HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 27 sij 2025, 17:25.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 486 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 20  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Blaž Kraljević
PostPostano: 24 kol 2011, 12:25 

tulove grede je napisao/la:
Pa dobro hajde, necemo vise te patetike! De mi onda reci, zasto su postojale dvije paralelne zapovjedne linije u HVO-u? Moze odgovor?

Ja ne znam pouzdano da su u HVO-u postojale dvije linije zapovijedanja, a ukoliko jesu, to ništa ne mijenja s moga stajališta po tom pitanju, vrijedi ista stvar koju sam već rekao.
Molim? Jel ti to hoces reci da su muslimani u travnju 92 stupali u HOS da bi dobili oruzje pa 1993 pucali po Hrvatima?

Da, na neki način, jer mislim kako su već tada planirali ofenzivu prema Hrvatima srednje Bosne i sjeverne Hercegovine, uviđajući kako protiv Srba nemaju šanse, pa da se na nekom namire. Takvo je moje viđenje situacije.

Vrh

PostPostano: 24 kol 2011, 12:56 

- Blaž je apsolutno izdao Bugojance, igrokaz kojim je kao spriječen da im se pridruži je više nego smiješan, a je li se radilo o "običnom" kukavičluku ili o prljavoj raboti, to ćemo saznati kada se otvore arhive ASIO i/ili UDBE.

- Nije se radilo o običnom vojniku, nego o samoproglašenom političkom vođi koji je kontrirao kad god je mogao (proglas i halabuka nakon Graza) onima kojima su na demokratskim izborima povjerenje plebiscitarno povjerili Hrvati - a sviđalo se nekome ili ne riječ je o HDZ-u.

- Blažov način obraćanja, slijepo vjerovanje u ustašku ideologiju i pravaštvo bi skoro sigurno vremenom u Hercegovini isprovociralo sukob kakav su doživjeli Muslimani u cazinskoj krajini. U glavu bi utuvio da se ne bori protiv Hrvata nego protiv "komunjara, udbaša, Jugoslavena" i sl. U svakom mogućem pogledu me podsjeća na svog prethodnika od prije 50-ak godina koji je Hrvate zavio u crno.

Za kraj, s kim si, takav si. Iako možda nekoga nije fer posthumno kriviti za sljedbenike - mislim da nije nimalo slučajno da ovaj Zubarov HSP, Sejde Komšići, Zlajini podguzi i kvaziustaše baštine Blažove tekovine, da šuruju sa dželatima naroda hrvatskog i idu kontra narodnih interesa zarad ideologije i pohlepe.

Nadam se da će za 10-ak godina pasti u zaborav i on, njegova ideologija i sve ideologije koje dijele Hrvate.

Vrh

PostPostano: 24 kol 2011, 13:03 

Pessimus dux je napisao/la:
Pa dobro hajde, necemo vise te patetike! De mi onda reci, zasto su postojale dvije paralelne zapovjedne linije u HVO-u? Moze odgovor?

Ja ne znam pouzdano da su u HVO-u postojale dvije linije zapovijedanja, a ukoliko jesu, to ništa ne mijenja s moga stajališta po tom pitanju, vrijedi ista stvar koju sam već rekao.
Molim? Jel ti to hoces reci da su muslimani u travnju 92 stupali u HOS da bi dobili oruzje pa 1993 pucali po Hrvatima?

Da, na neki način, jer mislim kako su već tada planirali ofenzivu prema Hrvatima srednje Bosne i sjeverne Hercegovine, uviđajući kako protiv Srba nemaju šanse, pa da se na nekom namire. Takvo je moje viđenje situacije.

Sta ti znas balavac ,koliko si bio star 1992-e ?5-6 godina? Seronja mali, tvoje vidjenje situacije je irelevantno i boli koga kita za tvoje vidjenje,a cinjenica je da su Hrvati izasli na referendum 29 Februara odnosno 1 Marta rekli DA mi smo za nezavisnu BIH i onda prekrsili Ustav iste drzave za koju su glasali,kako se to naziva??Licemjere se to naziva! Vi ste dobili po labrnji jer ste prekrsili Ustav BIH jer ste u datom momentu (ne svi cast izuzetcima) postali iredenta,separatisti,odnosno neprijatelji Ustava...zato se poklopite usima jer ste prosli bolje i od Srba i od Bosnjaka u ovom ratu,najmanje vas je izginulo,najmanje ste ekonomski unisteni,a najveca prava imate,dosta vise megalomanije Hrvata Bosne i Hercegovine,ako vam se ne svidja u BIH ZNA SE...

Lem Jelid Ve Lem Juled
Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad

Vrh

PostPostano: 24 kol 2011, 13:05 

zlatni_ljiljan je napisao/la:
Sta ti znas balavac ,koliko si bio star 1992-e ?5-6 godina? Seronja mali, tvoje vidjenje situacije je irelevantno i boli koga kita za tvoje vidjenje,a cinjenica je da su Hrvati izasli na referendum 29 Februara odnosno 1 Marta rekli DA mi smo za nezavisnu BIH i onda prekrsili Ustav iste drzave za koju su glasali,kako se to naziva??Licemjere se to naziva! Vi ste dobili po labrnji jer ste prekrsili Ustav BIH jer ste u datom momentu (ne svi cast izuzetcima) postali iredenta,separatisti,odnosno neprijatelji Ustava...zato se poklopite usima jer ste prosli bolje i od Srba i od Bosnjaka u ovom ratu,najmanje vas je izginulo,najmanje ste ekonomski unisteni,a najveca prava imate,dosta vise megalomanije Hrvata Bosne i Hercegovine,ako vam se ne svidja u BIH ZNA SE...

Balavac te pojede za doručak. :HercegBosanac

Dokle više trpit ovakve spodobe i intelektualne amebe? :ban

Vrh

PostPostano: 24 kol 2011, 13:10 

Glasali smo za nezavisnu, ali ne i građansku BiH, i napravili grešku jer je sa referendumom trebalo sačekati dok se nije dogovorilo o kakvoj se BiH radi. Alija je uzurpirao vlast, koja onda nije imala ikakve veze sa izborima 1991 i odbio Cutilierov mirovni plan koji je prethodio sukobima.

I ne prijeti, nije ti BiH dedo ostavio u amanet.

Vrh

PostPostano: 24 kol 2011, 13:14 

Ustav je prekrižen kad su Srbi preglasani, upravo tim referendumom. Treba bit pošten pa reći...

A poslije, ko bi odolio živjeti u Hrvatskoj? Samo Muslimani koji su mislili živjet od saudijskih para.

Hebiga, sad kad se otkrilo da oni te pare ne daju za nafaku nego samo za džamije, sad je i čak i takvim muslimanima Hrvatska dobra, pače odlična.

Istina je i da je Mate Boban nepotvrđen na izborima, ljudi su glasali za Kljuića, kakav je takav je, i mislim s ove distance kako ga nije trebalo dirat.

HOS, barem kod nas nije bio vojska nego uglavnom skup kriminalaca na kamari, kojima je svejedno ljiljan, šahovnica ili bilo što drugo.

Inače, da su Hrvati krenuli u stvaranje NDH po tom modelu, mislim da bi Hrvatska danas bila podijeljena 49/51 a BiH bi bila u Srbiji. Jednostavno to nije bila opcija.

Zato je se HOS morao maknuti, samo su štetili. Ne mislim baš da je trebalo se ubijat, to nikako, govori i o karakteru vodstva Hrvata u tom trenutku.

Trebalo je ići na Banovinu ali ne tako tvrdo, i uz jasno priznanje kako dio Banovine u BiH ipak u BiH i kako muslimani u njoj nisu drugog reda ljudi, što počesto nije bio slučaj. Uostalom, sa kantonima je tako nekako i završilo, a moglo je tako i bez rata.

Nisu priznavali ni Bošnjaci državu BiH, uostalom, ne priznaju je i danas, "Bosna" koju oni percipiraju nije država BiH.

Čisto da se zna.

Ja baš ne vidim nevinih tu kod nas, samo turbo glupih...

Vrh

PostPostano: 24 kol 2011, 13:15 

Ministry of Sound je napisao/la:

Glasali smo za nezavisnu, ali ne i građansku BiH, i napravili grešku jer je sa referendumom trebalo sačekati dok se nije dogovorilo o kakvoj se BiH radi. Alija je uzurpirao vlast, koja onda nije imala ikakve veze sa izborima 1991 i odbio Cutilierov mirovni plan koji je prethodio sukobima.

Glasali ste jer ste dobili u zadnji cas direktivu od "povjesnicara" iz Zagreba,a lobiro je kanadski pizza majstor,zato ste glasali,a ne zato sto vam je stalo do BIH,ja sam uvijek mislio da je hrvatski narod prijateljski,ali postepeno svakim danom pocinjem da vjerujem da su Adil i Tunjo bili potpuno u pravu,trebalo je napraviti dil,sa Srbima ostati u krnjoj Yugi ,mobilizirati dvjeta hiljada muslimana iz BIH u JNA i izbiti na Macelj...ali jebiga kasno se jebanu kajati,mozda neki drugi put :zivili

Lem Jelid Ve Lem Juled

Vrh

PostPostano: 24 kol 2011, 13:19 

Junuz Djipalo je napisao/la:

Ustav je prekrižen kad su Srbi preglasani, upravo tim referendumom. Treba bit pošten pa reći...

A poslije, ko bi odolio živjeti u Hrvatskoj? Samo Muslimani koji su mislili živjet od saudijskih para.

Hebiga, sad kad se otkrilo da oni te pare ne daju za nafaku nego samo za džamije, sad je i čak i takvim muslimanima Hrvatska dobra, pače odlična.

Istina je i da je Mate Boban nepotvrđen na izborima, ljudi su glasali za Kljuića, kakav je takav je, i mislim s ove distance kako ga nije trebalo dirat.

HOS, barem kod nas nije bio vojska nego uglavnom skup kriminalaca na kamari, kojima je svejedno ljiljan, šahovnica ili bilo što drugo.

Inače, da su Hrvati krenuli u stvaranje NDH po tom modelu, mislim da bi Hrvatska danas bila podijeljena 49/51 a BiH bi bila u Srbiji. Jednostavno to nije bila opcija.

Zato je se HOS morao maknuti, samo su štetili. Ne mislim baš da je trebalo se ubijat, to nikako, govori i o karakteru vodstva Hrvata u tom trenutku.

Trebalo je ići na Banovinu ali ne tako tvrdo, i uz jasno priznanje kako dio Banovine u BiH ipak u BiH i kako muslimani u njoj nisu drugog reda ljudi, što počesto nije bio slučaj. Uostalom, sa kantonima je tako nekako i završilo, a moglo je tako i bez rata.

Nisu priznavali ni Bošnjaci državu BiH, uostalom, ne priznaju je i danas, "Bosna" koju oni percipiraju nije država BiH.

Čisto da se zna.

Ja baš ne vidim nevinih tu kod nas, samo turbo glupih...

Ako je Holman i njegova klika bila krimogena ne mora znachiti i da su posteni ljudi koji su dosli iz dijaspore sa svojim oruzijem i samo s jednim motivom da brane Hrvatsku a i BIH bili kriminalci...nisu, bili su vece patriote od mnogih,za mene lichno je HOS drugo ime za patriotizam ,a to su pokazali od Vukovara,Posavine do Kupresa...vozdra

Lem Jelid Ve Lem Juled

Vrh

PostPostano: 24 kol 2011, 13:22 

de bolan Lily smanji gas,...

svaki torbar je samo torbar, bio on iz dijaspore ili domaje, ali je torbonosac i po direktivi postavljen od onoga koji je poslao punu torbu, a pomiješati ga sa momcima koji su muda cijepali po čukama je grijeh,...valjda kontaš o čem pričam.

ovo tarlahanje, šta bi bilo kad bi poživio je šupljak i nagađanja...

Vrh

PostPostano: 24 kol 2011, 13:24 

Glasali ste jer ste dobili u zadnji cas direktivu od "povjesnicara" iz Zagreba,a lobiro je kanadski pizza majstor,zato ste glasali,a ne zato sto vam je stalo do BIH,ja sam uvijek mislio da je hrvatski narod prijateljski,ali postepeno svakim danom pocinjem da vjerujem da su Adil i Tunjo bili potpuno u pravu,trebalo je napraviti dil,sa Srbima ostati u krnjoj Yugi ,mobilizirati dvjeta hiljada muslimana iz BIH u JNA i izbiti na Macelj...ali jebiga kasno se jebanu kajati,mozda neki drugi put :zivili

Ja sam mislio da je muslimanski narod ne prijateljski, nego bratski, a sad me je jednostavno stid kada se sjetim u kakvim smo mi zabludama mi Hrvati živjeli, i u što smo vjerovali, pored zdravih očiju.

Vrh

PostPostano: 24 kol 2011, 13:31 

Ja sam mislio da je muslimanski narod ne prijateljski, nego bratski, a sad me je jednostavno stid kada se sjetim u kakvim smo mi zabludama mi Hrvati živjeli, i u što smo vjerovali, pored zdravih očiju.

Vi spochitavate muslimanima izdaju????Pa halo jarane,pitaj svog Asantica1 poshto meni ne vjerujete kako ste za vrijeme najveceg sukoba HVO-Armija BIH drzani u Krajini,halo jarane u gradu gdje je u tom momentu bilo 99% muslimana Hrvati su imali svoju vojsku,zastavu na svome "stozeru" crkvu i bolju humanitarnu pomoc koju smo mi morali pljachkati da bi prezivjeli,dodje 10 slepera pomoci za par hiljada Hrvata,a 300 000 muslima okruga gladno i nikom nije palo na pamet da jednostavno dodjemo pred crkvu i uzmemo sve to,e to ti je tolerancija haveru moj regularni..a *** je moj moglo visiti 6 zlatnih ljiljana u Posusju ili Tomislavgradu 1993-e

Lem Jelid Ve Lem Juled

Vrh

PostPostano: 24 kol 2011, 13:32 

Također. :smajl007

Vrh

PostPostano: 24 kol 2011, 14:10 

@tulove grede

Tko poznaje osnovne principe vojnog ustroja i organizacije, jasno mu je da ne smiju postojati dvije paralelne linije zapovijedanja, posebno u ratnim okolnostima.

Pa dobro koga ti jebes onda? Ja ti fino kazem da su u HVO-u bile dvije paralelne linije zapovijedanja. I sta cemo sad? Ti ne znas i nisi upoznat. Pa brate, puca mi ***. Idi pitaj Blaskica. Mislim, oprosti na ovakvoj komunikaciji ali meni se vise neda s budalama razjasnjavati. Sta sad, ti ne znas i nije bilo jel? Nisi upoznat.
A tko od Hrvata 1991 ili 1992 nije otvoreno velicao Ustastvo de mi reci?

Nisam govorio o tome tko ga je veličao i tko nije, već o političkoj nepromišljenosti i nezrelosti onih koji ga jesu veličali i pristajali uza nj. Dakle, bilo je takvih, a ja držim da su bili u manjini i hvala Bogu da je bilo tako, posebno u strukturama koje su odlučivale o sudbini hrvatskog naroda i hrvatske države. Da je bilo suprotno, teško da bismo danas uopće imali državu u ovakvom obliku.

U kakvom bolan obliku? U obliku banane?
To je vise bilo kontra srbima nego sto su ljudi uistinu znali sto su i tko su Ustase.

To uglavnom stoji.
I ne vidim razloga da ga se sada ne velica.

Ja vidim mnogo razloga i dobar dio njih sam ti iznio.[/quote]
Ma nemas ti veze o zivotu, Ustaskom pokretu i Ustasama vidim ja. Za tebe su ustase fasisti.
Ustase su se casno i posteno borili za svoju drzavu bas kao i hrvatski branitelji u domovinskom ratu. Scenario je slican.

To u pravilu stoji, ali ja nisam govorio o idealistima s fronta, već o ustaškom režimu. Kada promatramo takve stvari, važno je znati jasno odijeliti ljude, odnosno pojedince, od režima.[/quote]
A dobro momak jesi ti pri zdravoj pameti? O kakvom rezimu bolan? Ono je bila 1941, to je bio rat svjetskih razmjera i jedna sasvim druga situacija u kojoj su se nasli Hrvati. NDH je tada u tom momentu bila jedina opcija Hrvatskog naroda. Ti ako to ne znas sta cu ti ja. Uci. Citaj. Pricaj s dedom.
Kakav zlocinacki karakter?

Zločinački karakter ustaškog režima koji je imao dosta oblika totalitarizma, prihvatio rasne zakone, otvarao i upravljao koncentracijskim logorima, nastojao ostvariti potpunu kontrolu nad medijima itd.[/quote]
Pa i u ovom je ratu bilo konc logora i HDZ rezim je nastojao imati poptpunu kontrolu nad medijima. Jedino sto nije bilo rasnih zakona a da je bio svjetski rat jesi siguran da ih nebi bilo opet? Znaci li to da je vlast na celu sa HDZom imala zlocinacki karakter?
Sta su ovi ubili Blaza jer je bio Ustasa?

Ne znam konkretan razlog zašto je ubijen, ali bi mi bilo drago da se to konačno istraži i utvrdi, te stavi točka na taj slučaj.
A u pravu si, za te ljude su svi iz emigracije Ustase i treba ih po kratkom postupku.

U emigraciji je bilo ljudi raznoraznih političkih profila, od proustaških elemenata, HSS-ovaca, raznih organizacija koje su nastojale pronaći treći put i pomirbu između proustaških organizacija i HSS-ovaca, pa do ubačenih agenata UDBA-e itd.[/quote]
Znam ja jako dobro kakvih je sve profila bilo samo za te udbase koji su se uvukli u HDZ i koji su se uvukli na vlast, za njih je Hrvat iz emigracije bio isti. TO je za njih sve bila 'ustaska ekstremna emigracija'.

Pa de mi onda objasni kad vrijedi ista stvar koju si vec rekao. Kako objasnjavas dvije linije zapovijedanja u HVO-u?

Da, na neki način, jer mislim kako su već tada planirali ofenzivu prema Hrvatima srednje Bosne i sjeverne Hercegovine, uviđajući kako protiv Srba nemaju šanse, pa da se na nekom namire. Takvo je moje viđenje situacije.[/quote]
Cuj da na neki nacin. Pa ti veze nemas onda kad imas takvo vidjenje i meni se iskreno vise neda s tobom gubiti vrijeme. Bolje mi je sjest, gledat tv, zapalit cigaru.
- Blaž je apsolutno izdao Bugojance, igrokaz kojim je kao spriječen da im se pridruži je više nego smiješan, a je li se radilo o "običnom" kukavičluku ili o prljavoj raboti, to ćemo saznati kada se otvore arhive ASIO i/ili UDBE.

Pa de molim te, kad si vec tako apsolutno potkovan informacijama reci i meni kako znas da ih je izdao? Kako ih je to izdao? Nemoj mi samo reci s tim sto su ga uhvatili za ilegalno tocenje pica molim te a i da si malo bolje informiran znao bi punu istinu oko takvih stvari. Isto tako bi znao da sve tajne sluzbe svijeta nikada nece do kraja otvoriti svoje arhive. Mislim tajne sluzbe koje drze do sebe.

- Nije se radilo o običnom vojniku, nego o samoproglašenom političkom vođi koji je kontrirao kad god je mogao (proglas i halabuka nakon Graza) onima kojima su na demokratskim izborima povjerenje plebiscitarno povjerili Hrvati - a sviđalo se nekome ili ne riječ je o HDZ-u.

- Blažov način obraćanja, slijepo vjerovanje u ustašku ideologiju i pravaštvo bi skoro sigurno vremenom u Hercegovini isprovociralo sukob kakav su doživjeli Muslimani u cazinskoj krajini. U glavu bi utuvio da se ne bori protiv Hrvata nego protiv "komunjara, udbaša, Jugoslavena" i sl. U svakom mogućem pogledu me podsjeća na svog prethodnika od prije 50-ak godina koji je Hrvate zavio u crno.

Za kraj, s kim si, takav si. Iako možda nekoga nije fer posthumno kriviti za sljedbenike - mislim da nije nimalo slučajno da ovaj Zubarov HSP, Sejde Komšići, Zlajini podguzi i kvaziustaše baštine Blažove tekovine, da šuruju sa dželatima naroda hrvatskog i idu kontra narodnih interesa zarad ideologije i pohlepe.

Nadam se da će za 10-ak godina pasti u zaborav i on, njegova ideologija i sve ideologije koje dijele Hrvate.[/quote]
Ma neda mi se niti imam vremena. Tebe je najbolje preskocit na ovoj temi, uzimas mi puno vremena a imam ja i drugih stvari osim tipkanja po kompjuteru a i ne mogu vas iscitirati sve niti uopce znam kako se to radi.
Ovome sto kaze da je Holman bio kriminalac ako misli na Mladena mogu samo rec da je covjek ljudina i pravi borac. A ovome Djipalu sto je rekao da je HOS hrpa kriminalaca, e pa Junuze u HOS-u jeste bilo dosta olosa ali taj olos nije ni ratovao. Taj je olos hodao po stanovima, maltretirao civile i otimao im zlato. Takav je bio i Stela i njegova bagra po Mostaru, nastelio je Blazevo ubojstvo a onda kada je presao u HVO ste ga hvalili i dan ga danas hvalite. Kako to? Ako je itko kriminalc, on je. A i ima ona slika na internetu slikana 1992 on i njegovi hosovci kao da su iz crtanog ispali. Takvi nam nisu nikad ni trebali da ti kazem odmah. Takvi ljudi nisu olicenje HOS-a. Olos i zadnja bagra. Toga je bilo u svim vojskama i ima u svim vojskama svijeta.

Vrh

PostPostano: 24 kol 2011, 14:16 

NDH je tada u tom momentu bila jedina opcija Hrvatskog naroda.

Ma kakvi... Imali bi Banovinu 1945. da prstom se nije pomaklo... Nekad je najbolje ne činit ništa...

Vrh

PostPostano: 24 kol 2011, 15:02 

Pa dobro koga ti jebes onda? Ja ti fino kazem da su u HVO-u bile dvije paralelne linije zapovijedanja. I sta cemo sad? Ti ne znas i nisi upoznat. Pa brate, puca mi ***. Idi pitaj Blaskica. Mislim, oprosti na ovakvoj komunikaciji ali meni se vise neda s budalama razjasnjavati. Sta sad, ti ne znas i nije bilo jel? Nisi upoznat.

Slabije ide čitanje? Ili je riječ o namjernom bezobrazluku i bahatosti? Ili oboje? :neznam

Uglavnom, normalna komunikacija i rasprava bez prosipanja žuči strani su pojmovi za "tulove grede".

Lijepo kažem, tko poznaje osnovne principe vojnog ustroja i organizacije, jasno mu je da ne smiju postojati dvije paralelne linije zapovijedanja, posebno u ratnim okolnostima. HOS i HVO su dvije očite paralelne linije zapovijedanja, što je često poligon za buduće oružane sukobe oko prevlasti nad zapovjedništvom. To je, hvala Bogu spriječeno.

Za dvije paralelne linije zapovijedanja unutar HVO-a ne znam, jer nisam dovoljno upoznat iz prve ruke s time, a nemam razloga vjerovati interpretaciji koju iznosiš. Blaškića ne poznam.
U kakvom bolan obliku? U obliku banane?

Ne, u obliku lubenice. Bolan. :aleale
Ma nemas ti veze o zivotu, Ustaskom pokretu i Ustasama vidim ja.

Aha, zato si ti uspio uvjeriti i mene i svekoliko pučanstvo ovog mrežnog zborišta kako imaš veze o svemu. :sleep1
Za tebe su ustase fasisti.

Nemaš drugog argumenta pa mi stavljaš u usta ono što nisam rekao. Ustaški režim saveznik je režimu fašističke Italije, da ponovim još jednom.
A dobro momak jesi ti pri zdravoj pameti?

Nisam, hvala Bogu. :thumbup
O kakvom rezimu bolan? Ono je bila 1941, to je bio rat svjetskih razmjera i jedna sasvim druga situacija u kojoj su se nasli Hrvati. NDH je tada u tom momentu bila jedina opcija Hrvatskog naroda. Ti ako to ne znas sta cu ti ja.

Pa o tome i govorim, potpuno je razumljivo i očekivano da se najveći dio hrvatskog naroda svrstao i opredijelio 1941. za ideju neovisne hrvatske države, van okvira bilo kakve Jugoslavije, ali je nažalost takvu platformu realno ponudio samo ustaški pokret, dotad marginalan u hrvatskom narodu, koji je nakon uspostave vlasti pokazao zločinački karakter svoga režima. Kamo sreće da smo imali nekomunistički i demokratski antifašistički pokret koji bi se borio protiv ustaškog režima, ali ne i hrvatske države. To je velik propust Mačeka i HSS-a, koji su imali takve mogućnosti (popularnost, članstvo, stranačka infrastruktura, Seoska i Građanska zaštita, mediji itd.), ali se njegovom politikom čekanja HSS rastrojio u tri osnovne frakcije i naposljetku potpuno izgubio pozicije i ugled koji je uživao u međunarodnim krugovima.
Uci. Citaj. Pricaj s dedom.

Obojica su pokojna. Napričao sam se i s jednim i drugim, a jedan je kao domobran u Drugom svjetskom ratu ratovao na Romaniji. :palacgore1
Pa i u ovom je ratu bilo konc logora i HDZ rezim je nastojao imati poptpunu kontrolu nad medijima. Jedino sto nije bilo rasnih zakona a da je bio svjetski rat jesi siguran da ih nebi bilo opet? Znaci li to da je vlast na celu sa HDZom imala zlocinacki karakter?

Uspoređivanje koncentracijskih logora i logora smrti iz vremena Drugog svjetskog rata, odnosno NDH, u kojima su ljudi sustavno ubijani, s postojanjem logora za ratne zarobljenike na teritoriju pod kontrolom HVO-a pokazuje totalnu neupućenost i nepoznavanje osnovne materije, odnosno kategorizacije i karaktera samih logora.

Što se tiče medija, HDZ je nastojao ostvariti određeno pročišćavanje medija od kadrova iz bivšeg komunističkog sustava i utjecaj na njih, no to im nije baš uspijevalo, a i kad se pokušavalo s tim, nije se išlo otovrenim političkim dekretima. S druge strane, u NDH su gotovo u svim medijima ključnu ulogu igrali politički cenzori.
Cuj da na neki nacin. Pa ti veze nemas onda kad imas takvo vidjenje i meni se iskreno vise neda s tobom gubiti vrijeme. Bolje mi je sjest, gledat tv, zapalit cigaru.

OK, onda nemoj više gubiti vrijeme, jer ćeš me jako teško uvjeriti u svoju verziju priče. :smajl034

Vrh

PostPostano: 24 kol 2011, 15:46 

Znas sta? Napisao sam ti duzi text, tu sam rekao svasta i sto treba i ne treba sto jest i nije za internet. Znas sta ljudino hajde ti lagano razguli. I ti i ostali tebi slicni.
Htio bih pozdravit sve istinske hrvatske branitelje koji su se casno borili za Hrvatsku i hrvatski narod a posebno moje HOSovce!

Bog i Hrvati - Za Dom Spremni!

Vrh

PostPostano: 24 kol 2011, 16:14 

Vi spochitavate muslimanima izdaju????Pa halo jarane,pitaj svog Asantica1 poshto meni ne vjerujete kako ste za vrijeme najveceg sukoba HVO-Armija BIH drzani u Krajini,halo jarane u gradu gdje je u tom momentu bilo 99% muslimana Hrvati su imali svoju vojsku,zastavu na svome "stozeru" crkvu i bolju humanitarnu pomoc koju smo mi morali pljachkati da bi prezivjeli,dodje 10 slepera pomoci za par hiljada Hrvata,a 300 000 muslima okruga gladno i nikom nije palo na pamet da jednostavno dodjemo pred crkvu i uzmemo sve to,e to ti je tolerancija haveru moj regularni..a *** je moj moglo visiti 6 zlatnih ljiljana u Posusju ili Tomislavgradu 1993-e

Jedna lasta ne čini proljeće, niti jedan grad može biti retrospekivan za cijelu BiH, tj za dijelove pod muslimanskom kontrolom. U Bihaću su bili pragmatični, znali su da im od HVO-a ne prijeti opasnost i zašto bi ga razoružavali i time se totalno konfrontirati sa Zagrebom, uostalom trebalo je onda preuzeti i crtu koju je držao HVO i hrvatska sela a za to nije bilo potrebe.
Što se tiče zastava, u jednom Varešu su bili izvješen ljiljani po gradu sve do njegovog osvajanja u 11. mjesecu 1993. godine pa mu te zastave sa ljiljanima nisu nimalo pomogle da ga muslimani bez ikakvog razloga napadnu i osvoje a hrvate koji protiv tih ljiljana nisu imali ništa - protjeraju.

Vrh

PostPostano: 24 kol 2011, 18:11 

Ništa nam dobra nisu donijeli Kraljević i slični, dapače bili su samo još potencijalne bombe unutarhrvatskog krvoprolića koje bi u najkritičnijim trenucima za Hrvate (i one u RH i one u BIH) bilo pogubno.

O njegovom potencijalno "udbaškom" miljeu zasad možemo sumnjati i nagađati, no kad se stvar ogoli bio je :

1.Ubačeni agent koji je mogao biti kao što sam već rekao gore "detonator" unutarhrvatskog obračuna
2.Ustaša od formata odnosno blento zatrovan nerealnom ideologijom "do Drine i preko" čiji rezultat bi u konačnici bio jednako poguban kao i potencijalni unutarhrvatski obračun.

Ukratko štetočina teška kako god ga okreneš i dobro je da je maknut. Razlog toliko obožavanja i kultnog statusa koji ima u Muslimana je jasan - najobičnije jeftino politikantstvo.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2011, 21:57 

Sta su ovi ubili Blaza jer je bio Ustasa?

Ne znam konkretan razlog zašto je ubijen, ali bi mi bilo drago da se to konačno istraži i utvrdi, te stavi točka na taj slučaj.

Evo dobro Kraljević je ubijen zato što je "izdajica", "Muslimani", "***" i šta već ne, al može li netko od vas etiketara reći zašto su mučki ubijeni Miro Barešić, Ludvig Pavlović, Ante Paradžik ?

Jesu i oni bili također izdajice hrvatskog roda pa su zato ubijeni, ili se tu ipak radi o nečemu drugom? Nekad samo malo veću sliku treba pogledat.

PS
Tule bola' neznam zašto se raspravljaš, ovdje postoji samo jedna istina i to ti je to... Pusti, samo se sekiraš bezveze.
Kao što kažeš, borba hrvatskog naroda je spala na borbu za tv kanal, strašna politika i uspieh. Tužno, al takva je slika hrvatske realnosti u BiH, tužna...prodali bi majku za par eura, i to ti je tako.

Vrh

PostPostano: 25 kol 2011, 23:07 

goLLe je napisao/la:
Evo dobro Kraljević je ubijen zato što je "izdajica", "Muslimani", "***" i šta već ne, al može li netko od vas etiketara reći zašto su mučki ubijeni Miro Barešić, Ludvig Pavlović, Ante Paradžik ?

Nema ništa "mučkoga" u ubojstvu Paradžika...

Znam čovjeka koji ga je upucao.

Vrh

PostPostano: 26 kol 2011, 01:35 

goLLe je napisao/la:

Jesam ja taj "etiketar"? :w00t

Ne znam zašto su ubijeni dotični, niti znam jesu li sva trojica baš "mučki" ubijeni, odnosno radi li se o ubojstvima s političkom pozadinom, no svu trojicu cijenim daleko više od Blaža Kraljevića.

Vrh

PostPostano: 28 kol 2011, 22:15 

neznam zasto bi bili toliko nezadovoljni Hrvatskom i Herceg bosnom koja ce biti
ili nece biti nas,bar mene koji ce doci dragovoljno!!!!

moglo je biti to puno gore puno

govorit cu u kratkim crtama da puno ne duljim

da nije bilo ustasa hrvatska nikad nebi opstala ni bilo je
da nije bilo tulavog i takvih junaka opet nebi bilo nista
govorite banovina i macek,taj kukavica i beskicmenjak
slovencic samo da je njemu dobro u kleti
zivia uvik dobro dok je pavelic sudjelova u ubojstvu aleksandra
i bija osuden na smrt,svjesno za hrvatsku
maček mozes ga usporedit sa račanom sta je preda oruzje jna!!!
to su takvi jadnici..

istina je da je blaž posta štetan politički uplea se u politiku
(koji *** su mu trebali ti proglasi i sranja sta se nije stavija u sluzbu ka
vojnik i gotovo),isa je tamo di nije smija
a za nju nije bija,oni su ga makli dali su bas tako trebali neznam
u ratu nema zajebancije
ja ga cijenim ka ustasu i ja cu uvik biti ustasa!!!
isto ljudi nije red da tako serete po coviku
ima je svoje greske ali on je bija hrvat posten covik sigurno
cijenim i matu bobana!!!

to sta je tudman bija pravi i nije ima milosti zahvalimo bogu
grijesija je i on i nismo dobili sta smo trebali
dobro smo i ovo koliko imamo neprijatelja i nesklonih okolnosti
(englezi,francuzi,nafta arapi)

boze cuvaj nas i nasu katolicku vjeru

pokusavaju nas odvuci od vjere i vatikana to vidimo svakodnevno

i mislim da nije dobro da se djelimo,tudma je pogodija sa pomirbom
pogledaj realno
uvije cu biti za mira baresica koji je tija ocistit udbase
ali je treba pricekat kraj rata
bez njih nismo mogli stvorit drzavu
moj tulavi koliko god ja i ti ih zelili istrijebit

jednom hocemo

blažu pokoj vjecni,mozda je on odigra svoju misiju i ulogu

Vrh

PostPostano: 29 kol 2011, 22:19 

Hrvatski udbaši - prodali su sve naše snove...
- Koliko je UDBA ubila hrvatskih sinova, hrvatskih rodoljuba i domoljuba? To nitko pouzdano ne zna, kao što ne znamo ni odgovor na pitanje - koliko će UDBA još ubiti hrvatskih rodoljuba i domoljuba?

Svi znamo kakve je torture hrvatski narod proživljavao u razdoblju 1945-1990. No, dogodio se pad Berlinskog zida. A taj pad značio je rađanje nekih novih, odnosno obnavljanje nekih starih država. To je već tada bilo neminovno. Te nove države su se mogle "roditi" u potpunom miru kao što je primjerice slučaj s Češkom i Slovačkom ili u krvi gdje nam ne treba bolji primjer od Bosne i Hercegovine, odnosno Republike Hrvatske.

Kada su zvijeri u UDBA-i vidjele da je neminovno rađanje tih novih država sve su činile da zavladaju tim novim državama. Sredstva se nisu birala. Ne biraju se ni dan danas, jer smo svjedoci koliko značajnu ulogu u svemu tome još uvijek imaju nekoć mladi SDB-ovci koji su se jednostavno Drugu Titu zakleli da neće skrenuti s njegovog puta i kao što evo vidimo ne skreću.

Dovoljno se prisjetiti jednog mučkog ubojstva što se dogodilo dana 9. kolovoza 1992. godine u selu Kruševu kod Mostara. Joža Boljkovac je tada UDBA-inim agentima naložio da umrijeti mora hrvatski general Blaž Kraljević, jer je bio smetnja za UDBA-u, a nikako za Hrvatsku ili hrvatsku politiku u BiH.

Naprotiv. I umro je. Ubijen je. Mučki ubijen. Blaž i još osam istinskih hrvatskih rodoljuba - Gordan, Šahdo, Ivan, Rasim, Osman, Mario, Vinko, Marko... UDBA ih je sredila. Neki od njihovih ubojica završiše čak i u Haagu. I neka su. Tamo im i jeste mjesto. I još bi ih tamo puno poslali u zamjenu za generala Antu Gotovinu. Eh, da nam je na slobodi vidjeti Gotovinu i Markača, a sve te zvijeri na njihovom mjestu...

Ono što žalosti, spoznaja je da su ovu grupu HOS-ovaca iz zasjede mučki likvidirala 20-ica Hrvata iz Hercegovine. Sačekušu im napraviše Širokobriježani, Mostarci i Čitlučani. Hrvati "kratkog fitilja", kakvih, evo svjedoci smo, ima popriličan broj i dan danas, pobiše svoju braću a da sami pojma nemaju zašto to učiniše, za koga, čiji interes? Neki od tih su danas u Haagu, većina ih je mrtva, zapravo samo jedan od tih je na slobodi...

Stradali su uglavnom u ratu s Bošnjacima. Ratu koji je slijedio, koji je također produkt UDBA-e, baš kao i taj prethodni Bošnjaka i Hrvata sa Srbima, jer bez obzira na sve netrpeljivosti naroda koji žive na ovim našim prostorima nikada rata ne bi bilo da se pita običnog malog čovjeka, međutim kolo vode veliki Hrvati, veliki Bošnjaci i veliki Srbi, a svi ujedinjeni u jednu organizaciju skraćenog naziva UDBA.

Jednostavno, UDBA nam je svima sudba. I zato i bole oni slučajevi kada obični mali čovjek nasjedne na smicalice što ih konstantno konstruiraju udbaši, koji su završili posebnu školu za takvo nešto, te napadaju one koji smetaju samoj UDBA-i bez obzira postoji li ili ne opravdan razlog za izvršenje napada.

Hrvatski narod u Bosni i Hercegovini (a da i ne spominjemo Republiku Hrvatsku) već čitava dva desetljeća vode hrvatski udbaši, teroriziraju i pljačkaju, a obični mali Hrvati im i dalje slijepo vjeruju, zapravo hodaju jednom slijepom ulicom, te iz iste traže nekakav izlaz, a nikako ga ne nalaze, a ne nalaze zato što je zavladalo toliko slijepilo da izlaza više i nema, ako ga je nekoć možda i bilo!

Hrvata je u BiH iz godine u godinu sve manje i manje, postaju sve manje vrijedni i manje bitni, a za takve pojave nisu nam krivi ni Srbi ni Bošnjaci nego mi sami. Kriva nam je naša slijepoća.

Upravo smo proteklih dana obilježili (kako tko) obljetnicu Hrvatske Republike Herceg-Bosne. I danas nasjedamo opet na udbaške metode i floskule tipa kako su nam Herceg-Bosnu "ukrali" ili "izbrisali" Srbi ili Bošnjaci ili možda nekakvi međunarodni moćnici, ali ne gospodo, Herceg-Bosnu su nam "ukrali" naši hrvatski udbaši.

Isto kao što su nam ukrali našu televiziju, naše novine (izdanje Slobodne Dalmacije u BiH bilo je jedino vrijedno pošto su novinari samo u tom mediju imali istinsku slobodu, jer današnji Dnevni list i Večernji list su dno dna u svijetu novinarstva, jedni u "zagrljaju" Zlatka Lagumdžije, a drugi u "zagrljaju" Dragana Čovića), međutim i to su nam "uzeli". Ponavljam, ne Srbi ili Bošnjaci nego hrvatski udbaši.

Vrijeme će pokazati kako su nam hrvatski udbaši "oteli" i Hercegovačku banku, odnosno koliko su našeg novca prebacili na svoje račune, a koliko na račune par svojih igrača iz Međunarodne zajednice na čelu s onom ružnom Toby Robinson. Oni su nam sve oteli i uništili. Pogledajte samo kako uništavaju našu Hrvatsku. Kako nam je prodaju. Bez Srba i Bošnjaka.

Ali što je od svega najgore pogledajte koliko su posvađali obični narod. Koliko su Hrvati postali neprijatelji Hrvatima. Upravo ono što je Bruno Bušić pisao još 1975. godine u Parizu "Doći će dan kad će Hrvatska biti neovisna država. Ali nikada Hrvatima neće biti teže kao kad Hrvat bude vladao Hrvatskom"!

Bruno Bušić je vodio veliku borbu s UDBA-om i vrlo dobro je znao značaj tih riječi. Znali su još bolje sami udbaši, dok će obični mali hrvatski čovjek i istinski domoljub tih riječi postajati svjesniji sve više i više kako vrijeme bude odmicalo i tako će biti sve do onog trenutka dok se udbaši ne iskorijene. Međutim, pravo je pitanje hoće li se oni ikad iskorijeniti?

Vrh

PostPostano: 30 kol 2011, 09:25 

"Da smo slozni i cestiti davno bi imali drzavu. A bit ce rodjenje, rodit ce se slobodna Hrvatska
kad padne Berlinski zid i kad se budu rusila komunisticka krvava carstva kao kule od karata. Nema ni
jedne drzave da je nastala bez krvavih gaca. Vjerojatno cemo se i mi morati pobiti za slobodu sa
Srbima a mozda i sa Turcima. Teret rata morat cemo podnijeti svi podjednako.
No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo drzavu, vidjet cete kako tek nasi kradu. Svak nas
je stoljecima krao i potkradao a najteze ce i najgore biti kad nas nasi budu krali te prodavali
svjetskim jebivjetrima i makro lopovima. Navalit ce na nas kao velike ptice grabljivice. Tada ce
biti najvece i nerjesivo pitanje - kako nas tada spasiti od nas samih?!"

Bruno Busic 1975 godine.

Vrh

PostPostano: 30 kol 2011, 10:38 

"Da smo slozni i cestiti davno bi imali drzavu. A bit ce rodjenje, rodit ce se slobodna Hrvatska
kad padne Berlinski zid i kad se budu rusila komunisticka krvava carstva kao kule od karata. Nema ni
jedne drzave da je nastala bez krvavih gaca. Vjerojatno cemo se i mi morati pobiti za slobodu sa
Srbima a mozda i sa Turcima. Teret rata morat cemo podnijeti svi podjednako.
No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo drzavu, vidjet cete kako tek nasi kradu. Svak nas
je stoljecima krao i potkradao a najteze ce i najgore biti kad nas nasi budu krali te prodavali
svjetskim jebivjetrima i makro lopovima. Navalit ce na nas kao velike ptice grabljivice. Tada ce
biti najvece i nerjesivo pitanje - kako nas tada spasiti od nas samih?!"

Bruno Busic 1975 godine.

Mislim da je ovim još davnih dana sve predviđeno i rečeno...
Neka mu je vječna slava i pokoj duši...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 486 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 20  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: