HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 16 svi 2025, 13:13.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 23055 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 923  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Izrael i Židovi
PostPostano: 15 stu 2012, 22:11 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Isus Hrist je sin Božji a ne jevrej. Josif i Marija su bili jevreji, ali Isus je Božji sin a ne njihov. I bez obzira šta piše u Starom Zavetu, sam koncept odabranog naroda je po meni bogohulan. Sad, možda sam ja zbog takvog stava jeretik, ali stvarno tako mislim, i ne verujem da grešim.

Griješiš,jer ne razumiješ svrhu odabranog naroda.Ali nije to tema ovdje.

Vrh

PostPostano: 15 stu 2012, 22:13 

Lebowski je napisao/la:
Ako postoji Bog onda vam je isti Bog ko i muslimanima. Pa opet...

Otkud znaš? Možda ima više Bogova? Možda ima 20. A možda ima Bogova kao atoma u svemiru?

Ako je samo jedan onda je dakako jedan za sve ali za one koji ga štuju onako kako je on rekao a tu je dakako jedino katolička crkva u pravu, a svi drugi koji ne slijede nauk iste će gorjeti u paklu ognjenom gdje je mrak i škrgut zubi... ustvari neće biti mrak ako će gorjeti, tj biti će vatre...

Ja osobno nemam pojma ima li ga ili nema ali eto, za svaki slučaj da se osiguram idem u crkvu. Jer nezgodno bi bilo da ne idem pa kad riknem da se ispostavi da ipak postoji. A zna biti i lijepo, pjevaš pjesme, slušaš zanimljive priče, upoznaješ koke...

Vrh

PostPostano: 15 stu 2012, 22:19 

Bobovac je napisao/la:
Lebowski je napisao/la:
Ako postoji Bog onda vam je isti Bog ko i muslimanima. Pa opet...

Otkud znaš? Možda ima više Bogova? Možda ima 20. A možda ima Bogova kao atoma u svemiru?

Ako je samo jedan onda je dakako jedan za sve ali za one koji ga štuju onako kako je on rekao a tu je dakako jedino katolička crkva u pravu, a svi drugi koji ne slijede nauk iste će gorjeti u paklu ognjenom gdje je mrak i škrgut zubi... ustvari neće biti mrak ako će gorjeti, tj biti će vatre...

Ja osobno nemam pojma ima li ga ili nema ali eto, za svaki slučaj da se osiguram idem u crkvu. Jer nezgodno bi bilo da ne idem pa kad riknem da se ispostavi da ipak postoji. A zna biti i lijepo, pjevaš pjesme, slušaš zanimljive priče, upoznaješ koke...

Sva tri Boga su ista po učenjima tri religije, razlikuju se tek u nijansama. Ono, svemogući, jedan jedini i te priče.

Probaj ići i u dzamiju, veće su ti šanse. Jest da nema koka tamo al :D

Vrh

PostPostano: 15 stu 2012, 22:20 

dudu je napisao/la:

u Jordanu su Palestinci gotovo polovica stanovništva, ima ih oko 3 milijuna, u Libanonu žive u kampovima, a im ih preko 400 tisuća. još ih je toliko otprilike u Siriji. dosta ih ima u novije vrijeme u zaljevskim emiratima, dolaze kao radnici. u Egiptu ih je sitno, 50-tak tisuća, a ima ih još preko 200 tisuća u Saudijskoj Arabiji.

3 miliona u Jordanu :eek auuu jbt. A da li se i danas iseljavaju ili je to stalo?

iseljavaju se, ali ne masovno kao prije, sad bježe u emirate i na zapad, ne sviđa im se više u susjednim zemljama.

Vrh

PostPostano: 15 stu 2012, 22:23 

Mar-kan je napisao/la:
Isus Hrist je sin Božji a ne jevrej. Josif i Marija su bili jevreji, ali Isus je Božji sin a ne njihov. I bez obzira šta piše u Starom Zavetu, sam koncept odabranog naroda je po meni bogohulan. Sad, možda sam ja zbog takvog stava jeretik, ali stvarno tako mislim, i ne verujem da grešim.

Koju svrhu? Da nas, glupe, nepismene i bezbožne uputi na Božji put? Pusti me tih njihovih sranja.

O Hitleru mislim sve najgore, ali, pošto sam doživeo isto osećanje, apsolutno se slažem sa jednom stvari koju je rekao:˝Od kad sam pročitao Stari Zavet, mrzim jevreje˝.

I moguće je da sam jeretik i proklet zbog toga, ali verujem u to svim srcem.

Vrh

PostPostano: 15 stu 2012, 22:28 

Lebowski je napisao/la:
Probaj ići i u dzamiju,

Hoću klinac, pa da mi pimpeka odfikare!

Vrh

PostPostano: 15 stu 2012, 22:28 

dudu je napisao/la:
3 miliona u Jordanu :eek auuu jbt. A da li se i danas iseljavaju ili je to stalo?

iseljavaju se, ali ne masovno kao prije, sad bježe u emirate i na zapad, ne sviđa im se više u susjednim zemljama.

Ja ne verujem da će Izrael ikad napustiti Zapadnu Obalu, i da će im toliko jebati majku i ogaditi život tamo da će kad tad postati većina tamo, pa makar i za 100 godina. Kad su mogli da čekaju 2000, mogu još koji vek.

A i Arapi su vojnici u pičku materinu, drljavijih i nesposobnijh ljudi nema na kugli zemaljskoj.

Vrh

PostPostano: 15 stu 2012, 22:36 

Mar-kan je napisao/la:

Koju svrhu? Da nas, glupe, nepismene i bezbožne uputi na Božji put? Pusti me tih njihovih sranja.

O Hitleru mislim sve najgore, ali, pošto sam doživeo isto osećanje, apsolutno se slažem sa jednom stvari koju je rekao:˝Od kad sam pročitao Stari Zavet, mrzim jevreje˝.

I moguće je da sam jeretik i proklet zbog toga, ali verujem u to svim srcem.

Ako doživiš da čuješ šofar...biće ti sve jasno,samo nemoj da zakasniš do tada.

Ovaj drugi dio posta je,blago rečeno,neozbiljan.Btw,jesi pročitao SZ?

Vrh

PostPostano: 15 stu 2012, 22:52 

Da, pročitao sam. I on je totalna antiteza sa porukom ljubavi i mira u Novom Zavetu. To su toliko različite knjige sa toliko oprečnih poruka, da mi je potpuno neverovatno da tu knjigu prihvatamo kao deo naše vere.

Ali ja sam samo čovek, i moguće je da grešim, mada ne verujem da grešim.

Što se tiče drugog dela poruke, ja nisam antisemita i ne mrzim jevreje, samo sam naveo tu misao da bih plastično opisao šta mislim o njihovoj svetoj knjizi. Kao hrišćanin, ne mrzim nikog, ni jevreje, a ni muslimane, samo neka ne mešaju nas u njihova međusobna sranja. Ipak nisam trebao da pominjem Hitlera i tu njegovu misao, jer sam pogrešno shvaćen. Ne mrzim nikoga.

Vrh

PostPostano: 15 stu 2012, 23:00 

Izraelska vojska dobila je večeras zapovijed da krene prema pojasu Gaze, a Ministarstvo obrane je pozvalo rezerviste da se hitno jave u svoje postrojbe.

"Amúd Anán" pokrenut.

Vrh

PostPostano: 15 stu 2012, 23:29 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Digli su Izraelci 30 tisuća rezervista. Ja mislim da je Gaza gotova.

Vrh

PostPostano: 15 stu 2012, 23:31 

lider30 je napisao/la:
Digli su Izraelci 30 tisuća rezervista. Ja mislim da je Gaza gotova.

Pripremaju to već duže vrijeme,operacija Amúd Anán.

Zanimljivo kako su je nazvali,po predanju iz Biblije i oblaku koji ih je vodio iz Egipta...

slika

Vrh

PostPostano: 15 stu 2012, 23:44 

navodno je vojska počela ulaziti u Gazu. ne zaboravite da je Gaza do 2005. godine bila pod okupacijom Izraela, da je 2009. godine mjesec dana napadana iz svih sredstava, tako da je ovo po obimu zasad ipak daleko manje, što ne znači da ne može eskalirati.

Vrh

PostPostano: 15 stu 2012, 23:48 

Koji im je cilj ?

Vrh

PostPostano: 15 stu 2012, 23:55 

Markane, šta nas čeka u bliskoj budućnosti? Kada će smak svijeta, treba li trošiti energiju na "Treći" ili uživati u životu?

Vrh

PostPostano: 15 stu 2012, 23:57 

Treći entitet je Kraljevstvo Nebesko, jedino se za njeg vrijedi boriti. :D

@BBC

konačni cilj im je eliminacija Hamasa kao takvog i bilo kakve prijetnje za jug Izraela.

Vrh

PostPostano: 15 stu 2012, 23:57 

Sad vidim. Palestinci se malo upgradirali modernijim raketama i sad će najebati zbog toga.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2012, 00:07 

Lebowski je napisao/la:
Markane, šta nas čeka u bliskoj budućnosti? Kada će smak svijeta, treba li trošiti energiju na "Treći" ili uživati u životu?

:zubati

Vidiš i sam što nas čeka.Osvrni se oko sebe,pogledaj ljude,ponašanje..pročitaj naslovnice,sve manje lijepih stvari...
Energiju treba trošiti na pametne stvari,na vlastito osposobljavanje i učenje da opstaneš u takvim neuvjetima,hvatati se prirode i proizvodnje hrane,hrana će biti vrijednija od zlata..Kloniti se sranja i raskalašenog života,za svoje dobro i svoje obitelji.Najteže će biti u gradovima,vidjeli smo kako je bilo kad samo malo snijeg padne i blokira život u gradovima.

Kad će biti?To ne zna nitko u dan,ali kako reče Isus u onoj priči o smokvi-gledajte kad prolista,to je znak da ide ljeto i sl.,tako da i mi možemo vidjeti da svi ovi događaji,koliko god bili nepovezani laiku,ipak ukazuju da se nešto dešava u svijetu.

Ja imam svoja pojašnjenja koja se temelje na Bibliji.Znači,svijet će proći porođajne muke,dok se Bog ne umiješa,inače bi sve otišlo u pm...Mislim da će sljedeći period od 5-10 godina koje slijede biti veoma zanimljiv.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2012, 00:12 

Mar-kan je napisao/la:
Lebowski je napisao/la:

:zubati

Vidiš i sam što nas čeka.Osvrni se oko sebe,pogledaj ljude,ponašanje..pročitaj naslovnice,sve manje lijepih stvari...
Energiju treba trošiti na pametne stvari,na vlastito osposobljavanje i učenje da opstaneš u takvim neuvjetima,hvatati se prirode i proizvodnje hrane,hrana će biti vrijednija od zlata..Kloniti se sranja i raskalašenog života,za svoje dobro i svoje obitelji.Najteže će biti u gradovima,vidjeli smo kako je bilo kad samo malo snijeg padne i blokira život u gradovima.

Kad će biti?To ne zna nitko u dan,ali kako reče Isus u onoj priči o smokvi-gledajte kad prolista,to je znak da ide ljeto i sl.,tako da i mi možemo vidjeti da svi ovi događaji,koliko god bili nepovezani laiku,ipak ukazuju da se nešto dešava u svijetu.Ja imam svoja pojašnjenja koja se temelje na Bibliji.

Zato i pitam jer su me baš uhvatile takve misli. Kod nas situacija nije dobra, u svijetu je sve gore, od dugova, kriza, propasti društva. Kako preživjeti van tog utjecaja?

Nekad kontam da bi bilo bolje odvojiti se od od globalizacije, ako je moguće da te niko ne dira. Ali nemoguće je, kao što se ni jednika ne može odvojiti od sistema, društva, države.

Mogu li čuti objašnjenja, pitao sam te ranije, na onoj temi o religiji ali nikad nisam dobio odgovor.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2012, 00:14 

Air Force hits 70 Gaza Strip targets in an hour

slika

http://www.jpost.com/Defense/Article.aspx?id=292102

Vrh

PostPostano: 16 stu 2012, 00:19 

Lebowski je napisao/la:
Zato i pitam jer su me baš uhvatile takve misli. Kod nas situacija nije dobra, u svijetu je sve gore, od dugova, kriza, propasti društva. Kako preživjeti van tog utjecaja?

Nekad kontam da bi bilo bolje odvojiti se od od globalizacije, ako je moguće da te niko ne dira. Ali nemoguće je, kao što se ni jednika ne može odvojiti od sistema, društva, države.

Mogu li čuti objašnjenja, pitao sam te ranije, na onoj temi o religiji ali nikad nisam dobio odgovor.

Tako treba da bude,sve je to mozaik koji se slaže.Nisam ni ja to uviđao,dok nisam ozbiljnije ušao u neke stvari zadnjih cca 4-5 godina i izoštrio "duhovna" čula.
Kad je Isus prorekao da će biti uništen Jeruzalem (70.g.),malo tko mu je povjerovao,oni koji jesu-oni su se i spasili,ostale su Rimljani pobili,porobili,raselili...Tako i danas,ljudima je smiješno kad se govori o proročkim događajima,i meni je bilo smiješno kad bi netko rekao 90tih da će biti rat...

Kakva objašnjenja-o čemu,nisam vidio možda?

Live vijesti:

http://jn1.tv/

Vrh

PostPostano: 16 stu 2012, 01:22 

Mar-kan je napisao/la:

Live vijesti:

http://jn1.tv/

slika

:palacgore2 dobra reporterka

Vrh

PostPostano: 16 stu 2012, 03:02 

volvoks je napisao/la:
Hahahaha, Bog je rekao...
Pa izraelci više nisu izabrani narod, kog briga što je Bog prije rekao

Rimljanima 9, 10, 11 poglavlja govore o tome.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2012, 09:51 

Televizija El-Alem je u “breaking news-u” objavila da je predsjednik Egipta, Muhamed Mursi odobrio naredbu o zabrani prolaska izraelskih brodova kroz Suecki kanal zbog napada cionističkog režima na Pojas Gaze.

Vrh

PostPostano: 16 stu 2012, 10:27 

http://occupiedpalestine.wordpress.com/ ... live-blog/

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 23055 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 923  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Primarijus i 14 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: