HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 23 vel 2025, 03:56.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 637 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Kršćanstvo
PostPostano: 04 vel 2025, 17:53 

zalutala je napisao/la:
joe enter je napisao/la:
U srpskim hagiografijama vladara naša slovenska reč za homoseksulnost(sodomiju) je"ČOVEKOLOŠTVO".
Mislim da je taj izrz košišćen kod svih Slovena koji su imali jaču ćirilsko metodijsku tradiciju.
E sad jel postojala reč za homoseksualca čovekološac ili neka slična izvedenica od reči čovekološtvo teško je reći.
Uglavnom živimo u čovekološtvenom društvu gde su čovekološci glavnižreci.

Sad zamisli da patrijarh u medijima izjavi tu tvoju zadnju rečenicu.
Koliko ljudi bi razumjelo o čemu govori? :zubati

Znaš kako , svi pripagiraju svoje vrednosti na razne načine uz svoju terminologiju , i ljudi je prihvate ili ne kao što smo npr. prihvatili pojam "seksualna orjentacija".

Čovekološtvo se da vrlo lako objasniti u smislu da je to svesno ljudsko odbijanje postojanja seksualne perverzije posle koje sledi perverzan seksuani čin iliti čovekološi seks.

Vrh

PostPostano: 04 vel 2025, 18:14 

joe enter je napisao/la:
zalutala je napisao/la:

Sad zamisli da patrijarh u medijima izjavi tu tvoju zadnju rečenicu.
Koliko ljudi bi razumjelo o čemu govori? :zubati

Znaš kako , svi pripagiraju svoje vrednosti na razne načine uz svoju terminologiju , i ljudi je prihvate ili ne kao što smo npr. prihvatili pojam "seksualna orjentacija".

Čovekološtvo se da vrlo lako objasniti u smislu da je to svesno ljudsko odbijanje postojanja seksualne perverzije posle koje sledi perverzan seksuani čin iliti čovekološi seks.

Svako vrijeme nosi svoje. Mi živimo u vremenu kada su aktualne današnje teme. Iskreno govoreći, od školskih dana jedini pojam za koji znam je: seksualna orijentacija(bila ona; heteroseksualna, homoseksualna ili biseksualna), tako da meni nije sablažnjivo kada bilo koji vjerski poglavar upotrijebi tu terminologiju.
Razumljivo mi je o čemu govori. I nije mi sablažnjivo da se u vjerskim institucijama i o tome govori, najgore bi bilo zabijati glavu u pijesak i praviti se da se oko nas ništa ne događa.

Kada je bilo aktualno vrijeme komunizma crkva je izdavala dokumente o komunizmu. Također je tada kosristila terminologiju koja se do pojave komunizma nije koristila u crkvi. Ne znači da je samom upotrebom terminologije komunizam prihvatila komunizam onako kako su ga komunisti doživljavali nego drugačije ne bi mogla reći o čemu govori.
Možemo unazad koliko ti drago.
Crkva je institucija koja djeluje 2000. godina.
Šta misliš koliko je nove terminologije usvojeno u tom periodu?

Vrh

PostPostano: 04 vel 2025, 18:19 

Da napomenem nešto.
Pretražujući oko ove teme naišla sam na podatak da se crkva kroz povijest protivila zakonima koji su kriminalizirali homoseksualce.

Vrh

PostPostano: 04 vel 2025, 18:30 

zalutala je napisao/la:
Da napomenem nešto.
Pretražujući oko ove teme naišla sam na podatak da se crkva kroz povijest protivila zakonima koji su kriminalizirali homoseksualce.

Da , jer bi to bio rekla kazala dokaz , međutim ako se uhvate u homo seksualnom činu to se kažnjavalo svakako kao kad bi neko se skinuo go ili opštio sa nekim u javnosti.

Vrh

PostPostano: 04 vel 2025, 18:35 

joe enter je napisao/la:
zalutala je napisao/la:
Da napomenem nešto.

Da , jer bi to bio rekla kazala dokaz , međutim ako se uhvate u homo seksualnom činu to se kažnjavalo svakako kao kad bi neko se skinuo go ili opštio sa nekim u javnosti.

Detalje ne znam, potražit ću.

Nešto mi je palo na pamet u vezi terminologije.
Papina izjava u kojoj kaže: homoseksualna orijentacija tebi i krstjaninu je sablažnjiva, meni nije.
Vama je prihvatljiva terminologija, homoseksualne sklonosti.
Šta misliš jel vašim babama/prababama prije xy godina kada su od svećenika odnosno popa prvi put čule; homoseksualne sklonosti to bilo sablažnjivo?

Vrh

PostPostano: 04 vel 2025, 18:54 

zalutala je napisao/la:
joe enter je napisao/la:

Svako vrijeme nosi svoje. Mi živimo u vremenu kada su aktualne današnje teme. Iskreno govoreći, od školskih dana jedini pojam za koji znam je: seksualna orijentacija(bila ona; heteroseksualna, homoseksualna ili biseksualna), tako da meni nije sablažnjivo kada bilo koji vjerski poglavar upotrijebi tu terminologiju.
Razumljivo mi je o čemu govori. I nije mi sablažnjivo da se u vjerskim institucijama i o tome govori, najgore bi bilo zabijati glavu u pijesak i praviti se da se oko nas ništa ne događa.

Kada je bilo aktualno vrijeme komunizma crkva je izdavala dokumente o komunizmu. Također je tada kosristila terminologiju koja se do pojave komunizma nije koristila u crkvi. Ne znači da je samom upotrebom terminologije komunizam prihvatila komunizam onako kako su ga komunisti doživljavali nego drugačije ne bi mogla reći o čemu govori.

Ovde govorimo o teminima koji se odnose na objektivnu sliku ljudskog postojanja i moralne svrhe.
Čak ni komunisti nisu imali pojam kao što je seksualna radnica iliti seksualna djelatnica po hrvatski. :zubati

Dakle danas su qrve evolucijski izumrle , i svako guranje penisa u neki otvor je forma ljubavi , jbg prilaođavmo se zare ne zalutala???

Vrh

PostPostano: 04 vel 2025, 19:03 

joe enter je napisao/la:
zalutala je napisao/la:

Ovde govorimo o teminima koji se odnose na objektivnu sliku ljudskog postojanja i moralne svrhe.
Čak ni komunisti nisu imali pojam kao što je seksualna radnica iliti seksualna djelatnica po hrvatski. :zubati

Dakle danas su qrve evolucijski izumrle , i svako guranje penisa u neki otvor je forma ljubavi , jbg prilaođavmo se zare ne zalutala???

Zbog ovog članka ste krstjanin i ti počeli razvlačiti papu.
Gdje je on rekao to što ti tvrdiš?
„Ako je netko homoseksualac i traži Boga te ima dobru volju, tko sam ja da mu sudim. Katekizam Katoličke Crkve to veoma dobro objašnjava. Homoseksualna orijentacija nije grijeh, ali homoseksualni odnosi jesu. Te osobe ne smiju biti marginalizirane zbog svoje orijentacije i moraju biti integrirani u društvo“, odgovorio je papa Franjo na upite novinara u zrakoplovu na povratku iz Rio de Janeira u Vatikan. „Ta orijentacija nije problem. Moramo biti braća. Problem je u lobiranju za tu orijentaciju, kao što su problem lobiji pohlepnih, politički lobiji, masonski lobiji, toliko ih je mnogo. To je veći problem", rekao je.

Što kaže Katekizam Katoličke Crkve?

"Homoseksualnost označava odnose između muškaraca ili žena koji osjećaju spolnu privlačnost, isključivu ili pretežitu, prema osobama istoga spola. Očituje se u vrlo različitim oblicima kroz vjekove i u različitim kulturama. Njezin psihički nastanak ostaje velikim dijelom neprotumačiv. Oslanjajući se na Sveto pismo, koje ih prikazuje kao teško izopačenje, Predaja je uvijek tvrdila da su "čini homoseksualni u sebi neuredni". Protive se naravnom zakonu. Oni spolni čin zatvaraju daru života. Ne proizlaze iz prave čuvstvene i spolne komplementarnosti. Ni u kojem slučaju ne mogu biti odobreni.

Nemali broj muškaraca i žena pokazuju duboke homoseksualne težnje. Ne biraju oni svoje homoseksualno stanje; ono za većinu njih predstavlja kušnju. Zato ih treba prihvaćati s poštivanjem, susosjećanjem i obazrivošću. Izbjegavat će se prema njima svaki znak nepravedne diskriminacije. Te su osobe pozvane da u svom životu ostvare Božju volju, i ako su kršćani, da sa žrtvom Gospodinova Križa sjedine poteškoće koje mogu susresti uslijed svojega stanja.

Homoseksualne osobe pozvane su na čistoću. Krepostima ovladavanja sobom, odgojiteljicama nutarnje slobode, kadšto uz potporu nesebična prijateljstva, molitvom i sakramentalnom milošću, one se mogu i moraju, postupno i odlučno približiti kršćanskom savršenstvu." (KKC, str. 578., 579.)
https://www.zg-nadbiskupija.hr/print.as ... &url=print

Vrh

PostPostano: 04 vel 2025, 19:04 

zalutala je napisao/la:
joe enter je napisao/la:

Detalje ne znam, potražit ću.

Nešto mi je palo na pamet u vezi terminologije.
Papina izjava u kojoj kaže: homoseksualna orijentacija tebi i krstjaninu je sablažnjiva, meni nije.
Vama je prihvatljiva terminologija, homoseksualne sklonosti.
Šta misliš jel vašim babama/prababama prije xy godina kada su od svećenika odnosno popa prvi put čule; homoseksualne sklonosti to bilo sablažnjivo?

Čim neko radi terminološku igru rečima to je automatski znak opravdavanja nečega u ovom slučaju greha , zbog toga je sablažnjivo.

Vrh

PostPostano: 04 vel 2025, 19:06 

Joe, terminologiju LGBT koristi i SPC, i oni krste transrodne osobe, ali onako da to ostane ispod radara.
Al eto omaklo se da je netko to iznio u javnost.
Tako da papi nemaš šta prigovoriti

Komentarišući činjenicu da je u novembru ove godine prvi put u jednom pravoslavnom hramu u Crnoj Gori krštena transrodna osoba, Mitropolija Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori navodi da slučajevi poput ovog nijesu nikakva novost, niti predstavljaju "modernizam" i "liberalizam".

Mitropoliija u današnjem saopštenju navodi da se Crkva decenijama upravlja tumačenjem patrijarha Pavla iz 1986. godine - da osobe, koje su usljed medicinske opravdanosti promijenile pol, imaju sva prava na korišćenje "darova Crkve Hristove, od krštenja do pričešća", s tim što su obavezni da blagovremeno o tome obavijeste sveštenika i podnesu valjanu medicinsku dokumentaciju.

Iz Mitropolije SPC navode da slučajevi promjene pola zbog opravdanih i vrlo specifičnih medicinskih razloga predstavljaju potpuno drugačiju stvarnost od "propagande i opravdanja istopolnih odnosa, bezumne rodne ideologije čemu smo svjedočili posljednjih decenija i koji su, bez ikakve sumnje, grijeh".

Mitropolija se osvrnula i na konkretan slučaj Vuka Adžića ocjenjujući da je "nesrećno izabrao da, pored obećanja da to neće činiti, javno progovori o svom zdravstvenom stanju i crkvenom statusu", ocjenjujući da je izmanipulisan u "razornoj LGBT propagandi".

Vuk: 'Zahvalan mitropolitu za blagoslov'
Trans momak Vuk Adžić kazao je u intervjuu za RSE da je veoma zahvalan mitropolitu Amfilohiju za blagoslov koji je dobio i koji mu je omogućio da u novembru ove godine bude kršten u hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

"Religija je veoma važna u mom životu. U jednom periodu imao sam samo religiju uz sebe. Vjera me je održala u životu. Za mene je religija ljubav. Mitropolit Amfilohije o kojem imam samo lijepe stvari da kažem dao mi je blagoslov. Neizmjerno sam mu zahvalan na tome i želim da poručim da je jedno ono što o njemu izlazi u medije a sasvim drugo ono što on jeste – dobar čovjek koji ima razumijevanja", rekao nam je Adžić.

Vrh

PostPostano: 04 vel 2025, 19:11 

Ups ispričavam se u SPC se to ne smatra modernizmom ni liberalizmom =))
Komentarišući činjenicu da je u novembru ove godine prvi put u jednom pravoslavnom hramu u Crnoj Gori krštena transrodna osoba, Mitropolija Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori navodi da slučajevi poput ovog nijesu nikakva novost, niti predstavljaju "modernizam" i "liberalizam".

Joe to je kod vas izgleda tradicija a kod nas je modernizam i liberalizam :smijeh

Vrh

PostPostano: 04 vel 2025, 19:19 

zalutala je napisao/la:

„Ako je netko homoseksualac i traži Boga te ima dobru volju, tko sam ja da mu sudim. Katekizam Katoličke Crkve to veoma dobro objašnjava. Homoseksualna orijentacija nije grijeh, ali homoseksualni odnosi jesu. Te osobe ne smiju biti marginalizirane zbog svoje orijentacije i moraju biti integrirani u društvo“, odgovorio je papa Franjo na upite novinara u zrakoplovu na povratku iz Rio de Janeira u Vatikan. „Ta orijentacija nije problem. Moramo biti braća. Problem je u lobiranju za tu orijentaciju, kao što su problem lobiji pohlepnih, politički lobiji, masonski lobiji, toliko ih je mnogo. To je veći problem", rekao je.

t

Ovo je totalno glupo i kontradikotorno , jer reći da seksulna orjentacija nije greh , a onda da je lobiranje zs istu problem nema smisla jer upravo to što je rečeno da orjentacija nije greh je lobiranje.

A kako mi znamo da je neko homoseksualno orjentisan , pa tako što ima seks sa suprotnim polom ili lobira i propagira orjentaciju.

Vrh

PostPostano: 04 vel 2025, 19:27 

joe enter je napisao/la:
zalutala je napisao/la:

t

Ovo je totalno glupo i kontradikotorno , jer reći da seksulna orjentacija nije greh , a onda da je lobiranje zs istu problem nema smisla jer upravo to što je rečeno da orjentacija nije greh je lobiranje.

A kako mi znamo da je neko homoseksualno orjentisan , pa tako što ima seks sa suprotnim polom ili lobira i propagira orjentaciju.

Zaboravljaš da imamo i osobe heteroseksualne orijentacije.
Znači li nužno da netko tko je heteroseksualne orijentacije ima spolne odnose sa osobom suprotnog spola? Odnosno može li osoba heteroseksualne orijentacije biti i osoba koja ne upražnjava spolne odnose?

Vrh

PostPostano: 04 vel 2025, 19:35 

zalutala je napisao/la:

Joe to je kod vas izgleda tradicija a kod nas je modernizam i liberalizam :smijeh

Zalutala jel te to ošajatila promaja pa si danas nešto posebno tupava.
Niko nije Stevu krstio kao Evu niti su mu rekli da ima orjentaciju i da ta orjentacija nije greh.

Po tebi kad bi neko kod popa došao i rekao da ima potrebu da krade i sakati ljude , onda bi mu svećenik trebao reći , ne sekiraj se ništa to je samo orjentacija i sve dok to ne učiniš nema problema.

Vrh

PostPostano: 04 vel 2025, 19:51 

joe enter je napisao/la:
zalutala je napisao/la:

Niko nije Stevu krstio kao Evu niti su mu rekli da ima orjentaciju i da ta orjentacija nije greh.

Po tebi kad bi neko kod popa došao i rekao da ima potrebu da krade i sakati ljude , onda bi mu svećenik trebao reći , ne sekiraj se ništa to je samo orjentacija i sve dok to ne učiniš nema problema.

Promaja me je nešto ošajatila pa sam na bolovanju, eto pa se ima se vremena i za tebi posvetiti :zubati
Tupavija ništa nego inače.

Čovječe ti nemaš pojma što znači seksuallna orijentacija.
Seksualna orijentacija je termin koji se odnosi na emotivnu, romantičnu, seksualnu i drugu privlačnost prema drugim osobama različitog ili istog spola

I tri i krstjanin bi prvo trebali pročitati što znače određeni pojmovi pa onda papi soliti pamet o tome kako će voditii crkvu i koju terminologiju koristiti.
Na kraju krajeva da toliko znate o tome jedan od vas bi bio patrijarh a drugi papa.

Vrh

PostPostano: 04 vel 2025, 20:02 

zalutala je napisao/la:
joe enter je napisao/la:

Znači li nužno da netko tko je heteroseksualne orijentacije ima spolne odnose sa osobom suprotnog spola? Odnosno može li osoba heteroseksualne orijentacije biti i osoba koja ne upražnjava spolne odnose?

imaš normalne te sodomiste, to je distinkcija.

Vrh

PostPostano: 04 vel 2025, 20:08 

horus je napisao/la:
zalutala je napisao/la:

Ti si dosljedan pa koristiš termin sodomisti i ne može ti se ništa prigovoriti.
No ova dvojica velikih moralista koriste terminologiju homoseksualci, homoseksualne sklonosti i slično, koja je skovana u homoseksualnim krugovima i tu im ništa nije sporno , no sporno im je kad papa kaže: osobe homoseksualne orijentacije

Vrh

PostPostano: 04 vel 2025, 20:17 

zalutala je napisao/la:
horus je napisao/la:

No ova dvojica velikih moralista koriste terminologiju homoseksualci, homoseksualne sklonosti i slično, koja je skovana u homoseksualnim krugovima i tu im ništa nije sporno , no sporno im je kad papa kaže: osobe homoseksualne orijentacije

koristiti tu nomenklaturu, znači nasjesti na njihovu igru, isto vrijedi za korištenje drugih pojmova iz postmarksističke agitprop kuhinje.
na pr lgbtpz+/-, nebinarni, "cis male" i ostala sranja.

cilj te "terminologije" je normalizacija abnormalnog/nenormalnog i protuprirodnog.

Vrh

PostPostano: 04 vel 2025, 20:26 

horus je napisao/la:
zalutala je napisao/la:

koristiti tu nomenklaturu, znači nasjesti na njihovu igru, isto vrijedi za korištenje drugih pojmova iz postmarksističke agitprop kuhinje.
na pr lgbtpz+/-, nebinarni, "cis male" i ostala sranja.

cilj te "terminologije" je normalizacija abnormalnog/nenormalnog i protuprirodnog.

Utjeha mi je što nisam jedina koja je nasjela na tu igru nego su nasjeli i Joe i krstjanin :zubati

Vrh

PostPostano: 04 vel 2025, 20:53 

zalutala je napisao/la:
joe enter je napisao/la:

Promaja me je nešto ošajatila pa sam na bolovanju, eto pa se ima se vremena i za tebi posvetiti :zubati

Seksualna orijentacija je termin koji se odnosi na emotivnu, romantičnu, seksualnu i drugu privlačnost prema drugim osobama različitog ili istog spola

I tri i krstjanin bi prvo trebali pročitati što znače određeni pojmovi pa onda papi soliti pamet o tome kako će voditii crkvu i koju terminologiju koristiti.
Na kraju krajeva da toliko znate o tome jedan od vas bi bio patrijarh a drugi papa.

Kad se kaže seksualna orjentacija onda se ne ne može stati na istom ili suprotnom polu već to ide na decu,životinje,rodbinu i drveće , i ako istopolna orjentacija nije greh sama po sebi sve dok ne uradiš čin , onda nije ni balavljenje za decom i sestrom kao ni želja za guranjem komada mrtvog drveta u dupe.
Sve je orjentacija , ili ona ne postoji zapravo.

Vrh

PostPostano: 04 vel 2025, 21:04 

joe enter je napisao/la:
zalutala je napisao/la:

Kad se kaže seksualna orjentacija onda se ne ne može stati na istom ili suprotnom polu već to ide na decu,životinje,rodbinu i drveće , i ako istopolna orjentacija nije greh sama po sebi sve dok ne uradiš čin , onda nije ni balavljenje za decom i sestrom kao ni želja za guranjem komada mrtvog drveta u dupe.

Zbilja drobiš.
Seksualne orijentacije su tri: heteroseksualna, homoseksualna i biseksualna.
Drugo što si naveo je:
parafilija (njem. Paraphilie, od para- + -filija), psihoseksualni poremećaj postizanja spolnoga užitka putem atipičnih objekata (djece, životinja, pojedinih predmeta i dr.) te neuobičajenoga ponašanja (obnaživanjem u javnosti, nanošenjem ili izlaganjem boli i dr.).
Utvrđuje se medicinski ako je riječ o prevladavajućem načinu doživljavanja užitka te kada izaziva negativne psihičke i fizičke posljedice osobama koje takve aktivnosti prakticiraju, a osobito onima kojima izravno štete, za što se u većini društava kaznenopravno odgovara
https://www.enciklopedija.hr/clanak/parafilija

Joe, ne trebaš se baš toliko sramotiti.

Vrh

PostPostano: 04 vel 2025, 22:27 

zalutala je napisao/la:
joe enter je napisao/la:

Zbilja drobiš.
Seksualne orijentacije su tri: heteroseksualna, homoseksualna i biseksualna.
Drugo što si naveo je:
parafilija (njem. Paraphilie, od para- + -filija), psihoseksualni poremećaj postizanja spolnoga užitka putem atipičnih objekata (djece, životinja, pojedinih predmeta i dr.) te neuobičajenoga ponašanja (obnaživanjem u javnosti, nanošenjem ili izlaganjem boli i dr.).
Utvrđuje se medicinski ako je riječ o prevladavajućem načinu doživljavanja užitka te kada izaziva negativne psihičke i fizičke posljedice osobama koje takve aktivnosti prakticiraju, a osobito onima kojima izravno štete, za što se u većini društava kaznenopravno odgovara
https://www.enciklopedija.hr/clanak/parafilija

Joe, ne trebaš se baš toliko sramotiti.

Dakle ******** je orjentacija a ono je psihoseksualni poremećaj ,ta nemojte kasti.
Zašto je želja za guranjem penisa u dupe muškarca gde su fekalije se zove seksualna orjentcija , a želja da ti neko piša po licu iliti to radiš nekome nije??? , i to se zove psihoseksualni poremećaj.

Vrh

PostPostano: 05 vel 2025, 00:38 

Evo ispovijesti žene(kome se da neka posluša intervju) koja je između ostalog bila i u LGBT vezama.
Ovi moralisti koji se brinu oko terminologije i pritom ignoriraju sadržaj, srž, papinih(crkvenih) poruka neka se zapitaju kako bi ova žena završila da joj crkvena vrata nisu bila otvorena i da je u crkvi nisu prihvatili.

Simona Mijoković hrvatskoj javnosti postala je poznata tijekom svoje veze s Antom Gotovcem, a njihov kontroverzni i razuzdani život već je početkom 2000-ih punio naslovnice domaćih tabloida.

Godinama poslije, Simona je poželjela mir i drugačiji život, a dobila ga je suprugom Stanislavom Mijokovićem za kojeg se udala 2016. godine.

No, život prije njega mnogi joj nisu zaboravili. Iako je sada prava vjernica te živi obiteljskim životom, Simona se i sama sjeti svoje prošlosti, a sad je o njoj pričala u intervjuu u emisiji Agape na Radiju Mir iz Međugorja.

Naime, u samo godinu dana Simona je imala tri abortusa, a sve to dogodilo se još prije veze s Antom Gotovcem. Kako je rekla u intervjuu, tada je hodala s jednim prikrivenim dilerom, a on ju je uvjeravao kako bi volio imati obitelj s njom. S njim je ostala trudna, a tek onda joj je priznao da je oženjen i poslao joj svog brata koji je sa Simonom otišao na abortus. Nakon toga je još dva put bila trudna i odlazila na abortus, prenosi Dnevnik.hr.

''Imala sam u godinu dana tri abortusa i to je na meni ostavilo neizbrisiv trag'', rekla je.

''Moje srce se njemu predalo, ostala sam trudna, a onda mi je otkrio da je oženjen. Dao mi je kovertu od dvije tisuće kuna i poslao me na pobačaj. Ja to nisam htjela učiniti, ali sam morala'', ispričala je.

U intervjuu je Simona ispričala još svašta, između ostaloga i da je bila u LGBT vezama prije Ante, ali da je svom silom pokušala pobjeći od pakla prostitucije.

Vrh

PostPostano: 05 vel 2025, 01:03 

Možda će ovako nekima biti jasnija papina izjava, crtat ne mogu

„Ako je netko homoseksualac i traži Boga te ima dobru volju, tko sam ja da mu sudim. Katekizam Katoličke Crkve to veoma dobro objašnjava. Homoseksualna orijentacija nije grijeh, ali homoseksualni odnosi jesu. Te osobe ne smiju biti marginalizirane zbog svoje orijentacije i moraju biti integrirani u društvo“, odgovorio je papa Franjo na upite novinara u zrakoplovu na povratku iz Rio de Janeira u Vatikan.

Vrh

PostPostano: 05 vel 2025, 01:17 

Upozorenja: 3
Papa Franjo bolje da čita Sveto Pismo

Rimljanima 1,21 Jer premda upoznaše Boga, ne iskazaše mu kao Bogu ni slavu ni zahvalnost, nego ishlapiše u mozganjima svojim te se pomrači bezumno srce njihovo.
Rimljanima 1,22 Gradeći se mudrima, poludješe i
Rimljanima 1,23 zamijeniše slavu neraspadljivog Boga likom, obličjem raspadljiva čovjeka, i ptica, i četveronožaca, i gmazova.
Rimljanima 1,24 Zato ih je Bog po pohotama srdaca njihovih predao nečistoći te sami obeščašćuju svoja tijela,
Rimljanima 1,25 oni što su Istinu - Boga zamijenili lažju, častili i štovali stvorenje umjesto Stvoritelja, koji je blagoslovljen u vjekove. Amen.
Rimljanima 1,26 Stoga ih je Bog predao sramotnim strastima: njihove žene zamijeniše naravno općenje protunaravnim,
Rimljanima 1,27 a tako su i muškarci napustili naravno općenje sa ženom i raspalili se pohotom jedni za drugima te muškarci s muškarcima sramotno čine i sami na sebi primaju zasluženu plaću svoga zastranjenja.
Rimljanima 1,28 I kako nisu smatrali vrijednim držati se spoznaje Boga, predade ih Bog nevaljanu umu te čine što ne dolikuje,
Rimljanima 1,29 puni svake nepravde, pakosti, lakomosti, zloće; puni zavisti, ubojstva, svađe, prijevare, zlonamjernosti; došaptavači,
Rimljanima 1,30 klevetnici, mrzitelji Boga, drznici, oholice, preuzetnici, izmišljači zala, roditeljima neposlušni,
Rimljanima 1,31 nerazumni, nevjerni, bešćutni, nemilosrdni.
Rimljanima 1,32 Znaju za odredbu Božju - da smrt zaslužuju koji takvo što čine - a oni ne samo da to čine nego i povlađuju onima koji čine.

Bolje da čita Sveto Pismo nego da povlađuje onima koji to čine.

Vrh

PostPostano: 05 vel 2025, 01:20 

Upozorenja: 3
Peedderluk ne samo da je grijeh nego je samo po sebi već i Božja kazna za grijeh a Franjo govori da to uopće nije grijeh. Luđak. Nek osnuje svoju vjeru. Nek se skloni od kršćanstva.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 637 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: