HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 25 pro 2024, 16:27.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 319 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Buhine Kuće
PostPostano: 09 sij 2011, 19:43 

Danas je 17. godišnjica zločina za koji nitko nije odgovarao.

Velika hvala i slava svim braniteljima koji su se nesebično žrtvovali da bismo ostali u Lašvanskoj dolini

Vrh

PostPostano: 09 sij 2011, 21:07 

Vitez je napisao/la:
Danas je 17. godišnjica zločina za koji nitko nije odgovarao.

Velika hvala i slava svim braniteljima koji su se nesebično žrtvovali da bismo ostali u Lašvanskoj dolini

Hvala im!

Vrh

PostPostano: 10 sij 2011, 03:38 

Velika hvala i slava svim braniteljima koji su se nesebično žrtvovali da bismo ostali u Lašvanskoj dolini.

Potpisujem u potpunosti ovu recenicu. Ne idem na obljetnice...pa mislim nikada nisam ni isao,mozda koji put u pocetku, kada su na iste isli oni koji su sudionici ili sudjelovali u tom vremenu i prostoru. Danas je to vise paradiranje, politickuh celnika, davanje govora koji nemaju nikakve veze sa relnocu i sto je najtragicnije vise ima prisutnih iz specijalnih postrojbi tipa PPN Minhen ... i oni u pravilu zapocnu pricu kako je bilo tada.
To mi se zgadilo do te mjere, da bi zakonom donjeo uredbu da na tim obljetnicama NESMIJU biti prisutni politicari i domace bjelosvjetske protuhe, sto pokupise novce po svjetu, pa sada imaju vise zasluga nego oni sto im se pocast na obljetnicama iskazuje.

Sto se tice suparnicke strane kako tada, a dobrim djelom i sada mada nisu sve budale iste... kada se toliko zdusno zalazu za pravdu, neko je ponudio imena kao odgovore, moze se ako je po strani strah reci sa "da" i "ne". Trebali bi znati da, ako misle da zivimo u jednoj drzavi,nesmije pravda/istina ici jednosmjerno, a da pri tome nema nikakve reakcije kako narado samog,jer politicari su se sveli samo na GLODARE, jer narod je GLAS ako hoce da zivi zajedno,samo mora da nesto poduzme, a samim tim i prokazivanje krivaca. Primjer je Travnik koji je zaboravljen i na margini svega, a SILNA ubojstva kako ratna tako i poratna ne da nisu rjesena, vec su stavljena pod tepih i zataskavaju se, pa slobodan sam reci i sutnjom hrvata. Slucajno sam sudionimk proteklog rata, pa sam neka svjedocanstva objavio na ovom forumu, cak i sa imenima i prezimenim, I NITKO OD STRANE MUSLIMAMA/BOSNJAKA SE NIJE UDOSTOJIO DA TO KOMENTARISE ILI DEMANTIRA.
Jednostavno pitanje, logicko se samo po sebi namece, kada niste i kada nemate namjeru, izvesti pred pravdu krivce za progon i mucenje civila u proteklom ratu, kada nemate namjeru, iste izvestipred pravosudne organe, sto bez trunke straha pobise policajce i povratnike u Opcini Travnik ...itd. kako je moguc suzivot!?!?!?!

Doista bi voljeo da mi na ovo netko odgovori,ako je u mogucnosti!

Vrh

PostPostano: 10 sij 2011, 18:45 

Sjećanje na dan kad je obrana Viteza plaćena 31 životom...

http://www.hercegbosna.org/vijesti/bih/ ... -2649.html

Vrh

PostPostano: 10 sij 2011, 18:47 

Mar-kan je napisao/la:
Sjećanje na dan kad je obrana Viteza plaćena 31 životom...

http://www.hercegbosna.org/vijesti/bih/ ... -2649.html

Vječna im slava i hvala :palacgore1

Vrh

PostPostano: 10 sij 2011, 22:58 

Nema oprosta,dok se ne kazne krivci..

nek im je laka hrvatska gruda

Vrh

PostPostano: 11 sij 2011, 13:18 

Ma kakav oprost nasa krv kao i od nas mnogih trazi osvetu.Nemojte spominjati bibliju ovo-ono,kad dodje vrijeme da se plati neznam kud ce Muzafer onda ici nema suncanja guzice na Jadranu,brasna ni mrve!!!!!! :herceg_bosna :herceg_bosna :herceg_bosna

Vrh

PostPostano: 11 sij 2011, 17:50 

a sta je sa bosnjackom krvi...

Vrh

PostPostano: 11 sij 2011, 18:28 

ruru je napisao/la:

ja sam govorio o krivcima..ovo nije mjesto niti prigoda da se razvlaci tema,ali jednako mislim za nase krvnike..

utoliko je razlika sto vecina nasih i jest kaznjena,bosnjacki vodje se mahom izvukli..al eto,za drugu temu je razgovor

Vrh

PostPostano: 11 sij 2011, 20:19 

ruru je napisao/la:

Izgleda da vrijedi više od Hrvatske što se vidi po optužnicama i osuđenima.
Ili možda misliš na svoju prolivenu krv pri sudjelovanju u napadu na Buhine kuće?

Vrh

PostPostano: 12 sij 2011, 00:01 

Vitez je napisao/la:
ruru je napisao/la:

Izgleda da vrijedi više od Hrvatske što se vidi po optužnicama i osuđenima.
Ili možda misliš na svoju prolivenu krv pri sudjelovanju u napadu na Buhine kuće?

ne na svoju krv..ja sam bio vojnik i ranjen sam u borbi...mislim na krv civila...i neka svak odgovara za uprljane ruke ma koje vjere bio...

Vrh

PostPostano: 12 sij 2011, 10:48 

Od 365 dana u godini LD svaki tjedan neka godisnjica stradanja,od koga ? od Muslimana.Ma vasa prolivena krv jest da bi nase otudjili,i nas pobili.Civil s puskom se tretira kao vojnik ili bolje receno oruzana civilna osoba i opasna....

Vrh

PostPostano: 06 svi 2011, 20:58 

zomby je napisao/la:
Velika hvala i slava svim braniteljima koji su se nesebično žrtvovali da bismo ostali u Lašvanskoj dolini.

Potpisujem u potpunosti ovu recenicu. Ne idem na obljetnice...pa mislim nikada nisam ni isao,mozda koji put u pocetku, kada su na iste isli oni koji su sudionici ili sudjelovali u tom vremenu i prostoru. Danas je to vise paradiranje, politickuh celnika, davanje govora koji nemaju nikakve veze sa relnocu i sto je najtragicnije vise ima prisutnih iz specijalnih postrojbi tipa PPN Minhen ... i oni u pravilu zapocnu pricu kako je bilo tada.
To mi se zgadilo do te mjere, da bi zakonom donjeo uredbu da na tim obljetnicama NESMIJU biti prisutni politicari i domace bjelosvjetske protuhe, sto pokupise novce po svjetu, pa sada imaju vise zasluga nego oni sto im se pocast na obljetnicama iskazuje.

Sto se tice suparnicke strane kako tada, a dobrim djelom i sada mada nisu sve budale iste... kada se toliko zdusno zalazu za pravdu, neko je ponudio imena kao odgovore, moze se ako je po strani strah reci sa "da" i "ne". Trebali bi znati da, ako misle da zivimo u jednoj drzavi,nesmije pravda/istina ici jednosmjerno, a da pri tome nema nikakve reakcije kako narado samog,jer politicari su se sveli samo na GLODARE, jer narod je GLAS ako hoce da zivi zajedno,samo mora da nesto poduzme, a samim tim i prokazivanje krivaca. Primjer je Travnik koji je zaboravljen i na margini svega, a SILNA ubojstva kako ratna tako i poratna ne da nisu rjesena, vec su stavljena pod tepih i zataskavaju se, pa slobodan sam reci i sutnjom hrvata. Slucajno sam sudionimk proteklog rata, pa sam neka svjedocanstva objavio na ovom forumu, cak i sa imenima i prezimenim, I NITKO OD STRANE MUSLIMAMA/BOSNJAKA SE NIJE UDOSTOJIO DA TO KOMENTARISE ILI DEMANTIRA.
Jednostavno pitanje, logicko se samo po sebi namece, kada niste i kada nemate namjeru, izvesti pred pravdu krivce za progon i mucenje civila u proteklom ratu, kada nemate namjeru, iste izvestipred pravosudne organe, sto bez trunke straha pobise policajce i povratnike u Opcini Travnik ...itd. kako je moguc suzivot!?!?!?!

Doista bi voljeo da mi na ovo netko odgovori,ako je u mogucnosti!

Sve u svemu,kad god čitam,slušam ili pričam s bilo kojim mojim Hrvatom iz srednje Bosne,bude me stid reći da sam uopće bio u ratu,a beli sam bio od samog početka do samog kraja.Nisam često po ovim forumima i internetu pa sam se evo nešto raspisao.
U sječnju 1994.u selu Ždrimci ili tako nešto kod Uskoplja,dobili smo zapovjed da se spremimo i da po nas dolazi helikopter i da se ide za Vitez.
Malo zatim došla je druga i pa smo otišli u nekakvu akciju.
Žao mi je što nisam otišao za Vitez da bar jednim djelom olakšam mom narodu gore.Ovo velim bez imalo preseravanja i patetike.Isto sam rekao i rođaku Hrvoju iz Vukovara kad su po Hercegovini skupljali nekakvu ekipu dragovoljaca poslije Oluje koja je trebala ići za Slavoniju,i da bi obe noge dao da smo ga puškom vratili.
Dragi moji Bosanci puno ste toga propatili i opstali.Držite se.
Pozdrav od male raje iz Hercegovine.

Vrh

PostPostano: 09 svi 2011, 15:12 

duboki naklon i pozdrav braci u bosni iz hercegovine

Vrh

PostPostano: 19 lip 2011, 19:21 

ZLOCIN NAD PRIPADNICIMA PPN MUNJE

Vrh

PostPostano: 20 lip 2011, 12:48 

Tesko je nesta napisat o toj "akciji" nekome ko nije bio tamo ja nisam zato nisam htjeo da pisem ali moram sad jer nevjerujem da ruru pojma ima sta se tamo desilo !!!
Ali pito bi kako to on nije vidio kakve su uniforme imali pripadnici munje?
I Kako je HVO pogodio bjelu kucu i ranio jednog svog vojnika kad je tad akcija tek pocela a znaju da ima tamo njihovi i civila i vojnika sto bi onda granatirali svoje selo gdje su nasi ljudi, nevjerujem da im je imao ko javit da su vec usli ****** u selo, a i da je neko javio HVO je znao u kojoj kuci su munje i da bas tu kucu pogodi.....
Ali najgora je prica da je nas vojnik pored tebe proso i pobjego pa povjerovo bi ti da si civile pustio da bjeze ali vojnika... nemogu vjerovat u toj frci gdje svako puca na sta stigne, preko vas prelecu granate pored vas metci i ti sjedis i gledas vojnika HVO-kako prolazi pored tebe.... YES of course !!
samo da te pitam jesi mu barem dao adresu i pozvao ga na kavu kad se sve zavrsi?

Vrh

PostPostano: 20 lip 2011, 21:25 

havajac je napisao/la:
ZLOCIN NAD PRIPADNICIMA PPN MUNJE

Zelio bi se zahvaliti "srednja bosna"na pomoci za prikazivanje istine,mada je ovo bolna istina za LD,presucivanjem necemo nista uspjeti promjeniti,nego postoji mogucnost da budemo i jednim djelom sudionici ovoga gnusnog zlocina,a zrtve,pokoj im vjecni daruj gospodine,nisu to zasluzile!!!

Vrh

PostPostano: 21 lip 2011, 22:17 

havajac je napisao/la:
presucivanjem necemo nista uspjeti promjeniti,nego postoji mogucnost da budemo i jednim djelom sudionici ovoga gnusnog zlocina,a zrtve,pokoj im vjecni daruj gospodine,nisu to zasluzile!!!

Neće niko od nas to prešutjeti.Spominjemo ih često.Kad se popije koja,uspomene isplivaju i zabole.Dok smo mi živi-i oni žive.

Vrh

PostPostano: 21 lip 2011, 23:22 

Mar-kan je napisao/la:
havajac je napisao/la:
presucivanjem necemo nista uspjeti promjeniti,nego postoji mogucnost da budemo i jednim djelom sudionici ovoga gnusnog zlocina,a zrtve,pokoj im vjecni daruj gospodine,nisu to zasluzile!!!

Neće niko od nas to prešutjeti.Spominjemo ih često.Kad se popije koja,uspomene isplivaju i zabole.Dok smo mi živi-i oni žive.

Jos nesto o Buhinim Kucama!

Vrh

PostPostano: 23 lip 2011, 01:47 

VUKsaJUGA je napisao/la:
Tesko je nesta napisat o toj "akciji" nekome ko nije bio tamo ja nisam zato nisam htjeo da pisem ali moram sad jer nevjerujem da ruru pojma ima sta se tamo desilo !!!
Ali pito bi kako to on nije vidio kakve su uniforme imali pripadnici munje?
I Kako je HVO pogodio bjelu kucu i ranio jednog svog vojnika kad je tad akcija tek pocela a znaju da ima tamo njihovi i civila i vojnika sto bi onda granatirali svoje selo gdje su nasi ljudi, nevjerujem da im je imao ko javit da su vec usli ****** u selo, a i da je neko javio HVO je znao u kojoj kuci su munje i da bas tu kucu pogodi.....
Ali najgora je prica da je nas vojnik pored tebe proso i pobjego pa povjerovo bi ti da si civile pustio da bjeze ali vojnika... nemogu vjerovat u toj frci gdje svako puca na sta stigne, preko vas prelecu granate pored vas metci i ti sjedis i gledas vojnika HVO-kako prolazi pored tebe.... YES of course !!
samo da te pitam jesi mu barem dao adresu i pozvao ga na kavu kad se sve zavrsi?

Mislim da sam sve objasnio...i za uniforme i kako je kuca pogodjena...i zasto sam pustio vojnika...a tvoja stvar hoces li vjerovati..

Vrh

PostPostano: 04 srp 2011, 20:05 

Borba za Buhine kuce :HVO
http://www.youtube.com/watch?v=Z7mP0J_zgSA

Vrh

PostPostano: 04 srp 2011, 23:18 

ovaj video do sad nisam vidijo, imal nastavak??

Vrh

Naslov: Re:Osobe koje su izvrsile zlocin u Buhinim Kućama
PostPostano: 17 kol 2011, 19:14 

KAHRIMAN, Bećo, sudjelovao u ratnom zločinu u Buhinim Kućama 9. siječnja 1994. godine, pripadnik odreda "El Mudžahid". 95

KAHRIMAN, Fidija, sudjelovao u ratnom zločinu u Buhinim Kućama 9. siječnja 1994. godine, pripadnik odreda "El Mudžahid". 95

KAHRIMAN, Haris, sudjelovao u ratnom zločinu u Buhinim Kućama 9. siječnja 1994. godine, pripadnik odreda "El Mudžahid". 95

KAHRIMAN, Mirsad, sudjelovao u ratnom zločinu u Buhinim Kućama 9. siječnja 1994. godine, pripadnik odreda "El Mudžahid". 95

TURKOVIĆ, Faik, zapovjednik mudžahedinske jedinice "Gerila" osumnjičen za ratni zločin počinjen u Buhinim Kućama, 9. siječnja 1994. godine. 95

TURKOVIĆ Kemal, vojnik Armije BiH, 9. siječnja 1994. činio je zločine nad Hrvatima u selu Buhine Kuće kod Viteza 95
RURU znas li kojeg od gore navedeni?

Vrh

Naslov: Osumnjicene osobe za muslimanski zlocin-Buhine Kuće
PostPostano: 17 kol 2011, 20:18 

HUSKANOVIĆ, Haris, zvan Hamza, vojnik Armije BiH, sudjelovao u ratom zločinu nad Hrvatima u Buhinim Kućama, općina Vitez, 9. siječnja 1994. godine. 95

HUSKANOVIĆ, Mahmed, iz Sarajeva, vojnik Armije BiH, sudjelovao u masakru Hrvata u Buhinim Kućama, 9. siječnja 1994. godine. 95
RURU zns li ove navedene?

Vrh

PostPostano: 19 kol 2011, 15:19 

nisu mi poznata ta imena..

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 319 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: