|
|
Stranica: 8/9.
|
[ 220 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
MiB
|
Naslov: Re: VAMOS CROACIA! Plan HDZ-DP vlade: velika imigracija Latino Hrvata Postano: 20 svi 2024, 00:41 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 17:26 Postovi: 18025 Lokacija: Drina je na granici!
|
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: VAMOS CROACIA! Plan HDZ-DP vlade: velika imigracija Latino Hrvata Postano: 20 svi 2024, 00:43 |
|
|
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
estoyAqui
|
Naslov: Re: VAMOS CROACIA! Plan HDZ-DP vlade: velika imigracija Latino Hrvata Postano: 20 svi 2024, 07:31 |
|
|
weasel je napisao/la: U Crnoj Gori postoji kakva takva šansa za normalan život Hrvata, isto tako Hrvatska je puno močnija od Crne Gore i možemo ih natjerati na pokornost.
Srbija je puno veća zemlja i tamo nemamo niti blizu takav utjecaj kakav bi mogli imati u CG. Drukčija su područja i stanovništvo U Srbiji uglavnom žive po nerazvijenim vojvođanskim selima, s knedlom u grlu da su Hrvati i lošim uspomenama iz devedesetih. Svakako nema smisla da ostanu tamo, jer ih uskoro neće bit. Isto kao Hrvata u Tuzli S druge strane u Boki se radi o razvijenom području, gdje nema toliko loših uspomena iz devedesetih. Barem je estetski lijepo da ostanu. Treba netko održavat onolike crkve i samostane
|
|
Vrh |
|
 |
Sokolić
|
Naslov: Re: VAMOS CROACIA! Plan HDZ-DP vlade: velika imigracija Latino Hrvata Postano: 20 svi 2024, 11:23 |
|
|
Fire Dragon je napisao/la: Sokolić je napisao/la: E to! Stanove i poslovne prostore! Oti feudalci deredu stanovništvo i poduzetnike. Novi feudalci su pošast hrvatskeg društva. Da su cine najma normalne, sve bidu butige po gradu radile. Ovako se pusto poduzetnika povuklo iz posla ili propalo. Sad su Split dovele do tega da je zimi i u kasnu jesen čak i vikendon navečer gradska jezgra prazna! Prazna! Pri si se mora tuć za nać kafić di ćeš sist. Radnje danas ne radidu, osnovne potrepšćine ne moreš kupit, pusto je prostora neiznajmljeno, a oni sezonski prostori zimi su zatvoreni. I to je situacija u gradu koji je drugi po veličini u državi i popularna sridina za naseljavanje. Tribalo bi ote feudalce zadavit po američkon modelu. Zna se koliko imadu prostora i koliki je očekivani prihod. Lako je vidit po potrošnji struje, RTV pritplati, računiman za telekomunikacijske usluge, bankovnin transakcijaman je li tko živi/radi u stanu/poslovnomen prostoru. Ja ove ljude uopće ne razumijem. Hoće da bude oštar katolik kvazi posljedično Veliki Hrvat, a htjelo bi da ima socijalističko-komunističke zakone. "Crni komunizam". Komunizam sa reverendom. Uzimalo bi iz svih ideologija kao švedski stol što mu paše. Ni principa ni kralježnice. E, otkad je Hrvatska u EU to neće ići, a nije ni prije, jer je privatno vlasništvo sveta stvar, i ako ljudi hoće da imaju 20 stanova ili kuća i drže ih praznim imaju pravo na to. I da ih izdaju kao apartmane ako žele. To je kapitalizam, pa kako vam to Sveti Franjo nije objasnio kada ste mahali zastavicama i bili u nacionalno-vjerskom zanosu 90-tih. U kapitalizmu nema mjestu kolektivizmu. Moja lisnica je moja lisnica, a tvoja lisnica je tvoja lisnica. Mi smo Hrvati braća, ali nam lisnice nisu sestre. Privario vas je i namagarčio kao što je Alija Mošnjake, ali na drugi način. Čovjek bi razumio, odbacili SFRJ, bila je srpska, i jest bila, ali vi ste usput odbacili i socijalnu državu, i nikad je niste više uveli, niti ćete je uvest više. Stvarao je naciju i državu za bogate, a ne za vas obične ljude. Možda ni sam nije bio svjestan toga. Sad fino kusajte što ste zakuhali. Bravo. Možete si čestitat. Čitaj tekst s razumivanjen. Razumij šta piše. Spomenia san kako radidu SAD. Nima tu socijalizma. Državljanin SAD plaća porez na imovinu u SAD i procinjenu imovinu izvan SAD. Drugo, ovdi su problemi kartelskog ponašanja vlasnika nekretnina, koji ni u dobu najgore krize 2008. - 2010-ih nisu spušćali cine najma, još je i resa. U SAD i EU postojidu snažni antitrustovski zakoni.
|
|
Vrh |
|
 |
konzerva
|
Naslov: Re: VAMOS CROACIA! Plan HDZ-DP vlade: velika imigracija Latino Hrvata Postano: 20 svi 2024, 18:23 |
|
|
Općenito je pokušaj diskreditacije nečega s argumentom "to je socijalizam". Posve je irelevantno što je, važno je da mačka lovi miševe.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: VAMOS CROACIA! Plan HDZ-DP vlade: velika imigracija Latino Hrvata Postano: 20 svi 2024, 21:40 |
|
|
Argentinska Hrvatica Sandra Mihanovich
|
|
Vrh |
|
 |
Imota
|
Naslov: Re: VAMOS CROACIA! Plan HDZ-DP vlade: velika imigracija Latino Hrvata Postano: 21 svi 2024, 08:47 |
|
|
konzerva je napisao/la: Općenito je pokušaj diskreditacije nečega s argumentom "to je socijalizam". Posve je irelevantno što je, važno je da mačka lovi miševe. Nema u socijalizmu lovljenja miševa, ako ćemo uzet takvu metaforu, ta mačka leži, ne lovi ništa, jako je skupo njeno održavanje i na kraju crkne od gladi.
|
|
Vrh |
|
 |
konzerva
|
Naslov: Re: VAMOS CROACIA! Plan HDZ-DP vlade: velika imigracija Latino Hrvata Postano: 21 svi 2024, 18:06 |
|
|
Imota je napisao/la: Nema u socijalizmu lovljenja miševa, ako ćemo uzet takvu metaforu, ta mačka leži, ne lovi ništa, jako je skupo njeno održavanje i na kraju crkne od gladi. Nebitno je za konkretnu temu. Nije svaka stvar nužno negativna ako ima socijalističke konotacije. M;i dan danas imamo obrazovanje i zdravstvo po socijalističkim principima, i nitko ne dovodi to u pitanje.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: VAMOS CROACIA! Plan HDZ-DP vlade: velika imigracija Latino Hrvata Postano: 22 svi 2024, 20:57 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 79982 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Opet nema mladog sira na pijaci? Ne vraćaj se dok mi ne doneseš pola kile malog sira! 
_________________ Nema Izbornog zakona BiH ako nema BiH.
Nema ukradenog hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ako nema BiH.
33% dionica firme koja je bankrotirala vrijede 0.
Bošnjaci imaju snagu Miki Mausa.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: VAMOS CROACIA! Plan HDZ-DP vlade: velika imigracija Latino Hrvata Postano: 31 svi 2024, 17:37 |
|
|
Milanović ide u Brazil, prvi je predsjednik RH u službenom posjetu toj zemlji
PREDSJEDNIK Zoran Milanović putuje idući tjedan u Brazil, u prvi službeni posjet nekog šefa hrvatske države najvećoj južnoameričkoj zemlji i nada se će ondje potaknuti brazilske Hrvate na gospodarsku suradnju s Hrvatskom, navodi se u priopćenju Ureda predsjednika.
Milanovića u ponedjeljak u Braziliji čekaju sastanci s brazilskim kolegom Luizom Inacijom Lulom da Silvom i s predsjednikom parlamenta Rodrigom Otaviom Soaresom Pachecom.
Na sastancima će se razgovarati o unapređenju međudržavnih odnosa Hrvatske i Brazila na političkoj i gospodarskoj razini. S tom namjerom Milanović će razgovarati i s grupom gospodarstvenika okupljenih u Hrvatsko-brazilskoj gospodarskoj komori, osnovanoj prošle godine upravo kako bi se unaprijedili gospodarski odnosi između dviju država, kaže se u priopćenju s Pantovčaka.
Nakon brazilske prijestolnice hrvatski predsjednik odlazi u Sao Paulo i Rio de Janerio, gdje će razgovarati guvernerima istoimenih saveznih država i gradonačelnicima tih dvaju gradova.
Sastat će se i članovima hrvatske zajednice koja živi u Sao Paulu. Upravo bi Hrvati koji žive u Brazilu mogli pridonijeti dodatnom razvoju odnosa dviju država jer hrvatsko porijeklo ima oko 80 tisuća stanovnika Brazila, kažu s Pantovčaka.
|
|
Vrh |
|
 |
Junak
|
Naslov: Re: VAMOS CROACIA! Plan HDZ-DP vlade: velika imigracija Latino Hrvata Postano: 01 lip 2024, 00:23 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Šimuniću izgleda ne ide baš najbolje na trenerskoj poziciji... sudeći prema trendu. :) Nije on trener. Simunic legenda Hrvata
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=55n1fGVjHEk
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: VAMOS CROACIA! Plan HDZ-DP vlade: velika imigracija Latino Hrvata Postano: 02 lip 2024, 01:40 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: VAMOS CROACIA! Plan HDZ-DP vlade: velika imigracija Latino Hrvata Postano: 20 srp 2024, 08:55 |
|
|
POTOMCI HRVATSKIH ISELJENIKA TRAŽE SVOJE KORIJENE
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: VAMOS CROACIA! Plan HDZ-DP vlade: velika imigracija Latino Hrvata Postano: 05 kol 2024, 20:28 |
|
|
Ops, vec je bilo.
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: VAMOS CROACIA! Plan HDZ-DP vlade: velika imigracija Latino Hrvata Postano: 15 lis 2024, 15:20 |
|
|
Citat: Od početka 2020. godine do danas, točnije: do 31. kolovoza ove godine, u hrvatsko državljanstvo primljena su 11.054 državljanina zemalja Južne Amerike, od toga 436 djece. Međutim, od te brojke samo su njih 342 prijavila prebivalište u Hrvatskoj
Te je podatke Globus dobio od Ministarstva unutarnjih poslova, u kojem ističu da je većina tih osoba državljanstvo dobila kao iseljenici i njihovi potomci te njihovi bračni drugovi, dok je 41 osoba državljanstvo stekla temeljem stalnog boravka u Republici Hrvatskoj.
Od novih hrvatskih državljana najviše je onih koji imaju i državljanstvo Argentine 5581, potom Čilea 2615 pa Perua 741, Bolivije 733, Brazila 597, Ekvadora 206, Venezuele 184, Paragvaja 167, Urugvaja 125 i Kolumbije 105. Trenutno se obrađuju 1233 zahtjeva za državljanstvo osoba iz Južne Amerike, ali ta se brojka, kažu u policiji, svakodnevno mijenja jer se predmeti rješavaju i zaprimaju novi.
Velikoj većini Južnoamerikanaca koji su na temelju porijekla zatražili hrvatsko državljanstvo očito motiv nije preseljenje u Hrvatsku, nego im naša plava putovnica treba iz drugih razloga.
S njom mogu bez vize koliko god žele boraviti u bilo kojoj drugoj zemlji Europske unije, od kojih je mnogima najprivlačnija Španjolska, u kojoj se govori njihov materinski jezik, pa će se ondje zasigurno lakše snaći nego u Hrvatskoj, a otvorena su im i vrata najbogatijih europskih država kojima treba radna snaga, poput Njemačke, Nizozemske ili Švedske. https://www.jutarnji.hr/globus/politika/vise-od-11-000-ljudi-iz-juzne-amerike-dobilo-je-hrvatsko-drzavljanstvo-evo-koliko-njih-zivi-u-hrvatskoj-brojke-su-porazne-15512411Kao što sam davno napisao ovom topicu, naprave hrvatsku putovnicu kako bi se mogli preseliti u Španjolsku.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: VAMOS CROACIA! Plan HDZ-DP vlade: velika imigracija Latino Hrvata Postano: 15 lis 2024, 15:49 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26400 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Logično. Zato im ne treba dati državljanstvo već samo radnu dozvolu/dozvolu boravka u HR.
Pa tko voli nek izvoli...
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: VAMOS CROACIA! Plan HDZ-DP vlade: velika imigracija Latino Hrvata Postano: 15 lis 2024, 16:04 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Logično. Zato im ne treba dati državljanstvo već samo radnu dozvolu/dozvolu boravka u HR.
Pa tko voli nek izvoli... Zašto? Po pravu državljanstva, koja je razlika između njih i tebe? Ta državljanstva nama nisu neki trošak, ako ovi idu u Španjolsku. Samo nema mjesta za demagogiju o velikoj imigraciji Latino Hrvata.
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: VAMOS CROACIA! Plan HDZ-DP vlade: velika imigracija Latino Hrvata Postano: 15 lis 2024, 16:52 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26400 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Logično. Zato im ne treba dati državljanstvo već samo radnu dozvolu/dozvolu boravka u HR.
Pa tko voli nek izvoli... Zašto? Po pravu državljanstva, koja je razlika između njih i tebe? Ta državljanstva nama nisu neki trošak, ako ovi idu u Španjolsku. Samo nema mjesta za demagogiju o velikoj imigraciji Latino Hrvata. Pa dobro, trebalo bi malo izmijeniti norme koje to reguliraju. Recimo glupo mi je da netko dobije HR državljanstvo a ne zna jezik.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
ZOVen
|
Naslov: Re: VAMOS CROACIA! Plan HDZ-DP vlade: velika imigracija Latino Hrvata Postano: 15 lis 2024, 17:02 |
|
|
U određenoj mjeri ovo nije uopće loša ideja. I ne treba ih uslovljavati radnom dozvolom, nikad ne znaš hoće li ga hrvatski pasoš nekad u životu ipak vratiti u naše krajeve.
|
|
Vrh |
|
 |
zet
|
Naslov: Re: VAMOS CROACIA! Plan HDZ-DP vlade: velika imigracija Latino Hrvata Postano: 15 lis 2024, 17:14 |
|
|
I tih 342 je bolje ista nego nista.
Naravno da je Spanjolska veliki mamac za Juznoamerikance, pa i potomke nasih ljudi, jer im je jezik, kultura, muzika, arhitektura, gastronomija i puno toga vrlo slicno ili isto.
No, cak i od ovih sto su otisli za Spanjoslku ili Nizozemsku, vjerojatno ce se neki od njih vratiti u Hrvatsku i nastaniti ovdje for good, pogotovo ako ih se privuce nekim dodatnim motivom. Svaki nam je bitan i dobrodosao.
|
|
Vrh |
|
 |
Sokolić
|
Naslov: Re: VAMOS CROACIA! Plan HDZ-DP vlade: velika imigracija Latino Hrvata Postano: 16 lis 2024, 06:15 |
|
|
Triba spasit ove naše iz propadajućih država, Bolivije, Venezuele, Južne Afrike, i t.d.
Triba naselit ih u Osijek. To je uz Zadar grad s najvećin kapaciteton rasta.
|
|
Vrh |
|
 |
neretvanin
|
Naslov: Re: VAMOS CROACIA! Plan HDZ-DP vlade: velika imigracija Latino Hrvata Postano: 16 lis 2024, 08:55 |
|
|
Da je dovesti 2500 LatinoHrvata okolicu Dubrovnika onda nebi trebali dolaziti iz Trebinja radnici.
|
|
Vrh |
|
 |
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: VAMOS CROACIA! Plan HDZ-DP vlade: velika imigracija Latino Hrvata Postano: 16 lis 2024, 11:21 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Zašto? Po pravu državljanstva, koja je razlika između njih i tebe?
Ta državljanstva nama nisu neki trošak, ako ovi idu u Španjolsku. Samo nema mjesta za demagogiju o velikoj imigraciji Latino Hrvata.
Kakvi latino Hrvati? To su obični latinosi kojima je eventualno jedna prababa Hrvatica. Nit znaju gdje je Hrvatska. a kamoli hrvatski jezik. Ne treba im ništa dat. Iznimke su drugo i njima koji su ostali Hrvati i znaju jezik možemo dat ako hoće al prvo bez državljanstva da žive tu koju godinu.
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
 |
PCM
|
Naslov: Re: VAMOS CROACIA! Plan HDZ-DP vlade: velika imigracija Latino Hrvata Postano: 16 lis 2024, 11:27 |
|
|
342 stalno naseljena od 12.000 izdanih državljanstava, vrhunskih 2,85%  ?! Ma to treba odjebat skroz. Probali smo, ne ide, hvala i doviđenja ...
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
 |
Zapadni
|
Naslov: Re: VAMOS CROACIA! Plan HDZ-DP vlade: velika imigracija Latino Hrvata Postano: 16 lis 2024, 11:35 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: mrnjav i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|