HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 lip 2025, 00:03.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 34135 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 1366  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Događanja u Srbiji!
PostPostano: 07 ožu 2012, 01:43 

Skroz mi je simpa ovaj Olimpijski sat što je postavljen u centru Beograda pre neki dan.. :palacgore1

slika

Citat:
Olimpijski sat, postavljen na platou kod hotela „Moskva”, juče je počeo da odbrojava sate do početka Olimpijskih igara u Londonu. Sat je delo umetnika Petra Mirkovića, koji je objasnio da oblik skulpture otelotvoruje duh igara i snove svakog sportiste – izgleda kao da izlazi iz zemlje, širi se i stremi uvis, opirući se zakonima fizike, s namerom da postigne što bolje rezultate. Mesto na kojem je postavljen sat takođe je simbolično, jer je u blizini, pre 112 godina, osnovan Srpski olimpijski klub.

slika

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2012, 15:43 

Ostaće tako čist i neižvrljan jedno pola sata.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2012, 15:45 

jeli rolex

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2012, 16:00 

pagan je napisao/la:
jeli rolex

Ma kakvi , kineska kopija.
Pa ko je lud kupovati danas nešto irginal kad sve ima na kod Kineza i Gancija. :zubati

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2012, 16:14 

joe enter je napisao/la:
pagan je napisao/la:
jeli rolex

Ma kakvi , kineska kopija.
Pa ko je lud kupovati danas nešto irginal kad sve ima na kod Kineza i Gancija. :zubati

A kod Rumuna? :zubati

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2012, 16:17 

originalna kopija :)

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2012, 16:24 

pagan je napisao/la:

Pre rata Rumuni i Cesi su valjali od igle do lokomotive za par "chervenih"... i dan danas Rumuni dolaze kao amalini...a to kao EU :001_tongue

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2012, 16:33 

DzoniBG je napisao/la:
pagan je napisao/la:

Pre rata Rumuni i Cesi su valjali od igle do lokomotive za par "chervenih"... i dan danas Rumuni dolaze kao amalini...a to kao EU :001_tongue

Kod nas je bilo tako sa bugarima. A bugarke pamtim, djecak sam bio, satirali se za "dve cerveni"

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2012, 16:37 

totem je napisao/la:

Kod nas je bilo tako sa bugarima. A bugarke pamtim, djecak sam bio, satirali se za "dve cerveni"

Svako jebe svoj istok :zubati

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2012, 16:44 

DzoniBG je napisao/la:
totem je napisao/la:

Svako jebe svoj istok :zubati

Ja nisam, klinac sam bio. :smijeh

Jbg, sva srijeca da sam ja istok daleko jadnijima od mene.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2012, 16:49 

Juce je bio veliki dan za srpsku ekonomiju, prvi put posle razdrndanih yugica i stojadina, Kragujevac izbacuje novi automobil:

Tadic ce zbog ovoga dobiti izbore, bas kao sto ih je dobio i 2008 kad je obecao da ce Fiat investirati...

Da prejebemo svakodnevnu politiku, izbornu kampanju... fabrika u Kragujevcu je mozak srpske privrede, fundamentalno je bilo vazno da krene tamo proizvodnja... Fiat nije neka prosecna firma, uzeli su americki Ford, i u vreme krize oni sire imperiju, a Serdjo Markione je jedna od glavnih faca u svetskoj auto-industriji.

Tadic ga je molio da dodje nekoliko godina, dugo su trajale kalkulacije, taman kad je potpisan ugovor naleti svetska kriza koja je urnisala prodaju automobila... sam Markione je pogasio neke fabrike u Italiji na veliko protivljenje svog naroda, ali je ostao u Kragujevcu, i odande lansirao nov model.

1.5 milijarde evra dodatnog izvoza :wub ...to nam je spas, da ne govorim sporedni efekti na razvoj drugih grana...

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2012, 16:51 

I potrefio mu se termin bas pred izborima.
Zna sta radi.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2012, 16:52 

slika

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2012, 17:00 

teranova je napisao/la:
slika

Somborac mu stalno pomera dupe... :zubati

Al ovo je stvarno vazna stvar, mozemo da posle pravimo i sprdnju od toga, al najvaznije je da krenu nove Fice iz "Srca Sumadije", preko Batocine, pa na autoput E10, na X destinacija...

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2012, 18:27 

Pošto sam ja pokretač teme, molim da se zaključa, jer su muderatori naknadno
promjenili naslov koji je glasio "dešavanja", ovo događanja is so gay ter mi kvari koncepciju!hvala unaprijed.

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2012, 23:07 

DzoniBG je napisao/la:
Al ovo je stvarno vazna stvar, mozemo da posle pravimo i sprdnju od toga, al najvaznije je da krenu nove Fice iz "Srca Sumadije", preko Batocine, pa na autoput E10, na X destinacija...

Samo da to sve krene jednom. Dosta smo para i mi i Italijani uložili. A ako bude išlo kao što se nadamo, značajno će porasti izvoz. Još par ovakvih većih investicija i "na konju smo".

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2012, 23:48 

Danas je dnevni list Blic prenio istraživanje Europskog fonda za Balkan pod naslovom:

Citat:
Mladi na Zapadnom Balkanu: Bilo bi bolje da je SFRJ opstala

Beta | 07. 03. 2012. - 21:38h

Većina pripadnika generacije iz 1971. i 1991. godine koji žive u državama Zapadnog Balkana smatra da bi život bio bolji da je SFRJ opstala, rezultati su istraživanja koje je predstavljeno danas u Fondaciji Bos u Berlinu.

U istraživanju Europskog fonda za Balkan je od 25. rujna do 17. listopada sudjelovalo više od 2000 ljudi rođenih 1971. godine koji pripadaju posljednjoj generaciji Jugoslavena, kao i oni rođeni točno 20 godina kasnije, koji se ne sjećaju ratova, sukoba i raspada starog sustava.

Istraživanje je provedeno u Albaniji, Bosni i Hercegovini (BIH), Hrvatskoj, Kosovu, Makedoniji, Crnoj Gori i Srbiji.

Prema rezultatima koje je predstavio Srđan Bogosavljević iz Ipsos Strategic Marketinga, povjerenje u pripadnike drugih naroda kod većine ispitanika je na veoma niskom nivou.

Većina njih, s izuzetkom stanovnika Hrvatske, Kosova, i pripadnika starije generacije Hrvata u BiH, međutim smatra da bi život bio bolji da je SFRJ opstala s istim političkim sustavom i odnosima izmedu republika kao za vrijeme vladavine Josipa Broza Tita.

Osim starije generacije Srba u BIH i u Srbiji, većina ispitanika ipak smatra da je raspad SFRJ bio neizbježan.

Istraživanje pokazuje da pripadnici obje generacije nisu puno putovali u EU, a izuzetak je Hrvatska, gdje je većina ispitanika u više navrata posjetila zemlje Unije.

Više na: http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/310952/Mladi-na-Zapadnom-Balkanu-Bilo-bi-bolje-da-je-SFRJ-opstala

Ukratko: Istraživanje je besmisleno, jer se o ex-Jugoslaviji ne ispituje Slovenija, a vjerojatno ispituje Albanija.

No, zanimljivo je primijetiti da Hrvati i Albanci smatraju da im je bolje da je Jugoslavija propala (dakle, smatraju se dobitnicima procesa), a svi ostali - Srbi, Bošnjaci, Crnogorci i Makedonci smatraju da bi im bilo bolje da je opstala Titova Jugoslavija.

Formulacija da samo stariji Hrvati u BiH smatraju da im je bolje bez Jugoslavije, implicira da su mlađi Hrvati u BiH - jugonostalgičari?

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2012, 23:51 

Jagnjeca brigada je napisao/la:

Samo da to sve krene jednom. Dosta smo para i mi i Italijani uložili. A ako bude išlo kao što se nadamo, značajno će porasti izvoz. Još par ovakvih većih investicija i "na konju smo".

:palacgore1

http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/ ... -89057.php

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/2928 ... a-28-odsto

Izvoz nam je u 2010. godini bio 7.4 milijarde evra, a 2011. 8.45 milijarde. I dalje je to nadovoljno, ali sa Fijatom u drugom polovini ove, i cele sledece godine to bi trebalo da skoci i do 10 milijardi.

Izvoz po zemljama(milioni evra):

Nemacka: 952
Italija: 936
BiH: 851
Crna Gora: 636
Rumunija: 583
Rusija: 567
Slovenija: 377
Makedonija: 376
Hrvatska: 335
Austrija: 265

Ovde se dobro vidi koliko smo orjentisani i na okruzenje, i na EU... imamo pogodnosti bescarinskog izvoza u Rusiju, ali nesto tu steka.

Pokrivenost uvoza izvozom je preko 60%, to nije dobro, ali je bolje nego sto je bilo. Npr samo iz Rusije uvozimo robe 1.9 milijardi eura, pre svega nafta i gas. Od Nemaca 1.5 milijarda, Italija 1.3, Kine 1 milijardu...

Na osnovu ovoga treba projektovati i spoljnu politiku, stabilan odnos sa zemljama okruzenja, jake veze i sa Nemackom i Rusijom.

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2012, 23:52 

Glazbenik je napisao/la:
Danas je dnevni list Blic prenio istraživanje Europskog fonda za Balkan pod naslovom:

Citat:
Mladi na Zapadnom Balkanu: Bilo bi bolje da je SFRJ opstala

Beta | 07. 03. 2012. - 21:38h

Većina pripadnika generacije iz 1971. i 1991. godine koji žive u državama Zapadnog Balkana smatra da bi život bio bolji da je SFRJ opstala, rezultati su istraživanja koje je predstavljeno danas u Fondaciji Bos u Berlinu.

U istraživanju Europskog fonda za Balkan je od 25. rujna do 17. listopada sudjelovalo više od 2000 ljudi rođenih 1971. godine koji pripadaju posljednjoj generaciji Jugoslavena, kao i oni rođeni točno 20 godina kasnije, koji se ne sjećaju ratova, sukoba i raspada starog sustava.

Istraživanje je provedeno u Albaniji, Bosni i Hercegovini (BIH), Hrvatskoj, Kosovu, Makedoniji, Crnoj Gori i Srbiji.

Prema rezultatima koje je predstavio Srđan Bogosavljević iz Ipsos Strategic Marketinga, povjerenje u pripadnike drugih naroda kod većine ispitanika je na veoma niskom nivou.

Većina njih, s izuzetkom stanovnika Hrvatske, Kosova, i pripadnika starije generacije Hrvata u BiH, međutim smatra da bi život bio bolji da je SFRJ opstala s istim političkim sustavom i odnosima izmedu republika kao za vrijeme vladavine Josipa Broza Tita.

Osim starije generacije Srba u BIH i u Srbiji, većina ispitanika ipak smatra da je raspad SFRJ bio neizbježan.

Istraživanje pokazuje da pripadnici obje generacije nisu puno putovali u EU, a izuzetak je Hrvatska, gdje je većina ispitanika u više navrata posjetila zemlje Unije.

Više na: http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/310952/Mladi-na-Zapadnom-Balkanu-Bilo-bi-bolje-da-je-SFRJ-opstala

Ukratko: Istraživanje je besmisleno, jer se o ex-Jugoslaviji ne ispituje Slovenija, a vjerojatno ispituje Albanija.

No, zanimljivo je primijetiti da Hrvati i Albanci smatraju da im je bolje da je Jugoslavija propala (dakle, smatraju se dobitnicima procesa), a svi ostali - Srbi, Bošnjaci, Crnogorci i Makedonci smatraju da bi im bilo bolje da je opstala Titova Jugoslavija.

Formulacija da samo stariji Hrvati u BiH smatraju da im je bolje bez Jugoslavije, implicira da su mlađi Hrvati u BiH - jugonostalgičari?

Ovo istraživanje nije nužno u vezi sa Srbijom. Šta će te budalaštine na ovoj temi? Kakva SFRJ?

Vrh

PostPostano: 07 ožu 2012, 23:59 

Glazbenik je napisao/la:

Mozemo to da posmatramo na razne nacine...

Npr, da nije bilo rata, da je komunisticka elita uspela da nadje kompromis u vidu nekakve konfederacije, i da smo takvi usli u EU do neke 1995, kudikamo bi svima nama bilo bolje, ziveli bi kao solidna zemlja EU. Mi smo u ratovima izgubili stotine milijardi dolara, zakasnili da tehnoloski podignemo preduzeca, izgubili toliki ljudski potencijal, razorili medjusobne relacije...

Da nije bilo toga, svaki prosecni Hrvat, Makedonac, Srbin, Mulsiman bi ziveo za 3 koplja iznad nego sto zivi danas... al to u praksi nije bilo izvodljivo, "palo je, jer je padu bilo sklono". :neznam

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2012, 00:01 

teranova je napisao/la:
Glazbenik je napisao/la:

Ovo istraživanje nije nužno u vezi sa Srbijom. Šta će te budalaštine na ovoj temi? Kakva SFRJ?

Objavile su srbijanske novine. Ako ima prikladnija tema, neka moderator premjesti.

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2012, 00:03 

Glazbenik je napisao/la:
teranova je napisao/la:

Objavile su srbijanske novine. Ako ima prikladnija tema, neka moderator premjesti.

Znaš šta, malo sam alergična na to da nam se stalno prišiva neka patnja za SFRJ. Nje nema. Tačka.

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2012, 00:03 

DzoniBG je napisao/la:
Glazbenik je napisao/la:

Mozemo to da posmatramo na razne nacine...

Npr, da nije bilo rata, da je komunisticka elita uspela da nadje kompromis u vidu nekakve konfederacije, i da smo takvi usli u EU do neke 1995, kudikamo bi svima nama bilo bolje, ziveli bi kao solidna zemlja EU. Mi smo u ratovima izgubili stotine milijardi dolara, zakasnili da tehnoloski podignemo preduzeca, izgubili toliki ljudski potencijal, razorili medjusobne relacije...

Da nije bilo toga, svaki prosecni Hrvat, Makedonac, Srbin, Mulsiman bi ziveo za 3 koplja iznad nego sto zivi danas... al to u praksi nije bilo izvodljivo, "palo je, jer je padu bilo sklono". :neznam

Da, po istraživanju tvoje mišljenje o boljem životu u takvom scenariju dijele i Makedonac i Srbin i Musliman (Bošnjak), ali ne i Hrvat i kosovski Albanac.

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2012, 00:07 

Glazbenik je napisao/la:

Da, po istraživanju tvoje mišljenje o boljem životu u takvom scenariju dijele i Makedonac i Srbin i Musliman (Bošnjak), ali ne i Hrvat i kosovski Albanac.

Kapiram ja tvoj cilj...

Da ispadne da ostali placu za Jugom, a vi i Janezi ste van tog balkanskog smeca...

Mnogo bi bilo bolje da izneses svoje misljenje. Ne treba mnogo znanja pa da se shvati da bi bilo svima bolje da su narodi uspeli da nadju neki vidi labave federacije zasnovane na ekonomskom interesu.

Ali da ne idemo dalje o Jugi, to je propalo, passe, i necu da trosim vreme na tu crkotinu.

Vrh

PostPostano: 08 ožu 2012, 00:08 

teranova je napisao/la:
Glazbenik je napisao/la:

Znaš šta, malo sam alergična na to da nam se stalno prišiva neka patnja za SFRJ. Nje nema. Tačka.

Prenio sam članak iz srbijanskih novina.

U međuvremenu sam provjerio hrvatske novine (Večernji list i Jutarnji list), ali oni nemaju takav članak.

Ovo mi se čini odgovarajućom temom (thread-om).

Ako moderator smatra da ne pripada ovdje, neka premjesti ili izbriše moj post.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 34135 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 1366  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: