HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 27 sij 2026, 08:45.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 2180 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 88  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde
PostPostano: 16 svi 2025, 09:17 

MiB je napisao/la:
Pozivati se na AI generirani video od strane nekog klinca nije ozbiljno. Degman je propali projekt kojega sama vojska nije pozitivno ocijenila, i tu je kraj priče. To što je našminkan dodatnim oklopom, ne čini ga super tenkom u kojemu će posada ostati zaštićena.

Kamo vodi forsiranje domaćeg poluproizvoda vidimo u primjeru dva OOB nedavno isporučena i koliko se to kilavo i traljavo odradi.

Opet neka doskočica. Naravno kako se radi o starim snimcima i fotografijama iz vremena kada za AI nitko nije ni čuo. Snimak je samo dokaz kako se to - "NE može".
Ja nigdje ne tvrdima kako je "Degman" - super tenk, nego kako je za NAŠE ugroze (da ih ne nabrajam) sasvim OK. Kao što su za NAŠE ugroze Rafali sasvim OK, za napad na Pakistan - baš i ne.
Financijiski povoljniji, novac bi ostao u Hrvatskoj. Možemo ga proizvesti sami, u daleko većem broju, a servis ne bi bio problem.

Ne vidim problem u forsiranju domaćeg, pa i uz poteškoće (ako se na njima uči i problemi rješavaju).
Pročitajte na što je ličilo uvođenje u upotrebu američkih helikoptera "Huey" ili aviona F16? Da ne pričamo o projektima u koje su oni ulupali novce - pa otkazali.

Ovo je samo jedna u nizu loših i bizarnih odluka HDZ-a nakon 2000.

Vrh

Naslov: Re: HV se opasno naoružava: nabavljamo HIMARS-e, Bayraktare, korvete..., trošit će se milijarde
PostPostano: 16 svi 2025, 09:18 

Poenta je da i ti M84 mogu biti od koristi ako se nađeš u ratnoj situaciji.
Pogotovo mogu biti korisniji ako ne ratuješ protiv sile veličine Rusije.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2025, 09:23 

MiB je napisao/la:
goran2hr je napisao/la:

Na kraju priče, kako bi se izvršio proboj - trebaju tenkovi i oklopnjaci. Proizvode ih svi i danas. I to masovno. Ako M84 - ne valjaju, što će Ukrajincima?

Smatrate li kako je ovo (ova i ovakva zamjena hrvatskih M84 za "Leoparda") - dobar posao u korist Hrvatske?

Ukrajinci imaju posade obučene za održavanje tih tenkova, imaju remontne centre i školovane ljude, i još malo topovsko meso.

I mi imamo posade obučene za održavanje tih tenkova, imamo remontne centre i školovane ljude. No sada nam je to sve badava. Tenkova nema. Što bi im predložili? Iseljavanje ili konobarenje?

I dobro, kada stižu naši "Leopardi"?

Vrh

PostPostano: 16 svi 2025, 09:29 

daramo je napisao/la:
Poenta je da i ti M84 mogu biti od koristi ako se nađeš u ratnoj situaciji.
Pogotovo mogu biti korisniji ako ne ratuješ protiv sile veličine Rusije.

Evo, ja bi prvi bio za to da ih rasprodamo po akcijskim cijenama (što HDZ upravo odrađuje) - kada bi dobili garanciju, npr. od vidovitog Milana, kako se nećemo naći u ratnoj situaciji.
Nisam ni mislio kako bi MI trebali ratovati protiv sile veličine Rusiji. A od naših realnih ugroza, ionako nitko nema bolje.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2025, 09:48 

Naša Kvačica je napisao/la:
goran2hr je napisao/la:

Na kraju priče, kako bi se izvršio proboj - trebaju tenkovi i oklopnjaci. Proizvode ih svi i danas. I to masovno. Ako M84 - ne valjaju, što će Ukrajincima?

Smatrate li kako je ovo (ova i ovakva zamjena hrvatskih M84 za "Leoparda") - dobar posao u korist Hrvatske?

To je sad sasvim druga tema. Samo sam se osvrnuo na tu priču o projektima od prije 20 godina. To je povijest.

Svi bi mi voljeli da je degman uspio, ali nije i prihvatimo to. Sve što sada možemo je pokušati pametnije u budućnosti.

Ako se na varam, bili ste u ratu. Pa jeste li onda sa gnušanjem odbili koristiti oružje starije od 20 godina? A alternativa - NIŠTA. Po toj logici, trebali bi žurno podići spomenik Račanu, zbog zasluga u DR, jer nas je riješio oružja uglavnom starijeg od 20 godina, pa nas spasio od tog jada. Koji uzor, domoljub i vizionar! Na njegovom tragu su danas Plenković i Anušić.
Pazite naslov teme, ono "opasno naoružavanje"?! I onda nabrajanje nečega čega nemamo, a nije baš jasno ni kada će doći. Primjerenije bi bilo - "opasno razoružavanje već temeljito razoružanih". Možda da lijepo zamolimo one koji nam ne žele dobro, da budu strpljivi i čekaju, pa kad jednom stigne, onda može, neka bude sportski.

Ovo "Degman" - nije uspio. Pa imalo bi smisla, da je hrvatska vlada "ĐĐ" poslala narudžbu, uplatila avans, a ovi uprskali i odustali. Tako da to ne smatram neuspjehom "Degmana", nego "hrvatskih" vladajućih. To je jedna priča.
Druga, ono malo što smo imali, u svjetskoj situaciji koje se komplicira, dati kao pravi vazali, budzašto strancima?! I to je bilo bolje od onoga što imaju naši potencijalni protivnici.
A treća, zamijeniti to nečim što ima suludu cijenu, u malom broju, sa nedefiniranim rokom isporuke, zapravo još bez ugovora, za što nemamo obučene posade i tehničko osoblje, nemamo ni dijelova ni streljiva.

Ma bravo!

Vrh

PostPostano: 16 svi 2025, 10:06 

goran2hr je napisao/la:
MiB je napisao/la:

Ukrajinci imaju posade obučene za održavanje tih tenkova, imaju remontne centre i školovane ljude, i još malo topovsko meso.

I mi imamo posade obučene za održavanje tih tenkova, imamo remontne centre i školovane ljude. No sada nam je to sve badava. Tenkova nema. Što bi im predložili? Iseljavanje ili konobarenje?

Pobogu čime ćeš vršiti remont kada se više ne proizvode dijelovi za taj tenk? Onda smo mogli ostaviti i t-34 u službi.Česi, Poljaci, Slovaci, Mađari, Rumunji, Bugari,.. svi su glupani jer izbaciju tenk zastarjelog koncepta iz uporabe? Saberi se čovječe. Dva desetljeća je prošlo od pokušaja i sve je ostalo na pokušaju. Nakon negativne ocjene od strane vojske, sve je zaustavljeno i šutilo se kako se ne bi naštetilo ugledu ĐĐ. Upravo ta šutnja je razlog i tvoje mitomanije.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2025, 10:52 

goran2hr je napisao/la:
MiB je napisao/la:
Pozivati se na AI generirani video od strane nekog klinca nije ozbiljno. Degman je propali projekt kojega sama vojska nije pozitivno ocijenila, i tu je kraj priče. To što je našminkan dodatnim oklopom, ne čini ga super tenkom u kojemu će posada ostati zaštićena.

Kamo vodi forsiranje domaćeg poluproizvoda vidimo u primjeru dva OOB nedavno isporučena i koliko se to kilavo i traljavo odradi.

Opet neka doskočica. Naravno kako se radi o starim snimcima i fotografijama iz vremena kada za AI nitko nije ni čuo. Snimak je samo dokaz kako se to - "NE može".
Ja nigdje ne tvrdima kako je "Degman" - super tenk, nego kako je za NAŠE ugroze (da ih ne nabrajam) sasvim OK. Kao što su za NAŠE ugroze Rafali sasvim OK, za napad na Pakistan - baš i ne.
Financijiski povoljniji, novac bi ostao u Hrvatskoj. Možemo ga proizvesti sami, u daleko većem broju, a servis ne bi bio problem.

Ne vidim problem u forsiranju domaćeg, pa i uz poteškoće (ako se na njima uči i problemi rješavaju).
Pročitajte na što je ličilo uvođenje u upotrebu američkih helikoptera "Huey" ili aviona F16? Da ne pričamo o projektima u koje su oni ulupali novce - pa otkazali.

Po meni je bolje da se ostavimo ćorava posla što se tiče nekakvog našeg tenka i da prijeđemo na najbolje što postoji. Leopard 2A8 je najbolje što postoji na svijetu i trebamo uzimati sve što možemo na toj razini u drugim granama. Jedina mana je što uzimamo samo 50 komada, ja mislim da je mjera za Hrvatsku 100 tenkova ako uzmemo u obzir veličinu vojske i financije. Da, to košta papreno, ali isto tako jako velik broj opreme smo od Amerikanaca dobili za male pare. Neće nam nitko poklanjati vrhunske tenkove. Zašto bi se mi morali zadovoljit da smo al pari tehnološki sa susjedima umjesto da smo superiorni? Pogotovo ako uzmemo u obzir da srbi imaju preko 200 nadograđenih M84 i 30 modernih ruskih T-72. Prema tome, očito se stvarno ide prema tih 3%, a možda dugoročno i prema 5%. Nema više razloga da se štedi, treba nabavljat najbolje.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2025, 11:11 

MiB je napisao/la:
goran2hr je napisao/la:

Pobogu čime ćeš vršiti remont kada se više ne proizvode dijelovi za taj tenk? Onda smo mogli ostaviti i t-34 u službi.Česi, Poljaci, Slovaci, Mađari, Rumunji, Bugari,.. svi su glupani jer izbaciju tenk zastarjelog koncepta iz uporabe? Saberi se čovječe. Dva desetljeća je prošlo od pokušaja i sve je ostalo na pokušaju. Nakon negativne ocjene od strane vojske, sve je zaustavljeno i šutilo se kako se ne bi naštetilo ugledu ĐĐ. Upravo ta šutnja je razlog i tvoje mitomanije.

Od trećeg razreda osnovne škole radio sam na strojevima i osim vremena provedenog u DR, bio u proizvodnji, u obrtu svojih roditelja ili kasnije kao poduzetnik. I stvarno me zanima koji je to dio, koji se NE može proizvesti u Hrvatskoj ili kupiti u inozemstvu?
Prije nekoliko godina, u "ĐĐ" je na većem broju tih tenkova odrađena revizija i to je u MSM hvaljeno kao dobar potez MORH-a i uspjeh. Sada odjednom ne valjaju i treba ih žurno lifrati?! Skoro pa badava. Za naš "komšiluk" bili su dobri jučer, valjali bi i danas, ionako smo ih imali premalo, ne kada gazda (Ursula, Biden, Zelenski) naredi....
Ove države što nabrajate, nisu glupani, nego (osim Mađara) + Makedonaca - slugani. Pa svejedno T72 u nekom broju drže i dalje, čuvaju za pričuvu, a zamjenjuju ih postepeno. Mi druge - nemamo, a kada će i u kojem broju stići zamjena - ne znamo. Ni Vi to niste u stanju odgovoriti.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2025, 11:48 

Primarijus je napisao/la:
goran2hr je napisao/la:

Po meni je bolje da se ostavimo ćorava posla što se tiče nekakvog našeg tenka i da prijeđemo na najbolje što postoji. Leopard 2A8 je najbolje što postoji na svijetu i trebamo uzimati sve što možemo na toj razini u drugim granama. Jedina mana je što uzimamo samo 50 komada, ja mislim da je mjera za Hrvatsku 100 tenkova ako uzmemo u obzir veličinu vojske i financije. Da, to košta papreno, ali isto tako jako velik broj opreme smo od Amerikanaca dobili za male pare. Neće nam nitko poklanjati vrhunske tenkove. Zašto bi se mi morali zadovoljit da smo al pari tehnološki sa susjedima umjesto da smo superiorni? Pogotovo ako uzmemo u obzir da srbi imaju preko 200 nadograđenih M84 i 30 modernih ruskih T-72. Prema tome, očito se stvarno ide prema tih 3%, a možda dugoročno i prema 5%. Nema više razloga da se štedi, treba nabavljat najbolje.

Rijetka je prilika, ali ovaj se put mogu složiti sa Vama. Leopard 2A8, 100 komada, dijelove i streljivo, da imamo za 2 i 1/2 profesionalne brigade. Zašto ne?!

Financije sada zanemarimo. Dati će Ursula (valjda?). Je li dobra ideja dati ono što imamo, ostati bez ičega, po toj "cijeni", a ne znati kada stiže zamjena? I u kojem roku se Vi nadate isporuci prvih 40, a onda još i onom ostatku do 100?

Vrh

PostPostano: 16 svi 2025, 12:14 

goran2hr je napisao/la:
a kada će i u kojem broju stići zamjena - ne znamo. Ni Vi to niste u stanju odgovoriti.

Odgovor na to pitanje je dao MORH / Anušić.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2025, 12:17 

goran2hr je napisao/la:
I stvarno me zanima koji je to dio, koji se NE može proizvesti u Hrvatskoj ili kupiti u inozemstvu?

Motor, transmisija, cijevi.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2025, 12:42 

MiB je napisao/la:
goran2hr je napisao/la:
a kada će i u kojem broju stići zamjena - ne znamo. Ni Vi to niste u stanju odgovoriti.

Odgovor na to pitanje je dao MORH / Anušić.

Odgovorio je on isto što i Vi - NIŠTA. I garantira čime? Dati će ostavku? Pa ugovor još nije potpisao, a na redu smo tko zna koji. Možda i bolje, jer kada ova ili slijedeća vlada bude od svega odustala - još ćemo plaćati penale.

Što nisu pametnjakovići dogovorili da M84 ostaje kod nas, dok ne stignu novi?

Vrh

PostPostano: 16 svi 2025, 12:49 

MiB je napisao/la:
goran2hr je napisao/la:
I stvarno me zanima koji je to dio, koji se NE može proizvesti u Hrvatskoj ili kupiti u inozemstvu?

"Hrvatske verzijaM-84A4 ima snažniji njemački motor s 820 kW (1100 ks), dok M-95 Degman ima 895 kW (1200 ks) najjači motor od svih verzija M-84 tenka."

Tih motora njemačka više nema u ponudi?!

Što se tiče cijevi (za gorivo, hidrauliku - visoke pritiske, vruću vodu, gibljive, krute...) proizvodi ih poduzeće (u RH da ne prvim reklamu), za koje sam i sam radio kao kooperant. Nikakav problem. Ako mislite na topovsku cijev (?) - toga nema za kupiti?

Vrh

PostPostano: 16 svi 2025, 12:50 

Pa ostaju M84 dok ne dođu svi Leopardi i dolaze A4 za obuku.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2025, 12:51 

goran2hr je napisao/la:

To je sad sasvim druga tema. Samo sam se osvrnuo na tu priču o projektima od prije 20 godina. To je povijest.

Svi bi mi voljeli da je degman uspio, ali nije i prihvatimo to. Sve što sada možemo je pokušati pametnije u budućnosti.

Ako se na varam, bili ste u ratu. Pa jeste li onda sa gnušanjem odbili koristiti oružje starije od 20 godina? A alternativa - NIŠTA. Po toj logici, trebali bi žurno podići spomenik Račanu, zbog zasluga u DR, jer nas je riješio oružja uglavnom starijeg od 20 godina, pa nas spasio od tog jada. Koji uzor, domoljub i vizionar! Na njegovom tragu su danas Plenković i Anušić.
Pazite naslov teme, ono "opasno naoružavanje"?! I onda nabrajanje nečega čega nemamo, a nije baš jasno ni kada će doći. Primjerenije bi bilo - "opasno razoružavanje već temeljito razoružanih". Možda da lijepo zamolimo one koji nam ne žele dobro, da budu strpljivi i čekaju, pa kad jednom stigne, onda može, neka bude sportski.

Ovo "Degman" - nije uspio. Pa imalo bi smisla, da je hrvatska vlada "ĐĐ" poslala narudžbu, uplatila avans, a ovi uprskali i odustali. Tako da to ne smatram neuspjehom "Degmana", nego "hrvatskih" vladajućih. To je jedna priča.
Druga, ono malo što smo imali, u svjetskoj situaciji koje se komplicira, dati kao pravi vazali, budzašto strancima?! I to je bilo bolje od onoga što imaju naši potencijalni protivnici.
A treća, zamijeniti to nečim što ima suludu cijenu, u malom broju, sa nedefiniranim rokom isporuke, zapravo još bez ugovora, za što nemamo obučene posade i tehničko osoblje, nemamo ni dijelova ni streljiva.

Ma bravo!

Ok, degman je uspio. :palacgore1

1452 of 2558 - 56.76%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2025, 12:54 

Primarijus je napisao/la:
Pa ostaju M84 dok ne dođu svi Leopardi i dolaze A4 za obuku.

Pa bilo bi lijepo da su ostali, ali 1/2 ih je već otišlo, uskoro ide ostatak. Pa ostaje - banana.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2025, 13:10 

goran2hr je napisao/la:

Ma bravo!

Uspio, neuspio?!
Djeluje mi kako pokušavate prebaciti krivnju na tehnički dio priče, kao što je bilo raznih vojnih projekata, u koje su utrošeni veliki novci - a na kraju se pokazali kao promašaj. Ovo ne smatram takvim slučajem. OK, od toga nije bilo ništa, ali ne zato jer mu je pucala gusjenica, zaglavila kupola ili se "rascvjetao" top i tsl. Nego zato što su HDZu i SDPu, prioriteti bili nešto drugo ("kultura", "Novosti", antihrvatske NVU, Afganistan...). To je prošla stvar, ali svejedno zašto ne spomenuti "zaslužne" za taj neuspjeh?

Smatrate li Vi ovo - dobrim poslom? Bi li Vi to potpisali?

Vrh

PostPostano: 16 svi 2025, 13:33 

goran2hr je napisao/la:
MiB je napisao/la:

"Hrvatske verzijaM-84A4 ima snažniji njemački motor s 820 kW (1100 ks), dok M-95 Degman ima 895 kW (1200 ks) najjači motor od svih verzija M-84 tenka."

Tih motora njemačka više nema u ponudi?!

Što se tiče cijevi (za gorivo, hidrauliku - visoke pritiske, vruću vodu, gibljive, krute...) proizvodi ih poduzeće (u RH da ne prvim reklamu), za koje sam i sam radio kao kooperant. Nikakav problem. Ako mislite na topovsku cijev (?) - toga nema za kupiti?

Nema za kupiti. NATO zemlje koje su nekada proizvodile istočne kalibre svoje su industrijske kapacitete prilagodili novim okolnostima, uključujući proizvodnju tenkovskog streljiva. Prihvati novu realnost. Počeo si baljezgati u jednom od prethodnih postova o Trophy APS kako smo ga mogli staviti na Degmana. Ne možemo, jer zahtijeva dodatnu električnu energiju, a koju t72/m84, degman ne mogu proizvesti jer nemaju gdje smjestiti generatore. Ne možeš uzeti proizvoljno motore i ugurati u šasiju. Šasije i kompletan sustav su projektirani za optimalan rad i balans težine. Za postizanje istoga potrebne su godine rada i proračuna.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2025, 13:44 

goran2hr je napisao/la:
Kao što su za NAŠE ugroze Rafali sasvim OK, za napad na Pakistan - baš i ne.

Što fali Rafalu, redovno rokaju po Pakistanu?

Vrh

PostPostano: 16 svi 2025, 13:55 

Anušić potvrdio da će i Hrvatska izdvajati pet posto BDP-a za obranu

Citat:
MINISTAR obrane Ivan Anušić potvrdio je najavu američkog državnog tajnika Marca Rubija da će se u lipnju sve članice NATO-a složiti o povećanju izdvajanja za obranu u idućem desetljeću na pet posto BDP-a te pojasnio kako će to uključivati i opremanje i širu sigurnosnu infrastrukturu.

Anušić je u izjavi za medije nakon obilježavanja Dana Sveučilišta obrane i sigurnosti "Dr. Franjo Tuđman" istaknuo kako će ta najava biti potvrđena na samitu NATO-a u Haagu, ali i podsjetio kako smo ove godine dosegnuli dva posto izdvajanja za opremanje, naoružavanje i modernizaciju.

Anušić: Izdvajanje za obranu od pet posto BDP-a neće uključivati samo naoružanje
Naveo je i kako pretpostavlja da će se tražiti 3,5 posto plus 1,5 posto, odnosno da će se 3,5 posto izdvajati za modernizaciju, naoružavanje i opremanje, dok će se 1,5 posto investirati u infrastrukturu koja je izravno povezana sa sigurnošću. "Znači nije samo i isključivo naoružavanje, opremanje i modernizacija, nego i infrastruktura", istaknuo je ministar.

U tih 1,5 posto, dodao je, govori se i o zračnim lukama, koridorima, graničnim barijerama i sigurnosnim sustavima koji se postavljaju na granice vezane oko migracije, o civilnoj zaštiti i policiji.

"Hrvatska je spremna do 2030. godine doći do tri posto ukupnog izdvajanja za modernizaciju, opremanje i naoružavanje i rast ćemo iz godine u godinu", istaknuo je.

Njegova je ocjena da ćemo to doseći i prije jer smo i projekciju od dva posto do 2027. dosegnuli ove godine. "Ako je to stav svih zemalja NATO-a, a situacije i okolnosti u kojima se trenutačno nalazi ne samo Hrvatska, nego cijela Europa i svijet, zahtijevaju ozbiljniji pristup obrani, sigurnosti i modernizaciji, Hrvatska je spremna to činiti i raditi", poručio je Anušić.

O nabavi haubica i lokalnim izborima
Govoreći o nabavi haubica CAESAR, istaknuo je kako Hrvatska namjerava do kraja godine potpisati ugovore s francuskim proizvođačem i implementirati ih u svoje Oružane snage.

Ministra su novinari upitali i o lokalnim izborima, pri čemu je izrazio uvjerenje da će slavonski kandidati HDZ-a na lokalnim izborima, Nataša Tramišak za osječko-baranjsku županicu i gradonačelnik Osijeka Ivan Radić za novi mandat, sve "riješiti" u prvome krugu.

"Uvjeren sam da će se to sve riješiti u prvome krugu. Nema nikakvog razloga da bilo kakav izborni rezultat bude upitan", ocijenio je Anušić.

Kontinuitet kvalitetnog rada, funkcioniranja i kadrova koji su u ovom trenutku u Osječko-baranjskoj županiji su takvi da mi ne vidimo nikakav problem, dodao je. Pri tome je napomenuo kako od 42 jedinice lokalne samouprave na području Osječko-baranjske županije, HDZ u njih 15 nema protukandidata.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2025, 14:42 

goran2hr je napisao/la:

Uspio, neuspio?!
Djeluje mi kako pokušavate prebaciti krivnju na tehnički dio priče, kao što je bilo raznih vojnih projekata, u koje su utrošeni veliki novci - a na kraju se pokazali kao promašaj. Ovo ne smatram takvim slučajem. OK, od toga nije bilo ništa, ali ne zato jer mu je pucala gusjenica, zaglavila kupola ili se "rascvjetao" top i tsl. Nego zato što su HDZu i SDPu, prioriteti bili nešto drugo ("kultura", "Novosti", antihrvatske NVU, Afganistan...). To je prošla stvar, ali svejedno zašto ne spomenuti "zaslužne" za taj neuspjeh?

Smatrate li Vi ovo - dobrim poslom? Bi li Vi to potpisali?

Smatram da bi ova tema trebala biti više orijentirana na ono što bi trebali raditi sada i gdje potrošiti te planirane milijarde. S druge strane pitanje je li Degman bio dobar posao spada više u hrvatsku vojnu povijest.

1452 of 2558 - 56.76%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2025, 14:58 

Temu treba preimenovati, opasno je bilo kad se spekuliralo o 2% BDPa za obranu, sad je 5%, a 5% je zastrašujuće.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2025, 15:57 

dudu je napisao/la:
Temu treba preimenovati, opasno je bilo kad se spekuliralo o 2% BDPa za obranu, sad je 5%, a 5% je zastrašujuće.

To se da i drugačije reć.
Vrijeme je da moje karte postanu stvarnost :herceg_bosna

Vrh

PostPostano: 16 svi 2025, 18:10 

Ceha, crtaj kartu istočnih hrvatskih granica 2035.

Vrh

PostPostano: 16 svi 2025, 19:32 

https://www.facebook.com/HrvatskiVojnik ... 0378040342

slika

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2180 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 88  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica i 38 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: