|
|
Stranica: 1/3.
|
[ 70 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Sayuri
|
Naslov: Dobacivanje na ulici Postano: 02 ruj 2012, 02:04 |
|
Pridružen/a: 09 sij 2012, 03:15 Postovi: 5112 Lokacija: Mali noćni razgovori
|
Gradske vlasti u Briselu uvele su od 1. septembra kaznu u vrijednosti od 250 eura za nepristojno dobacivanje ženama na ulici.
Briselske vlasti donijele su zakon kao odgovor na video film, koji je snimila studentkinja Filmske akademije u Belgiji Sofi Peters.
U filmu je dotaknut problem sistematskih seksualnih zlostavljanja žena, sa kojim se suočavaju stanovnice Brisela na ulici.____________________ Dobacivanje i sviranje iz automobila ženama- seljakluk ili nešto ok? Ovako iz muške perspektive...mislite li da je to vrijeđa žene ili im imponira? Jeste li ikada išli dalje od pogleda i okretanja  i kakve su bile reakcije? Je li možda vama neka cura dobacivala?
_________________ Pomozite mi da vas ne ubijem!
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Dobacivanje na ulici Postano: 02 ruj 2012, 02:05 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8019 Lokacija: Banovina Usora
|
A šta kad zamnom žene laju da imam sexy guzu? Jel i njih sljeduje kazna?
Kurac i jednakopravnost...
|
|
Vrh |
|
 |
Sayuri
|
Naslov: Re: Dobacivanje na ulici Postano: 02 ruj 2012, 02:08 |
|
|
Mislim da nisam otvorila temu o bajkama.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Dobacivanje na ulici Postano: 02 ruj 2012, 02:09 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108338 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Najebati će Arapi i afrički crnci. Oni to vole raditi.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Bošnj@k
|
Naslov: Re: Dobacivanje na ulici Postano: 02 ruj 2012, 02:09 |
|
Pridružen/a: 19 kol 2012, 12:14 Postovi: 372 Lokacija: Evo me u kući
|
Treba znati kulturno dobaciti i mislim da protiv toga nisu ni žene!Diže im ego malo 
_________________ Naše ja nije nepromjenjivo. Svaki dan treba ga stvarati, i braniti, izvjesne osobine odbacivati, druge stvarati.
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Dobacivanje na ulici Postano: 02 ruj 2012, 02:10 |
|
|
Sayuri je napisao/la: Mislim da nisam otvorila temu o bajkama. Ti si žena. Nije tvoje da misliš.
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Dobacivanje na ulici Postano: 02 ruj 2012, 02:12 |
|
|
MRSHO je napisao/la: A šta kad zamnom žene laju da imam sexy guzu? Jel i njih sljeduje kazna?
Kurac i jednakopravnost... Da,da , evo ja u Vojvodini živim pa znam šta je teror od žena. U srpskohrvatsobosanskocrnogorskom jeziku za zgodnu devojku se zna reći da je dobra pička , a tako Mađarice imaju u mađarskom jeziku kad vide dobrog tipa kažu "Uu dobar kurac". E onda možete misliti šta vas od Mađarica može snaći i na koje sve načine one mogu kršiti vaša muška ljudska prava. Neizdrživo , i krajnje je vreme da država nešto učini u zaštitu muške populacije. 
_________________ O turčine za nevolju kume A ti vlaše silom pobratime
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Dobacivanje na ulici Postano: 02 ruj 2012, 02:15 |
|
|
joe enter je napisao/la: MRSHO je napisao/la: A šta kad zamnom žene laju da imam sexy guzu? Jel i njih sljeduje kazna?
Kurac i jednakopravnost... Da,da , evo ja u Vojvodini živim pa znam šta je teror od žena. U srpskohrvatsobosanskocrnogorskom jeziku za zgodnu devojku se zna reći da je dobra pička , a tako Mađarice imaju u mađarskom jeziku kad vide dobrog tipa kažu "Uu dobar kurac". E onda možete misliti šta vas od Mađarica može snaći i na koje sve načine one mogu kršiti vaša muška ljudska prava. Neizdrživo , i krajnje je vreme da država nešto učini u zaštitu muške populacije.  Suosjećam brate po mukama. I ove slovenke nemaju dlake na jeziku, koriste se najprgavijim izrazima, kao da ih je Zdravko Mamić glavom i bradom učio bontonu 
|
|
Vrh |
|
 |
Sayuri
|
Naslov: Re: Dobacivanje na ulici Postano: 02 ruj 2012, 02:15 |
|
|
MRSHO je napisao/la: Sayuri je napisao/la: Mislim da nisam otvorila temu o bajkama. Ti si žena. Nije tvoje da misliš. Auuuu 1:0 za tebe Bošnj@k je napisao/la: Treba znati kulturno dobaciti i mislim da protiv toga nisu ni žene!Diže im ego malo  Ama ne znam šta da ti kažem. Možda kad neki simpa dečkić kaže nešto onako suptilno  i sa stilom, ali rijetki su takvi. Npr neki dan kad sam slikala panoramu sa ceste iznad grada, prolazi auto i poče trubiti, izvali lik glavurdu kroz prozor i poviče.......hoće li to mlada??? 
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Dobacivanje na ulici Postano: 02 ruj 2012, 02:16 |
|
|
Sayuri je napisao/la: Npr neki dan kad sam slikala panoramu sa ceste iznad grada, prolazi auto i poče trubiti, izvali lik glavurdu kroz prozor i poviče.......hoće li to mlada???  Uzoran i primjeran građanin. CIA agenti su na sve strane i snimaju.
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Dobacivanje na ulici Postano: 02 ruj 2012, 02:20 |
|
|
Ovde ljudi znaju biti pravi gadovi prema ženama na ulici , ali sa druge strane ovo je još uvek koliko-toliko patrijahalna sredina , pa ako nešto dobaciš izlažeš se riziku da ti glavu otkinu njena braća,stričevi,momak,.....
Nek proba to neko češće da uradi npr. u Crnoj Gori , kršna Crngorka bi ga iznabadala bez problema , a posle bi zvala braću da skaču po lobanji.
|
|
Vrh |
|
 |
Sayuri
|
Naslov: Re: Dobacivanje na ulici Postano: 02 ruj 2012, 02:22 |
|
|
Problem je kad žena prolazi kraj grupice muškaraca. E onda potiču jedan drugog i odjednom postanu hrabri.
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Dobacivanje na ulici Postano: 02 ruj 2012, 02:22 |
|
|
Al fakat su neki neukusni u pm. Bio sad u šetnji pa malo navrno u jednu kavanu gdje obično zaglavim. U separeu kod šanka četvorica, zavezali pijani..., a radi jedna konobarica koja ima toliko veliku sisu da joj druga i ne treba. Kakvih sam se komentara naslušo u 10-ak minuta... pa nema tih para za koje bi ja radio u takvom okruženju (da sam žensko)...
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Dobacivanje na ulici Postano: 02 ruj 2012, 02:29 |
|
|
Sayuri je napisao/la: Problem je kad žena prolazi kraj grupice muškaraca. E onda potiču jedan drugog i odjednom postanu hrabri. Drskost muškaraca naročito sa ovih prostora ide još gore , jer znaju da dobacuju i provociraju žensko i kad je sa momkom. Tako znam za slučaj da su nju udarili a momka razvali o d batina , i to sve javno na sred ulice. Ja sam za to kažnjavanje , jer kad pomislim da to neko radi meni dragoj osobi odmah mi padne mrak na oči. Ja verujem da većina muškaraca pa i žena sa ovih prostora bi se smejala ovom zakonu , ali kao i obično oni su kratke pameti sve dok se njima to ne desi kao i u svim drugim slučajevima maltretiranja.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Dobacivanje na ulici Postano: 02 ruj 2012, 02:31 |
|
|
To je jedan od onih besmislenih zakona samo da lijepo izgleda. Na sudu jedna žena protiv nekoliko muškaraca. Čak i kad je samo jedna riječ na riječ u sudu suci se odlučuju na oslobađajuću presudu.
|
|
Vrh |
|
 |
Sayuri
|
Naslov: Re: Dobacivanje na ulici Postano: 02 ruj 2012, 02:32 |
|
|
Ali sve da se uvede ovaj zakon kako bi se sprovodio? Npr prema meni je neko bezobrazan...kao prvo ja i ne znam ko je on, kako da ga tužim? Da ga uzmem za uho i odvučem na policiju? A drugo, kako ću dokazati da je bio bezobrazan?
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Dobacivanje na ulici Postano: 02 ruj 2012, 02:35 |
|
|
Zanimljiva studija, 9 od 10 ovih sto su dobacili nesto, a cesce ne samo " di si lipoto", vec recimo "zesce" stvari su Arapi. Po ricima ove zenske, sto je testirala. Pitanje bil se Arapcine usudile tako nekoj Arapkinji, ili da doma tako rade,
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Dobacivanje na ulici Postano: 02 ruj 2012, 02:36 |
|
|
Sayuri je napisao/la: Ali sve da se uvede ovaj zakon kako bi se sprovodio? Npr prema meni je neko bezobrazan...kao prvo ja i ne znam ko je on, kako da ga tužim? Da ga uzmem za uho i odvučem na policiju? A drugo, kako ću dokazati da je bio bezobrazan? Jedna forumašica mi dala tvoju fotku, jesi ružna.
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Dobacivanje na ulici Postano: 02 ruj 2012, 02:38 |
|
|
Sayuri je napisao/la: Ali sve da se uvede ovaj zakon kako bi se sprovodio? Npr prema meni je neko bezobrazan...kao prvo ja i ne znam ko je on, kako da ga tužim? Da ga uzmem za uho i odvučem na policiju? A drugo, kako ću dokazati da je bio bezobrazan? Pa taj zakon je sigurno specifičan , jer moraš imati svedoka i prijaviti što pre da bi policija mogla reagovati i uhvatiti provokatore. Znači samo u takvim slučajevima je moguća osuda. Ali i to je dobro i dovoljno , jer taj zakon više ide kao vaspitna mera dokonim i bezobraznim muškarcima koja će u budućnosti imati rezultat da će se muškarci manje usuđivati da dobacuju i provociraju žene.
|
|
Vrh |
|
 |
Jopa
|
Naslov: Re: Dobacivanje na ulici Postano: 02 ruj 2012, 02:40 |
|
|
Dobro malo dobacivanja, ej curo dobra si i tako to.. Sada treba sve zabraniti i da se ne smijes ni okrenuti za dobrom curom. Feministkinje i njihova prava, dođe mi da povratim. Te nacije će nestati, jer naplaćat će se kazna dok ne naprave jedno dijete 
|
|
Vrh |
|
 |
Sayuri
|
Naslov: Re: Dobacivanje na ulici Postano: 02 ruj 2012, 02:40 |
|
|
BBC je napisao/la: Sayuri je napisao/la: Ali sve da se uvede ovaj zakon kako bi se sprovodio? Npr prema meni je neko bezobrazan...kao prvo ja i ne znam ko je on, kako da ga tužim? Da ga uzmem za uho i odvučem na policiju? A drugo, kako ću dokazati da je bio bezobrazan? Jedna forumašica mi dala tvoju fotku, jesi ružna. Jel ti to krivo što sam te večeras ignorisala joe enter je napisao/la: Sayuri je napisao/la: Ali sve da se uvede ovaj zakon kako bi se sprovodio? Npr prema meni je neko bezobrazan...kao prvo ja i ne znam ko je on, kako da ga tužim? Da ga uzmem za uho i odvučem na policiju? A drugo, kako ću dokazati da je bio bezobrazan? Pa taj zakon je sigurno specifičan , jer moraš imati svedoka i prijaviti što pre da bi policija mogla reagovati i uhvatiti provokatore. Znači samo u takvim slučajevima je moguća osuda. Ali i to je dobro i dovoljno , jer taj zakon više ide kao vaspitna mera dokonim i bezobraznim muškarcima koja će u budućnosti imati rezultat da će se muškarci manje usuđivati da dobacuju i provociraju žene. Ma ne znam, ali meni je to sve bezveze. Možda se više donio taj zakon kao neka zadovoljština ženama (čitaj feministkinjama) 
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Dobacivanje na ulici Postano: 02 ruj 2012, 02:42 |
|
|
Sayuri je napisao/la: BBC je napisao/la: Jedna forumašica mi dala tvoju fotku, jesi ružna.
Jel ti to krivo što sam te večeras ignorisala Ma ne, samo provjeravam jesi me stavila na ignore listu. Nemoj me tužiti efendiji.
|
|
Vrh |
|
 |
MRSHO
|
Naslov: Re: Dobacivanje na ulici Postano: 02 ruj 2012, 02:43 |
|
|
Ma to je čista simbolika od zakona.
A da treba mnoge preodgojiti, to stoji... al to se radi u obitelji, u školi itd. a ne pisanjem tiketa za prekršaje.
|
|
Vrh |
|
 |
joe enter
|
Naslov: Re: Dobacivanje na ulici Postano: 02 ruj 2012, 02:47 |
|
|
Sayuri je napisao/la: Ma ne znam, ali meni je to sve bezveze. Možda se više donio taj zakon kao neka zadovoljština ženama (čitaj feministkinjama)  Pa moguće jer zaista je to jako teško dokazivo , zato pretpostavljam da je zakon specifičan i da do usude se može doći samo sa čistim dokazima i svedocima. Meni nje bezveze , jer voleo bi da neko bude kažnjen ako se to desi nekoj ženi koja je meni bliska , jer zamisli da neko uvek ostane nekažnjen a konstantno dobacuje,blamira,navalentno seksistički prilazi ženama na ulici, ida žene trpe to jako puno vremena , a taj neki majmun se i dalje ceri i češe za jaja i niko mu ništa ne može učiniti.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Dobacivanje na ulici Postano: 02 ruj 2012, 02:49 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 21656 Lokacija: među zvijezdama
|
Ja nemam negativnih iskustava u vezi dobacivanja (nekih vulgarnih primjedbi i sl ) Mozda je to do izazovnosti i stava zenske osobe, no meni se uglavnom ljudi prijateljski obracaju.Jedna baba u tramvaju je bila najbrutalnija, cupajuci mi kosu, jer je bila ubijedjena da imam umetke u pundji.No bila je prestara, pa sam to zanemarila, i objasnila joj da nemam te vjestacke pramenove ( ili kako se vec kaze ) Muski su u principu kul.U centru kad setamo, bude poziva i na kavicu, ali lezernih.Cak i od turista  , ako pojasnim kako stici do nekog dijela ili ulice.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|