Moram priznati da je ovo jedna vrlo ozbiljna ovisnost ,u to sam se uvjerio prije par mjeseci dok sam išao sa kolegom koji je ajmo reć ovisan o kockanju. Jedna od gorih ovisnosti ... Sva sreća mene to neće pogodit ,ja sam preproklet da dam lovu na kocku.
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
Od ponudjenih opcija najgore je u kladionici jer veci problem se stvara ako dobijes a ne ako izgubis. Mnoge obitelji imaju problem ali ga sakrivaju i guraju pod tepih sto je poipuno pogresan pristup!
Najveći problem sa kockanjem je činjenica da mnogi "bossovi" u birtijama nude igranje pokerica na kredit, neke meni bliske osobe su nastradale na taj način.
Sa druge strane, razumijem zašto je kockanje veliki problem u BiH, nudi nekakvu nadu (koja se doduše mjeri u promilima) bjega od neimaštine i nikakve perspektive.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
Potpuno si u pravu i o tome treba govoriti kako bi se ljudi edukovali. Jedino se moze dobiti ako se ne kocka! Na zalost kockanje sa sobom povlaci i nasilje u porodici( ekonomslo, verbalno pa i fizicko), kriminalne radnje, bedu i jos vece siromastvo( mentalno i finansijsko). I svako misli da ce prestati samo kada donese odluku ali ne ide tako...odluka bez strucne pomoci nudi male sanse.
Pridružen/a: 24 svi 2010, 20:48 Postovi: 2935 Lokacija: predvorje dzeneta
Ministry of Sound je napisao/la:
Što je gore, zijaniti 100 maraka u kladionici, kafani ili u kupleraju?
Isti kurac drugo pakovanje,ja zijano neki dan 200 eura na barbutu za 5 minuta u nekoj nasoj kafanchugi,bolje bi mi bilo da sam dao zenama da kupe gace i charape u Triumphu,taman dvije zene po par gaca i po grudnjak tachno oko 200 eura i mirna Bosna zene zadovoljne,a ovako se jos moram pravdati i imam snizeno vladanje od zenskog vijeca...
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
Sama kocka, bilo da je riječ o kladionici ili slot aparatima nebitno, je osmišljena tako da u 95 odsto slučajeva gubiš. dok u samo 5 odsto slučajeva postoji šansa za dobitak. Prevedeno jednostavnijim riječima, na 100 protraćenih KM dobiješ 5 KM, što je jednako 95 KM gubitka, tako da statistički govoreći ne da se ne isplati kockati nego treba izbjegavati tu pohlepnu pošast i treba samo igrat u slučaju rekreacije i to u smislu uplate maksimalno (dakle maksimalno, ne više od toga) 2 KM sedmično. Sve više od toga je po mom mišljenju, u startu alarm za uzbunu.
Ove rock zvijezde su živjele na heroinu i dočekale starost i relativno bogati ostali.
Na kocki najveći milijunaši spadnu na prosjački štap i time unište i obitelj i prijateljstva i svoj život. Kocka je gora od horse-a.
Moj kum je umro od heroina...retki su oni koji sa time docekaju starost...
Ne zna se sta je gore...kocka je opasnija, jer nije toliko prokuzhena u javnosti, nudi ti se na svakom mestu, pogotovo u tranzicionim zemljama, gde je to zabava za sirotinju... milioni balkanaca moraju na lecenje...
To je tako ozbiljan drzavni problem, a niko se time ne bavi, cak slabo i u medijima ima...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
Burazeru stvar dogovora ,mozes da ga useres u dva bacanja,a mozes i rekretivno da bacas recimo 10 puta za sicu,samo barbut ko igra izgubi sve jer se podize ulog cim vidis da "goris" i onda ides na "cupanje" koje obicno vodi u potpuni fijasko
_________________ Bismillahi rrahmani rrahim Kul huvallahu Ehad Allahu Samed Lem Jelid Ve Lem Juled Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad
Ljudi ovisnici o Heroinu su turbo dosadni (da sad ne idem u priču kako Boga oca pokradoše i rodbini i tuđincima da financiraju tu skupu stvar). Malo prije rata jedna ženska me 2 sata gnjavila u gradu i pratila iz kafića u kafić da joj dam malo Heroina. Kriza je jaka uhvatila.
Ne znam zašto je pomislila da bih ja uopće mogao toga imati, nikad u životu ni probao. Valjda me viđala u društvu sa onim ovisnicima, nisam nikad htio bježati od njih.
Ženska nije zatvarala usta, slaže priče, pa priča pa priča, nikad prestati.
DzoniBG je napisao/la:
lider30 je napisao/la:
Ove rock zvijezde su živjele na heroinu i dočekale starost i relativno bogati ostali.
Na kocki najveći milijunaši spadnu na prosjački štap i time unište i obitelj i prijateljstva i svoj život. Kocka je gora od horse-a.
Moj kum je umro od heroina...retki su oni koji sa time docekaju starost...
Ne zna se sta je gore...kocka je opasnija, jer nije toliko prokuzhena u javnosti, nudi ti se na svakom mestu, pogotovo u tranzicionim zemljama, gde je to zabava za sirotinju... milioni balkanaca moraju na lecenje...
To je tako ozbiljan drzavni problem, a niko se time ne bavi, cak slabo i u medijima ima...
Meni se dobar haver isto overio 2006-e horkanom, a kakav momak je bio steta,valjda uzeo previse a bio na heptanonima dugo i srce stalo...jebem ti horu i ko ga izmisli kakvi ljudi odoshe radi tih govana...
Burazeru stvar dogovora ,mozes da ga useres u dva bacanja,a mozes i rekretivno da bacas recimo 10 puta za sicu,samo barbut ko igra izgubi sve jer se podize ulog cim vidis da "goris" i onda ides na "cupanje" koje obicno vodi u potpuni fijasko
Znaci u principu nema limita, mozes bez cipela da ostanes...
Nema tu pobednika, mozes jednog dana da se useres od para, ali ces se vratiti misleci da te je krenulo, i sacekace te neko govance koga kenja ko blesavog...
Ma isto ko rulet...ista psihologija...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.