|
|
Stranica: 16/28.
|
[ 688 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Lebowski
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 15 kol 2012, 11:39 |
|
|
Govorim o onima što vise po gradu, izlaze na Jalu i u kafiće, omladini. Piju čitavo vrijeme ramazana za razliku od nekih drugih sredina gdje, uglavnom, ne piju za ramazan.
Vjerovatno one muslimanke što inače izlaze u Romu i slične kafiće tražiti sponzore poste u to vrijeme.
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 20 kol 2012, 14:14 |
|
|
Par Selo Večer međunarodnih susreta i sporta
Udruga Mladih Par Sela i Dubrava u subotu (18.kolovoza.2012.) Su organizirali Večer međunarodnih susreta i sporta obogaćenu kulturno zabavnim sadržajima na sportskom poligonu OŠ Pasci. Ova večer međunarodnog karaktera je bila posebna prilika za mještane i okolna sela tuzlanskog kraja, ponajviše zahvaljujući sugrađaninu Vladi Filipoviću, u goste su stigli članovi šibenske policije, točnije Regionalnog kluba "Internacional Police Asociation" Šibensko - Kninska koja je udružena u istoimenu Sekciju Hrvatske.
Prije nego su stigli na Par selo, gosti su obišli grad Tuzlu i nekoliko obližnjih mjesta te položili vijence na spomen obilježjima poginulim braniteljima u Domovinskom ratu na Husinu iu Breškama. Podsjetimo: IPA Šibensko Kninska: Riječ je o Regionalnom klubu, udruzi građana u koji se slobodno i dragovoljno učlanjuju djelatni i umirovljeni pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova bez razlike na rang, spol, rasu, boju, jezik ili vjeroispovijest. Svrha postojanja Regionalnog kluba je stvoriti prijateljske veze i promicati međunarodnu suradnju. Jedan takav vid suradnje je upravo i ovaj koje će Udruga Mladih Par Sela i Dubrava njegovati i nastojati unapređivati kako bi prerastao u tradicionalni. Potvrdio nam je Željko Tomić, dopredsjednik Udruge Mladih Par Sela i Dubrava koji je gostima iz Šibenika, kao i posjetiteljima tijekom svog obraćanja uputio riječi dobrodošlice i zahvale.
Zahvaljujući upravo Udruzi i njezinim vrijednim članovima, dogodilo se prvo poslijeratno masovno okupljanje građana u Par Selu, kako sugrađana, tako i dijaspore povodom održavanja prvog noćnog malonogometnog turnira. Udio u kulturno-zabavnom programu je dala folklorna sekcija Udruge mladih Par sela i Dubrava, za koju su pored koreografa Vahida Čamdžića zaduženi Danijel Barišić ii Maja Petrović, te nastup mlade i iznimno talentirane gimnastičarke (jedna od najmlađih članova) Dajane Divković. Razmijenjeni su i darovi. Darove i zahvalnice za sudjelovanje članovima Regionalnog kluba IPA Šibensko Kninska uručili su članovi Udruge Mladih Par Sela i Dubrava. Kako i priliči događaju međunarodnog karaktera, prije početka utakmice prethodilo je izvođenje Himni Republike Hrvatske i BiH, dok je početni udarac izveo gospodin Mijo Krešić.
U bespoštednom sportskom nadmetanju domaćin je ipak bio uspješniji i dobio rezultatom: Udruga mladih Par sela i Dubrava: IPA Šibensko-kninska 4:3. Strijelci za domaću ekipu: Ivan Mandušić 2, Mario Petrović i Edin Muratović, dok su za goste golove postigli: Mario malada, Dino Belakušić i Ive Grgas Gando. Po završetku kulturnosportskog programa, druženje je nastavljeno uz prigodan domjenak do kasno u noć, uz želju svih prisutnih na ovoj manifestaciji da se ovakva i slična druženja nastave i češće održavaju.
Tekst i foto: Anto Šimić Čiko
Privitak/ci: |
antosim232.JPG [ 58.15 KiB | Pogledano 5701 put/a. ]
|
antosim22.JPG [ 44.82 KiB | Pogledano 5701 put/a. ]
|
antosimic1.JPG [ 48.02 KiB | Pogledano 5701 put/a. ]
|
_________________ Sanjam da pripojim RH BiH
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 20 kol 2012, 14:50 |
|
|
Gornja Obodnica Park mira i spomen obilježje u znak sjećanja na poginule branitelje U sklopu obilježavanja svetkovine Dani Velike Gospe Breške 2012, u Mjesnoj zajednici Gornja Obodnica upriličena je svečanost otvorenja Spomen obilježja poginulim braniteljima Gornje Obodnice i Parka mira, u Dvoru. Devet Obodničana ugradilo je svoje živote u temelje domovine što je, kako kažu graditelji-Kulturna zajednica Stara Majevica, dovoljan motiv za postojanje ovakvog parka. U Župnoj crkvi u Breškama služena je misa zadušnica za poginule branitelje. Misu je služio, a potom spomen obilježje i park blagoslovio, dekan Tuzlanskog dekanata i župnik župe Breške fra Franjo Martinović uz pomoć gvardijana tuzlanskog fra Marija Divkovića i vojnog kapelana Pete pješačke brigade Oružanih snaga BiH vlč. Jakova Pavlovića. Spomenik - križ je otkrio i spomen park proglasio otvorenim Mato Mrkonjić, dopredsjednik Kulturne zajednice Stara Majevica i glavni donator. - Mi koji smo svjesni tko smo i što smo i kamo pripadamo, znamo cijeniti napore naših starih, žrtve naših očeva, braće i sestara, znamo da o tome nije dovoljno samo govoriti, nego to treba i pokazati, kazao je Mato Mrkonjić. Kako navode iz Kulturne zajednice "Stara Majevica", projekt je započet 2007. godine i tek nakon pet godina je okončan. U njegovo podizanje uloženo je oko 280.000 KM, stoga iz "Stare Majevice" izražavaju zahvalnost svim pojedincima, institucijama i drugim subjektima koji su pomogli izgradnju spomen obilježja i parka. Vrpcu su presjekli predsjednik KZ "Stara Majevica" Mirko Pavlović i predsjednik Udruge obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja HVO Soli Zvornimir Kubinek, ploču Parka mira Mato Marić, član KZ Stara Majevica, a ploču sa uklesanim imenima devetorice Obodničana, Janja Lamešić, majka poginulog branitelja Josipa Lamešića. Uz počasnu vojnu stražu vijence su položili roditelji poginulih branitelja, predstavnici Udruge obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu HVO Soli, predstavnici Kulturne zajednice "Stara Majevica", izaslanstvo HDZ BiH Soli i HDZ BiH Tuzla, Udruge Društvo Breščana i drugi.
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 20 kol 2012, 14:59 |
|
|
ManInBlack je napisao/la: U Hrvatskim naseljima okolo Tuzle planira se izgradnja 14 velikih križeva. Ilustracija: Križ u naselju Križani, istočno od grada Tuzle, memorijalni kompleks Josipovac, zemljište u vlasništvu RKC na kome se nalazi masovna grobnica postrijeljanih časnih sestara. Lokacije podizanja križeva. Mic po mic
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 20 kol 2012, 15:05 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Neka, neka, samo naprijed. Nego MiB, koje su ovo sve zastave izvješene na slici ? Bosanskohercegovačka i Hrvatska, a koje su ove druge dvije ?
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 20 kol 2012, 15:13 |
|
|
BIH, HB, 115brigada i Župna
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 20 kol 2012, 15:20 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
ManInBlack je napisao/la: BIH, HB, 115brigada i Župna Hvala
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 06 ruj 2012, 10:41 |
|
|
Ode ovaj TK i Tuzla u onu stvar.
Tražeći namirnice po policama koje su se nalazile blizu blagajne 'Bingo marketa' čuh i vidjeoh ono što odavno znam ali potajno se nadam da će ljudi u javnosti ipak zadržati za sebe. Starija gospođa se potiho okomila na blagajnicu, zato što ispod vrata nosi Križ, riječima: što će ti to pod vratom, na nebu se samo vidi mjesec i zvijezde , nema toga što ti nosiš. Blagajica koja broji preko 50g je ostala zatečena, a ova je nastavila: Ako budeš to nosila dalje, ja necu ovdje više kupovati, te se gunđajući udaljila kroz trgovinu tražeći šefa da i njemu kaže.
Tlak mi je skočio iste sec, kad ne eksplodira, ludilo me počelo hvatati, sreća u svemu da je pored mene bila osoba zbog koje nemogu praviti pizdraije, inače bi jutros osvanuo u dnevnom avazu naslov
Hrvatski nacionalista teško pretukao stariju Bošnjakinju
Imala je sreće više nego je teška, da sam kojim slučajem bio sam, promijenio bih joj trajno fizički opis, je*** joj m*** b******
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 06 ruj 2012, 14:11 |
|
|
Ne znam zašto si se suzdrzao, ja bih makar nešto poduzeo. Ne zbog kriza i ne zbog Hrvata već što je zena glupa, poslo bih je u pm ili joj se nabrojao za njenu nekulturu, ne bi mi bilo prvi put na javnom mjestu kada dodje neko bezobrazan, uglavnom su straije zene.
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 06 ruj 2012, 15:48 |
|
|
Kao što rekoh bilo sam u društvu osobe koja to ne bi mogla podnijeti, inače sam još ljut kao ris. j*** je konj staru i glupu.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 06 ruj 2012, 17:24 |
|
|
Ne znam kako je to kad ti neko dira te stvari, ali recimo često mi se dešava u trgovinama/marketima ili pri plaćanju računa da se žene samo ubace u red ispred mene ili se neprimjereno ponašaju. Prvo im kulturno spustim a ako reaguju pogrešno onda se dodatno istresem na nju.
|
|
Vrh |
|
|
Johnny Reb
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 07 ruj 2012, 00:27 |
|
|
Zbog takvih ja namjerno istaknem križ koji nosim. Stoka primitivna! Ali, imao sam i komičnih iskustava... Stojim na autobusnom stajalištu na Brčanskoj Malti i oni "divlji" prijevoznici hvataju mušterije tamo za RS, Podrinje i kalesijski kraj. Prolazi jedan pored mene i nabraja: "Međaš, Kalesija, Memići" (inače sve muslimanska mjesta) i onda vidi križ na meni i vraća se i nabraja: "Priboj, Ugljevik, Bijeljina (RS)". Kako sam se samo ismijao...
_________________ Još smo tu, još nas ima u inat svima...
|
|
Vrh |
|
|
Maksvell
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 08 ruj 2012, 21:31 |
|
|
Johnny Reb je napisao/la: Zbog takvih ja namjerno istaknem križ koji nosim. Stoka primitivna! Ali, imao sam i komičnih iskustava... Stojim na autobusnom stajalištu na Brčanskoj Malti i oni "divlji" prijevoznici hvataju mušterije tamo za RS, Podrinje i kalesijski kraj. Prolazi jedan pored mene i nabraja: "Međaš, Kalesija, Memići" (inače sve muslimanska mjesta) i onda vidi križ na meni i vraća se i nabraja: "Priboj, Ugljevik, Bijeljina (RS)". Kako sam se samo ismijao... LOL, velis da nije mogao razlikovati Kaurina katolika od Kaurina pravoslavca, odnosno kriz od krsta? Ja taj tvoj kriz ne bih fercerao ni dva posto, nego bi nastavio nabrajati "Prokosovici, Dobosnica, Teocak, Celic"...
_________________ Sandžak-Bosno, srce ponosno!
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 08 ruj 2012, 22:32 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
ManInBlack je napisao/la: Kao što rekoh bilo sam u društvu osobe koja to ne bi mogla podnijeti, inače sam još ljut kao ris. j*** je konj staru i glupu. Agovanje i begovanje. Ta gospođa ujutro na kisoku kupi "Dnevni Avaz", navečer upali Dnevnik FTV-a. Što možeš očekivati ? Avaz najprodavanije novine kod njih, FTV najgledaniji kanal. Nema promjena na horizontu.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 10 ruj 2012, 15:30 |
|
|
Citat: Zvaničnik SDP-a na zboru u Planama građanima poručio: ODJEBITE!
Jučer je u tuzlanskom naselju Plane održan zbor građana na kojem je skrenuta pažnja na nepodnošljive probleme koji muče mještane ovog naselja, od nedostatka kanalizacione i vodovodne mreže do neasfaltirane putne dionice.
Pored stotinjak građana, pojavilo se i pet osoba koje su se deklarisale kao pripadnici SDP-a, a da stvar bude zanimljivija, svih pet osoba došlo je u alkoholiziranom stanju, te su na sav glas psovali Boga i vrijeđali prisutne. Jedan od njih je bio i Sead Bećirović, otac Denisa Bećirovića, svima poznatog SDP-ovog jurišnika.
Na skup su pozvani svi politički subjekti, a odazvali su se predstavnici BOSS-a, SDA, Naše stranke i nezavisni kandidat za načelnika Tuzle Zlatko Berbić. Na skup je došao i jedan vijećnik SDP-a, ali je, kada je vidio svu ozbiljnost problematike, sjeo u auto i uz ciničan osmjeh kroz prozor, pobjegao od građana Plana.
Građanima se obratio i Hariz Bećirović zvani Hapa, član Savjeta MZ Šićki Brod ispred SDP-a, koji je sa mikrofona, na sugestiju građana, jasno izjavio: Odjebite! Naglasio je da je zbor politički skup protiv načelnika Imamovića, te je rekao da mašine za asfaltiranje dolaze rano ujutro, a ako se to ne dogodi da poziva građane da ga javno popljuju.
Jutros smo izašli na teren u Plane, gdje od obećanih mašina nema ni traga ni glasa. Kao saznajemo od mještana, u popodnevnim satim ponovo će se organizovati zbor a sa ciljem realizacije prijedloga Hariza Bećirovića – pljuvanje istog zbog izrečene laži.
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 12 ruj 2012, 17:15 |
|
|
Muslimani ILI VRAĆANJE KORIJENIMA:Citat: Turski kao fakultativni jezik u školama TK.
Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi TK, prof.dr. Nađa Avdibašić-Vukadinović susrela se jučer sa delegacijom Turskog kulturnog centra "Yunus Emre" iz Sarajeva, koju je predvodio gospodin Umit Avci. Gosti su domaćine upoznali sa projektom uvođenja Turskog jezika kao fakultativnog jezika u nastavu u osnovnim i srednjim školama, te izrazili želju da se i naš kanton uključi u njegovu realizaciju.
Uz uvođenje turskog jezika kao fakultativnog jezika u nastavu, Turski kulturni centar školama osigurava udžbenike, nastavni kadar, računalo, projektor i ostalu opremu potrebnu za izvođenje nastave. Ministrica Avdibašić-Vukadinović je istaknula da će Ministarstvo na temelju pisane inicijative za realizaciju Projekta ispitati htjenja i želje učenika i roditelja, te sukladno iskazanim interesom pružiti potporu realizaciji ovog projekta.
Inače, turski kulturni centar "Yunus Emri" osnovan je 2007. godine kao prva podružnica u Sarajevu, zatim su uslijedila otvaranja podružnica u Fojnici i Mostaru. Trenutno imaju oko tri tisuće polaznika nastave Turskog jezika u Hercegovačko-neretvanskom, Zeničko-dobojskom i Bosansko-podrinjskom kantonu. Škole koje su potpisale protokol i koje sudjeluju u projektu uspostavile su suradnju sa školama u Turskoj, a koja dalje učenicima omogućuje i nastavak školovanja i studiranja u Turskoj, koje je za studente iz naše zemlje besplatno, istaknuli su predstavnici kulturnog centra "Yunus Emri".
|
|
Vrh |
|
|
Johnny Reb
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 12 ruj 2012, 17:24 |
|
|
Pa nek uče ako žele i marsovski. Svakako nikad nisu bili načisto s vlastitim identitetom...
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 12 ruj 2012, 17:27 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Sve se to i hrvatskim novcem financira. Treba odvojiti blagajne, pa neka uče što žele.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
bik u podznaku
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 13 ruj 2012, 21:19 |
|
|
Ali zato hrvatskoga jezika ni na mapi. Ni obvezno, ni fakultativno ni nikako. Citat: Sukladno članku 201. Poslovnika o radu Skupštine Tuzlanskog kantona, zastupnik Mijo Krešić je podnio inicijativu:
Ovim iniciram da se žurno donesu izmjene i dopune dokumenta Izmjene i dopune Nastavnog plana i programa za I., II., III., IV., V., VI., VII., VIII. i IX. razred devetogodišnje osnovne škole u dijelu profila i stručne spreme nastavnika („Službene novine Tuzlanskog kantona", broj 16/10) u točki I., u dijelu koji se odnosi na bosanski, hrvatski, srpski jezik i književnost od V. do IX. razreda, te da se uz postojeću mogućnost da ovako nazvani nastavni predmet predaju osobe koje su diplomirale na „odsjeku za bosanski jezik i književnost ili odsjek za južnoslavenske jezike i književnost", to isto omogući osobama koje su diplomirale na odsjecima za hrvatski jezik i knjižvenost ili srpski jezik i književnost...
Osim što je nelogično da netko tko je diplomirao hrvatski jezik ili srpski jezik ne može predavati predmet koji se zove „bosanski, hrvatski, srpski jezik", već se to omogućuje samo osobama koje su diplomirale bosanski jezik, ovakva odredba diskriminira građane ove države koji su obrazovanje stekli u ovoj državi onemogućivši im pravo na rad u okviru svoje profesije... http://hdzbihsoli.ba/izmjene-nastavnog-plana-i-programa-zastupnicka-inicijativa.html
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 16 ruj 2012, 12:25 |
|
|
Citat: Multi(ne)etična TuzlaU preambuli Ustava BiH stoji slijedeće: “Oslanjajući se na poštovanje ljudskog dostojanstva, slobode i jednakosti, posvećeni miru, pravdi, toleranciji i pomirenju, ubijeđeni da demokratski organi vlasti i pravične procedure najbolje stvaraju miroljubive odnose unutar pluralističkog društva....“ Gdje se ovo prakticira u Tuzli? Možda na Univerzitetu u Tuzli na čelu s rektorom Enverom Halilovićem? Možda u institucijama i preduzećima općine Tuzla? Krenimo redom. Na Univerzitetu u Tuzli ne poštivaju se osnovna ljudska prava i njihove slobode, a to se prvenstveno odnosi na vjersku pripadnost. Imali smo priliku slušati mnoge političare kako govore da je Tuzla multietična i da je tolerancija jedna od značajki Tuzle. Dokazat ćemo suprotno, a u prilog tome imamo nekoliko dokumenata, a jedan od njih je kalendar za akademsku 2012/'13. godinu koji možete preuzeti OVDJE. Obratite pažnju na paragraf IV u kojem piše da postoji mogućnost početka ispita od 24.12. A svaki upućen čovjek zna da je tada Badnji dan. Također imamo dokaz što jedan zaposlenik na Univerzitetu misli o tom datumu. Veoma sramno od dotičnog “ gospodina “, a još sramnije od dekana jednog od fakulteta na kojem radi “gospodin “ koji nije ni u najmanju ruku osudio ovaj čin. Ali je na neki način osudio one koji su svoja, zakonom propisana prava htjeli uzeti. Profesori na Univerzitetu, a i svugdje drugo prvo moraju biti obrazovani, civilizirani, poznavati osnovna ljudska prava, osnovna načela demokracije, poznavati etiku i biti moralni. Ipak je Tuzla multietična, mjesto puno tolerancije. Svi hoćemo toleranciju, svi želimo svojim susjedima otići na njihovo veselje, ali kako da moji prijatelji dođu meni da proslavimo? Proslavljamo skupa, u većini slučajeva na ispitima kojih je na katolički i pravoslavni Božić bilo, na Badnje dane također, a o Uskrsu i Vaskrsu će biti priče. Hvala gospodinu Haliloviću i Džasminu na “toleranciji“. http://www.dosije.ba/index.php?option=c ... ce=message
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 16 ruj 2012, 12:28 |
|
|
Ne bih da komentarišem ali ja sam ispit i na Bajram i 31. decembra.
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 16 ruj 2012, 12:54 |
|
|
Bilo je ispita i na Božić, a o badnjaku da ne pričamo.
|
|
Vrh |
|
|
s@lko dinamita$
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 16 ruj 2012, 13:39 |
|
|
Dobro li seru ovi na facebook hercegbosni. Ima ispita na Badnjak i na zagrebačkom sveučilištu. Jebote, postajete kao Bošnjaci paranoični.
Ajde sad objavite ovo na hercegbosni na facebooku
|
|
Vrh |
|
|
ManInBlack
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 16 ruj 2012, 14:07 |
|
|
ti bi da te se promovira :)
|
|
Vrh |
|
|
Johnny Reb
|
Naslov: Re: Živjeti u TK Postano: 16 ruj 2012, 16:10 |
|
|
I sam sam imao ispita na Badnji dan, ali ja jednostavno ne odem na njih. Isto tako, u posljednje vrijeme se studenti muslimani sve više žale što se ispiti održavaju petkom, za vrijeme džuma-namaza. Ne može se svima ugoditi, ali svatko od nas ima izbor...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|