|
|
Stranica: 1/5.
|
[ 112 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
mateb
|
Naslov: Najbolja ćevabdžinica Postano: 06 srp 2011, 22:17 |
|
|
Koja je, za cijenjeno općinstvo, najbolja ćevabdžinica u Sarajevu (što bi valjda trebalo značiti i najbolja na svijetu )? Bio u Mrkvi danas i nije bilo loše. Ferhatović, Željo, Hodžić? Neka druga?
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 06 srp 2011, 22:34 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24081 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Ipak Željo.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Sultan
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 06 srp 2011, 23:39 |
|
|
mateb je napisao/la: Koja je, za cijenjeno općinstvo, najbolja ćevabdžinica u Sarajevu (što bi valjda trebalo značiti i najbolja na svijetu )? Bio u Mrkvi danas i nije bilo loše. Ferhatović, Željo, Hodžić? Neka druga? Baš me čudi kako imate apetita jes' ćevape u neprijateljskom Teheranu???
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 06 srp 2011, 23:47 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25873 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Sultan je napisao/la: Baš me čudi kako imate apetita jes' ćevape u neprijateljskom Teheranu??? Vala i ja im se čudim. Ja inače u sa spucam 2 bureka u onoj burekdžinici ispod zgrade Predsjedništva. ;)
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 07 srp 2011, 10:18 |
|
Pridružen/a: 24 svi 2010, 20:48 Postovi: 2948 Lokacija: predvorje dzeneta
|
mateb je napisao/la: Koja je, za cijenjeno općinstvo, najbolja ćevabdžinica u Sarajevu (što bi valjda trebalo značiti i najbolja na svijetu )? Bio u Mrkvi danas i nije bilo loše. Ferhatović, Željo, Hodžić? Neka druga? Hodzic A
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 07 srp 2011, 10:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 44062 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Najbolje ti je na pitu kod moje komšinice Šehe, kad je ona zasuče, prsti se ližu.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 07 srp 2011, 10:49 |
|
|
Najbolji ćevapi su u Travniku-Merdani,tj. Hari.
|
|
Vrh |
|
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 07 srp 2011, 14:21 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Najbolje ti je na pitu kod moje komšinice Šehe, kad je ona zasuče, prsti se ližu. Loha gazda mojne zaboravit se izuti pred vratima i plahnuti none na fiskiji ispred kuce kad budes svratio kod komshinice Shehe ,da ne bi lobi "loha Prosinechki" PS sad na temu ide li kod od vas na janjetinu kod Gojka ,ha hercegovci?
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 07 srp 2011, 16:33 |
|
|
zlatni_ljiljan je napisao/la: PS sad na temu ide li kod od vas na janjetinu kod Gojka ,ha hercegovci? Jablanica?pod must
|
|
Vrh |
|
|
zlatni_ljiljan
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 07 srp 2011, 16:47 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: zlatni_ljiljan je napisao/la: PS sad na temu ide li kod od vas na janjetinu kod Gojka ,ha hercegovci? Jablanica?pod must Ove godine ako Bog da zdravlja, ima da naruchim 3 kile odmah i dvije za puta
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 07 srp 2011, 19:06 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11675 Lokacija: Varta drzava
|
Sultan je napisao/la: mateb je napisao/la: Koja je, za cijenjeno općinstvo, najbolja ćevabdžinica u Sarajevu (što bi valjda trebalo značiti i najbolja na svijetu )? Bio u Mrkvi danas i nije bilo loše. Ferhatović, Željo, Hodžić? Neka druga? Baš me čudi kako imate apetita jes' ćevape u neprijateljskom Teheranu??? Kad dodjes na orijent red je da okusis i cari orijenta. Nek covjek pojede cevape, popisa se i ode.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 07 srp 2011, 19:08 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11675 Lokacija: Varta drzava
|
Bobovac je napisao/la: Sultan je napisao/la: Baš me čudi kako imate apetita jes' ćevape u neprijateljskom Teheranu??? Vala i ja im se čudim. Ja inače u sa spucam 2 bureka u onoj burekdžinici ispod zgrade Predsjedništva. ;) Burek u Sa. (a tim i inace) je def. najbolji kod Zeljinog stadiona. Naruci tu sjeckani i neces pozaliti (preporuka svima). Zelje, sir i krumpir ima strasan prema Kosevu, kod "Dibe" A cevapi u Sa. su meni manje vise svi isti. Tj svi su mi odlicni. Ne vidim neku razliku...
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 07 srp 2011, 20:56 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25873 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
mateb je napisao/la: najbolja ćevabdžinica u Sarajevu (što bi valjda trebalo značiti i najbolja na svijetu )? Ne znam, mislim da ni u drugim mjestima, pogotovu u Središnjoj Bosni puno ne zaostaju, čak naprotiv. I ne valjaju brate oni šminkerski ćevapi, to jest nešto ovako: ili čak ovako... fujj, to nema veze sa ćevapima Već je pravilo da su ćevapi sve bolji što više neuglednije, skromnije i običnije izgledaju, nešto ovako: E to je pravi ćevap...
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
mateb
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 07 srp 2011, 21:15 |
|
|
Bobovac je napisao/la: mateb je napisao/la: najbolja ćevabdžinica u Sarajevu (što bi valjda trebalo značiti i najbolja na svijetu )? Ne znam, mislim da ni u drugim mjestima, pogotovu u Središnjoj Bosni puno ne zaostaju, čak naprotiv. I ne valjaju brate oni šminkerski ćevapi, to jest nešto ovako: ili čak ovako... fujj, to nema veze sa ćevapima Već je pravilo da su ćevapi sve bolji što više neuglednije, skromnije i običnije izgledaju, nešto ovako: E to je pravi ćevap... E da, da. Ovo za Sarajevo se odnosilo na onu bosansku priču da u Zagrebu nema pravih ćevapa, jer da jedino vrijede oni iz Sarajeva. Moram priznati da mi prije par godina u Želji nisu bili ništa posebno, ali sad u Mrkvi su bili stvarno odlični. U Zagrebu su najbolji ćevapi koje čovjek pojede pijan u 3 ujutro. Kod Trovača.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 07 srp 2011, 21:39 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37821 Lokacija: Gl. grad regije
|
Hera u akciji u Sarajevu: djelovanje po logistici, tj. zalihama hrane neprijatelja kako bi se izazvala nestasica iste (cevapi, burek), s ciljem demoraliziranja i neutraliziranja zive sile. Prema KOS-u, ocekuje je kontraofenzino djelovanje uz pomoc Countrymana i McDonald's-a. Ali ne bojte se braco, hamburger na ovim prostorima nema snagu pravog cevapa i predstavlja kolonijalni simbol borbe za tudje interese. Do konacne pobjede uz poklice:
Za cevape spremni!
Smrt hamburgerima, utroba cevapima.
Sieg burek!
Jos malo, dolazim i ja u gerilske akcije, iz sume...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 08 srp 2011, 18:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24081 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
mateb je napisao/la: Bobovac je napisao/la: Ne znam, mislim da ni u drugim mjestima, pogotovu u Središnjoj Bosni puno ne zaostaju, čak naprotiv. I ne valjaju brate oni šminkerski ćevapi, to jest nešto ovako: ili čak ovako... fujj, to nema veze sa ćevapima Već je pravilo da su ćevapi sve bolji što više neuglednije, skromnije i običnije izgledaju, nešto ovako: E to je pravi ćevap... E da, da. Ovo za Sarajevo se odnosilo na onu bosansku priču da u Zagrebu nema pravih ćevapa, jer da jedino vrijede oni iz Sarajeva. Moram priznati da mi prije par godina u Želji nisu bili ništa posebno, ali sad u Mrkvi su bili stvarno odlični. U Zagrebu su najbolji ćevapi koje čovjek pojede pijan u 3 ujutro. Kod Trovača. Probaj kod Kurte. Kod onoga trga na Baščaršiji ili šta li je već ona drvena građevina. P.S. Ja u Hercegovini slabo mogu naći dobro pripremljene ćevape.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 08 srp 2011, 19:30 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Najbolji ćevapi su u Travniku-Merdani,tj. Hari.
|
|
kajman
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 08 srp 2011, 19:36 |
|
|
u zmaja na autobusnoj... nećete se pokajat ;)
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 09 srp 2011, 10:35 |
|
|
Citat: Ja u Hercegovini slabo mogu naći dobro pripremljene ćevape I ne postoje. Kad čovjek malo dublje razmisli, s obirom na podneblje, Hercegovina ispada siromašna izborom jela. Čak i od famozne raštike nisu u stanju napraviti filozofiju i prodati je svijetu kao izvor zdravlja i nešto zbog čega vrijedi zaputiti se u Hercegovinu. Ipak je do ljudi, ali to je već neka druga tema.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 09 srp 2011, 10:48 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 44062 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Wind je napisao/la: Citat: Ja u Hercegovini slabo mogu naći dobro pripremljene ćevape I ne postoje. Kad čovjek malo dublje razmisli, s obirom na podneblje, Hercegovina ispada siromašna izborom jela. Čak i od famozne raštike nisu u stanju napraviti filozofiju i prodati je svijetu kao izvor zdravlja i nešto zbog čega vrijedi zaputiti se u Hercegovinu. Ipak je do ljudi, ali to je već neka druga tema. Uštipci sa sirom iz mjeha i pršutom, janjetina, lisnata pogača i krumpir ispod sača su mi uvijek nekako bili "hercegovački", iako se ne može reći da su to patentirali.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 09 srp 2011, 11:08 |
|
|
Citat: Uštipci sa sirom iz mjeha i pršutom, janjetina, lisnata pogača i krumpir ispod sača su mi uvijek nekako bili "hercegovački", iako se ne može reći da su to patentirali. Sve nabrojano je dobra hercegovačka hrana, ali nisu u stanju od svega toga napraviti dobar brand. Evo recimo patišpanja, čini mi se kao tipična stara hercegovačka poslastica, moja pokojna baba je pravila. Talijani bi od patišpanje do sada napravili najljepšu priču i prodavali je po skupe pare. Hercegovci?
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 09 srp 2011, 12:29 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 6018 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Ministry of Sound je napisao/la: Uštipci sa sirom iz mjeha i pršutom, janjetina, lisnata pogača i krumpir ispod sača su mi uvijek nekako bili "hercegovački", iako se ne može reći da su to patentirali. Pura i lučinica? Meni je to vrhunski.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 09 srp 2011, 23:09 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37821 Lokacija: Gl. grad regije
|
Pršut i sir iz mijeha, mljac...i ne treba više... I već je brendirano, samo se ne koristi dovoljno (a i nema tržišta u BiH, bar ne za pršut ), Hercegovini više nego dovoljno. Ćevape je teško dilat a pršut i sir i nije... Ja tu hranu, hercegovačku i bosansku, jednostavno ne mogu zaboravit...još malo
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 10 srp 2011, 00:51 |
|
|
kajman je napisao/la: u zmaja na autobusnoj... nećete se pokajat ;) Ne pokajem se nikad, pre odlaska u hotel obavzno spakujem desetku i pivo kod zmaja
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Najbolja ćevabdžinica Postano: 10 srp 2011, 10:53 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|