HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 sij 2025, 21:18.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 11555 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 463  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Bošnjakistan, želje i pozdravi
PostPostano: 20 stu 2011, 17:44 

Svarog je napisao/la:
mudonja je napisao/la:

ne piši gluposti, ni jedna Francuska, a da ne govorim o malim zemljama Poljskoj, Češkoj, itd SE NIKAD NE BI OSLOBODILI SAMI, da im nije bilo amerikanaca, kao što se ni srbi nikad ne bi oslobodili turaka da im nije bilo rusa, koji im i dan dans, evo upravo sada štite fašizam, osudili, hej, oni Incka, kojeg svi ostali podržavaju

Ok..svidja mi se sto Srbe i Srbiju smatraš velikom...No , reci ti meni..Kada su Francusku direktno (saveznici ) ili npr Srbiju ( Rusi ) indirektno pomogli , jesu li Srbi, Francuzi ..nastavili dalje sami , bez tudje pomoći..?
U tome je suštiinska razlika..Ovo monstumče ne može samo , uvjek ga mora neko ' pripažavat '..
Jebeš takvu državu ikome. Logično da će je jednom pustiti niz vodu.

čuj nastavili sami, stvsrno si me zasmijo, sami nisu bili sposobni ni za šta
SAD stoji iza Bosne, srećom, a na vašu jebenu žalost, tako da samo možete sanjat snove

Vrh

PostPostano: 20 stu 2011, 17:47 

emt je napisao/la:
Svarog je napisao/la:

Svidja mi se tvoj novi pristup...onako majćinski..
:palacgore1 Dobro ti stoji. (nastavi)

Osobe poput tebe za mene su mrtve.Nule..Poslije one izjave da ste silujući poboljšavali natalitet.I da meni su djeca zanimanje.Profesionalna deformacija..i njihovi problemi u porodicama.Jel ti jasno ?

A ti i takvi poput tebe nastavite da uživate u nesreći mog naroda.Sve se vrati Svarog.Imaj u vidu da ratujemo svakih 50 godina.Možda me se sjetiš.

Nikad nisam rekao da smo vam silujuci popravljali natalitet .To izvrtanje rečenog i učinjenog je upravo vaša muslimanska 'specijalka' , koju ste već jako obezvrjedili , tako da vam sve manje donosi korist.
I nije mi jasno o kakvom uživanju pričaš ? Ko od naroda u BiH uživa ? Svi su u ovoj prokletinji sjebani . Osim , naravno, tajkuna i ratnih profitera u svakom od njih.

Vrh

PostPostano: 20 stu 2011, 17:48 

mudonja je napisao/la:
Svarog je napisao/la:
Ok..svidja mi se sto Srbe i Srbiju smatraš velikom...No , reci ti meni..Kada su Francusku direktno (saveznici ) ili npr Srbiju ( Rusi ) indirektno pomogli , jesu li Srbi, Francuzi ..nastavili dalje sami , bez tudje pomoći..?
U tome je suštiinska razlika..Ovo monstumče ne može samo , uvjek ga mora neko ' pripažavat '..
Jebeš takvu državu ikome. Logično da će je jednom pustiti niz vodu.

čuj nastavili sami, stvsrno si me zasmijo, sami nisu bili sposobni ni za šta
SAD stoji iza Bosne, srećom, a na vašu jebenu žalost, tako da samo možete sanjat snove

Teško onom koga drugi čuva. :sad

Vrh

PostPostano: 20 stu 2011, 17:48 

i_jopet je napisao/la:
Takvih kao što je on Hrvata????????
veći je Hrvat @zlatni_ljiljan ovaj naš forumaš od njega.

U to necu ulaziti. Postoje Hrvati koji Bosnu i Hercegovinu vide kao drzavu konstitutivnih naroda, uredjenu kao na mom avataru. To su Hrvati kao sto je Zeljko Komsic.

Postoje Hrvati koji Bosnu i Hercegovinu ili ne zele da vide ili je vide kao drzavu u kojoj je svaki narod malo vise konstitutivan u svom entitetu a malo manje konstitutivan u entitetu gdje je manjna. Takvi su Hrvati kao BBC i jos neki koji cekaju izricanje presude i Hagu.

Takodje

Postoje Bosnjaci koji Bosnu i Hercegovinu vide kao drzavu konstotitutivnih naroda... a Boga mi postoje i Bosnjaci koji bi citavu BiH voljeli vidjeti kao Bosnjacku.

Ovi Hrvati i Bosnjaci iz druge definicije politicki hrane jedni druge skoro 20 godina a u sustini su neprijatelji ali ih to neprijateljstvo odrzava u i oko vlasti.

Za mene su u takvi Hrvati i takvi Bosnjaci politicki neprijatelji.

Vrh

PostPostano: 20 stu 2011, 17:50 

BBC je napisao/la:
Bosnensis je napisao/la:

Kada bi joj se Srbi malo vise okrenuli u kontekstu njenog napretka ka normalnoj drzavi ne bi joj trebali strani tutori, a ovako trebaju.

Ti strani vladari i Tutori navalili u zadnje vrijeme na Federaciju, ne na RS.
Ali FTV vam kaže drugačije.

Tacno. Oni od Federacije zele napraviti jos jednu Republiku Srpsku smatrajuci da ce time Bosna i Hercegovina biti funkcionalnija.

Mogu se Srbi i sa Republikom Srpskom okrenuti napretku Bosne i Hercegovine. Moze se donijeti mnogo zakona, odluka itd. Koje nece ici na stetu Srpskog naroda niti bilo kojeg drugog.

Vrh

PostPostano: 20 stu 2011, 17:51 

Kakve veze tvoja karta sa Komšićem ima ?

Vrh

PostPostano: 20 stu 2011, 17:52 

Bosnensis je napisao/la:

Mogu se Srbi i sa Republikom Srpskom okrenuti napretku Bosne i Hercegovine..

Zašto bi se Srbi okretali bilo kakvom napretku tzv BiH kad ih mrzite iz dna duše ?
Nisu mazohisti.

Vrh

PostPostano: 20 stu 2011, 17:53 

BBC je napisao/la:
Kakve veze tvoja karta sa Komšićem ima ?

Komsic spada u grupu Hrvata koji ovako nesto podrzavaju.
Ti spadas u grupu koji podrzavaju iskljucivo entitet, federalnu j. i sl. gluposto na iskljucivo etnickom kriteriju.

Vrh

Nisma nika pročitao da Komšić neke karte crta i podržava.

Vrh

BBC je napisao/la:
Zašto bi se Srbi okretali bilo kakvom napretku tzv BiH kad ih mrzite iz dna duše ?
Nisu mazohisti.

Zato sto svaki napredak Bosne i Hercegovine je napredak i Republike Srpska a samim tim i Srba kao konstitutivnog naroda.

Vrh

PostPostano: 20 stu 2011, 17:54 

Bosnensis je napisao/la:
Ti spadas u grupu koji podrzavaju iskljucivo entitet, federalnu j. i sl. gluposto na iskljucivo etnickom kriteriju.

U tu grupu spada 90% Hrvata BiH.

Ali ne, vi bi nametali Košića pa kao age i begovi imali robove u državi. A ne respektirali biračku volju većine Hrvata.

Gori ste od Srba, 300 puta.

Vrh

PostPostano: 20 stu 2011, 17:54 

Bosnensis je napisao/la:

Ali ne, vi bi nametali Košića pa kao age i begovi imali robove u državi. A ne respektirali biračku volju većine Hrvata.

Vrh

PostPostano: 20 stu 2011, 17:55 

BBC je napisao/la:
Nisma nika pročitao da Komšić neke karte crta i podržava.

Mozda nisi citao SDPov prijedlog ustava. Iako se u tekstu ne spominje tacan broj regija receno je da bi idealno bilo 4(kao na slici) ili 5 gdje bi Sarajevo bilo posebna regija.

Vrh

PostPostano: 20 stu 2011, 17:55 

Bosnensis je napisao/la:
BBC je napisao/la:
Nisu mazohisti.

Zato sto svaki napredak Bosne i Hercegovine je napredak i Republike Srpska a samim tim i Srba kao konstitutivnog naroda.

Vas ne zanima napredak RS, voljeli bi je vidjeti uništenu. Srbe ne zanima BiH. Pošteno.
Vi njima ne mislite dobro, nisu ni oni dužni vama.

Vrh

PostPostano: 20 stu 2011, 17:56 

BBC je napisao/la:

Komsic nije nametnut. Izabran je na izborima. Ivo Miro Jovic je primjer nametnutog.

Vrh

PostPostano: 20 stu 2011, 17:56 

A dobro. Dok tako većina vas razmišlja stoji podrška Srbima da se odvoje od vas. Svu sreću im želim.

Vrh

PostPostano: 20 stu 2011, 17:57 

Bosnensis je napisao/la:
i_jopet je napisao/la:
Takvih kao što je on Hrvata????????
veći je Hrvat @zlatni_ljiljan ovaj naš forumaš od njega.

U to necu ulaziti. Postoje Hrvati koji Bosnu i Hercegovinu vide kao drzavu konstitutivnih naroda, uredjenu kao na mom avataru. To su Hrvati kao sto je Zeljko Komsic.

Postoje Hrvati koji Bosnu i Hercegovinu ili ne zele da vide ili je vide kao drzavu u kojoj je svaki narod malo vise konstitutivan u svom entitetu a malo manje konstitutivan u entitetu gdje je manjna. Takvi su Hrvati kao BBC i jos neki koji cekaju izricanje presude i Hagu.

Takodje

Postoje Bosnjaci koji Bosnu i Hercegovinu vide kao drzavu konstotitutivnih naroda... a Boga mi postoje i Bosnjaci koji bi citavu BiH voljeli vidjeti kao Bosnjacku.

Ovi Hrvati i Bosnjaci iz druge definicije politicki hrane jedni druge skoro 20 godina a u sustini su neprijatelji ali ih to neprijateljstvo odrzava u i oko vlasti.

Za mene su u takvi Hrvati i takvi Bosnjaci politicki neprijatelji.

Mala pogreška valjda nenamjerna,
Bošnjaci ne vide BiH kao federalnu državu tri naroda, oni je vide kao federalnu državu dva naroda.
Svugdje ima i dobrih i loših momaka i to je jasno, ali pričamo o prevladavajućem stavu kod svakog pojedinog naroda.

Vrh

PostPostano: 20 stu 2011, 18:00 

i_jopet je napisao/la:

Mala pogreška valjda nenamjerna,
Bošnjaci ne vide BiH kao federalnu državu tri naroda, oni je vide kao federalnu državu dva naroda.
Svugdje ima i dobrih i loših momaka i to je jasno, ali pričamo o prevladavajućem stavu kod svakog pojedinog naroda.

Pa kako koji tesko je sad u globalu nesto reci. Uglavnom koliko ja pratim politicku situaciju
Bosnjaci BiH uopste ne vide kao Federalnu drzavu ni sa 2 ni sa 3 naroda.
Postoje dakle oni koji sanjaju da ce ova drzava jednog dana biti samo Bosnjacka obrazlazuci to tamo nekom demografijom. Iako ta demografija nekad, ali samo nekad pokazuje i takve naznake to nije realno i moguce.

Ja sam za BiH drzavu tri konstitutivna naroda na svakom pedlju Bosne i Hercegovine.

Vrh

PostPostano: 20 stu 2011, 18:00 

emt je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Evo jedno ozbiljno pitanje. Zašto ti se on gadi više od mene ?

A ja sam napisao takvih stvari kontra Bošnjaka kakve on neće napisati za još 3 godine.

On to radi podmuklo, ti otvoreno, plus Hrvati nisu vršili masovna silovanja kao Srbi.Silovali su Srbi i Hrvatice, ne samo Bošnjakinje...Ja sam žensko...Ako smo se tukli u srednjoj BiH, to je bilo vojnički.Međutim on se naslađuje i uživa.I ti ne diraš djecu i žene.Za Muhameda i Islam me nije puno briga.Kad pomeneš Srebrenicu i tebe opomenem.Ali dosad si samo jednom.To su razlozi.

Podmuklo..E, jbga.. :smijeh ..pa evo , i ovaj tvoj post štošta govori...

Nemoj se više prosipati , bzze ti je...Ja znam da ti je slatko bilo, vratiti se u davnu mladost i ofirati nestašni curetak...makar virtuelno. Vjeruj da mi je sad žao ,nije baš džentlmenski od mene i trebao sam te pustiti da ćeifiš..Ali me naljutilo što si , dosta priyemno, tu svoju igrariju zloupotrebljavala ..pa druge nazivala babama...nije u redu..

( Emt , znaš li ti onu narodnu.. ' ko o čemu, baba o bečkim šnic..ups..uštipcima '?)

Vrh

PostPostano: 20 stu 2011, 18:02 

Bosnensis je napisao/la:

Ja sam za BiH drzavu tri konstitutivna naroda na svakom pedlju Bosne i Hercegovine.

Malo prije si pisao da podržavaš krađu hrvatskog mjesta u predsjedništvu. To jedno konstitutivno mejsto.
Daj se malo uskladi kako ćeš lagati.

Vrh

PostPostano: 20 stu 2011, 18:04 

BBC je napisao/la:

Vas ne zanima napredak RS, voljeli bi je vidjeti uništenu. Srbe ne zanima BiH. Pošteno.
Vi njima ne mislite dobro, nisu ni oni dužni vama.

Stvarni napredak Republike Srpske je napredak i Bosne i Hercegovine. Republika Srpska ne moze napredovati samo Srbovanjem kao sto ni Bosna i Hercegovina ne moze napredovati kojekakvim parolama o 100% BiH i sl.

Republika Srpska je cinjenica. Ja bih volio da je Bosna i Hercegovina drugacije uredjena ne zato sto mrzim Srbe nego sto je ovakva podjela BiH nepostena i dugorocno ne moze obezbijediti niti stabilnost niti ekonomski napredak.

Vrh

PostPostano: 20 stu 2011, 18:05 

BBC je napisao/la:

Malo prije si pisao da podržavaš krađu hrvatskog mjesta u predsjedništvu. To jedno konstitutivno mejsto.

Pa podrzavam ako se ukrade onome koji se zalaze za konstitutivnost jednog naroda na jednom odredjenom teritoriju koju ona ili on smatraju iskljucivo Hrvatskim teritorijem.

Vrh

PostPostano: 20 stu 2011, 18:06 

Prestanite mrziti Srbe i možda bude bolje. Nisu ludi da vam dozvole da i njima kradete mjesto predsjedavajućeg.

Vrh

PostPostano: 20 stu 2011, 18:07 

Bosnensis je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Pa podrzavam ako se ukrade onome koji se zalaze za konstitutivnost jednog naroda na jednom odredjenom teritoriju koju ona ili on smatraju iskljucivo Hrvatskim teritorijem.

Idi se lupi lopatom po glavi. Nisi na sarajevo-x i na FTV portalu. Te gadosti ovdje ne prolaze.

Vrh

PostPostano: 20 stu 2011, 18:08 

Bosnensis je napisao/la:
BBC je napisao/la:
Nisu mazohisti.

Ono što je za vas i što zovete napretkom BiH, mi zovemo centralizacijom , unitarizacijom ,majorizacijom , a bogami i islamizacijom BiH .
Dokaza, da smo mi u pravu, na sve strane .
Zato ćete vi biti glavni grobari BiH a ne mi.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 11555 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 463  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, ChatGPT, potocnj i 82 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: