HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 sij 2025, 14:29.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 71 post(ov)a ] 

Tko li je najveći šovinjara na ovom forumu?
1. g.Aga 4%  4%  [ 2 ]
2. pagan 0%  0%  [ 0 ]
3. teranova 14%  14%  [ 7 ]
4. Vrbosna 6%  6%  [ 3 ]
5. POL GASOL 4%  4%  [ 2 ]
6. BBC 8%  8%  [ 4 ]
7. zlatni ljiljan 6%  6%  [ 3 ]
8. Aztec 0%  0%  [ 0 ]
9. Glava 6%  6%  [ 3 ]
10. puntar 2%  2%  [ 1 ]
11. zapovjednik 2%  2%  [ 1 ]
12. Irma 22%  22%  [ 11 ]
13. pozitivac 2%  2%  [ 1 ]
14. graničar drine 6%  6%  [ 3 ]
15. joe enter 18%  18%  [ 9 ]
Ukupno glasova : 50
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: NAJVEĆI ŠOVINIST NA FORUMU
PostPostano: 08 svi 2012, 14:55 

joe enter je napisao/la:
dudu je napisao/la:
@Joe Enter

jel ovo fora s navlačenjem glasova za sebe? i Irma je uletila s pitanjem otkud nje u anketi, a onda napisala da smatra da Bošnjaci ne bi trebali dijelit teritorij sa zaostalijim narodima od sebe, misleći valjda na Rome, Bosance i Muslimane.

ako ne nadmašiš ovo Irma će glatko odnijeti pobjedu. :D

Ma nisam navlačio glasove za sebe uopšte , samo sam pitao odakle ja šovinista? , jer ja bar mislim da nikada ništa šovinistički nisam izrekao na bilo kojem forumu pa ni ovom.

A nisam to pročitao , znači ima primera onih koji ni ne znaju šta je šovinizam tj. neprimećuju ga kod sebe.

To je bolest ovdašnjih naroda u stvari bolje rečeno glupost , evo na primer dobar deo Srba hoće u Evropu i da će poštovati mnoga ljudska prava koja ta evropa propisuje ali misli da Šiptare treba satrti ili ih bar smatrati nižim bićima čim se iznerviraju. :zubati

Zanimljivo opažanje :D To je jedan od glavnih argumenata zašto su Srbi u većini ljudi puni mržnje.

Ili Ti Đo ona popularna ˝Ubij Hrvata da Šiptar nema brata˝

Vrh

PostPostano: 08 svi 2012, 15:01 

Upozorenja: 1
Ministry of Sound je napisao/la:
Šovinizam je mržnja prema bilo kojoj drugoj skupini, a Đo je ateistički ajatolah!

Ma nije moguće?!

Pa vernici kao skupina počivaju na mržnji a da toga nisu ni svesni , a da bude još gore i licemernije oni šatro pozivaju na ljubav.

Oni su kao skupina takvi da onaj koji nije hrišćanin ili musliman nije za njih čovek koji ima moral , i onaj koji ne veruje u ono što oni veruju ne može dostići nikakve vrednosti.

A ja nisam deo nikakve ideološke skupine i stada kao ovi već govorim u svoje ime i glavna vodilja mi je individualizam.

Vrh

PostPostano: 08 svi 2012, 15:04 

joe enter je napisao/la:
Šovinizam je mržnja prema bilo kojoj drugoj skupini, a Đo je ateistički ajatolah!

Ma nije moguće?!

Pa vernici kao skupina počivaju na mržnji a da toga nisu ni svesni , a da bude još gore i licemernije oni šatro pozivaju na ljubav.

Oni su kao skupina takvi da onaj koji nije hrišćanin ili musliman nije za njih čovek koji ima moral , i onaj koji ne veruje u ono što oni veruju ne može dostići nikakve vrednosti.

A ja nisam deo nikakve ideološke skupine i stada kao ovi već govorim u svoje ime i glavna vodilja mi je individualizam.

Pa i ja ne vjerujem, ali nemam potrebu širiti moja uvjerenja niti kritizirati njihove izbore. A uvijek bih radije bio prijatelj sa pravim vjernikom...čak se i na forumu doimaju kao kvalitetniji ljudi...Mar-kan, Orleanski, Pessimus - tip ljudi s kojim bi ostavio i zadnji komad kruha na čuvanje.

Vrh

PostPostano: 08 svi 2012, 15:05 

Ibar je napisao/la:
joe enter je napisao/la:

Ma nisam navlačio glasove za sebe uopšte , samo sam pitao odakle ja šovinista? , jer ja bar mislim da nikada ništa šovinistički nisam izrekao na bilo kojem forumu pa ni ovom.

A nisam to pročitao , znači ima primera onih koji ni ne znaju šta je šovinizam tj. neprimećuju ga kod sebe.

To je bolest ovdašnjih naroda u stvari bolje rečeno glupost , evo na primer dobar deo Srba hoće u Evropu i da će poštovati mnoga ljudska prava koja ta evropa propisuje ali misli da Šiptare treba satrti ili ih bar smatrati nižim bićima čim se iznerviraju. :zubati

Zanimljivo opažanje :D To je jedan od glavnih argumenata zašto su Srbi u većini ljudi puni mržnje.

Tako je , takvi su Srbi dobrim delom , ali i braća Rvati su isti takvi , samo što ti to ne primećuješ kao što ne primećuju ni ovi pomenuti Srbi.

Vrh

PostPostano: 08 svi 2012, 15:05 

joe enter je napisao/la:

Apsolutno,pa vidiš da na leđima držim katanu...za svaki slučaj :zubati :ninja

Vrh

PostPostano: 08 svi 2012, 15:07 

joe enter je napisao/la:
Ibar je napisao/la:

Tako je , takvi su Srbi dobrim delom , ali i braća Rvati su isti takvi , samo što ti to ne primećuješ kao što ne primećuju ni ovi pomenuti Srbi.

Naravno da jesu. Samo u manjoj mjeri nego Srbi. Dovoljno mi je vidjet što Hrvati misle i govore o Romima il npr. crncima, kinezima i ostalima pa shvatit kolko smo jadni zapravo

Vrh

PostPostano: 08 svi 2012, 15:08 

joe enter je napisao/la:

Ma nije moguće?!

Đo takvi su mnogi vjernici. Nažalost čak i većina. Ali to nisu pravi vjernici. To jest to su ljudi koji se ne drže svoje vjere.

Vrh

PostPostano: 08 svi 2012, 15:30 

Mar-kan je napisao/la:
joe enter je napisao/la:

Pa znam da je držiš za svaki slučaj , i kad dođe vaš vakat i prilika eto ovima drugima katana za vrat.
A ti "drugi" su pripadnici drugih religija i neistomišljenici tj.nekonformisti.

To ste pokazali tokom 2000 godina ili se varam?!

Vi ste toliki mučenici kao što je bio vaš Hrist da onaj ko vam ne veruje da ste mučenici dobija sekirče za vrat.
A dok muslimani kažu :"Ako ne misliš da je islam religija mira odmah ću te za glavu skratiti"

I eto ja šovinista jer prozivam te jadne mučenike koji se samo za istinu bore tako što ubijaju,kradu,lažu,...ili ćute i smrde dok se u ime njihove vere to radi.
I sad mi je agonija izbora prema kojima da budem veći šovinista , jel prema pravim ubicama i pljačkašima u ime vere , ili prema ovima što ćute i smrde dok ovi ubijaju,pljačkaju,lažu i kradu a pozivaju na ljubav i mir?!

Vrh

PostPostano: 08 svi 2012, 16:07 

Militantni ateizam je oblik šovinizma, očito prepoznat na forumu. :thumbup1

P.S. Uvrijedili ste vojvođanskog Prometeja, sad se suočite s njegovim gnjevom, jer pokidat će lance sve! :zubati

slika

Vrh

PostPostano: 08 svi 2012, 16:25 

joe enter je napisao/la:
I sad mi je agonija izbora prema kojima da budem veći šovinista , jel prema pravim ubicama i pljačkašima u ime vere , ili prema ovima što ćute i smrde dok ovi ubijaju,pljačkaju,lažu i kradu a pozivaju na ljubav i mir?!

Zamisli,Joe,da živiš ovdje,svećenici vladaju...noćna mora :zubati

Vrh

PostPostano: 08 svi 2012, 16:35 

Mar-kan je napisao/la:
joe enter je napisao/la:

Zamisli,Joe,da živiš ovdje,svećenici vladaju...noćna mora :zubati

Pa nemam šta da zamišljam , živeo sam u vreme SFRJ i bio dovoljno zreo da vidim kako je živeti tamo gde sveštenici vladaju.
Po meni partijski komesar ili pop je isti *** , jer šta je komunizam do pseudoreligijska organizacija , i jedni i drugi su dogmatični , i jedni i drugi ubijaju,pljačkaju,lažu,... svoj narod zbog svojih ludosti i nebuloza.

A fala bogu poznajem istoriju i vrlo mi je jasno šta je i kako je kad svećenici vladaju iliti sprega religije i vlasti što mu dođe na isto.

Vrh

PostPostano: 08 svi 2012, 17:41 

joe enter je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Pa znam da je držiš za svaki slučaj , i kad dođe vaš vakat i prilika eto ovima drugima katana za vrat.
A ti "drugi" su pripadnici drugih religija i neistomišljenici tj.nekonformisti.

To ste pokazali tokom 2000 godina ili se varam?!

Vi ste toliki mučenici kao što je bio vaš Hrist da onaj ko vam ne veruje da ste mučenici dobija sekirče za vrat.
A dok muslimani kažu :"Ako ne misliš da je islam religija mira odmah ću te za glavu skratiti"

I eto ja šovinista jer prozivam te jadne mučenike koji se samo za istinu bore tako što ubijaju,kradu,lažu,...ili ćute i smrde dok se u ime njihove vere to radi.

Đo poznaješ istoriju to je sigurno, ali koliko poznajes Kršćanstvo odnosno Krista, Evanđelje?

Allah kaže pokori se, Isus kaže odluči se ;)

Vrh

PostPostano: 08 svi 2012, 18:03 

Ibar je napisao/la:

Đo poznaješ istoriju to je sigurno, ali koliko poznajes Kršćanstvo odnosno Krista, Evanđelje?

Allah kaže pokori se, Isus kaže odluči se ;)

Osim same biblije i novog zaveta pročitao sam dosta toga.

Meni jevađelja ništa ne znače jer su pisana kao manipulacija nad ljudima.

A što se tiče moralne pozadine svih stihova iz jevanđelja takođe mi ništa ne znači jer moralne norme se mogu učiti na hiljade drugih mesta koje nisu religijom i verom obojene , a i sama jevanđelja su nemoralna jer su neistinita u samom startu jer govore o vaskrsnuću ljudi i postojanju boga , a i tamo ne piše šta je Hrist poučavao već je zapisana priča o Hristu , a on se samo citira od strane jevanđelista.

Vrh

PostPostano: 08 svi 2012, 18:09 

Đo jel ti to vjeruješ da Isus nije postojao?

Vrh

PostPostano: 08 svi 2012, 18:30 

Ibar je napisao/la:
Đo jel ti to vjeruješ da Isus nije postojao?

Uopšte mi nije bitno jel postojao ili ne(mada jeste istorijski) , jer priča o njemu tj.novi zavet je neistina je počiva na čudima kao što su postojanje boga,vaskrsnuće,oživljavanju mrtvih,hodanjem po vodi,....

Vrh

PostPostano: 08 svi 2012, 18:57 

Dobro uzmimo da osporavaš to a šta je sa Isusovim porukama ljubavi, mira, praštanja, zatim liječenja bolesnih te mučeništva?

Vrh

PostPostano: 08 svi 2012, 19:08 

Ibar je napisao/la:
Dobro uzmimo da osporavaš to a šta je sa Isusovim porukama ljubavi, mira, praštanja, zatim liječenja bolesnih te mučeništva?

Rekao sam ti već , poruke mira i ljubavi ima svugde samo ih treba upotrebiti , a to može i bez bajke,čuda i dogme.

A zašto je za mene nemoralno hrišćanstvo zato što pretpostavlja da čovek nije u stanju biti moralan bez verovanja u čuda i boga.

Vrh

PostPostano: 08 svi 2012, 19:09 

Kršćani ne isključuju moral izvan kršćanstva. Samo smatraju da i njega preko savjesti u ljudska srca i ljudske duse postavlja Bog.

Vrh

PostPostano: 08 svi 2012, 19:18 

Ibar je napisao/la:
Kršćani ne isključuju moral izvan kršćanstva. Samo smatraju da i njega preko savjesti u ljudska srca i ljudske duse postavlja Bog.

Da , ali ako poveruješ u Hrista bićeš sigurno malo više moralniji nego ranije i moralniji od onih koji nisu poverovali tj.imaćeš više šanse biti moralan.

Tako da hrišćani isključuju moral izvan hrišćanstva , tj. na isto se svodi.

Vrh

PostPostano: 08 svi 2012, 20:00 

Vidiš Joe zašto vodiš na listi. I na ovoj temi udario u šovinizam protiv vjernika.

Vrh

PostPostano: 08 svi 2012, 20:59 

Djole sampion, izraziti favorit. :zubati

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 71 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.