|
|
Stranica: 6/6.
|
[ 145 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Aztec
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 09 pro 2011, 21:18 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Mar-kan je napisao/la: Aztec je napisao/la: Ma nije tako ni strasno... ima i gorih stvari, a ja cu bas dana koju hrenovku, bas mi se apetit nesto otvorio na njih.  Nema hrenovke bez Gavrilovića,i to ona u konzervi,u slanoj vodi.Pamtim je od kad znam za sebe...i nedavno se opet pojavila,isti okus.  Nisam nikad probao, meni su sve pilece hrenovke uvijek bile otprilike iste. 
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
NoviSeer
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 09 pro 2011, 23:20 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 16:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
De kanite se tih hrenovki pričamo o tradicionalnim jelima. Veseli li se itko osim mene Božiću zbog kešketa? Koliko god da "gadno" izgledalo na prvi pogled, ne, nije napravljeno od mozgova, crijeva, ušiju i čega sve ne. Jednostavno se skuha kokoš u vodi, a zatim se unutra stavlja smljevena pšenica koja se zatim pomješa sa nasjeckanom kokoši. Okus je izvanredan  . 
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
ivica je napisao/la: Tuđman je za muslimane učinio više i od alije...
|
|
Vrh |
|
 |
Đipalo Junuz
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 10 pro 2011, 11:51 |
|
Pridružen/a: 30 stu 2010, 11:05 Postovi: 1654 Lokacija: Herceg-Bosna
|
NoviSeer je napisao/la: De kanite se tih hrenovki pričamo o tradicionalnim jelima. Veseli li se itko osim mene Božiću zbog kešketa? Koliko god da "gadno" izgledalo na prvi pogled, ne, nije napravljeno od mozgova, crijeva, ušiju i čega sve ne. Jednostavno se skuha kokoš u vodi, a zatim se unutra stavlja smljevena pšenica koja se zatim pomješa sa nasjeckanom kokoši. Okus je izvanredan  .  Jeo ja u Osovi Ukusno i zanimljivo jelo, u Hercegovini totalno nepoznato, mogli bi ga čak nazvati endemskim jelom okolice Žepča 
_________________ Sveti Ante platit ću ti misu, samo reci koji naši nisu !
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 10 pro 2011, 13:44 |
|
|
Đipalo Junuz je napisao/la: NoviSeer je napisao/la: De kanite se tih hrenovki pričamo o tradicionalnim jelima. Veseli li se itko osim mene Božiću zbog kešketa? Koliko god da "gadno" izgledalo na prvi pogled, ne, nije napravljeno od mozgova, crijeva, ušiju i čega sve ne. Jednostavno se skuha kokoš u vodi, a zatim se unutra stavlja smljevena pšenica koja se zatim pomješa sa nasjeckanom kokoši. Okus je izvanredan  .  Jeo ja u Osovi Ukusno i zanimljivo jelo, u Hercegovini totalno nepoznato, mogli bi ga čak nazvati endemskim jelom okolice Žepča  Keške se kod nas sprema od vajkada,samo mlađe generacije ga ne vole,kao ni ja.
|
|
Vrh |
|
 |
NoviSeer
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 10 pro 2011, 14:05 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 16:52 Postovi: 2746 Lokacija: Žepačko-bobovačka županija
|
Mar-kan je napisao/la: Đipalo Junuz je napisao/la: Jeo ja u Osovi Ukusno i zanimljivo jelo, u Hercegovini totalno nepoznato, mogli bi ga čak nazvati endemskim jelom okolice Žepča  Keške se kod nas sprema od vajkada,samo mlađe generacije ga ne vole,kao ni ja. Đe ćete to ne volit  ? Ne znam koliko si mi vjerodostojan. Kolega iz Busovače mi kaže kako se i kod njih spravlja i to više puta godišnje, ne samo za Božić i kako je to nešto najbolje. 
_________________ Herceg-Bosno brdovita, zemljo mila plemenita, sva prkosna i od pjesme osvojit te nitko ne smije.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 10 pro 2011, 14:21 |
|
|
NoviSeer je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Keške se kod nas sprema od vajkada,samo mlađe generacije ga ne vole,kao ni ja.
Đe ćete to ne volit  ? Ne znam koliko si mi vjerodostojan. Kolega iz Busovače mi kaže kako se i kod njih spravlja i to više puta godišnje, ne samo za Božić i kako je to nešto najbolje.  Baka nam pravila k'o djeci,ali Žućo to sve smlasti 
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 11 pro 2011, 15:51 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24224 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Izlivača s blitvom. 
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 11 pro 2011, 15:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24224 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Špek (panceta) sa saransakom. Kažu još uz dodatak crnog vina i nećeš gripu vidjeti cijelu zimu. 
|
|
Vrh |
|
 |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 11 pro 2011, 17:33 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
dudu je napisao/la: to su sve tzv. novopitari.  Pa ne znam baš, ako je moja baba (1920. godište) pekla pite tamo u godinama iza Drugog svjetskog rata... 
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 12 pro 2011, 14:29 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6477 Lokacija: Izvan sebe
|
Ministry of Sound je napisao/la: Aztec je napisao/la: Imamo mi Ministre ovdje i meso a i povrce.  Normala, ali se javi problem kad odeš u goste, uvijek se potrude da me "počaste" a bez iznimke ispadne nešto što mrzim (škembići, džigerica, sataraš, raštika, sarma, japrak, slanina, čvarci), i onda na silu jedem da ne uvrijedim domaćine  Pa ako ne volis cvarke moze HB bez tebe, to je nesto sto najvise volim, ali ne smijem puno jesti, nazalost. Uh cvarci!  ovdje na trulom zapadu tako nesto nisam vidio, osim u nasim prodavnicama.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
 |
TGrad
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 12 pro 2011, 14:31 |
|
|
dudu je napisao/la: ako ćemo o tradicionalnim jelima, onda je najjača duvanjska pita, i još ako je ispod sača, nema joj zamjene. 
|
|
Vrh |
|
 |
NoviSeer
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 12 pro 2011, 16:02 |
|
|
Livača, odnosno u mom kraju poznata pod imenom ražljevak. 
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 27 pro 2011, 15:28 |
|
|
Jel netko radi ćupter?
To je jedna vrsta slatkog specijaliteta.
|
|
Vrh |
|
 |
Wind
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 27 pro 2011, 15:35 |
|
|
lider30 je napisao/la: Jel netko radi ćupter?
To je jedna vrsta slatkog specijaliteta. Sumnjam. Ostao mi je u lijepom sjećanju iz mjesta dok se još nije gospa ukazala. Možda više nemaju potrebu ili volju za pravljenje ćuptera. evo ga: 
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 27 pro 2011, 16:20 |
|
|
Wind je napisao/la: lider30 je napisao/la: Jel netko radi ćupter?
To je jedna vrsta slatkog specijaliteta. Sumnjam. Ostao mi je u lijepom sjećanju iz mjesta dok se još nije gospa ukazala. Možda više nemaju potrebu ili volju za pravljenje ćuptera. evo ga:  U Brotnju se pravi. Od groždja, mislim da još ide brašno i šećer ili tako nešto. Crni i bijeli ćupter. 
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 27 pro 2011, 17:33 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 26115 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
NoviSeer je napisao/la: Livača, odnosno u mom kraju poznata pod imenom ražljevak.  E da. U nas se zvalo Uljevača iliti Ražljeva a ima i nešto slično što se zove Kacalo. ;) Predmnjevam da je to u biti neka vrsta starobosanske vegerarijanske pizze, samo skvašene. :)
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 27 pro 2011, 17:35 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Dobra je, kad se sav luk izbaci iz nje.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 28 pro 2011, 14:10 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Bobovac je napisao/la: NoviSeer je napisao/la: Livača, odnosno u mom kraju poznata pod imenom ražljevak.  E da. U nas se zvalo Uljevača iliti Ražljeva a ima i nešto slično što se zove Kacalo. ;) Predmnjevam da je to u biti neka vrsta starobosanske vegerarijanske pizze, samo skvašene. :) To to, skroz zaboravih na ovo...nije stara pravila ima barem 10 godina, morat ću je podsjetit! A stoji ono što reče BBC, luk se obavezno izbaci.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
Sayuri
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 11 sij 2012, 01:34 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
Ma to je kljukuša 
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
 |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Tradicionalna jela Herceg-Bosne Postano: 17 sij 2012, 00:05 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Što sam zasad vidio izgleda lijepo trebalo bi obići Herceg Bosnu čisto u potrazi za ovakvim gurmanski užicima 
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|