|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 75 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 03 ruj 2011, 11:50 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 44062 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Naša Kvačica je napisao/la: Hmm, izgleda da jedini mislim da ujedinjenje dva HDZ-a nije dobra ideja.
Samo da podsjetim, bio je HDZ ujedinjen kad je Čović zagovarao tzv. travanjski paket.
Sad Čovića hvalimo u zadnjih godinu dana tj. za sve korisno što je uradio NAKON raspada HDZ-a.
Slažem se da je matematički točno kako računate, ali ljudi nisu razumna bića. Pa i komunizam je teoretski idealan sustav, ali u praksi je tržišna ekonomija efikasnija od planske, a za sve je razlog konkurencija. Jednostavno, ima kapaciteta, ali NEMA MOTIVACIJE BEZ MOTIVA. Potvrđeno Citat: WIKILEAKS: Stranka za BiH i HDZ 1990. su potkupljivanjem i podmićivanjem oborile 'aprilski paket'
Motivi da ove dvije partije odbiju aprilski paket su neutaživa glad za vlašću lidera Stranke za BiH Harisa Silajdžića
Stranka za BiH i novoformirani HDZ 1990 oborili su aprilski paket ustavnih promjena 2006. godine predizbornim mahinacijama, potkupljivanjem i podmićivanjem, objavio je sajt Wikileaks iz depeša koje je potpisao amrički ambasador Douglas McElhaney.
McElhaney je naveo da su ove dvije partije, radeći zajedno, vrlo vjerovatno kupile podršku time što su dale određene materijalne podsticaje, kako bi obezbijedile potrebna dva glasa kojima bi, uz svoje glasove, blokirale paket, prenose "Nezavisne novine".
Prema njegovom mišljenju, motivi da ove dvije partije odbiju aprilski paket su neutaživa glad za vlašću lidera Stranke za BiH Harisa Silajdžića i osveta Bože Ljubića i Martina Raguža, glavnih zagovarača stvaranja novog HDZ-a, "autokrati" Draganu Čoviću, lideru HDZ BiH, za kojeg McElhaney kaže da je 2005. godine na stranačkim izborima za predsjednika HDZ-a pobijedio Ljubića "najvjerovatnije zahvaljujući izbornim manipulacijama".
On je pojasnio da je pomoćnik ministra civilnih poslova Safeta Halilovića iz Stranke za BiH Zlatko Hadžidedić koordinisao udružene napore Stranke za BiH, HDZ 1990 i različitih radikalnih elemenata te da je svoje napore i novac fokusirao na dobijanje dva dodatna glasa protiv paketa koje je našao ne među Srbima, nego među Bošnjacima.
"Mnogi ovdje vjeruju da je barem jedan od dva bošnjačka glasa bukvalno kupljen i plaćen od strane Stranke za BiH. Oko 48 sati prije, ali i tokom debate, Mehmed Žilić, prebjeg iz SDA, činio se čovjekom spremnim da bude taj koji će glasati tako ako mu plate", piše McElhaney.
Drugi ključni element za pad paketa McElhaney vidi u Katoličkoj crkvi i kardinalu Vinku Puljiću, za koje on kaže da su direktno uticali na formiranje HDZ 1990, okretanje protiv Čovića i odbacivanje paketa. Za HDZ 1990 i Stranku za BiH ovaj američki diplomata kaže da su kroz podmićivanje i uz podršku Katoličke crkve vodili kampanju "spržene zemlje" da sruše amandmane i kupe veliku medijsku zastupljenost.
McElhaney piše da je aprilski paket trebalo samo da bude "prva faza" ustavnih promjena, iza koje bi došlo do "preispitivanja" entitetskih struktura vlasti.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 03 ruj 2011, 11:53 |
|
|
Nisam upućen baš-jel' to dobro ili loše što je oboren travanjski paket?
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 03 ruj 2011, 11:55 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 44062 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Iako vjerojatno ne bi bilo Komšića, dugoročno je dobro.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 03 ruj 2011, 12:25 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Iako vjerojatno ne bi bilo Komšića, dugoročno je dobro. Onda Ljubić ispade negativac?kakav je interes njemu to bio,osim možda kontre Čoviću?
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 03 ruj 2011, 12:29 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Iako vjerojatno ne bi bilo Komšića, dugoročno je dobro. Onda Ljubić ispade negativac?kakav je interes njemu to bio,osim možda kontre Čoviću? Ne, ja mislim da je Ljubić ispao pozitivac (a soko Čova negativac). Ta izmjena ustava bi trajno zacementirala loše rješenje po Hrvate, a ovako smo još u igri, iako su od tada platformaši nanjušili mnoge zakonske i ustavne rupe.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 03 ruj 2011, 12:35 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Onda Ljubić ispade negativac?kakav je interes njemu to bio,osim možda kontre Čoviću?
Ne, ja mislim da je Ljubić ispao pozitivac (a soko Čova negativac). Ta izmjena ustava bi trajno zacementirala loše rješenje po Hrvate, a ovako smo još u igri, iako su od tada platformaši nanjušili mnoge zakonske i ustavne rupe. Ovo mi nije jasno da stručne službe unutar HDZ-a nisu evidentirale i pripremile odgovor ili preventivu.Ne mogu shvatiti takav diletantizam u njihovim redovima.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 03 ruj 2011, 12:37 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Ne, ja mislim da je Ljubić ispao pozitivac (a soko Čova negativac). Ta izmjena ustava bi trajno zacementirala loše rješenje po Hrvate, a ovako smo još u igri, iako su od tada platformaši nanjušili mnoge zakonske i ustavne rupe.
Ovo mi nije jasno da stručne službe unutar HDZ-a nisu evidentirale i pripremile odgovor ili preventivu.Ne mogu shvatiti takav diletantizam u njihovim redovima. Lako je dijagnozu postaviti, a malo je teže liječiti kada je u pitanju zloćudni tumor. Ne vidim kako se moglo spriječiti ubacivanje "Hrvata" iz Goražda i drugdje da se namakne onih 6 u Domu Naroda. Pa pisali smo o tome - to je rezultat Petrićevih i Barryevih nametnutih amandmana, a ne pristajanja HDZ-ova.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 03 ruj 2011, 12:39 |
|
|
Ne znam...olako se to sve prihvatalo i prešućivalo...
|
|
Vrh |
|
|
ivica
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 03 ruj 2011, 12:45 |
|
|
Zašto je HDZ prihvatio Travanjski paket? O ovome, i o ovoj temi, se još nije povela ozbiljna rasprava na forumu.
_________________ https://youtu.be/sJnJi5tcqxQ
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 03 ruj 2011, 13:03 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 03 ruj 2011, 13:04 |
|
|
he,he,he tako treba. pobrkali dušmanima račune
_________________ Neki Fadil
|
|
Vrh |
|
|
ivica
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 03 ruj 2011, 13:31 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Nije bilo rasprave jer u to doba nije bilo forumam a nakon toga se i nije dizala prašina jer je Travanjski paket, baš kao i Prud otišao na smetljište. Mada bi svejedno bilo dobro kada bi se neki HDZ-ovci očitovali.
Bila je jako duga rasprava o Butmiru Otišao je na smetljište ali za dlaku. Interesantan je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 03 ruj 2011, 13:35 |
|
|
Pa to potvrđuje ono što je napisao gospodin Kvačica, spas za Hrvate je u višestranačju, ali konstruktivnom, a ne destruktivnom tipa HSP/Lijan. Ljubiću svaka čast, najdosljedniji hrvatski političar u zadnjih 5-6 godina...taj neće ni izdati ni obrukati Hrvate.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 03 ruj 2011, 13:38 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24054 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Imam osjećaj da svi detalji travanjskog paketa nikad nisu dospijeli u javnost. Imam osjećaj da je tu HDZ pokušao izdati.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
ivica
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 03 ruj 2011, 13:47 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Pa to potvrđuje ono što je napisao gospodin Kvačica, spas za Hrvate je u višestranačju, ali konstruktivnom, a ne destruktivnom tipa HSP/Lijan. Ljubiću svaka čast, najdosljedniji hrvatski političar u zadnjih 5-6 godina...taj neće ni izdati ni obrukati Hrvate. To je romantizam, Hrvati imaju kapaciteta za max "jednu i po" do dvije stranke.
|
|
Vrh |
|
|
ivica
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 03 ruj 2011, 13:50 |
|
|
lider30 je napisao/la: Imam osjećaj da svi detalji travanjskog paketa nikad nisu dospijeli u javnost. Imam osjećaj da je tu HDZ pokušao izdati. dva tri dana prije izvlačenja skupina za ligu prvaka imao sam osjećaj da će Dinamo u skupinu s Ajaxom, čak što više bio sam ubjeđen, ali nije bilo na ponudi
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 03 ruj 2011, 14:11 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Pa to potvrđuje ono što je napisao gospodin Kvačica, spas za Hrvate je u višestranačju, ali konstruktivnom, a ne destruktivnom tipa HSP/Lijan. Ljubiću svaka čast, najdosljedniji hrvatski političar u zadnjih 5-6 godina...taj neće ni izdati ni obrukati Hrvate.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 03 ruj 2011, 14:29 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11675 Lokacija: Varta drzava
|
Ministry of Sound je napisao/la: Pa to potvrđuje ono što je napisao gospodin Kvačica, spas za Hrvate je u višestranačju, ali konstruktivnom, a ne destruktivnom tipa HSP/Lijan. Ljubiću svaka čast, najdosljedniji hrvatski političar u zadnjih 5-6 godina...taj neće ni izdati ni obrukati Hrvate. Jao se onom narodu koji se mora nadati u postenje svojih politicara... Spas za sve je u visestranacju, pulralizmu medija itd... To su na kraju elemanti demokracije. Stvar je sto mi to nista nemamo. Za razliku od Muslimana i Srba koji imaju istinski pluralizam stranaka. Kod Muslimana a i Srba, politicka stranka koja ne zadovolji (ili pojedinac) se za to snositi posljedicu na narednim izborima. Sta je kod nas slucaj? Nama ga opet izabere neko drugi, Muslimani. I tu je problem. Da se Muslimani ne petljaju u nas izborni proces ne bi se razni Lijanovici, Jurisici pa ni HDZ usudili da radi pizdarije sto rade. Imali bi tad jedno pozitivno ozracje na politickoj sceni i nadmetanje medju politicarima da bi i na narednim izborima dosli na vlast. Ovako imamo HDZ koji je uvijek na vlasti, i ove male podguze koji daju guzu Muslimanima da bi se malo i oni dokopali fotelje. A sad iduci put, budite uvjereni, HSP ce dobiti zamjetnu kolicinu glasova Muslimana. Jedino rjesenje je naravno u entitetu, kao sto se Srbima niko ne petlja.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
neretvanin
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 03 ruj 2011, 15:42 |
|
|
Kad ce taj entitet pa autonomija više, ne mogu docekat????
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 04 ruj 2011, 13:26 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25848 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Mar-kan je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Ne, ja mislim da je Ljubić ispao pozitivac (a soko Čova negativac). Ta izmjena ustava bi trajno zacementirala loše rješenje po Hrvate, a ovako smo još u igri, iako su od tada platformaši nanjušili mnoge zakonske i ustavne rupe. Ovo mi nije jasno da stručne službe unutar HDZ-a nisu evidentirale i pripremile odgovor ili preventivu.Ne mogu shvatiti takav diletantizam u njihovim redovima. Zato štu u tim "stručnim službama" rade polupismeni ljudi.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 04 ruj 2011, 13:27 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Pa to potvrđuje ono što je napisao gospodin Kvačica, spas za Hrvate je u višestranačju, ali konstruktivnom, a ne destruktivnom tipa HSP/Lijan. Ljubiću svaka čast, najdosljedniji hrvatski političar u zadnjih 5-6 godina...taj neće ni izdati ni obrukati Hrvate. To što je "izdao" HSP u izdajničkim namjerama je pozitivno a ne negativno. U matematičkim operacijama 2 minusa su plus
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 04 ruj 2011, 14:38 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25848 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Ministry of Sound je napisao/la: Citat: WIKILEAKS: Stranka za BiH i HDZ 1990. su potkupljivanjem i podmićivanjem oborile 'aprilski paket'
Motivi da ove dvije partije odbiju aprilski paket su neutaživa glad za vlašću lidera Stranke za BiH Harisa Silajdžića
Stranka za BiH i novoformirani HDZ 1990 oborili su aprilski paket ustavnih promjena 2006. godine predizbornim mahinacijama, potkupljivanjem i podmićivanjem, objavio je sajt Wikileaks iz depeša koje je potpisao amrički ambasador Douglas McElhaney.
McElhaney je naveo da su ove dvije partije, radeći zajedno, vrlo vjerovatno kupile podršku time što su dale određene materijalne podsticaje, kako bi obezbijedile potrebna dva glasa kojima bi, uz svoje glasove, blokirale paket, prenose "Nezavisne novine".
Prema njegovom mišljenju, motivi da ove dvije partije odbiju aprilski paket su neutaživa glad za vlašću lidera Stranke za BiH Harisa Silajdžića i osveta Bože Ljubića i Martina Raguža, glavnih zagovarača stvaranja novog HDZ-a, "autokrati" Draganu Čoviću, lideru HDZ BiH, za kojeg McElhaney kaže da je 2005. godine na stranačkim izborima za predsjednika HDZ-a pobijedio Ljubića "najvjerovatnije zahvaljujući izbornim manipulacijama".
On je pojasnio da je pomoćnik ministra civilnih poslova Safeta Halilovića iz Stranke za BiH Zlatko Hadžidedić koordinisao udružene napore Stranke za BiH, HDZ 1990 i različitih radikalnih elemenata te da je svoje napore i novac fokusirao na dobijanje dva dodatna glasa protiv paketa koje je našao ne među Srbima, nego među Bošnjacima.
"Mnogi ovdje vjeruju da je barem jedan od dva bošnjačka glasa bukvalno kupljen i plaćen od strane Stranke za BiH. Oko 48 sati prije, ali i tokom debate, Mehmed Žilić, prebjeg iz SDA, činio se čovjekom spremnim da bude taj koji će glasati tako ako mu plate", piše McElhaney.
Drugi ključni element za pad paketa McElhaney vidi u Katoličkoj crkvi i kardinalu Vinku Puljiću, za koje on kaže da su direktno uticali na formiranje HDZ 1990, okretanje protiv Čovića i odbacivanje paketa. Za HDZ 1990 i Stranku za BiH ovaj američki diplomata kaže da su kroz podmićivanje i uz podršku Katoličke crkve vodili kampanju "spržene zemlje" da sruše amandmane i kupe veliku medijsku zastupljenost.
McElhaney piše da je aprilski paket trebalo samo da bude "prva faza" ustavnih promjena, iza koje bi došlo do "preispitivanja" entitetskih struktura vlasti. Ma ovo sve treba uzeti sa rezervom. Ja jednostavno ne mogu vjerovati da američki veleposlanik može pisati ovakve bedastoće u službenim depešama svojoj vladi. Recimo, u drugim depešama on hvali Federalnu TV kao uzor i primjer političke neovisnosti i profesionalizma!!? Hvali Čovića da je tijekom pregovora čvrsto branio hrvatske nacionalne interese time jer je pristao na Travanjski paket??!! Uopće ne spominje ulogu Sanadera i RH u formiranju HDZ1990. Navode da je muslimanski narod bio protiv tog paketa a hrvatski za paket itd,itd... Kako sam i napisao teško mi je povjerovati da bi McElhaney mogao pisati takve bedastoće. Jesu li depeše Wikileaksa lažne? Je li McElhaney svjesno obmanjivao svoju? Jesu li američki predstavnici na ovim prostorima toliki debili? Ne znam... navesti da su razlozi za propast tih amandmana bili "neutaživa želja za vlašću H.S. i osveta Ljubića", znači privatni razlozi 2 pojedinca, je u najmanju ruku presmiješno i predstavlja strahovito simplificiranje te problematike. Zatim spominje i Katoličku Crkvu kao bitnog čimbenika, a uopće ne spominje Islamsku Zajednicu BiH koja je nesumnjivo imala u tim zbivanjima značajnu ulogu. Jedno od najvećih sranja u tim depešama je spominjanje i one famozne "druge faze" jer su ovi ustavni amandmani trebali biti kao neka "prva faza" u kojoj bi Hrvati gubili prava ali bi zato u toj nekoj utopijskoj "fazi II" to Hrvatima sve bilo kompenzirano ( dakle priča za malu djecu) pa se u jednoj od depeša kaže: Visoki predstavnik je nazvao Raguža 12. travnja 2006. i obećao mu da će, ako podrži paket, OHR igrati aktivnu ulogu u 'drugoj fazi' ustavnih promjena, a dan kasnije je razgovarao s Božom Ljubićem koji je također bio fokusiran na 'drugu fazu'. Visoki predstavnik imao je povjerljive sastanke i s hrvatskim i njemačkim biskupima i lobirao u Vatikanu da barem pokušaju neutralizirati oporbu iz Katoličke crkve, piše veleposlanik.
Kada je to pitanje prije 4-5 godina bilo aktualno detaljno sam bio proučio sami taj tekst Travanjskog paketa, tj ustavnih amandmana i napisao jednu analizu za jedan portal. Čitajući tekst i analizirajući ga bio sam zgrožen onim što u njemu piše a još više činjenicom da bi itko normalan od hrvatskih političara mogao na to pristati. Moja nevjerica kada sam čuo da HDZ podupire taj Paket je bila ogromna ali još ogromnije je bilo i olakšanje kada sam vidio od 5 članova Zastupničkog Doma Parlamenta BiH iz reda te stranke četvoro neće glasovati za to (kasniji članovi HDZ1990). Dakako, dan kada je pao taj paket je sretan dan za Hrvatski narod u BiH ali nikada mi nije bilo jasno što je Čović vidio u njemu?? Taj paket je imao dvije, rekao bih negativnosti, za Hrvate. Prvo one očite, one koje su de facto dokidale Dom Naroda, one koje su dokidale Predsjedništvo ( jer i ne bi de facto bilo više Predsjedništva bi bili već jedan Predsjednik i 2 zamjenika, bez rotacije, sa umanjenim ovlastima - praktički samo imenovanje sudaca Ustavnog suda i Uprave Središnje banke BiH). I druge, one koje su donosile ogromnu masu ustavnih i zakonskih rupa kroz koju su muslimani mogli u potpunosti i lako ostvariti svoju potpunu dominaciju nad Hrvatima. Recimo... tamo gdje je prije pisalo mora sada bi pisalo treba, ili može, dakle nešto što nije obvezujuće a što bi muslimani obilato koristili. Ali ovi HDZ-ovci su mi bili glavni... u razgovorima sa par dužnosnika čim bi se spomenuo Travanjski Paket oni su papagajski ponavljali: - E, ali ne bismo imali Želja Komšića... Ma hebo vas Željko Komšić, zbog njega da izgubimo i ono malo jada od mehanizama vlasti, toliko gubimo a ne dobijamo ništa jer prije svega mehanizam Predsjedništva se gubi a to nije pobjeda već poraz, i drugo muslimani su itekako mogli nakon tih ustavnih amandmana birati Komšića isto kao što su mogli na razini FBiH izabrati Budimira, a čak i da ga ne mogu izabrati mogli su njegov izbor blokirati i izabrati samo Predsjednika i jednog zamjenika a Hrvate ostaviti da sačekaju do idućih izbora, jer sve je to sukladno zakonu i Ustavu, nigdje ne bi bilo mehanizma koji bi mogao Hrvatima jamčiti izbor njihovog predstavnika jer to jednostavno, nekim čudom nije regulirano, nekim čudom ispušteno iz teksta. Sukladno izbornim rezultatima sa prošlih izbora Hrvati ne bi mogli, da su prošli ti amandmani, izabrati svoga predstavnika jer ne bi imali minimalan broj glasova u Predstavničkom Parlamentu za prijedlog kandidata, a s obzirom da bi taj dom birao i Dom Naroda jasno je da bi većinu u njemu, ili barem dovoljno za blokadu imali Platformaši. Stoga sva njihova teorija o sprječavanju slučaja Komšić ovim amandmanima pada u vodu. Nema dakle nekog logičnog objašnjenja zašto bi Čović pristajao na to osim ako nije bio potplaćen ili ucjenjen, meni jednostavno ništa drugo ne pada na pamet.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 04 ruj 2011, 14:43 |
|
|
Ta HDZ-ova podrška travanjskom paketu će svakako ostati jedna od većih nepoznanica, svaka čast svima koji su to oborili (iako svi iz različitih razloga i pobuda). To bi svakako bilo dobro pitanje forumaša ako bi Čova izašao na megdan sa forumskim puĆanstvom jednog lijepog dana (a možda i prije!).
Čova se kasnije "popravio" jer je uspio isposlovati taj prudski sporazum koji je također imao podršku m.z., no to su torpedirali Muslimani.
|
|
Vrh |
|
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 04 ruj 2011, 14:46 |
|
|
Taj veleposlanik McElhaney je viđan u Dubrovniku tijeh dana kako se voda sa nekim ******** Srbima šiljokuranima, valjda poklon od Dodika.
_________________ Neki Fadil
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 05 ruj 2011, 10:33 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: To što je "izdao" HSP u izdajničkim namjerama je pozitivno a ne negativno. U matematičkim operacijama 2 minusa su plus Da,garant je Božo bio vidovit,pa preduhitrio HSP u izdaji...Zna on zašto je to uradio,nema tu velikih i plemenitih pobuda...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Banya, Goblin i 59 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|