|
|
Stranica: 11/14.
|
[ 328 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Brane
|
Naslov: Re: Zagreb Izbori 2025 Postano: 19 svi 2025, 18:13 |
|
|
goran2hr je napisao/la: Sa nijednim kandidatom nisam bio oduševljen. Za gradonačelnika sam zaokružio Kalinića, jer mislim kako je Jonjić mlak, a za Tomaševićevu ekipu treba netko drzak i u tom smislu, mislim kako bi Kalinić bio bolji. Na ostala tri listića zaokružio sam liste Jonjića. Žao mi je što nisu postigli neki dogovor o zajedničkom izlasku sa MOSTom i Kolakušićevom "pravdom". U našoj četvrti na Jonjićevoj isti izabran je gosp. Ćirko. Simpatičan mladi desničar kojem ipak nedostaje malo političke pameti. Pa veselo mu bilo. Čestitam.
II krug. Za Tomaševića je glasalo impresivnih 40%, a također za Tomaševića nije glasalo još impresivnijih 60%. Uz malo pameti, mali digitron i dogovor u kojem nitko ne gubi ništa - moglo bi biti iznenađenja, tj. adio Senf. No čitao sam kako su HDZ i Možemo u nekoj skrivenoj koaliciji, bratstvu iskovanom u dalekoj Zambiji, pa mi i to nije nevjerojatno.
U obitelji nešto novo. Od nas petero, dvoje se (studenata) nikako nije dalo na izbore - "Ne da mi se!". Nije se moglo izgubiti prevažnih 20 minuta buljenja u mobitel. Ja sam glasao za HDZ u mjesnom odboru, u MO nema nikakvi para pa nemaju šta ukrast  s druge strane najbolje su organizirani logistički. Ovo ostalo sam iskombiniro Bero i Selak.
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Zagreb Izbori 2025 Postano: 20 svi 2025, 17:41 |
|
|
Jonjić: HDZ je nepismen i djetinjast jer ne podržava Selak Raspudić u drugom krugu https://www.index.hr/vijesti/clanak/jon ... 72498.aspx Citat: "Mislim da je način na koji su se neki oporbeni kandidati postavili prema ulasku Selak Raspudić u drugi krug politički pogrešni, politički nepismeni i djetinjasti. Pritom mislim na HDZ, a mislim i na meni inače dragog gospodina Golužu Potpuno se slažem s Jonjićem, smješno je da Goluža i Herman ne žele podržat Selak, pa čak je i HSLS dao podršku u 2. krugu u Zagrebu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: Zagreb Izbori 2025 Postano: 20 svi 2025, 17:44 |
|
|
Brane je napisao/la: Jonjić: HDZ je nepismen i djetinjast jer ne podržava Selak Raspudić u drugom krugu https://www.index.hr/vijesti/clanak/jon ... 72498.aspx Citat: "Mislim da je način na koji su se neki oporbeni kandidati postavili prema ulasku Selak Raspudić u drugi krug politički pogrešni, politički nepismeni i djetinjasti. Pritom mislim na HDZ, a mislim i na meni inače dragog gospodina Golužu Potpuno se slažem s Jonjićem, smješno je da Goluža i Herman ne žele podržat Selak, pa čak je i HSLS dao podršku u 2. krugu u Zagrebu. Nema pravo glasa sve dok mu je Turčin kojem smetaju Hrvati iz HB jedan od glavnik suradnika
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: Zagreb Izbori 2025 Postano: 20 svi 2025, 21:04 |
|
|
Noname01 je napisao/la: Brane je napisao/la: Jonjić: HDZ je nepismen i djetinjast jer ne podržava Selak Raspudić u drugom krugu https://www.index.hr/vijesti/clanak/jon ... 72498.aspx Potpuno se slažem s Jonjićem, smješno je da Goluža i Herman ne žele podržat Selak, pa čak je i HSLS dao podršku u 2. krugu u Zagrebu. Nema pravo glasa sve dok mu je Turčin kojem smetaju Hrvati iz HB jedan od glavnik suradnika Poturica molim lijepo, džamijski zlatko samo može sanjati o tome da je pravi Turčin.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Zagreb Izbori 2025 Postano: 21 svi 2025, 00:17 |
|
|
|
Zagreb samo 31 % izašlo na izbore!
| Privitak/ci: |

Odaziv - Lokalni izbori 2025.png [ 72.93 KiB | Pogledano 1437 put/a. ]
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zviezda Granda
|
Naslov: Re: Zagreb Izbori 2025 Postano: 23 svi 2025, 08:53 |
|
|
|
Jel osvojila prava desnica ijednu općinicu?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Zagreb Izbori 2025 Postano: 23 svi 2025, 10:47 |
|
|
Zviezda Granda je napisao/la: Jel osvojila prava desnica ijednu općinicu? Podbablje, ne znam računa li se to zato što je HSP u koaliciji s nekom lokalnom listom: Citat: 1 HRVATSKA STRANKA PRAVA - HSP NEZAVISNA LISTA PODBABLJE SUTRA - PODBABLJE SUTRA IVAN KARIN - nositelj kandidacijske liste 1.168 51,65% 2 HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA - HDZ HRVATSKI SUVERENISTI DOMOVINSKI POKRET - DP MIRKO PATRLJ - nositelj kandidacijske liste 787 34,80% 3 NEZAVISNA LISTA TOMISLAVA JONJIĆA - JEDINO HRVATSKA! - NEZAVISNA LISTA TOMISLAVA JONJIĆA JURE GUDELJ - nositelj kandidacijske liste 306 13,53%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kristijan
|
Naslov: Re: Zagreb Izbori 2025 Postano: 23 svi 2025, 12:48 |
|
|
Brane je napisao/la: Zagreb samo 31 % izašlo na izbore! To su podaci o izlaznosti do 16:30 sati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dominikator
|
Naslov: Re: Zagreb Izbori 2025 Postano: 23 svi 2025, 13:00 |
|
|
Kristijan je napisao/la: Brane je napisao/la: Zagreb samo 31 % izašlo na izbore! To su podaci o izlaznosti do 16:30 sati. Još je porazniji podatak da je sa manje od petine glasova registriranih glasača Tomašević dobio većinu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Zagreb Izbori 2025 Postano: 23 svi 2025, 13:26 |
|
|
Dominikator je napisao/la: Kristijan je napisao/la: To su podaci o izlaznosti do 16:30 sati. Još je porazniji podatak da je sa manje od petine glasača Tomašević dobio većinu. Ništa tu nije porazno, pogotovo s obzirom da povjednička lista ima tri puta više glasova nego druga po redu lista. HDZ u Gradu Zagrebu skupi na lokalnim izborima 42 tisuće za listu i manje od 37 tisuća za gradonačelnika. Možemo ima 122 tisuće lista i 135 tisuća gradonačelnik. Ja mislim da je to trenutna realna slika stanja. Onaj tko želi pobjedu, treba staviti pravog kandidata, ne karikature kao Jonjić, Bernardić ili Herman.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bijelahr
|
Naslov: Re: Zagreb Izbori 2025 Postano: 23 svi 2025, 14:39 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Onaj tko želi pobjedu, treba staviti pravog kandidata, ne karikature kao Jonjić, Bernardić ili Herman.
Treba još nešto - treba kandidata koji će se sustavno i smisleno godinama baviti Zagrebom, uz svu infrastrukturu koja to mora pratiti (medijski nastupi, stranačka podrška itd...) U tom smislu, MSR bi bila pravi kandidat, da nije uletila u ovo praktički jučer i to bez ikakve infrastrukture. Bio bi i Goluža da su uz njega bili jači igrači i ozibljne stranke. Suštinski, treba se posvetit gradu i to organizacijski i kadrovski. Onda možeš računati na pobjedu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dominikator
|
Naslov: Re: Zagreb Izbori 2025 Postano: 23 svi 2025, 15:37 |
|
|
|
Ako se nema ni jedna petina glasova pitanje je legitimiteta. Zbog ovakvih stvari se trebaju uvesti visoke kazne zbog nedolaska na izbore.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Zagreb Izbori 2025 Postano: 23 svi 2025, 16:47 |
|
|
Dominikator je napisao/la: Ako se nema ni jedna petina glasova pitanje je legitimiteta. Zbog ovakvih stvari se trebaju uvesti visoke kazne zbog nedolaska na izbore. Kakvo sad pitanje legitimiteta, vodeći kandidat u prvom krugu gradonačelničkih izbora osvojio je 135 tisuća glasova. Npr. 2019 u prvom krugu predsjedničkih izbora Milanović je osvojio 563 tisuće glasova ili 15% od ukupnog broja upisanih birača
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Zagreb Izbori 2025 Postano: 23 svi 2025, 17:02 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Dominikator je napisao/la: Još je porazniji podatak da je sa manje od petine glasača Tomašević dobio većinu. Ništa tu nije porazno, pogotovo s obzirom da povjednička lista ima tri puta više glasova nego druga po redu lista. HDZ u Gradu Zagrebu skupi na lokalnim izborima 42 tisuće za listu i manje od 37 tisuća za gradonačelnika. Možemo ima 122 tisuće lista i 135 tisuća gradonačelnik. Ja mislim da je to trenutna realna slika stanja. Onaj tko želi pobjedu, treba staviti pravog kandidata, ne karikature kao Jonjić, Bernardić ili Herman. Pa da, isto kao u Osijeku, HDZ stavio ozbiljnog kandidata i osvojio više od 70 posto, do ovog gradonačelnika ne znam je li HDZ ikad imao Osijek. Kad je onakav Milanovic dobio izbore isključivo zahvaljujući HDZovom kandidatu tada je u izbornoj noci jedan analiticar rekao da ako će Plenković za gradonačelnika ZG postaviti ovakoga kandidata onda u ZG vlast neće vidjeti, ako stavi nekog kao Zdravko Marić onda ce osvojiti ZG. Vjerovatno I nije slučajnost da su kandidati za predsjednika I zg gradonačelnika ovaki. Što se tiče sankcija za neizlazak, suludo, treba još više otežati glasovanje da što manje budala izlazi na izbore.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gazda
|
Naslov: Re: Zagreb Izbori 2025 Postano: 23 svi 2025, 17:15 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 15:23 Postovi: 3980 Lokacija: Stolni grad
|
|
Ti toliko botuješ za HDZ da čak i poraz pretvaraš u dobro ostvaren plan. Jes eto tri milijarde eura proračun su dali u ruke zelenbaćima jer... Ma ni ne treba razlog samo eto daj sirotu na svoju sramotu. Btw. Hoćeš reći da je Tomašević ozbiljan kandidat.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Zagreb Izbori 2025 Postano: 23 svi 2025, 18:12 |
|
|
|
Nikakvo botovanje ne postoji. A post na koji se referiraš ne ide u prilog HDZu, a što govori kako subjektivno doživljavaš moje pisanje . To što sam napisao je minus Plenkoviću koji čini štetu stranci tako što ističe loše kandidate, a sve kako oni ne bi ugrozili njega . Ali istine radi, i dalje ne vidim boljeg kandidata za premijera od Plenkovića.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bijelahr
|
Naslov: Re: Zagreb Izbori 2025 Postano: 23 svi 2025, 20:42 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Ali istine radi, i dalje ne vidim boljeg kandidata za premijera od Plenkovića. Zašto ne bi recimo Ressler ili mladi osječki gradonačelnik bili bolji?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Zagreb Izbori 2025 Postano: 23 svi 2025, 20:51 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Nikakvo botovanje ne postoji. A post na koji se referiraš ne ide u prilog HDZu, a što govori kako subjektivno doživljavaš moje pisanje . To što sam napisao je minus Plenkoviću koji čini štetu stranci tako što ističe loše kandidate, a sve kako oni ne bi ugrozili njega . Ali istine radi, i dalje ne vidim boljeg kandidata za premijera od Plenkovića. 
_________________ ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⠀⠀🟥⬜🟥
Znamo što je bilo
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Zagreb Izbori 2025 Postano: 28 svi 2025, 09:06 |
|
|
zaba1111 je napisao/la: Nikakvo botovanje ne postoji. A post na koji se referiraš ne ide u prilog HDZu, a što govori kako subjektivno doživljavaš moje pisanje . To što sam napisao je minus Plenkoviću koji čini štetu stranci tako što ističe loše kandidate, a sve kako oni ne bi ugrozili njega . Ali istine radi, i dalje ne vidim boljeg kandidata za premijera od Plenkovića. Otrcana fora HDZ botova. Tako obrađuju i umirovljenike u Gajnicama. Priđu im u parku, društvenom domu ili u birtiji za šankom, a onda, prvo lagana kritika Plenkovića (ranije Sanadera) - kao nije baš on naj naj, no onda: "Ali nema boljeg! Tko je bolji? Nema! Pa nećemo da nam dođu crveni!". A HDZ crven, da crveniji ne može biti. Plus blaćenje konkurencije: "A znate vi da je onaj Kolakušić slikao gole ženske?! Jao! Eto kakav je!". No sa zanatske strane, OK. Te jeftine fore, jumbo plakati, reklame, pjevači,"besplatne" kobasice, plus sitne povišice mirovine pred izbore (koje je ionako već "pojela" inflacija), još vam uvijek pale...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Zagreb Izbori 2025 Postano: 28 svi 2025, 20:14 |
|
|
goran2hr je napisao/la: zaba1111 je napisao/la: Nikakvo botovanje ne postoji. A post na koji se referiraš ne ide u prilog HDZu, a što govori kako subjektivno doživljavaš moje pisanje . To što sam napisao je minus Plenkoviću koji čini štetu stranci tako što ističe loše kandidate, a sve kako oni ne bi ugrozili njega . Ali istine radi, i dalje ne vidim boljeg kandidata za premijera od Plenkovića. Otrcana fora HDZ botova. Tako obrađuju i umirovljenike u Gajnicama. Priđu im u parku, društvenom domu ili u birtiji za šankom, a onda, prvo lagana kritika Plenkovića (ranije Sanadera) - kao nije baš on naj naj, no onda: "Ali nema boljeg! Tko je bolji? Nema! Pa nećemo da nam dođu crveni!". A HDZ crven, da crveniji ne može biti. Plus blaćenje konkurencije: "A znate vi da je onaj Kolakušić slikao gole ženske?! Jao! Eto kakav je!". No sa zanatske strane, OK. Te jeftine fore, jumbo plakati, reklame, pjevači,"besplatne" kobasice, plus sitne povišice mirovine pred izbore (koje je ionako već "pojela" inflacija), još vam uvijek pale... Gorane jel ideš na izbore u 2.krugu ?? Moram reć da me Selakica "kupila" volim kad su ljudi dobri u onom što rade, a u vokalnom "pripetavanju" Selakica je meštar. Sad malo razmišljam možda je namjerno u kampanji bila "laganini" jer je znala da ne može puno dobit jedino eventualno izgubit dio birača. Jedino je logistički slabo pripremila kampanju. Tu kod mene u kvartu je prije bila mini Hitna u Domu Zdravlja, pričamo o 100.000 ljudi. Kasnije je ukinuta od strane SDP-a kao ušteda i te spike i sad moraš vozit 30min. do Dubrave i Hitne. Čudi me da to Selakica ne spominje tu bi dobila dosta glasova. Općenito Domovi Zdravlja su u raspadu kao i bolnice. Plus ovaj požar u Sveučilišnoj bolnici, tamo su ilegalno skladištili opasni otpad, pretpostavljam da su je zato i zapalili da ga nebi morali zbrinjavat.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: Zagreb Izbori 2025 Postano: 28 svi 2025, 20:54 |
|
|
Bilo bi lijepo da dobije ovog pedera 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Zagreb Izbori 2025 Postano: 28 svi 2025, 21:06 |
|
|
Ceha je napisao/la: Bilo bi lijepo da dobije ovog pedera  Ceha jel izlaziš ti u 2.krugu ??
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Čvrsnik
|
Naslov: Re: Zagreb Izbori 2025 Postano: 29 svi 2025, 10:23 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2025, 14:43 Postovi: 247 Lokacija: Hrvatsko ozemlje
|
|
Nažalost ne vidim šanse kako bi Marija mogla pobijediti. Vi jednostavno ne vidite oko sebe gdje živimo (mislim na Zagreb). Možemo i TT u Sesvetama (HercegBosna) dobiju izbore kao od šale.
_________________ "Ako vam je težak stijeg čestitosti, utaknite ga u zemlju gdje počivaju naše kosti. Mi ćemo ga držati. Vaši pradjedovi.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Zagreb Izbori 2025 Postano: 29 svi 2025, 11:41 |
|
|
|
Senf gazi Selakicu kao plitak potok.
Sad su malo potrošeni, ostaje pitanje kakva je sudbina političkog OPG-a Selak-Raspudić. Je li to kraj, hoće li odustati od megalomanskih ambicija i postaviti se kao klasični žetoni HDZ-a ili će krenuti u osnivanje strančice?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Zagreb Izbori 2025 Postano: 01 lip 2025, 13:17 |
|
|
|
Bio na izborima, više auta nego ljudi.
Glasao sam za Tomaševića! Selakica nije ni jedan projekt najavila za kvart, Tomek barem gradi glazbenu školu.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|