|
|
Stranica: 6/10.
|
[ 244 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Metemma
|
Naslov: Re: Vrginmost protiv Gvozda, Srbi ih poklapaju, Zagreb šuti! Postano: 30 lis 2012, 23:25 |
|
|
osa je napisao/la: ne znam za ranije vrijeme, jer ga možemo tumačiti po povjesnim izvorima, ali ovaj zadnji rat je pokazao da sporazum sa srbima u hrvatskoj nije bio moguć, ima jedna rečenica koju je izrekao svetozar pribićević, nakon što se razičarao u beogradsku kamarilu"svaki put kad su srbi iz hrvatske radili za račun beograda, teško su stradali...". u čemu je bio problem podržati hrvatski narod i ostale građane hrvatske 1990. godine i odjebati slobu i ekipu iz beograda, ako si već želio živjeti u miru s većinskim narodom u hrvatskoj... Ak ti bokca, kak se s nekim dogovorit kad taj neko neće da uradi ono što mu kažeš...
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
 |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Vrginmost protiv Gvozda, Srbi ih poklapaju, Zagreb šuti! Postano: 30 lis 2012, 23:30 |
|
|
Metemma je napisao/la: To i jeste problem odnosa Srba i Hrvata u Hrvatskoj već par vijekova - nikad vam nije palo na pamet dogovorit se s tim ljudima pošteno, uvijek se čekala prilika da se pobiju ili protjeraju.
Paranoidna šizofrenija?
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
 |
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Vrginmost protiv Gvozda, Srbi ih poklapaju, Zagreb šuti! Postano: 30 lis 2012, 23:36 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2012, 19:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
|
osa je napisao/la: ne znam za ranije vrijeme, jer ga možemo tumačiti po povjesnim izvorima, ali ovaj zadnji rat je pokazao da sporazum sa srbima u hrvatskoj nije bio moguć, ima jedna rečenica koju je izrekao svetozar pribićević, nakon što se razičarao u beogradsku kamarilu"svaki put kad su srbi iz hrvatske radili za račun beograda, teško su stradali...". u čemu je bio problem podržati hrvatski narod i ostale građane hrvatske 1990. godine i odjebati slobu i ekipu iz beograda, ako si već želio živjeti u miru s većinskim narodom u hrvatskoj... Pošto si iz Siska ,tada dobro znaš da su Srbi s Banije i Korduna bili najpovezaniji s Hrvatskom ,sa Zagrebom, ban Jelačić i te priče, zašto su promijenili stav ,mislim da ne trebam objašnjavat. Nije ni Beograd sve kriv , Hrvati će morat prihvatiti da su velikim dijelom i sami odgovorni što su Srbi zazirali od neovisne Hrvatske , Beograd je naivne Srbe izigrao i odveo u propast međurim on nije kriv za odnose u lokalu.
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Vrginmost protiv Gvozda, Srbi ih poklapaju, Zagreb šuti! Postano: 30 lis 2012, 23:52 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Metemma je napisao/la: To i jeste problem odnosa Srba i Hrvata u Hrvatskoj već par vijekova - nikad vam nije palo na pamet dogovorit se s tim ljudima pošteno, uvijek se čekala prilika da se pobiju ili protjeraju.
Paranoidna šizofrenija? Prepoznavanje 30 do 64 slova poslaganih u knjige istorije tačnije. Šizofrenija je podijeljena ličnost, kakve to veze ima? Paranoja? Da baš... ja tu serem dok se Srbima u Hrvatskoj poslednjih 100 godina ništa nije desilo loše... nismo ih mi ubijali ni protjerivali... osim u samoobrani... jama sama opalila...
|
|
Vrh |
|
 |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Vrginmost protiv Gvozda, Srbi ih poklapaju, Zagreb šuti! Postano: 31 lis 2012, 00:08 |
|
|
Metemma je napisao/la: Paranoja? Da baš... ja tu serem dok se Srbima u Hrvatskoj poslednjih 100 godina ništa nije desilo loše... nismo ih mi ubijali ni protjerivali... osim u samoobrani... jama sama opalila... Desilo se samo jednom, i to od strane pokreta kojeg većina hrvatskog naroda nije podržavala. Zato je zlonamjerno tvrditi da se uvijek čekala prilika.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Vrginmost protiv Gvozda, Srbi ih poklapaju, Zagreb šuti! Postano: 31 lis 2012, 00:26 |
|
|
Pročitaj malo koliko je sklonosti bilo recimo za priznavanje prava Srbima kroz poslednjih par vijekova, a koliko loženja na "hrvatsku političku naciju".
|
|
Vrh |
|
 |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Vrginmost protiv Gvozda, Srbi ih poklapaju, Zagreb šuti! Postano: 31 lis 2012, 00:35 |
|
|
Kad su Srbima bila zajamčena ta prava (1630.), hrvatski feudalci su se tome protivili, ne zato što su bili srbofobi, nego nisu htjeli da njihova zemlja pripadne ljudima koji neće imati kmetski status. To se odnosilo i na katoličke, hrvatske doseljenike. Kasnije nije bilo nekih problema, možda jedino što su Srbi podržavali Khuena i Talijane, neki se protivi ukidanju Vojne krajine. Problemi počinju s ujedinjenjem. Ali nekad nikome nije padalo na pamet da se itko protjera ili pobije.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
 |
mirv
|
Naslov: Re: Vrginmost protiv Gvozda, Srbi ih poklapaju, Zagreb šuti! Postano: 31 lis 2012, 00:37 |
|
|
Metemma je napisao/la: Pročitaj malo koliko je sklonosti bilo recimo za priznavanje prava Srbima kroz poslednjih par vijekova, a koliko loženja na "hrvatsku političku naciju". Koja prava? Predci tih ljudi su došli kao udarne grupe turskog okupatora zadužene za provedbu taktike spaljene zemlje, zatim su se nakon slabljenja Turske poslije bitke kod Siska prodali Habsburgovcima pa su malo služili njih ili Turke, ovisno o materijalnoj koristi, nakon toga su bili zadrti pristaše nesjedinjenja Dalmacije s Hrvatskom u primorskim krajevima i žestoki zagovornici Khuena Hedervarija u Slavoniji u namjeri da zatre Hrvate, prijetili su Hrvatima istrjebljenjem u onom članku Srbi i Hrvati iz 1902. a kad je uspostavljena Kraljevina Jugoslavija Hrvatska je izbrisana s zemljovida prvi puta u povijesti i krenulo se sa zatiranjem Hrvata biološki i ideološki te s kolonizacijom i pljačkom hrvatskog novca u lopovskom gospodarskom sustavu. Ubijen je i Stjepan Radić kao kap koja je prelila čašu. Onda su osnovane Ustaše. Nevjerojatno strpljenje Hrvata, 150 godina terora do nečeg takvog. Graniči s ludošću. Kakva, dakle, prava zaslužuju ti Srbi po tebi? Autonomiju? Pohvalnicu? Spomenik u središtu Zagreba? Ispriku što su potrošili puno vremena na teror a moglo je puno brže da su Hrvati pognuli glavu?
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Vrginmost protiv Gvozda, Srbi ih poklapaju, Zagreb šuti! Postano: 31 lis 2012, 00:43 |
|
|
mirv je napisao/la: Onda su osnovane Ustaše. Nevjerojatno strpljenje Hrvata, 150 godina terora do nečeg takvog. Graniči s ludošću.
Neki manje merhametli narod bi to potrpao u jame tri vijeka ranije. Čitajte malo svoju istoriju.
|
|
Vrh |
|
 |
//AMG
|
Naslov: Re: Vrginmost protiv Gvozda, Srbi ih poklapaju, Zagreb šuti! Postano: 31 lis 2012, 00:46 |
|
|
mirv je napisao/la: Metemma je napisao/la: Pročitaj malo koliko je sklonosti bilo recimo za priznavanje prava Srbima kroz poslednjih par vijekova, a koliko loženja na "hrvatsku političku naciju". Koja prava? Predci tih ljudi su došli kao udarne grupe turskog okupatora zadužene za provedbu taktike spaljene zemlje, zatim su se nakon slabljenja Turske poslije bitke kod Siska prodali Habsburgovcima pa su malo služili njih ili Turke, ovisno o materijalnoj koristi, nakon toga su bili zadrti pristaše nesjedinjenja Dalmacije s Hrvatskom u primorskim krajevima i žestoki zagovornici Khuena Hedervarija u Slavoniji u namjeri da zatre Hrvate, prijetili su Hrvatima istrjebljenjem u onom članku Srbi i Hrvati iz 1902. a kad je uspostavljena Kraljevina Jugoslavija Hrvatska je izbrisana s zemljovida prvi puta u povijesti i krenulo se sa zatiranjem Hrvata biološki i ideološki te s kolonizacijom i pljačkom hrvatskog novca u lopovskom gospodarskom sustavu. Ubijen je i Stjepan Radić kao kap koja je prelila čašu. Onda su osnovane Ustaše. Nevjerojatno strpljenje Hrvata, 150 godina terora do nečeg takvog. Graniči s ludošću. Kakva, dakle, prava zaslužuju ti Srbi po tebi? Autonomiju? Pohvalnicu? Spomenik u središtu Zagreba? Ispriku što su potrošili puno vremena na teror a moglo je puno brže da su Hrvati pognuli glavu?  Sve si rekao. Nakon godina njihovog terora čudno im što su Ustaše radile.
|
|
Vrh |
|
 |
mirv
|
Naslov: Re: Vrginmost protiv Gvozda, Srbi ih poklapaju, Zagreb šuti! Postano: 31 lis 2012, 00:46 |
|
|
Metemma je napisao/la: mirv je napisao/la: Onda su osnovane Ustaše. Nevjerojatno strpljenje Hrvata, 150 godina terora do nečeg takvog. Graniči s ludošću.
Neki manje merhametli narod bi to potrpao u jame tri vijeka ranije. Čitajte malo svoju istoriju. Daj nam pojasni što to nismo pročitali? Ne budi lenj bre, naši smo, ovde smo svi mi došli da naučimo našu zaboravljenu istoriju na ovijem sajber dunjaluku. U par rečenica, nemoj da te mrzi.
|
|
Vrh |
|
 |
mirv
|
Naslov: Re: Vrginmost protiv Gvozda, Srbi ih poklapaju, Zagreb šuti! Postano: 31 lis 2012, 00:47 |
|
|
//AMG je napisao/la: [  Sve si rekao. Nakon godina njihovog terora čudno im što su Ustaše radile. Još sam propustio spomenuti više od pola. Teško je to sve nabrojati, ovo je samo okvirno, bez zajebancije.
|
|
Vrh |
|
 |
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Vrginmost protiv Gvozda, Srbi ih poklapaju, Zagreb šuti! Postano: 31 lis 2012, 00:50 |
|
|
mirv je napisao/la: Koja prava? Predci tih ljudi su došli kao udarne grupe turskog okupatora zadužene za provedbu taktike spaljene zemlje, zatim su se nakon slabljenja Turske poslije bitke kod Siska prodali Habsburgovcima pa su malo služili njih ili Turke, ovisno o materijalnoj koristi, nakon toga su bili zadrti pristaše nesjedinjenja Dalmacije s Hrvatskom u primorskim krajevima i žestoki zagovornici Khuena Hedervarija u Slavoniji u namjeri da zatre Hrvate, prijetili su Hrvatima istrjebljenjem u onom članku Srbi i Hrvati iz 1902. a kad je uspostavljena Kraljevina Jugoslavija Hrvatska je izbrisana s zemljovida prvi puta u povijesti i krenulo se sa zatiranjem Hrvata biološki i ideološki te s kolonizacijom i pljačkom hrvatskog novca u lopovskom gospodarskom sustavu. Ubijen je i Stjepan Radić kao kap koja je prelila čašu.
Onda su osnovane Ustaše. Nevjerojatno strpljenje Hrvata, 150 godina terora do nečeg takvog. Graniči s ludošću.
Kakva, dakle, prava zaslužuju ti Srbi po tebi? Autonomiju? Pohvalnicu? Spomenik u središtu Zagreba? Ispriku što su potrošili puno vremena na teror a moglo je puno brže da su Hrvati pognuli glavu?
To je mađarsko maslo , njima je odgovarao srpsko-hrvatski jaz ("zavadi pa vladaj") da bi mogli iskorištavati te prostore ,upravo onako kako Matoš opisivao. Mađari su u Bačkoj slali žandare Hrvate u srpska sela i obrnuto sa željom za incidentima koji su se i dogodili ,u dva slučaja sa smrtnim posljedicama. I to treba sagledati u cijelokupnoj situaciji , potezi su se vukli u Pešti i dobrim dijelom su napravili razdor ali većina nije popušila. A.G. Matoš je bio hrvatski nacionalist ali je bio dobar sa Srbima , nešto što je danas teško zamisliti.
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: Vrginmost protiv Gvozda, Srbi ih poklapaju, Zagreb šuti! Postano: 31 lis 2012, 00:51 |
|
|
osa je napisao/la: nema potrebe za bilo kakvim pretjeranim oprezom, srpsko pitanje u hrvatskoj više ne postoji, riješeno je za vijeke vijekova. Slažem se za pretjerani oprez. Ja sam se samo raspisao jer su neki rekli da nema potrebe za nikakvim oprezom. To mi je blesavo. osa je napisao/la: i naravno u svakoj normalnoj državi ne postoji ništa iznad ustava i zakona Jadna nam majka ako nam jednog dana u državi neće postojati ništa iznad ustava i zakona. "Nije sve što je po zakonu moralno". "U najgoroj državi ima najviše zakona". Dvije rimske poslovice. Demokracija i slobodno društvo koje se temelji na ustavu i zakonu treba nadogradnju. Moralnog pojedinca. Bez toga se ta tvoja ustavna i zakonita država lako pretvara u pakao. I Eichmann je postupao po zakonu. Ako većina ljudi želi kršiti zakon nema tih zakona koji će ih obuzdati i napraviti normalnu državu i zajednicu. Zamisli da 3 milijuna ljudi sutra ode u dućan i nešto ukrade. I tako slijedeći dan. I slijedeći. Koliko misliš da bi ih policija mogla pohvatati. Svi mi smo u prilici ukrasti nešto iz dućana pri jako malom riziku da budemo otkriveni. Ali društvo funkcionira jer većina to ne radi. Društvo ne može funkcionirati ako velika većina pojedinaca nije moralna i poštena. “Our Constitution was made only for a moral and religious people. It is wholly inadequate to the government of any other.” John Adams osa je napisao/la: to što ljudi u gvozdu mijenjaju ime općini(u principu ne mjenjaju nego vraćaju), njihovo je pravo, kao što je pravo neke druge vlasti u budućnosti da to ponovo učini, jedino tako, nikako drukčije, ako želimo biti vjerodostojni...
Obojca samo se složili da nije samo stvar u imenu općine. Ja ističem da se to treba imati na umu. osa je napisao/la: što se tiče tvojih stavova i izmješanosti naroda, ako ti se da tražiti proguglaj moje postove vezane za takve teme, vidjet ćeš da su identični, u ovim krajevima multietničnost nije prednost nego prokletstvo Evo vidiš da se slažemo oko puno stvari. Zaista ne znam šta ti je trebao onakav nastup. Ajmo razgovarat kao ljudi. Dvije glave su pametnije od jedne. Metemma je napisao/la: To i jeste problem odnosa Srba i Hrvata u Hrvatskoj već par vijekova - nikad vam nije palo na pamet dogovorit se s tim ljudima pošteno, uvijek se čekala prilika da se pobiju ili protjeraju.
Nema rješenja do protjerivanja.
Garnirano prijetnjama ćerci i unuci.
Mitteleuropski.
Sa sve negiranjem zločina iz drugog svjetskog rata. Na ovo se neću udostojati odgovoriti. Bezgrešni nebeski srpski narod mio poput janjeta bez ijedne mrlje i mane naspram krvožednih i genocidnih "satana" od Hrvata. Zbilja?
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
 |
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Vrginmost protiv Gvozda, Srbi ih poklapaju, Zagreb šuti! Postano: 31 lis 2012, 00:54 |
|
|
//AMG je napisao/la:  Sve si rekao. Nakon godina njihovog terora čudno im što su Ustaše radile. Pa Mađari su bili još gori ,šta onda nisu išli Mađare trijebit također?
|
|
Vrh |
|
 |
mirv
|
Naslov: Re: Vrginmost protiv Gvozda, Srbi ih poklapaju, Zagreb šuti! Postano: 31 lis 2012, 00:54 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: To je mađarsko maslo , njima je odgovarao srpsko-hrvatski jaz ("zavadi pa vladaj") da bi mogli iskorištavati te prostore ,upravo onako kako Matoš opisivao. Mađari su u Bačkoj slali žandare Hrvate u srpska sela i obrnuto sa željom za incidentima koji su se i dogodili ,u dva slučaja sa smrtnim posljedicama. I to treba sagledati u cijelokupnoj situaciji , potezi su se vukli u Pešti i dobrim dijelom su napravili razdor ali većina nije popušila. A.G. Matoš je bio hrvatski nacionalist ali je bio dobar sa Srbima , nešto što je danas teško zamisliti.
Znači da nije bilo Mađara Hrvati i Srbi bi bili u sjajnim odnosima? Oni su krivi za sve probleme?
|
|
Vrh |
|
 |
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Vrginmost protiv Gvozda, Srbi ih poklapaju, Zagreb šuti! Postano: 31 lis 2012, 00:59 |
|
|
mirv je napisao/la: Znači da nije bilo Mađara Hrvati i Srbi bi bili u sjajnim odnosima? Oni su krivi za sve probleme? Pa sigurno nisu za sve krivi ,ali ako već to koristiš kao argument bilo bi lijepo da navedeš i kontekst vremena u kojem su se te stvari događale.
|
|
Vrh |
|
 |
mirv
|
Naslov: Re: Vrginmost protiv Gvozda, Srbi ih poklapaju, Zagreb šuti! Postano: 31 lis 2012, 01:03 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: mirv je napisao/la: Znači da nije bilo Mađara Hrvati i Srbi bi bili u sjajnim odnosima? Oni su krivi za sve probleme? Pa sigurno nisu za sve krivi ,ali ako već to koristiš kao argument bilo bi lijepo da navedeš i kontekst vremena u kojem su se te stvari događale. Svakako. Kontekst je da Srbi smatraju da su Hrvati obične pičketine koje su pušile kurac Austrijancima i Turcima dok su se Srbi hrabro borili i smlavili Turke goloruki a sad nakon veličanstvene pobjede treba odkatoličiti te vatikanski zavedene Srbe i vratiti ih u stado te obnoviti dušanovo carstvo. Da se to olakša najbolje je razjediniti Hrvate na sve načine pa tako i politički. To je podpuno točan kontekst u kojem se to sve odvijalo. Pravo vrijeme za udar svim sredstvima, bar su tako ondašnji Srbi mislili.
|
|
Vrh |
|
 |
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Vrginmost protiv Gvozda, Srbi ih poklapaju, Zagreb šuti! Postano: 31 lis 2012, 01:23 |
|
|
mirv je napisao/la: Nije to bitno. Bitno je da sam te pitao kakva prava bi ti za sve one zasluge dao Srbima a ti si počeo o nečemu sasvim drugom, i misliš li da su Hrvati dužni prihvatiti srpske nazive bilo čega ili i Srbi i Hrvati imaju svoje nazivlje neovisno jedni od drugih i trebaju imati u najmanju ruku dvojezične table? Imaju ih i Talijani u Istri, valjda i Mađari u Baranji. Vrginmost nije srpski naziv nego se tako mjesto zove od osnutka ,uostalom vraćanje naziva je naređeno iz Zagreba. Misliš li fakat da neko vijeće ,makar radilo i po zakonu može tako nešto ZAISTA odlučit... Nek bude Vrginmost/Gvozd , tako će vjerovatno i ispast.
|
|
Vrh |
|
 |
mirv
|
Naslov: Re: Vrginmost protiv Gvozda, Srbi ih poklapaju, Zagreb šuti! Postano: 31 lis 2012, 01:30 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Vrginmost nije srpski naziv nego se tako mjesto zove od osnutka ,uostalom vraćanje naziva je naređeno iz Zagreba. Misliš li fakat da neko vijeće ,makar radilo i po zakonu može tako nešto ZAISTA odlučit...
Nek bude Vrginmost/Gvozd , tako će vjerovatno i ispast.
Ja mislim da uopće nije bitno što vi ili bilo tko drugi želi jer ovo je Hrvatska i ako nam se svidi možemo zvati bilo što onako kako mi hoćemo. U isto vrijeme i svi drugi imaju pravo te iste stvari zvati kako oni hoće, nevezano za nas. Dakle, ako vi hoćete zvati Hrvatsku Kroacija to je vaše pravo, ali ne možete vi nametati svoje ime Hrvatima. Kao što Grci nisu bili dužni zvati sva ona makedonska sela u Grčkoj kao Makedonci i kao što Hrvati ne zovu Slavonski Brod Marsonija tako nismo dužni zvati Vrginmost Vrginmost nego bilo kojim imenom koje nam se svidi. Svakom njegovo, svakom njegova tabla. Mislim da je to pošteno. A nadam se da ćeš mi odgovoriti i na ono o srpskim zaslugama. Netko tko je zahtijevao da se prostor tzv RSK još 1940., prije NDH i Ustaša, odcijepi od Banovine Hrvatske u "Vidovdanskoj deklaraciji dalmatinskih Srba" sigurno ima bar neke zasluge za Hrvate? Mislim, nije to malo!
|
|
Vrh |
|
 |
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Vrginmost protiv Gvozda, Srbi ih poklapaju, Zagreb šuti! Postano: 31 lis 2012, 01:33 |
|
|
mirv je napisao/la: A nadam se da ćeš mi odgovoriti i na ono o srpskim zaslugama. Netko tko je zahtijevao da se prostor tzv RSK još 1940., prije NDH i Ustaša, odcijepi od Banovine Hrvatske u "Vidovdanskoj deklaraciji dalmatinskih Srba" sigurno ima bar neke zasluge za Hrvate? Mislim, nije to malo! Pa ne čudim se , *dalmoši se nisu nikad smatrali dijelom Hrvatske. *Dalmoši - mislim na lokalne Srbe dakako
|
|
Vrh |
|
 |
mirv
|
Naslov: Re: Vrginmost protiv Gvozda, Srbi ih poklapaju, Zagreb šuti! Postano: 31 lis 2012, 01:35 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: mirv je napisao/la: A nadam se da ćeš mi odgovoriti i na ono o srpskim zaslugama. Netko tko je zahtijevao da se prostor tzv RSK još 1940., prije NDH i Ustaša, odcijepi od Banovine Hrvatske u "Vidovdanskoj deklaraciji dalmatinskih Srba" sigurno ima bar neke zasluge za Hrvate? Mislim, nije to malo! Pa ne čudim se , dalmoši se nisu nikad smatrali dijelom Hrvatske. Koji to Dalmoši? Oni u Biogradu ili neki drugi?
|
|
Vrh |
|
 |
mirv
|
Naslov: Re: Vrginmost protiv Gvozda, Srbi ih poklapaju, Zagreb šuti! Postano: 31 lis 2012, 01:38 |
|
|
Dobro, znači nikada se nisu smatrali dijelom Hrvatske a ti si spomenuo da bi se mi trebali s njima dogovarati o posebnim pravima, da se na to trebalo misliti. Dakle, to što oni nikada nisu željeli Hrvatsku je povod da im se daju prava i povlastice ili sam ja to krivo shvatio?
|
|
Vrh |
|
 |
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Vrginmost protiv Gvozda, Srbi ih poklapaju, Zagreb šuti! Postano: 31 lis 2012, 01:44 |
|
|
mirv je napisao/la: Dobro, znači nikada se nisu smatrali dijelom Hrvatske a ti si spomenuo da bi se mi trebali s njima dogovarati o posebnim pravima, da se na to trebalo misliti. Dakle, to što oni nikada nisu željeli Hrvatsku je povod da im se daju prava i povlastice ili sam ja to krivo shvatio? Pa nisu oni jedini Srbi ,ima i drugih Srba koji bili pozitivno opredijeljeni za Hrvatsku , tebi uopće nije jasno da mi nemamo nikakve odgovornosti prema ponašanju beogradske oligarhije u Kraljevini , pa jesmo li se mi išta pitali, dali smo mi uveli Hrvatsku u Jugoslaviju? Kriviš krive ljude , uostalom ,nisi mi odgovorio na pitanje zašto nema ni blizu mržnje prema Mađarima koji su prema vama bili gori nego u najcrnjoj diktaturi u Kraljevini Jugoslaviji ,u čemu je razlika ,kada Hrvate tlači Mađar iz Pešte ili Srbin iz Beograda?
|
|
Vrh |
|
 |
mirv
|
Naslov: Re: Vrginmost protiv Gvozda, Srbi ih poklapaju, Zagreb šuti! Postano: 31 lis 2012, 01:55 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Pa nisu oni jedini Srbi ,ima i drugih Srba koji bili pozitivno opredijeljeni za Hrvatsku , tebi uopće nije jasno da mi nemamo nikakve odgovornosti prema ponašanju beogradske oligarhije u Kraljevini , pa jesmo li se mi išta pitali, dali smo mi uveli Hrvatsku u Jugoslaviju? Da ali skupina se određuje po njezinoj većini. Zato na izborima pobjeđuje 50% plus 1 glas. A u srpskom slučaju mislim da se radilo o golemoj većini i da to nije nikakva tajna i nekakvo nevjerojatno odkriće. Ovdje govorimo o narodima a ne o pojedincima. Bilo je Hrvata i u četnicima i što sad? ZlatkoZG je napisao/la: Kriviš krive ljude , uostalom ,nisi mi odgovorio na pitanje zašto nema ni blizu mržnje prema Mađarima koji su prema vama bili gori nego u najcrnjoj diktaturi u Kraljevini Jugoslaviji ,u čemu je razlika ,kada Hrvate tlači Mađar iz Pešte ili Srbin iz Beograda? Ima mržnje u Međimurju koje je bilo pod Mađarima i oni ih preziru a ni svima nama nisu baš dragi zbog raznoraznih stvari. Međutim, u nekih 800 godina suživota s Mađarima smo ratovali 2 puta a onaj bahati teror su provađali ili bar pokušali provesti nad nama tek u zadnjih 50 godina, zbog pojave mađarskog nacionalizma. To je u čak 800 godina malo, ustvari u usporedbi s Kraljevinom Jugoslavijom neugodna iskustva s Mađarima se čine blaga i kao dobre uspomene. U prosjeku rat svakih 400 godina, teror svakih 800, a to je nešto što je s vama svakodnevno iskustvo. Statistički, Mađari su nam najbolji susjedi i rijetko normalan narod s kojim smo bili u doticaju. Pored njih svi ostali sliče na manijakalne kriminalce.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|