|
|
Stranica: 13/16.
|
[ 378 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Salivator
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 09 ožu 2025, 08:39 |
|
|
Citat: Na kraju krajeva, tko danas spočitava Turcima za Armence.
Propuštena prilika i istorijska greška, što se nije do kraja privela deturkizacija ovih prostora, sve to deportirat, iselit, onako kao što smo Talijane i Folksdojčere nakon WW2. Ti ne spočitavaš to Turcima? Mi nismo iseljavali nikakve Talijane ni Folksdojčere. Usput, pozdrav za rodbinu u Rumi, u staroj folkdojčerskoj kući :)
_________________ -Poljska-Češka-Slovačka-Mađarska-Slovenija-Hrvatska-HercegBosna-
|
|
Vrh |
|
 |
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 09 ožu 2025, 09:30 |
|
|
Salivator je napisao/la: Citat: Na kraju krajeva, tko danas spočitava Turcima za Armence.
Propuštena prilika i istorijska greška, što se nije do kraja privela deturkizacija ovih prostora, sve to deportirat, iselit, onako kao što smo Talijane i Folksdojčere nakon WW2. Ti ne spočitavaš to Turcima? Mi nismo iseljavali nikakve Talijane ni Folksdojčere. Usput, pozdrav za rodbinu u Rumi, u staroj folkdojčerskoj kući :) Jedno je što spočitavamo mi obični ljudi, ali koga briga što ja ili bilo tko od nas misli da su Turci počinili genocid nad Armencima, ali kakav to značaj ima kad na međunarodnom planu Turska ne snosi nikakve posljedice zbog tog genocida. Kad govorim o Talijanima i Folksdojčerima, malo sam se krivo izrazio, ali, nakon fašističkog terora u Istri i Dalmaciji, nakon poraza okupatora, posljedično se to odrazilo i na civilno stanovništvo. Talijani, pa među ostalim i Folksdojčeri, oduševljeno su dočekali dolazak vojske svojih sunarodnjaka a Jugoslavija je nakon toga sebi uzela za pravo da cijeli taj kolektiv smatra kao "suradnike okupatora" pa sljedom toga su iseljene cijele te zajednice. Jugoslavija nije sankcionirana zbog toga, jer to isto odvijalo se dilje istočne Europe a i tadašnje civilizacijske norme i standardi, nisu imali današnju razinu i svijest o ljutskim pravima. Pa, ako se tako postupilo prema Talijanima i Folksdojčerima nakon što su njihovi sunarodnjaci izgubili rat, onda je koju deceniju ranije isto tako trebalo postupiti i prema suradnicima osmanlijskih okupatora kad su se Turci povlačili s ovih prostora. Ja ne kažem da je trebalo ubijat ljude, daleko od toga, već iseljavanje naroda okupatora je rješenje, ali evo, s današnje vremenske distance vidimo posljedice tako mekog pristupa Austrougarske prema Turkofiilnom stanovništvu. Možda bi smo danas imali problema i s Talijanima u Istri i djelovima Dalmacije gdje su bili brojniji, da nisu iseljeni na vrijeme. Dobro je i to što se iselio dobar dio Srba iz Like, Korduna itd. jer bi njihov značajan broj možda nam i dan danas stvarao probleme.
|
|
Vrh |
|
 |
Salivator
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 09 ožu 2025, 09:50 |
|
|
Perun_Velež je napisao/la: Salivator je napisao/la: Ti ne spočitavaš to Turcima? Mi nismo iseljavali nikakve Talijane ni Folksdojčere.
Usput, pozdrav za rodbinu u Rumi, u staroj folkdojčerskoj kući :)
Jedno je što spočitavamo mi obični ljudi, ali koga briga što ja ili bilo tko od nas misli da su Turci počinili genocid nad Armencima, ali kakav to značaj ima kad na međunarodnom planu Turska ne snosi nikakve posljedice zbog tog genocida. Kad govorim o Talijanima i Folksdojčerima, malo sam se krivo izrazio, ali, nakon fašističkog terora u Istri i Dalmaciji, nakon poraza okupatora, posljedično se to odrazilo i na civilno stanovništvo. Talijani, pa među ostalim i Folksdojčeri, oduševljeno su dočekali dolazak vojske svojih sunarodnjaka a Jugoslavija je nakon toga sebi uzela za pravo da cijeli taj kolektiv smatra kao "suradnike okupatora" pa sljedom toga su iseljene cijele te zajednice. Jugoslavija nije sankcionirana zbog toga, jer to isto odvijalo se dilje istočne Europe a i tadašnje civilizacijske norme i standardi, nisu imali današnju razinu i svijest o ljutskim pravima. Pa, ako se tako postupilo prema Talijanima i Folksdojčerima nakon što su njihovi sunarodnjaci izgubili rat, onda je koju deceniju ranije isto tako trebalo postupiti i prema suradnicima osmanlijskih okupatora kad su se Turci povlačili s ovih prostora. Ja ne kažem da je trebalo ubijat ljude, daleko od toga, već iseljavanje naroda okupatora je rješenje, ali evo, s današnje vremenske distance vidimo posljedice tako mekog pristupa Austrougarske prema Turkofiilnom stanovništvu. Možda bi smo danas imali problema i s Talijanima u Istri i djelovima Dalmacije gdje su bili brojniji, da nisu iseljeni na vrijeme. Dobro je i to što se iselio dobar dio Srba iz Like, Korduna itd. jer bi njihov značajan broj možda nam i dan danas stvarao probleme. Zaboravljaš zašto nisu iseljeni. Jer nisu nacija, već sredstvo. Dovoljno je baciti nešto siće i reći da se bore za Alaha i protiv islamofobije, hrvatsko cvijeće i ostale nebuloze. To su Britanci i Ameri davno shvatili na Bliskom Istoku.
_________________ -Poljska-Češka-Slovačka-Mađarska-Slovenija-Hrvatska-HercegBosna-
|
|
Vrh |
|
 |
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 09 ožu 2025, 10:01 |
|
|
I još nešto, kako se često može pročitat bošnjački komentari na portalima "kome se ne sviđa BiH, neka se seli u Srbiju i Hrvatsku" Jesu li oni retardirani, što oni smatraju, da će kompletno stanovništvo napustit recimo jedno Posušje, Grude ili Bjeljinu, Brčko i njima ostavit sve na pladnju. Jednog Posušaka ili Banjalučanina, uopće ne interesira što Muslimani rade i kako žive u njihovim gradovima, niti imaju namjeru da im nameću i određuju ili upravljaju njihovim životima, niti neki Srbin ili Hrvat (izuzev Cehe  ) svojataju primjerice jedno Visoko ili druge gradovie gdje su Muslimani skoro 100% većini, dok Muslimani imaju potrebu svojatat mjesta i gradove gdje Muslimana uopće nema. Muslimani su jedini koji imaju potrebu i težnju dominacije i nad stanovnicima gradova gdje Muslimana uopće nema, dok takvo nešto ne postoji ni na srpskoj, ni na hrvatskoj strani. Nažalost, rat 90tih bio je nužno zlo, inače bi se islamska infestacija mirnim putem proširila i inficirala prostor puno širi od ovog gdje sad trenutno dominiraju.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 09 ožu 2025, 18:39 |
|
|
Perun_Velež je napisao/la: I još nešto, kako se često može pročitat bošnjački komentari na portalima "kome se ne sviđa BiH, neka se seli u Srbiju i Hrvatsku" Jesu li oni retardirani, što oni smatraju, da će kompletno stanovništvo napustit recimo jedno Posušje, Grude ili Bjeljinu, Brčko i njima ostavit sve na pladnju. Jednog Posušaka ili Banjalučanina, uopće ne interesira što Muslimani rade i kako žive u njihovim gradovima, niti imaju namjeru da im nameću i određuju ili upravljaju njihovim životima, niti neki Srbin ili Hrvat (izuzev Cehe  ) svojataju primjerice jedno Visoko ili druge gradovie gdje su Muslimani skoro 100% većini, dok Muslimani imaju potrebu svojatat mjesta i gradove gdje Muslimana uopće nema. Muslimani su jedini koji imaju potrebu i težnju dominacije i nad stanovnicima gradova gdje Muslimana uopće nema, dok takvo nešto ne postoji ni na srpskoj, ni na hrvatskoj strani. Nažalost, rat 90tih bio je nužno zlo, inače bi se islamska infestacija mirnim putem proširila i inficirala prostor puno širi od ovog gdje sad trenutno dominiraju. Oni su retardirani. I sada se samo čeka da ih broj padne dovoljno nisko, da ih prepolovimo sa Srbijom, Sandžak 2.0.
|
|
Vrh |
|
 |
NikolaZagreb
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 10 ožu 2025, 18:42 |
|
|
Željka rekla da obnovim temu 
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 10 ožu 2025, 19:16 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 4523 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Strah smo i trepet! Čović uglavnom tih ali ubrzano obilazi hrvatske krajeve u jeku događaja, priča s vodećim ljudima među hrvatima oči u oči, bez medijske pažnje. Sve nakon sastanka s Plenkovićem. Drugi čovjek američkog Senata morao reći nešto i o nama. https://www.klix.ba/vijesti/bih/drugi-c ... /250310184
_________________ Što možemo izgubiti ako izgubimo BiH? Vlastiti entitet kojeg nemamo? Mjesto u Predsjedništvu koje nemamo? Poduzeće za plin koje nemamo?
|
|
Vrh |
|
 |
Salivator
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 10 ožu 2025, 19:22 |
|
|
potocnj je napisao/la: Strah smo i trepet! Čović uglavnom tih ali ubrzano obilazi hrvatske krajeve u jeku događaja, priča s vodećim ljudima među hrvatima oči u oči, bez medijske pažnje. Sve nakon sastanka s Plenkovićem. Drugi čovjek američkog Senata morao reći nešto i o nama. https://www.klix.ba/vijesti/bih/drugi-c ... /250310184Citat: Bukvalno nikad nismo imali otvoreniju i vecu podrsku. Sad il uvest drzavu il se selit na zapad Lijepo. Win-win situacija :)
|
|
Vrh |
|
 |
Eminencija
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 10 ožu 2025, 19:23 |
|
|
efekt ovoga je da kvari iznenadjenje,nista drugo.
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 11 ožu 2025, 18:57 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6614 Lokacija: Izvan sebe
|
Ovu temu brisi. Nista od Treceg.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 12 ožu 2025, 11:53 |
|
|
Old Fridolin je napisao/la: Ovu temu brisi. Nista od Treceg. Nema trećeg, to je priča za muslimane. Ovdje se širi RH.
|
|
Vrh |
|
 |
s@lko dinamita$
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 12 ožu 2025, 12:45 |
|
|
Širi se pizda materina.
Dolje ekipa ne bi digla guzicu s kave kod Rondoa, a kamoli izborila nešto.
Slično kao i u Bogovićevoj u Zagrebu
|
|
Vrh |
|
 |
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 13 ožu 2025, 20:11 |
|
|
https://www.facebook.com/share/v/1BBhNFoTyr/Evo, Nikola Grmoja podržaje treći entitet ali ne podržaje raspad BiH. Ne znam ima li još neka politička stranka u Hrvatskoj osim Mosta, koja otvoreno i nedvosmisleno podražaje treći entitet ili Herceg-Bosnu u sklopu BiH.
|
|
Vrh |
|
 |
Eminencija
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 13 ožu 2025, 20:14 |
|
|
Jedino u hrvata ima da je centristicka stranka najvise nacionalno osvjestena!
|
|
Vrh |
|
 |
oak
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 13 ožu 2025, 20:16 |
|
Pridružen/a: 17 sij 2013, 23:28 Postovi: 1932 Lokacija: Kuhinja u Minken bojnoj
|
Perun_Velež je napisao/la: https://www.facebook.com/share/v/1BBhNFoTyr/Evo, Nikola Grmoja podržaje treći entitet ali ne podržaje raspad BiH. Ne znam ima li još neka politička stranka u Hrvatskoj osim Mosta, koja otvoreno i nedvosmisleno podražaje treći entitet ili Herceg-Bosnu u sklopu BiH. Pa nemaš ni u BiH stranku koja se zalaže za treći entitet. Nema se onda šta od Hrvatske ili bilo koga očekivati. Ako nisi primjetio naši su za ovakvu BiH, bar tako izjavljuju a i djeluju tako 
|
|
Vrh |
|
 |
Hercegovac91
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 13 ožu 2025, 20:26 |
|
|
Eminencija je napisao/la: Jedino u hrvata ima da je centristicka stranka najvise nacionalno osvjestena! Most je konzervativna stranka desnice, tj. desni centar, a ne centristička.
_________________ Ljubi mi Te svaki kucaj srca I duše mi svaki topli dah, I pod hladnim ljubit će Te grobom Moj mrtvački pepeo i prah!
|
|
Vrh |
|
 |
Eminencija
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 13 ožu 2025, 20:30 |
|
|
opet je centar i najdesnije sta imamo
|
|
Vrh |
|
 |
Rogle
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 13 ožu 2025, 20:31 |
|
|
Hercegovac91 je napisao/la: Eminencija je napisao/la: Jedino u hrvata ima da je centristicka stranka najvise nacionalno osvjestena! Most je konzervativna stranka desnice, tj. desni centar, a ne centristička. Nekad bilo, sad se spominjalo. Most je centar koji naginje na lijevo. Ali ajde, ova izjava je na pravom tragu sada. Doduše, Grmoja bi podržao i unitarizam da mu to donosi glasove.
|
|
Vrh |
|
 |
kiler
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 14 ožu 2025, 00:45 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7584 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Perun_Velež je napisao/la: https://www.facebook.com/share/v/1BBhNFoTyr/Ne znam ima li još neka politička stranka u Hrvatskoj osim Mosta, koja otvoreno i nedvosmisleno podražaje treći entitet ili Herceg-Bosnu u sklopu BiH. Hrvoje Zekanović, kao neovisni.
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
 |
Eminencija
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 14 ožu 2025, 00:58 |
|
|
lol moj profesor
|
|
Vrh |
|
 |
Srednji Prst
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 14 ožu 2025, 01:22 |
|
|
s pičkicom kao što je dragan čović nikad nećemo dobit ništa ne zavaravajte se . Jajara teška
_________________ OSRH Preko rijeke od mora Izrael se širit mora !
צְבָא הַהֲגָנָה לְיִשְׂרָאֵל
|
|
Vrh |
|
 |
Srednji Prst
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 14 ožu 2025, 01:24 |
|
|
Dok muslimani urliču o ratu a srbi se odcjepljuju on priča o hrvatima kao ljepilu koji će održat "našu Bosnu" . Umjesto da lobira gdje god može za makar 3 entitet ako već nije nam dopušteno pripojenje 3 entitet moramo imat .
_________________ OSRH Preko rijeke od mora Izrael se širit mora !
צְבָא הַהֲגָנָה לְיִשְׂרָאֵל
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 14 ožu 2025, 01:29 |
|
|
Srednji Prst je napisao/la: Dok muslimani urliču o ratu a srbi se odcjepljuju on priča o hrvatima kao ljepilu koji će održat "našu Bosnu" . Umjesto da lobira gdje god može za makar 3 entitet ako već nije nam dopušteno pripojenje 3 entitet moramo imat . Problem je što to ne želi Zagreb. I tu je kraj priče što se tog tiče koliko god smo kivni na taj pristup. Treba se nadati raspada čak i po cijenu rata. E onda sigurno uzimamo što je naše. Inače budu drvili o EU integracijama i za 5 godina
|
|
Vrh |
|
 |
Croato
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 14 ožu 2025, 01:57 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Roko987
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 14 ožu 2025, 02:01 |
|
Pridružen/a: 25 stu 2024, 14:26 Postovi: 394 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Samo oni koji žive vani priželjkuju rat. Draži mi je ovakav mir nego neki rat. Ne želim prolaziti što mi je stari prolazio u godinama nakon rata što se tiče ekonomskog stanja. Sve se može riješiti diplomatski ako se hoće.
_________________ Sred je srca moga Hercegovina, kolijevka je Srednja Bosna i Posavina ponosna
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|