Župljani pobijedili, djedovina vraćena.
https://www.facebook.com/groups/6775219 ... 543394917/Citat:
Povratak zemlje – Istina, pravda i pobjeda
Danas je na svetoj misi svećenik Ivo pročitao dopis vezan uz povrat naše zemlje. Ovim putem, sa srcem punim ponosa i zahvalnosti, obavještavamo sve naše župljane, mještane i sve one koji su nas nesebično podržavali: USPJELI SMO! Zemlja koja je pripadala našem narodu, našoj zajednici, našoj crkvi, VRAĆENA JE! To je bio naš prvotni cilj i ispunili smo ga, unatoč svemu i svima koji su tvrdili da je borba uzaludna. Ipak, tu nećemo stati.
Zahtijevamo službeni dopis, dokument koji ćemo moći objaviti javno i transparentno, jer imamo pravo na istinu. Također, zahtijevamo da se zemljište u zemljišnim knjigama i katastru hitno vrati na ime Rimokatoličkog župnog ureda, kako bi se pravno i formalno stavila točka na manipulacije koje su nas dovele do ove sramotne situacije.
Ne možemo i nećemo zaboraviti ni kako je sve počelo.
Na samom početku ove borbe, umjesto potpore, dobili smo osudu. Pojedinci su nas blatili i ismijavali. Govorilo se da od povratka nema ništa. Da smo “završena priča”. Pisalo se, šaptalo, okretalo glave. Ali nisu znali da kad zajednica stoji složno — ništa nije završeno.
Bilo je onih koji su pokušali obeshrabriti, ušutkati, relativizirati. No, svi oni koji su svojim nečinjenjem i šutnjom stajali uz nepravdu, sada neka gledaju ovu pobjedu. Jer ovo nije pobjeda pojedinca, ovo je pobjeda istine. Pobjeda naroda. Pobjeda Boga u narodu koji nije šutio.
Posebnu zahvalnost dugujemo ljudima koji su se, bez straha i kompromisa, stavili na čelo ove borbe. Skupina koja se pokrenula, organizirala i izgurala cijelu priču do kraja, uz potporu svih župljana koji su stajali uz nas, savjetima, pomoći i prisutnošću, činili su okosnicu ove borbe: Ljubica Stjepić, Jozo Vilušić, Slavko Stjepić, Bono Kovačević, Anto Bošnjaković, Zdravko Vilušić i Mario Stjepić.
I danas poručujemo: nećemo zaboraviti tko je bio uz nas i tko nije.
Nadbiskupiji, svećeniku i svima koji su bili dužni štititi interese župe, a nisu, neka ova pobjeda bude opomena. Mi nismo protiv Crkve. Mi smo protiv nepravde i nismo vas pitali možemo li se boriti. Mi smo to dužni.
Zajednica koja zna tko je, što joj pripada i što znači dostojanstvo, nikada neće pasti.