|
|
Stranica: 7/8.
|
[ 199 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Ateist
|
Naslov: Re: Nemoguće je u raj Postano: 26 svi 2012, 17:05 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Ateist je napisao/la: Nitko doli Boga na nebu zna kad je taj dan. Svaki iole obrazovaniji katolik i vjernik se smije ovima što predviđaju takvošto. A svaki iole obrazovan, pametan i razuman čovjek se smije onima što vjeruju u Boga. Jurij Gagarin ti je bio na nebu 1961., tamo nema nikakvog Boga.
_________________ https://m.youtube.com/channel/UCbUH4gQqQ2Cv8Jrl2ECct3A
https://www.instagram.com/josipcurlin
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Suradnik:August_Dominus
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Nemoguće je u raj Postano: 26 svi 2012, 17:09 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Ateist je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Nitko doli Boga na nebu zna kad je taj dan. Svaki iole obrazovaniji katolik i vjernik se smije ovima što predviđaju takvošto.
A svaki iole obrazovan, pametan i razuman čovjek se smije onima što vjeruju u Boga. Jurij Gagarin ti je bio na nebu 1961., tamo nema nikakvog Boga. A svaki iole pametan čovjek se smije tebi i tvojim izjavama (kao ja sada na primjer ) sramotiš svoju braću ateiste u svakom postu, bolje ti je da nastaviš smišljati na drugom PDFu kako doći do ženske "rodnice" , nego da ovdje nastaviš pisati. To jest, premjesti se u potpuno u drugi dio foruma koji odgovara tvojim intelektualnim dosezima, onaj donji .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Ateist
|
Naslov: Re: Nemoguće je u raj Postano: 26 svi 2012, 17:26 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Ateist je napisao/la: A svaki iole obrazovan, pametan i razuman čovjek se smije onima što vjeruju u Boga. Jurij Gagarin ti je bio na nebu 1961., tamo nema nikakvog Boga.
A svaki iole pametan čovjek se smije tebi i tvojim izjavama (kao ja sada na primjer ) sramotiš svoju braću ateiste u svakom postu, bolje ti je da nastaviš smišljati na drugom PDFu kako doći do ženske "rodnice" , nego da ovdje nastaviš pisati. To jest, premjesti se u potpuno u drugi dio foruma koji odgovara tvojim intelektualnim dosezima, onaj donji . Ja sam iznimno inteligentan, kažu psiholozi. Ateisti nisu moja braća, ateisti nisu skupljeni u stada kao vjernici. Kad bi bili, onda bi bila riječ o religiji. Ateizam je samo jedini ispravni svjetonazor koji će na kraju pobijediti.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Nemoguće je u raj Postano: 26 svi 2012, 17:30 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Nemoguće je u raj Postano: 26 svi 2012, 17:36 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Ateist je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: A svaki iole pametan čovjek se smije tebi i tvojim izjavama (kao ja sada na primjer ) sramotiš svoju braću ateiste u svakom postu, bolje ti je da nastaviš smišljati na drugom PDFu kako doći do ženske "rodnice" , nego da ovdje nastaviš pisati. To jest, premjesti se u potpuno u drugi dio foruma koji odgovara tvojim intelektualnim dosezima, onaj donji . Ja sam iznimno inteligentan, kažu psiholozi. Ateisti nisu moja braća, ateisti nisu skupljeni u stada kao vjernici. Kad bi bili, onda bi bila riječ o religiji. Ateizam je samo jedini ispravni svjetonazor koji će na kraju pobijediti. Lebowski ti je ispravno odgovorio Lebowski
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Nemoguće je u raj Postano: 26 svi 2012, 18:28 |
|
|
Ateist je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: A svaki iole pametan čovjek se smije tebi i tvojim izjavama (kao ja sada na primjer ) sramotiš svoju braću ateiste u svakom postu, bolje ti je da nastaviš smišljati na drugom PDFu kako doći do ženske "rodnice" , nego da ovdje nastaviš pisati. To jest, premjesti se u potpuno u drugi dio foruma koji odgovara tvojim intelektualnim dosezima, onaj donji . Ja sam iznimno inteligentan, kažu psiholozi. Ateisti nisu moja braća, ateisti nisu skupljeni u stada kao vjernici. Kad bi bili, onda bi bila riječ o religiji. Ateizam je samo jedini ispravni svjetonazor koji će na kraju pobijediti. Psiholozi,veliš? Što kažu psihijatri?Vjerovatno i luđacima se čine čudnim kriteriji normalnog...A zar i ateisti ne vjeruju u npr. ateističku i sekularnu nauku?Nije li to vjera? Glede Isusovog dolaska-Bibliju u šake prvo,pa tek onda se baviti proročanstvima i znakovima koji prethode Njegovom dolasku.
|
|
Vrh |
|
|
Ateist
|
Naslov: Re: Nemoguće je u raj Postano: 26 svi 2012, 20:49 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Ateist je napisao/la: Ja sam iznimno inteligentan, kažu psiholozi. Ateisti nisu moja braća, ateisti nisu skupljeni u stada kao vjernici. Kad bi bili, onda bi bila riječ o religiji. Ateizam je samo jedini ispravni svjetonazor koji će na kraju pobijediti.
Psiholozi,veliš? Što kažu psihijatri?Vjerovatno i luđacima se čine čudnim kriteriji normalnog...A zar i ateisti ne vjeruju u npr. ateističku i sekularnu nauku?Nije li to vjera? Glede Isusovog dolaska-Bibliju u šake prvo,pa tek onda se baviti proročanstvima i znakovima koji prethode Njegovom dolasku. Znanstvenici dokazuju svoje tvrdnje. Vjerovanje je uvjerenje u postojanje nečega bez logike i dokaza. Obično se značenje riječi vjerovanje sužava na uvjerenje u postojanje Boga. Biblija - znanstvena fantastika s elementima bajke.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Nemoguće je u raj Postano: 26 svi 2012, 21:01 |
|
|
Ateist je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Psiholozi,veliš? Što kažu psihijatri?Vjerovatno i luđacima se čine čudnim kriteriji normalnog...A zar i ateisti ne vjeruju u npr. ateističku i sekularnu nauku?Nije li to vjera? Glede Isusovog dolaska-Bibliju u šake prvo,pa tek onda se baviti proročanstvima i znakovima koji prethode Njegovom dolasku. Znanstvenici dokazuju svoje tvrdnje. Vjerovanje je uvjerenje u postojanje nečega bez logike i dokaza. Obično se značenje riječi vjerovanje sužava na uvjerenje u postojanje Boga. Biblija - znanstvena fantastika s elementima bajke. Tako možemo razgovarati.Ovo je pdf religija i neću dopuštati vulgarnosti,pogotovo onakve kakve si napisao.Ako to ne možeš ispoštovati,zamolio bih te da ne pišeš ovdje,jer ću te odstraniti sa foruma. E,ajmo dalje...koji znanstvenici i koja nauka?Nauka je potvrdila većinu biblijskih istina,jer prije svega Biblija je knjiga istine,a ne činjenica,osim onih manjih dijelova koje nauka ne može potvrditi jer je i sama,sukladno ljudskoj prirodi,nesavršena. Vezano uz autentičnost Biblije-danas samo neinformisani ljudi osporavaju autentičnost spisa Biblije.Muzej svitaka s Mrtvoga mora ima takvu obranu,da niti raketni napad ne može da ih uništi.Ukoliko bi bio izvršen raketni napad na ovaj muzej, odmah bi bio pokrenut specijalni sustav zaštite. Tada bi središnji stup brzo bio spušten pod zemlju, gdje bi taj spis bio čuvan u posebnoj komori.
|
|
Vrh |
|
|
Ateist
|
Naslov: Re: Nemoguće je u raj Postano: 26 svi 2012, 21:27 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Ateist je napisao/la: Znanstvenici dokazuju svoje tvrdnje. Vjerovanje je uvjerenje u postojanje nečega bez logike i dokaza. Obično se značenje riječi vjerovanje sužava na uvjerenje u postojanje Boga. Biblija - znanstvena fantastika s elementima bajke.
Tako možemo razgovarati.Ovo je pdf religija i neću dopuštati vulgarnosti,pogotovo onakve kakve si napisao.Ako to ne možeš ispoštovati,zamolio bih te da ne pišeš ovdje,jer ću te odstraniti sa foruma. E,ajmo dalje...koji znanstvenici i koja nauka?Nauka je potvrdila većinu biblijskih istina,jer prije svega Biblija je knjiga istine,a ne činjenica,osim onih manjih dijelova koje nauka ne može potvrditi jer je i sama,sukladno ljudskoj prirodi,nesavršena. Koje biblijske istine? Većina središnjih biblijskih likova (Adam, Eva, Abraham, Izak, David, Salomon, Mojsije, Isus) nisu povijesne osobe, a ako i jesu, njihov stvarni život nema puno veze s onim što piše u Bibliji. Postoji tema o tome: Izmišljene vjerske osobe. Biblijska priča o postanku svijeta nema veze s istinom. Donedavno su tvrdjeli da treba u nju doslovno vjerovati, Židovi računaju vrijeme od navodnog postanka svijeta. Moja baba je velika vjernica, vjeruje u sve biblijske priče doslovno, moli se svako malo, ide na misu kad god može. Jednostavno je od malena indoktrinirana, meni ju je žao vidjeti jer cijeli život zaziva nepostojeće biće Boga i nepovijesnu osobu Isusa. No, neka proživi što joj je ostalo života (ima 82 godine) u zabludi, ja ju ne mogu sada osvješćivati. I druga baba mi je isto velika vjernica. Nitko drugi u obitelji nije, izjašnjavaju se katolicima zbog tradicije. Ateista ima puno puno puno više nego što popisi ukazuju. Ljudi se iz straha (neki misle ateist=komunjara), navike i zbog tradicije izjašnjavaju vjernicima, neki ne razmišljaju o tome pa se izjasne vjernicima jer je to uobičajeno. Pravih je vjernika koji žive vjeru malo. Tko vjeruje u biblijske priče? Primjerice Otkrivenje. Vrlo lako je moguće da je to nastalo tako što se Ivan na Patmosu drogirao pa imao neke vizije (izlijevanje čaše na Sunce koje će pocrnjeti kao dlakava kostrijet ). Viđenja plamtećih grmova, anđela itd. su ili posljedice drogiranja ili snovi ili neki meteorološki fenomen ili nečija zafrkancija ili... Slično kao i viđenja vanzemaljaca. 99% ih je opovrgnuto. Biblijske priče su često povezane (preuzete) s pričama iz raznih mitologija, ne zna se tko ih je pisao/dorađivao/prepisivao/prevodio. Biblija - znanstvena fantastika s elementima bajke.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Nemoguće je u raj Postano: 26 svi 2012, 21:38 |
|
|
Dovedi babe na forum,lakše ćemo se razumjeti:)Znači,ti svoje bake smatraš glupim i zaostalim? Eto,izaberi neku izmišljenu priču pa možemo pričati o tome...
|
|
Vrh |
|
|
Ateist
|
Naslov: Re: Nemoguće je u raj Postano: 26 svi 2012, 21:54 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Dovedi babe na forum,lakše ćemo se razumjeti:)Znači,ti svoje bake smatraš glupim i zaostalim? Eto,izaberi neku izmišljenu priču pa možemo pričati o tome... Jednostavno su od malena indoktrinirane, nisu glupe. Obje su završile samo šestogodišnju osnovnu školu u kojoj su učile vjeronauk na kojem im je naturano da je Biblija sveta knjiga i da je sve što u njoj piše istina. * stvaranje svijeta * potop * povijest Židova * Isus Sve izmišljene priče. Biblija nije ništa vjerodostojnija od bajki braće Grimm.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Nemoguće je u raj Postano: 26 svi 2012, 22:01 |
|
|
Ateist je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Dovedi babe na forum,lakše ćemo se razumjeti:)Znači,ti svoje bake smatraš glupim i zaostalim? Eto,izaberi neku izmišljenu priču pa možemo pričati o tome... Jednostavno su od malena indoktrinirane, nisu glupe. Obje su završile samo šestogodišnju osnovnu školu u kojoj su učile vjeronauk na kojem im je naturano da je Biblija sveta knjiga i da je sve što u njoj piše istina. * stvaranje svijeta * potop * povijest Židova * Isus Sve izmišljene priče. Biblija nije ništa vjerodostojnija od bajki braće Grimm. Stvaranje svijeta...hm,zanimjiva tema.Da čujemo tvoje stavove...
|
|
Vrh |
|
|
Ateist
|
Naslov: Re: Nemoguće je u raj Postano: 26 svi 2012, 22:13 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Ateist je napisao/la: Jednostavno su od malena indoktrinirane, nisu glupe. Obje su završile samo šestogodišnju osnovnu školu u kojoj su učile vjeronauk na kojem im je naturano da je Biblija sveta knjiga i da je sve što u njoj piše istina.
* stvaranje svijeta * potop * povijest Židova * Isus
Sve izmišljene priče. Biblija nije ništa vjerodostojnija od bajki braće Grimm.
Stvaranje svijeta...hm,zanimjiva tema.Da čujemo tvoje stavove... Pa biblijska priča svakako ne može biti točna. Prvi pokretač je Veliki prasak, a Zemlja je nastala prije 4.6 000 000 000 godina (život na njoj prije oko 3.8 000 000 000, čovjek prije 3.5 000 000). Znanstvenici su uspjeli dati iscrpne informacije o prošlosti planeta. Zemlja i drugi planeti Sunčevog sustava su se formirali prije 4.6 000 000 000 godina od Sunčeve maglice, mase prašine i plina oblika diska koji su zaostali nakon formiranja Sunca. Zemlja je prvobitno bila rastopljena masa, da bi se potom formirao vanjski omotač planeta (Zemljina kora) uslijed hlađenja. Istovremeno sa formiranjem kore počela se akumulirati voda u atmosferi. Mjesec je nastao ubrzo nakon toga, vjerojatno kao ishod sudara objekta veličine Marsa s masom veličine 10% mase Zemlje, poznat kao Teja. Nešto od mase se spojilo s masom Zemlje, a dio je izbačen u svemir, ali dovoljno da bi se formirao Mjesec. Odoh gledati Eurosong, pa ćemo nastaviti.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Nemoguće je u raj Postano: 26 svi 2012, 22:50 |
|
|
Ateist je napisao/la: Pa biblijska priča svakako ne može biti točna. Prvi pokretač je Veliki prasak, a Zemlja je nastala prije 4.6 000 000 000 godina (život na njoj prije oko 3.8 000 000 000, čovjek prije 3.5 000 000). Znanstvenici su uspjeli dati iscrpne informacije o prošlosti planeta. Zemlja i drugi planeti Sunčevog sustava su se formirali prije 4.6 000 000 000 godina od Sunčeve maglice, mase prašine i plina oblika diska koji su zaostali nakon formiranja Sunca. Zemlja je prvobitno bila rastopljena masa, da bi se potom formirao vanjski omotač planeta (Zemljina kora) uslijed hlađenja. Istovremeno sa formiranjem kore počela se akumulirati voda u atmosferi. Mjesec je nastao ubrzo nakon toga, vjerojatno kao ishod sudara objekta veličine Marsa s masom veličine 10% mase Zemlje, poznat kao Teja. Nešto od mase se spojilo s masom Zemlje, a dio je izbačen u svemir, ali dovoljno da bi se formirao Mjesec.
Americki naučnik, Dr. Robert Gentry, otkrio je u osnovnim stijenama Zemlje ostatke radioaktivnosti koji ukazuju na skoro trenutno stvaranje naše planete. Njegovo otkriće je objavljeno u najeminentnijim evolucionističkim naučnim časopisima i predstavlja jedno od najznačajnijih naučnih otkrića u ovom stoljeću. Dr. Gentry je objavio knjigu i dvije video kasete o svojim pronalascima (koje su prevedene i sinkronizovane). Evolucionisti su kazali da je u pitanju mala misterija koju oni u ovom trenutku ne mogu da objasne, ali da ce to u skoroj budućnosti uspjeti. Prošlo je nekoliko decenija, a mala misterija stvaranja je ostala i dalje misterija, ali samo za evolucioniste. Da ne spamam 2x isti text na forumu,evo ga na temi Vjerska patetika: post310924.html?hilit=mala misterija#p310924 Ukratko-u stijenama se odvijaju procesi gde se određeni kemijski elementi raspadaju i na taj način stvaraju određeni tip “mjehurića” u stijeni.Npr, u stijenama sebčesto pronalaze milijuni atoma nestabilnog urana, koji su zajedno grupisani u mikroskopski maloj točki, i koji se raspadaju. Prilikom raspadanja, oni izbacuju male čestice na sve strane. Tako stvaraju oštećenje u čvrstoj stijeni u obliku mjehurića. Neki nestabilni elementi se raspadaju u više koraka, tako da se često pronalaze po nekoliko mjehurića koji se nalaze jedni u drugima. Ukoliko stijenu presječemo po sredini ovih mjehurića,na presjeku ćemo vidjeti koncentrične krugove.Neki nestabilni kemijski elementi se raspadaju brže, a neki sporije, ali svoje mjehuriće raspadanja mogu da ostave samo u čvrstoj stijeni. Ako je stijena tečna, kao što je to slučaj sa usijanom lavom koju spominje Ateista,onda oni ne mogu da ostave mjehuriće.Poznato je da je najveći dio naših kontinenata sačinjen od stijene koja se zove zabranjeni.url, dugo vremena nije se znalo kako je nastao granit, jer se nigdje u prirodi ne može posmatrati njegov nastanak, niti ga je ikada bilo moguće napraviti u laboratoriji. Mnogi naučnici su zato prihvatili pretpostavku da je osnovna stijena kontinenata - granit, nastao polaganim hlađenjem usijane lave tokom više milijuna godina. I mnogi ljudi kada pomisle na nastanak planete Zemlje, odmah zamišljaju usijanu planetu koja se polagano hladi tokom dugih vremenskih perioda.Međutim, jedno nedavno otkriće vezano za granit, od strane vodećeg svjetskog stručnjaka iz te oblasti (Roberta Gentry-a), iznijelo je na vidjelo jedno potpuno drugačije objašnjenje nastanka naše planete. Naime, na svim kontinentima širom svijeta, u granitu, pronađeni su mjehurovi raspadanja jednog neobičnog kemijskog elementa. To znači da je granit morao da očvrsne za najviše par minuta.Izvršena su detaljna naučna ispitivanja da bi se provjerilo ovo otkriće i prvobitni rezultati su bili potvrđeni. Tako je utvrđeno da naša planeta nije bila usijana masa tokom više miliona godina, već je nastala za veoma kratko vrijeme - maksimalno za nekoliko minuta!Ono što je učinilo ovo otkriće još nevjerovatnijim,jeste da tip polonijuma (218), koji je ostavio mjehuriće u granitu, ne postoji nigdje u prirodi samostalno, već samo kao dio nekog većeg lanca raspada, kao što je to lanac raspada urana. Koga zanima više informacija,ili želi da kontaktira profesora,bujrum: www.halos.comPoslije ću se pozabaviti sa godinama kojima se šicaju ateisti.U međuvremenu,možete provjeriti veliku studiju koju je radila vrhunskih stručnjaka i profesora sa MIT-a o broju ljudi na Zemlji i njihove projekcije povijesti ljudskog roda.I to studija iz pera ateista Imam je negdje u pdf-u,pa može se okačiti koga zanima.
|
|
Vrh |
|
|
Tomislav Diablo
|
Naslov: Re: Nemoguće je u raj Postano: 26 svi 2012, 23:08 |
|
|
A gle ove "vjernike" kako brane svoju vjeru, a vjerujem da je većina njih na zadnjoj ispovijedi bila prije krizme (ili nekog drugog sličnog vjerskog eventa)... Svi su ovdje internet vjernici, a kad se u nedjelju treba dići i ići na misu, onda se ta vjera izgubi. Oprostit će Bog, samo mu treba izgraditi koji kip nekog svetca (kao što su židovi izgradili zlatno tele kad je Mojsije išao po zapovjedi) ili postaviti koji križ na brdo iznad grada... Ateisti su u pravu. Nema Boga, bar ne u ovakvom obliku u kojem ga kršćanstvo prikazuje! Ne vrijedi se zamarati sa tim glupostima. No ako netko vjeruje u te gluposti unatoč svoj logici, neka vjeruje. Dok god time ne štete normalnim ljudima ne bi se trebali žaliti. No problem je kad ti "vjernici" počnu uvlačiti vjeru tamo gdje ne treba i onda poistovjećuju vjeru sa nacijom i time stvaraju sukobe tamo gdje ih ne treba biti. I kad u svrhu "zapišavanja" teritorija grade vjerske objekte umjesto nacionalnih od kojih bi možda i bilo neke koristi za očuvanje tradicije i identiteta (križeve mogu baštiniti i Bosanci katolici). Narod radi i plaća porez, a "vjernici" njihovim novcima unatoč tome što njihova vjera ne podržava gradnju kipova i sličnih simbolika Boga, grade beskorisne objekte koji ničem ne služe dok za narod i dalje nema radnih mjesta dok su bitne institucije (škole, bolnice i slično) neopremljene i u lošem stanju... E u tome je problem sa "vjernicima". Neka vjeruje svatko u što hoće, ali da oni koji ne razmišljaju kao oni i nisu vjernici ili su druge vjere ispaštaju zbog toga je neprihvatljivo. Hrvati bi se trabali ugledati na slavensku braću Čehe: Citat: Glavne religije kao postoci ukupnog stanovništva: katoličanstvo (27%), protestantizam (1%), češki husiti (1%), kao i mala židovska zajednica. Najviše stanovnika izjašnjava se kao ateisti (59%), a ostali se nisu izjasnili. Oni su budućnost ljudskog roda, a ne vjerski ekstremisti koji ga unazađuju! Zato vam ja stalno govorim da vi Hrvati u BiH morate tražiti svoj identitet odvojeno od vjere, jer će se broj ateista/agnostika sve više povećavati, a vi ako ćete vezati Hrvatstvo uz pripadnost katoličkoj crkvi ćete te ateiste tjerati u Bosanstvo i tko zna koje nacionalne grupacije koje promiču multikonfesionalnost...
_________________ [url]http://www.youtube.com/watch?v=8BhSmd5ZWkw[/url]
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Nemoguće je u raj Postano: 27 svi 2012, 10:07 |
|
|
Evo ja se upravo spremam na Misu. Ne znam odakle si, ali u Mostaru su crkve prepune. Treba nam ta nova katedrala hitno.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1098 of 2558 - 42.92%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Ateist
|
Naslov: Re: Nemoguće je u raj Postano: 27 svi 2012, 10:54 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Ateist je napisao/la: Pa biblijska priča svakako ne može biti točna. Prvi pokretač je Veliki prasak, a Zemlja je nastala prije 4.6 000 000 000 godina (život na njoj prije oko 3.8 000 000 000, čovjek prije 3.5 000 000). Znanstvenici su uspjeli dati iscrpne informacije o prošlosti planeta. Zemlja i drugi planeti Sunčevog sustava su se formirali prije 4.6 000 000 000 godina od Sunčeve maglice, mase prašine i plina oblika diska koji su zaostali nakon formiranja Sunca. Zemlja je prvobitno bila rastopljena masa, da bi se potom formirao vanjski omotač planeta (Zemljina kora) uslijed hlađenja. Istovremeno sa formiranjem kore počela se akumulirati voda u atmosferi. Mjesec je nastao ubrzo nakon toga, vjerojatno kao ishod sudara objekta veličine Marsa s masom veličine 10% mase Zemlje, poznat kao Teja. Nešto od mase se spojilo s masom Zemlje, a dio je izbačen u svemir, ali dovoljno da bi se formirao Mjesec.
Americki naučnik, Dr. Robert Gentry, otkrio je u osnovnim stijenama Zemlje ostatke radioaktivnosti koji ukazuju na skoro trenutno stvaranje naše planete. Njegovo otkriće je objavljeno u najeminentnijim evolucionističkim naučnim časopisima i predstavlja jedno od najznačajnijih naučnih otkrića u ovom stoljeću. Dr. Gentry je objavio knjigu i dvije video kasete o svojim pronalascima (koje su prevedene i sinkronizovane). Evolucionisti su kazali da je u pitanju mala misterija koju oni u ovom trenutku ne mogu da objasne, ali da ce to u skoroj budućnosti uspjeti. Prošlo je nekoliko decenija, a mala misterija stvaranja je ostala i dalje misterija, ali samo za evolucioniste. Da ne spamam 2x isti text na forumu,evo ga na temi Vjerska patetika: post310924.html?hilit=mala misterija#p310924 Ukratko-u stijenama se odvijaju procesi gde se određeni kemijski elementi raspadaju i na taj način stvaraju određeni tip “mjehurića” u stijeni.Npr, u stijenama sebčesto pronalaze milijuni atoma nestabilnog urana, koji su zajedno grupisani u mikroskopski maloj točki, i koji se raspadaju. Prilikom raspadanja, oni izbacuju male čestice na sve strane. Tako stvaraju oštećenje u čvrstoj stijeni u obliku mjehurića. Neki nestabilni elementi se raspadaju u više koraka, tako da se često pronalaze po nekoliko mjehurića koji se nalaze jedni u drugima. Ukoliko stijenu presječemo po sredini ovih mjehurića,na presjeku ćemo vidjeti koncentrične krugove.Neki nestabilni kemijski elementi se raspadaju brže, a neki sporije, ali svoje mjehuriće raspadanja mogu da ostave samo u čvrstoj stijeni. Ako je stijena tečna, kao što je to slučaj sa usijanom lavom koju spominje Ateista,onda oni ne mogu da ostave mjehuriće.Poznato je da je najveći dio naših kontinenata sačinjen od stijene koja se zove zabranjeni.url, dugo vremena nije se znalo kako je nastao granit, jer se nigdje u prirodi ne može posmatrati njegov nastanak, niti ga je ikada bilo moguće napraviti u laboratoriji. Mnogi naučnici su zato prihvatili pretpostavku da je osnovna stijena kontinenata - granit, nastao polaganim hlađenjem usijane lave tokom više milijuna godina. I mnogi ljudi kada pomisle na nastanak planete Zemlje, odmah zamišljaju usijanu planetu koja se polagano hladi tokom dugih vremenskih perioda.Međutim, jedno nedavno otkriće vezano za granit, od strane vodećeg svjetskog stručnjaka iz te oblasti (Roberta Gentry-a), iznijelo je na vidjelo jedno potpuno drugačije objašnjenje nastanka naše planete. Naime, na svim kontinentima širom svijeta, u granitu, pronađeni su mjehurovi raspadanja jednog neobičnog kemijskog elementa. To znači da je granit morao da očvrsne za najviše par minuta.Izvršena su detaljna naučna ispitivanja da bi se provjerilo ovo otkriće i prvobitni rezultati su bili potvrđeni. Tako je utvrđeno da naša planeta nije bila usijana masa tokom više miliona godina, već je nastala za veoma kratko vrijeme - maksimalno za nekoliko minuta!Ono što je učinilo ovo otkriće još nevjerovatnijim,jeste da tip polonijuma (218), koji je ostavio mjehuriće u granitu, ne postoji nigdje u prirodi samostalno, već samo kao dio nekog većeg lanca raspada, kao što je to lanac raspada urana. Koga zanima više informacija,ili želi da kontaktira profesora,bujrum: http://www.halos.comPoslije ću se pozabaviti sa godinama kojima se šicaju ateisti.U međuvremenu,možete provjeriti veliku studiju koju je radila vrhunskih stručnjaka i profesora sa MIT-a o broju ljudi na Zemlji i njihove projekcije povijesti ljudskog roda.I to studija iz pera ateista Imam je negdje u pdf-u,pa može se okačiti koga zanima. Nisu granitne stijene osnovne stijene na Zemlji, već je granit samo jedna od magmatskih stijena koje nastaju kad se magma (rastaljena stijena) hladi. Takve, magmatske stijene nastaju i danas, u mnogobrojnim magmatskim procesima pa se sigurno ne bi moglo reći da su sve nastale u tri minute. Tako da tvrdnje dr. Roberta Gentrya imaju ograničen doseg, odnosno ukazuje na jednu od mnogih nepoznanica koje do sada nisu znanstveno objašnjene ali to ne znači da ne će jer je znanstveni rad proces koji traje, a ne završeno vrijeme. Bez obzira na što postoje određene znanstvene nepoznanice njih je u pitanju teorije evolucije daleko manje od znanstvenih nepoznanica koje se pojavljuju kad se želi objasniti stvaranje na "ne-evolutivan" način.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Nemoguće je u raj Postano: 27 svi 2012, 11:21 |
|
|
Ateist je napisao/la: Tako da tvrdnje dr. Roberta Gentrya imaju ograničen doseg, odnosno ukazuje na jednu od mnogih nepoznanica koje do sada nisu znanstveno objašnjene ali to ne znači da ne će jer je znanstveni rad proces koji traje, a ne završeno vrijeme.
Kao što reče Isus-za neke i mrtvi da uskrsnu,neće vjerovati... Tvrdnje dr. Gentry-a?Dijete drago,to nisu tvrdnje,to su naučne činjenice.Metodologija naučnog rada ne priznaje autoritet bilo koga,nego činjenice! Ovo je samo kao primjer koliko je ateizam zatvorena ljuštura,koja propušta samo one nebuloze koje njima odgovaraju,bitno je samo da u tome nema tragova Boga.
|
|
Vrh |
|
|
Ateist
|
Naslov: Re: Nemoguće je u raj Postano: 27 svi 2012, 12:03 |
|
|
Da je Biblija znanstvena fantastika s elementima bajke dovoljno govori činjenica da je po njoj Zemlja starija od Sunca.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Nemoguće je u raj Postano: 27 svi 2012, 12:19 |
|
|
Ateist je napisao/la: Da je Biblija znanstvena fantastika s elementima bajke dovoljno govori činjenica da je po njoj Zemlja starija od Sunca. Prouči malo astronomiju,crveni pomak,uvijanje galaksija...pa možemo dalje razgovarati.
|
|
Vrh |
|
|
Nevista
|
Naslov: Re: Nemoguće je u raj Postano: 14 srp 2012, 18:26 |
|
|
Ateist je napisao/la: BBC je napisao/la: Ako je ateizam=inteligencija, zašto si ti toliko glup ? "A tko bratu reče: "Glupače! " bit će podvrgnut Vijeću. A tko reče: "Luđače! " bit će podvrgnut ognju paklenomu. " to znaci, ti mi nisi brat, i mogu ti rec sta hocu i necu rizikovat' raj. evo onda..cisto da probam: glupane, ludace,... mogu sta hocu sad, ako doslovno shvatam rijeci iz Biblije... Ateist je napisao/la: Pročitaj uvodnu poruku pa ćeš vidjeti da zahtjevi nisu nimalo jednostavni. Potomci Adama koji nije postojao?!
da..vece su sanse da nije nego da je postojao. a opet kakve to veze ima sa postojanjem Boga, vjere u NJega? Lebowski je napisao/la: ON TOPIC:
Zašto raj toliko podsjeća na Zemlju ili je to opisano samo radi boljeg dočaravanja ljudima? ili zasto je Bog prestavljen kao dobrocudni bradati covjek ili zasto je Isus poslan na zemlju u ljudskom tijelu..itd..Biblija je slikovito priblizavanje vjecnog zivota obicnom narodu koji nisu duboki filozofi, onako nekakv nacin kao kad djetetu kazemo: ne tamo, tamo ima baba roga. ne mogu rec raj je ovo ili ono..jer niko od nas nije dovoljno znan da moze govorit na glas o necemu sto samo On zna. najblize objasnjenje raja je zapravo vjecno stanje ljudske duse. kakav ce bit moj raj, tvoj, njihov, ovisi o stanju svijesti. to nije vrt sa vocem, potocima i cvijecem vec posve nova dimenzija u kojem nema vremena i prostora. jesmo li spremni za odlazak u to, nekako vjerujem da vec sad znamo...
_________________ "Ma nevista nam nije dobra s glavon nikako!"
|
|
Vrh |
|
|
Nevista
|
Naslov: Re: Nemoguće je u raj Postano: 14 srp 2012, 18:34 |
|
|
Ateist je napisao/la: Pa biblijska priča svakako ne može biti točna. Prvi pokretač je Veliki prasak, a Zemlja je nastala prije 4.6 000 000 000 godina (život na njoj prije oko 3.8 000 000 000, čovjek prije 3.5 000 000). Znanstvenici su uspjeli dati iscrpne informacije o prošlosti planeta. Zemlja i drugi planeti Sunčevog sustava su se formirali prije 4.6 000 000 000 godina od Sunčeve maglice, mase prašine i plina oblika diska koji su zaostali nakon formiranja Sunca. Zemlja je prvobitno bila rastopljena masa, da bi se potom formirao vanjski omotač planeta (Zemljina kora) uslijed hlađenja. Istovremeno sa formiranjem kore počela se akumulirati voda u atmosferi. Mjesec je nastao ubrzo nakon toga, vjerojatno kao ishod sudara objekta veličine Marsa s masom veličine 10% mase Zemlje, poznat kao Teja. Nešto od mase se spojilo s masom Zemlje, a dio je izbačen u svemir, ali dovoljno da bi se formirao Mjesec.
Odoh gledati Eurosong, pa ćemo nastaviti. Jadni ateisti... jedini argument za koji se kace je doslovno citanje Biblije.. Tako se ne citaju ni slikovnice cak. A jel ti palo napamet da se mozda neki period od nekoliko milijardi godina naziva jednom rijecju: dan. e kad bi se tako poceo razmisljat onda bi cijela teorija ateista dobila drugu boju.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Nemoguće je u raj Postano: 14 srp 2012, 21:23 |
|
|
Ako ćemo je tako čitati onda treba da služi samo za čitanje i zabavu.
|
|
Vrh |
|
|
Nevista
|
Naslov: Re: Nemoguće je u raj Postano: 14 srp 2012, 22:55 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Ako ćemo je tako čitati onda treba da služi samo za čitanje i zabavu. zato postoji egzegeza ( cjelokupna znanost o citanju i tumacenju Biblije ) ... tako da nije sve tako jendostavno kako se na prvi pogled cini. uzmimo samo cinjenice neke..kao npr.nacin pisanja Biblije, vrste knjizevnog stila, uvjeti i nacin tadasnjeg zivota onih koji su pisali, razlozi, politicke promjene, prilagodavanje i razlozi, stvarno znacenje fraza, recenica... itd...
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Nemoguće je u raj Postano: 15 srp 2012, 17:32 |
|
|
Nevista je napisao/la: A jel ti palo napamet da se mozda neki period od nekoliko milijardi godina naziva jednom rijecju: dan.
Ne postoji toliki period u ljudskoj povijesti.Evolucijske nebuloze.Naš svemir je veoma mlad.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 13 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|