HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 05 sij 2025, 14:55.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 111 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5

Koji su gradovi bivše države za vas naljepši
Zagreb 9%  9%  [ 6 ]
Split 12%  12%  [ 8 ]
Dubrovnik 19%  19%  [ 13 ]
Beograd 3%  3%  [ 2 ]
Zadar 4%  4%  [ 3 ]
Skopje 0%  0%  [ 0 ]
Banja Luka 6%  6%  [ 4 ]
Mostar 16%  16%  [ 11 ]
Sarajevo 6%  6%  [ 4 ]
Podgorica 0%  0%  [ 0 ]
Ljubljana 3%  3%  [ 2 ]
Bitola 1%  1%  [ 1 ]
Maribor 3%  3%  [ 2 ]
Varaždin 1%  1%  [ 1 ]
Pula 3%  3%  [ 2 ]
Rijeka 3%  3%  [ 2 ]
Osijek 1%  1%  [ 1 ]
Subotica 1%  1%  [ 1 ]
Novi Sad 4%  4%  [ 3 ]
Niš 1%  1%  [ 1 ]
Priština 0%  0%  [ 0 ]
Ukupno glasova : 67
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Najljepši grad ex YU
PostPostano: 17 svi 2012, 11:21 

Ibar je napisao/la:
Pesimuše Duše nešto ti os slabo kotira u anketi pogotovo naspram zagreba :D

Ne brine me to, ja sebično uživam u njegovim čarima i blagodatima! :aleale

Vrh

PostPostano: 17 svi 2012, 11:23 

Treba nam netko ostat i u Os. Drago mi je da ti se svida tamo i dao Bog da imo puno djecice :D

Vrh

PostPostano: 17 svi 2012, 12:36 

Pessimus dux je napisao/la:
Junuz Djipalo je napisao/la:
Jeste Pd, dobro opisano. Samo, ima jedna čarobna riječ koju sam i ja otkrio tek zadnjih godina, nažalost infrastruktura nije još dovoljno razvijena

Nisam koristio bicikl, inače ga ne vozim, ali vjerujem da ima potencijal infrastruktura biciklističkih staza, iako su u ZG te biciklističke staze u pravilu preuske i zbijene, a ne znam gdje ih se može još utrpat, posebno po nekim dijelovima u centru...

Kod nas se dosta dobro razvija ta mreža u OS u posljednje vrijeme. :wink

Ne znam koliko se grad bez takve mreže uopće može nazvati gradom, dodao bih još kao uvjet i dobro organizirani prigradski promet.

Nažalost, po obje točke Zagreb pada, a i većina gradova s ove liste.

Vrh

PostPostano: 17 svi 2012, 16:36 

Pessimus dux je napisao/la:
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la:
Na putnu torbu. Domovnicu, i kartu do Zagreba.

Jebeš Zagreb, jebeš Dinamo! :D

Šalim se, ali razmisli dobro hoće li ti to odgovarati, em nova sredina, hrvatski "melting pot" u kojem mnogi gube svoj identitet ili ga opet s druge strane ponosno i javno ističu, pa bivaju od te iste sredine obilježeni i gurnuti na marginu u društvenom smislu... Velik grad, prevelik za mene, možda i za tebe, koji dolaziš iz grada slične veličine, ali dobrim dijelom i vrlo sličnog povijesno-kulturnog razvoja, te zemljopisnog, klimatskog i etnografskog okruženja.

Dok u svome gradu stignem otići do grada autom ili javnim gradskim prijevozom, kupiti si nešto ili obaviti neku sitnicu, te popiti kavu s nekim i vratiti se kući, u Zagrebu sam tek došao od točke A do točke B. To je grad užurbanih i iscrpljenih ljudi koji stalno moraju gledati na sat. Dok ovdje kod mene ljudi jedva čekaju doći s posla, s fakulteta, iz škole kući, da si mogu ispuniti i organizirati slobodno vrijeme, opustiti se i sl., u ZG. u pravilu slobodno vrijeme izgubiš vozajući se u drugoj brzini po gradu ili presjedajući na tramvaje i buseve, čekajući da se vratiš kući. I kad dođeš kući onakav umoran, više nemaš volje ni za što. :neznam

Nikad ne bih mogao živjeti tamo, jedino doći na dan-dva odmora pa opušteno šetati po Donjem i Gornjem gradu, prvenstveno potezom od željezničkog kolodvora, preko Zrinjevca i Jelačića pa malo Tkalčićevom ili kroz Kamenita vrata dalje gore, pa se opet vratit do Jelačića i Ilicom prema HNK i Arhivu, te završit ispred kralja Tomislava opet... :aleale

P.S. Kroz Suboticu sam prolazio samo jednom autobusom, nakratko, a poštujem i vjerujem u tvoj osobni doživljaj grada, ali meni taj grad djeluje kao biser, dakako u fizičkom smislu, jer ga u duhovnom smislu nisam ni imao prilike upoznati...

Nemam volju pojašnjavati motive, a i nije za forum... Tebe pamtim od početka kao inteligentnog čovjeka. Mislim da ti ne trebam ni objašnjavati. Do svih sam ja margina već dogurao... Želim doći do posla i novca, srediti sebi život koliko je to moguće. Trebam novu sredinu.Takva mi je narav. Ako mi se ne bude svidjelo u HR, idemo dalje... Evropa otvara kapiju idućeg ljeta.

Vrh

PostPostano: 19 svi 2012, 09:20 

Zadar1993 je napisao/la:
Ministry of Sound je napisao/la:
Definitivno Trst.

slika

Trst je naš :D !

Znas onaj vic o trstu...Prica dida unuku, kako je u mladosti prosao u istom. Kaze dida, ja sam sine u tom trstu jeo, pio, je..o najbolje pi..e, konobar u kafani nam nije smio naplatiti, uzimao sam sto sam htio, te na kraju sam srusio pola grada...Unuk na to pita didu: Dida, a s kim si bio?
Dida: sa partizanima.

Vrh

PostPostano: 19 svi 2012, 09:23 

Agathonikos je napisao/la:

I Kandahar ima svoj šmek.
Kao i Bajmok.

Vjerovatno. Međutim šmek Subotice i Kalesije se vjerovatno razlikuju i to u drastičnu korist Subotice, barem ja tako mislim. Možda i griješim.

Mozda se i ne razliku toliko...Koliko ima tamo kolonista iz otmenih krajeva... :smijeh

Vrh

PostPostano: 19 svi 2012, 09:32 

totem je napisao/la:
Agathonikos je napisao/la:
Vjerovatno. Međutim šmek Subotice i Kalesije se vjerovatno razlikuju i to u drastičnu korist Subotice, barem ja tako mislim. Možda i griješim.

Mozda se i ne razliku toliko...Koliko ima tamo kolonista iz otmenih krajeva... :smijeh

Opa, vidi ti malog... Pazi ti da ti paprike ne skapaju tamo dole. Uostalom, dofukljalo se tu i dosta Makedonaca, da nam prodaju pecivo... :001_rolleyes

Vrh

PostPostano: 19 svi 2012, 09:34 

totem je napisao/la:

Opa, vidi ti malog... Pazi ti da ti paprike ne skapaju tamo dole. :001_rolleyes

Nisam htio nikoga uvrijedit...Samo mala sala...Koja ipak, nije daleko od istine. Sve u svemu nije mi bila rdjava namjera.

Paprike jos nisu izasle masovno, da bi skapali.

Vrh

PostPostano: 19 svi 2012, 09:35 

Nisam Makedonac. Na krivoj se adresi obracas.

Vrh

PostPostano: 19 svi 2012, 09:42 

totem je napisao/la:

Opa, vidi ti malog... Pazi ti da ti paprike ne skapaju tamo dole. :001_rolleyes

Nisam htio nikoga uvrijedit...Samo mala sala...Koja ipak, nije daleko od istine. Sve u svemu nije mi bila rdjava namjera.

Paprike jos nisu izasle masovno, da bi skapali.

Ma opušteno samo.

Vrh

PostPostano: 19 svi 2012, 09:46 

Evo, opustio sam se :zubati

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 111 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: