HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 10 kol 2026, 13:34.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2197 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 88  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Grijesi struktura 2012. godine i Vlada Zorana Milanovića
PostPostano: 01 kol 2012, 11:28 

Na popisu više od 100 tisuća imena tvrtki, obrta, ali i građana čiji ukupni dug, nastao u 20 godina, premašuje 51 milijardu kuna nema Marka Perkovića Thompsona, kako su to pompozno najavljivali neki mediji.
Međutim, zanimljivo je kako se na listi poreznih dužnika nalazi Davor Butković, urednik "Jutarnjeg lista", novine koja je mjesecima vodila nesmiljenu hajku protiv popularnog kantautora pod optužbom da nije uredno plaćao porez.
Podsjećamo da je Butković, koji je u javnosti ostao zapamćen po lažnom interviewu sa Ivom Sanaderom, u svojiim kolumnama godinama naglašavao kako je pravi domoljub onaj tko uredno plaća porez, dok sada vidimo da je bilo riječ o običnom licemjerju, toliko svojstvenom za medijsku industrije laži.

Dakle, Butković je državi dužan gotovo milijun i pol kuna a Marka Perkovića uopće nema na popisu.

http://www.hrsvijet.net/index.php?optio ... Itemid=361

Vrh

PostPostano: 01 kol 2012, 11:42 

EKSKLUZIVNO ZA GLOBUS: PRVI ISTUP NAKON RAZGOVORA S PREMIJEROM
Tedeschi: 'Milanovićev tim nije se dobro pripremio za vlast! Očekivao sam više od ove Vlade'

http://www.zabranjeni.url/emil-tedeschi--o ... e/1044824/

Vrh

PostPostano: 01 kol 2012, 12:09 

Ilirk@ je napisao/la:
Na popisu više od 100 tisuća imena tvrtki, obrta, ali i građana čiji ukupni dug, nastao u 20 godina, premašuje 51 milijardu kuna nema Marka Perkovića Thompsona, kako su to pompozno najavljivali neki mediji.
Međutim, zanimljivo je kako se na listi poreznih dužnika nalazi Davor Butković, urednik "Jutarnjeg lista", novine koja je mjesecima vodila nesmiljenu hajku protiv popularnog kantautora pod optužbom da nije uredno plaćao porez.
Podsjećamo da je Butković, koji je u javnosti ostao zapamćen po lažnom interviewu sa Ivom Sanaderom, u svojiim kolumnama godinama naglašavao kako je pravi domoljub onaj tko uredno plaća porez, dok sada vidimo da je bilo riječ o običnom licemjerju, toliko svojstvenom za medijsku industrije laži.

Dakle, Butković je državi dužan gotovo milijun i pol kuna a Marka Perkovića uopće nema na popisu.

http://www.hrsvijet.net/index.php?optio ... Itemid=361

Ne samo neki mediji, nego upravo refromirana vladina organizacija za stvaranje "prihavtljive istine" HRT. Ta tvornica ideološkototalitarne propagande za obračun s neistomišljnicima, je napravila cijeli prilog od 3-4- minute o Thompsonu kao najvećem utajivaču poreza, a dok se govorilo usput i o drugim primjerima vrtio se Thompson sa našom zastavom.

Vrh

PostPostano: 01 kol 2012, 12:15 

a tko je radio prilog? u kojoj emisiji? da nađem na njihovom sajtu.
treba i njih tužit. bez milosti.

Vrh

PostPostano: 01 kol 2012, 12:27 

Dnevnik u pola osam, od prije 2 dana .

Vrh

PostPostano: 01 kol 2012, 12:49 

Okuraže se ljevičari kad dobiju na izborima. Znam da sam prije nekog vremena gledao u Hrvatskoj danas prilog Majerovića Stilinovića o nazadnoj Hrvatskoj gdje zadrte konzerve ne prihvaćaju gej brakove i posvajanje djece od istih. Tako pristran prilog nikad na HRT-u nisam vidio. Baš ono, liberalne talibanske pozicije i oderi.

Vrh

PostPostano: 01 kol 2012, 12:59 

točno. oni se okuraže, a desnica se svim silama trudi dokazati kako nije 'nazadna' i 'netolerantna' pa sere sama po sebi..

Vrh

PostPostano: 01 kol 2012, 13:08 

Ne razlikujete očito utajivače od dužnika. Dakle, sad je, uvjetno rečeno, lov na one koji su dužni a ne na one koji su zatajili pa im se dokazuje da imaju poreznu obvezu, pa su postali dužnici.

U praksi je cijela priča smišljena ne da se ti veliki dužnici stisnu, jer većini nemaš što stisnuti, to su propali d.o.o.-ovi i obrtnici od kojih nemaš što naplatit, nego su njima na meti sve pravne osobe koje su dužne preko 10.000 kn poreza a koje ga manje-više redovno plaćaju. A takve su gotovo sve. Ljudi su otezali s plaćanjem i vrtili te pare, a sad ih ovo stišće, da kao i za doprinose, prvo plate doprinose i porez a onda što im ostane.

Dakle, napunit će poreznici malo blagajnu, financijskom disciplinom, a poslije će se falit kako su te pare namakli od ovih velikih dužnika. Ko ih ne zna...

Eh, politika...

Vrh

PostPostano: 01 kol 2012, 13:13 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Ne ralikujete očito utajivače od dužnika. Dakle, sad je, uvjetno rečeno, lov na one koji su dužni a ne na one koji su zatajili pa im se dokazuje da imaju poreznu obvezu, pa su postali dužnici.

hebeš mi sve kad danas nije dan od gluposti na forumu. :klanjam
ne znam što vam je sridom?
kako će hrt i svi mediji znati da je proces i žalba u tijeku ako im porezna ne oda poslovnu tajnu?
dakle, to je predmet tužbe.
a jel thompson utajio, to će se već nekako dokazati. no, o tom po tom.
tekst govori o licemjerju moralizatora butkovića koji je više puta naglasio da je domoljub onaj koji plaća porez.
a o njemu mediji šute iako je on glavni hajkač uvijek bio kad su u pitanju gospodarski prijestupi.

Vrh

PostPostano: 01 kol 2012, 13:16 

Ilirk@ je napisao/la:
Ne ralikujete očito utajivače od dužnika. Dakle, sad je, uvjetno rečeno, lov na one koji su dužni a ne na one koji su zatajili pa im se dokazuje da imaju poreznu obvezu, pa su postali dužnici.

hebeš mi sve kad danas nije dan od gluposti na forumu. :klanjam
ne znam što vam je sridom?
kako će hrt i svi mediji znati da je proces i žalba u tijeku ako im porezna ne oda poslovnu tajnu?
dakle, to je predmet tužbe.
a jel thompson utajio, to će se već nekako dokazati. no, o tom po tom.
tekst govori o licemjerju moralizatora butkovića koji je više puta naglasio da je domoljub onaj koji plaća porez.
a o njemu mediji šute iako je on glavni hajkač uvijek bio kad su u pitanju gospodarski prijestupi.

Pa ko brani sad VL-u da na naslovnoj stranici vrišti kako "domoljub" Butković je dužan 00000000?

Zašto to ne koriste. Ne znam. Ne znam ni koliko je ta famozna ljevica problem, a koliko desnica koja se brani folklorom a ne konkretnim akcijama, kao što bi bila ova.

Vrh

PostPostano: 01 kol 2012, 13:19 

Uostalom, evo Indexa:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/inde ... 03912.aspx

Jutarnji list protiv Linićeve ideje da se objavi lista dužnika

A zar JL ne vrijedi kao ljevičarski?

Zar nisu vrijedili i Šprajc, Rohatinski, Mesić, Banac, Puhovski, Čičak; kao ljevičarski, bar za vas koji u svemu vidite ljevicu, a gdje su nakon dolazka famozne ljevice na vlast? Ili i za to postoji neko antihrvatsko objašnjenje.

Vrh

PostPostano: 01 kol 2012, 13:24 

Uostalom, evo Indexa:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/inde ... 03912.aspx

Jutarnji list protiv Linićeve ideje da se objavi lista dužnika

A zar JL ne vrijedi kao ljevičarski?

Zar nisu vrijedili i Šprajc, Rohatinski, Mesić, Banac, Puhovski, Čičak; kao ljevičarski, bar za vas koji u svemu vidite ljevicu, a gdje su nakon dolazka famozne ljevice na vlast? Ili i za to postoji neko antihrvatsko objašnjenje.

bogati o čemu ti pričaš?

šprajc radi posao iako je trebao biti suspendiran u najmanju ruku.
rohatinski smijenjen jer ne paše novoj vladi.
mesić nije normalan, a bio je 2x predsjednik i ne more više, a da more, bio bi opet.
banac i puhovski kao i čičak, rade ono što su radili i prije i za to primaju lovu. i ne samo za to...

o jutarnjem i butkoviću moj članak i govori, kao i indexov.

nisi danas svoj?

Vrh

PostPostano: 01 kol 2012, 13:26 

Ništa s time neće dobiti. Ne u čudnoj situaciji u kojoj je Hrvatska i razlikuje se od većine europskih država.
Pratite sad kad krenu masovni otkazi u privatnom sektoru.

Vrh

PostPostano: 01 kol 2012, 14:08 

Taj Butković ima tako debilnu facu.

Ali ima jedna bitna razlika između Butkovića i osoba poput Ante Tomića, Jergovića, Pilsela i sličnih.
Butković laže i manipulira bez one doze mržnje sa kojom rade te ostale navedene osobe.

Ovi su poput kakvih SS-ovaca na zadatku.

Vrh

PostPostano: 01 kol 2012, 14:53 

mamić je svojevremeno rekao da je butković najljepši hrvat :sega

Vrh

PostPostano: 01 kol 2012, 16:34 

Jebo majku, ona ravnateljica Porezne Uprave je luda, pukla ko kokica(doduše i njen mentor, Linić je, ali o tom po tom), zbog njenih izjava bi mogli imati problema(što s EU, što sa pravosuđem).

Da ne govorim da je cijela ova hajka koju su digli oko objave poreznih dužnika dovoljna za Eurposki sud za ljudska prava.

Inače Linić je prije objave bar mogao obaviti malo dodatnog posla i odbiti tim dužnicima ono što njima država duguje (inače ako malo proučite bolje dane podatke i usporedite dug države prema tim istima, u mnogim slučajevim dođete do toga da država duguje više njima no oni državi).

Što se pak Miranda Mrsića tiče i pregovora sa sindikatima dovoljno je vidjeti kako su ga prešli u vezi onih famoznih 3,5 i 7 % (pogledajte što je izpregovarao sa sindikatom prosvjetara). Sad će Linić tek vidjeti rupu u proračunu, a dan dolaska MMFa je tim potezima samo bliže.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 02 kol 2012, 17:10 

Ovo je već ludost, ionako je vrlo vjerojatno da će nam MMF doći , čemu odlagati situaciju , samo će biti bolnije :
http://www.vecernji.hr/vijesti/vlada-daje-najam-sve-autoceste-30-godina-tri-milijarde-eura-clanak-437813

Citat:
Vlada daje u najam sve autoceste na 30 godina za tri milijarde eura

Da ne govorimo da je i samo davanje autocesta koje je država izgradila čista ludost, protivno svakoj logici u ekonomiji.

Nadalje jedna zanimljiva odluka :
http://www.vecernji.hr/vijesti/iznimka-pravila-vlada-ostojicu-odobrila-angaziranje-pr-agencije-clanak-437971

Citat:
Iznimka od pravila: Vlada Ostojiću odobrila angažiranje PR agencije

Pretpostavljam zašto, ali mi to još vrijeme i izvori trebaju potvrditi, reči ću samo da se radi o nečemu za što onaj kriminalac George Soros izdvaja puno para.

I na kraju da svratimo do jednog manijaka u Vladi (ima ih više, ali ovaj je klinički slučaj bio i ostao), popularnog "dizača tegova".
http://www.vecernji.hr/vijesti/jovanovic-svi-redovni-studenti-moci-ce-besplatno-studirati-clanak-437945

Citat:
Jovanović: Svi redovni studenti moći će besplatno studirati

Što je zapravo ista stvar i isto pravilo koje je vrijedilo dosad a utvrdila ga je bivša Vlada, jasno tada su bili žustro protiv toga, a jedan je profesor preko svoje studentske infrastrukture i dizao bune protiv Vlade i pozivao na protest,sada ga nema nigdje pošto je član vladajuće kvazielite.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 02 kol 2012, 17:12 

Njima se žuri za gotovinu na gomili odjednom, da stvaraju narodu privid "poboljšanja" za sljedeće izbore.

Vrh

PostPostano: 02 kol 2012, 17:22 

BBC je napisao/la:
osa je napisao/la:

ja pričam o privatizaciji, ja bih je bolje odradio od tuđmana, ponavljam, samo jedna stvar"bez love nema vlasništva", i gotovo svi problemi riješeni, samo tko bi onda "privatizirao" hrvatsku....

Imaš sad škverove. Pa će otići za sitnicu, jer ništa ne vrijede. Nisu se iz Europe baš javljali da ih kupe.

Nisam vidio ovaj upis do sada BBC inače, cijela ta priča u vezi škverova je vrlo čudna, odnosno određenim ljudima nisu po Čačićevim pravilima ni trebala bankovna jamstva za akviziciju istih.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 03 kol 2012, 02:05 

"Svi studenti će moći besplatno studirati" - to je obična laž. Kažu da imaju besplatno oni od 55 ects nadalje a u godini ima 60 ects-a. Tko je tu lud. Jedan predmet najčešće nosi između 3 i 5 ects bodova. Ostaje u biiti isto kao prije. Kad prvi put upisuješ predmet imaš besplatno a kad padneš plaćaš osim ako padneš 1 predmet koji vrijedi 5 ectsa najviše. Koliko sam ja shvatio.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2012, 14:17 

hinterland je napisao/la:
"Svi studenti će moći besplatno studirati" - to je obična laž. Kažu da imaju besplatno oni od 55 ects nadalje a u godini ima 60 ects-a. Tko je tu lud. Jedan predmet najčešće nosi između 3 i 5 ects bodova. Ostaje u biiti isto kao prije. Kad prvi put upisuješ predmet imaš besplatno a kad padneš plaćaš osim ako padneš 1 predmet koji vrijedi 5 ectsa najviše. Koliko sam ja shvatio.

ne ostaje izvrsni će imati bespaltno, a što imaš više bodova manje ćeš platiti, evo upravo raspravljam sa kćerkom koliko je bitno da se od početka uhvati knjige.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2012, 14:27 

Citat:
Hrvati pesimistični - do posla lakše čak i u Grčkoj i Španjolskoj

http://www.vecernji.hr/vijesti/hrvati-pesimisticni-posla-lakse-cak-grckoj-spanjolskoj-clanak-438240

Citat:
U Državnoj upravi za spašavanje smijenjen cijeli rukovodeći kadar

http://www.vecernji.hr/vijesti/u-drzavnoj-upravi-spasavanje-smijenjen-cijeli-rukovodeci-kadar-clanak-438157

Za ovo prvo, klasični hrvatski pesimizam prisutan od početka 2000ih godina, uskopovezan sa rastom malograđanstva u RH (za Hrvate Herceg-Bosne poznatiji su pod nazivom "Pereci").

Ovo drugo je već zabrinjavajuće, prošlo je 9 mjeseci nove Vlade i najkonkretniji rezultat jest - smjena svog živog kadra kako na vrhu, tako i nižih i srednjih činovnika (jednu magistricu znanosti su stavili na portu nedavno, mislim u HEPu) . Sama količina je zapanjujuća, ali ono što je problematičnije jest što nam vrijeme otkucava, BDP sad već sigurno pada, samo je pitanje koliko (nadam se manje no što predviđaju određeni vanjski faktori).
Inače vidjet ćemo koliko će se ljudi javiti na ovaj telefon:
0800 7557
Za neupućene radi se o ovome :
http://www.vecernji.hr/vijesti/na-hdz-ov-telefon-revansizam-dva-dana-javilo-se-200-ljudi-clanak-438192

Nego da se osvrnemo tren na onu gospođu za čije sam riječi i postupke rekao da će nas kao državu koštati :
Citat:
Virovitički ured šefice Porezne nije naplatio pola milijarde kuna duga

http://www.vecernji.hr/vijesti/viroviticki-ured-sefice-porezne-nije-naplatio-pola-milijarde-kuna-duga-clanak-438244

Zanimljivo, informacija radi, što se tiče licemjerja i nesposobnosti partijskih podobnika očekivano.

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 03 kol 2012, 18:24 

Tebi nezaposlenost nije zabrinjavajuća!? Pa to je definitivno NAJVEĆI problem koji postoji, daleko veći od smjene nekih prdonja u nekoj upravnoj organizaciji.

Vrh

PostPostano: 03 kol 2012, 18:44 

Divlja svinja5 je napisao/la:
Tebi nezaposlenost nije zabrinjavajuća!? Pa to je definitivno NAJVEĆI problem koji postoji, daleko veći od smjene nekih prdonja u nekoj upravnoj organizaciji.

Ne umanjujem problem nezaposlenosti ali ističem ponašanje koje liči na ono "Alisa u zemlji čudesa" stil. Ukoliko dakle se tako ponašaju misliš da će moći riješiti ikakvu krizu ?

To moj je, moj je dom!

Vrh

PostPostano: 03 kol 2012, 18:47 

Ovaj SDP je božesačuvaj. Nakupina teških diletanata uz pokojeg sposobnog i to je to. Strava vlast...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2197 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 88  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: