|
|
Stranica: 6/12.
|
[ 277 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
weasel
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 06 stu 2024, 23:29 |
|
|
dudu je napisao/la: Ma kom će se Mađari svetiti, kakvim Rumunjima, Rumunjska je za njih opasna država koje se trebaju pomalo plašiti.
O sebi će se zabaviti, imaju pad rođenih 10%, najveći u Europi uz Litvu, di bi se oni širili s manje od 80 tisuća rođenih ove godine, a tko zna koliko je tu Roma. Rumunjska opasna država? Daj me nemoj nasmijavati... Rumunja nema puno više od Mađara ali su skupili masu drugih naroda unutar svoih granica, Francuski dar za doba Trianona. Mađari žive i dišu da im se osvete za Erdelj/Transilvaniju dan danas, to je dio njihove srži i nacionalne kulture. Zamisli to kao da je svaki perec teški pravaš koji sanja Drinu, takvo ti je stanje preko Drave. Često se družim i komuniciram s njima pa mi nemaju razloga lagati.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 06 stu 2024, 23:39 |
|
|
Rumunjska kupuje 36 F-35 , 50 Himarsa, Patriot PZO, stižu im Abramsi , zaboravio sam broj al preko 100. Zapad ih naoružava do zuba kao granicu europe nakon pada Ukrajine.
Mađarska ima 12 Gripena i nešto 2a6 Leoparda.
Također Rumunja ima duplo više.
Ako Mađari nešto pokušaju uć će im Rumunji opet u Budimpeštu
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
Vrh |
|
|
Noname01
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 06 stu 2024, 23:40 |
|
|
weasel je napisao/la: dudu je napisao/la: Ma kom će se Mađari svetiti, kakvim Rumunjima, Rumunjska je za njih opasna država koje se trebaju pomalo plašiti.
O sebi će se zabaviti, imaju pad rođenih 10%, najveći u Europi uz Litvu, di bi se oni širili s manje od 80 tisuća rođenih ove godine, a tko zna koliko je tu Roma. Rumunjska opasna država? Daj me nemoj nasmijavati... Rumunja nema puno više od Mađara ali su skupili masu drugih naroda unutar svoih granica, Francuski dar za doba Trianona. Mađari žive i dišu da im se osvete za Erdelj/Transilvaniju dan danas, to je dio njihove srži i nacionalne kulture. Zamisli to kao da je svaki perec teški pravaš koji sanja Drinu, takvo ti je stanje preko Drave. Često se družim i komuniciram s njima pa mi nemaju razloga lagati. A koliko je skupljača sekundarnih sirovina trenutno u Mađarskoj? Mađari mogu samo prditi u prazno, a na našu priglupu desnicu ne treba trošiti riječi.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 06 stu 2024, 23:42 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Rumunjska kupuje 36 F-35 , 50 Himarsa, Patriot PZO, stižu im Abramsi , zaboravio sam broj al preko 100
Mađarska ima 12 Gripena i nešto 2a6 Leoparda.
Također Rumunja ima duplo više. Ako nešto pokušaju Mađari uć će im Rumunji opet u Budimpeštu Lako im se bilo ušetavat kad je tamo bila u tjeku komunistička revolucija/ građanski rat plus sukob sa Jugoslavijom i Čehoslovačkom.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 07 stu 2024, 00:00 |
|
|
Noname01 je napisao/la: weasel je napisao/la: Rumunjska opasna država? Daj me nemoj nasmijavati...
Rumunja nema puno više od Mađara ali su skupili masu drugih naroda unutar svoih granica, Francuski dar za doba Trianona.
Mađari žive i dišu da im se osvete za Erdelj/Transilvaniju dan danas, to je dio njihove srži i nacionalne kulture.
Zamisli to kao da je svaki perec teški pravaš koji sanja Drinu, takvo ti je stanje preko Drave.
Često se družim i komuniciram s njima pa mi nemaju razloga lagati. A koliko je skupljača sekundarnih sirovina trenutno u Mađarskoj? Mađari mogu samo prditi u prazno, a na našu priglupu desnicu ne treba trošiti riječi. Makar na mrzim ove uralske klingonce zvane Mađari, ali ukoliko pođu izvoditi nekakve karlafeke, tad im treba oduzeti sve od Šoprona do Segedina, te konačno našu braću demađarizirati i lijepo vratiti pod okrilje hrvatstva. Ostatak dobroćudno prepuštam našim rođacima Slovacima, te rumunjskim cigimonima.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 07 stu 2024, 05:33 |
|
|
Imota je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Gledao jučer na HRT1 obrazovni slikopis ,,Europa iz zraka'' o Mađarskoj. Uglavnom, priča se o Mađarskoj poviesti, ter se prikazuje zemljovid Mađarske koji obuhvaća Slovačku, Rumunjsku, Ukrajinu, Vojvodinu i naravno Hrvatsku s Primorjem. I tu se mrtvo hladno kaže kako je Mađarska u Trianonu izgubila 2/3 svoje zemlje. I sad nije strašan problem da takvu krivotvorenu poviest uče Mađari sami sebe, ali da tomu uče cielu Europu i nas Hrvate, e to je već veliki problem i znak za uzbunu gdje izpada da Hrvatska država prihvaća to da Kraljevina Hrvatska, Slavonija i Dalmacija nije postojala, ter da nismo imali svoju državnost u obliku Sabora i bana. Čak je i na tadašnjoj putovnici bilo naznačeno da se radi o državljanima baš Trojedine kraljevine, a ne neke Mađarske.
To bi bilo isto kano da Englezi kukaju da im se smanjila Englezka, ukoliko bi Škotska izišla iz Ujedinjenog kraljevstva... A šta tebe jebe kakvu povijest uče mađari? Uče sebe ne uče druge, nikog to ne jebe van mađarske isto ko ni šta mi učimo van naše zemlje. To je kao da se mi obaziremo na muslimansko ili srpsko kukaknje kakvu mi povijest učimo? Valjda svaka nacija ima pravo sastavljat sebi kurikulum a ne da joj neko drugi sastavlja. Ta velikomađarska poviest je puštena po europskim dalekovidnicama i na HRT, ter nije stvar da su ju učili Mađari nego mi Hrvati...
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 07 stu 2024, 08:46 |
|
|
Podrska za Mađarsku!
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 07 stu 2024, 08:49 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25895 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Smiješno mi je kada neki kao argument mađarskih pretenzija uzimaju nskakve zemljovide. Imaš u svakom udžbeniku povijesti po bošnjačom programu karte Velike Bosne, iz vremena kad je ista obuhvaćala velike dijelove Hrvatske. I što sad? Drhtati pred pretenzijama Sulje i Muje?
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 07 stu 2024, 09:28 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Imota je napisao/la: A šta tebe jebe kakvu povijest uče mađari? Uče sebe ne uče druge, nikog to ne jebe van mađarske isto ko ni šta mi učimo van naše zemlje.
To je kao da se mi obaziremo na muslimansko ili srpsko kukaknje kakvu mi povijest učimo?
Valjda svaka nacija ima pravo sastavljat sebi kurikulum a ne da joj neko drugi sastavlja.
Ta velikomađarska poviest je puštena po europskim dalekovidnicama i na HRT, ter nije stvar da su ju učili Mađari nego mi Hrvati... Di je puštena, to si sad izvuka iz malog prsta. Ti misliš da neki francuz na televiziji uči mađarsku povijest ovo je već trolanje zajebaješ. I još kalsičan linearan TV, TV je radio 21. st, nebitan medij.
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 07 stu 2024, 09:30 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Smiješno mi je kada neki kao argument mađarskih pretenzija uzimaju nskakve zemljovide. Imaš u svakom udžbeniku povijesti po bošnjačom programu karte Velike Bosne, iz vremena kad je ista obuhvaćala velike dijelove Hrvatske. I što sad? Drhtati pred pretenzijama Sulje i Muje? A izgleda da ekipa zagovara da nama neko drugi piše povijest. Jer ovo kmečanje nije ništa drugo nego zagovaranje da suverenim državama neko sa strane sastavlja povijesni kurikulum.
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 07 stu 2024, 10:21 |
|
|
https://www.novilist.hr/rijeka-regija/rijeka/predstavljena-knjiga-rijecki-tramvaj-u-rijeci-je-1899-godine-vozio-svakih-pet-minuta/Citat: RIJEKA – U prepunom prostoru za prezentacije Gradske knjižnice u »Benčiću«, gdje se tražio stolac više, održano je predstavljanje knjige o prvom riječkom električnom tramvaju »Riječki tramvaj«, autora Gábora Zsigmonda. Radi se o trojezičnoj knjizi na hrvatskom, mađarskom i talijanskom jeziku – Riječki tramvaj/A fiumei villamos/I tram di Fiume. Knjiga je dio manifestacije Festival Hungarikuma koji se održava u Rijeci od 5. do 7. studenog u suradnji autora i lektorata za mađarski jezik Filozofskog fakulteta u Rijeci pod vodstvom lektorice za mađarski jezik Tamaskó Eszter. Promociju je otvorio veleposlanik Mađarske u Hrvatskoj dr. Csaba Demcsák koji je naglasio jake povijesne veze Mađarske i Hrvatske, a posebno Mađarske i Rijeke.
Autor knjige Gábor Zsigmond je generalni ravnatelj Mađarskog nacionalnog muzeja, najvažnijeg muzeja u Mađarskoj, a prethodno je bio zamjenik generalnog ravnatelja Mađarskog muzeja tehnologije i prometa, pa i od tuda njegova fascinacija prometalima, u ovom slučaju tramvajem. Ovo nije njegov prvi posjet Rijeci. Objavio je nekoliko knjiga i studija o povijesti Rijeke, o trgovačkoj mornarici i o gradskom prometu. Jedan je od kuratora vrlo uspješne izložbe održane 2022. godine u Muzeju grada Rijeke pod nazivom »Rađanje moderne Rijeke/A modern Fiume születése 1868–1918«. Prije šest godina napisao je s Mártonom Pellesom knjigu na mađarskom i engleskom jeziku pod naslovom »A fiumei magyar kereskedelmi tengerészet története (1868–1918)/The Hungarian Maritime Trade History of Fiume (1868–1918)«, koja je 2022. godine u nakladi Szülőfölda ugledala svjetlo dana i na hrvatskom i talijanskom jeziku (»Povijest riječke trgovačke mornarice 1868.–1921./Storia della navigazione commerciale a Fiume 1868–1918«). Ravnatelj Mađarskog nacionalnog muzeja nema pametnijeg posla nego piše knjige o tome kako je nekad bilo dobro na mađarskom moru.
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 07 stu 2024, 11:04 |
|
|
Mađari nisu opasni vojno, ali su njihovi investitori potencijalno opasnih namjera. Naprimjer INA je nekad bila više od obične firme, ekonomski stup Hrvatske u saveznoj ekonomiji SFRJ. Financirali su izgradnju ACI marina gdje su marine građene isključivo na hrvatskom moru i to je bio veliki napredak turizma, imali su i petrokemiju Oki u Zagrebu i Dinu na Krku, što je sad sve zatvoreno.
Ono što nisu mogli oduzeti Srbi u SFRJ ni u ratu, dali smo Mađarima u miru , a oni se ponašaju isključivo u svom interesu.
Ali to je nešto previše da prosječan Hrvat shvati, on misli da će se Mađari pojaviti na tenku na graničnom prijelazu Letenye.
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 07 stu 2024, 11:23 |
|
|
INA je bila komunistički mastodont koji se nije prilagodio tržišnim uvjetima. Naši su je srozali i onda po lošim uvjetima prodali. Nisu je mađari silom oteli.
|
|
Vrh |
|
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 07 stu 2024, 11:30 |
|
|
Imota je napisao/la: INA je bila komunistički mastodont koji se nije prilagodio tržišnim uvjetima. Naši su je srozali i onda po lošim uvjetima prodali. Nisu je mađari silom oteli. Ponavljaš floskule koje se pričaju po kvartovskim kafićima u predgrađu. INA je bila više od firme u SFRJ, bila je perjanica hrvatske nacionalne ekonomije. Kad su financirali ACI marine dobili smo Nijemce i Austrijance sa jahtama, a ne više ove turiste koji jedu peštetu. Danas bi Mađari rekli da je to nepotrebna investicija za INU. Od nekad 4 velika pogona Urinj, Sisak, OKI Zagreb i Dina Omišalj sad radi samo Urinj. A zašto Mađari nisu zatvorili pogone MOL-a, i on je bio komunistički mastodont?
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 07 stu 2024, 11:42 |
|
|
Imota je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Ta velikomađarska poviest je puštena po europskim dalekovidnicama i na HRT, ter nije stvar da su ju učili Mađari nego mi Hrvati...
Di je puštena, to si sad izvuka iz malog prsta. Ti misliš da neki francuz na televiziji uči mađarsku povijest ovo je već trolanje zajebaješ. I još kalsičan linearan TV, TV je radio 21. st, nebitan medij. Pročitaj moj predhodni upis. Liepo napisah gdje, što i kad. Nemoj letit i napamet odgovarat... Meni nije nebitno kad Hrvatska državna dalekovidnica pušta velikomađarsku propagandu...
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 07 stu 2024, 11:45 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Imota je napisao/la: Di je puštena, to si sad izvuka iz malog prsta. Ti misliš da neki francuz na televiziji uči mađarsku povijest ovo je već trolanje zajebaješ. I još kalsičan linearan TV, TV je radio 21. st, nebitan medij. Pročitaj moj predhodni upis. Liepo napisah gdje, što i kad. Nemoj letit i napamet odgovarat... Meni nije nebitno kad Hrvatska državna dalekovidnica pušta velikomađarsku propagandu... Ne3 ne reka si po europi aj reci di to po europi, il prizanješ da si to izmislio? A šta je hrt pustio? Ne gledam TV jer je to za boomere.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 07 stu 2024, 11:48 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Smiješno mi je kada neki kao argument mađarskih pretenzija uzimaju nskakve zemljovide. Imaš u svakom udžbeniku povijesti po bošnjačom programu karte Velike Bosne, iz vremena kad je ista obuhvaćala velike dijelove Hrvatske. I što sad? Drhtati pred pretenzijama Sulje i Muje? Lahko za poviestne zemljovide dok vođe države ne mašu s njima. Kod mađarskog zemljovida je dodatni problem krivotvorba poviesti jerbo se radilo o dvie kraljevine a ne jednoj mađarskoj... Ne treba drhtat, samo je potreban oprez.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 07 stu 2024, 11:51 |
|
|
Imota je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Pročitaj moj predhodni upis. Liepo napisah gdje, što i kad. Nemoj letit i napamet odgovarat... Meni nije nebitno kad Hrvatska državna dalekovidnica pušta velikomađarsku propagandu...
Ne3 ne reka si po europi aj reci di to po europi, il prizanješ da si to izmislio? A šta je hrt pustio? Ne gledam TV jer je to za boomere. Emisija je strana koju je HRT odkupio. Pogled na Europu iz zraka obilazi cielu Europu i govori i prikazuje uljudbu, prorodu i poviest europskih država. Znači, radi se o europskom projektu.
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 07 stu 2024, 11:59 |
|
|
Kaftanzoglio je napisao/la: Imota je napisao/la: INA je bila komunistički mastodont koji se nije prilagodio tržišnim uvjetima. Naši su je srozali i onda po lošim uvjetima prodali. Nisu je mađari silom oteli. Ponavljaš floskule koje se pričaju po kvartovskim kafićima u predgrađu. INA je bila više od firme u SFRJ, bila je perjanica hrvatske nacionalne ekonomije. Kad su financirali ACI marine dobili smo Nijemce i Austrijance sa jahtama, a ne više ove turiste koji jedu peštetu. Danas bi Mađari rekli da je to nepotrebna investicija za INU. Od nekad 4 velika pogona Urinj, Sisak, OKI Zagreb i Dina Omišalj sad radi samo Urinj. A zašto Mađari nisu zatvorili pogone MOL-a, i on je bio komunistički mastodont? Bila je bila je, to je to zaljubljivo gledanje u prošlost. nebitno je šta je bilo u komunizmu u novim uvjetima je nešto sasvim drugo. Naši su srozali INU, jer se nije vodila ko poduzeće nego ko poluga vlasti ko da je još komunizam. Zašto INA nije bila jaka pa da ona kupi MOL? A moga je bit i takav scenarij da je to bilo poduzeće u kojem se bave ekonomijom a ne kmečanjem o boljoj prošlosti.
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 07 stu 2024, 12:03 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Imota je napisao/la: Ne3 ne reka si po europi aj reci di to po europi, il prizanješ da si to izmislio?
A šta je hrt pustio? Ne gledam TV jer je to za boomere.
Emisija je strana koju je HRT odkupio. Pogled na Europu iz zraka obilazi cielu Europu i govori i prikazuje uljudbu, prorodu i poviest europskih država. Znači, radi se o europskom projektu. I šta su rekli na tom dokumentarcu, Hrvatska je Mađarska? Imamo generacijski problem, ne shvaćam šta je točno bitno u nečemu na TVu. Imaš na TVu svašta ima i SF emisija. Stvarno živiš u uvjerenju da npr. neki Francuz uči o mađarskoj povijesti preko TVa? Baš ono vjeruješ u to?
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 07 stu 2024, 12:06 |
|
|
Imota je napisao/la: Kaftanzoglio je napisao/la: Ponavljaš floskule koje se pričaju po kvartovskim kafićima u predgrađu. INA je bila više od firme u SFRJ, bila je perjanica hrvatske nacionalne ekonomije. Kad su financirali ACI marine dobili smo Nijemce i Austrijance sa jahtama, a ne više ove turiste koji jedu peštetu. Danas bi Mađari rekli da je to nepotrebna investicija za INU.
Od nekad 4 velika pogona Urinj, Sisak, OKI Zagreb i Dina Omišalj sad radi samo Urinj.
A zašto Mađari nisu zatvorili pogone MOL-a, i on je bio komunistički mastodont?
Bila je bila je, to je to zaljubljivo gledanje u prošlost. nebitno je šta je bilo u komunizmu u novim uvjetima je nešto sasvim drugo. Naši su srozali INU, jer se nije vodila ko poduzeće nego ko poluga vlasti ko da je još komunizam. Zašto INA nije bila jaka pa da ona kupi MOL? A moga je bit i takav scenarij da je to bilo poduzeće u kojem se bave ekonomijom a ne kmečanjem o boljoj prošlosti. INA je trebala biti stratežka državna tvrdka, kano što treba na pr. biti i HEP i kano što su trebale biti telekomunikacije. To su tvrdke koje država mora držat pod svoje makar i s gubitkom.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 07 stu 2024, 12:11 |
|
|
Imota je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Emisija je strana koju je HRT odkupio. Pogled na Europu iz zraka obilazi cielu Europu i govori i prikazuje uljudbu, prorodu i poviest europskih država. Znači, radi se o europskom projektu. I šta su rekli na tom dokumentarcu, Hrvatska je Mađarska? Imamo generacijski problem, ne shvaćam šta je točno bitno u nečemu na TVu. Imaš na TVu svašta ima i SF emisija. Stvarno živiš u uvjerenju da npr. neki Francuz uči o mađarskoj povijesti preko TVa? Baš ono vjeruješ u to? Kad bi se negdje prikazalo da je Mađarska bila dio Austrije, ter da je Austrija nepravedno smanjena odlazkom Mađarske, Orban bi sigurno reagirao i potrudio se pojasniti Francuzu ,,pravu'' poviest, a ne se poput tebe nadao kako nitko od gledatelja to nije zapamtio...
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 07 stu 2024, 12:11 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Imota je napisao/la: Bila je bila je, to je to zaljubljivo gledanje u prošlost. nebitno je šta je bilo u komunizmu u novim uvjetima je nešto sasvim drugo. Naši su srozali INU, jer se nije vodila ko poduzeće nego ko poluga vlasti ko da je još komunizam.
Zašto INA nije bila jaka pa da ona kupi MOL? A moga je bit i takav scenarij da je to bilo poduzeće u kojem se bave ekonomijom a ne kmečanjem o boljoj prošlosti.
INA je trebala biti stratežka državna tvrdka, kano što treba na pr. biti i HEP i kano što su trebale biti telekomunikacije. To su tvrdke koje država mora držat pod svoje makar i s gubitkom. S gubitkom? Odlično i racionalno ekonomsko gledište. Zato se INA i svela na glorificirani lanac benzinskih pumpi. Smisao poduzeća je profit, sve ostalo je komunizam.
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 07 stu 2024, 12:12 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Imota je napisao/la: I šta su rekli na tom dokumentarcu, Hrvatska je Mađarska?
Imamo generacijski problem, ne shvaćam šta je točno bitno u nečemu na TVu. Imaš na TVu svašta ima i SF emisija.
Stvarno živiš u uvjerenju da npr. neki Francuz uči o mađarskoj povijesti preko TVa? Baš ono vjeruješ u to?
Kad bi se negdje prikazalo da je Mađarska bila dio Austrije, ter da je Austrija nepravedno smanjena odlazkom Mađarske, Orban bi sigurno reagirao i potrudio se pojasniti Francuzu ,,pravu'' poviest, a ne se poput tebe nadao kako nitko od gledatelja to nije zapamtio... Aha Orban nekom anegdotalnom francuzu objašnjava povijest a ovaj pažljivo sluša. Sve dok gricka baget. Daj nemoj me zezat, sad stvarno mislim da trolaš, ovo ne more bit ozbiljno.
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Velikomađarski ekspanzionizam i mi Postano: 07 stu 2024, 12:14 |
|
|
Imota je napisao/la: INA je bila komunistički mastodont koji se nije prilagodio tržišnim uvjetima. Naši su je srozali i onda po lošim uvjetima prodali. Nisu je mađari silom oteli. Jesu li Total i ENI komunistički mastodonti? Total je 100x veći, Eni je 50x veći. Ina je nacionalna naftna kompanija, u tim razmjerima je patuljak, a ne mastodont.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|