|
|
Stranica: 16/16.
|
[ 387 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
pomocnik kuhara
|
Naslov: Re: Grad Split Postano: 11 ožu 2026, 17:59 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Zapadni je napisao/la: Kaštela su sela-općune u obliku gliste sa nategnutim statusom grada između slikovitog Trogira i ozbiljnog Splita, čuj Trogir centar za sebe i kakva kvaliteta života u Kaštelima???, pa Mejaši su Meje za Kaštela, pričaš gluposti ljudima koji nisu vidili Splita ni Kaštela. Ovo je ko da netko kaže da je kvaliteta života bolja u Bijelom Polju, nego u Mostaru i kaže da bi se ubio da živi u Cimu, ni više ni manje. Pere te neki žestoki lokal patriotizam, ali upitajmo prave Splićane bi li rađe živjeli na rubovima grada ili u centru jednih od Kaštela. Trogir je mini centar i kvadrat u Trogiru je neznatno jeftiniji nitko neće doc živit u Trogir jer ne može priuštit stan u Splitu, u Kaštelima ne, za njih sam napisao da su Favela Solin već da, ali realno da moram birat između Visoke i Kaštela dobro bi razmislia, za obiteljski život Solin je po meni i bolji od Splita, i nije nikakav lokal patriotizam veze nemam sa Solinom. Ne mrzim ja Split, dapače ali evo to je moje mišljenje kao nekog ko je malo sastrane, a opet jako dobro poznaje sva navedena mista. Tebi za info, obzirom da kažeš da si sa strane: Solin ti nema ni metra uređene obale i šetnice, a Kaštela imaju 12 km uređene obale i plaža, te još 3 km industrijske obale upravo na granici sa Solinom. Solin-Dicmo-Dugopolje? Jest, Solin je bolji.
_________________ lifetime ignore: 3 members (reason: personal insults). Since 24.11.2021. one less, since 30.10.2024. one more less
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Grad Split Postano: 11 ožu 2026, 18:03 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 22:06 Postovi: 4539 Lokacija: Dridska Župa
|
pomocnik kuhara je napisao/la: Li Zongren je napisao/la: Trogir je mini centar i kvadrat u Trogiru je neznatno jeftiniji nitko neće doc živit u Trogir jer ne može priuštit stan u Splitu, u Kaštelima ne, za njih sam napisao da su Favela Solin već da, ali realno da moram birat između Visoke i Kaštela dobro bi razmislia, za obiteljski život Solin je po meni i bolji od Splita, i nije nikakav lokal patriotizam veze nemam sa Solinom. Ne mrzim ja Split, dapače ali evo to je moje mišljenje kao nekog ko je malo sastrane, a opet jako dobro poznaje sva navedena mista.
Tebi za info, obzirom da kažeš da si sa strane: Solin ti nema ni metra uređene obale i šetnice, a Kaštela imaju 12 km uređene obale i plaža, te još 3 km industrijske obale uprano na granici sa Solinom. Solin-Dicmo-Dugopolje? Jest, Solin je bolji. Pa normalno da nema uređene obalne šetnice kad nije na moru, a i to malo mora šta mu tehnički pripada je industrijska zona sa cimentarom i željeznicom, nije sve ni u moru moje misto je isto na moru pa je realno favela sa načičkanim apartmanima, jednostavno je Solin puno uređeniji i ugodniji za život, kad kažem sastrane mislim da ne živim u Splitu niti navedenim mistima, ali sam stalno tamo i išao sam u Srednju u Split. Znam ja vrlo dobro kako izgleda to sve skupa. Meni je realno Sinj najugodniji od svih mista blizu Splita, ali jebiga ipak je malo dalje.
_________________ Hrvatski Džihad je dielo visokog intelektulnog i moralnog dosega
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Šporet
|
Naslov: Re: Grad Split Postano: 11 ožu 2026, 19:10 |
|
|
|
Kad prođe tunel kroz Čemernicu Sinj i Trilj će bit Splitu na 20 min. Gamechanger.
Lako za bajke o mostu, neka konačno krenu gradit brzu cestu od TTTS-a do Omiša.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Grad Split Postano: 11 ožu 2026, 19:16 |
|
|
Šporet je napisao/la: Kad prođe tunel kroz Čemernicu Sinj i Trilj će bit Splitu na 20 min. Gamechanger.
Lako za bajke o mostu, neka konačno krenu gradit brzu cestu od TTTS-a do Omiša. Teško to je cca 30 kilometara udaljenosti i trenutno je poprilično optimalna ruta, ne znam koliko se tu može skresati, eventualno mooožda smanjit na 25 minuta. Trilj će vjerojatno skresat dosta jer se tu može popravit situacija, ali ne znam koliko bi tunel kroz čemernicu ubrzao put do Sinja iskreno, trenutna cesta je top po meni
_________________ Hrvatski Džihad je dielo visokog intelektulnog i moralnog dosega
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Grad Split Postano: 11 ožu 2026, 19:22 |
|
|
|
Pola sata do Sinja je nekako realno po meni, šta skoro sad već imamo.
| Privitak/ci: |

Snimkazaslona2026-03-1119201.jpeg [ 98.4 KiB | Pogledano 444 put/a. ]
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Planina
|
Naslov: Re: Grad Split Postano: 11 ožu 2026, 19:41 |
|
|
|
Ima li šta za Duvno i Livno, treća traka od Velića uzbrdo se spominjala, neki su spominjali i novu trasu od Čaporica prema granici itd.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Grad Split Postano: 13 ožu 2026, 11:19 |
|
|
Li Zongren je napisao/la:
Na pola Visoke nema normalnog nogostupa, neplanska užasna gradnja nebi tamo nikad živia. Sve više Splićana ide za Solin i to je činjenica. Postoji razlog zašto Solin raste sve više, osobno bi sigurno prije živia u Solinu nego u dobrom dilu Splita. Sve u splitu izgrađeno nakon komunizma je kaos doslovno, nema planiranja urbanizma, cesta, zelenila, samo beton i ajmo rođo. Ne krivim ljude, negdje se živit mora i svako gleda napravit si krov nad glavom. Ali je činjenica da bi daleko više ljudi rješilo stanovanje da je grad postupio isto kao za komunizma pa copy paste nove kvartove po uzoru na Pujanke recimo. Također nema smisla odobravat izgradnju malih stambenih zgrada od par katova koje su nabijene do točke da ne možeš auto okrenut a cijena paprena. S obzirom na gustoću stanovništva logično bi bilo odredit da se minimum 7-8 katova mora raditi ako ne i više. Na taj način ima mjesta i za dom zdravlja, vrtić, poštu, lokalnu trgovinu, igralište, dvoranu , crkvu itd itd. Onda se ne bi svi nabijali što bliže centru, već bi svaki kvart imao usluge koje ti trebaju. Ovako džabe da betoniraju sve do Omiša kad je kuća na kući bez plana i logike. Split je 2. najveći metro centar u Hrvata. A prave urbane ifrastrukture ima za kojih 100 tisuća ljudi maks u samom centru grada od Palače do Malla. A ostalih 200k ljudi uokolo su spavaonice doslovno. Mislim šteta, jel bi taj grad mogao bit naša mala Barcelona da se uredi kako je red.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Grad Split Postano: 13 ožu 2026, 15:44 |
|
|
Šporet je napisao/la: Kad prođe tunel kroz Čemernicu Sinj i Trilj će bit Splitu na 20 min. Gamechanger.
Lako za bajke o mostu, neka konačno krenu gradit brzu cestu od TTTS-a do Omiša. Mislin da krivo brdu pišedu ime. Da se zove po čemeru (=jad), nima smisla. Ali da se zove po ćemeru (dil krovne konstrukcije, uz vinčac), ima smisla. Inače, do Sinja se stiže za pola ure. I pri 20 godišće busu triba toliko od Sinja do ST. Najubitačnije je od Splita do Klisa.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Grad Split Postano: 13 ožu 2026, 18:29 |
|
|
|
Sinj praktično spojen sa BC, a Trilj 10km dalje sa AC i BC doslovno. Možda covjek smatra da treba kopati tunel da se rastereti AC.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Šporet
|
Naslov: Re: Grad Split Postano: 13 ožu 2026, 20:21 |
|
|
Sokolić je napisao/la: Inače, do Sinja se stiže za pola ure. Možda u 3 ujutro. PLDP 15.000 i puzanje ispod 50 kroz Dicmo. Naravno da bi brza cesta od Križica do gospodarske zone s tunelom pretvorila Sinj i Trilj u prigradska naselja Splita. Trenutno se radi treća traka od pumpe u Brnazama do Kukuzovca i ispravljanje S krivine na Kukuzovcu, a ovo će biti spoj od strane Trilja 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Grad Split Postano: 13 ožu 2026, 21:30 |
|
|
weasel je napisao/la: Li Zongren je napisao/la:
Na pola Visoke nema normalnog nogostupa, neplanska užasna gradnja nebi tamo nikad živia. Sve više Splićana ide za Solin i to je činjenica. Postoji razlog zašto Solin raste sve više, osobno bi sigurno prije živia u Solinu nego u dobrom dilu Splita. Sve u splitu izgrađeno nakon komunizma je kaos doslovno, nema planiranja urbanizma, cesta, zelenila, samo beton i ajmo rođo. Ne krivim ljude, negdje se živit mora i svako gleda napravit si krov nad glavom. Ali je činjenica da bi daleko više ljudi rješilo stanovanje da je grad postupio isto kao za komunizma pa copy paste nove kvartove po uzoru na Pujanke recimo. Također nema smisla odobravat izgradnju malih stambenih zgrada od par katova koje su nabijene do točke da ne možeš auto okrenut a cijena paprena. S obzirom na gustoću stanovništva logično bi bilo odredit da se minimum 7-8 katova mora raditi ako ne i više. Na taj način ima mjesta i za dom zdravlja, vrtić, poštu, lokalnu trgovinu, igralište, dvoranu , crkvu itd itd. Onda se ne bi svi nabijali što bliže centru, već bi svaki kvart imao usluge koje ti trebaju. Ovako džabe da betoniraju sve do Omiša kad je kuća na kući bez plana i logike. Split je 2. najveći metro centar u Hrvata. A prave urbane ifrastrukture ima za kojih 100 tisuća ljudi maks u samom centru grada od Palače do Malla. A ostalih 200k ljudi uokolo su spavaonice doslovno. Mislim šteta, jel bi taj grad mogao bit naša mala Barcelona da se uredi kako je red. Ma da su i kuće još ajde, moglo se tu uvest reda, ali na djelovima Visoke nema nogostupa, alo nogostupa, a auti jure, i onda Visoka elitan kvartan, jbte nogostupa nema kako spada. Šta god rekli o komunistočkom dilu grada, siv ružan ovakav nakav barem možeš šetat po kvartu bez straha da te satare auto. Imaš pristup osnovnim potrepštinama i malo zelenila.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Grad Split Postano: 13 ožu 2026, 21:47 |
|
|
|
Za Visoku su Kaštela svemirski brod bogami.
| Privitak/ci: |

18767.jpg [ 98.09 KiB | Pogledano 153 put/a. ]
|
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|