|
|
Stranica: 5/5.
|
[ 105 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
novem
|
Naslov: Re: Vitamin D - Ne uzimati samoincijativno. Obavezno kontrolirati vrijednosti! Postano: 19 lip 2025, 16:00 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Kad smo već kod hodanja, možda nije loše reći da je važan način mjerenja.
Kako reče @VBA2024, sat hoda je 5km. Ok, ali dosta hodanja se uradi nesvjesno. Recimo od sobe do kuhinje je 10 koraka, pa do balkona je 15 koraka, pa nazad u hodnik 20 koraka itd. To se dnevno nakupi bar dvije, tri tisuće koraka dnevno koje dosta ljudi ne računa jer npr. broje korake na mobitelu. U ovom slučaju je pametni sat lakše rješenje jer je uvijek sa mnom i broji svaki korak.
Tako da, možda ja i ne napravim više koraka od Novema. Moguće objašnjenje, možda samo ja detaljnije brojim ako imam sat a on gleda na mobitelu. Ja sam samo brojao ono što radim extra. Daleko od toga za zbrajam sve korake ili još manje da koristim neke aplikacije.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Vitamin D - Ne uzimati samoincijativno. Obavezno kontrolirati vrijednosti! Postano: 19 lip 2025, 16:07 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Jedan sat normalnog hoda je razdaljina od 5km.
18-30km mi zvuči ok kad se dugoročno drži balans, ne kad se želi postić nešto više brzo.
Obarat BMI, nosit dobru obuću, pažljivo birat podlogu i paziti na kalcifikate - ima li još nešto? To je solidno lijepa distanca, nije zahtjevna. Za dugoročno planiranje idealna, bar ja tako mislim.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gazda
|
Naslov: Re: Vitamin D - Ne uzimati samoincijativno. Obavezno kontrolirati vrijednosti! Postano: 20 lip 2025, 10:17 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3986 Lokacija: Stolni grad
|
|
A zašto hodanje, a ne recimo vožnja biciklom ili trčanje? Ja ne radim niti jedno od toga, ali kad bi već išao na to zadnje bi hodanje odabrao jer ti treba puno više vremena za neki učinak, da ne govorim da je utjecaj na mišiće minimalan, osim ako nisi baš težak pa svaki napor jača mišiće, ali za ljude normalne kilaže po meni hodanje je gubljenje vremena.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Vitamin D - Ne uzimati samoincijativno. Obavezno kontrolirati vrijednosti! Postano: 20 lip 2025, 10:34 |
|
|
Gazda je napisao/la: A zašto hodanje, a ne recimo vožnja biciklom ili trčanje? Ja ne radim niti jedno od toga, ali kad bi već išao na to zadnje bi hodanje odabrao jer ti treba puno više vremena za neki učinak, da ne govorim da je utjecaj na mišiće minimalan, osim ako nisi baš težak pa svaki napor jača mišiće, ali za ljude normalne kilaže po meni hodanje je gubljenje vremena. Pa svaka od tih aktivnosti je dobra, ima svojih prednosti i nedostaka. Još bolje bi bilo kombinacija svega. Hodanje je samo jedan vid.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Vitamin D - Ne uzimati samoincijativno. Obavezno kontrolirati vrijednosti! Postano: 26 kol 2026, 09:40 |
|
|
Citat: Dodavanje visoke doze vitamina D3 standardnom liječenju u bolesnika s metastatskim kolorektalnim karcinomomKljučne točke Da li dodavanje vitamina D visoke doze3 standardnom liječenju poboljšati preživljavanje bez progresije u bolesnika s metastatskim kolorektalnim karcinomom? Vitamin s visokim dozama D3 nije poboljšao preživljavanje bez progresije u bolesnika s metastatskim kolorektalnim karcinomom. https://jamanetwork.com/journals/jama/a ... ct/2852445 Citat: Učinak dodatka vitamina D3 visokog doza u odnosu na vitamin D3 na preživljavanje bez napretka među pacijentima s naprednim ili metastatskim kolorektalnim karcinomom: nasumično kliničko ispitivanje SUNSHINEZaključci i relevantnost: Među pacijentima s prethodno neliječenim metastatskim kolorektalnim karcinomom (mCRC), dodavanje visoke doze vitamina D3, u odnosu na standardnu dozu vitamina D3, standardnoj kemoterapiji plus bevacizumab nije poboljšalo preživljavanje bez progresije bolesti (PFS). https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30964527/
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|