
|
daramo je napisao/la: Ne znam odakle ti to pola kad se taj postotak za Sarajevski kanton kreće oko 37% Hoćemo i taj postotak uzeti i povezati s brojem stanovnika u Federaciji?
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 09 srp 2024, 19:38 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39052 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Karabaja je napisao/la: Na kraju ce se i ispostaviti da jedino Bosnjaci vole i bore se za ovu drzavu Javne kompanije koje posluju u cijeloj FBiH sa sjedištem u Sarajevu naravno da vole novac Bošnjaka čiji dio onda vraćaju u državni aparat na koji su prikopčane tisuće uhljeba. Bošnjaci najviše od svega vole sisati državu, ti najviše vole i "bore" se za državu. Gologizani se bore da foteljaši imaju šta sisati, na sreću sve manje tih idiota.
|
|
Vrh |
|
|
Haso
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 10 srp 2024, 08:58 |
|
|
Najlošije se drži unskosanski kanton koji ima podosta stanovnika a i tuzlanski je najmnogobrojniji a daje prilično malo. Svi ostali kantonu u vidnom su usponu. Na začelju po razvijenosti je srednjobosanski kanton ali je i tamo živnulo.
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 23 srp 2024, 08:03 |
|
|
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 24 srp 2024, 14:21 |
|
|
Ali zena stvarno sve radi pod okriljem noci Treba poduzeti zakonske mjere da se Benjamina Karić zaustavi u estetskom, moralnom i urbanističkom uništavanju i ponižavanju Sarajeva! Moja crna PVC vrećica pred ulazom u haustor bila je prava konceptualna instalacija u poređenju sa kičerskim, dunđerskim „dijamantom“ kojeg je gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, odranije poznata po sličnim akcijama (opet pod okriljem noći), pocalila u centru Baščaršije. https://avaz.ba/vijesti/bih/919390/treb ... u-sarajeva
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 20 kol 2024, 16:21 |
|
|
Sarajevo proglašeno za najdepresivniji grad na Balkanu
Lista najdepresivnijih gradova (uzroci variraju od nezaposlenosti, mentalnog zdravlja, zagađenosti okoliša do PTSP uzrokovanog ratovima iz 90-ih godina prošlog stoljeća) na Balkanu glasi:
10. Skadar, Albanija
9. Zenica, Bosna i Hercegovina
8. Novi Sad, Srbija
7. Priština, Kosovo
6. Banja Luka, Bosna i Hercegovina
5. Tirana, Albanija
4. Podgorica, Crna Gora
3. Beograd, Srbija
2. Skopje, Sjeverna Makedonija
1. Sarajevo, Bosna i Hercegovina
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 27 kol 2024, 12:23 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37714 Lokacija: Gl. grad regije
|
Opet imaju redukcije vode. Silne donacije, novac od poreza, od dijaspore se slijeva u tih par km2 i opet nisu u stanju opskrbu vodom riješiti. Vode na sve strane.
Treba im vratit Austrijance.
A oni bi jos i RS zauzimali i islam širili. Dabogdo nikad nije tu doš'o.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 27 kol 2024, 18:39 |
|
Pridružen/a: 25 lip 2012, 08:32 Postovi: 2521 Lokacija: United States Of Balkan
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Opet imaju redukcije vode. Silne donacije, novac od poreza, od dijaspore se slijeva u tih par km2 i opet nisu u stanju opskrbu vodom riješiti. Vode na sve strane.
A oni bi jos i RS zauzimali i islam širili. Dabogdo nikad nije tu doš'o. Kakve redukcije??? Šta ti baljezgaš???
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 28 kol 2024, 08:59 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37714 Lokacija: Gl. grad regije
|
bura je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Opet imaju redukcije vode. Silne donacije, novac od poreza, od dijaspore se slijeva u tih par km2 i opet nisu u stanju opskrbu vodom riješiti. Vode na sve strane.
A oni bi jos i RS zauzimali i islam širili. Dabogdo nikad nije tu doš'o. Kakve redukcije??? Šta ti baljezgaš??? Prije svega, upristoji se, dosad si bila kulturno čeljade. Pročitah na Avazu: https://avaz.ba/vijesti/bih/924627/caru ... kcija-vode
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 29 kol 2024, 16:18 |
|
Pridružen/a: 25 lip 2012, 08:32 Postovi: 2521 Lokacija: United States Of Balkan
|
Junuz Djipalo je napisao/la: bura je napisao/la: Kakve redukcije??? Šta ti baljezgaš???
Prije svega, upristoji se, dosad si bila kulturno čeljade. Pročitah na Avazu: https://avaz.ba/vijesti/bih/924627/caru ... kcija-vodeSmanjenje pritiska zbog suša, a i zato šta degeni ne rade svoj posao, svuda curi voda. Nema redukcija. Idi vozat biciklo, ne dosađuj.
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 24 lis 2024, 09:24 |
|
|
Ahmed Bosnić: "Više puta su mi razbili auto s hrvatskim oznakama!" Traje li u Sarajevu još uvijek rat protiv Hrvata? Da li mi se putem mog auta s hrvatskim tablicama šalju poruke da više nisam poželjan u gradu na Miljacki, čija gradonačelnica dijeli gostima baklave i ćevape i na sav glas priča o tolerantnom Sarajevu kao multietničkom gradu, u kojem ima mjesta za svakog, bez obzira na to kako se zvao i kakvu registraciju imao njegov automobil? „Da li me netko tjera?“ Trebam li se zaista odseliti iz ovog grada, kao što su to neki učinili posljednjih godina iz istih razloga?! Zbog novinarskih poslova posljednjih godina boravio sam u Beogradu i različitim mjestima Srbije, putovao po Crnoj Gori, sudjelovao na Međunarodnom sajmu knjiga u Skoplju, gdje je čak deset mojih knjiga bilo izloženo na makedonskom jeziku, putovao sam po Kosovu i nikada, ali baš nikada nisam imao nikakvih neugodnosti, niti je moje vozilo bilo oštećeno. Živim svakodnevno sa svojim vjernim čitateljima i želim čuti njihovo mišljenje o mojoj dilemi: da li me netko organizirano tjera iz Sarajeva, ili na Otoci još traje rat protiv Hrvata? Volio bih čuti vaše mišljenje, dragi moji, jer imam samo vas i iskreno vas cijenim. Inače, Ahmed Bosnić je otac selektora košarkaške reprezentacije BiH, Vedrana Bosnića. https://www.vecernji.ba/vijesti/ahmed-b ... ta-1810370
|
|
Vrh |
|
|
potocnj
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 24 lis 2024, 11:18 |
|
|
krstjanin je napisao/la: Ahmed Bosnić: "Više puta su mi razbili auto s hrvatskim oznakama!" Traje li u Sarajevu još uvijek rat protiv Hrvata? Da li mi se putem mog auta s hrvatskim tablicama šalju poruke da više nisam poželjan u gradu na Miljacki, čija gradonačelnica dijeli gostima baklave i ćevape i na sav glas priča o tolerantnom Sarajevu kao multietničkom gradu, u kojem ima mjesta za svakog, bez obzira na to kako se zvao i kakvu registraciju imao njegov automobil? „Da li me netko tjera?“ Trebam li se zaista odseliti iz ovog grada, kao što su to neki učinili posljednjih godina iz istih razloga?! Zbog novinarskih poslova posljednjih godina boravio sam u Beogradu i različitim mjestima Srbije, putovao po Crnoj Gori, sudjelovao na Međunarodnom sajmu knjiga u Skoplju, gdje je čak deset mojih knjiga bilo izloženo na makedonskom jeziku, putovao sam po Kosovu i nikada, ali baš nikada nisam imao nikakvih neugodnosti, niti je moje vozilo bilo oštećeno. Živim svakodnevno sa svojim vjernim čitateljima i želim čuti njihovo mišljenje o mojoj dilemi: da li me netko organizirano tjera iz Sarajeva, ili na Otoci još traje rat protiv Hrvata? Volio bih čuti vaše mišljenje, dragi moji, jer imam samo vas i iskreno vas cijenim. Inače, Ahmed Bosnić je otac selektora košarkaške reprezentacije BiH, Vedrana Bosnića. https://www.vecernji.ba/vijesti/ahmed-b ... ta-1810370Nezna jaran da treba zalijepiti halal sticker na svoj auto. Sve hrvatsko prolazi u Sarajevu, ali mora imati halal oznaku. Najveći uvoz hrvatske robe per capita ima BiH, a hrvata je, kažu, 8%, pa očito da ne pojedemo i popijemo sve to mi.
_________________ Zabraniti vehabizam.
Zabraniti SDA.
Napisati progresivni Kur'an.
|
|
Vrh |
|
|
potocnj
|
Naslov: Re: Sarajevo Postano: 24 lis 2024, 12:31 |
|
|
_________________ Zabraniti vehabizam.
Zabraniti SDA.
Napisati progresivni Kur'an.
|
|
Vrh |
|
|
|
Stranica: 1/1.
|
[ 21 post(ov)a ] |
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|