|
|
Stranica: 8/9.
|
[ 220 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Neznam
|
Naslov: Re: Mate Uzinić, da li je ucijenjen, našao je žensku iz Močvare kao Pilsel, ili se radi o klonu? Postano: 05 srp 2026, 14:21 |
|
|
zalutala je napisao/la: Neznam je napisao/la: Ali koji pogani optužuju koje kršćane, može li malo preciznije. Napisala si da su Rimljani optuživali kršćane, to zvuči kao da rimska elita optužuje tamo neke kršćane, a u vrijeme pada carstva kršćanstvo je službena religija, a poganstvo već neko vrijeme zabranjeno.
Da ne bih prepričavala preko 200 stranica knjige, evo sažeto od AI. -U svom monumentalnom djelu "O državi Božjoj" (De civitate Dei), sveti Augustin odgovara na optužbe tradicionalnih rimskih pogana (štovatelja starorimskih bogova).Oni su za propast carstva i pustošenje Rima (poput vizigotskog pljačkanja grada 410. godine) optuživali kršćane: Augustin je opovrgnuo te tvrdnje dokazujući da su se rimske katastrofe događale i prije pojave kršćanstva, a da je pravi uzrok pada Rima bila moralna iskvarenost, oholost i težnja za dominacijom unutar samog poganskog društva. -Da, među tim poganima najglasnija je bila upravo rimska elita. Optužbe nisu dolazile od neukog naroda, već od visoko obrazovanih aristokrata, intelektualaca i političara. Evo ključnih skupina i razloga zašto je elita predvodila te optužbe: Rimski senat: Senat je bio utvrda poganske tradicije. Čak i nakon što je kršćanstvo postalo službena religija, mnogi senatori su i dalje potajno ili javno štovali stare bogove. Obrana vlastitog identiteta: Rimska aristokracija je svoju moć, povlastice i identitet stoljećima temeljila na tradicionalnim rimskim kultovima i obredima. Pad Rima bio je udarac na njihov način života. Gubitak političkog utjecaja: Dolaskom kršćanskih careva, poganska elita je počela gubiti ključne pozicije na dvoru, pa su pljačku Rima 410. godine iskoristili kao politički argument da kažu: "Eto što se dogodi kada nas ne slušate". Najpoznatiji primjer elite: Simah Najbolji primjer ove intelektualne elite bio je Kvint Aurelije Simah (Quintus Aurelius Symmachus), ugledni rimski senator, govornik i prefekt grada Rima. Iako je on djelovao malo prije samog pustošenja Rima (krajem 4. stoljeća), on je bio vođa poganske opozicije. Simah je vodio slavnu raspravu o vraćanju Oltara pobjede u zgradu Senata, tvrdeći da je Rim postao velik upravo zahvaljujući vjernosti starim bogovima te da će napuštanje tih običaja donijeti propast – što se na kraju, u očima njegove klase, i dogodilo 410. godine. A evo i na čiji poticaj je Augustin počeo pisati: -Upravo je pismo jednog bliskog prijatelja potaknulo svetog Augustina na pisanje djela "O državi Božjoj".Taj prijatelj bio je Flavije Marcelin (poznat kao sveti Marcelin iz Kartage), visoki carski činovnik (tribun i notar) i predani kršćanin kojeg je car Honorije poslao u Sjevernu Afriku. Marcelin je poslao pismo Augustinu u kojem ga moli za pomoć jer se u Kartagi susretao s obrazovanim rimskim aristokratima koji su izbjegli iz Rima nakon pljačke 410. godine. Ti su uglednici u kuloarima i salonima žestoko optuživali kršćanstvo za propast Carstva, a Marcelin je trebao čvrste teološke i filozofske argumente kako bi im odgovorio. Augustin mu je najprije odgovorio pismima, a potom je za Marcelina počeo pisati ono što će postati njegovo životno djelo Nije to baš bilo tako crno bijelo kao što si zamišljaš Ok, tako sam i mislio, neka nebitna ilegalna boranija na rubu carstva. Carstvo je tada kršćansko, poganstvo ilegalno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Mate Uzinić, da li je ucijenjen, našao je žensku iz Močvare kao Pilsel, ili se radi o klonu? Postano: 05 srp 2026, 14:24 |
|
|
Neznam je napisao/la: zalutala je napisao/la:
Da ne bih prepričavala preko 200 stranica knjige, evo sažeto od AI.
-U svom monumentalnom djelu "O državi Božjoj" (De civitate Dei), sveti Augustin odgovara na optužbe tradicionalnih rimskih pogana (štovatelja starorimskih bogova).Oni su za propast carstva i pustošenje Rima (poput vizigotskog pljačkanja grada 410. godine) optuživali kršćane: Augustin je opovrgnuo te tvrdnje dokazujući da su se rimske katastrofe događale i prije pojave kršćanstva, a da je pravi uzrok pada Rima bila moralna iskvarenost, oholost i težnja za dominacijom unutar samog poganskog društva.
-Da, među tim poganima najglasnija je bila upravo rimska elita. Optužbe nisu dolazile od neukog naroda, već od visoko obrazovanih aristokrata, intelektualaca i političara. Evo ključnih skupina i razloga zašto je elita predvodila te optužbe: Rimski senat: Senat je bio utvrda poganske tradicije. Čak i nakon što je kršćanstvo postalo službena religija, mnogi senatori su i dalje potajno ili javno štovali stare bogove. Obrana vlastitog identiteta: Rimska aristokracija je svoju moć, povlastice i identitet stoljećima temeljila na tradicionalnim rimskim kultovima i obredima. Pad Rima bio je udarac na njihov način života. Gubitak političkog utjecaja: Dolaskom kršćanskih careva, poganska elita je počela gubiti ključne pozicije na dvoru, pa su pljačku Rima 410. godine iskoristili kao politički argument da kažu: "Eto što se dogodi kada nas ne slušate". Najpoznatiji primjer elite: Simah Najbolji primjer ove intelektualne elite bio je Kvint Aurelije Simah (Quintus Aurelius Symmachus), ugledni rimski senator, govornik i prefekt grada Rima. Iako je on djelovao malo prije samog pustošenja Rima (krajem 4. stoljeća), on je bio vođa poganske opozicije. Simah je vodio slavnu raspravu o vraćanju Oltara pobjede u zgradu Senata, tvrdeći da je Rim postao velik upravo zahvaljujući vjernosti starim bogovima te da će napuštanje tih običaja donijeti propast – što se na kraju, u očima njegove klase, i dogodilo 410. godine.
A evo i na čiji poticaj je Augustin počeo pisati: -Upravo je pismo jednog bliskog prijatelja potaknulo svetog Augustina na pisanje djela "O državi Božjoj".Taj prijatelj bio je Flavije Marcelin (poznat kao sveti Marcelin iz Kartage), visoki carski činovnik (tribun i notar) i predani kršćanin kojeg je car Honorije poslao u Sjevernu Afriku. Marcelin je poslao pismo Augustinu u kojem ga moli za pomoć jer se u Kartagi susretao s obrazovanim rimskim aristokratima koji su izbjegli iz Rima nakon pljačke 410. godine. Ti su uglednici u kuloarima i salonima žestoko optuživali kršćanstvo za propast Carstva, a Marcelin je trebao čvrste teološke i filozofske argumente kako bi im odgovorio. Augustin mu je najprije odgovorio pismima, a potom je za Marcelina počeo pisati ono što će postati njegovo životno djelo
Nije to baš bilo tako crno bijelo kao što si zamišljaš
Ok, tako sam i mislio, neka nebitna ilegalna boranija na rubu carstva. Crastvo je tada kršćansko, poganstvo ilegalno. Isto kano i danas. Demokršćani vladaju u EU i mnogim drzavama, a zapravo u pozadini konce povlače neki drugi nevidljivi i sukladno tomu se donose nekršćanske odluke...
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Neznam
|
Naslov: Re: Mate Uzinić, da li je ucijenjen, našao je žensku iz Močvare kao Pilsel, ili se radi o klonu? Postano: 05 srp 2026, 14:26 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Neznam je napisao/la: Ok, tako sam i mislio, neka nebitna ilegalna boranija na rubu carstva. Crastvo je tada kršćansko, poganstvo ilegalno.
Isto kano i danas. Demokršćani vladaju u EU i mnogim drzavama, a zapravo u pozadini konce povlače neki drugi nevidljivi i sukladno tomu se donose nekršćanske odluke... Misliš na odluke vezane za migracije. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Mate Uzinić, da li je ucijenjen, našao je žensku iz Močvare kao Pilsel, ili se radi o klonu? Postano: 05 srp 2026, 14:41 |
|
|
Neznam je napisao/la: zalutala je napisao/la:
Da ne bih prepričavala preko 200 stranica knjige, evo sažeto od AI.
-U svom monumentalnom djelu "O državi Božjoj" (De civitate Dei), sveti Augustin odgovara na optužbe tradicionalnih rimskih pogana (štovatelja starorimskih bogova).Oni su za propast carstva i pustošenje Rima (poput vizigotskog pljačkanja grada 410. godine) optuživali kršćane: Augustin je opovrgnuo te tvrdnje dokazujući da su se rimske katastrofe događale i prije pojave kršćanstva, a da je pravi uzrok pada Rima bila moralna iskvarenost, oholost i težnja za dominacijom unutar samog poganskog društva.
-Da, među tim poganima najglasnija je bila upravo rimska elita. Optužbe nisu dolazile od neukog naroda, već od visoko obrazovanih aristokrata, intelektualaca i političara. Evo ključnih skupina i razloga zašto je elita predvodila te optužbe: Rimski senat: Senat je bio utvrda poganske tradicije. Čak i nakon što je kršćanstvo postalo službena religija, mnogi senatori su i dalje potajno ili javno štovali stare bogove. Obrana vlastitog identiteta: Rimska aristokracija je svoju moć, povlastice i identitet stoljećima temeljila na tradicionalnim rimskim kultovima i obredima. Pad Rima bio je udarac na njihov način života. Gubitak političkog utjecaja: Dolaskom kršćanskih careva, poganska elita je počela gubiti ključne pozicije na dvoru, pa su pljačku Rima 410. godine iskoristili kao politički argument da kažu: "Eto što se dogodi kada nas ne slušate". Najpoznatiji primjer elite: Simah Najbolji primjer ove intelektualne elite bio je Kvint Aurelije Simah (Quintus Aurelius Symmachus), ugledni rimski senator, govornik i prefekt grada Rima. Iako je on djelovao malo prije samog pustošenja Rima (krajem 4. stoljeća), on je bio vođa poganske opozicije. Simah je vodio slavnu raspravu o vraćanju Oltara pobjede u zgradu Senata, tvrdeći da je Rim postao velik upravo zahvaljujući vjernosti starim bogovima te da će napuštanje tih običaja donijeti propast – što se na kraju, u očima njegove klase, i dogodilo 410. godine.
A evo i na čiji poticaj je Augustin počeo pisati: -Upravo je pismo jednog bliskog prijatelja potaknulo svetog Augustina na pisanje djela "O državi Božjoj".Taj prijatelj bio je Flavije Marcelin (poznat kao sveti Marcelin iz Kartage), visoki carski činovnik (tribun i notar) i predani kršćanin kojeg je car Honorije poslao u Sjevernu Afriku. Marcelin je poslao pismo Augustinu u kojem ga moli za pomoć jer se u Kartagi susretao s obrazovanim rimskim aristokratima koji su izbjegli iz Rima nakon pljačke 410. godine. Ti su uglednici u kuloarima i salonima žestoko optuživali kršćanstvo za propast Carstva, a Marcelin je trebao čvrste teološke i filozofske argumente kako bi im odgovorio. Augustin mu je najprije odgovorio pismima, a potom je za Marcelina počeo pisati ono što će postati njegovo životno djelo
Nije to baš bilo tako crno bijelo kao što si zamišljaš
Ok, tako sam i mislio, neka nebitna ilegalna boranija na rubu carstva. Carstvo je tada kršćansko, poganstvo ilegalno. Ajde daj si malo truda nešto i pročitati a ne samo napamet pisati. Nije riječ o ilegalnoj buraniji na rubu carstva(ne čitaš s razumijevanjem), nego o: Brojčana manjina u Senatu: Do kraja 4. i početka 5. stoljeća, rimski je Senat već bio duboko podijeljen. Velik broj senatora, osobito onih koji su bogatstvo i titule stekli u novoj prijestolnici Konstantinopolu ili kroz carsku službu, već su bili kršćani. Poganska aristokracija bila je koncentrirana uglavnom u samom gradu Rimu.Zatvoreni krug obitelji: Riječ je o svega nekoliko moćnih, međusobno rodbinski povezanih obitelji. Glavnu riječ vodili su rodovi poput Simaha (Symmachi), Flavijana (Nicomachi Flaviani) i dijela obitelji Prijama (Praetextati).Zašto je njihov glas odjeknuo tako snažno? Iako malobrojni, imali su tri ključne prednosti zbog kojih su njihove optužbe protiv kršćana djelovale opasno: Golemo bogatstvo i posjedi: Ove su obitelji posjedovale golema prostranstva zemlje diljem Italije, Galije i Sjeverne Afrike. Imale su privatnu moć i klijentelu koja je ovisila o njima. Kontrola nad kulturom i obrazovanjem: Oni su bili najobrazovaniji ljudi svog vremena. Sebe su smatrali čuvarima klasične rimske književnosti, povijesti i tradicije. Kada su optuživali kršćane, činili su to kroz vrhunsku retoriku i književna djela koja su prepisivali i širili. Ideološki utjecaj: Budući da je Rim proživljavao stalne barbarske provale, njihova pojednostavljena poruka ("Napustili smo stare bogove, zato nas barbari pljačkaju") lako je pronalazila plodno tlo među prestrašenim narodom, pa čak i među manje obrazovanim kršćanima. i tako si si ti mislio, ilegalna buranija u ilegali a ono moćne obitelji u samom Rimu i Senatu. čini mi se da si pročitao samo zadnji pasus mog prethodnog upisa 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novosve
|
Naslov: Re: Mate Uzinić, da li je ucijenjen, našao je žensku iz Močvare kao Pilsel, ili se radi o klonu? Postano: 05 srp 2026, 20:40 |
|
|
dane-croatia je napisao/la:
Crkva nema izbora nego pokazivati samilost prema svakom čovjeku. Ne vidim kako bi se Crkva tu mogla drugčije postaviti... Nemoćan si prema drzavnom i izvandrzavnom sustavu koji omogućuje nekaznjavanje zločina migranata. I sad biš se ti zbog, sustava koji nema veze s Crkvom, izzivljavao nad Crkvom, jer to mozeš i jer ti to dozvoljavaju. Poslanje Crkve nije da sudi ljudima. Njezino poslanje je obratiti ljude od grieha.
zločini migranata su PLODOVI same imigracije, nema imigracije, nema tih zločina. Crkva ne pokazuje nikakvu samilost prema silovanim, ubijenim, premlaćenim itd...Europljanima. NIkakvu. Gdje je tu samilost? Tu je samo bećšutnost i okrutnost! Ako poslanje Crkve nije da sudi ljudima nek prestane stalno SUDITI onima koji žele braniti svoje granice i svoje zemlje. Hijerarhija Crkve se iživljava nad nama.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Mate Uzinić, da li je ucijenjen, našao je žensku iz Močvare kao Pilsel, ili se radi o klonu? Postano: 05 srp 2026, 20:53 |
|
|
zalutala je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ja sam stvarno sit tih šupljih priča. Papa je veleizdajnik po svojim djelima, nije me briga što petlja i priča gluposti. Amen. Što se tiče te priče o jadnim strancima i evanđelju, kako papa nikad ne spomene zaštitu domaćih ljudi? Jesmo li mi šugavi ili nismo ljudi? Jesmo li mi telad, janjad, pilići? Što se tiče Evanđelja, Evanđelje je jasno. Isus osobno kaže: po plodovima ćete ih prepoznati. Ne po namjerama, ne po čistom srcu i ostalim papinim sranjima, nego Isus Krist osobno kaže jasno i glasno, ne možete to okrenuti nekakvim metaforama: po plodovima ćete prepoznati lažne proroke! Što su plodovi uvoza ove bagre s juga? Plodovi su da će uništiti i Europu na isti način kako već uništavaju Afriku i Bliski Istok. I to se već događa i jedino kvalitetno ispran mozak to ne vidi. Ako hoće da pomogne jadnim Afrikancima, neka se zalaže za poboljšanje života u Africi. Neka poprave Afriku umjesto što pokvare Europu. Objasni ti meni kako to pomaže Afrikancima ako sjebemo i Europu? Onda ćemo na kraju imati dva sjebana kontinenta umjesto jednoga. Kako to ikome na svijetu pomaže, osim ludim islamistima koji žele osvojiti svijet? Nego ste i ti i Zalutala najobičnije ulizice, poltroni. Mogli bi u svećenike komotno. Kod svećenika i časnih često vidim što god kaže biskup ili papa opravdavaju i prave se slijepi kod očiju. Boje se biskupa. Rekao bilo što šef, odmah bravo šefe, odlična ideja šefe, kako ste pametni šefe. Original priča "Carevo novo ruho" Mogli biste i u neku političku stranku, i tu se takvo ponašanje jako cijeni. Nemoj misliti glavom nego klimaj. Ko to moje ime doziva  i još me naziva izdajicom i poltronom. Već sam Cehi postavila dokumente papa od Lava XIII do današnjeg Lava XIV. Budući da me prozivaš da sam izdajica i poltron, ajmo raščistiti. Za početak, prvo pročitaj ono što sam replicirala Cehi. Pa zatim, ako možeš pogledati cjelovitu sliku a ne selektivno izvlačiti , reci što je u tim dokumentima(stavovima RKC) pogrešno. I budi oprezan po pitanju citiranja Evanđelja. Mislim da tvojim stavovima Evanđelje baš ne ide u prilog. Prvo, ne misliš. Dane recimo misli. Iako se ne slažem sa njegovim zaključcima, čak često nimalo, barem sam dođe do njih. S tobom kao da pričam sa cenzuriranom bazom podataka. Kao Chat GPT, ili neki komesar komunističke partije, ili kao priopćenje za javnost Vatikana. Kad si ikad kritizirala išta što je papa rekao ili uradio? Ako ništa nije pogriješio, pa onda je papa bezgriješan. Papa četvrta božanska osoba. Nije više trojstvo, sad je sveti kvartet. Kakva priopćenja eto ti je papa otišao na Lampeduzu. Jesu tamo legalni imigranti ili nelegalni? Ajde reci da su legalni. Citat: PAPA Lav danas je iskoristio posjet talijanskom otoku Lampedusi da bi pozvao europske čelnike da više pomognu migrantima koji riskiraju život prelazeći Sredozemnim morem. Lav, koji je prošle godine razljutio američkog predsjednika Donalda Trumpa nazvavši njegovu migracijsku politiku "nehumanom", apelirao je na svijet da bude "humaniji" i pomogne onima koji bježe od rata i siromaštva.
"Oni koji su izgubili živote na moru žrtve su i odluka koje su donesene i onih koje nisu", rekao je Papa, koji je ulaznu točku za migrante u Europu posjetio na američki Dan neovisnosti, kojim se ove godine obilježava 250. obljetnica osnivanja SAD-a. Prvi američki papa pozvao je Europu da problem migracija rješava na "sveobuhvatan način, usklađujući akcije neposrednog spašavanja s dugoročnim strateškim planom integracije i zaštite migranata". Da ponovim: Dugoročni. Strateški. Plan. Integracije. Integracije koga, čega? Pa bande koja dolazi brodovima preko Sredozemlja. Što tu još nije jasno? Ovo je tako jasno da treba biti baš dobra kvalitetna baraba pa glumiti odvjetnika i još to nazivati poželjnim, ili legalnim, ili kršćanstvom itd. Ma sotonizam iz čitanke prvog razreda osnovne škole. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1644 of 2558 - 64.27%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Mate Uzinić, da li je ucijenjen, našao je žensku iz Močvare kao Pilsel, ili se radi o klonu? Postano: 05 srp 2026, 22:40 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: zalutala je napisao/la: Ko to moje ime doziva  i još me naziva izdajicom i poltronom. Već sam Cehi postavila dokumente papa od Lava XIII do današnjeg Lava XIV. Budući da me prozivaš da sam izdajica i poltron, ajmo raščistiti. Za početak, prvo pročitaj ono što sam replicirala Cehi. Pa zatim, ako možeš pogledati cjelovitu sliku a ne selektivno izvlačiti , reci što je u tim dokumentima(stavovima RKC) pogrešno. I budi oprezan po pitanju citiranja Evanđelja. Mislim da tvojim stavovima Evanđelje baš ne ide u prilog. Prvo, ne misliš. Dane recimo misli. Iako se ne slažem sa njegovim zaključcima, čak često nimalo, barem sam dođe do njih. S tobom kao da pričam sa cenzuriranom bazom podataka. Kao Chat GPT, ili neki komesar komunističke partije, ili kao priopćenje za javnost Vatikana. Kad si ikad kritizirala išta što je papa rekao ili uradio? Ako ništa nije pogriješio, pa onda je papa bezgriješan. Papa četvrta božanska osoba. Nije više trojstvo, sad je sveti kvartet. Kakva priopćenja eto ti je papa otišao na Lampeduzu. Jesu tamo legalni imigranti ili nelegalni? Ajde reci da su legalni. Citat: PAPA Lav danas je iskoristio posjet talijanskom otoku Lampedusi da bi pozvao europske čelnike da više pomognu migrantima koji riskiraju život prelazeći Sredozemnim morem. Lav, koji je prošle godine razljutio američkog predsjednika Donalda Trumpa nazvavši njegovu migracijsku politiku "nehumanom", apelirao je na svijet da bude "humaniji" i pomogne onima koji bježe od rata i siromaštva.
"Oni koji su izgubili živote na moru žrtve su i odluka koje su donesene i onih koje nisu", rekao je Papa, koji je ulaznu točku za migrante u Europu posjetio na američki Dan neovisnosti, kojim se ove godine obilježava 250. obljetnica osnivanja SAD-a. Prvi američki papa pozvao je Europu da problem migracija rješava na "sveobuhvatan način, usklađujući akcije neposrednog spašavanja s dugoročnim strateškim planom integracije i zaštite migranata". Da ponovim: Dugoročni. Strateški. Plan. Integracije. Integracije koga, čega? Pa bande koja dolazi brodovima preko Sredozemlja. Što tu još nije jasno? Ovo je tako jasno da treba biti baš dobra kvalitetna baraba pa glumiti odvjetnika i još to nazivati poželjnim, ili legalnim, ili kršćanstvom itd. Ma sotonizam iz čitanke prvog razreda osnovne škole.  Dakle, klasika, opet selektivno citiraš: Zbog svog geografskog položaja i institucionalne strukture, Europa je sposobna organski se suočiti s krizom na tom području, integrirajući prvu pomoć u dugoročni strateški plan sposoban prihvatiti, zaštititi, promicati i integrirati migrante, a istovremeno raditi na razvoju, tako da nitko ne bude prisiljen emigrirati. Sve to mora činiti jamčeći poštovanje dostojanstva svake osobe. To je zadatak javnih institucija, ali čitavog civilnog društva i Crkve. https://www.vaticannews.va/hr/papa/news ... igija.htmlŠto se tiče Evanđelja, i dalje mislim da ti pozivanje na Evanđelje ne ide u prilog. Pročitaj Evanđelje po Mateju. I pročitaj ono što sam replicirala Cehi, isti stav papa je preko sto godina, otkad su u 19. stoljeću krenule masovne migracije iz Europe u SAD pa do danas , pape isto govore. Govore ovo što si "slučajno" zaboravio citirati.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Mate Uzinić, da li je ucijenjen, našao je žensku iz Močvare kao Pilsel, ili se radi o klonu? Postano: 05 srp 2026, 23:12 |
|
|
zalutala je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Prvo, ne misliš. Dane recimo misli. Iako se ne slažem sa njegovim zaključcima, čak često nimalo, barem sam dođe do njih. S tobom kao da pričam sa cenzuriranom bazom podataka. Kao Chat GPT, ili neki komesar komunističke partije, ili kao priopćenje za javnost Vatikana. Kad si ikad kritizirala išta što je papa rekao ili uradio? Ako ništa nije pogriješio, pa onda je papa bezgriješan. Papa četvrta božanska osoba. Nije više trojstvo, sad je sveti kvartet. Kakva priopćenja eto ti je papa otišao na Lampeduzu. Jesu tamo legalni imigranti ili nelegalni? Ajde reci da su legalni. Da ponovim: Dugoročni. Strateški. Plan. Integracije. Integracije koga, čega? Pa bande koja dolazi brodovima preko Sredozemlja. Što tu još nije jasno? Ovo je tako jasno da treba biti baš dobra kvalitetna baraba pa glumiti odvjetnika i još to nazivati poželjnim, ili legalnim, ili kršćanstvom itd. Ma sotonizam iz čitanke prvog razreda osnovne škole.  Dakle, klasika, opet selektivno citiraš: Zbog svog geografskog položaja i institucionalne strukture, Europa je sposobna organski se suočiti s krizom na tom području, integrirajući prvu pomoć u dugoročni strateški plan sposoban prihvatiti, zaštititi, promicati i integrirati migrante, a istovremeno raditi na razvoju, tako da nitko ne bude prisiljen emigrirati. Sve to mora činiti jamčeći poštovanje dostojanstva svake osobe. To je zadatak javnih institucija, ali čitavog civilnog društva i Crkve. https://www.vaticannews.va/hr/papa/news ... igija.htmlŠto se tiče Evanđelja, i dalje mislim da ti pozivanje na Evanđelje ne ide u prilog. Pročitaj Evanđelje po Mateju. I pročitaj ono što sam replicirala Cehi, isti stav papa je preko sto godina, otkad su u 19. stoljeću krenule masovne migracije iz Europe u SAD pa do danas , pape isto govore. Govore ovo što si "slučajno" zaboravio citirati. Čuj pročitaj evanđelje po Mateju... koji argument nemam riječi, prešla igricu. Prije par stranica si sama tvrdila kako ne valjaju ilegalne imigracije i da se papi pakira, nije on takav. Gle čuda, sad ti ne smeta kad kaže primajte ih do besvijesti. Drugi dio nisam citirao jer je nebitan za ovu priču, a ne jer sam zaboravio. Poanta je da papa poziva na useljavanje kome god padne na pamet da uđe, i još traži da im se osigura putovanje. To je rekao. Plodovi toga su uništenje Europe. To nije najava, nego se već događa. Ti i papa možete još malo sakrivati što se događa, kao i ljevičarski mediji, ali sve je teže i teže.
1644 of 2558 - 64.27%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Mate Uzinić, da li je ucijenjen, našao je žensku iz Močvare kao Pilsel, ili se radi o klonu? Postano: 05 srp 2026, 23:15 |
|
|
novosve je napisao/la: dane-croatia je napisao/la:
Crkva nema izbora nego pokazivati samilost prema svakom čovjeku. Ne vidim kako bi se Crkva tu mogla drugčije postaviti... Nemoćan si prema drzavnom i izvandrzavnom sustavu koji omogućuje nekaznjavanje zločina migranata. I sad biš se ti zbog, sustava koji nema veze s Crkvom, izzivljavao nad Crkvom, jer to mozeš i jer ti to dozvoljavaju. Poslanje Crkve nije da sudi ljudima. Njezino poslanje je obratiti ljude od grieha.
zločini migranata su PLODOVI same imigracije, nema imigracije, nema tih zločina. Crkva ne pokazuje nikakvu samilost prema silovanim, ubijenim, premlaćenim itd...Europljanima. NIkakvu. Gdje je tu samilost? Tu je samo bećšutnost i okrutnost! Ako poslanje Crkve nije da sudi ljudima nek prestane stalno SUDITI onima koji žele braniti svoje granice i svoje zemlje. Hijerarhija Crkve se iživljava nad nama. Navodno 250 000 djevojaka je silovano u Velikoj Britaniji od strane islamskih doseljenika. Gdje je seronja da curama opere noge i pošalje snažnu poruku? 
1644 of 2558 - 64.27%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Mate Uzinić, da li je ucijenjen, našao je žensku iz Močvare kao Pilsel, ili se radi o klonu? Postano: 05 srp 2026, 23:35 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: zalutala je napisao/la: Dakle, klasika, opet selektivno citiraš: Zbog svog geografskog položaja i institucionalne strukture, Europa je sposobna organski se suočiti s krizom na tom području, integrirajući prvu pomoć u dugoročni strateški plan sposoban prihvatiti, zaštititi, promicati i integrirati migrante, a istovremeno raditi na razvoju, tako da nitko ne bude prisiljen emigrirati. Sve to mora činiti jamčeći poštovanje dostojanstva svake osobe. To je zadatak javnih institucija, ali čitavog civilnog društva i Crkve. https://www.vaticannews.va/hr/papa/news ... igija.htmlŠto se tiče Evanđelja, i dalje mislim da ti pozivanje na Evanđelje ne ide u prilog. Pročitaj Evanđelje po Mateju. I pročitaj ono što sam replicirala Cehi, isti stav papa je preko sto godina, otkad su u 19. stoljeću krenule masovne migracije iz Europe u SAD pa do danas , pape isto govore. Govore ovo što si "slučajno" zaboravio citirati. Čuj pročitaj evanđelje po Mateju... koji argument nemam riječi, prešla igricu. Prije par stranica si sama tvrdila kako ne valjaju ilegalne imigracije i da se papi pakira, nije on takav. Gle čuda, sad ti ne smeta kad kaže primajte ih do besvijesti. Drugi dio nisam citirao jer je nebitan za ovu priču, a ne jer sam zaboravio. Poanta je da papa poziva na useljavanje kome god padne na pamet da uđe, i još traži da im se osigura putovanje. To je rekao. Plodovi toga su uništenje Europe. To nije najava, nego se već događa. Ti i papa možete još malo sakrivati što se događa, kao i ljevičarski mediji, ali sve je teže i teže. Ako hoćeš pročitaj ako nećeš nitko te ne prisiljava. Da sama citiram nalijepio bi mi još etiketa, tako da... Drugi dio je itekako bitan, jer je to nauk od preko sto godina. Doslovno otkad su u 19. stoljeću počele masovne migracije iz Europe u SAD pape(RKC) se bave migracijama. Problem je u tome što ne želite vidjeti da pape preko sto godina govore da se ljudima treba osigurati da mogu živjeti u svojim zemljama i u tom članku o kojem govorimo papa je isto to rekao. Jel ih tko slušao? Nije. I sada kada je došlo do toga da su migracije postale masovne očekuješ da papa kaže; buši čamce ili nešto slično. Jel RKC(papa) uzrok migracija?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Mate Uzinić, da li je ucijenjen, našao je žensku iz Močvare kao Pilsel, ili se radi o klonu? Postano: 06 srp 2026, 06:25 |
|
|
zločini migranata su PLODOVI same imigracije, nema imigracije, nema tih zločina. Crkva ne pokazuje nikakvu samilost prema silovanim, ubijenim, premlaćenim itd...Europljanima. NIkakvu. Gdje je tu samilost? Tu je samo bećšutnost i okrutnost! Ako poslanje Crkve nije da sudi ljudima nek prestane stalno SUDITI onima koji žele braniti svoje granice i svoje zemlje. Hijerarhija Crkve se iživljava nad nama. Zločini migranata su u prvom redu plodovi rada i pravila naših policija i političara. Koliko migranata imaš u arabskim zemljama, pa čisto sumnjam da tamo migranti često siluju arabske zenske... Crkva sigurno brine (i to često jedina) o silovanim, ubijenima..., ali ne će na račun toga širiti javnu histeriju prema migrantima. Pa Crkva nije sudila ni Trumpu, samo ga je opomenula da je pogrešno pozivat se na kršćanstvo u svom djelovanju bilo protiv migranata ili Iranaca. Crkva bi mogla opomenut nekog Filipinca koji bi u ime kršćanstva siolvao neku zenu, ali ne moze opomenut nekog hindusa ili muslimana da nije dobar kršćanin. Tezko je biti kršćanin. Tu nema slave i pohvale među ljudima. Apostol Petar: Citat: ,,Vi, sluge, podređujte se svojim gospodarima sa svim poštovanjem, ne samo dobrima i blagima nego i ćudljivima! Jer, milost je ako tko doista, jer je svjestan Boga, strpljivo podnosi zlostavljanja i nepravedno trpi. Kakva je, naime, slava podnositi udarce ako ste doista pogriešili? Ali, ako dobro radite, pak ipak strpljivo podnosite patnje, to je milost u očima Božjim.'' U Evanđelju i poslanicama zapravo nigdje rieči o fizičkim pobunama protiv nepravdi i tlačenja. Uviek se poziva na strpljenje i trpljenje. Crkva zapravo danas još ublazava takvo učenje, jerbo mi ljudi smo danas preoholi, samodopadni i komotni da bi ovo mogli prozvakati...
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Neznam
|
Naslov: Re: Mate Uzinić, da li je ucijenjen, našao je žensku iz Močvare kao Pilsel, ili se radi o klonu? Postano: 06 srp 2026, 07:08 |
|
|
zalutala je napisao/la: Neznam je napisao/la: Ok, tako sam i mislio, neka nebitna ilegalna boranija na rubu carstva. Carstvo je tada kršćansko, poganstvo ilegalno.
Ajde daj si malo truda nešto i pročitati a ne samo napamet pisati. Nije riječ o ilegalnoj buraniji na rubu carstva(ne čitaš s razumijevanjem), nego o: Brojčana manjina u Senatu: Do kraja 4. i početka 5. stoljeća, rimski je Senat već bio duboko podijeljen. Velik broj senatora, osobito onih koji su bogatstvo i titule stekli u novoj prijestolnici Konstantinopolu ili kroz carsku službu, već su bili kršćani. Poganska aristokracija bila je koncentrirana uglavnom u samom gradu Rimu.Zatvoreni krug obitelji: Riječ je o svega nekoliko moćnih, međusobno rodbinski povezanih obitelji. Glavnu riječ vodili su rodovi poput Simaha (Symmachi), Flavijana (Nicomachi Flaviani) i dijela obitelji Prijama (Praetextati).Zašto je njihov glas odjeknuo tako snažno? Iako malobrojni, imali su tri ključne prednosti zbog kojih su njihove optužbe protiv kršćana djelovale opasno: Golemo bogatstvo i posjedi: Ove su obitelji posjedovale golema prostranstva zemlje diljem Italije, Galije i Sjeverne Afrike. Imale su privatnu moć i klijentelu koja je ovisila o njima. Kontrola nad kulturom i obrazovanjem: Oni su bili najobrazovaniji ljudi svog vremena. Sebe su smatrali čuvarima klasične rimske književnosti, povijesti i tradicije. Kada su optuživali kršćane, činili su to kroz vrhunsku retoriku i književna djela koja su prepisivali i širili. Ideološki utjecaj: Budući da je Rim proživljavao stalne barbarske provale, njihova pojednostavljena poruka ("Napustili smo stare bogove, zato nas barbari pljačkaju") lako je pronalazila plodno tlo među prestrašenim narodom, pa čak i među manje obrazovanim kršćanima. i tako si si ti mislio, ilegalna buranija u ilegali a ono moćne obitelji u samom Rimu i Senatu. čini mi se da si pročitao samo zadnji pasus mog prethodnog upisa  Pročitao sam sve, ali zadnje je najvažnije jer odgovara na moje pitanje ko su ti pogani kojima Augustin odgovara. Dakle vidimo da Augustin ovdje surađuje s rimskom vladajućom kršćanskom elitom i odgovara pobunjenoj poganskoj boraniji koja se još nije pomirila s nestankom vlastog utjecaja i poganske tradicije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Mate Uzinić, da li je ucijenjen, našao je žensku iz Močvare kao Pilsel, ili se radi o klonu? Postano: 06 srp 2026, 07:37 |
|
|
zalutala je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Čuj pročitaj evanđelje po Mateju... koji argument nemam riječi, prešla igricu. Prije par stranica si sama tvrdila kako ne valjaju ilegalne imigracije i da se papi pakira, nije on takav. Gle čuda, sad ti ne smeta kad kaže primajte ih do besvijesti. Drugi dio nisam citirao jer je nebitan za ovu priču, a ne jer sam zaboravio. Poanta je da papa poziva na useljavanje kome god padne na pamet da uđe, i još traži da im se osigura putovanje. To je rekao. Plodovi toga su uništenje Europe. To nije najava, nego se već događa. Ti i papa možete još malo sakrivati što se događa, kao i ljevičarski mediji, ali sve je teže i teže. Ako hoćeš pročitaj ako nećeš nitko te ne prisiljava. Da sama citiram nalijepio bi mi još etiketa, tako da... Slobodno citiraj. Ne vidim u čemu je problem. Argument pročitaj evanđelje po Mateju je prije svega nekulturan. Kako te nije sram to napisati. zalutala je napisao/la: Drugi dio je itekako bitan, jer je to nauk od preko sto godina. Doslovno otkad su u 19. stoljeću počele masovne migracije iz Europe u SAD pape(RKC) se bave migracijama. Problem je u tome što ne želite vidjeti da pape preko sto godina govore da se ljudima treba osigurati da mogu živjeti u svojim zemljama i u tom članku o kojem govorimo papa je isto to rekao. Jel ih tko slušao? Nije. I sada kada je došlo do toga da su migracije postale masovne očekuješ da papa kaže; buši čamce ili nešto slično. Jel RKC(papa) uzrok migracija?
Nije naravno papa uzrok migracija. Uzrok su prije svega ljevičarske organizacije poput Soroševog Open Society i naravno islamističke zemlje poput Katara. Sprega bolesnih ljevičara i islamista protiv normalnih ljudi. Sve jasno. Iako se kriju pod raznim imenima, lako ih je prepoznati kad počnu kmečati o Palestini. To im je slaba točka. Papa je samo pijun, sluga okupatora. Tko je rekao da im treba potapati čamce? Ok, jadni imigrant dođe do Lampeduze. Najedi ga, obuci ga, i vrati ga nazad. Ako ti ga je žao, u Libiji mu napravi centar za upravljanje migracijom. Pomozi mu da razvija Afriku. Sve super, pomozi mu. Tko ima išta protiv pomaganja i ljubavi prema bližnjem. Ali zaista pomaganje a ne ljevičarska propaganda. Od kad je davanje državljanstva i prava glasa luđacima kršćansko načelo? Gradnja džamija je evanđelizacija, koga pravite budalom? 500 000 glasača ovih dana bolesni ljevičari hoće dobiti u Španjolskoj jer ih Španjolci više ne mogu smisliti. Proizvode sebi glasače tako što dovedu islamiste i podijele im državljanstva. Plod vašeg "kršćanstva" je budući građanski rat u Europi, eto nemojte reć niste znali. Prizivate đavla uporno desetljećima, nemojte misliti da ga nećete prizvati.
1644 of 2558 - 64.27%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Neznam
|
Naslov: Re: Mate Uzinić, da li je ucijenjen, našao je žensku iz Močvare kao Pilsel, ili se radi o klonu? Postano: 06 srp 2026, 08:27 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: novosve je napisao/la:
zločini migranata su PLODOVI same imigracije, nema imigracije, nema tih zločina.
Crkva ne pokazuje nikakvu samilost prema silovanim, ubijenim, premlaćenim itd...Europljanima. NIkakvu. Gdje je tu samilost? Tu je samo bećšutnost i okrutnost!
Ako poslanje Crkve nije da sudi ljudima nek prestane stalno SUDITI onima koji žele braniti svoje granice i svoje zemlje.
Hijerarhija Crkve se iživljava nad nama.
Zločini migranata su u prvom redu plodovi rada i pravila naših policija i političara. Koliko migranata imaš u arabskim zemljama, pa čisto sumnjam da tamo migranti često siluju arabske zenske... Crkva sigurno brine (i to često jedina) o silovanim, ubijenima..., ali ne će na račun toga širiti javnu histeriju prema migrantima. Pa Crkva nije sudila ni Trumpu, samo ga je opomenula da je pogrešno pozivat se na kršćanstvo u svom djelovanju bilo protiv migranata ili Iranaca. Crkva bi mogla opomenut nekog Filipinca koji bi u ime kršćanstva siolvao neku zenu, ali ne moze opomenut nekog hindusa ili muslimana da nije dobar kršćanin. Tezko je biti kršćanin. Tu nema slave i pohvale među ljudima. Apostol Petar: Citat: ,,Vi, sluge, podređujte se svojim gospodarima sa svim poštovanjem, ne samo dobrima i blagima nego i ćudljivima! Jer, milost je ako tko doista, jer je svjestan Boga, strpljivo podnosi zlostavljanja i nepravedno trpi. Kakva je, naime, slava podnositi udarce ako ste doista pogriešili? Ali, ako dobro radite, pak ipak strpljivo podnosite patnje, to je milost u očima Božjim.'' U Evanđelju i poslanicama zapravo nigdje rieči o fizičkim pobunama protiv nepravdi i tlačenja. Uviek se poziva na strpljenje i trpljenje. Crkva zapravo danas još ublazava takvo učenje, jerbo mi ljudi smo danas preoholi, samodopadni i komotni da bi ovo mogli prozvakati... Kad su u pitanju migranti onda se pozivaš na Evanđelje i pacifizam bez ikakvih pobuna, krivi su političari, sami smo krivi, a kad su u pitanju Srbi onda ćeš se pozvati na tu vojsku koju pokazuješ na profilu. Vrištat ćeš o obrani i protunapadu, srpskoj krivnji i oholosti, ne našoj, a opravdavat ćeš i neke politike iz četrdesetih prošlog stoljeća. Eto, slobodno me ispravi ako nisam u pravu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novosve
|
Naslov: Re: Mate Uzinić, da li je ucijenjen, našao je žensku iz Močvare kao Pilsel, ili se radi o klonu? Postano: 06 srp 2026, 08:36 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Navodno 250 000 djevojaka je silovano u Velikoj Britaniji od strane islamskih doseljenika. Gdje je seronja da curama opere noge i pošalje snažnu poruku?  Hijerarhija s imigrantksim koljačima i silovateljima radi isto što i s pedofilima koje je premještala iz župe u župu jel mora imati samilost prema svima, jelte....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novosve
|
Naslov: Re: Mate Uzinić, da li je ucijenjen, našao je žensku iz Močvare kao Pilsel, ili se radi o klonu? Postano: 06 srp 2026, 08:48 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Zločini migranata su u prvom redu plodovi rada i pravila naših policija i političara. Koliko migranata imaš u arabskim zemljama, pa čisto sumnjam da tamo migranti često siluju arabske zenske... Crkva sigurno brine (i to često jedina) o silovanim, ubijenima..., ali ne će na račun toga širiti javnu histeriju prema migrantima. Pa Crkva nije sudila ni Trumpu, samo ga je opomenula da je pogrešno pozivat se na kršćanstvo u svom djelovanju bilo protiv migranata ili Iranaca. Crkva bi mogla opomenut nekog Filipinca koji bi u ime kršćanstva siolvao neku zenu, ali ne moze opomenut nekog hindusa ili muslimana da nije dobar kršćanin. Tezko je biti kršćanin. Tu nema slave i pohvale među ljudima. Apostol Petar: Citat: ,,Vi, sluge, podređujte se svojim gospodarima sa svim poštovanjem, ne samo dobrima i blagima nego i ćudljivima! Jer, milost je ako tko doista, jer je svjestan Boga, strpljivo podnosi zlostavljanja i nepravedno trpi. Kakva je, naime, slava podnositi udarce ako ste doista pogriešili? Ali, ako dobro radite, pak ipak strpljivo podnosite patnje, to je milost u očima Božjim.'' U Evanđelju i poslanicama zapravo nigdje rieči o fizičkim pobunama protiv nepravdi i tlačenja. Uviek se poziva na strpljenje i trpljenje. Crkva zapravo danas još ublazava takvo učenje, jerbo mi ljudi smo danas preoholi, samodopadni i komotni da bi ovo mogli prozvakati... Histeriju???? Histeriju???? PROVODI SE GENOCID NAD NAMA, a vi ga relativizirate! Užasno je koliko ste BEŠĆUTNI I OKRUTNI prema sve brojinijim žrtvama imigracije. Hijerarhija je bešćutna i okrutna do neizmjernosti prema žrtvama. Crkva nema nikakvih problema suditi tradicionalnim katolicima, protivnicima migracija, pobornicima granica. Tada sudi glasno i jasno i bešćutno i okrutno. Ali kad treba reći ne koljačkoj bandi, onda kaže "primtie ih beskonačno i imajte samilost". Jesi li zagovarao da šutke trpimo kad su nas Srbi napali? Da smo šutke trpili davno bi nas islam pregazio, ali to to današnja hijerarij očito i zagovara. Da su današnji prelati vodili nas nekad, kritizirali bi Petra Berislavića što se opire Osmanlijama! Poslanice su pisane u jednim okolnostima, male zajednice u moćnom poganskom Carstvu. Kršćanstvo je razvilo doktrinu pravednog rata, svetog rata, legitime vlasti i države, sve što modernistička heretička hijerarhija pljuje i odbacuje u ime globalističkog ateizma. Ne radi se to o traženju nikakve pobune, nego o običnoj politici očuvanja svoje države, naroda i granica, politici koja se tisućljećima provodila. Nije to pobuna, pobuna je ovo što traži heretik u Vatikanu da se pusti svakome da radi što hoće i ide kud hoće. Možemo se mi pravit nemušti, možete ti i zautala relativizirati koliko hoćete, ali Vatikan je danas asistent i promotor genocida nad nama i svim Europljanima. Što nije ni čudno, kad se zna što su radili sa zataškavanjem pedofilije, kolika je razina korupcije, kakve heretičke dokumente donose i kako se odnose prema čuvarima katoličke tradicije. Ne znam točno gdje je pošlo po zlu, ali iza ww2 hijerarhija je otišla skroz na kvasinu i Vatikan je danas neprijatelj svoga stada.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Mate Uzinić, da li je ucijenjen, našao je žensku iz Močvare kao Pilsel, ili se radi o klonu? Postano: 06 srp 2026, 13:01 |
|
|
Neznam je napisao/la: dane-croatia je napisao/la:
Zločini migranata su u prvom redu plodovi rada i pravila naših policija i političara. Koliko migranata imaš u arabskim zemljama, pa čisto sumnjam da tamo migranti često siluju arabske zenske...
Crkva sigurno brine (i to često jedina) o silovanim, ubijenima..., ali ne će na račun toga širiti javnu histeriju prema migrantima. Pa Crkva nije sudila ni Trumpu, samo ga je opomenula da je pogrešno pozivat se na kršćanstvo u svom djelovanju bilo protiv migranata ili Iranaca. Crkva bi mogla opomenut nekog Filipinca koji bi u ime kršćanstva siolvao neku zenu, ali ne moze opomenut nekog hindusa ili muslimana da nije dobar kršćanin.
Tezko je biti kršćanin. Tu nema slave i pohvale među ljudima. Apostol Petar:
U Evanđelju i poslanicama zapravo nigdje rieči o fizičkim pobunama protiv nepravdi i tlačenja. Uviek se poziva na strpljenje i trpljenje. Crkva zapravo danas još ublazava takvo učenje, jerbo mi ljudi smo danas preoholi, samodopadni i komotni da bi ovo mogli prozvakati...
Kad su u pitanju migranti onda se pozivaš na Evanđelje i pacifizam bez ikakvih pobuna, krivi su političari, sami smo krivi, a kad su u pitanju Srbi onda ćeš se pozvati na tu vojsku koju pokazuješ na profilu. Vrištat ćeš o obrani i protunapadu, srpskoj krivnji i oholosti, ne našoj, a opravdavat ćeš i neke politike iz četrdesetih prošlog stoljeća. Eto, slobodno me ispravi ako nisam u pravu. Previše predpostavljaš. Vezano za rat sa Srbima već sam napisao kako smo se mi kano narod i naši vođe u ratu pokazali na najsvetiji mogući način. Franjo Kuharić usred rata poziva Hrvate da ako su njima Srbi zapalili kuću, da neka oni Srbinu čuvaju kuću. Po današnjoj logici tebe, Kvačice, Novosve... Franjo Kuharić je bio izdajnik hrvatskog naroda i trebalo ga je zatvoriti. Umjesto da makar šuti i pusti šutke Hrvate da odrade posao i rieše se Srba za sva vremena, on ih upozorava i nagovora da ih tetoše. Nešto slično prije radi i Alojzije Stepinac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Mate Uzinić, da li je ucijenjen, našao je žensku iz Močvare kao Pilsel, ili se radi o klonu? Postano: 06 srp 2026, 13:08 |
|
|
novosve je napisao/la: dane-croatia je napisao/la: Zločini migranata su u prvom redu plodovi rada i pravila naših policija i političara. Koliko migranata imaš u arabskim zemljama, pa čisto sumnjam da tamo migranti često siluju arabske zenske...
Crkva sigurno brine (i to često jedina) o silovanim, ubijenima..., ali ne će na račun toga širiti javnu histeriju prema migrantima. Pa Crkva nije sudila ni Trumpu, samo ga je opomenula da je pogrešno pozivat se na kršćanstvo u svom djelovanju bilo protiv migranata ili Iranaca. Crkva bi mogla opomenut nekog Filipinca koji bi u ime kršćanstva siolvao neku zenu, ali ne moze opomenut nekog hindusa ili muslimana da nije dobar kršćanin.
Tezko je biti kršćanin. Tu nema slave i pohvale među ljudima. Apostol Petar:
U Evanđelju i poslanicama zapravo nigdje rieči o fizičkim pobunama protiv nepravdi i tlačenja. Uviek se poziva na strpljenje i trpljenje. Crkva zapravo danas još ublazava takvo učenje, jerbo mi ljudi smo danas preoholi, samodopadni i komotni da bi ovo mogli prozvakati...
Histeriju???? Histeriju???? PROVODI SE GENOCID NAD NAMA, a vi ga relativizirate! Užasno je koliko ste BEŠĆUTNI I OKRUTNI prema sve brojinijim žrtvama imigracije. Hijerarhija je bešćutna i okrutna do neizmjernosti prema žrtvama. Crkva nema nikakvih problema suditi tradicionalnim katolicima, protivnicima migracija, pobornicima granica. Tada sudi glasno i jasno i bešćutno i okrutno. Ali kad treba reći ne koljačkoj bandi, onda kaže "primtie ih beskonačno i imajte samilost". Jesi li zagovarao da šutke trpimo kad su nas Srbi napali? Da smo šutke trpili davno bi nas islam pregazio, ali to to današnja hijerarij očito i zagovara. Da su današnji prelati vodili nas nekad, kritizirali bi Petra Berislavića što se opire Osmanlijama! Poslanice su pisane u jednim okolnostima, male zajednice u moćnom poganskom Carstvu. Kršćanstvo je razvilo doktrinu pravednog rata, svetog rata, legitime vlasti i države, sve što modernistička heretička hijerarhija pljuje i odbacuje u ime globalističkog ateizma. Ne radi se to o traženju nikakve pobune, nego o običnoj politici očuvanja svoje države, naroda i granica, politici koja se tisućljećima provodila. Nije to pobuna, pobuna je ovo što traži heretik u Vatikanu da se pusti svakome da radi što hoće i ide kud hoće. Možemo se mi pravit nemušti, možete ti i zautala relativizirati koliko hoćete, ali Vatikan je danas asistent i promotor genocida nad nama i svim Europljanima. Što nije ni čudno, kad se zna što su radili sa zataškavanjem pedofilije, kolika je razina korupcije, kakve heretičke dokumente donose i kako se odnose prema čuvarima katoličke tradicije. Ne znam točno gdje je pošlo po zlu, ali iza ww2 hijerarhija je otišla skroz na kvasinu i Vatikan je danas neprijatelj svoga stada. Istina, sve pet za pravedan rat. Ali sv. Augustin liepo piše da nijedno ubojstvo neprijatelja ne moze biti razlog za veselje. Ubojstvo neprijatelja je nuzdno zlo, a ne nuzdno dobro. Ubojstvom neprijatelja, bez obzira koliko opakog ne postaje se svetac... Ima li negdje u Evanđelju da Isus kaze nešto u smislu: Blago junacima koji brane neduzne od zločestih? Je li igdje Isus hvali hrabre vojnike, pobunjenike za pravdu i obćenito neke borce za slobodu i borce protiv tiranina i razbojnika? Islam je tu puno ,,bolji'' i logičniji ljudskom umu. U islamu je liepo oprostiti, ali mozeš se i osvetiti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Mate Uzinić, da li je ucijenjen, našao je žensku iz Močvare kao Pilsel, ili se radi o klonu? Postano: 06 srp 2026, 13:15 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Neznam je napisao/la: Kad su u pitanju migranti onda se pozivaš na Evanđelje i pacifizam bez ikakvih pobuna, krivi su političari, sami smo krivi, a kad su u pitanju Srbi onda ćeš se pozvati na tu vojsku koju pokazuješ na profilu. Vrištat ćeš o obrani i protunapadu, srpskoj krivnji i oholosti, ne našoj, a opravdavat ćeš i neke politike iz četrdesetih prošlog stoljeća. Eto, slobodno me ispravi ako nisam u pravu.
Previše predpostavljaš. Vezano za rat sa Srbima već sam napisao kako smo se mi kano narod i naši vođe u ratu pokazali na najsvetiji mogući način. Franjo Kuharić usred rata poziva Hrvate da ako su njima Srbi zapalili kuću, da neka oni Srbinu čuvaju kuću. Po današnjoj logici tebe, Kvačice, Novosve... Franjo Kuharić je bio izdajnik hrvatskog naroda i trebalo ga je zatvoriti. Umjesto da makar šuti i pusti šutke Hrvate da odrade posao i rieše se Srba za sva vremena, on ih upozorava i nagovora da ih tetoše. Nešto slično prije radi i Alojzije Stepinac. Ni blizu kolega. Lako ćemo za kuću. Nego što ćemo sa četnikom? Hoćemo li se braniti ili ćemo ostati u Jugoslaviji?
1644 of 2558 - 64.27%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novosve
|
Naslov: Re: Mate Uzinić, da li je ucijenjen, našao je žensku iz Močvare kao Pilsel, ili se radi o klonu? Postano: 06 srp 2026, 13:58 |
|
|
Istina, sve pet za pravedan rat. Ali sv. Augustin liepo piše da nijedno ubojstvo neprijatelja ne moze biti razlog za veselje. Ubojstvo neprijatelja je nuzdno zlo, a ne nuzdno dobro. Ubojstvom neprijatelja, bez obzira koliko opakog ne postaje se svetac...
Ima li negdje u Evanđelju da Isus kaze nešto u smislu: Blago junacima koji brane neduzne od zločestih? Je li igdje Isus hvali hrabre vojnike, pobunjenike za pravdu i obćenito neke borce za slobodu i borce protiv tiranina i razbojnika?
Islam je tu puno ,,bolji'' i logičniji ljudskom umu. U islamu je liepo oprostiti, ali mozeš se i osvetiti.
Priče o osvetama i ubojstvima i pobunama su skretanje pozornosti s merituma. Ovdj se radi o tome da u nš prostor dolaze ljudi koji su nama prijetnja i čine nam zlo i mi ih imamo pravo i DUŽNOT zaustaviti. I oni koji govore suprotno, ko god oni bili, su zaštitnici genocida nad nama. Papa na Lampedusi drži ljestve ubojicama i silovateljima i to je kraj priče. A to je SASVIM SIGURNO suprotno Isusu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novosve
|
Naslov: Re: Mate Uzinić, da li je ucijenjen, našao je žensku iz Močvare kao Pilsel, ili se radi o klonu? Postano: 06 srp 2026, 13:59 |
|
|
Previše predpostavljaš. Vezano za rat sa Srbima već sam napisao kako smo se mi kano narod i naši vođe u ratu pokazali na najsvetiji mogući način. Franjo Kuharić usred rata poziva Hrvate da ako su njima Srbi zapalili kuću, da neka oni Srbinu čuvaju kuću. Po današnjoj logici tebe, Kvačice, Novosve... Franjo Kuharić je bio izdajnik hrvatskog naroda i trebalo ga je zatvoriti. Umjesto da makar šuti i pusti šutke Hrvate da odrade posao i rieše se Srba za sva vremena, on ih upozorava i nagovora da ih tetoše. Nešto slično prije radi i Alojzije Stepinac.
Kuharić bi bio izdajnik da je rekao da ne pružamo otpor i razmišljamo o integraciji Srba nakon što nas osvoje. To je ono što nam govore Uzinić i papa
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Mate Uzinić, da li je ucijenjen, našao je žensku iz Močvare kao Pilsel, ili se radi o klonu? Postano: 06 srp 2026, 14:09 |
|
|
Previše predpostavljaš. Vezano za rat sa Srbima već sam napisao kako smo se mi kano narod i naši vođe u ratu pokazali na najsvetiji mogući način. Franjo Kuharić usred rata poziva Hrvate da ako su njima Srbi zapalili kuću, da neka oni Srbinu čuvaju kuću. Po današnjoj logici tebe, Kvačice, Novosve... Franjo Kuharić je bio izdajnik hrvatskog naroda i trebalo ga je zatvoriti. Umjesto da makar šuti i pusti šutke Hrvate da odrade posao i rieše se Srba za sva vremena, on ih upozorava i nagovora da ih tetoše. Nešto slično prije radi i Alojzije Stepinac.
Kuharić bi bio izdajnik da je rekao da ne pružamo otpor i razmišljamo o integraciji Srba nakon što nas osvoje. To je ono što nam govore Uzinić i papa Osigurajmo sigurne puteve za četnike, integrirajmo ih, i pomozimo razvoj Srbije da ne moraju osvajati.
1644 of 2558 - 64.27%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
goran2hr
|
Naslov: Re: Mate Uzinić, da li je ucijenjen, našao je žensku iz Močvare kao Pilsel, ili se radi o klonu? Postano: 06 srp 2026, 14:18 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: novosve je napisao/la:
Kuharić bi bio izdajnik da je rekao da ne pružamo otpor i razmišljamo o integraciji Srba nakon što nas osvoje.
To je ono što nam govore Uzinić i papa
Osigurajmo sigurne puteve za četnike, integrirajmo ih, i pomozimo razvoj Srbije da ne moraju osvajati. Pa to i je politika HDZ-SDP koordinacije nakon 2000.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Mate Uzinić, da li je ucijenjen, našao je žensku iz Močvare kao Pilsel, ili se radi o klonu? Postano: 06 srp 2026, 14:22 |
|
|
goran2hr je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la:
Osigurajmo sigurne puteve za četnike, integrirajmo ih, i pomozimo razvoj Srbije da ne moraju osvajati.
Pa to i je politika HDZ-SDP koordinacije nakon 2000. Možemo li se barem složiti da se ta politika sa kršćanstvom nije srela ni u prolazu. Barem ne sa onim opisanim u Bibliji. Doduše možda se slaže sa kršćanstvom protumačenim od strane četvrte božanske osobe pape, koji je metaforama i "ne smije se to doslovno shvatiti" sve već okrenuo za 180 stupnjeva.
1644 of 2558 - 64.27%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novosve
|
Naslov: Re: Mate Uzinić, da li je ucijenjen, našao je žensku iz Močvare kao Pilsel, ili se radi o klonu? Postano: 06 srp 2026, 14:25 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la:
Možemo li se barem složiti da se ta politika sa kršćanstvom nije srela ni u prolazu. Barem ne sa onim opisanim u Bibliji.
Doduše možda se slaže sa kršćanstvom protumačenim od strane četvrte božanske osobe pape, koji je metaforama i "ne smije se to doslovno shvatiti" sve već okrenuo za 180 stupnjeva.
slušajući papu, potpuno mi je jasno zašto su mu lefebrovci iskazali neposluh. Naime, ako su oni u prvu i nova liturgija ne valja, nipošto ga ne smiju slijediti u njoj. Ako je papa u pravu, svi ćemo u raj, sve religije su jednako dobre i nije uopće bitno biti u zajedništvu s katoličkom Crkvom. Dakle elementarna logika nalaže da se papu ignorira, sam to kaže.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|