|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 74 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
s one strane dinare
|
Naslov: Koliko spavate? Postano: 12 lip 2012, 03:05 |
|
|
Koliko u prosjeku sati dnevno spavate? Spavate li preko dana? Dopušta li vam posao da se pošteno naspavate?( mislim da većini dopušta jer vise na forumu po pola dana i noći) Dogodi li vam se da uopće ne idete spavat neku večer, već budete budni puna dva dana? I inače koliko sati sna dnevno vam je potrebno da se pošteno naspavate i odmorite? P.S. Ima li vas koji radite noćne smjene, i ako ima kako je to kada iz dana u dan noću radite, a danju spavate, tj, kada vam se "izokrenu" dan i noć?
|
|
Vrh |
|
|
Ogledalo
|
Naslov: Re: Koliko spavate? Postano: 12 lip 2012, 08:22 |
|
|
da mogu pustiti mozak na pašu,možda bi spavala i dulje :) al ovako 6-7h na 24h :(
_________________ Moja je zemlja Hercegovina http://www.youtube.com/watch?v=IJHqgegUCrc “Žena je kraljica svijeta i ropkinja želja.”
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Koliko spavate? Postano: 12 lip 2012, 08:51 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Premalo....
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Koliko spavate? Postano: 12 lip 2012, 08:57 |
|
|
spavam kad god mi se ukaže prilika. mogu spavati čudo jedno... zaspem čim se nagnem pod kutom od 45 stupnjeva, a kamoli ne pod 90... najdraže mi je zaspati nedjeljom popodne iza dobrog ručka. inače, mogu i nespavati dva dana ako treba, ali, srećom, pa ne treba..
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Koliko spavate? Postano: 12 lip 2012, 09:13 |
|
|
htio bih biti kao Medo zimi,... imam par svojih prekidača koji me obore u san,...kiša, grmljavina, fijuk vjetra, šum drveća kako se njiše, dobovanje kiše kroz oluke, spavanje u prirodi sa noćnim zvukovima...tada jednostavno uživam spavati ili kunjati.
sada sam u ritmu, poslje ručka nakon posla kunjam uz TV, a navečer najdalje do 23h, trznem se par puta u noći, lagan zečiji san, promijenim stranu, plesnem ženu po guzici i nastavim do 7h ujutro.
volim spavat, volim sanjat.
|
|
Vrh |
|
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Koliko spavate? Postano: 12 lip 2012, 09:22 |
|
|
volim spavati ljeti uz otvoren prozor, a da se vanka čuju zrikavci i ćuk. toliko volim tu malu beštiju da imam i audio zapis na mobitelu. neku večer me je počastio svojim pjevom...
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Koliko spavate? Postano: 12 lip 2012, 09:28 |
|
|
jeste ćuk je dio noćnog orkestra, ustvari on je solista i to odličan, neke i nervira, dok su žabe cjelonoćni zbor, a o crvendaću da ne pričam, on je jutarnji hit, jednostavno uljepša dan kada se budim uz njega. to sa otvorenim prozorom ljeti se podrazumjeva, na moru je to valjda uvjet da se ne kupam u znoju, ali tada sam napet ko puška zbog komaraca, one me izbiju iz cipela, noć pretvore u moru i polusan, horor.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Koliko spavate? Postano: 12 lip 2012, 09:51 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Imam prijatelja, sad smo daleko jedan od drugog, kod kojeg sam znao često zakunjati kad odem na kavu. Neka opuštena atmosfera, pa se čovjek osjećao kao doma.
Pa smo se znali izvaliti, on na jedan kauč ja u udobnoj fotelji i malo odspavamo. Kad se probudimo stavimo drugu kavu i nastavimo priču gdje smo stali.
Inače sam primjetio da mi se često prispava ako ne sjednim za laptopom. Kad sam na Internetu mogu 3 dana bez spavanja.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Koliko spavate? Postano: 12 lip 2012, 09:55 |
|
|
bumbar92 je napisao/la: jeste ćuk je dio noćnog orkestra, ustvari on je solista i to odličan, neke i nervira, dok su žabe cjelonoćni zbor, a o crvendaću da ne pričam, on je jutarnji hit, jednostavno uljepša dan kada se budim uz njega. to sa otvorenim prozorom ljeti se podrazumjeva, na moru je to valjda uvjet da se ne kupam u znoju, ali tada sam napet ko puška zbog komaraca, one me izbiju iz cipela, noć pretvore u moru i polusan, horor. meni autan i mesliđan na prozoru rješavaju problem komaraca, a imam i zaštitnu mrežicu + aparatiće na struju. kažu da je dobro i lavandu stavit na/pod prozor. i ne prati verande u mrak. čim osjete vlagu, eto ih. nije meni do mene, nisam im baš slatka, ali čovika mi pojedoše...
|
|
Vrh |
|
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Koliko spavate? Postano: 12 lip 2012, 09:56 |
|
|
BBC je napisao/la: Imam prijatelja, sad smo daleko jedan od drugog, kod kojeg sam znao često zakunjati kad odem na kavu. Neka opuštena atmosfera, pa se čovjek osjećao kao doma.
Pa smo se znali izvaliti, on na jedan kauč ja u udobnoj fotelji i malo odspavamo. Kad se probudimo stavimo drugu kavu i nastavimo priču gdje smo stali.
Inače sam primjetio da mi se često prispava ako ne sjednim za laptopom. Kad sam na Internetu mogu 3 dana bez spavanja. odmah mi slika mome i uzeira pred oči...
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Koliko spavate? Postano: 12 lip 2012, 09:57 |
|
|
BBC je napisao/la: Kad sam na Internetu mogu 3 dana bez spavanja. Mogu i ja ali, čim pokušam gledati neki online dokumentarac, bez obzira koliko me tema interesovala, zakunjam za 10 minuta tako da skoro da nema dokumentarnog filma kojeg sam odgledao a da ga nisam odgledao iz barem 2-3 pokušaja.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Koliko spavate? Postano: 12 lip 2012, 10:02 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ilirk@ je napisao/la: odmah mi slika mome i uzeira pred oči... Ne sjećam se njih. Dobra je njegova cura sa kojom je živio. "Odoh ja kod mame na kavu, da vi možete malo odspavati".
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Koliko spavate? Postano: 12 lip 2012, 10:03 |
|
|
BBC je napisao/la: Imam prijatelja, sad smo daleko jedan od drugog, kod kojeg sam znao često zakunjati kad odem na kavu. Neka opuštena atmosfera, pa se čovjek osjećao kao doma.
Inače sam primjetio da mi se često prispava ako ne sjednim za laptopom. Kad sam na Internetu mogu 3 dana bez spavanja. Ko zna šta vam je prijatelj sipao u kafu, iz samo njemu znanih pobuda Šalim se, gospodine BBC
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Koliko spavate? Postano: 12 lip 2012, 10:23 |
|
|
Slabo spavam, nemam interes za to. Stalno sam u nekom vrenju.
|
|
Vrh |
|
|
zmajček
|
Naslov: Re: Koliko spavate? Postano: 12 lip 2012, 10:37 |
|
|
Koliko god hoću i kad god hoću. Prosjek 8-9 sati.
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Koliko spavate? Postano: 12 lip 2012, 10:47 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25771 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Prosjek 7-8 sati.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Koliko spavate? Postano: 12 lip 2012, 10:52 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76737 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
8 sati dnevno, ili koliko god mi treba da se naspavam.
Trenutni posao mi daje donekle fleksibilno radno vrijeme.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Koliko spavate? Postano: 12 lip 2012, 10:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Radnim danima od 4-7 sati dnevno, vikendom 8-14 sati.
Najduži period bez sna, dvije uzastopne noći iliti 48 sati.
Najduže neprekidnuto spavanje: 23 sata (to bješe nakon onih 48 sati bez spavanja).
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Koliko spavate? Postano: 12 lip 2012, 11:04 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76737 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Ministry of Sound je napisao/la: Radnim danima od 4-7 sati dnevno, vikendom 8-14 sati.
Najduži period bez sna, dvije uzastopne noći iliti 48 sati.
Najduže neprekidnuto spavanje: 23 sata (to bješe nakon onih 48 sati bez spavanja). Dobar si. Sjećam se perioda kad sam malo spavao, ali tad sam maksimalno intenzivno radio i imao dnevne obaveze (sad imam mjesečne, pa imam više slobode i fleksibilnosti). Ako pričamo o radu, ja se nakon cca 25 neprospavanih sati počnem gasit, i ne mogu ništa radit (fizičke snage možda imam ali koncentracije više ne), tako da nema smisla osim otić spavat. Ako nije u pitanju rad nego neki drugi razlog (noćna zabava, putovanje), onda može do 35 sati, poslije toga se počnem i fizički gasit (mentalno sam mrtav nakon 25 sati ).
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Koliko spavate? Postano: 12 lip 2012, 11:08 |
|
|
Opiši kako si se osjećao nakon 47 sati. Halucinacije?
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Koliko spavate? Postano: 12 lip 2012, 11:10 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Nakon 48 sati je bilo nešto neopisivo, nekakva magla, zujanje u ušima, usporeni pokreti, osjećaj da si nekakav zombi koji tetura i jedva govori. To je čini mi se najučinkovitija tortura, u tom stanju sam bio spreman prihvatiti i Mesića za doživotnog presidenta Perecije, samo da mi dopuste da se strovalim na nekakav buđavi kauč.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Koliko spavate? Postano: 12 lip 2012, 11:11 |
|
|
Posle dve noći nespavanja imala sam utisak da imam mrenu preko mozga.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Koliko spavate? Postano: 12 lip 2012, 11:15 |
|
|
Inače sam primjetio da mi se često prispava ako ne sjednim za laptopom. Kad sam na Internetu mogu 3 dana bez spavanja. Ovdje fali nekoliko (no homo) tagova.
|
|
Vrh |
|
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Koliko spavate? Postano: 12 lip 2012, 11:26 |
|
|
Pijančio sam čini mi se od posljepodne oko 15h, cijeli dan, noć, malo ubio oko pred zoru, razbudio se, pa do sljedeće zore lump, zaspo pijan ko maca i već se predvečer opet nadigao da bi nastavio, ali srce hoće-tijelo neće. Samo sam klonuo nakon malo klope i do sutra iza podne spavao kao top. Neprekidno bdijenje moram začiniti laganom klopom i tekućinom u bilo kakvom obliku,...vino je ok, drži budnim i ludim, a za nostalgiju i mladim. Bilo je tzv. adrenalinskih nespavanja, ali kratko traju...
|
|
Vrh |
|
|
s one strane dinare
|
Naslov: Re: Koliko spavate? Postano: 12 lip 2012, 13:32 |
|
|
zmajček je napisao/la: Koliko god hoću i kad god hoću. Prosjek 8-9 sati. Lipo tebi onda. i meni je isto nekako najoptimalnije 8-9 sati dnevno, s tim da sam mnogo odmorniji kad zaspem recimo od 23h-8h nego kad zaspem od 2h- 11h.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|