HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 stu 2025, 22:18.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2028 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 82  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika?
PostPostano: 21 kol 2025, 14:05 

Šporet je napisao/la:
Neznaličku kukavicu je spasio internet, uspio je izguglati.

Uvijek bude presmiješno kad se nađe neka ovakva tuka.

Zgooglao si neko naselje na internetu, nemaš izvore, potpuno si izmislio cijelu crtu.

I onda se busaš u prsa, al ja ipak znam nešto.
Znaš qurac.
A to je u ovoj diskusiji fakat očito.

Ni razgovarat ne znaš, pederčiću.

Vrh

PostPostano: 21 kol 2025, 14:10 

Ako može minuta posla, samo zaokruži gdje je Ključ.

Lociraj objekt Ključ.

Izvoli
slika

Vrh

PostPostano: 21 kol 2025, 14:11 

Šporet je napisao/la:
...

Koji je ovo idiot =))

Gle, pederčiću da imaš ikakvo realno znanje ne bi se natezali pola godine oko nečeg što je svima jasno.
Dao bi link na taj i taj izvor i tu bi bio kraj priče.

Kao što sam ti ja sad dao na put brigade Jelačić.
Nego ne, ti ćeš kmečati, izmišljati i plakati u sav glas, potpuno isto što si napravio u Gradačcu, kada si vidio službenu dokumentaciju.

Jer autist zna bolje.
A chagpt mu piše romanske odgovore.

Nego jesi skupio za donaciju?
Nema smisla da te besplatno obrazujem...

Vrh

PostPostano: 21 kol 2025, 14:30 

micko52 je napisao/la:
Jedine opštine koje su muslimani u ratu osvojili i gdje i danas imaju vlast i većinu, a da pritom u istim na popisu 1991. godine nisu bili ni apsolutna (50%>) ni relativna većina.

Bosanski Petrovac 21,06%

Vareš 30,39%

Ključ 47,33%

Srbi sa druge strane;

Brod 33,75%

Šamac 41,47%

Bratunac 34,18%

Brčko 20,76%

Višegrad 32,26%

Vlasenica 42,45%

Doboj 39,02%

Zvornik 38,02%

Prijedor 42,28%

Rogatica 38,18%

Srebrenica 22,67%

Foča 45,21%

Hrvati;

Bosansko Grahovo 2,63%

Glamoč 1,46%

Žepče 39,75%

Kupres 39,64 %

Mostar 33,98%

Stolac 33,12%

Drvar 0,20%

A hoće se da su pobjednici rata!

Toliko o moćnoj ArBiH!

Mostar je hrvatski samo HVO i HV nisu htjeli preći preko Neretve :zastava_Hrvata

Vrh

PostPostano: 21 kol 2025, 14:44 

Znači ne znaš locirati objekt Ključ. Ukoliko u sljedećem postu ne dostaviš zaokruženi objekt Ključ mislim da će svakome biti jasno da ne znaš locirati objekt Kljuć.

Ako može minuta posla, samo zaokruži gdje je Ključ.

Lociraj objekt Ključ.

Izvoli
slika

Vrh

PostPostano: 21 kol 2025, 15:25 

:biceovodobro

Zahtjev za moderatore: preimenujte temu u Ceha vs Šporet

Vrh

PostPostano: 21 kol 2025, 15:29 

Mislim da je Ceha u pravu što se tiče Pločara, Pločari Polja.

Ovo ostalo Smajlović, Rajetići, linija na Fojnici ispod Citonje, tu je Šporet u pravu.

Bilo kakvu sumnju bi uklonio neki veteran sa tog područja.

Vrh

PostPostano: 21 kol 2025, 15:54 

dreamteam je napisao/la:

Ovo ostalo Smajlović, Rajetići, linija na Fojnici ispod Citonje, tu je Šporet u pravu.

Što se tiče Pločari Polja, zaista nema niti jednog dokaza da je selo bilo pod kontrolom HVO-a. Do operacija 1994 naša linija je bila na Hurju (Mrakovi), da bi se nakon osvajanja Zavrtaljke i oslobađanja brojnih sela podno Zavrtaljke sjeverno od prometnice Fojnica-Kiseljak, linija pomaknula na Plandište. To znamo definitivno. Pločari Polje su po popisu stanovika 1991 imali 400 stanovnika (skoro čisto Muslimani) i bili jedno od najvećih muslimanskih sela Fojnice, zauzimanje takvog sela bi odjeknulo i bilo bi znano bolje i od zauzimanja Zavrtaljke.

Što se tiče Pločara, da često se i oni navode među zauzetim selima, međutim ne mora značiti čitavo selo, Pločari su iznad Polje Pločara i malo su selo (1991 su imali 67 stanovnika) ali je selo izduženo, i koliko se može vidjeti danas postoji spaljeni dio sela koji je bliže granici s općinom Kiseljak i dio sela s kućama koji je odmah iznad Pločari Polja.

Ovako manje-više ide moja linija koja mislim da je s obzirom na sve dostupne izvore i ratnu građu poprilično točna;
slika

i onda se diže na Oglavak, Brajkoviće i gore prema Zavrtaljci koja je zauzeta iz smjera Dubrava i Jehovca.

Da ovo za Smajloviće i niz sela duboko u muslimanskoj pozadini, kao i za razgraničenje na rijeci Fojnici je očito izmislio i lagao.

Vrh

PostPostano: 21 kol 2025, 16:30 

estoyAqui je napisao/la:
:biceovodobro

Zahtjev za moderatore: preimenujte temu u Ceha vs Šporet

Je, je, boxing meč.

Ali Šporet je škrtica, ne namjerava donirati hrvatskim udrugama, pa meča neće ni biti :D
Mislim, izgubio je već unaprijed, pa :D

Vrh

PostPostano: 21 kol 2025, 16:37 

dreamteam je napisao/la:

Pločari i Pločari Polje bi trebali biti jasni iz ratnog puta brigade Jelačić.
Smajlovići i Rajetići su li-la, dio su tog terena, Smajlovići su istočnije od Zavrtaljke, Rajetići su malo zapadnije, trebali bi isto biti dio te priče. https://hrvatskonebo.org/2025/02/01/bit ... joj-bosni/
To sam i napisao u ovom postu tu;
politika/bosnjaci-uvjereni-da-su-pobjednici-rata-a-sta-kaze-statistika-t26662-425.html
ned vel 09, 2025 4:04 pm
Za samu Fojnicu i rijeku mislim da muslići nisu imali bunkere u brdu, nego da su bili dole. Jer HVO je izbio na ulaz u grad, a na istoku je držao (sva) sela uz rub općine Kiseljak južno od Zavrtaljke.

Vrh

PostPostano: 21 kol 2025, 17:00 

Šporet je napisao/la:
Što se tiče Pločari Polja, zaista nema niti jednog dokaza da je selo bilo pod kontrolom HVO-a. Do operacija 1994 naša linija je bila na Hurju (Mrakovi), da bi se nakon osvajanja Zavrtaljke i oslobađanja brojnih sela podno Zavrtaljke sjeverno od prometnice Fojnica-Kiseljak, linija pomaknula na Plandište.

Ajde molim te nabroji ta brojna sela.
Jer po tebi, HVO nije zauzeo ni cijeli Oglavak.
Mislim, tebi je jasno da je cijela ova rasprava dokumentirana, da svi mogu vidjeti što si pisao?
Šporet je napisao/la:
To znamo definitivno. Pločari Polje su po popisu stanovika 1991 imali 400 stanovnika (skoro čisto Muslimani) i bili jedno od najvećih muslimanskih sela Fojnice, zauzimanje takvog sela bi odjeknulo i bilo bi znano bolje i od zauzimanja Zavrtaljke.

Pločari polje su naselje s druge strane rijeke Fojnice.
Pogledaj gdje je Oglavak, gdje su Pločari, a gdje je Pločari Polje;
https://www.openstreetmap.org/#map=15/43.98238/17.99303
https://www.statistika.ba/?show=12&id=10324

Mislim, zbilja je žalosno s kim se ovdje raspravlja.
Šporet je napisao/la:
Što se tiče Pločara, da često se i oni navode među zauzetim selima, međutim ne mora značiti čitavo selo, Pločari su iznad Polje Pločara i malo su selo (1991 su imali 67 stanovnika) ali je selo izduženo, i koliko se može vidjeti danas postoji spaljeni dio sela koji je bliže granici s općinom Kiseljak i dio sela s kućama koji je odmah iznad Pločari Polja.
Ovako manje-više ide moja linija koja mislim da je s obzirom na sve dostupne izvore i ratnu građu poprilično točna;
slika
i onda se diže na Oglavak, Brajkoviće i gore prema Zavrtaljci koja je zauzeta iz smjera Dubrava i Jehovca.

Evo, ovo je čisti primjer kako lažeš.
Dakle na tvojoj karti je granica na rubu općine Kiseljak, a ovdje ju mičeš malo na zapad, na pola Pločara, ali ne i Pločari polja?
slika

Ovdje je i google maps od te lokacije;
https://www.google.com/maps/place/Plo%C ... FQAw%3D%3D
Fino se vidi da je Plandište u Pločari Polju i fino se vidi cesta i most koji ga spajaju s Pločarima.

E sad mi objasni ako su most i cesta u rukama HVOa, od kuda se opskrbljuju muslimanski gerilci u tom megaselu (od samo 67 ljudi) ?

Da stvar bude bolja, na karti koju si nacrtao si cijele Pločare poklonio harmiji.
Šporet je napisao/la:
Da ovo za Smajloviće i niz sela duboko u muslimanskoj pozadini, kao i za razgraničenje na rijeci Fojnici je očito izmislio i lagao.

Ma da, lažljivi trol će druge optuživati za laganje...
Koji deja vu...

Nego, si skupio lovu? :biceovodobro
Fakat mi je neugodnjak ovak te javno obrazovati.

Vrh

PostPostano: 21 kol 2025, 17:01 

Mislim da bi na ovom forumu mogla doć do izražaja nova izreka.
Laže ko Šporet...

Vrh

PostPostano: 21 kol 2025, 18:02 

Prvo da konstatiramo;

Gledajte sad kako ćemo se poigrati sa sramotnom neznalicom, prokazanom varalicom i prljavom varalicom i po tisućiti put dokazati da se radi o sramotnom prevarantu koji nema veze s vezom o razgraničenju;

Lociraj objekt Ključ.

Izvoli
slika

zaokruži objekt Ključ i zalijepi sliku nazad.

GLEDAJTE SAD NEZNALIČKU KUKAVICU KAKO ĆE IZBJEĆI I POBJEĆI DOKAZUJUĆI DA JE PREVARATORSKA NEZNALICA

Nisi zaokružio objekt Ključ jer ne znaš gdje je jer si neznalica, još jedno priznanje neznanja imamo crno na bijelo.

Ceha je napisao/la:
Ajde molim te nabroji ta brojna sela.

Sela oslobođena tijekom oslobađanja Zavrtaljke?

Nema problema; Oglavak, Brajkovići, Duke, Medovci, Demići, Pobrđe, Granići, Velike Sotnice.

Ako još nešto ne znaš reci pa ću te obrazovati, kao što činim već 70ak stranica.

Ceha je napisao/la:
Dakle na tvojoj karti je granica na rubu općine Kiseljak, a ovdje ju mičeš malo na zapad, na pola Pločara, ali ne i Pločari polja?
slika

Zbog minijaturnih razlika, debljina crta razgraničenja i crte granice općina crta je tako nacrtana, ne vidim neki problem, crta je potpuno u skladu s izvorima.

Evo, detaljnijeg prikaza;
slika

Žuto je crta granica općina, crveno je ugrubo crta razgraničenja. Ne mogu ti poglupiti više od ovoga.

Ceha je napisao/la:
Ovdje je i google maps od te lokacije;
https://www.google.com/maps/place/Plo%C ... FQAw%3D%3D
Fino se vidi da je Plandište u Pločari Polju i fino se vidi cesta i most koji ga spajaju s Pločarima.

Da, po svim dostupnim dokazima i ratnoj građi HVO nije kontrolirao taj dio Pločara iznad Plandišta, već dio prema granici s općinom Kiseljak.

Na Plandištu je bila muslimanska linija, naša je vjerojatno bila par stotina metara prema Kiseljaku.

Ceha je napisao/la:
Da stvar bude bolja, na karti koju si nacrtao si cijele Pločare poklonio harmiji.

Na mojoj karti, oko 90% teritorija katastarskog naselja Pločari je pod kontrolom HVO-a, a samoga sela oko 50%, to je današnji spaljeni dio sela.

Šporet je napisao/la:

Ceha je napisao/la:
Ma da, lažljivi trol će druge optuživati za laganje...

Stvarno ne znam kako se misliš koprcanjem izvući od priznanja svojih laži i izmišljanja o liniji na rijeci Fojnici i nizu sela duboko u muslimanskoj pozadini pod kontrolom HVO- za koja nemaš niti jedan dokaz, dok imamo doslovno dokaze i izvore ureda za obavještavanje Brigade Ban Josip Jelačić koja demantiraju obadvije te tvoje laži.

Zašto ne želiš priznati svoje laži?

Vrh

PostPostano: 21 kol 2025, 18:55 

Pazi, idiotu dam točne koordinate i lik ih ne zna ukucati u kartu?
https://www.google.com/maps/place/43%C2 ... FQAw%3D%3D

I još se ovo napiše;
Citat:
“Ključ” se lokalno koristi za položaj na padini/grebenu iznad Čitonje (smjer prema Bašinom brdu)

Nisi mi odgovorio, si spremio pare? :biceovodobro

Inače, ovo je tvoja karta;
slika

Nakon što si objavio ovo;
slika
Pomaknuo si liniju;
slika
Odnosno tu;
slika
Na narančastu crtu.

Ovdje se lijepo vidi da je Plandiške kod mosta;
A ovdje se lijepo vidi koliko je most daleko od općinske granice;
https://www.openstreetmap.org/#map=16/43.97581/18.00219

Reci, kako te nije sram ovako očito lagati?
Musliću....
Nemaš nikakvih dokaza da je bilo koji dio Pločara držala harmija.
Taj dio kojeg drži po tvojoj karti bi bio enklava, jer HVO drži most.
Kao što sam rekao, granica bi tu bila na rijeci Fojnici.

Nadalje;
Lažljivac je napisao/la:
Sela oslobođena tijekom oslobađanja Zavrtaljke?
Nema problema; Oglavak, Brajkovići, Duke, Medovci, Demići, Pobrđe, Granići, Velike Sotnice.

Izvrsno.
Nacrtao sam ti sela koja si nabroja i označio Zavrtaljku.
slika

Narančastom sam zaokružio još jedno selo, Pločare, koje si "slučajno" izostavio, a koji su nabrojani u ratnom putu brigade Jelačić;
https://artinfo.ba/index.php/vijesti/15 ... -jelacic-2
Koje se nalaze južno od (jedinog) mosta za kojeg si priznao da ga kontrolira HVO.
I u kojem izmišljavaš nekakvu muslimansku kontrolu pola sela.
Ne promiče ti rupa u Pločari Polju (a sam si priznao da je HVO trebao držati barem pola sela, odnosno sve do Plandišta)?

Dodao sam čak lokacije i na tvojoj karti.
slika

Si u stanju priznati grešku, ili si i tu lagao?

Vrh

PostPostano: 21 kol 2025, 19:05 

Lažljivac je napisao/la:
Da, po svim dostupnim dokazima i ratnoj građi HVO nije kontrolirao taj dio Pločara iznad Plandišta, već dio prema granici s općinom Kiseljak.
Na Plandištu je bila muslimanska linija, naša je vjerojatno bila par stotina metara prema Kiseljaku.

Dakle, izrotirao si ovo naopačke.
slika
Fino.
Zašto onda lažeš?
Ceha je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Na mojoj karti, oko 90% teritorija katastarskog naselja Pločari je pod kontrolom HVO-a, a samoga sela oko 50%, to je današnji spaljeni dio sela.

https://www.openstreetmap.org/#map=13/43.98415/17.99303
Koliko je ovo posto naselja?
slika

A brigada Ban Jelačić izričito navodi da je zauzela Pločare.
A ti si nacrtao ovo;
slika
Zašto ovako očito lažeš?

Imaš ovdje katastarske granice;
http://www.statistika.ba/?show=12&id=10324
Ako sam ja slučajno pogriješio, nacrtaj, pa da vidimo kako si HVOu "dao" 90% Pločara, Oglavak i druga naselja...
Muslimanski trol.

Vrh

PostPostano: 21 kol 2025, 19:14 

Ma ne mogu sad naći, ali gledao sam neku emisiju na YouTubeu, bio je Hayat čini mi se, baš o tim Pločarima, odnosno Pločari Polju.

Uglavnom stajali su pored džamije u selu gdje je i nekakva spomen česma i onda je taj lik objašnjavao voditelju kako su ih napali iz više pravaca i kako su se morali povući, spomenuo je i staro selo Pločare iznad kako se tu nalazio tenk i da je pucao po njima, kao i da je tu u starom selu bila džamija koju je HVO srušio, a kasnije su srušili i tu džamiju u Polju.

I baš je pokazao gdje su se povukli prema Fojnici na neko brdo dalje uz magistralu, ako se dobro orijentiram to je brdo skroz iza naselja prema Šćitovu.

Moguće da je ovo što je Šporet nacrtao ostala HVO linija, a da je između bio brisani prostor.

Vrh

PostPostano: 21 kol 2025, 19:23 

dreamteam je napisao/la:
Ma ne mogu sad naći, ali gledao sam neku emisiju na YouTubeu, bio je Hayat čini mi se, baš o tim Pločarima, odnosno Pločari Polju.

Uglavnom stajali su pored džamije u selu gdje je i nekakva spomen česma i onda je taj lik objašnjavao voditelju kako su ih napali iz više pravaca i kako su se morali povući, spomenuo je i staro selo Pločare iznad kako se tu nalazio tenk i da je pucao po njima, kao i da je tu u starom selu bila džamija koju je HVO srušio, a kasnije su srušili i tu džamiju u Polju.

I baš je pokazao gdje su se povukli prema Fojnici na neko brdo dalje uz magistralu, ako se dobro orijentiram to je brdo skroz iza naselja prema Šćitovu.

Moguće da je ovo što je Šporet nacrtao ostala HVO linija, a da je između bio brisani prostor.

Nije.
Mislim, sad nastranu što je bio bezobrazan i sve....
On je tu liniju pokupio s ICTYa.
Od nekog muslimanskog svjedoka koji je najvjerojatnije lagao.

Brigada Jelačić tvrdi da je u Zavrtaljci zauzela Pločare.
Ne rub sela, nego selo.
Pod to su vjerojatno uglavili i Pločari Polje.
Jer ako pogledaš kartu, mala je vjerojatnost da im je ostao "prst" tu, a ako su zauzeli sve sjeverno i južno od njih.

Ako je tamnocrveeno Bašino Brdo, onda je Zavrtaljka minimalno ovo crveno.
slika
S time da bi linija trebala biti na rijeci Fojnici, a da je HVO Pločare trebao držati i prije Zavrtaljke;
https://www.loc.gov/resource/g6841sm.gc ... 26,0.324,0

Što bi dalo (cca) ovu kartu;

slika

Vrh

PostPostano: 21 kol 2025, 19:45 

Ceha je napisao/la:
Pazi, idiotu dam točne koordinate i lik ih ne zna ukucati u kartu?

Pa zaokruži te koordinate na karti koju sam ti priložio i zalijepi je, zašto se bojiš to napraviti?

Izvoli
slika

Ceha je napisao/la:
slika
Na narančastu crtu.

Ova narančasta crta nema veze s mojim prikazom, ne znam otkud si ju izmislio i zašto si ju nacrtao i što bi trebala predstavljati.

Crvena crta sa topografske karte je manje više uvećana crna crta sa karte pita popisa 1971 kao što sam objasnio.

Ceha je napisao/la:
Ovdje se lijepo vidi da je Plandiške kod mosta;

Kakvog mosta? O kakvom mostu sad palamudiš? Ne postoji nikakav izvor o nikakvom mostu. Dapače, imamo suprotan izvor koji govori da je linija bila na Plandištu što je ispred tog mosta o kojem ne znam zašto sad pričaš niti gdje se on spominje.

Ceha je napisao/la:
Izvrsno.
slika

Nisi sve jer manja sela i zaselke ne znaš locirati ako ti ih ne da openstreet ili maps jer si površna neznalica.

Kao što se vidi sva sela su sjeverno od prometnice Fojnica - Kiseljak zato jer je i težište napada bilo prema Zavrtaljci odnosno Busovači s ciljem spajanja s Lašvanskom dolinom, cilj napada uopće nije bio dolina Fojničke rijeke niti Pločari Polje koji se naravno nigdje niti ne spominju u izvorima kao osvojeni.

Ceha je napisao/la:
A ti si nacrtao ovo;
slika

Ove crvene crte koje izgledaju kao da ih je crtao paraplegičar nemaju nikakve veze s mojom ucrtanom linijom. Ne znam otkud ti to.

Ceha je napisao/la:
Ako sam ja slučajno pogriješio,

Naravno da jesi kao što smo na desetine puta već dokazali.

Da nacrtam na ovom prikazu naselja? Evo ovako nešto;
slika

Nego, zašto kukavički ignoriraš i odbijaš se suočiti s istinom da si prokazan u lažima i izmišljanjima da je razgraničenje bilo na rijeci Fojnici i da je HVO kontrolirao Smajloviće i niz naselja u dubini muslimanskog teritorija što su izmišljotine za koje nisi priložio niti jedan jedini dokaz (naravno jer ne postoje dokazi za izmišljene laži) i koje jasno dematiraju izvori brigade Ban Josip Jelačić koja nakon kraja H-M rata navodi položaje Arbih i položaje HVO-a.

Zašto ne želiš priznati svoje laži u kojima si uhvaćen i prokazan?

Vrh

PostPostano: 21 kol 2025, 19:48 

dreamteam je napisao/la:
Ma ne mogu sad naći, ali gledao sam neku emisiju na YouTubeu, bio je Hayat čini mi se, baš o tim Pločarima, odnosno Pločari Polju

Bilo bi super kad bi pronašao to da pogledamo. Inače uništenje džamija ne mora značiti da je selo u kojem je uništena džamija bilo pod HVO kontrolom. Kao da je neki problem naciljati džamiju (s čijeg minareta djeluju snajperi) i raznijeti ju.

Ono što je bitno da imamo crno na bijelo dokaz da se linija s Hurja pomakla na Plandište koje je u Pločari Polju.

Vrh

PostPostano: 21 kol 2025, 20:12 

Lažljivac je napisao/la:
Ova narančasta crta nema veze s mojim prikazom, ne znam otkud si ju izmislio i zašto si ju nacrtao i što bi trebala predstavljati.

Imaš katastarske granice naselja tu.
Nacrtaj molim te.
Očito lažeš, malo je teže skužiti u čemu sve.
Lažljivac je napisao/la:
Kakvog mosta? O kakvom mostu sad palamudiš? Ne postoji nikakav izvor o nikakvom mostu. Dapače, imamo suprotan izvor koji govori da je linija bila na Plandištu što je ispred tog mosta o kojem ne znam zašto sad pričaš niti gdje se on spominje.

Plandište je preko puta mosta preko Fojnice.
Ako ne držiš most, ne možeš ni ništa držati preko potoka.
Lažljivac je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Izvrsno.
slika

Nisi sve jer manja sela i zaselke ne znaš locirati ako ti ih ne da openstreet ili maps jer si površna neznalica.

Ma dobro, to što si moron nije moj problem, zar ne?
Vizualizirao sam ti prostor kojeg spominješ.
Lažljivac je napisao/la:
Kao što se vidi sva sela su sjeverno od prometnice Fojnica - Kiseljak zato jer je i težište napada bilo prema Zavrtaljci odnosno Busovači s ciljem spajanja s Lašvanskom dolinom, cilj napada uopće nije bio dolina Fojničke rijeke niti Pločari Polje koji se naravno nigdje niti ne spominju u izvorima kao osvojeni.

Ajd objasni mi kako možeš ovako lagati?
Sam kažeš da se linija pomakla na Plandište, što je u dolini rijeke Fojnice.
Ratna biografija brigade ban Jelačić govori da su osvojili Pločare.

Ali ti svejedno, mrtav hladan kažeš, pa ne, tu se nije ratovalo.

Poanta Zavrtaljke je spajanje s Lašvom, da.
Ali to uključuje i odbacivanje muslimana od komunikacija.
Da se htjelo odmah deblokirati sve, krenulo bi se i na Bilalovac i Kaćune.
Lažljivac je napisao/la:
Da nacrtam na ovom prikazu naselja? Evo ovako nešto;
slika

I sad to usporedi s ovim;
slika
Dio Oglavka si ostavio harmiji (na obje karte).
U Pločarima je tvoja nova crta zapadnije (tu si već ulovljen da lažeš, pa).
U novoj karti, za razliku od stare, nisi zahvatio skoro ništa Rajetića, itd...
Sveskupa, muslimansko Pločari polje više nije prst, kao na prvoj karti, već lagano postaje enklava....

Vrh

PostPostano: 21 kol 2025, 22:09 

patolška lažovčina i prokazana varalica Ceha je napisao/la:
Imaš katastarske granice naselja tu.
Nacrtaj molim te.

Pa nacrtao sam. Naravno da su granice openstreetmapsa ili statistike.ba puno oštrije i detaljnije od granica karte pita iz 1971 pošto je ovo karta čitave BiH, iako je odlična detaljna topografska karta ne može imati toliki zoom da ima toliko detaljne međuopćinske granice kao kad se zumira openstreetmaps do sto metara.

Već sam rekao da sam zbog debljine crne crte iskoristio granicu općine pošto je linija par stotina metara od nje, ako ne imanje, evo kad bi prilagodili debljinu crne linije mjerilu onda bi to bilo ovako nešto;

slika

Vizualizirao sam ti prostor kojeg spominješ.

Pa bitno je napomenuti da si površna neznalica koja ne zna locirati sva oslobođena naselja. To je vrlo bitno znati kada se utvrđuje da lažeš i varaš i ne znaš.

Sam kažeš da se linija pomakla na Plandište, što je u dolini rijeke Fojnice.

Pa naravno kada je i prijašnja linija na Hurju bila isto u dolini rijeke Fojnice, to pomicanje i jest vrlo vjerojatno sekundarnog karaktera jer kada su snage HVO-a iz smjera Dubrava i Brestovskog izbile na tekiju u Oglavku i na Brajkoviće muslimani su morali pomaknuti liniju na Plandište jer bi na Hurju sada bili previše izloženi, baš kako se i poklapa izvor koji jasno navodi da je linija bila na Plandištu.

Ratna biografija brigade ban Jelačić govori da su osvojili Pločare.

Ne mora značiti da je osvojeno katastarski cijelo selo.

Dio Oglavka si ostavio harmiji (na obje karte).

Kakav dio Oglavka? Čekaj ti misliš kada se navede da je neko selo osvojeno da to znači da su vojnici izišli na katastarske granice tog sela? Nakon osvajanja Zavrtaljke linija ide kotama Zavrtaljka tt 1020, Lajevac, Brajkovići, Oglavak tekija.

Ako išta uzeo sam previše teritorija kod Oglavka.

U Pločarima je tvoja nova crta zapadnije (tu si već ulovljen da lažeš, pa).

U Pločarima je linija u skladu s izvorima koji navode da je dolje u dolini linija bila na Plandištu.

Nego, nećeš zauvijek moći ignorirati činjenicu da si patološki lagao i izmislio;

prvo liniju na Fojničkoj rijeci za što ne postoji niti jedan jedini dokaz, i što jasno demantira brigada Ban Josip Jelačić navodeći nakon kraja H-M rata položaje arbih na planini iznad Fojničke rijeke

a zatim patološki lagao i izmislio da je HVO kontrolirao Smajloviće i teritoij još šest sela za što ne postoji niti jedan jedini dokaz, i što jasno demantira brigada Ban Josip Jelačić navodeći nakon kraja H-M rata položaje arbih u Smajlovićima

Zašto kukavički ignoriraš ove tvoje dvije sramotne laži i izmišljotine teritorijalno stotinu puta veće od toga da li je ili nije HVO kontrolirao preostalih 10% katastarske površine Pločara, zašto ne priznaš svoje laži?

Vrh

PostPostano: 21 kol 2025, 22:09 

A možeš i s ovim, što si docrtao.
slika
Na ovoj karti se oslobođena područja na istoku fojničke općine dodiruju.

slika
Na ovoj ne.

slika
A ova je nešto između.

Lažeš ko Šporet.
Pola godine si lagao oko Gradačca, namjeravaš sada sljedećih pola godine lagati i oko Fojnice?
Kak te nije sram?

Vrh

PostPostano: 21 kol 2025, 22:18 

Ceha je napisao/la:
A možeš i s ovim, što si docrtao.
slika
Na ovoj karti se oslobođena područja na istoku fojničke općine dodiruju.

slika
Na ovoj ne.

slika
A ova je nešto između.

Isuse Bože, je ti vidiš granice općina na karti pita popisa 1971 i granice općina na topografskoj karti mjerila 1:25.000, naravno kada je karta stotinu puta detaljnija da su crte tanje i detaljnije.

Ne znam što ti nije jasno, linija je potpuno u skladu s izvorima te prati lokalitete Zavrtaljka tt 1020, , Lajevac, Brajkovići, Oglavak tekija, Plandište.

Međutim dokle misliš kukavički ignorirati i bježati od svojih vlastitih raskrinkanih laži koje si sramotno izmislio i lagao na fojničkoj općini,

prvo is lagao i izmislio liniju na Fojničkoj rijeci za što ne postoji niti jedan jedini dokaz, i što jasno demantira brigada Ban Josip Jelačić navodeći nakon kraja H-M rata položaje arbih na planini iznad Fojničke rijeke

a zatim patološki lagao i izmislio da je HVO kontrolirao Smajloviće i teritoij još šest sela za što ne postoji niti jedan jedini dokaz, i što jasno demantira brigada Ban Josip Jelačić navodeći nakon kraja H-M rata položaje arbih u Smajlovićima

Zašto kukavički ignoriraš ove tvoje dvije sramotne laži i izmišljotine teritorijalno stotinu puta veće od toga da li je ili nije HVO kontrolirao preostalih 10% katastarske površine Pločara, zašto ne priznaš svoje laži?

Vrh

PostPostano: 21 kol 2025, 23:23 

Evo, ovo je jasan primjer zašto sam te odjebao za bilo kakvu normalnu diskusiju.

Pokazano ti je da si zeznuo stvar.
Brigada ban Jelačić tvrdi da je zauzela cijele Pločare, sve karte tog vremena to pokazuju, ali ti to nećeš nikad priznati.
Čak i dio gdje se kristalno jasno vidi da si u krivu, dakle teritorij između granice Kiseljaka i fronte koju si ti sam ucrtao (na temelju svjedočenja jednog lažljivog muslimanskog svjedoka u Haagu, ono =)) ) koji prikazuje neko gerilsko uporište harmije u tom brdskom seocu (pa zar ne misliš da bi HVO prvo srušio most da je u selu bilo većeg otpora, jedini pravac kojeg ne kontrolira HVO je taj mali mostić) ne želiš priznati da je greška na karti.
Pazi, to je kojih 500 metara?

Nego se izvlačiš, muljaš, lažeš kao zadnja lažovčina, pokušavaš pripisati ne znam čemu.
Što je full glupo, da si normalniji mogao bi biti koristan za gomilu stvari.
Ovako ispadaš autist.

Nacrtao si liniju fronta koja je poprilično velika, trebalo bi biti normalno da ćeš negdje pogriješiti.
Ali ne, umjesto da se pokriješ pepelom, kažeš taj i taj izvor mi nije dobar, zbilja se može dogoditi svakome, ti se ideš svađati.
Klinci u vrtiću se ponašaju inteligentnije od tebe.

Izvlačenje tipa, je, je, ali tvoje greške su veće od mojih su ti isto vrtićki rang.
Ja za bilo koju svoju grešku imam izvore, zašto je nešto takvo što je.
Ili sam bar mislio da je.
Ti si razmaženo derište, pokušavaš se predstaviti kao osoba od znanja, a nisi u stanju to znanje podvrći ikakvoj kritici, što je osnova bilo kakvog učenja, stjecanja novog znanja.
Tebi to fali, tebi je jedina motivacija za cijelu ovu raspravu (u koju si ušao uopće uvrijeđen, jer kako ti se itko usudio prigovoriti da si u stanju pogriješiti =)) ) bila da se praviš pametan.
Pa si ispao glup.

Mislim da će naša priča tu završiti, bar dok ne doniraš onih tisuću eura nekoj hrvatskoj udruzi.
Mislim koje pizdarije sam ti morao pokazivati, još sam ti i malu cifru rekao.

Vrh

PostPostano: 21 kol 2025, 23:54 

Ceha je napisao/la:
Brigada ban Jelačić tvrdi da je zauzela cijele Pločare,

To je netočno, prljavo lažeš.

Brigada ban Jelačić ne tvrdi da je zauzela cijele Pločare to si izmislio.

Ceha je napisao/la:
sve karte tog vremena to pokazuju, ali ti to nećeš nikad priznati.

To je netočno, ne postoji niti jedna karta tog područja nakon provedenih operacija kojima je osvojena Zavrtaljka i proširen teritorij podno nje.

Ceha je napisao/la:
Čak i dio gdje se kristalno jasno vidi da si u krivu,

Kako se kristalno vidi da sam u krivu, kada je moja linija od Zavrtaljke do Pločari Polja potpuno u skladu sa izvorima koje navodi ratna građa?

Ceha je napisao/la:
dakle teritorij između granice Kiseljaka i fronte koju si ti sam ucrtao

teritorij između granice Kiseljaka i fronte je nekoliko stotina metara ako i toliko, što znači da je debljina crne crte na karti pita 1971 deblja od mogućeg teritorija između Plandišta i granice Kiseljaka. Ne znam što ti tu hoćeš?

Ceha je napisao/la:
ne želiš priznati da je greška na karti.

Što je greška na karti? Karta je upotpunosti u skladu s izvorima. Ako je muslimanska linija bila na Plandištu praktično je nemoguće da je HVO kontrolirao dio sela Pločari sa današnjim kućama iznad Plandišta, već je kontrolirao samo dio Pločara prema granici s Kiseljakom (današnji spaljeni dio sela) što je i naznačeno.

Ceha je napisao/la:
Ali ne, umjesto da se pokriješ pepelom, kažeš taj i taj izvor mi nije dobar, zbilja se može dogoditi svakome, ti se ideš svađati.

Ti imaš obraza govoriti o pokrivanju pepelom.

Kada sam te upozorio da prestaneš širiti muslimansku i antihrvatsku propagandu koju si proširio po čitavom internetu da je armija BiH u Daytonu predala Srbima stotine kilometara kvadratnih teritorija koje je vojno kontrolirala prije Daytona baš kao i HVO, počeo si me životinjski vrijeđati i govoriti da je tvoja karta koja je pokazivala tu muslimansku propagandu točna, nakon što sam izbacio toliko očitih dokaza da to nije točno, kukavički si otpuzao ispraviti svoju kartu i još mi nisi zahvalio što si zahvaljujući meni barem prestao širiti muslimansku propagandu svojom idalje netočnom kartom koja stoji na wikipediji i tko zna gdje sve ne.

Nadalje, koju si god lokaciju na mojoj karti napao i lagao da nije točna, ispostavilo se da si ti u krivu ili da uopće ne znaš kako je gdje išla ratna linija, tvoje neznanje je samo ispadalo, od Kalesije, Gradačca, Orašja...poraz za porazom, raskrinkavanje laži za laži, sramotnog neznanja za sramotnim neznanjem...

I sad zatvaramo i tvoj poraz i priznanje laganja i na Fojnici,

iako je rok odavno prošao, danas smo malo prošli Fojnicu, da se dodatno svi uvjere kolika si sramotna kukavica koje nema obraza niti srama priznati da je lagao i izmislio crtu razgraničenja na Fojničkoj rijeci, a zatim lagao i izmislio da je HVO kontrolirao Smajloviće i niz sela okolo Smajlovića za što ne postoji niti jedan jedini dokaz, nisi za ove svoje dvije laži i izmišljotine dostavio niti jedan jedini dokaz (naravno jer dokazi za laži i izmišljotine ne postoje), i samim činom nedostavljanja nikakvih dokaza, priznao svoje dvije laži. Ono što je neviđena tvoja sramotna i jadost je to što danas čitav dan uopće ne želiš niti spomenuti te svoje dvije laži i ignoriraš njihovo spominjanje čitav dan. Kukavički, kao i od prvog tvog dana na temi.

Pošto možemo biti sigurni da iz kukavičluka nećeš komentirati svoje dvije laži o Fojničkoj rijeci i nizu sela oko Smajlovića i da naravno nećeš dostaviti nikakve (ionako nepostojeće) dokaze, za što je ionako rok odavno prošao, kako je definirano u pitanju o dostavljanju dokaza to znači automatsko priznanje da si lagao i izmišljao.

Sutra prelazimo na zadnju lokaciju na kojoj si lagao i izmišljao.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2028 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74 ... 82  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: alh84001, crni_bombarder, iprodano, Perun_Velež, ReadOnly555, Robbie MO, sejdo.komsoglu, Srpsčanin, Teuton i 55 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: