HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 17 pro 2024, 23:18.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 479 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 20  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Travnik
PostPostano: 28 lip 2011, 22:37 

Mar-kan je napisao/la:
Čovjek izgubio skoro sve u ratu,ranjavan,obolio,dijabetes,srce-infarkti,brat mu pogine od 12 godina...možemo mu zamjeriti?

Ne, sasvim je logično da kada dođeš u to stanje uzmeš oruđe i rokneš prvog fratra na kojeg naiđeš.

Tko danas ima normalan i zdrav?? Tko nije obolio i psihički i fizički? Tko nije izgubio nekog?? Hajmo svi onda uzeti kalaš i navaliti na župne urede!

Vrh

PostPostano: 29 lip 2011, 10:18 

Bobovac je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:
Čovjek izgubio skoro sve u ratu,ranjavan,obolio,dijabetes,srce-infarkti,brat mu pogine od 12 godina...možemo mu zamjeriti?

Ne, sasvim je logično da kada dođeš u to stanje uzmeš oruđe i rokneš prvog fratra na kojeg naiđeš.

Tko danas ima normalan i zdrav?? Tko nije obolio i psihički i fizički? Tko nije izgubio nekog?? Hajmo svi onda uzeti kalaš i navaliti na župne urede!

O tom čovjeku i događaju znaš onoliko koliko si pročitao na nekom portalu...donositi zaključke na osnovu toga?

Vrh

PostPostano: 29 lip 2011, 10:40 

Mar-kan je napisao/la:
O tom čovjeku i događaju znaš onoliko koliko si pročitao na nekom portalu...donositi zaključke na osnovu toga?

Da, ja sam eto na temelju toga zaljučio da nije u redu pucati u fratra.

Možda sam pogriješio, možda je to npr. bilo u samoobrani ili je taj svećenik neki mnogo gadan tip, ali nemam informacija koje to potvrđuju.

Vrh

PostPostano: 29 lip 2011, 14:25 

Ne kužim uporabu vatrenog oružja. Ako si s nekim u sukobu a taj je slabiji od tebe (po opisu jednog i drugog): što će mu kalaš?

Vrh

PostPostano: 29 lip 2011, 14:35 

Markane, zar si na to spao da pravdaš upotrebu oružija i pucanje po ljudima??
Nedaj Bože da se to dogodi tebi ili tvojima, ne znam da li bi tada pravdao te iako bi recimo imali sličan životni put.

Vrh

PostPostano: 29 lip 2011, 15:07 

Josip321 je napisao/la:
Nedaj Bože da se to dogodi tebi ili tvojima, ne znam da li bi tada pravdao te iako bi recimo imali sličan životni put.

Ja branim svog suborca.Makar pogriješio,uz njega sam.Što je dovelo da on tako postupi,vidim nije nikog briga.Ajmo ga sjebat do kraja,ne treba nam više. :rigam

Vrh

PostPostano: 29 lip 2011, 15:40 

Lokacija: Tamo gdje je Srednja Bosna gdje je Vlasic planina, Vilenica, Bukovica, Lasvanska dolina...
Mar-kan je napisao/la:
Josip321 je napisao/la:

Ja branim svog suborca.Makar pogriješio,uz njega sam.Što je dovelo da on tako postupi,vidim nije nikog briga.Ajmo ga sjebat do kraja,ne treba nam više. :rigam

Ne radi se o tom Markane, jebiga ako se pusti da svak uzima nazovi pravdu u svoje ruke i sudi i presuđiva kako i kome hoće e onda tek sve ode u klinac... i sam znaš koliko je sranja kod nas i kakva je situacija ovdje i onako nam je sve ko divlji zapad i još samo treba pucat ko stigne na koga pa i na fratra i jebat ga onda... taj čin nije ok i nema opravdanja i ništa ne rješava samo nam odmaže svima to znaš... jer ispada borio se da može radit šta hoće i pucat na koga hoće... jebiga i ovako nas je malo ovdje.. još trebamo pucat jedni na druge i ubijat se i mislit da smo u pravu... možeš bit sto puta heroj al ti to ne daje pravo da pucaš na fratra u crkvenom dvorištu... ne znam uvijek sam na strani branitelja al ima neka granica.. ko je pređe treba osudit bez velike milosti

Vrh

PostPostano: 29 lip 2011, 15:44 

sioux111 je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Ne radi se o tom Markane, jebiga ako se pusti da svak uzima nazovi pravdu u svoje ruke i sudi i presuđiva kako i kome hoće e onda tek sve ode u klinac... i sam znaš koliko je sranja kod nas i kakva je situacija ovdje i onako nam je sve ko divlji zapad i još samo treba pucat ko stigne na koga pa i na fratra i jebat ga onda... taj čin nije ok i nema opravdanja i ništa ne rješava samo nam odmaže svima to znaš... jer ispada borio se da može radit šta hoće i pucat na koga hoće... jebiga i ovako nas je malo ovdje.. još trebamo pucat jedni na druge i ubijat se i mislit da smo u pravu... možeš bit sto puta heroj al ti to ne daje pravo da pucaš na fratra u crkvenom dvorištu... ne znam uvijek sam na strani branitelja al ima neka granica..

Ne znam zašto nitko ne kaže koju o "fratru"?Kako je on udario Žapca glavom i razbio mu arkadu?I onda se još kurči-pucaj ako imaš muda!?Dobro nije dobio u tamburu metak...

Vrh

PostPostano: 29 lip 2011, 15:55 

Mar-kan je napisao/la:

Pa što ga je dovelo do toga? Reci nam pravu istinu. Je li ga fratar provocirao?

I nisam primjetio da se ide na taj fazon - hajmo ga sjebat do kraja. Ljudi nerado i govore o tomu a kamoli da se još naslađuju tuđom nesrećom.

Vrh

PostPostano: 01 srp 2011, 10:35 

http://www.hercegbosna.org/vijesti/bih/travnik-dan-nakon-sto-je-u-trbuh-tesko-ranjen-zupnik-fra-pero-orsolic-3739.html

Citat:
Travnik - Dan nakon što je u trbuh teško ranjen župnik fra Pero Oršolić

slika

Tomo zvani Žabac umalo ubio fratra zbog šatora

Pokušaju ubojstva navodno je prethodila prepirka oko mjesta za postavljanje šatora pred nadolazeći Petrovdan

TRAVNIK - Tužiteljstvo Srednjobosanske županije jučer je uputilo sudu prijedlog za određivanje pritvora Tomi Matoševiću (43), osumnjičenom za pokušaj ubojstva fratra Pere Oršolića, župnika u mjestu Brajkovići kod Travnika. Matošević zvani Žabac iz Brajkovića uhićen je nakon što je dan ranije ispred Župnog ureda iz pištolja teško ranio fratra, koji je nakon ranjavanja u trbuh, operiran u bolnici u Novoj Biloj.

Zbog šatora

U ovom tužiteljstvu su rekli da će biti obavljeno vještačenje i saslušanje svjedoka zbog utvrđivanja motiva, a neslužbeno se spominje da je umalo kobnom pucnju prethodila svađa oko dodjele mjesta za postavljanje šatora pred predstojeći Petrovdan.

Vijest da je Tomo Matošević, jedan od prvih povratnika u župu Brajkoviće, iz pištolja u trbuh upucao župnika fra Peru Oršolića, odjeknula je kao grom iz vedra neba. Mnogi župljani se pitaju što je toliko zgriješio fra Pero da je zaradio metak u trbuh? Gvardijan gučogorskog samostana fra Zoran Livančić nije želio uopće govoriti o sukobu između fra Pere koji leži u Hrvatskoj bolnici "Dr. fra Mato Nikolić" u Novoj Biloj i Tome zvanog Žabac koji je nakon povratka u Brajkoviće dobio šećernu bolest, a sumnja se da boluje i od PTSP-a.
U župi se svake godine pred blagdan sv. Petra i Pavla organiziraju turniri u malom nogometu. Kako se utakmice igraju i noću, tko dobije mjesto za šator, on prodaje hranu i piće. Tomo je taj privilegij imao ranijih godina. Nešto se i zaradi od "kavane pod šatorom". Ove godine od župnika nije dobio dozvolu da postavi svoj šator.

Proradio PTSP?

- Ne bih ulazio u njihove razmirice, to je policijski posao i vjerujem da će ga odraditi korektno. Mislili smo prekinuti turnir zbog nemilog događaja, međutim, sinoć se okupio velik broj mladih koji su željeli igrati nogomet, nastaviti natjecanje. Odlučili smo da se nastavi turnir u malom nogometu, a vidjet ćemo hoće li se uopće i kako postavljati šatori za ove sportske manifestacije. Sve aktivnosti, bilo da je riječ o sportskim ili kulturnim koje su upriličene povodom patrona župe sv. Petra i Pavla, uvijek su bile mirne i dostojanstvene - kaže nam fra Zoran Livančić, gvardijan gučogorskog samostana, koji s još jednim mladim kapelanom brine o župi Brajkovići do fra Perina povratka iz bolnice.

Kako doznajemo, fra Pero je izvan životne opasnosti i njegov oporavak ide normalnim tijekom. Je li kod Tome «proradio» PTSP ili nešto drugo, utvrdit će nadležna tijela i institucije.

| VL | HB.org |

Vrh

PostPostano: 09 lis 2011, 19:05 

malo sam googlao i naišao na ovaj grb : http://bs.wikipedia.org/wiki/Datoteka:Grb_Travnika.jpg
nemojte mi reći da je ova raga grb drugog najvećeg grada Herceg Bosne :rigam ?? Trebalo bi tu maknuti ovaj minaret u pozadini :evotigana,ili eventualno ga smanjiti ipak je HB jedini multietnički dio BiH , ovaj liljan i ono ispod panorame što liči na slona :scared . E i ova crna boja je stvarno predepresivna trebalo bi dodati malo crven-bijel-plavi nijansa s bijelo-crvenim kvadratićima :D i jedan križ kao na grbu Mostara i gotovo. Imamo prelijep grb za prelijepi, drugi po veličini grad Herceg Bosne :herceg_bosna

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 09 lis 2011, 19:30 

A joj, neovisno o džamiji, ovo je nešto najružnije što sam ikad vidio...

Vrh

PostPostano: 10 lis 2011, 08:57 

Lokacija: Tamo gdje je Srednja Bosna gdje je Vlasic planina, Vilenica, Bukovica, Lasvanska dolina...
Zadar1993 je napisao/la:
malo sam googlao i naišao na ovaj grb : http://bs.wikipedia.org/wiki/Datoteka:Grb_Travnika.jpg
nemojte mi reći da je ova raga grb drugog najvećeg grada Herceg Bosne :rigam ?? Trebalo bi tu maknuti ovaj minaret u pozadini :evotigana,ili eventualno ga smanjiti ipak je HB jedini multietnički dio BiH , ovaj liljan i ono ispod panorame što liči na slona :scared . E i ova crna boja je stvarno predepresivna trebalo bi dodati malo crven-bijel-plavi nijansa s bijelo-crvenim kvadratićima :D i jedan križ kao na grbu Mostara i gotovo. Imamo prelijep grb za prelijepi, drugi po veličini grad Herceg Bosne :herceg_bosna

Ma taj grb ti je izvan funkcije već duže vrijeme... čak su i muslimani jedva dočekali da ga izbace iz uporabe... jednostavno preglup bio.. imaš dole polumjesec a iznad njega ovčje rogove... pa šega živa ispala od grba...

Sad službeno Travnik nema svoj grb ali je u potrazi za rješenjem..

http://www.hronika.ba/konkursi/3565-jav ... avnik.html

Vrh

PostPostano: 19 lis 2011, 12:13 

Vrh

PostPostano: 19 lis 2011, 20:53 

morel pomoc

oce me jedan ubjedit, konkretno predsjednik MZ Vitovlja, da je njegova mjesna zajednica veca od opcine Dobretica, a ja to po kartama ne vidim

kolika je cca povrsina? zna li ko?

Vrh

PostPostano: 20 lis 2011, 12:21 

evo jos nesto, ako ko zna

broj muslimana u Mudrikama, Dedicima, Sadzicima i Vitovlju po popisu 1991.

Vrh

PostPostano: 20 lis 2011, 12:29 

cakara je napisao/la:
evo jos nesto, ako ko zna

broj muslimana u Mudrikama, Dedicima, Sadzicima i Vitovlju po popisu 1991.

Mudrike 579 (77%)
Sažići 362 (100%)
Vitovlje 356 (50%)

Dedići su zaseok vjerojatno?

Vrh

PostPostano: 20 lis 2011, 12:59 

fala Mrsho, ovime rusim jos jedan nazovimo mit predsjednika MZ Vitovlja ;)

Pougarje brojalo 4790 stanovnika, a vice nasa bojna nam max mogla imat 700 boraca, po nekoj njegovoj racunici

a ova nabrojana sela, znaci tih 1300 stanovnika, po njegovoj racunici imala ili mogla imat 300 bojovnika

70% navlaci na muslimansku stranu, jest pokvaren

mislim da Dedici potpadaju pod Vitovlje

a zna li ko za rijeku Ugar, dugacka je 45 kilometara, a tvrdi doticni da tece vecim djelom kroz opcinu Travnik, a manjim kroz Dobretice, a budala vidi na karti da to nije tako, znaci kolikom duzinom Ugar prolazi kroz Travnik??

Vrh

PostPostano: 20 lis 2011, 13:06 

Gdje izvire Ugar?

Vrh

PostPostano: 20 lis 2011, 13:18 

Na Vlašiću, ulijeva se u Vrbas

Vrh

PostPostano: 01 pro 2011, 16:49 

Djeste ljudi, eto za dvi sedmice odo u rodni grad najljepsi Travniku moj, naljepse je za bozic neb nidje vise otiso na polnocku nego tu, od 1999 standartno postalo.. Pozdrav svim travnincanima pogotovo mojim sadanima u Potkraju naj naj naj selo na svijetu :DD...Pozdrav..

Vrh

PostPostano: 02 pro 2011, 21:01 

...ko rusi spomenike na groblju Bojna!? Ili je to mozda samo pravdanje novca,jer kapela koja se gradi NIKAKO nije u skladu sa grobljem niti u skladu sa eksterijerom. Zadnji slucaj rusenja nadgrobnog spomenika je nedavno, kada je jedan covjek iz Njemacke dosao nobici spomenik,kojeg vise nije bilo!? Neki su slucajevi dokumentovani, dok oni sto odrzavaju nisu nadgrobne spomenike i njihove djelove ugradili u temelje megalomanske kapele?!

Kada te ne jebu mulslimani, onda te udaraju tvoji sve kako bi ti objasnili boljitak :ucelo

Vrh

PostPostano: 02 pro 2011, 21:30 

Ja kad tebe čitam imam osjećaj kao da su noć i magla oko mene... :neznam

Vrh

PostPostano: 02 pro 2011, 21:34 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Ja kad tebe čitam imam osjećaj kao da su noć i magla oko mene... :neznam

Ako ne vjerujes, imas neotudivo pravo da se osobno uvjeris... ako je to bit.

Vrh

PostPostano: 02 pro 2011, 21:44 

De jednu šljivu ljutu, bit će život ljepši!

Meni se preksinoć prvi put u životu pojavila želja da trznem rakijicu. Inače ne pijem alkohol osim pive.
Sam samcat našao viljamovku koju sam dobio na dar jesenas u Bosni.

I nekako doista čovjek krv prokola, shvati kako je živ i da može toga puno, pozitivnog.

Ne valja da prijeđe u naviku ali čini se da nije loše ponekad podsjetit se na neki način, pa i tako da se drmne ljuta.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 479 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 20  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: