HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 29 tra 2025, 06:07.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 33945 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 1358  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj
PostPostano: 21 ruj 2012, 15:16 

Ja bih tu ulozio prije u prosirivanje Save :zubati

Vrh

PostPostano: 21 ruj 2012, 19:16 

Citat:
Soči - Dodik s "Gaspromom" potpisao memorandum o izgradnji gasovoda kroz RS

slika

U ime "Gasproma", Memorandum je potpisao predsjednik Upravnog odbora ove kompanije Aleksej Miler, saopšteno je iz Biroa predsjednika Republike za odnose sa javnošću.

"Ovaj memorandum podrazumijeva dogovor o izgradnji gasnih elektrana koje će bitno pojačati sposobnost Republike Srpske, koja, kada se sve to uradi, može da bude jedna od najvažnijih destinacija proizvodnje električne energije u regionu", izjavio je Dodik.

Predsjednik Srpske je dodao da Srpska treba da razvije svoje kapacitete potrošnje, što podrazumijeva širenje distributivne mreže po gradovima, kao i prelazak toplana na gas kao alternativu.
Krak gasovoda "Јužni tok", kaže Dodik, u Republiku
Srpsku treba da uđe na prostoru Bijeljine, odakle će dalje ići prema Banjaluci.
Prema njegovim riječima, sada predstoji formiranje zajedničke firme, promjena prostornih planova Republike i donošenje planske dokumentacije koja će to omogućiti.

"Sve to moramo raditi u konekciji sa Srbijom odakle će se priključivati, odnosno gdje će biti dodirna tačka gasovoda sa Republikom Srpskom", pojašnjava Dodik.

Kada je riječ o vrijednosti investicije, predsjednik Srpske navodi da je to kapitalna investicija za Republiku Srpsku, te ističe da je kompanija "Gasprom" spremna da u cjelosti finansira projekat što govori o njihovoj ozbiljnosti.
"Danas smo čuli da gradnja gasovoda kreće u decembru i da bi do 2018. godine trebalo da bude završena u cjelosti", rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, gradnja gasovoda počinje iz Sočija, gdje je predviđen ulazak u Crno more, a odatle ide Bugarskoj i dalje prema Srbiji, Srpskoj.
Dodik je istakao da su ovo bili teški, ali uspješni pregovori i da ovaj projekat ima i političku podršku Ruske Federacije s obzirom na sporazum koji je prije dvije godine potpisao sa ruskim ministarstvom za energetiku.

On navodi da prioritet Srpske nije projekat koji se godinama pokušava proturiti kao važan, a odnosi se na gasifikaciju koja bi išla trasom iz Slavonskog Broda u Hrvatskoj, preko Broda i Doboja u Republici Srpskoj, te dalje ka Zenici.

"To nije naš prioritet i on neće dobiti nikakve saglasnosti Republike Srpske"", poručio je predsjednik Srpske.
On je dodao da treba odbiti bilo kakvo nastojanje da se donese zakon o gasu na nivou BiH koji bi bio usmjeren ka nekim drugim prioritetma u vezi sa Federacijom BiH, prije svega.

Potpisivanju Memoranduma, koje je obavljeno u okviru 11. Međunarodnog investicionog foruma koji se održava u Sočiju, prisustvovali su ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Željka Cvijanović i vršilac dužnosti direktora preduzeća Gas Res Slobodan Puhalac.

Memorandumom je, između ostalog, predviđena izgradnja kraka gasovoda "Јužni tok" kroz Republiku Srpsku, gasifikacija i izgradnja gasnih elektrana u Republici Srpskoj.
Ovim će se Srpska naći na trasi gasovoda koji bi u budućnosti trebalo da bude glavni snabdjevač gasom južne i zapadne Evrope.

http://lat.rtrs.tv/av/player.php?id=5970&x=0

Vrh

PostPostano: 21 ruj 2012, 19:45 

DzoniBG je napisao/la:
Jagnjeca brigada je napisao/la:
Gde je Tera? Fali nam tvrdolinijaš. :zubati

Posle onog pickanja sa Jukom, naljutila se... zvao sam je da se vrati, ali za sada bez rezultata...

Dobar lik, neverovatno vesela i pozitivna osoba uzivo...

Stvarno? Na forumu mi je davala dojam žene izgleda sličnog Ceci Ražnatović, ironične, namrgođene i vjerojatno sa dvoglavim orlom istetoviranim na ruci.

Vrh

PostPostano: 21 ruj 2012, 20:03 

NoviSeer je napisao/la:
i vjerojatno sa dvoglavim orlom istetoviranim na ruci.

Pa Džoni i nije rekao da nema tetoviranu orlušinu... :zubati

Vrh

PostPostano: 21 ruj 2012, 21:00 

NoviSeer je napisao/la:
Stvarno? Na forumu mi je davala dojam žene izgleda sličnog Ceci Ražnatović, ironične, namrgođene i vjerojatno sa dvoglavim orlom istetoviranim na ruci.

E jbt Seer, ovde si omanuo dibidus :wink

Vrh

PostPostano: 21 ruj 2012, 21:28 

Nije ništa pogriješio.

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 07:34 

Ovako politička elite ženi sinove. Veliki ulazak Dodika od 01:40, skockao se i donosi dar u nekakvoj fensi kesi?! Kačavenda od 01:30. Forumaš Vladimir Rus ulazi od 00:20. Kuler Dačić od 02:55 puši kubansku cigaru (ili debeli joint).

Citat:
U subotu, 22. septembra, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske i predsjednik Socijalističke partije , Petar Đokić, oženio je sina.

Među brojnim visokim zvanicama svadbi su prisustvovali i predsjednik RS Milorad Dodik, premijer Srbije Ivica Dačić, premijer RS Aleksandar Džombić, brojni ministri u Vladi RS, kao i direktori javnih preduzeća i ustanova.

Iako su i Dodik i Dačić poznati po tome što se na raznim veseljima rado late mikrofona, ovaj put nijedan od njih nije zapjevao.

Prvi je, kako prenose neki domaći portali, promukao od brojnih nastupa u kampanji širom RS, a drugom se navodno žurilo. Ipak, atmosfera je bila vesela, igralo se i pjevalo, a u kolu su viđene i neke od ministarki.

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 12:25 

Kako ba u Brčkom Vlasi organizuju takvu svadbu!? Jack i njegov odmetnik Bošnjo kažu da su tamo Srbi manji od makova zrna!?

VladoRus, jel ova crnka što ispred tebe ulazi tvoja?

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 15:32 

ZlatkoZG je napisao/la:
Pantagana je napisao/la:

kolko ja znam u BiH imaju samo tri nac. parka- kozara, sutjeska i una...nisam čuo za jablanicu. :confused1

:laugh To ti je forumska zajebancija

aaa kontam sad :D , nego mi palo na pamet da možda i postoji NP jablanica jer je dio općine u PP blidinje, a svojevremeno se i bilo nešto spominjalo o NP prenj, vran, čvrsnica, čabulja, pa reko šta ja znam možda je i bilo nešto od novog nacionalnog praka.

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 19:31 

Ministry of Sound je napisao/la:
Ovako politička elite ženi sinove. Veliki ulazak Dodika od 01:40, skockao se i donosi dar u nekakvoj fensi kesi?! Kačavenda od 01:30. Forumaš Vladimir Rus ulazi od 00:20. Kuler Dačić od 02:55 puši kubansku cigaru (ili debeli joint).

Citat:
U subotu, 22. septembra, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske i predsjednik Socijalističke partije , Petar Đokić, oženio je sina.

Među brojnim visokim zvanicama svadbi su prisustvovali i predsjednik RS Milorad Dodik, premijer Srbije Ivica Dačić, premijer RS Aleksandar Džombić, brojni ministri u Vladi RS, kao i direktori javnih preduzeća i ustanova.

Iako su i Dodik i Dačić poznati po tome što se na raznim veseljima rado late mikrofona, ovaj put nijedan od njih nije zapjevao.

Prvi je, kako prenose neki domaći portali, promukao od brojnih nastupa u kampanji širom RS, a drugom se navodno žurilo. Ipak, atmosfera je bila vesela, igralo se i pjevalo, a u kolu su viđene i neke od ministarki.

He-he, što je svijet mali, pa to je nevjerovatno. Oženio mi se rođo. :)

Cijela Grbavica (srpsko naselje u večinski bošnjačkom dijelu Brčkog) je tog dana bila u svečanom raspoloženju. Ima nas i tom dijelu Brčkog i mnogo smo jaki. CCCC.

P.S. Ovaj na 00:20 nisam ja, ali poznajem tog čovjeka, nije javna ličnost, tako da nisam dužan objavljivati privatne podatke u javnost, mada nevjerovatno liči na mene. :zubati

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 19:36 

MRSHO je napisao/la:
VladoRus, jel ova crnka što ispred tebe ulazi tvoja?

Nije, ali je poznajem iz viđenja.

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 21:31 

Ministry of Sound je napisao/la:

Citat:

pa zna li u ovoj sali itko plesati, pa samo se u kolu vrte...

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 21:32 

osa je napisao/la:

Eh, ne ceniš naroCko stvaralaštvo... :zubati

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 21:40 

Jagnjeca brigada je napisao/la:
osa je napisao/la:

Eh, ne ceniš naroCko stvaralaštvo... :zubati

ma cijenim, ali cijelu noć jedno te isto, pa nigdje ne vidim ijedan par da zna bilo šta plesati, malo ono u paru, pa malo priča na uho, pa desna zerka ispod pojasa(naravno sa zadnje strane), a ne cijlu noć"udri milju po fitilju"...

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 21:43 

osa je napisao/la:

A sta ima neko da zna plesati... kome to treba? :zubati

Osa, pa jel si ti bio nekad na svadbi jbt... u nasim krajevima to je uglavnom slicno...
Sta treba, neko da plese tango i valcer? :sneaky2

Ova svadba je posebna po nekim zvanicama, i broju ljudi koji je veci od uobicajnog...inace sve ostalo je klasika... narodnjaci, izbor pesmi na koje ces naleteti na 90% svadbi...

Iako te stvari ne slusam, na svadbi mi legne... ne sad neki trash, ali Miroslav Ilic moze, dobro kolce... vecina ljudi ne ni jedan plesni pokret...al to nema veze... :neznam

Udjes brate u kolo, vozis pola sata, i pola alkohola iz utrobe ispari... mene je uzicko kolo spaslo nekoliko puta, kad sam bio vec pred otkazom od maligana u glavi... :smajl010

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 21:44 

osa je napisao/la:
ma cijenim, ali cijelu noć jedno te isto, pa nigdje ne vidim ijedan par da zna bilo šta plesati, malo ono u paru, pa malo priča na uho, pa desna zerka ispod pojasa(naravno sa zadnje strane), a ne cijlu noć"udri milju po fitilju"...

Ma bilo je 100%. Nego ovo mahanje, ljubakanje i kolce su valjda najpatriJotskiji momenti pa su to turili u snimak.

Eh, to kad proveravaš dokle sme ruka da se spusti... :thumbup

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 21:50 

DzoniBG je napisao/la:
osa je napisao/la:

A sta ima neko da zna plesati... kome to treba? :zubati

Osa, pa jel si ti bio nekad na svadbi jbt... u nasim krajevima to je uglavnom slicno...
Sta treba, neko da plese tango i valcer? :sneaky2

Ova svadba je posebna po nekim zvanicama, i broju ljudi koji je veci od uobicajnog...inace sve ostalo je klasika... narodnjaci, izbor pesmi na koje ces naleteti na 90% svadbi...

Iako te stvari ne slusam, na svadbi mi legne... ne sad neki trash, ali Miroslav Ilic moze, dobro kolce... vecina ljudi ne ni jedan plesni pokret...al to nema veze... :neznam

Udjes brate u kolo, vozis pola sata, i pola alkohola iz utrobe ispari... mene je uzicko kolo spaslo nekoliko puta, kad sam bio vec pred otkazom od maligana u glavi... :smajl010

ma sve se pleše, zavisno od glazbe, pa i valcer, tango baš i ne, mislim u svadbama u mom kraju. prije nekog vremena ženio se od supruge brat, došla familija iz batajnice, kažu, prava europska svadba, a ne znaju plestai ništa osim kola, kao i ova ekipa.
pa ja sam za maturalnu zabavu morao naučiti bečki valcer i tango....

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 21:51 

.

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 22:06 

osa je napisao/la:

ma sve se pleše, zavisno od glazbe, pa i valcer, tango baš i ne, mislim u svadbama u mom kraju. prije nekog vremena ženio se od supruge brat, došla familija iz batajnice, kažu, prava europska svadba, a ne znaju plestai ništa osim kola, kao i ova ekipa.

Mitteleuropäische Kultur :tt1

Sad bez zezanja, koji ce ti kurac valcer na svadbi :confused1

Koliko smo mi beclije, toliko nam lezi i valcer... ko babi vibrator...

Tu dodje rodbina iz rodnog kraja, babe i dede, tetke i strine sa ladnim trajnama... ako pravis svadbe ovog tipa, skupi se tu svega zivog...

Ne prilici nama svima to, imamo mi nase pesme, nase igre, dal su to izvorne, tamburasi, narodna... moze i nesto onako zabavno za pocetak...

Ovo sa valcerima mi je foliranje... to za svadbu nije :kava

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 22:14 

DzoniBG je napisao/la:
osa je napisao/la:

Mitteleuropäische Kultur :tt1

Sad bez zezanja, koji ce ti kurac valcer na svadbi :confused1

Koliko smo mi beclije, toliko nam lezi i valcer... ko babi vibrator...

Tu dodje rodbina iz rodnog kraja, babe i dede, tetke i strine sa ladnim trajnama... ako pravis svadbe ovog tipa, skupi se tu svega zivog...

Ne prilici nama svima to, imamo mi nase pesme, nase igre, dal su to izvorne, tamburasi, narodna... moze i nesto onako zabavno za pocetak...

Ovo sa valcerima mi je foliranje... to za svadbu nije :kava

džoni ne pleše se valcer uz "na lijepom plavom dunavu", nego ima starih narodnih pjesama koje imaju taj ritam, kod nas se pleše i drmeš, standardno dvokorak,naravno i poneko kolce,udara se i rock, ma svadba je duga cijelu noć, ima svega....

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 22:18 

Sasvim se lijepo da plesati uz zabavnu i dalmatinsku muziku. Ta orijentalna sranja nikome ne trebaju.
Srbi zaglavili u njima pa bi sad to i drugima uvaljivali jer se ni sami ne znaju riješiti tog sranja turbo folka, narodne i kozaračkih kola.

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 22:22 

osa je napisao/la:

džoni ne pleše se valcer uz "na lijepom plavom dunavu", nego ima starih narodnih pjesama koje imaju taj ritam, kod nas se pleše i drmeš, standardno dvokorak,naravno i poneko kolce,udara se i rock, ma svadba je duga cijelu noć, ima svega....

Svako bira svoju svadbu... neko kaze sudbonosno Da pod morem ako mu dune...

Samo kazem kako mi to izgleda, ako pravis vec tradicionalnu svadbu, onda se toga drzis... moze neko da pozove prababu na techno rave party na svadbi, al nije to to... :wink

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 22:23 

Što kaže Osa, sve te 3/4 pesme mož' valcerski plesati.

Mada, posmatrano sa druge strane... i valcer je izvorno seljački ples. Isto kao što postoji gospodska verzija valcera, postoje i takva kola. Samo što kod nas više vole sve što dođe sa strane.

@BBC
Ne voliš užičko kolce, a? :zubati

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 22:28 

DzoniBG je napisao/la:
osa je napisao/la:

Svako bira svoju svadbu... neko kaze sudbonosno Da pod morem ako mu dune...

Samo kazem kako mi to izgleda, ako pravis vec tradicionalnu svadbu, onda se toga drzis... moze neko da pozove prababu na techno rave party na svadbi, al nije to to... :wink

kod nas je ovakva tradicionalna, ma poštivam ja svačije običaje, neka ljudi plešu kolo cijelu noć, samo rekoh da mi je to jednolično, nije neka zabava, ali, o okusima se ne raspravlja....

Vrh

PostPostano: 26 ruj 2012, 22:41 

BBC je napisao/la:
Sasvim se lijepo da plesati uz zabavnu i dalmatinsku muziku. Ta orijentalna sranja nikome ne trebaju.
Srbi zaglavili u njima pa bi sad to i drugima uvaljivali jer se ni sami ne znaju riješiti tog sranja turbo folka, narodne i kozaračkih kola.

Vi plesite uz dalmatinske pesmice, mi cemo uz 'armoniku... nema ljutnje... :neznam

Nije svaki narodnjak turbofolk... imas stare pesme, imamo nasa kola koja se igraju... to su sve lepi obicaji...

Sta treba, da mi svira Robby Williams na svadbi... :yawn

Nije to "seljacenje", jednostavno je red ako zoves toliko ljudi, da se malo drzis tradicije...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 33945 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ... 1358  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: iprodano, Naša Kvačica i 23 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: