HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 vel 2025, 13:59.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 136 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Povratak Hrvata - sklonost selidbi u obrnutom smjeru. Je li politika spremna?
PostPostano: 14 sij 2025, 15:09 

MiB je napisao/la:
I Hrvati u Karlsruheu dobili afd-ovu avionsku kartu :D

O čemu se radi?

Vrh

Naslov: Re: Povratak Hrvata - sklonost selidbi u obrnutom smjeru. Je li politika spremna?
PostPostano: 14 sij 2025, 15:27 

AfD ubacio letke u obliku avio karte u poštanske sandučiće na kojima su ne njemačka prezimena.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2025, 15:28 

MiB je napisao/la:
I Hrvati u Karlsruheu dobili afd-ovu avionsku kartu :D

to su prljave predizborne igre uzjebane ljevice :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 14 sij 2025, 15:40 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Naslovljeno je na ilegalne imigrante. Ako im se vrate stranci i potomci stranaca, past ce Njemacka na 45 milijuna stanovnika i ekonomija bi dozivjela totalni kolaps za 24 sata.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2025, 17:40 

Švabadiji nikad ne virovat pogotovo ovim budget hitlerovcima, grozan narod

Vrh

PostPostano: 14 sij 2025, 17:52 

Ne znam je li po pravilima foruma, ali me zanima koliko vas što tvrdite da se nitko ne želi vratiti u HRHB živi ovdje i koliko pričate s ljudima koji žive ovdje. Čudno mi je da ne shvaćate koliko su se prilike promijenile, o atmosferi da ne pričam. Ovo više nije rupetina, vlada pozitivna klima. Ili imate 60+ godina pa vas drži taj mindset, ______ nema nigdje osim ovdje, političari su krivi za moje osobne neuspjehe, uspio sam ako preselim u Njemačku… Mlađi ne gutaju taj yugo mindset.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2025, 17:59 

zrnorazuma je napisao/la:
potocnj je napisao/la:
Ljudi koji su tamo duže su bolje prilagođeni za život u Njemačkoj nego za život ovdje..

Jesu za dosadašnji život u Njemačkoj....ali se stvari mijenjaju. Život u Njemačkoj sutra će se možda više razlikovati od života u Njemačkoj danas, nego život u Hrvatskoj.

Ko je dobro prilagođen na Njemačku možda će se tamo jako loše osjećati.

Već sada ma Njemaca koje Livno više podsjeća na Njemačku od jučer nego današnja Njemačka.

Nije cijela Njemačka usrana s migrantima, ima dosta manjih mjesta i tamo gdje se možeš odselit i živjet solidno.

Govorim iz osobnog iskustva, i iako od rodbine čujem da se više ne isplati seliti tamo, ako imaš solidna primanja ovamo, to ne znači da bi se oni ikada doselili ovamo.

Bio bi ogroman šok i za njih, i za njihovu djecu, od ovih koju imaju djecu.

Koliko god da negoduju nisam od nikog od njih čuo ideju da bi se vratili, ni sada ni u skorijoj ili daljnjoj budućnosti. Povratak u penziji ja uopće ne brojim pod povratak.

A moji su sve ljudi koji imaju gdje se vratit i svjesni su dobro svojih korijena.

Dosta naše dijaspore su izbjegli iz mjesta koja su podpala pod srbe i muslimane pa ni nemaju gdje, osim ako nebi sebi pronašli novi hrvatski zavičaj.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2025, 21:47 

potocnj je napisao/la:
Ljudi koji su tamo duže su bolje prilagođeni za život u Njemačkoj nego za život ovdje.

Imam rodbine tamo, nisu rođeni, ali su od djetinjstva, nema šanse da bi se itko od njih vratio, da mu to predložim kao da mu pričam vic, u boljem slučaju, ili da ga vrijeđam, u gorem slučaju :D

Žale se i oni na sve te probleme, ali je ipak ono "Kod nas u Njemačkoj... Švicarskoj..., Austriji...." najvažnije.

Da, ovi koji su otišli nakon 2010. li neki koji su možda povremeno išli i od prije, dok se nije moglo i moglo, malo na crno, ovako nako, takvi bi se i vratili ako se pojave solidni uvjeti.

Oni nisu usvojili njemački mentalitet, i dalje im je "normalno" ovo naše, pa i kad je malo gore.

Poslovi zbog kojih su otišli su niži poslovi na kojima su mogli biti dobro plaćeni, i napredovati, ali zbog ulaska migranata, i forsiranja takvih da se zapošljavaju, ima situacija da je sada više arapa, afanistanaca i sl. nego europljana, i to na poslovima gdje ni prvi, često ni drugi šef uopće nije njemac. Znači poslovi gdje i ne treba toliko poznavanja jezika osim za osnovno snalaženje, tipa rad u kuhinji negdje, lageru, nekakvo održavanje čistoće, dvorišta i sl.

Došao si da zaradiš više a sada zbog subvencija koje daju za zapošljavanje ovih migranata poslodavcu se ne isplati da ti daje išta više od minimalca, pa i kad si tamo godinama.

Mnogi nikada neće naučiti jezik, iz razloga što to nije lako, što nemaju vremena, a radno okruženje im je takvo da će prije naučiti bilo koji već njemački jezik.

Jeza me prolazi čitajući ovo, ne znam tko si želi ovo od života napraviti radeći manualne poslove s tim azijatima, grozno.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2025, 23:11 

Tragedija, svi natrag u Herceg Bosnu ASAP!

Bolje i ratovat s našim muslimanima nego s arapskim kozojebima u školu ić.

Vrh

PostPostano: 15 sij 2025, 01:59 

Jedan moj daljnji rođak se nedavno odlučio vratiti u Hrvatsku, a glavni povod je situacija u kojoj je jedan Turčin napravio scenu u vezi toga da njegova kćer ide na plivanje u sklopu nastave tjelesnog. Naime, na plivanju bi djeca trebala biti u kupaćim kostimima, a ovom je to valjda nedopustivo iz pozicije pobožnog muslimana.

Rođak je shvatio da takva okolina nije za njega i odlučio se vratiti nakon skoro 3 godine.

Vrh

PostPostano: 16 sij 2025, 00:58 

https://www.youtube.com/shorts/xhwC04ZJ5Zw

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 136 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, Banya, mrnjav, Naša Kvačica, Robbie MO, Roko987, Teuton, Tomba17, Ukrajinac i 36 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: