HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 30 sij 2025, 19:09.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 11567 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 463  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi
PostPostano: 18 stu 2011, 23:49 

dudu je napisao/la:
emt je napisao/la:

Meni je dudu nevažno hoće se on odreći, to je njegovo pravo, ali mi je glupo da izigrava moralnu vertikalu i kritikuje ovdje nekog.Doduše ne samo on, kod njih svih inače su lovačke priče o NOB i herojima iz redova najbližih srodnika.

njima su četnici i partizani isti, doslovno pred zakonom i jedni i drugi su antifašisti. :zubati doduše, to donekle i je točno, partizani iz 45. su zapravo četnici do 43. i 44. u velikoj mjeri.

haha srbi doniraju novce za Dzamiju :smijeh

Vrh

PostPostano: 18 stu 2011, 23:50 

kumanlar je napisao/la:
dudu je napisao/la:

njima su četnici i partizani isti, doslovno pred zakonom i jedni i drugi su antifašisti. :zubati doduše, to donekle i je točno, partizani iz 45. su zapravo četnici do 43. i 44. u velikoj mjeri.

haha srbi doniraju novce za Dzamiju :smijeh

dobrovoljni prilozi :smajl020

Vrh

PostPostano: 19 stu 2011, 00:09 

teranova je napisao/la:
Da li ste odgledali filmčić iz mog prethodnog posta? To da propustite nikako ne biste smeli.

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/iz-min ... video.html

Užas. Praviti ovakve stvari u 2011. je katastrofa. Pozivanje na mržnju i dalje nasilje. Kako praviti građansku državu kada se prave ovakve stvari i poziva na mržnju? Ovi iz dijaspore su najveći problem. Sklonili se pa sad zakuhavaju. Fuj.

Ističe se rečenica "trebali smo pružiti otpor". Nedavno sam čitao na jednom muslimanskom portalu kako su Bošnjaci u BiH najviše nastradali zato što su bili slabi vjernici/muslimani. Autor ide i dalje pa kaže da što su bili manji vjernici više su nastradali. Kao eto u podrinju su bili pravo slabi vjernici i eto tu su najviše nastradali.

Kao dokaz tome autor navodi ajete iz Kurana u kojima se jasno nalaže odbrana i pružanje otpora nepravdi. Evo našao sam pa da vidite svojim očima:

Citat:
Znamo sve o Muhammedovim ashabima, tim neustrašivim stijenama. Znamo da su nevjernici predavali bitke kada bi čuli da je samo JEDAN Muhammedov drug u redovima muslimanske vojske. Nažalost ovdje su bili i još uvijek su drugačiji muslimani.
Odlučili smo se haman na malo drugačije vjerovanje. Džihad se nije spominjao, a ni Muhammedova brada, vakat nije dao. I tako, učili su nas stotinama godina da budemo mirni. Toliko mirni, da smo dva puta u 50 godina išli ćutke na most na Drini. Njih malo je klalo nas puno. Eto takvi su muslimani u Bosni.

Kod svakog pokolja i genocida, zamišljam kako bi ashabi reagovali. Nekako, ne mogu zamisliti da 4000 ashaba stane u kolonu, pomjera se za korak, koliko prostora zauzme jedan čovjek, čeka da zakolju onog ispred njega, pa ga uzme i baci u Drinu i poslušno se vrati i ponudi vrat. Ne mogu ih zamisliti, da toliko ne vjeruju u obećanje Gospodara svoga da im sljeduje Dženet, ako samo puste krik, ako polete na metak, ako zubima izgrizu koljača. Džaba... ne mogu. Ne mogu zamisliti ashabe da vjeruju Mladiću. Više želim vjerovati da bi 300 ashaba išlo na 3000 njih. Ne mogu zamisliti ashabe da ne pruže otpor. Ne mogu zamisliti muslimane da ne pruže otpor. Ne mogu zamisliti da su ti ljudi bili muslimani. Eto rekao sam to.

Vrh

PostPostano: 19 stu 2011, 00:17 

Šta žele da postignu tim filmom? Petnaest godina posle rata oni se brukaju imbecilnim video radovima. Kome je to namenjeno?

Vrh

PostPostano: 19 stu 2011, 00:18 

Nego da se vratimo na temu. Evo sam onu granicu bošnjakistana ucrtao u kartu koja prikazuje muslimane po popisu iz 1991. godine.

slika

Najlogičnija karta bošnjakistana zaista.

Vrh

PostPostano: 19 stu 2011, 00:37 

Po čemu je karta iz '91. relevantnija nego neka još starija? Iz 1933. recimo?

Vrh

PostPostano: 19 stu 2011, 00:39 

teranova je napisao/la:

Po tome što je najnovija i zadnja prije rata?

Vrh

PostPostano: 19 stu 2011, 00:41 

Nebula je napisao/la:
Najlogičnija karta bošnjakistana zaista.

=))

Vrh

PostPostano: 19 stu 2011, 00:41 

teranova je napisao/la:

:palacgore1

Vrh

PostPostano: 19 stu 2011, 00:42 

Nebula je napisao/la:
teranova je napisao/la:

Taj bi ti Bošnjakistan sada bio pun Srba.

Vrh

PostPostano: 19 stu 2011, 01:04 

teranova je napisao/la:
Nebula je napisao/la:

150 hiljada u vrh glave. A bošnjaka milion i po što znači 10 puta više. Bilo bi tu i nekih 100 hiljada hrvata. Taman lijepo da ne bude baš jednonacionalna država. :bih

Vrh

PostPostano: 19 stu 2011, 01:11 

Nebula je napisao/la:
teranova je napisao/la:

150 hiljada u vrh glave. A bošnjaka milion i po što znači 10 puta više. Taman lijepo da ne bude baš jednonacionalna država. :bih

A da se vi ipak dogovorite sa vašim federalnim partnerima?

Vrh

PostPostano: 19 stu 2011, 01:26 

Muslimani Podrinja su nastradali, jednako kao i mi u središnjoj Bosni, zato što nisu imali straha.

Nisu se bojali susjeda, vjerovali su kako će uvijek bit među onim drugima ljudi koji neće dat...

I tu se pokazala kao dobra, žao mi je što to moram priznat, indoktrinacija propagandom o ustašama, usmjerena od akademika srpskih prema Srbima.

Mojim susjedima su se krivila usta, grčeve bi dobivali od straha, i kolektivno su dok si rekao keks napuštali ustaška područja gdje će im peći djecu na ražnju i kopat im oči, sjeći ih srbosjekom i sl. Sve one priče koje su slušali od malih nogu dolazile bi im pred oči i nije bilo teško vizulizirat štošta.

A kao što znamo, civili Srbi koji su nastradali su rijetki. A oni koji se nisu bojali su u grobnicama.

E sad, budi pametan.

P.S. za Srbe su "ustaše" tada bili i Hrvati i Muslimani.

Vrh

PostPostano: 19 stu 2011, 01:34 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Muslimani Podrinja su nastradali, jednako kao i mi u središnjoj Bosni, zato što nisu imali straha.

Nisu se bojali susjeda, vjerovali su kako će uvijek bit među onim drugima ljudi koji neće dat...

I tu se pokazala kao dobra, žao mi je što to moram priznat, indoktrinacija propagandom o ustašama, usmjerena od akademika srpskih prema Srbima.

Mojim susjedima su se krivila usta, grčeve bi dobivali od straha, i kolektivno su dok si rekao keks napuštali ustaška područja gdje će im peći djecu na ražnju i kopat im oči, sjeći ih srbosjekom i sl. Sve one priče koje su slušali od malih nogu dolazile bi im pred oči i nije bilo teško vizulizirat štošta.

A kao što znamo, civili Srbi koji su nastradali su rijetki. A oni koji se nisu bojali su u grobnicama.

E sad, budi pametan.

Teško sakrivaš animozitet prema Srbima. Tvoja potuljena "pristojnost" sve čini još odvratnijim.

Vrh

PostPostano: 19 stu 2011, 01:37 

Nebula je napisao/la:
teranova je napisao/la:
Da li ste odgledali filmčić iz mog prethodnog posta? To da propustite nikako ne biste smeli.

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/iz-min ... video.html

Užas. Praviti ovakve stvari u 2011. je katastrofa. Pozivanje na mržnju i dalje nasilje. Kako praviti građansku državu kada se prave ovakve stvari i poziva na mržnju? Ovi iz dijaspore su najveći problem. Sklonili se pa sad zakuhavaju. Fuj.

[/quote]

Zašto na njih svaljuješ. Imaš tu u susjedstvu Bakira Izetbegovića koji više pali.

Vrh

PostPostano: 19 stu 2011, 14:00 

Koja glupa tema...

Vrh

PostPostano: 19 stu 2011, 15:10 

Što povezuje Mesića, Libiju, Kurdistan, Bošnjakistan?

Puno toga, ali ovdje konkretno zapovjednik: to su zadnje teme na kojima je komentirao... :D

Vrh

PostPostano: 19 stu 2011, 15:22 

teranova je napisao/la:
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/iz-minute-u-minutu/65879-animirani-film-patriot-izazvao-bijes-u-rs-zele-djeci-usaditi-misljenje-da-je-na-bih-izvrsena-agresija-video.html

Pogledati obavezno video klip! :scared =))

:w00t

Ne, nije istina...ma nemoguce...

Trljam oci, pustam jos jednom... opet ne verujem... mislim da je skrivena kamera :ucelo

Koliko treba da si dokon i lud u nekoj Upsali, pa da se dohvatis ovako nebuloznog posla, sate i dane da potrosis u animaciji i uklapanju dijaloga... sa ubedjenjem da radis vrhunski patriotsku stvar. :001_huh

Bilo je tu i dilema, dal cetnik Milan da ima bas ovoliku bradu, ili moze jos duza, kojom jacinom da sapucu dva klinca, gde se u 3-D prostoru sume nalazi snajperista, dal odmah da puca, ili da prizove Alaha, dal da odmah ubije zlikovce...ili ne, bolje da prvo padne mlad zivot za Jednu i Jedinu, pa posle i ubiti cetnickog kjafira je sucur Alahu...

Dal je sve ovo smesno...ili ipak samo tuzno.... ipak i jedno u drugo, svedski socijalni sistem treba da se otvori za novu zgradu mentalne ustanove gde ce pitomci biti samo uzdanice sverige boyne...stvarno im treba pomoci...

Do tada, stara dobra Isina - Blago siromasnima duhom, njihovo je carstvo nebesko...

Vrh

PostPostano: 19 stu 2011, 15:27 

ipak je najbolji detalj taj što muslimani iz višegodišnjeg okruženja izlaze s frizurom Davida Beckhama i princa Harrya, sa super oblekom, sve brendirano. crtić kao da upućuje, što bi bilo da je Uppsala Srebrenica. kad već rade takve priloge o Srebenici, otkud im ideja da neki vojnik ABIH skida snajperom Srbe, niđe veze.

Vrh

PostPostano: 19 stu 2011, 15:45 

Junuz Djipalo je napisao/la:

Ovo za Podrinje je tačno, ima ih dosta sad u Sarajevu.Te imamo poznanika.Uglavnom, ljudi kažu kad je Arkan došao u okolinu..neka sela Kozluk, Šepak, Skočić i sl. (preko mosta je Srbija odmah, tamo su se školovali i liječili) ljudi su još uvijek toliko vjerovali tkz JNA i tim paravojnim formacijama da su baklave i bureke iznosili i gostili ih.A prije toga je BN je poklana bila, još na Bajram.Nikakav otpor nisu ni pružili.Samo Kula se držala koliko znam.

Vrh

PostPostano: 19 stu 2011, 15:52 

dudu je napisao/la:
ipak je najbolji detalj taj što muslimani iz višegodišnjeg okruženja izlaze s frizurom Davida Beckhama i princa Harrya, sa super oblekom, sve brendirano. crtić kao da upućuje, što bi bilo da je Uppsala Srebrenica. kad već rade takve priloge o Srebenici, otkud im ideja da neki vojnik ABIH skida snajperom Srbe, niđe veze.

:001_tongue

Toliko je smehotresnih detalja, prosto ne znam odakle da pocnem...

prvo taj outfit kao da su krenuli u lov na picetinu na Miami Beach-u, onda ova maslinasto-muslimansko zelena majca sa natpisom AMERICAN, drugi u uredno sivom odelu, kajs od 200 jura, bela sulja ispod, razdrljen,...eee, ali brije prsa, zna on sta vole bule, lizing od vrata do pendreka...

Bradonja u pozadini hoda tiho i oprezno kao Bruce-Lee u zmajevom gnezdu...onda taj epski momenat izdaje, "vjerovali smo komsijama Srbima"...da gane u srce i najtvrdje. Zatim pokazuje lukavstvo, razmislja o begu, ali iskusno procenjuje situaciju, "pobice ih ko zeceve" :sneaky2

Onda onako pickasto udvoricki, mi smo komsije, zajedno smo isli u skolu... a ovaj iza njega zavrsio srednju bravarsku dok se ovi jos nisu muckali u jajima. :klanjam

Onda monolog Vojvode, 100 godina ubijanja, svetski ratovi...kako zaboravi da spomene genocid...ah da , to ne priznaje... kum Jovan iskusno sa kalashem po ledjima, ali dao je materijal svim onim tragacima za greskama u filmovima... gde je ulazna rana, gde je krv...izgleda da je procenjeno da sivo odelo mora ostati netaknuto do kraja, kazu da su sponzori platili za to :zubati

Slusaj kako kaze "Alal", pravo onako dzamijski, saudijski...pritom, u svim dijalozima fura ono muslimansko meko CH, ne ume da kaze tvrdo, pravo onako carsijski, ne prilici to ovim sukletama sa Romanije :wink

Onda vrhunac filma... kakav zoom kamere, prvo snajperista stoji bez ikakvog oslonca :klanjam lep mlad decko, jak biceps, naucio je tehniku pucanja izmedju bata srca, moze cak i sa Alahom koju da razmeni - bismillah...bum...bismillah...bum... sto ih ne bude vise, bas mi se svidja taj ciklus, izgleda da je tako u zoni, ne gresi nikako.

Kasno...nikad nije kasno, cim se ta raja organizuje, sve ce biti drugacije, ovo je pravi zov mladim generacijama, tako poucan materijal, u skole treba staviti...

...genijalno :bihzastava

Vrh

PostPostano: 19 stu 2011, 16:14 

Ovaj Nebula je izdajnik Bosne, Bosnjaka i Bosnjastva.

Ja sam za multinacionalnu Bosnu i Hercegovinu sa 8 ekonomskim regijama i s visokim stepenom autonomije i specijalnim vezom s Sandzakom. Ako to Srbi i Hrvati ne zele onda i ja hocu Bosnjakistan:

slika

Vrh

PostPostano: 19 stu 2011, 16:21 

Nebula je napisao/la:

Citat:
Znamo sve o Muhammedovim ashabima, tim neustrašivim stijenama. Znamo da su nevjernici predavali bitke kada bi čuli da je samo JEDAN Muhammedov drug u redovima muslimanske vojske. Nažalost ovdje su bili i još uvijek su drugačiji muslimani.
Odlučili smo se haman na malo drugačije vjerovanje. Džihad se nije spominjao, a ni Muhammedova brada, vakat nije dao. I tako, učili su nas stotinama godina da budemo mirni. Toliko mirni, da smo dva puta u 50 godina išli ćutke na most na Drini. Njih malo je klalo nas puno. Eto takvi su muslimani u Bosni.

Kod svakog pokolja i genocida, zamišljam kako bi ashabi reagovali. Nekako, ne mogu zamisliti da 4000 ashaba stane u kolonu, pomjera se za korak, koliko prostora zauzme jedan čovjek, čeka da zakolju onog ispred njega, pa ga uzme i baci u Drinu i poslušno se vrati i ponudi vrat. Ne mogu ih zamisliti, da toliko ne vjeruju u obećanje Gospodara svoga da im sljeduje Dženet, ako samo puste krik, ako polete na metak, ako zubima izgrizu koljača. Džaba... ne mogu. Ne mogu zamisliti ashabe da vjeruju Mladiću. Više želim vjerovati da bi 300 ashaba išlo na 3000 njih. Ne mogu zamisliti ashabe da ne pruže otpor. Ne mogu zamisliti muslimane da ne pruže otpor. Ne mogu zamisliti da su ti ljudi bili muslimani. Eto rekao sam to.

Moj komentar nema veze sa Muhamednom, ajetom ili Kuranom.

http://www.youtube.com/watch?v=BkLD1Eu- ... re=related

Ovo gore je onaj vidio o Škorpionima.Stvarno mi nikad neće biti jasno, kako su ljudi ovako pasivno mogli ležati i čekati smrt.Pa onda onaj mimohod bez otpora ili želje da potrče.Shvatam je da su četnici imali oružije, no ne mogu shvatiti ovu pasivnost.A nisu bili toliko ni brojčano nadmočniji.Dobro zarobljenici su bili vezani, ali u svakom slučaju bilo kakav pokušaj bi bio dobrodošao od ove pasivnosti i izgubljenosti.Nema čovjek baterije i traži da se nešto prigodno kaže. :rigam

Vrh

PostPostano: 19 stu 2011, 16:23 

Prkosnaodsna je napisao/la:
Ovaj Nebula je izdajnik Bosne, Bosnjaka i Bosnjastva.

Ja sam za multinacionalnu Bosnu i Hercegovinu sa 8 ekonomskim regijama i s visokim stepenom autonomije i specijalnim vezom s Sandzakom. Ako to Srbi i Hrvati ne zele onda i ja hocu Bosnjakistan:

slika

Sta je ovo, lose iskovan vrh strele :sneaky2

Neka, Bihac ce probiti u svako kjafirsko srce koje zeli da podeli bilo sta...

Vrh

PostPostano: 19 stu 2011, 16:31 

Mislim stvarno ljudi dosadno je vise. Prica o podjeli Bosne je 100 godina staro, hajmo sad Srbiju djeliti.

Albanci su prvo zauzeli Kosovo, mi Bosnjaci hocemo Sandzak a vi Hrvati eto vam sta ostane.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 11567 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 463  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica, Patriota, Šporet, Tomba17 i 98 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: