|
|
Stranica: 5/5.
|
[ 111 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 17 svi 2012, 11:21 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Ibar je napisao/la: Pesimuše Duše nešto ti os slabo kotira u anketi pogotovo naspram zagreba Ne brine me to, ja sebično uživam u njegovim čarima i blagodatima!
|
|
Vrh |
|
|
Ibar
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 17 svi 2012, 11:23 |
|
|
Treba nam netko ostat i u Os. Drago mi je da ti se svida tamo i dao Bog da imo puno djecice
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 17 svi 2012, 12:36 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Pessimus dux je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Jeste Pd, dobro opisano. Samo, ima jedna čarobna riječ koju sam i ja otkrio tek zadnjih godina, nažalost infrastruktura nije još dovoljno razvijena Nisam koristio bicikl, inače ga ne vozim, ali vjerujem da ima potencijal infrastruktura biciklističkih staza, iako su u ZG te biciklističke staze u pravilu preuske i zbijene, a ne znam gdje ih se može još utrpat, posebno po nekim dijelovima u centru... Kod nas se dosta dobro razvija ta mreža u OS u posljednje vrijeme. Ne znam koliko se grad bez takve mreže uopće može nazvati gradom, dodao bih još kao uvjet i dobro organizirani prigradski promet. Nažalost, po obje točke Zagreb pada, a i većina gradova s ove liste.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 17 svi 2012, 16:36 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Na putnu torbu. Domovnicu, i kartu do Zagreba. Jebeš Zagreb, jebeš Dinamo! Šalim se, ali razmisli dobro hoće li ti to odgovarati, em nova sredina, hrvatski "melting pot" u kojem mnogi gube svoj identitet ili ga opet s druge strane ponosno i javno ističu, pa bivaju od te iste sredine obilježeni i gurnuti na marginu u društvenom smislu... Velik grad, prevelik za mene, možda i za tebe, koji dolaziš iz grada slične veličine, ali dobrim dijelom i vrlo sličnog povijesno-kulturnog razvoja, te zemljopisnog, klimatskog i etnografskog okruženja. Dok u svome gradu stignem otići do grada autom ili javnim gradskim prijevozom, kupiti si nešto ili obaviti neku sitnicu, te popiti kavu s nekim i vratiti se kući, u Zagrebu sam tek došao od točke A do točke B. To je grad užurbanih i iscrpljenih ljudi koji stalno moraju gledati na sat. Dok ovdje kod mene ljudi jedva čekaju doći s posla, s fakulteta, iz škole kući, da si mogu ispuniti i organizirati slobodno vrijeme, opustiti se i sl., u ZG. u pravilu slobodno vrijeme izgubiš vozajući se u drugoj brzini po gradu ili presjedajući na tramvaje i buseve, čekajući da se vratiš kući. I kad dođeš kući onakav umoran, više nemaš volje ni za što. Nikad ne bih mogao živjeti tamo, jedino doći na dan-dva odmora pa opušteno šetati po Donjem i Gornjem gradu, prvenstveno potezom od željezničkog kolodvora, preko Zrinjevca i Jelačića pa malo Tkalčićevom ili kroz Kamenita vrata dalje gore, pa se opet vratit do Jelačića i Ilicom prema HNK i Arhivu, te završit ispred kralja Tomislava opet... P.S. Kroz Suboticu sam prolazio samo jednom autobusom, nakratko, a poštujem i vjerujem u tvoj osobni doživljaj grada, ali meni taj grad djeluje kao biser, dakako u fizičkom smislu, jer ga u duhovnom smislu nisam ni imao prilike upoznati... Nemam volju pojašnjavati motive, a i nije za forum... Tebe pamtim od početka kao inteligentnog čovjeka. Mislim da ti ne trebam ni objašnjavati. Do svih sam ja margina već dogurao... Želim doći do posla i novca, srediti sebi život koliko je to moguće. Trebam novu sredinu.Takva mi je narav. Ako mi se ne bude svidjelo u HR, idemo dalje... Evropa otvara kapiju idućeg ljeta.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 19 svi 2012, 09:20 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
Zadar1993 je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Definitivno Trst. Trst je naš ! Znas onaj vic o trstu...Prica dida unuku, kako je u mladosti prosao u istom. Kaze dida, ja sam sine u tom trstu jeo, pio, je..o najbolje pi..e, konobar u kafani nam nije smio naplatiti, uzimao sam sto sam htio, te na kraju sam srusio pola grada...Unuk na to pita didu: Dida, a s kim si bio? Dida: sa partizanima.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 19 svi 2012, 09:23 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
Agathonikos je napisao/la: vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: I Kandahar ima svoj šmek. Kao i Bajmok.
Vjerovatno. Međutim šmek Subotice i Kalesije se vjerovatno razlikuju i to u drastičnu korist Subotice, barem ja tako mislim. Možda i griješim. Mozda se i ne razliku toliko...Koliko ima tamo kolonista iz otmenih krajeva...
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 19 svi 2012, 09:32 |
|
|
totem je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: Vjerovatno. Međutim šmek Subotice i Kalesije se vjerovatno razlikuju i to u drastičnu korist Subotice, barem ja tako mislim. Možda i griješim. Mozda se i ne razliku toliko...Koliko ima tamo kolonista iz otmenih krajeva... Opa, vidi ti malog... Pazi ti da ti paprike ne skapaju tamo dole. Uostalom, dofukljalo se tu i dosta Makedonaca, da nam prodaju pecivo...
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 19 svi 2012, 09:34 |
|
|
vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: totem je napisao/la: Mozda se i ne razliku toliko...Koliko ima tamo kolonista iz otmenih krajeva... Opa, vidi ti malog... Pazi ti da ti paprike ne skapaju tamo dole. Nisam htio nikoga uvrijedit...Samo mala sala...Koja ipak, nije daleko od istine. Sve u svemu nije mi bila rdjava namjera. Paprike jos nisu izasle masovno, da bi skapali.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 19 svi 2012, 09:35 |
|
|
Nisam Makedonac. Na krivoj se adresi obracas.
|
|
Vrh |
|
|
vrilo_pridaka_1686
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 19 svi 2012, 09:42 |
|
|
totem je napisao/la: vrilo_pridaka_1686 je napisao/la: Opa, vidi ti malog... Pazi ti da ti paprike ne skapaju tamo dole. Nisam htio nikoga uvrijedit...Samo mala sala...Koja ipak, nije daleko od istine. Sve u svemu nije mi bila rdjava namjera. Paprike jos nisu izasle masovno, da bi skapali. Ma opušteno samo.
|
|
Vrh |
|
|
totem
|
Naslov: Re: Najljepši grad ex YU Postano: 19 svi 2012, 09:46 |
|
|
Evo, opustio sam se
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|