Melancholia sam neki dan pogledao. Prije nisam imao priliku.
Ne znam, meni osobno bezveze. Onaj redatelj uvijek gura granice dok ne dogura do žive dosade. Nisam ga nikad volio. Inače u čitavom filmu najzanimljiviji efekti. Ali da ne pričam koji, pokvarit ću onima koji nisu gledali.
Zaobiđite u širokom luku. Ili pogledajte najužasniju glavnu žensku ulogu ikada. Toliko je iritantna da čitav film imaš želju da je zadaviš. Ostali glumci su poznati i odradili su svoje OK. Ali čitava priča je loša i bezveze. To ni De Niro i Al Pacino zajedno ne bi izvukli.
Neobičan, toliko neobičan da ga teško ocijeniti. Uživao sam gledajući, iako kraj nije posve po mom ukusu. Ali to je izbor redatelja i scenariste. Svakako teško napraviti kraj za takav film.
Engleski film. Englezima treba zabraniti da se bave filmskom industrijom. Ako se ne računaju neke njihove serije snime dobar film svake 15-e godine. Narod antitalent za filmsku umjetnost. Čak ih i Australijanci šišaju za 5 svjetlosnih godina.
Gospodine savršeni kritičaru svega zemaljskog, od politike preko interneta, filmske industrije itd itd.Mi obični smrtnici se tvojoj veličini.Prosvijetli nas !
_________________ Riječi su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka.
Radnja BiH poslije rata, peacekeeping forces...blah...blah. Po nekim istinitim događajima. Počeo gledati i nakon 10 minuta prekinuo i izbrisao film.
Narodi u BiH govore srpski/hrvatski/bošnjački gore nego Google translator, audio function.
Nešto kao Sniper film, kad Srbi u Budimpešti (na Drini) govore mađarski.
Ma marš u pičku materinu.
Inače šteta, film je bio dosta skup. Sve što su trebali uraditi je objaviti oglas da traže glumce iz bivše Juge za statiste i manje uloge. Nisu ni ovi u filmu inače nešto predobro odglumili. (imali su velikih problema sa glumom jer su morali napamet učiti i izgovarati jedan jezik koji je njima nepoznat i stran. Sve to utječe na glumu.)
Onako. Da se živjeti i ako ga ne pogledaš. Matt Damon kao i uvijek izvuče film. Ali previše su htjeli, na kraju malo ili ništa ispalo. Nije dosadan kako god okreneš.
Mislio sam da sam skinuo englesku verziju sa "James Bond" glumcem. Ali ne, bila švedska. Možda bolje, više su se držali knjige. Mada je engelska verzija stilski jača i bolja. Po izboru i ukusu. Oba pogledati bezveze. Dobar film.
Ja se filmova nagledam na FESTu, tu bude odličnih stvari iz tzv malih kinematografija ali i filmskih hitova (koje ne gledam jer će ionako biti u bioskopima). Pratim nemačku, rumunsku, špansku produkciju. Niko ne gricka kokice, kulturna publika, raj za prave gledaoce.
Australski film. Bijeg iz viktorijanskog zatvora i preživljavanje i borba sa prirodom tjednima. genijalan film, realističan. Prelijepi panorama iz ptičje perspektive camera shots.
Vezano za kraj filma potrebno je na Google pronaći sažetak sa suđenja. Onda se čitava radnja filma vidi u pravom svijetlu. Da ne govorim kakav je sažetak, jer bih pokvario gledanje filma. (mali hint "hladnjak") Nije bilo moguće napraviti film kako se u stvarnosti dogodilo, sve bi pokvarilo.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.