HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 17 sij 2025, 11:29.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1054 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 43  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Izbori u Mostaru
PostPostano: 09 lis 2024, 22:07 

listopad je napisao/la:
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/379814/sabanovic_objasnjava_situaciju_u_mostaru_izabrano_je_vise_hrvata_nego_sto_moze_biti.html

Ilija Cvitanoviću upucaj se! Ili ako netko od 90ke čita ovo nek mu prenese. Jedan Haris Šabanović zna bolje procese u Mostaru od vas.

Kako je čovjek glup, samo zna naučene floskule prosipati.
Što me nasekiraše budaletine, ccccccc.

Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.

Vrh

PostPostano: 09 lis 2024, 23:06 

Po izbornom zakonu s gradske liste ti ne može biti oduzet mandat, jer se prenosi na područnu listu, dok se u slučaju premašivanja kvote gleda prekobrojan mandat s najmanjim količnikom(ne gleda se gradska izborna jedinica) i ne može se prenosti na područne liste već ostaje u toj izbornoj jedinici, tek u iznimci da nema takvog kandidata u tom području. Tako da je i HDZ propustio besplatan mandat ako im je samo Anja Marić iz reda Srba u JZ.

Vrh

PostPostano: 10 lis 2024, 05:32 

10:00

Dakle on kaže da u gradsko vijeće Sarajeva ulaze i neki koji nisu ni sudjelovali na izborima samo zato jer "fali" tog naroda u GV

A kako mogu ući? -Pa mogu zato jer SIP donese posebnu odluku da može tako

Znači ako može u Sarajevu onda može i mora u Mostaru

Vrh

PostPostano: 10 lis 2024, 07:57 

Prezastupljenost je debilna odredba, jer već s tim minimalnim kvotama ti imaš pozitivnu diskriminaciju, ja ne znam šta je svrha maksimalnih kvota, recimo imaš apsurd taj da je umjesto 90ke Boška bila njoj bi isto uzeli mandat ni krivoj ni dužnoj, odnosno kriva je jer je Hrvatica. U IZ je jasno definirano da u ovom slučaju se prenosi mandat na drugu stranku koja ima kandidata koji nije iz prekobrojnog naroda u istom gradskom području. Tako da 90ka gubi sigurno mandat, i nije mi jasno zašto je problem izjasniti se drugačije od ostalih na listi, pa i mimo dogovora stranke da je imalo pameti bilo kod pojedinaca sad su mogli dobiti lagano mjesto u GV, ali ne mi moramo svake jebene izbore učiti nešto novo i ispravljati greške dok muslimani profitiraju na njima.

Vrh

PostPostano: 10 lis 2024, 08:59 

Gazda je napisao/la:
Prezastupljenost je debilna odredba, jer već s tim minimalnim kvotama ti imaš pozitivnu diskriminaciju, ja ne znam šta je svrha maksimalnih kvota, recimo imaš apsurd taj da je umjesto 90ke Boška bila njoj bi isto uzeli mandat ni krivoj ni dužnoj, odnosno kriva je jer je Hrvatica. U IZ je jasno definirano da u ovom slučaju se prenosi mandat na drugu stranku koja ima kandidata koji nije iz prekobrojnog naroda u istom gradskom području. Tako da 90ka gubi sigurno mandat, i nije mi jasno zašto je problem izjasniti se drugačije od ostalih na listi, pa i mimo dogovora stranke da je imalo pameti bilo kod pojedinaca sad su mogli dobiti lagano mjesto u GV, ali ne mi moramo svake jebene izbore učiti nešto novo i ispravljati greške dok muslimani profitiraju na njima.

Sve si u pravu osim ovog da se svake izbore uči nešto novo. Nije jutros sam saznao da ima ljudi koji su itekako upozoravali na ovo ali se ignoriralo. To što imamo unutarhdzovsku intelektualnu dekadenciju ne znači da je ista pogodila sve političke aktere. Ono što je meni najfascinantnije jeste što nitko neće odgovarati za ovo i što se neće pokretati pitanje odgovornosti za ovo.

Vrh

PostPostano: 10 lis 2024, 09:23 

Gazda je napisao/la:

To govori ne samo o stranci nego i o kandidatima tih stranaka, nitko nema pojma o politici od Cvitanovića pa naniže, niti pameti, a svi bi guzicu u gradsko vijeće i da se uhljebe na račun stranke.
Da sam nisko na listi sam bi se izjasnio Hercegovcem ili Srbinom da si povećam šanse za ulazak u GV.
U Devedesetki se čak i osobe koje nisu etnički Hrvati izjašnjavali kao Hrvati, valjda mislili da tako imaju bolje šanse :smijeh

Svrha maksimalnih kvota i jeste ovo, Bošnjaci su znali da smo slabi sa srpskim i ostalim kadrovima, mislili da će građanske stranke to puniti.
U biti mislili da će Hrvati biti ograničeni na 15 mandata, a da će SDA + građanske stranke imati većinu.
Eto umalo im nije prošlo jer je glupost naših uhljeb kadrova očito neograničena.

Vrh

PostPostano: 10 lis 2024, 09:28 

listopad je napisao/la:

Sve si u pravu osim ovog da se svake izbore uči nešto novo. Nije jutros sam saznao da ima ljudi koji su itekako upozoravali na ovo ali se ignoriralo. To što imamo unutarhdzovsku intelektualnu dekadenciju ne znači da je ista pogodila sve političke aktere. Ono što je meni najfascinantnije jeste što nitko neće odgovarati za ovo i što se neće pokretati pitanje odgovornosti za ovo.

Najfascinantnije što nitko od hrvatskih medija ne piše o ovome, nitko ne propituje odgovornost, em što su oni glupi nego mediji zaglupljuju i narod, ionako smo kao nacija politički polupismeni u odnosu na tipa Srbe u RS i Hrvate u RH.

Vrh

PostPostano: 10 lis 2024, 09:34 

Pazi kad postoje neka pravila tvoja je dužnost da predvidiš sve moguće scenarije, kad imaš pravila po pitanju nacionalne zastupljenosti logika nalaže da na SVIM listama imaš više nacija, odnosno da su liste multinacionalne, npr u JZ ne samo da SDP ima kandidate svih nacija, već i DF ima kandidate svih nacija(H, B, S, čak i kandidata iz reda ostalih), tako da odgovornost nosi i HDZ, šta tebi ima na listi za JZ raditi samo jedna Srpkinja, imaju u stranci Albanaca, upravo na jugozapadu u zahumu imaju Albanca, ali ne stavi ti neku A.K koja je jučer fakultet završila i nema šanse ući u GV, debilizam i nakarade od stanaka.

Vrh

PostPostano: 10 lis 2024, 09:38 

daramo je napisao/la:
Gazda je napisao/la:

To govori ne samo o stranci nego i o kandidatima tih stranaka, nitko nema pojma o politici od Cvitanovića pa naniže, niti pameti, a svi bi guzicu u gradsko vijeće i da se uhljebe na račun stranke.
Da sam nisko na listi sam bi se izjasnio Hercegovcem ili Srbinom da si povećam šanse za ulazak u GV.
U Devedesetki se čak i osobe koje nisu etnički Hrvati izjašnjavali kao Hrvati, valjda mislili da tako imaju bolje šanse :smijeh

Svrha maksimalnih kvota i jeste ovo, Bošnjaci su znali da smo slabi sa srpskim i ostalim kadrovima, mislili da će građanske stranke to puniti.
U biti mislili da će Hrvati biti ograničeni na 15 mandata, a da će SDA + građanske stranke imati većinu.
Eto umalo im nije prošlo jer je glupost naših uhljeb kadrova očito neograničena.

Kakve stručnjake imamo, bez riječi sam. Kako smo uopće opstali do sad, čudo prirode. :biceovodobro

1076 of 2558 - 42.06%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 10 lis 2024, 10:02 

Davno bi mi bili gotovi da nije kadrova HDZ Hrvatske, onda se netko ljuti kad kažem da mi nismo na razini zrele političke nacije nego mileta.
I onda netko ovdje sere po hrvatskom narodu u Mostaru, narod je dobar kakvi su nam kadrovi, zna narod.
Nije bez razloga izlaznost Hrvata u Stocu visoka kad znaju da imaju nabolje kadrove koji neće baciti njihov glas.

Vrh

PostPostano: 10 lis 2024, 10:08 

Gazda je napisao/la:
Pazi kad postoje neka pravila tvoja je dužnost da predvidiš sve moguće scenarije, kad imaš pravila po pitanju nacionalne zastupljenosti logika nalaže da na SVIM listama imaš više nacija, odnosno da su liste multinacionalne, npr u JZ ne samo da SDP ima kandidate svih nacija, već i DF ima kandidate svih nacija(H, B, S, čak i kandidata iz reda ostalih), tako da odgovornost nosi i HDZ, šta tebi ima na listi za JZ raditi samo jedna Srpkinja, imaju u stranci Albanaca, upravo na jugozapadu u zahumu imaju Albanca, ali ne stavi ti neku A.K koja je jučer fakultet završila i nema šanse ući u GV, debilizam i nakarade od stanaka.

Kao da je to problem pokriti sve opcije, čak ti ljudi i ne trebaju biti te nacionalnosti, dovoljno da izjave da su nehrvati, kako to rade u Sarajevu.

Da je HRS ovako kiksao bome moj glas nikada više ne bi dobili, barem glasovi nisu propali, šteta što samo nisu nagrađeni dodatnim mandatom pored ovih debila.

Vrh

PostPostano: 10 lis 2024, 10:38 

Moze li netko u jednostavnoj recenici, za nas budale koji ne razumijemo, napisati sto ce se dogoditi s mandatom 90-ke?
Dakle ono sto do sada znamo jest da su hrvatske stranke osvojile 13 mandata na podrucnim listama te 6 ili 7 na gradskoj.
To je u totalu 19 ili 20 mandata.

Moze li netko napisati gdje je kiks i tko ga je napravio?

Vrh

PostPostano: 10 lis 2024, 10:39 

daramo je napisao/la:
Da je HRS ovako kiksao bome moj glas nikada više ne bi dobili, barem glasovi nisu propali, šteta što samo nisu nagrađeni dodatnim mandatom pored ovih debila.

Da su imali kao prošle izbore 16% sada bi dobili taj mandat(ne znam imaju li oni nehrvata na listi, ako ne i oni su isti k kao i ovi)

Vrh

PostPostano: 10 lis 2024, 10:44 

Ilija je tražio da mu se kampanja plati dobio je. Tražio je da mu se prebaci glasova dobio je. Šta smo više im trebali liste pravit? Ne znam šta očekujete. Neka kusaju kašu koju su napravili sami.

Vrh

PostPostano: 10 lis 2024, 10:45 

zet je napisao/la:
Moze li netko u jednostavnoj recenici, za nas budale koji ne razumijemo, napisati sto ce se dogoditi s mandatom 90-ke?
Dakle ono sto do sada znamo jest da su hrvatske stranke osvojile 13 mandata na podrucnim listama te 6 ili 7 na gradskoj.

Dobit će ga muslimani, odnosno postavit će SDP svog halal Srbina ili ostalog s liste u GV.

Ukratko glavnu krivicu snosi devedesetka koja je izašla s listom na kojoj su svi Hrvati, dio krivice snosi i HDZ koji je izašao s listom sa samo jednim nehrvatom (Srpkinjom).

Vrh

PostPostano: 10 lis 2024, 10:45 

zet je napisao/la:

Na gradskoj listi se puni minimalna kvota 4-4-4-1 i tu nema kiksa, e sad s obzirom da je fiksno 4 s gradske IJ, onda možeš s područnih imati maksimalno 11 vijećnika Hrvata, mi imamo 13, u tom slučaju gleda se najmanji količnik tih prekobrojnih, u ovom slučaju dva pretposljednja su HDZ 90ka i HDZ oba u IJ jugozapad, tako da se mandat Prskala dodjeljuje Marić na listi HDZa, a s obzirom da 90ka nema druge kandidate koji ne dolaze iz prekobrojnog naroda, njihov mandat se prosljeđuje stranci s najvećim sljedećim količnikom, to je HDZ (6 mandat u IJ JZ), no međutim ni HDZ nema više takvih kandidata pa onda taj mandat ide sljedećoj stranici s najvećim količnikom koja ima takvog kandidata i to je onda SDP.

Vrh

PostPostano: 10 lis 2024, 10:46 

Gazda je napisao/la:
daramo je napisao/la:

Da su imali kao prošle izbore 16% sada bi dobili taj mandat(ne znam imaju li oni nehrvata na listi, ako ne i oni su isti k kao i ovi)

LISTA HRS-a MOSTAR JUGOZAPAD

1. SILVIO BUBALO
2. ŽELJKA PEZER
3. DANIJEL REZIĆ
4. MARIN KVESIĆ
5. DRAGANA DŽALTO
6. EMIL PEHAR
7. ŽELJAN BLAŽEVIĆ
8. DEJANA MILIĆEVIĆ
9. TAMARA ARAPOVIĆ
10. VINKO RAMLJAK
11. MARINELA ŠIMIĆ
12. SLAVEN RAGUŽ

Ovako na prvu rekao bi nema Bošnjaka i ostalih.

Vrh

PostPostano: 10 lis 2024, 10:49 

Ilija Cvitanović predstavio kandidate za Mostar: “Ovaj grad treba ozdravljenje odozdo, vrijeme je da se podvuče crta”
"Vjerujem da ćemo imati minimalno 4-5 vijećnika u GV Grada Mostara"

Genijalci na okupu sastavljaju liste
slika

Vrh

PostPostano: 10 lis 2024, 10:52 

Znaš šta je najgore što je SDP tek 10 po redu za dodjelu mandata u JZ, znači gubiš 3 mjesta de facto 90ka za prvi, i HDZ za 6 i 7. Pobro Bero se trebao izjasniti kao Zrinjevac i eto mu mandata, ali taj ne zna ni da postoji slovo ć u abecedi.

Vrh

PostPostano: 10 lis 2024, 10:52 

Gazda je napisao/la:

Ili se nemoj baviti politikom ako je ne poznaješ. Devedesetka nakon ovoga treba staviti ključ u bravu. Na njihovoj listama imaš likove koji su tu samo da popune broj, i to zadnjih 4-5 izbornih ciklusa pojavljuju se non-stop na listama, te osvoje respektabilnih 8 do 60 glasova :zubati Na GP Zapad oni imaju kandidate koji čak na svoju Facebook stranicu nisu u stanju staviti da su kandidati :klanjam

Vrh

PostPostano: 10 lis 2024, 10:56 

Gazda je napisao/la:
taj mandat ide sljedećoj stranici s najvećim količnikom koja ima takvog kandidata i to je onda SDP.

I to onda dovodi do konacnog rezultata 19:16 ili 18:17, je li tako?

Vrh

PostPostano: 10 lis 2024, 10:59 

Gaugamela93 je napisao/la:
Ili se nemoj baviti politikom ako je ne poznaješ. Devedesetka nakon ovoga treba staviti ključ u bravu. Na njihovoj listama imaš likove koji su tu samo da popune broj, i to zadnjih 4-5 izbornih ciklusa pojavljuju se non-stop na listama, te osvoje respektabilnih 8 do 60 glasova :zubati Na GP Zapad oni imaju kandidate koji čak na svoju Facebook stranicu nisu u stanju staviti da su kandidati :klanjam

Ne bave se oni politikom radi toga, jedini i sključivi cilj je uhljebiti sebe i obitelj.
Sve te nesposobne debile iz Devedesetke je HDZ uhljebio u javnim firmama.

Vrh

PostPostano: 10 lis 2024, 10:59 

zet je napisao/la:
Gazda je napisao/la:
taj mandat ide sljedećoj stranici s najvećim količnikom koja ima takvog kandidata i to je onda SDP.

18:17

Vrh

PostPostano: 10 lis 2024, 11:04 

Cvitanović najavljuje tužbe: "Žele oteti mandat našem dobrom Tomiću",
o majko Isusova.

Vrh

PostPostano: 10 lis 2024, 11:08 

zet je napisao/la:
Gazda je napisao/la:

19:16 (16:10, HDZ:SDA). HDZ eventualno može tražiti izuzeće po članku, da recimo u gradskoj IZ skinuo mandat Hrvatu na korist drugog naroda pozivajući se na to da je već osigurana minimalna zastupljenost Hrvata kako bi mogli osloboditi sebi prostor u JZ,, opet ostaje jedan prekobrojan Hrvat, skida se mandat 90ki i ide HDZu koji ima Anju Marić, to je jedina ali jedina minimalna mogućnost, s tim da onda HDZ mora imati više nehrvata na gradskoj listi od one tri.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1054 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 43  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: